Приятелят ми е стиснат - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Приятелят ми е стиснат
преди: 2 години, 16 дни, прочетена 2542 пъти
Здравейте на всички! Трябва ми съвет и ще се радвам ако отделите време да прочетете проблема ми и да ми оставите коментар.
Преди почти година започнах да излизам със сегашния ми приятел. В началото бешв страшен джентълмен, отваряше ми вратата, канеше ме на срещи, искаше да плаща за всичко. Аз обаче винаги съм била сбъркана и винаги съм си бутала парите на мъжа, просто това е нещо като рефлекс, който правя несъзнателно. Той обаче все по-често ги приемаше и в един момент бяхме попаднали във връзка, която беше 100% 50 на 50. Отдавна знам, че такъв тип взаимоотношения не са за мен, просто не се чувствам добре, не се чувствам като дама и смятам, че мъжът трябва да поема по-голяма финансова отговорност от жената.
Стигнахме до доста неприятни ситуации, например веднъж, когато бяхме на среща с две двойки - негови приятели. Когато дойде сметката единият предложи просто те тримата да си разделят сметката и моя приятел просто се опита да подмине ситуацията остави пари колкото за себе си. Те го изгледсха недоумяващо, а аз потънах в земята от срам и бях единственото момиче, което си плати само. Беше наистина адски унизително и за съжаление винаги така става, когато сме на ресторант, кино или нещо от този сорт. А много често докато говори пред приятелите си изкарва нещата сякаш той винаги плаща за мен. Освен това аз съм ученичка и не работя, а той далеч не изкарва малко пари. Знам, че трябва да говоря с него или да му покажа, че не се чувствам добре така, но не знам как. Моля дайте ми съвет, защото го обичам и не искам да се разделяме. Във всяко друго отношение е мъж, но стане ли дума за пари прави много грозни и обидни неща понякога.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 16 дни
hash: 88b5599c78
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

1.   Научиш ли мъж, че си съвестна, че ще си плащаш-той повече няма да даде и стотинка.Това е огромно улеснение за него. Не винаги да плаща той, ама така си го научила вече.
Мъжете повече ценят жените, за които харчат купища пари. Такива като теб, които са честни и си покриват разходите, ги правят на луди калинки. Не е лошо поведението ти, похвално е . Но сама виждаш, че ти е изиграло лоша шега.
Какво правиш с такъв изобщо? Това приятел ли е? Какво точно му обичаш? Че по този начин те излага пред другите, излага себе си?

 
  ...
преди: 2 години, 16 дни
hash: b2b7cd72f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

2.   А ти защо му буташ твоите пари и искаш да си плащаш? Даваш му противоречиви сигнали и той се възползва... А това, че се възползва не е добре... Той не просто е стиснат, но не е кавалер. Говори с него по въпроса, кажи, че не ти е приятно ти да си плащаш кафето и му постави условие това да спре. Ако откаже се раздели с него. Не ти трябва такъв мъж.

 
  ...
преди: 2 години, 16 дни
hash: 2449354fbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

3.   Набива се на очи това, че безработна ученичка е избрала да се хване с мъж, който "далеч не изкарва малко пари" (дословно така е написано). Още от този факт може да се допусне, че има висока вероятност да се касае за връзка, в която мъжът ще си прави каквото поиска и няма да уважава истински момичето/жената. Тази червена лампичка често бива подминавана от жените, дори и когато мъжът се е опитвал всячески да се прави на невероятен кавалер в първоначалния период на ухажването, докато мацката "захапе" и после следва рязката промяна у него. Но това не е промяна в същността му; просто той вече показва истинския си нрав, който е прикривал в началото.

Този мъж има про-западно мислене, тъй като в повечето общества в развитите европейски държави е нещо нормално много от двойките да си делят сметките или да се редуват всеки път при плащането на цялата сметка. Или пък имат обща банкова сметка, която и двамата захранват с пари. Там мъжете не плащат за всичко и е считат жените за неспособни да се трудят и изкарват пари. Дори напротив - много западноевропейки печелят повече от мъжете, тъй като отрано се стремят да правят кариера и не мислят за деца, преди да навършат 35-40 години.

Във Финландия, например, почти всички ученички в горните класове работят целогодишно като касиерки в магазините, като детегледачки, като продавачки на щандове за храна или всякакви други изделия... Като станат на 16, родителите им спират да им дават пари и ги учат да са отговорни и самостоятелни. След завършване или учат, или направо подхващат свой занаят на частно и печелят големи пари. В България почти никоя ученичка не работи и ако все пак има тук-там такава, това е нещо временно или сезонно. Малък дял от жените у нас са кариерно настроени като западнячките, а още по-малко пък биха били склонни да поемат сметките поравно или да черпят мъжете. В България повечето момичета (а и момчета) след гимназията записват следване в университет с основна идея да продължат безгрижните си години, да се отдадат на купони и разврат, на ежедневни излизания в компании, а мама и тате на село да превиват гръб от работа и да ги издържат възможно по-дълго време. В две противоположности е мисленето на жителите на двете държави.

Авторке, ако нещо те притеснява в отношенията ти с който и да е мъж, само и единствено ти можеш да намериш решение, като не си премълчаваш занапред, а ясно поставяш всичко на масата и заявяваш своето мнение. Само тогава има вероятност то да бъде чуто.

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 2 години, 15 дни
hash: cece864508
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Хем си му бутала пари в ръцете и не си му давала да плаща, хем се сърдиш, че вече не го прави.
И аз плащам сметките, но като видя, че на някоя жена й е неудобно, оставям я да си плаща тя. Хората са различни. Ако не й е приятно, не натрапвам това. Но не мога да чета мисли.

 
  ...
преди: 2 години, 15 дни
hash: 935c89adc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Не говори а си ходи и не се занимавай. Казвам ти го като мъж това поведение не е нормално.

 
  ...


...
преди: 2 години, 15 дни
hash: ff9ece198f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Бегай бързо от тоя,ще береш ядове....

 
  ... горе^
преди: 2 години, 15 дни
hash: 0bf8fa27ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   Номер 1 е 100000% прав/а, мъжете ценят жени, по които харчат. И аз смятам, че е похвално това, което правиш и аз бях така преди и улесних няколко стиснати мъже да не дадат по мен и стотинка, ама буквално. Вече се отучих.

 
  ...
преди: 2 години, 15 дни
hash: 24e6032561
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Реално ти си му бутала пари и си го научила да делите, а сега се сърдиш. Естествено, че трябва да говориш с него щом не си щастлива със сегашната ситуация. Например, след случката в ресторанта можеше да му кажеш, че ти е станало неудобно да си плащаш сама при положение, че другите са платили за приятелките си и занапред би искала малко по-често той да поема разходите тъй като ти си ученичка още. При нас винаги мъжът ми плаща, но реално пари в сметката вкарваме и двамата, защото и двамата работим.

 
  ...
преди: 2 години, 15 дни
hash: c30960d0da
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Ами няма как да го промениш , за едно кафе щом не му идва . Пробвай го , искай му пари на заем , не голяма сума , но виж дали ще си ги иска . Ако те покани на среща кажи , че си останала без пари и виж реакцията му . Може би мисли , че искаш винаги да си платиш знам ли . Или ако иска някъде кажи му , че той черпи .

 
  ... горе^
преди: 2 години, 15 дни
hash: c30960d0da
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Като мъж не би трябвало да ти вземе парите , дори да му ги буташ ..
Освен , ако не е много голяма сметката , трябва да ти откаже парите .
Моят мъж ми е плащал кафетата и някак си не усетих стиснатостта му , но и той е такъв . Просто както им отърва
Номер едно е прав , мъжете ценят нещо , когато полагат усилия и дават пари .
Опитай ти да платиш веднъж цялата сметка и после виж дали другият път той ще реши да направи същото .

 
  ...

...
преди: 2 години, 15 дни
hash: 876510d544
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Нормално е мъж да иска да плати сметката на приятелката си, не е нормално да го прави всеки път. Всеки човек трябва да е наясно, че като излиза по заведения ще трябва и да си плаща от време на време, т.е. да очакваш все той да ти плаща не е нормално. Следващият път му кажи, че пари нямаш и да се разходите в парка или той да ти плати, като иска да ходите на заведение.

 
  ...
преди: 2 години, 15 дни
hash: d08d9e89ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ти си държала да плащаш половината, а сега ти е неприятно, че сте 50:50. Може на човека да му е писнало да се разправяте постоянно и да е приел желанието ти.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 15 дни
hash: 13e0c98140
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

13.   Звучиш нахално. Откъде реши, че мъжът трябва да поема основната част от финансирането на връзката? Да не би връзките в днешно време да са 80% мъжка част и само 20% женска компонента?

Ако нямаш нищо против (иносказателно казано ;)), днес не сме средновековието, нито османско иго. Вие жените сте равни пред закона и имате дори повече закрила от закона, отколкото нас мъжете.

Държавата ви плаща образованието наравно с нас. Висшето във държавните ВУЗ-зове също. На работното място се конкурираме мъже-жени. При много професии с приоритет се назначават ЖЕНИ!

Ти си по всяка вероятност на 16 плюс години. Ако не ти стигат парите, никой не те спира да работиш и имаш такова ПРАВО! Но явно си от онези, които ще се възползват максимално от мъжкото мекошавство. Разбери, че не само си сбъркала сезона, но и епохата. Патриархатът навеки е останал в 19 век. Сега сме 21, ако това ти говори нещо.

Относно случката в заведението. Наистина получило се е неприятно, но това е преди всичко, защото другите двама мъже са решили да се покажат, колко са "силни" и да се докажат пред жените. За да не се случват друг път такива неловки ситуации, кажи на гаджето си, че при такива срещи той да плаща общата ви сметка, а ти ще му връщаш след това парите. А и откъде знаеш, че при другите двойки мъжът и жената нямат абсолютно същите разбирания за 50-50? Има двойки и двойки. Има и такива, в които мъжът си оставя парите в жена си и тя разплаща сама навсякъде. Някои са с общи сметки и тн.

Наистина не го намирам за нормално това, което искаш. Да кажем, че сега си на 17 г. Ти искаш гаджето ти да плаща за вас двамата по заведения, да ти прави подаръци, колата, транспорт, гориво... Примерно ще сте заедно 5 години. За тези 5 години той ще е хвърлил по тебе хиляди левове и накрая ще се разделите. И както обикновено става връзките се развалят по желание на жените. Т.е. даже той няма да иска да се разделяте. Нека го сложиме минимум 100 лева на месец по твои разноски. Минимум е това, защото е равносилно на 4-5 сядания някъде за малко хапване или пийване. Ако сложим и горивото и подаръците... сложи го 200 лв.. За година нека да е 2000-2400 лв. За 5 години 10-12 000 лева. той ще е пръснал по тебе. И ти ще го напуснеш! Той после главата ли да си бие в стената?

Аз имам въпрос към тебе: Ти имаш ли възможност и би ли давала на гаджето си доброволно, само защото ти е гадже минимум по 100-200 лева на месец? Ако ДА и го правиш, то имаш основание и да очакваш реципрочното - той също да ти дава. Но ако нямаш, не може да искаш някой друг да ти плаща за излизанките. Когато се разделите, никой няма да му даде 12 000 лева преки загуби.

Сега ще ме върнеш на поведението му в началото на връзката ви. И да, какво ненормално виждаш? Той е плащал и е искал да плаща, първо от проява на любезност, второ защото е имал финансовата възможност да го прави. Но защо очакваш това да е така за целия период на връзката ви?

Точно това е ненормалното при теб. Това няма как да е нормално. Да кажеш, че сте се оженили и вече си му жена, деца си му родила и сте се разбрали кой, какво ще плаща, но нещата са далеч от това.

Ти как ще се почувстваш за 5 години връзка ти да си дала на гаджето си поне 12 000 лв., а защо не 15-16 000, а той в замяна на това "само да те е оправял в леглото"? Защото ти какво му даваш в замяна? Присъствието си. И след 5 години той да скъса с теб и повече да не го видиш.

Хайде сега отговори ти би ли си давала толкова лесно парите и как ще се чувстваш, ако се случи горния сценарий и си на негово място?

 
  ...
преди: 2 години, 15 дни
hash: c543552813
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

15.   Бре бре бре, станали нещата 50/50 и дим да я няма. Ама докато плащашв не ревеше нали.
Много интересно как жените са решили, че ролята на мъжа е само да плаща. Добре, че не припарвам до такива индивиди.

 
  ...
преди: 2 години, 14 дни
hash: 9f59165f91
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

16.   М23, Как аз процедирам с половинката си - отначало плащах всичко, с времето започнахме да си делим някои неща, иначе плана е следния:
Аз каня - аз плащам, тя кани - тя плаща.
Каниш, но нямаш пари ? "Хайде да излезем на кафе, ама нямам много пари", това означава, че или другия плаща, или 50/50, или не излизаме :D
Пред приятелите и познатите винаги аз плащам, ако преди това е имало "Добре, ама нямам много пари", то пак аз плащам, ама преди това ми е дала някакви пари или най-често вкъщи си делим сметката 50/50.
А такива малки сметки като 5-10 лева, най-често аз плащам, понякога я оставям нея като знам, че е предложила и има пари (тоест взела е заплата и черпи).
А, обикновено големите сметки ги делим или аз плащам, ако съм след заплата.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 14 дни
hash: f3070d8bf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

17.   Така му е удобно , влага нула пари във връзката .
Започни да си забравяш портмонето , виж и как ще реагира .
Дори и ти да си предлагаш парите , той пак трябва да извади и да плати .
Купува ли ти подаръци поне ?
От стиснат мъж по-лошо няма , стиснат и в други неща от живота ..
Когато един мъж обича , той е готов да харчи ..

 
  ...
преди: 2 години, 14 дни
hash: a51fd26198
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

18.   Никакъв джентълмен не е, а обикновен скъперник и дребнав сметкаджия. Ти като не работиш за какви твои пари говориш? Плащат родителите ти, не ти. На твое място като започне да лъже пред хората, че той плащал всичко ще му кажа, че това не е вярно. Като не му се свидят пари и за едно кино, няма и да се занимавам с него.

 
  ...
преди: 2 години, 13 дни
hash: 319b43cddb
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

19.   Жени, нека ви обясня нещо, което знам още от покойни свои роднини и за което гарантирам лично: ако научиш един мъж, че можеш да правиш нещо сама, той никога повече няма да се занимава с него! Примерът беше подкрепен с история за затваряне на буркани /знам, вероятно се чудите кой и защо въобще слага зимнина - това е един стар обичай от миналия век, за който може и да сте чували/ - жената, за която става дума, и сама можеше да затваря бурканите с помощта на съответното приспособление, но мъжът ѝ до последно смяташе, че това е негова задача и тя не може сама. Тя се грижеше да поддържа заблудата, знаейки, че ако не го прави, тази задача става нейна за вечни времена.

Какво искам да ви кажа ли? Мъжете не сме чак толкова сложни за разгадаване - в природата ни е да сме спасители. Т.е. да правим за жената това, от което тя има нужда, но не може сама да направи /да я спасяваме в ситуации, в които е прецакана, казано иначе/. Да си виждала спасител, който тича да спасява... хора, които са си у дома и не са в бедствено положение? А да си виждала спасителна акция, стартирана с идеята, че някой може и да се е загубил в планината макар да няма обявени за изчезнали?

Ти сама си си виновна - дала си ясен сигнал, че нямаш проблем да си плащаш и той е казал "ясно, не ѝ трябва да плащам за нея, така да бъде". Сега можеш да се опитваш да предоговаряш условията, но както ти казах щом си го научила, че не ти трябват пари, това е за цял живот! С други думи: със следващият мъж мисли не как да се правиш на това, което не си, а какво би искала да правиш до края на живота си и какво не! Каквото го научиш, че ти е по силите, ще си го правиш до края на дните си! Защото за мъжът "мога сама" означава "мога сама", а не "мога сама, ама искам бебчо да ме глези и да не ме кара да го правя". Каквото казваш, това възприемаме! Подтекстът е за хора със свободно време, а ние го нямаме!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 12 дни
hash: 2449354fbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

20.   Много уместни съждения от страна на номера 13 и 19. Поздравления за което!
Някои жени много прибързват с изказванията си, все не оценяват какво прави мъжът за тях и какви лишения търпи, за да им е готино на тях; но попаднат ли в положение те да са плащащите и раздаващите се, а мъжът да е този, който само предлага едно присъствие и изчукване, рязко обръщат палачинката и проглеждат, че в действителност имат крайно несправедливи виждания относно мъжете.

По този повод:
https://i.imgur.com/XOKxj46.png

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 2 години, 12 дни
hash: c30960d0da
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

21.   Мили мъже , за какво ни е мъж , който малко не може да ни поглези , дори да е само с едно кафе например ...

 
  ...

...
преди: 2 години, 12 дни
hash: c30960d0da
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

22.   Странно как тук коментиращите почват да смятат разходите ... Парите са за харчене все пак , защо всичко трябва да се изхарчи само по собствения г..з После защо много мъже са сами ...Разбира се не е нужно мъжа да плаща винаги , но поне понякога или парите са по-ценни от жената ....

 
  ... горе^
преди: 2 години, 12 дни
hash: 78ec1226c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

23.   Че откъде накъде мъжа трябва да плаща всичко?! Човекът най-вероятно те пробва. Колко пари изкарва няма никакво значение. Преди време имах за кратко подобна "приятелка" само че ролите бяха обърнати. Работех първата си работа след университета и въпреки, че си изкарвах и допълнително в извън работно време, не печелех много. Родителите ми също никога не са били богати, даже минавахме за доста под среното равнище. Тя от своя страна беше от много заможно семейство с големи връзки. Бяха я уредили на държавна работа, където получаваше поне двойно на моята заплата по онова време. Та, започнахме да излизаме и аз нали кавалер, плащах всичко. Добре де, ама един месец така, втори месец пак, трети, и аз започнах да издишам. Освен това излизанията не бяха просто на кафенце, а клубове, кръчми, ресторанти и т.н. Накрая реших веднъж да поискам пари за нейната част от сметката и всичко между нас приключи. Научих добър урок обаче и сега, въпреки че слава на Бога, имам много добри доходи, не плащам сметки. И милиардер да стана, пак ще е така. Да, първите една-две срещи няма проблем да почерпя. От там нататък обаче в разходите трябва да участват и двамата. Не говоря всичко да се цепи точно на две и да се разхождаме с калкулатори, но трябва да има някаква равнопоставеност.

 
  ...
преди: 2 години, 11 дни
hash: 88b5599c78
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

24.   13, при положение, че има мъже, които купуват коли, телефони,обувки, водят по почивки извън страната, това че някакъв се скатава от някаква си сметка е смехотворно. Има си мъже, и мъже.
Авторке, виждаш, че грам не е трогнат, че ти гледаш да не го ощетиш, че го уважаваш, че гледаш да не си с него за пари и тем подобни. В един идеален свят жена като теб щеше да е ценена и обичана. В реалността си за присмех. Промени държанието си, за да си добре. Мъжете масово ценят жени, за които харчат доста.

 
  ...
преди: 2 години, 11 дни
hash: 014bdb8431
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

25.   Щом и на 23 някоя се намери да му сложи една звездичка, значи работата е ясна.

Жената не търси никакво равноправие! Самата тя е абсолютно негодна да е "равна" на мъжа. И тук КП много уместно пусна една снимка с текст към нея. Да, така е. Кога и какво жената прави за мъжа?

Жената разбира от клецане и бой. Разбира и от пари. 24 е същински пример за това.

Няколко пъти съм задавал един и същи въпрос, но никоя жена не ми е отговаряла НИКОГА! Ще пробвам пак:

ЗАЩО ЖЕНИТЕ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ ПРОИЗХОДА НА ПАРИТЕ НА МЪЖЕТЕ????

Защо не ги вълнува как са изкарани тези пари, а гледат само как да намажат?

24, да не се окаже, че тези мАже, които ИЗДЪРЖАТ МЕТРЕСИ, към които ти толкова много искаш да се причислиш, не са същите тези, които дават нищожни заплати на работниците във фирмите?

Същите тези фирми бяха "приватизирани", т.е. присвоени за без пари от татковците им преди 2-3 десетилетия, които се БАЗИРАХА НА ИСТИНСКА ИКОНОМИКА И ПРОИЗВОДСТВО, изградени от родителите на същите тези, на които трудът им сега бива ограбен от мафиотските чавета? Това са същите тези мафиотски "бизнесмени", които държавния ток от държавната АЕЦ ти го продават за над 10 пъти прозиводствената му цена. Така от 60 лв. на Мвтч, на енергийната "борса" цената е 600 лв. Да не навлизам в подробности.

Иначе винаги се намират "ВИСОКОИНТЕЛЕГЕНТНИ И ОБРАЗОВАНИ" проститутки, които да оберат каймака на робския труд! И да не забравяме, че им се купуват с тея пари обувки на Прада, споменатите от теб частни возила с марката Mercedes-Benz и полагаемите пътни и режийни до екзотични дестинации като Малдивите, Филипините и Бора Бора.

"Ехаа. Колко якооо!"

И същите тези простакеси ти се правят на "елит" и ти говорят как заслужавали "всичко"! Чудно според каква логика?

Най-смешното е, че към простакесите тип „елит“ се присламчват и най-обикновените квартални бръмчалки, бетер с тея, които и двойка не заслужават да им пишеш в час по математика. И те вече са твърдо убедени, че заслужават всички тук и сега!

Брейй, според каква логика ве?

24, езика ли си глътна?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 дни
hash: 449bfbdf38
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

26.   Добре дошли в прекрасният нов свят на двойните страндарти:) За всичко мъжът е Длъжен, на всичко жената Има право/ Заслужава. Аз затова правя точно обратното - на първи срещи задължително предлагам 50 на 50. Първата среща е точно това - първа среща и като такава аз нямам очаквания, а от друга страна това е и тест за тази жена. Меркантилните отпадат още тогава. След като вече съм наясно, че тази жена е с мен въпреки това, тогава плащам, но пак от време на време „са забравям портфейла“. Въпросън не е дали иимам или нямам , а принципен. Тук няколко дресирани мъже обясняваха как авторката била научила мъжа си. Е, значи може и обратното - жените да разберат, че равноправие значи равни права и задължения, а не правата за нея , задълженията за него. Хем искате да ви третират като декоративен пол, хем се дразните когато това се случи...

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 дни
hash: c30960d0da
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

27.   26 с тази тактика губиш , ако мъж ме покани , а не плати едно кафе , в нашият град е 1.20 кафето , изобщо няма да изляза с него . Ако разделим сметката го приемам , че мъжа не ме е харесал и не иска връзка с мен и бих се разочаровала . Не очаквам мъжа да ми плаща , дори работя на две места за да си позволявам доста неща .

 
  ...
преди: 2 години, 11 дни
hash: 779d700bbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

28.   25 от 24
Авторката явно е научена от родителите си да дава пари. Явно я е срам и не иска да ощетява. Един нормален човек би оценил това. НО тук все пак говорим за български мъж, който е стиснат. Макар че, ако го питаш или негови приятели, за бившите си е давал, давал. Мъжете дават пари, сърце, душа именно за кифлите, другите не ги признават за хора. Тук говорим за момиче, което му е неудобно , че само той дава и затова дава и тя. И какво получава- оглушки, унижения пред други хора и така.
Авторке, промени себе си, че да те уважават и ценят. 26, номерцата със забравата на портфейла важат при глупавите жени. Като имаш дете, да видим дали ще важи пак.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 дни
hash: f9f70dfb1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   Културата, поведението, обноските и етикета се учат/ предават до 7- 10та година, до 12та при нас момчетата. Това което всички сте споделили е в голям процент вярно. Когато срещу мъжа има "ниска топка" или "Жана Дарк" отношенията пораждат нюанси. Не съм сигурен, че е скъперник, може би сметкаджия или егоист, а може и трите. Всеки, който както си постеле, така ще легне, например.

 
  ...
преди: 2 години, 11 дни
hash: 333092cafd
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

30.   25, жена съм и ти отговарям на въпроса "ЗАЩО ЖЕНИТЕ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ ПРОИЗХОДА НА ПАРИТЕ НА МЪЖЕТЕ????"
Защото мъжете се хващате с повърхностни и не особено интелигентни жени, които не се вълнуват от такива "сложни" въпроси, а само гледат да намажат, както казваш ти. Аз защо се интересувам и приятелките ми също? Защо искаме мъже, които изкарват честни пари с честен труд? Значи, проблемът явно не е в нас, жените, а във вашият избор за жени, но така ще бъде, когато в една жена гледате основно рокличките и токченцата, а не качествата. Плащате си за тъпите и повърхностни избори за жени и после задавате такива тъпи въпроси тук като твоя, а също и квичите, че жените не ставали. Не стават тези, които вие харесвате и избирате.
Подкрепям 28, че българските мъже дават всичко от себе си за една лъскава, често безплатна пр*ститутка, но с нормалните жени с качества и морал сте абсолютни г*зове. И не говоря толкова за пари, а за цялостно отношение. Но, спокойно, мъже, сами сте си виновни за положението и избраните жени и си плащате с това, че тези избрани от вас жени ви лъжат, възползват се от вас, изневеряват ви и пр. И е напълно заслужено. Да, поведението им е не е правилно, но вие сте допуснал такива жени в животите си и никой друг. Крайно време е да потърсите грешките в самите вас и да престанете постоянно да обвинявате женското съсловие за повърхностните и крайно м*лоумни критерии да жени, които имате.

 
  ...
преди: 2 години, 11 дни
hash: 5115bbc299
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

32.   Голяма излагация е било в ресторанта.
Аз лично да съм с последните си пари бих ги дал за една сметка особено оред хора.
Айде като сте двамата а само както и да е ама и тоя наистина е стиснат. Не говори добре това. Какви ти взаимотношения.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 11 дни
hash: 00bbf10bdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

33.   Леле, и тези "мъже" ще издържат семейства ... да си наемат сурогатни майки, ако искат да се размножават, но пък кой ще им даде яйцеклетка, не знам. Стиснатите очевидно нямат голям шанс за потомство. Да са живи и здрави да си кътат паричките, но да не чакат някой да им ражда деца и да им върти дом. А и апропо - кавалерството и щедростта са признак на благородство, не се тревожете, не сте застрашени.

 
  ...
преди: 2 години, 11 дни
hash: d4d1dad6d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

34.   Защо да е стиснат? Нали сте много силни, независими, еманципирани? Под достойнството са ви много неща свързани с мъжете, ама като опрем до сметките - "не не ти си мъжа, ти трябва да направиш еди какво си"...

 
  ...
преди: 2 години, 11 дни
hash: 2c1a24589c
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

35.   Здравейте от авторката! Благодаря на всички за помощта и коментарите, дори и на негативните. Нямам намерението да се карам с никого, защото моята идея е да разбера от къде идва разминаването в разбиранията ни и ако мога да го оправя. Но все пак бих искала да обясня от къде идват моите притеснения.

13. Да, нямам нищо против, ако имам тези пари да ги давам за него, да му правя изненади и подаръци. Само че в моите представи той трябва да прави повече от мен финансово, защото иначе не се чувствам оценена, не се чувствам като дама и ми е обидно (въпрос на лични усещания). Случвало се е аз да плащам за храната ни, да купувам продукти и да му готвя, да му правя хубави подаръци не веднъж и два пъти. Например за имения му ден му подарих много хубав парфюм, а той за моя дори и едно цвете не ми подари. За мен това е грозно, не е мъжко и е обидно.
Не мога да разбера защо изпадаш в такива сметки без кръчмар, но наистина ли парите са по-ценни от това, което една жена може да ти даде? За тези 5 години ще съм го подкрепила в толкова трудни моменти, ще съм му създала толкова незабравими спомени, ще съм го обичала истински, ще съм му била вярна. И какво правим ако не са само 5 години и тръгнем да създаваме семейство? Сигурно, когато забременея и не мога да работя ще трябва да изтегля кредит, за да си делим всичко 50 на 50? В този прекрасен 21-ви век, за който ти говориш, жента е длъжна да изглежда безупречно. (Да си купува красиви дрехи, гримове, да ходи на маникюр, козметик, да отделя безкрайно много време за външния си вид. И моля не ми казвайте, че никой не го изисква, защото едва ли някой щв се влюби в космата и миризлива жена.) Междувременно трябва да работи колкото мъжа, да изкарва поне колкото него, да ражда деца, да ги възпитава, да не загуби случайно красотата си, да се грижи за хармонията в отношенията и дома. Мъжът само да работи и после като се прибере вкъщи да вика "Давай бирата и яденето!". Екстра, но не и в моя свят. :) Извинявайте, мили мъже, че заради природата си очакваме от вас поне по някакъв начин да ни помогнете, може би единствено във финансов план е в компетенциите ви. :D

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 дни
hash: c34dd12402
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   Номер 19, ожени се за мен!
❤️❤️❤️

 
  ...
преди: 2 години, 10 дни
hash: d08d9e89ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   26, по принцип си прав, но момичето е ученичка и не работи. Ако и двамата работеха, е така, както си написал

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 дни
hash: 014bdb8431
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   Авторке още си много млада. Когато започнеш да изкарваш пари НА ТРУДОВ ДОГОВОР, а не по гръб, широко разкрачена в някоя хотелска стая, тогава пак ще си говорим. Сама да знаеш какво даваш, колко даваш, как го даваш, на кого го даваш – да си си изработила прехраната!

Жените, докато не сте родили 1-2 деца и не сте ги отгледали до 12 г., още газите до колене във водата. Една жена чак когато роди и отгледа на някаква възраст децата си, чак тогава започва да ѝ влиза акъл в главата и да гледа на живота през призмата на децата си и какво е добро за тях.

И тежко на децата ти, ако са момичета, а ти си пар@нтия!


Очевидно 33 е по-възрастна и опитна манипулаторка от авторката. Гаджето ѝ е проявило достатъчно кавалерство в началото на връзката им. Но явно и ти не можеш да добуташ месеца и ти трябва мъжко спонсорство!


Гаджето ѝ нито ѝ е баща, нито майка, нито брат, нито я е осиновявал, че да я издържа!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 дни
hash: 2449354fbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

42.   Номер 39, не пропускай съществената част от историята, която се състои в следното изречение на авторката:

"Освен това аз съм ученичка и не работя, а той далеч не изкарва малко пари."

Само да напомня, че в западните страни ученичките от 16-годишна възраст работят на смени в магазини за дрехи или играчки като продавачки, в хранителни магазини като касиерки, чистачки, миячки, детегледачки и прочее. Момчетата най-често са продавачи в магазини за всякакви части и потреби, служители в спортни магазини, като складови работници и т.н.. Там родителите спират да издържат децата си, когато навършат 16 години. Единствено им заплащат таксата за университета, но всичките джобни и покриване на разходи по квартирата или общежитието са изкарани от работещите ученици.
В България е голяма рядкост ученици да работят и обикновено се касае за сервитьорки, за временно раздаване на листовки или гледане на дете 1-4 пъти в месеца. Няма я тази култура на учене на младежите и девойките на трудолюбие, на ценене на парите и на поемане на отговорност. Почти всички български родители глезят децата си, купувам им телефони, давам им джобни (и децата им въпреки това са вечно недоволни и неблагодарни мрънкалници), оставят ги на произвола, не прекарват достатъчно време с тях с цел възпитание и мислят, че с пари ще отбият номера. Тук е често срещана картинка родителите да бъхтят на стари години, за да издържат "децата" на 250-30-годишна възраст, които си правят купони и оргии в студентските години и въобще не мислят да започват работа преди навършване на христовата възраст.

Също така, в западните общества ученичките се събират с ученици на техните години, рядко с такива с 2-3 години по-големи от тях. Няма го това събиране на ученички с възрастни мъже, както се случва в България много често - основно заради парите и подаръците на вторите (с цел да ги изчукват) и защото им предоставят определени забавления, като ходене на заведения, ресторанти, излетчета, хижи, СПА, на море и т.н., барабар с хубавата кола на мъжа. Тези неща обикновено не могат да бъдат предложени от учениците, затова тези от ученичките, които искат подобни изживявания, странят от своите връстници и се хващат със зрели мъже, които (поне в началото) си плащат, за да се домогнат до половия орган на готовата на тази сделка ученичка.

Авторката поднася темата малко с недоизказани неща. Не споменава тя на колко години е сега и на колко е била, когато си е избрала да бъде във връзка с този зрял мъж, нито той на колко години е, дали водят полов живот и т.н. Тези неща силно обуславят преценката за случващото се между двамата. Едно е тя да на 13-15 години, друго е да е на 17-18; както и - дали той да е на 18, на 30 или на 40 години.

Самото поведение на този мъж, поне съдейки по така описаната история, не е мъжко. Ако някоя жена ще промени толкова силно мнението ми за себе си, че да спра да плащам общата ни сметка в заведението (особено ако е в група с още приятелски двойки), то въобще няма да бъда с нея, защото явно не е много стока. Но той продължава да е с авторката, вероятно продължава и да я чука (ако вече са стигнали до този преломен момент), но без вече да е онзи кавалер, какъвто се е показвал в началото. Всяка жена би се замислила дали въобще да продължава да е с подобен мъж. Едно от най-мъжките качества е постоянството в действията, а не днес да си един, а утре да се отмяташ и да си коренно различен, но пък в същото време като мишка да продължаваш да стоиш до жената, за да получаваш от нея това, което е било основната ти цел (2 без 10).


Номер 27, на бас, че ако мъж започне да те глези САМО с това прословуто кафе за 1,20 лева, което изтъкваш, ти НЯМА да си с него! На думи много жени твърдят подобни простотии, но на практика изискват от мъжа да плаща всичко или почти всичко, включително ОБЩИТЕ битови сметки, наем, ипотека и т.н. (отделно от колата на мъжа). Ето това са три от най-долните проявления на женското лицемерие:
1. Наглото лъжене какво жената уж искала и какво само мъжът трябвало да стори;
2. Опитите за вменяване на вина у мъжа с хитри подмятания като: "Ако си истински мъж, ще правиш това и това и за мен, ще плащаш моите разходи и сметки и т.н., иначе няма да ти пускам в леглото (или няма да има втора среща между нас)!";
3. Тъпото самозаблуждаване, че мъжът харесвал жената, ако ѝ плащал. Напротив, най-истинският признак, че мъж те харесва, е това, че иска да има физическа близост помежду ви и да те люби! Не бързайте да намесвате пари и сметки в цялата работа, защото се касае за човешки отношения, чувства и желания, които (уж според вашите лицемерни твърдения) не зависят от парите! Намесиш ли пари, значи преминаваш направо в покупко-продажбата на услуги от най-древен тип.
Твърдиш, че работиш на две места, за да си позволяваш много неща, но съм убеден, че ако ти се наложи да плащаш половината наем и половината ток и другите битови разходи, а мъжът само ти купува кафенцата, които в две твои мнения така навираш в очите на четящите тук, то ти няма да издържиш на това равенство между половете и ще го зарежеш. Напротив, ти ще очакваш само да присъстваш и той заради това да ти плаща. Сами се поставяте в ролята на неофициални проститутки и после ревете колко били гадни мъжете, но забравяте "малката" подробност, че вие имате предвид 5-те процента от всички мъже, подир които тичате, а не останалите 95% от мъжете, които въобще не отразявате.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 2 години, 10 дни
hash: 333092cafd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   37, явно е поредният изпатил от собствените си грешни избори за жени, както и доста мъже тук. Сами сте си виновни. :)

 
  ...
преди: 2 години, 10 дни
hash: 95a9e2e67b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

45.   Дъртата дебела грозна румънска циганска баба с шизофрения (номер 37) се издаде, че е наистина модераторка и наистина тя си измисля и си одобрява сама много истории, в които се представя за различни хора. Бабо Саша, махни се от този сайт и отиди да те лекуват в Карлуково, имаш спешна нужда.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 дни
hash: a13959fc8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   Преди да се омъжа ми е било супер неудобно някой друг да ми плаща сметката. Когато със съпруга ми започнахме някакви отношения, на първата ни среща си платих пицата сама по моя инициатива. Баща ми ме е учил, че позволя ли на някой случаен да ми поема разходите, той може да си помисли, че ме купува.
В една уж сериозна връзка обаче нещата вече стоят по друг начин. За мен е абсурдно да седнете да хапнете някъде и накрая всеки да се рови за пари. Трябва обаче да има взаимност. Ако той вземе билетите за киното, аз ще взема пуканките и колата. Ако той плати вечерята, аз ще платя пиенето в дискотеката после.
Не мисля, че в случая става въпрос чисто и просто за пари. За мен е обидно с половинката да седнем някъде с приятели и той или аз да платим само своята част. Не казвам винаги мъжът да плаща всичко, но приятелят на авторката определено е стиснат човек и е най-вероятно не само стиснат откъм финанси, но и откъм чувства и внимание.

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 дни
hash: c71d35ab02
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

47.   34,
Стиснат е защото ходи с ученичка, която не работи, води я насам натам и не и плаща сметката. Който кани, той плаща. Който работи в момента той плаща. И тук не е важно дали е той или тя.
Лично аз когато седна някъде с приятел (ка), който в момента НЕ работи или няма доход плащам винаги аз цялата сметката.
Когато излизаме/ пътуваме някъде с моя приятел, нещо плащам аз (примерно билетите), той плаща после примерно хотела, другия ден аз плащам обяда, той вечерята и т.н.т.
Когато ходим на концерти, се редуваме кой да купи билетите.
Когато той настоява да ходим по по- скъпи места ( които не са ми по джоба) му казвам в прав текст, че не са. Ако все пак, ме убеди да идем, той плаща по-голямата част от разходите ( примерно 70/30). И не, не защото е мъж, а защото изкарва в пъти повече от мен, тъй като IT - тата са по-добре платени от агрономите ;)))

 
  ...
преди: 2 години, 10 дни
hash: 00dd2a403d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

48.   Авторке с погрешна представа си
"В този прекрасен 21-ви век, за който ти говориш, жената е длъжна да изглежда безупречно. (Да си купува красиви дрехи, гримове, да ходи на маникюр, козметик, да отделя безкрайно много време за външния си вид. И моля не ми казвайте, че никой не го изисква, защото едва ли някой ще се влюби в космата и миризлива жена.) Междувременно трябва да работи колкото мъжа, да изкарва поне колкото него, да ражда деца, да ги възпитава, да не загуби случайно красотата си, да се грижи за хармонията в отношенията и дома"
В този прекрасен 21 ви век никой не е ДЛЪЖЕН да прави нищо за никого. Душ и епилатор ще ти решат проблема, без да е необходимо цялото ходене на фризьор, гримьор, козметик, маникюр и т.н.т. ;))) Другото го правиш само ако на теб ти е кеф и имаш излишни пари и време за глупости. Ако някой ИЗИСКВА от теб перфектност в нещо си - смени го, защото перфектни хора няма ;)))
В допълнение, за хармонията, отношенията, дома и децата е редно да се грижат двамата партньори. За издръжката на семейството също ;))

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 дни
hash: 3c3277ec9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

49.   Авторке, да беше го поканила у вас или той у тях! И щеше да излезе по-евтино! Щяхте да си бъдете само двамата, без излишни хора! Другите изписаха цели романи как гаджето ти се оправдава, че няма пари и т.н.! От мен да го знаеш-аз по кафета и кръчми изобщо не ходя! По-добре на гости да ме поканят или аз да поканя някого у нас, без да ни смущава нищо!

 
  ...
преди: 2 години, 4 дни
hash: c22a277b21
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

50.   42 27 съм, плащам половината сметки, за децата почти влагам аз изцяло средства, пазарувам и с мой пари и дори готвя, отделно работя доста. Много жени не чакаме нищо, но мъжете не го оценяват това.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: a482f3f81d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

51.   Добре, не ви разбирам, честно! Как точно приятелят ти е стигнат? ! Той е пробвал да плаща, ти му буташ пари всеки път, нормално да му писне. Не знам, момиче, но сама си си виновна. Когато мъж предложи да плати сметката се казва "Благодаря! ", а не се бутат пари, за да се правиш на независима и после "Ама той е стиснат, ама аз не съм дама. ", ами не си дама! Съжалявам, но ако едно кафе не те черпят, не си дама и по-добре да не се чувстваш като такава, защото ще е заблуда.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker