Има ли още жени, които се пазят девствени за сватбата? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Има ли още жени, които се пазят девствени за сватбата?
преди: 2 години, 27 дни, прочетена 2423 пъти
Има ли още родители, които възпитават дъщерите си в патриархалния морал и порядки? Такива, които ги следят да не стават ур*спии от юношеска възраст и сами подхождат отговорно в търсенето на мъж за дъщерите си?

Лично аз познавах един мой набор, който се пазеше девствен за сватбата, но така и не открих жена, която да не е спала извънбрачно! Сега чета по фейсбук пускат някакви писания на различни наши общественици и конкретно Райко Алексиев, който още за първата половина на 20 век казва, че по софийските улици са върлували ул*чници. Какво остава за наше време? Българката успя тотално да ме отврати от себе си и сега сериозно се замислям да започна да комуникирам с туркини и дори арабки! Стига да е що-годе с прилична външност и да е възпитана в морала на исляма, то с удоволствие бих я взел за своя съпруга.

Преди повече от месец бях пуснал една тема „Как възпитавате дъщерите си?“, където силно се възмущавах от лекото поведение на българката. Най-накрая се подписа едно „момиче“ на 19, която възприема спането с тоя и оня, включително и с африканци, за нещо напълно нормално и започна да защитава колежките си, защото тя самата е такава:

„Аз съм на 19 и съм спала с африканец от Нигерия, пакистанец, двама българи и арабин от Кувейт и също харесвам обрязани, не бих опитала с необрязан отвово.“

Сама сподели, че е започнала сексуалния си живот на 18, а вече на 19 е омъжена за арабина от Кувейт, когото никога нямала да напусне. Бил много богат и я глезил. Чудно този льольовец не знае ли какъв трън в гащите си е пуснал?

Е, аз търся истинска жена с ценностна система и морал, която да е девствена! Такива харесвам и желая майката на децата ми да не си е лягала с чужди мъже. Българката не разбира нито от добро, нито от лошо. Мисля, че тя е кауза пердута. Затова вече отправям поглед на изток, където все още има читави семейства и нормални родители, които няма да изпуснат дъщеря им да стане някоя еднодневка. Също мисля, че всеки, който е взел жена си девствена и тя му е народила деца, изпитва много по-силна връзка към нея и я уважава по един дълбок начин, който е напълно чужд за мъжете взели съвременна ур*спия. Това отношение между партньорите е трудно да се обясни. То се чувства и усеща. Какво отношение да имаш към жена никаквица? Небето ли ще ѝ сваляш, звездите ли, какво? Или защото ти се е разкрачила и ти се е усмихнала трябва да си ѝ благодарен? Хахаха. Не стават така тея работи.

И да се надявам ли, че мога да открия такова момиче тука в България? И говоря за млади жени 18-25 г. максимум. Въобще не ми трябва някоя, която е минала 30-така! Бабички да ми раждат и да им треперя, не мерси. Една жена на 30 години трябва да си е родила вече децата, а не да ми ходи разпищолена с тоя и оня като някоя шафрантия.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 27 дни
hash: 89ab143346
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

1.   Едно време са били девствени, ама са се омъжвали на 16. Сега как си представяш някоя да се омъжи на 16 или пък да се омъжи на 30 и до тогава да стои девствена? Аз не мисля, че е необходима чак такава крайност в наши дни. Стига ми жената да е правила секс само във връзка, а не в тоалетната на чалготеката, да не е изневерявала и връзките и да не са били всичките по месец-два, а по-продължителни. Това доколкото е възможно би ми подсказало дали е читава, ако изобщо има начин да се разбере, защото нали знаеш, че ти винаги си втория на жената, понеже ако ти каже, че си първия, ще разбереш, че лъже.

 
  ...
преди: 2 години, 27 дни
hash: d9392cbe4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Не те прочетох , но съм жена била само с двама , няма смисъл , не всеки среща рано правилният човек , не е нужно много бройки , но и да се пази няма смисъл , никой не го цени . В момента мъжа ми не е сексуален много и би ми било кофти да знам , че съм била цял един живот с такъв мъж , дето да не ми показва желанието си .

 
  ...
преди: 2 години, 27 дни
hash: 80b3068335
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Шансовете ти да намериш подобна жена са нищожни по градовете (не само у нас, но и по света).
Освен това нещо си се объркал, ако си мислиш, че жените раждат преди 30 в днешно време.

Ето това ми излезе в Гугъл.
"The mean childbearing age in Europe was just over 30 years in 2020, a decrease of nearly two years when compared with the 28.64 years in 1955. The childbearing age in Europe was the lowest in 1985, where it was 26.54 years."

 
  ... горе^
преди: 2 години, 27 дни
hash: d79323d2cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

4.   Пробвай с някоя японка, може и с циганка. Жените на 30, не са стари, имат по-богат опит.

 
  ...
преди: 2 години, 27 дни
hash: 67ee60f5ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

5.   Авторе, то българките бягат от теб, ти си тръгнал за арабки да питаш! Мислиш, че някой арабин ще ти даде дъщеря си хей така, но много си сбъркал, да знаеш!

 
  ...


...
преди: 2 години, 27 дни
hash: 87b1516ab7
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

6.   Господине, пийте си лекарствата или отидете на пазара за булки в Сливен и спрете да пишете тия безумни теми в жалкия си опит да нахъсвате мъже срещу жени. Докато се делим по пол, местоживеене, религия и не знам си какво сякаш сме първосигнални маймуни, никога няма да прокопсаме и ще си останем същите мизерници, каквито сме в момента.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 27 дни
hash: 5d12fc4f75
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

7.   То може до сватбата да е девствена и после да хукне да си наваксва.
Всички искате невинни, чисти, ама не ги цените. Почвате да лъжите, мажите, да чатите и задявате леките жени. По традиция невинната жена е за домакиня , майка, пък мъжът си ходи по леките междувременно.

 
  ...
преди: 2 години, 27 дни
hash: 398ac9c032
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

8.   Извинявай ти девствен ли си? За сватбата ли ще се пазиш? Някога са се женили млади и девствени и момчето и момичето. Сега каквито са и жените, такива са и мъжете и това жената да раждала до 30 и след 30 били бабички, важи с пълна сила и за мъжете, като ти чета разсъжденията си си жив мизантроп

 
  ...
преди: 2 години, 27 дни
hash: 3b83fa236d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Принципно никой не го интересува дали ще си хванеш арабка или туркиня. Само теб те вълнува и затова си се засилил да ни го заявиш тук, защото те е напънала самотата и болката от нея и искаш да си я излееш някъде. Имам две новини за теб. Първата е че сред туркините и арабските също има леки жени. Втората е, че за да не му върви на човек с противоположния пол, независимо дали е мъж или жена, значи и в него има някакъв проблем, защото не може да обвиняваш целият женски пол за собствените си неволите. Значи и в теб има някакъв проблем, а повечето мъже не се усещат как постоянно се мъкнат точно след нискокачествени жени. Нищо чудно и ти да си такъв.
Звучиш доста инфантилно и не на празно не можеш да си намериш качествена жена, защото такава иска зрял мъж, а не мъж с плоски виждания за света, който да се държи като недоволна жена. Звучиш ми като сърдито дете, което тропа с крак, защото не си е получило "обещаната" девственица- къщовница, която много мъже си мислят, че им се полага, просто защото са мъже, ако че повечето от тях са минали по половин- един футболен отбор леки жени, редовно тичат след повлекани и са първа пушка в това да харесват снимки на разни п@р@нтии във Фейсбук и Инстаграм и да им пишат пикантни коментари. Чудно ми и е и ти самият дали не си бил с леки жени, харесвал ли си им снимки наляво- надясно, защото ако отговорът е да, то честито, мой човек, защото ти също си бил съучастник в това да превръщаш жените в к*рви и в такъв случай да искаш свястна и неопетнена жена, е повече от лицемерно и тъпо. А съдейки по начинът ти на писане, май и друг път си писал подобни анти- коментари и теми по адрес на българките и мисля че в същите споменаваше как си се срещал с жени от Тиндър и си спал с тях. Може и да те бъркам с някой друг.
Сега сигурно ще ме попиташ как така си съучастник в това да превръщаш жените в безпардонни еднодневки. Ами, като им правиш комплименти, харесваш им к*рвенските неща и дори спиш с тях, им подхранваш желанието да продължат да бъдат такива. Повечето жени имат следният начин на мислене: ако едно нещо ме кара да се чувствам добре, значи то е правилно. Тъпо мислене, но е реалност. И мъжете като им лайквате неща, обсибвате ги с комплименти и тичате след тях, само ги мотивирате да продължат да бъдат к*рви, че и нови измерения на това определение да превземат. Никой мъж не им казва истината, а ако се появи такъв, то те го обявяват за комплексар, който е злобен, защото "просто не може да си позволи жена като мен" (пък той сигурно може да си позволи същото за 60 лева на час) и се фръцват да си правят секси селфита, защото имат армия от чикиволюционери, които им подхранват илюзиите колко са специални, наземно красиви (някои са, но не всички) и как имат не златни вагини, ами вагини от благороден метал, който не съществува на Земята, а на някоя друга планета. Така, че ако ти, мой човек, си част от такива мъжевагини- чикатили, и искаш свястна, е повече от тъпо.
Има и друга голяма подробност - това, че една жена не се пази до сватбата, не значи непременно че е лека жена. Аз като съм в почти три годишна връзка, той ми е първия и не съм му изневерявала, лека ли съм? И ако скъсаме, ще си изчакам до следващия. Малко над 20 години съм чакала за подходящия и да го направим с него, така че сушата не ме плаши. Това, че една жена се е "опазила" девствена до сватбата, не значи че ще ти е вярна. Може да реши да пробва с някой друг, да не я задоволяваш, било то сексуално или емоционално и да си потърси друг за тази работа, могат да станат всякакви неща, за които девствеността не е гаранция, че няма да станат. И нарочно слагам думата "опазила" в кавички, защото ако родителите й са я опазили, а не тя самата е решила да се съхрани, най- вероятно това, че е девствена не я прави наистина "невинна". Ами, ако е давала отзад или е правила свирки на някой? Или това не се брои, защото по тези дупки няма девствени ципи? Няма ли самосъзнание на жена с твърда позиция и морал, и две девствени ципи няма да я спрат да ти изневери или да направи някоя глупост.

Satanic Blasphemer!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 27 дни
hash: a0afb8edf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторе, а ти девствен ли си? До колко успя да се опазиш? Ти може да ходиш и да си развяваш оная работа а тя да не може! Трябва задължително да се е пазила за теб! Аман от двойни стандарти ;)))
Извади си главата от задника, че ще си умреш сам като куче с тия архаични идеи дето ги имаш.

 
  ...

...
преди: 2 години, 27 дни
hash: fec04b222a
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

14.   Теб те гонят яки комплекси за малоценност. Да е девствена до сватбата и да харесва патриархата... Хахахаха

Ти девствен ли си? Свестен ли си? Верен ли си? Готов ли си 24/7 да готвиш, чистиш, переш, простираш, гладиш, миеш и да целуваш гъза на жена си?

 
  ...
преди: 2 години, 27 дни
hash: 7df2060ec5
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

16.   Живеем в ново време. Някога са правили сикс с дупка на чаршафа и жената, като забременее не казва нищо и се оттегля от мъжа си. Не смятам, че жена която е правила секс е нечиста и не свята, по-скоро виждам проблем в теб, дефицити и комплекси. Сексът е нещо нэрмално и твърде различно от преди 60-80 г.. Питам един съвременен мъж дали би се чувствал сексуално удовлетворен от акт с девственица или от една опитна, атрактивна и модерна жена. Мисля, че второто ще надделее. Просто светът е друг. Жена в късна възраст девствена е показател за проблем ч, сещам се такава, която се осъзна толкова късно, че вече няма как да стигне до връзка и брак, друга си остана също така, кука си сама. И двете са жертва на архаични вярвания, власти родители живеещи в стари разбирания. Сещам се за много такива случай. Така че, излез от стари схващания, измислени морали......и т.н. не идеализирай девствеността, защото в една връзка има много по-важни неща.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 27 дни
hash: f505a285d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

17.   Баба ми е била девствена до сватбата. За кой ще се омъжи е знаела още на 14. На 17 са я омъжили. За някакъв, 5-години по-голям от нея, който буквално не изтрезнявал. За чувства и т.н. изобщо не говорим. Мобилизирали го и умрял във войната. Баба ми останала вдовица. Не е имала деца. Тогава срещнала дядо ми. Любов от пръв поглед. Починаха с 6 месеца разлика с дядо ми и безумно го обичаше.
Та..като слушаш тия истории как нашите баба ли прабабли са били девствени до сватбата си, замисли се и на какви години са се сключвали тогава браковете. На 20 неомъжената жена се е смятала вече за стара мома!

 
  ...
преди: 2 години, 26 дни
hash: 60b4533da9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

18.   За 1600 лв. вече и 70-годишна могат да направят девствена.

 
  ...
преди: 2 години, 26 дни
hash: c925afd37d
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

19.   Поредният който ще си остане сам, защото видиш ли на, още не се е родила жената, която да отговаря на всичките му претенции.
Ама да е до 30, ама да е девствена, ама да може да чисти, да готви и да пере, ама и да работи наравно с него...пък ако може и като модел да изглежда...
А ти какво предлагаш в замяна? Едно нищо, само претенции. Ти самият девствен ли си, готов ли си да помагаш в домакинството, изкарваш ли достатъчно, че жената да гледа децата спокойно?
Или си от тия, дето обикалят от бар на бар, едвам себе си издържат, но иначе претенции до небето?

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 26 дни
hash: 9143f379fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

20.   Много трудно ще намериш такава жена. От всичките ми приятелки и познати, знам само за едно момиче, което се пази за брака. Тя е от малко помашко село, където това е стандарт - не се пази, защото разбира дълбокия смисъл на сексуалната връзка и иска да я сподели само със съпруга си. Пази се, защото знае, че няма да си намери съпруг от същата вяра в нейното село, ако не е девствена, а техните ще я отлъчат, ако се омъжи за иноверец. Та малко са сложни нещата.

Аз съм на 24 и много съжалявам, че не съм се запазила за брака. Чак на 23 осъзнах смисъла на секса. Ама туй то, не можеш да върнеш времето назад. Но ако бях мъж, щях да си търся девствена съпруга. Тъй че те разбирам.

 
  ...
преди: 2 години, 26 дни
hash: e28de91d92
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

21.   За разлика от теб, авторче, аз наистина познавам момичета/жени от Арабските държави и Турция. Абсолютно никоя не би ти обърнала внимание е първото и второто и по-важно - никой баща няма да ти я “даде”, защото най-важното преди да ти я даде, е, че те проучва до дупка какъв си, защо си и най-вече, имаш ли пари да я издържаш, да се грижиш за нея и бъдещото Ви поколение. Мъжете в България себе си не можете да издържате финансово, щял да търси арабки, хахахаха. Нали съм ви гледала 20 години - ако не дай си Боже жена ви е безработна, опявате света, да не говорим за гледане и даване на пари на децата ви, никакви ви няма масово.
Гарантирам ти, че нямаш пари за арабка и ще клекнеш още първата година. Те не работят и са възпитани, че мъжът трябва да ги издържа изцяло тях и децата, и няма да се съгласи на кренвирши на промоция и парфюми на 5 лв. Само марки носят.

 
  ...
преди: 2 години, 26 дни
hash: fd8d881317
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

22.   Авторе, в темата си поднесъл само крайности. Да е на 18-25 и да е девствена, но да не е на повече от 30, защото е "бабичка"... Явно е, че имаш нулев опит във връзките, иначе не би изпадал в такива крайни разсъждения. Сексът не е най-важното, но куца ли, всичко друго е без значение. Как партьорите ще знаят дали си пасват, как ще познават собствените си желания, ако нямат сексуален опит преди брака? И не говорим за трупане на 20 бройки за по веднъж, защото това не е опит, а мушкане.
Вземи си арабка или туркиня, ама да знаеш, че някои от тях само "там" са девствени. Доста плоско разсъждаваш по темата като цяло, няма да се изненадам, ако си девствен и ти и точно затова си търсиш някоя такава - за да не се усети ти колко си смотан. Обаче с яденето идва апетитът и да не стане накрая, че много чистата в началото започне да ти върти номерца.
Също така смятам, че мнението с пакистанците и негрите, което си цитирал, беше супер иронично, но явно ти си го приел много лично.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 26 дни
hash: 20bd140b74
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

23.   Като чуя разсъжденията на подобни льольвци ми се отщява и от семейство и от всичко. Видиш ли жената трябвало да се пази за него сякаш е принца на Монако. И заедно с това пазене ще трябва да може да готви, да има обраование, да има хубава работа, да е скромна. Като един мой познат, на който майка му е слугинята вкъщи. Ставала в 6, прави закуска, глади дрехите на баща му, лъска му обувките, после почва да чисти къщата, пазарува и продължава да готви. Та този мой познат търси такава съпруга. Скапва ме от смях. Това вече дали и в турските села го има? Авторе, живеем в 21-век. Жената не ти е крава за разплод, която да седи до печката. И мъжът вече не е единствения й шанс за дете. Ако жената е обезпечена финансово подлага се на инвитро и си има детенце без да се налага да търпи прищевките на някакъв Ганьовец. Иначе успех ти пожелавам в начинанието.
от една 31 годишна "бабичка".

 
  ...
преди: 2 години, 26 дни
hash: 5652cccf9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

24.   В страната ни няма достатъчно млади жени. За всяка жена има ОГРОМНА опашка от мъже, като малка част (да речем 20%) от тях тя държи в резерва за брак, а най-готините сама търси редовно за секс. Как да има девствени като силите на пазара са против това? Ще има девствени когато започнат да се раждат 3 жени на всеки 1 мъж.

 
  ...

...
преди: 2 години, 26 дни
hash: abecdfdf4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

25.   до 19

Нещо не мога да разбера кое е лошото :

- жената да поддържа чисто вкъщи
- да ходи на работа
- да си пере дрехите
- да се поддържа
- да си гледа децата

Това при положение, че мъжът й го прави също.

И защо е нужно вместо да е имала 1-2 партньора да е правила свирки на всеки, който я е черпил по кръчмите?

Но по е лесно купони, заведения, секс без ангажименти 10-на годинки и като поувиснат задника и циците да се засилиш на 30 години да търсиш принца на белия кон.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 26 дни
hash: 36036336ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

26.   Хахахахаха!
Изпусна ме!
Бях девствена до ... 35!
Сега съм бабичка на 48 и скоро синът ми става на 3!
Здрав, красавец и умничък- говори вече 4 езика, а ти поне някой по-източен говориш ли!??
Щото и българският ти не е на ниво...
Или ще си паднат чужденките по черните ти очи!?
Хахахаха!

 
  ...
преди: 2 години, 26 дни
hash: 0d88484aa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

27.   Вече не е на мода да се пазеш девствен за сватбата. Може да го има някъде в по религиозни семейства, но почти никой не чака. Ако някой или някоя каже, че се пази за първата брачна нощ, той или тя го използва за оправдание понеже не може да си намери партньор с който да го направят, защото в днешно време е станало срамно да си девствен.

 
  ...
преди: 2 години, 25 дни
hash: 3c6e69198c
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

28.   Вместо да описваш надълго и нашироко каква искаш, опиши ти какво предлагаш насреща? С какво си повече от всеки втори средностатистически българин и защо готина девствена и млада трябва да предпочете точно теб?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 25 дни
hash: 8dc35ed850
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

29.   Вземам повод от №10, за да ти кажа, авторе, да прочетеш внимателно поста на 10, защото ако не познавах лично такава жена за каквато той/или тя разказва може би нямаше да повярвам. Имах състудентка-това беше преди доста години-майка и беше акушерка, видяла какво ли не в професията си. Държеше я супер изкъсо и постоянно я проверяваше дали още е девствена. И тя си беше девствена, по-скоро беше запазила девствената си ципа. По голяма мръсница от нея не познавах-чукаха я отзад, студенския фолклор мълвеше, че била уникална майсторка на свирките. А и понеже бяхме близки тя сама ми разказваше доста пикантерии за"девствения" си живот. Така че, авторе, девствена и невинна не винаги се препокриват.

 
  ...

...
преди: 2 години, 25 дни
hash: ab91be1eee
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Не става въпрос кое е " модерно" сега, ясно е че разврата е повсеместен и жените са минати от много мъже. Колкото и да не ви се ще, светът има освен физично и морално значение. Девствената ципа не е там случайно, важно е жената освен да е девствена, да е и читава.( което е крайно рядко срещано). Както и мъжа, щото и от мъжете много не стават. Но както и да е. На този свят толкова гадости и мизерия, че девствеността въпреки че е важна, е най- малкия проблем.

 
  ...
преди: 2 години, 19 дни
hash: abecdfdf4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   до 10, Satanic Blasphemer

Една жена да каже нещо, което се припокрива с моето мислене като мъж.

Наистина голяма част от жените са моралистки само на думи (номер 29) . Но след две-три мили думи и голяма водка нещата изглеждат по-друг начин.
А ако "мъжът" отсреща говори на чужд език или на развален български И псевдородолюбието им отива на кино.

За мен има един прост начин да се разбере дали постъпваш правилно или не - преди да направиш нещо се замисли дали след години, можеш без срам на разкажеш на детето си за това. И дали би искало ТО да постъпва като теб в този момент.

Това важи и за другите ни постъпки, а не само за любовният ни живот.

Дано някой ме е разбрал!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker