Нарцистичните личности, още познати като "вампири" - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121346)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Нарцистичните личности, още познати като "вампири"
преди: 1 година, 10 месеца, прочетена 669 пъти
Излизам с моята история.
Преди години си пишех с мъж, с който уж бяхме "сродни души", имахме общи интереси... а се оказва, че всъщност през цялото време ме е разпитвал и е имитирал от своя страна казаното от мен.
Пример: Казвам, че харесвам еди коя си група, и отсреща ми се казва "Да, на мен също ми е любима! ".
Това още трябваше да ми е знак, че отсреща стои нарцистична личност, но уви, тогава не бях така добре запозната.

Запознахме се с него около два месеца след като уж бил приключил връзка, завършила "с триъгълник" и много драми. Постоянно ми звънеше по телефона и се дразнеше като не му вдигна. Все искаше всичко да се случва както той иска, иначе просто наставаше кошмар.
Бях търпелива, може би твърде търпелива, защото принципно съм един топъл и мек характер...

Страшно хлътнахме един по друг, обаче на мен постоянно ми се включваше червената алармичка в главата, поради ред причини:

- в един момент започна да се дразни на успехите ми и постоянно вмяташе някакви глупави забележки, доста обидни, в пълен контраст с възхищението, което изказваше към мен в началото на отношенията ни
- блокира ме и ме отблокира няколко пъти, без да се извини дори след като ме добавяше отново
- парадираше с това колко хубаво си прекарва без мен - принципно аз съм щастлива хората да си изкарват хубаво с мен или без мен, но да парадира и да ми казва директно колко хубаво си изкарва без мен вече е друга история
- опитваше се доста често да ми оронва авторитета, да ме унижава и да ми снижава самочувствието.. неуспешно, но се опита
- всички други хора бяха по-важни от мен в очите му и трепереше за тяхното мнение
- споделяше неща от личните ни отношения на други жени, уж да иска съвет


И така, в даден момент просто чашата ми преля с тия глупости и го оставих, без да се занимавам дори да му обяснявам къде бърка, защото ми омръзна да дъвча едно и също нещо в продължение на месеци, а отсреща по супер инфантилния начин да ми се отговаря "дреме ми" или нещо от сорта.

Сега, години след като вече съм го махнала отвсякъде и не поддрържам контакт, въпросният прави следните неща:

- Имитира всичките ми качества, включително и благия ми характер - принципно той е избухлив, има огромно его и все е нещо недоволен. Е, откакто го разкарах, вече е благ, смирен, много щастлив и доволен от живота (само по филмите са възможни такива метаморфози за такъв отрязък от време, съжалявам)

- Обкръжава се от жени, които са ме обиждали в миналото - такива, които са ми завиждали по един или друг начин и ме ненавиждат, като ги нахъсва да правят нещата, които аз правя и ги подкрепя съвсем публично, държейки се супер мило с тях, докато плюе и омаловажава в същото време моята работа.
Идеята тук е да ме накара да се чувствам зле от това, но не се получава особено добре, след като знам какво цели.


- Някои от приятелките му, които не ме познават лично, открито ме имитират. Явно им е разказвал за милите и хубавите неща, които съм правила за него, защото изведнъж почти всичките му приятелки започнаха да правят същите неща. Редовно попадам на споделени снимки на общи познати и виждам изкопирани свои неща, за които само аз и той можем да знаем, уникати.
Обяснението на доста хора по темата е, че иска да е с мен, но не може и поради това се опитва да ги превърне в мен, а те милите, му се връзват, вместо да му теглят една майна и да го оставят сам със себе си и гадния му характер.


- Злослови по мой адрес и иска да ме представи като някой с неговия характер. Наскоро един общ познат ми каза "Остави го момчето, той нищо лошо не ти мисли". Бавно осъзнах в този момент за какво иде реч, но от дума на дума разбрах, че той е разправял как аз съм бясна, че ме бил оставил, как съм злобна, как не знам си какво... Аха. Аз. Жената, която го остави и изобщо не иска да има нищо общо с него.


- Няколко пъти се опита да ми прави мръсно в работата и в различните ми социални кръгове, като след всеки път държеше да знам по задкулисен начин, че той стои зад тези проблеми и че "съм си го заслужила"


Има още буквално десетки подобни негови опити да ме накара да се чувствам маловажна, зле и какво ли още не... знаейки, че съм болен човек (имам хронично заболяване и стресът може наистина да ми повлияе много лошо). С други думи - този човек ей така, с лекота, би се накефил да се разболея още повече и да умра, такава злоба има в него. Но иначе е супер веселягата за пред хората, супер над нещата, благ човек. :D


Идеята на този пост е да повдигна темата за нарцисизма и да предупредя всички хора - независимо мъже или жени, да внимават наистина много, ако срещнат такъв човек.
Много често психическият тормоз (а и не само), който упражняват е за цял живот и никога не се отказват от това да те преследват, да те унижават и да се опитват да направят живота ти ад.
И най-лошото от това е, че няма да го направят сами, защото не са способни, а ще се опитат да си съберат армия от последователи, които да заплетат в мрежите си. Някои от тях дори ще са собствените ви познати и приятели.

Обикновено нарцистичните личности са на пръв поглед супер харизматични, весели, земни, предразполагат те да си говориш с тях и да им споделяш. НЕ ГО ПРАВЕТЕ. Всичко, което кажете, ще се използва срещу вас в даден момент, без значение дали сте във връзка или не.

А когато това се случи, най-важното е да не показвате по никакъв начин каквато и да е реакция или емоция. Те това искат, не им го давайте.

Повече за нарцисизма и личностните характеристики на тези хора можете да разгледате в Интернет, ако не знаете точно за какво става дума, има много ресурси по темата както на български, така и на други езици.

Ако имате свои истории за нарцисизъм, независимо дали става дума за партньор, родители, други членове на семейство, приятели... давайте, споделете ги. Нека говорим!

За този проблем трябва да се говори, защото твърде много хора си мълчат и такива вампири остават ненаказани, че дори и биват подкрепяни в действията си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 9 месеца
hash: 79f86912ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Аз съм нарцисист и е страхотно! :)

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 3b442c3f21
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   В голяма част от темата пишеш "нарцисизъм", което явно е валидно за този човек, но по-скоро е вампир с много токсичен характер. Моята приятелка е такава, но засега нямам друга опция и я държа колкото да има там нещо. Има и добри качества, но нещата между нас не са добре още от самото начало. Не знам такъв човек с кой би си паснал и дали би изчезнало подобно поведение. Според мен всеки може да се промени, просто не му се е случило нещото, което да го промени. Така както си го разкарала е било изключителен удар по егото му, щом си позволява година след раздялата ви да ти прави проблеми зад гърба. Не се поддавай и не смей и да се връщаш при него. Това са болни и повредени хора. Сред такива не знам кой и как би се чувствал добре.

Преживях същото, че може би и по-зле с приятелката, с която съм в момента. А привидно е добра. Наистина е много неприятно да се изнасят личните отношения към други хора.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker