Защо българинът мисли единствено за себе си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо българинът мисли единствено за себе си?
преди: 2 години, 1 месец, прочетена 1153 пъти
Здравейте, мили хора! Тази пандемия дооста ясно ми показа, че хората (нашият народ) са големи егоисти и не се интересуват от другия. Направо не знам откъде да започна, че не издържам вече! Просто вече няма накъде! Нито критично мислене имат повечето хора, нито пазим чистота, нито елементарна здравна хигиена, нито отговорности, лицемерни са...абе нямам думи. Защо според вас? Обичам си родината, но вече наистина ми писна всичко това! Все да минем между капките, все "мен това не ме интересува, да се оправят"... пък за култура и такт изобщо да не говорим. Защо не можем да бъдем единни? Кога ще се изкорени тоз' балкански манталитет? Как се живее с тези хора? Как се абстрахирате от простотията, дори когато са ви семейство? Изобщо, много ще се радвам ако се оформи дискусия и всеки да сподели своите виждания, съвети и т.н.
Благодаря!

ПС: извинявам се, ако ви звучи глупаво, но просто ми писна яко вече.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 1 месец
hash: e6cc629555
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   Отговорът е много прост. 5 века робство. Тотално смазана психика, раболепие, подмазмачество, оцеляване като се "мине тънко", като се подмазниш на началника, като се нагодиш.

Алчни, крадливи, мързели, не им пука, говеда. В голямата си част и % са такива българите. Не мога да конкретизирам, но са огромна част. Оскотели здраво. Ако те видят, че си паднал на пътя или те бият 8 от 10 души ще подминат, 1 ще извади телефона да снима, най-много 1 да ти помогне.

Има и светлина в тунела, разбира се, особено от по-младите лека полека се появяват по някой и друг свестен индивид, но пак са да кажем 15-20% от населението.. а останалите 80% ? Изводът за мен е: намираш няколко души от тези свестни 15-20% и се подкрепяте, другите, докато не решат сами да се променят и да спрат да бъдат говеда няма как да ги промениш.. ще е борба с вятърни мелници..

"Не народ а мърша" е казал един писател преди над 100 години

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: c0c3897b65
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Не само звучи глупаво, но и невежо.
Казвайки подобни неща, предполагаш, че навсякъде другаде хората са винаги единни и сплотени. Това е абсурдно.
Във всяка държава хората имат различни мнения.
Е виж Америка - те са по-разделени от нас в политическите си виждания и като цяло манталитет. Ние тук поне като цяло мразим политиците си. Там се мразят 50-50. Вечно югът срещу севера. Все демократи срещу републиканци. Те щатовете им са разделени според политическите си виждания даже.
А ти се шашкаш тук, защото си чул от тук и от там някакви мрънкания, и си видял във фб някой друг пост за олио. И понеже не си си подавал носа извън България, си мислиш, че само тук е така.
По-скоро това е нарцистичният балкански манталитет - все ние да сме специалните, ако ще и да е с нещо лошо. Ми не сме специални. Същите идиоти каквито има и по останалата част от света.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 6207fd416e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Знаеш ли оставам с впечатлението че такива простаци каквито ти описа има навсякъде по земното кълбо,неминуемо е просто тук сме малка старана и се усеща повече,разбира се лично мнение!!!!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 7e9cd9bec2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Защо българинът е такъв ли? Това е предпазна реакция. През последните 40г колко кризи е преживял дългова криза (1987 – 1994), Виденова зима 1996-97, Световна криза 2008г, здравна криза 2020-22, сега пак икономическа и кой на кого е помогнал да оцелее, никой на никого, затова българина се е научил да живее по този начин, да се оправя сам. Отделно политиката от 32 години се мъчи и измисля все нови и нови причини за разделение с цел разделяй и влдаей, а хората се връзват.
Как се живее с такива хора и как се абстрахирам, просто избягвам темите по които нямаме съгласие или ако са много настоятелни, се съгласявам с тях, пък си правя каквото аз си знам.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 998f10f0e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   1, те и младите се бият, всичко снимат с телефоните, агресивни, бесни. Виж репортажи по телевизиите за тинейджъри момичета, момчета. Наскоро съобщиха за някакви тинейдърки побойнички, които даже заплашвали майка с дете, че ще дадат детето ѝ за органи.

https://www.dnes.bg/stranata/2022/03/14/pak-boi-mejdu-uchenichki-dve-momicheta-maltretirat-deca-v-dragoman.523294

 
  ...


...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 9f8eda656b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Бедност, мизерия и...чалга! Как да помогнеш на другия, като самия ти си докаран до ръба на оцеляването?
А ако пък си от хората с повече възможности, то тогава от дете си закърмен с идеята, че си нещо повече от другите и съответно няма дори да отразиш, че някой "под нивото" ти има нужда от помощ.
Та от там и егоизмът и идеята, че е важно само ти и близките ти да са ок.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: fc3bc896ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Когато шофираш в България виждаш табели по пътищата, които са надупчени от куршуми. На запад закона е над всичко, а българина го дупчи с куршуми. Аз за това се и махнах от България. В България хората трябва да се научат да уважават другите, трябва да се научат да уважават и себе си. Това е правилната посока. Но ния я изгубихме отдавна……..





Бог да пази България!










Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 2cf9e36790
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Искам да вметна, че в България има и много добри, възпитани, отговорни хора. Откъде знам ли? Работата ми е свързана с това. Ежедневно имам комуникация с десетки (непознати) българи. Повярвайте ми, има много качествени хора. Да, все още се намират.
Лошото е, че сме свикнали да се взираме в лошото, а да не забелязваме доброто. Веднага ще ни направи впечатление, че някой си е хвърлил боклука не където трябва, но ще подминем с безразличие прилежно подредена градинка пред блока.
Всичко е до mindset. Ако мислите ти са само черни, нормално е да виждаш в черно. Е, не казвам да ставаме наивни оптимисти, а да се опитаме да виждаме и хубавото в България.
А има много хубави неща и много хубави хора.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 91eeb4f40f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Може да си сигурен, че това е нещо глобално, а не само в България. Вярно е ,че ние българите го показваме повече егоизма , докато в Европа и Запада си имат някакви норми. Това се дължи на факта ,че сме по-емоционални и същото можем да кажем за италианците ,и гърците примерно. Съветът изобщо се промени и масово от много ранна възраст децата се научават да бъдат егоисти. Родителите нямат достатъчно време за децата си и по-важно за тях е те да бъдат силни,а не добри хора.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: ac0ec657e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Щото се убедих, че ако ти не мислиш за себе си, никой няма да си мръдне пръста за тебе. Живял съм и в чужбина и ми се драйфа от лицемерни усмивки, зад които знаеш, че няма капка симпатия.
Предпочитам да се скарам с някой нашенец и да си теглиме по една майна. Номер 1 с тия клишета ходи на друго място.
Едно и също си повтарятв за това робство навсякъде.
Робството на тебе ти е виновно, че никой не те бръсне за нищо.

 
  ...

...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 3e70a10459
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Да бе, другите народи не мислят. Айде стига глупости. Нито ние сме идеални, нито те.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: c6440ff488
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Къде виждаш злобни хора? Има и такива, но те са в цял свят. Напротив българинът е много състрадателен народ. Когато някой е в беда - домът му е изгорял или има нужда от скъпо лечение се събират помощи за часове. Примери има хиляди. На улицата, в магазина всички са любезни . съседите ми в квартала са прекрасни хора. На която и врата да звънна по всяко време в блока ми всеки ще се отзове. Между другото съм от Пловдив, не от малко село, където всички се познават. Но ти явно си от хората, които виждат само лошото. Като колежката ми, с която всеки ден пътуваме към работа и постоянно опява как мразела града, навалицата, хората, направо ми иде да отворя вратата и да скоча в движение от нейното хленчене. Като не ти харесва тук защо не емигрираш? В чужбина ще те посрещат с бъклица и дрян, където и да отидеш. България няма нужда от хленчещи и мяукащи мекици.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 0efe512a8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Авторе, ние българите сме хора. Стига с това "българите, та българите"! Ние не сме по-различни от който и да е друг хуманоид на тази планета.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 376be72c0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Амиии.. така е , както го описваш. Така е мнозинството, има и добри и качествени хора, но те са малцинство. За мен причините са в турското робство, в комунизма, в страха, в бедността.... В многото предатели и предателства...

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 66d1061754
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Кога ще се изкорени този балкански манталитет ли? Когато се стопи и малкото останал материал на тази територия. В идните 20-30 години. Прост народ=слаба държава=хаос, мизерия и самогеноцид. В България няма нито една нормално работеща система или институция, защото Ганьо е тъп като амеба. Много добре, че даваш и пример с вирусът. В България в пикът на пандемията управниците виждаха всичко кристално ясно, но не сложиха полицаи на всеки ъгъл в хипермаркета който да арестува всеки ганьовец размотаващ се там с изваден от маската нос(да се разбира всеки 2-ри). В резултат на това България даде повече жертви на Ковид, отколкото Украйна и Русия взети заедно в тази война. Икономиката е срината, пет цифрени са числата с труповете. Идиотизма на Ганьо е по-пагубен от всяка война, защото войната е временна, а идиотизма му пермаментен. Руснаците и украинците умират заради кауза, Ганьо умира с още по-големи темпове от елементарна идиотщина, без да е паднала нито една бомба тук. Откъдето и да бодна мога да вадя такива примери.

Чорбаджията на курникът

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 9fac35b4ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Въпросът не е дали у нас има или няма свестни хора, или в това, че в останалите страни всички са много свестни. Естествено, че и у нас има прекрасни хора, както и навън има идиоти. Работата е там, че у нас свестните са наистина около 15-20% и в това съм напълно съгласен с автора и номер 1. Кризите и бедността не са никакво оправдание. Аз лично, точно от бедни хора лошо не съм видял. За сметка на това обаче съм виждал какви ли не мръсотии от много добре финансово, да не кажа направо богати хора. И на мен ми омръзна накъдето и да се обърна, навсякъде да попадам на използвачи, измамници и откровени крадци. Приятелството също голяма част го разбират като доене и смукане, които като приключат, приключва и приятелството. Имал съм не един случай, в който уж големи "приятели" направо се изпаряват, след като видят, че не могат повече да вземат от теб. Един такъв даже на улицата вече едва ме поздравява, а докато имаше изгода не спираше да ми се пише пръв приятел пред хората. Тук съм съгласен с номер 1, че подобни индивиди трябва да се изолират напълно и човек да си контактува с малък кръг, но нормални хора. С останалите си казвам здравей-здрасти и толкова.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 78a87b758f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   През 2004 г. един свещеник ме попита "Ти молиш ли се за българския народ? ", казах му "Не'! "', а той "Трябва да се молиш! ", пък аз веднага анализирах това: "Какво ще се моля, нали виждам всички какви са! " Тогава да съм бил на не повече от 22-23 г. Говоря за обикновените хора, изобщо не съм си и помислял за тези в политиката! Както казваше една съседка: "На никого не му дреме за теб, ако останеш на улицата, никой няма и да ти подаде ръка! " Тогава защо аз да го правя? Без да намесвам политиците, ще кажа, че силно уважавам жените, защото мъжете са страшни гадове! Минавам си по улицата и все ще се размина с някого, който се вторачва в мен, че чак и ще се обръща! На котките и кучетата им е простено, но не и на тях! И не е до политиката, това е навик, който за мен е много вреден, а шофьорите са същите-когато си минавам по тротоара, все някой от тях ще се обърне към мен, но жените-никога! Затова ги уважавам! "Какво си ме зяпнал, гледай си пътя, че ако катастрофираш, никой няма да ти е виновен, а самият ти! " си мисля аз! Това е нещо като епидемия, от доста години е така и колкото и години да минат, колкото и правителства да се сменят, всички мъже са си едни и същи! Пак повтарям, изобщо не говоря за политиците! Те се возят в коли! Но тези мъже, които срещам постоянно, си остават все на същото ниво, без никаква промяна!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker