Дали да му кажа , че имам дете ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121214)
 Любов и изневяра (29713)
 Секс и интимност (14361)
 Тинейджърски (21897)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18529)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Дали да му кажа , че имам дете ?
преди: 1 година, 8 месеца, прочетена 2323 пъти
Здравейте! Пише ви една самотна майка на момиченце на 7 години.

Когато бях на 18 години се запознах с мъж в който се влюбих лудо. Обичах го много. В началото той се преструваше на добър мъж, но с течение на времето разбрах, че е алкохолик и лош човек. На 19 години забременях от него, всички ми казваха да абортирам, че този мъж не става за баща и че най - вероятно ще си гледам детето сама. Аз бях заслепена от любов и се надявах, че те грешат. Той ми обеща, че ще гледаме детето заедно, ще бъдем семейство и да родя бебето. Бях млада и наивна и му повярвах. В същото време прочетох, че нераждало момиче не е добре да прави аборт и че може след това никога повече да не забременее. Реших да родя детето пък каквото е писано.. Детето е извънбрачно, никога не сме имали брак. Когато родих той дойде и припозна детето, даде му фамилията си, реших че всичко ще е наред. Докато детето беше на 6 месеца се опитваше да полага минимални грижи, но почти нищо. Всяка вечер беше пиян, прибираше се в 5 сутринта, ставаше агресивен когато пие, посягаше ми, дори ме изнасилваше.. Не исках, но той просто лягаше върху мен на леглото и почваше.. Ако викам и се съпротивлявам ми запушнаше устата и заплашваше с бой.. Дори веднъж ме насили и анално. Беше ужасно.. започнах да го мразя..
Веднъж той просто изчезна, разбрах че е заминал за чужбина. Заряза ме сама с детето. И така вече 6 години той не полага никакви грижи за детето, дори не ни търси по телефона за да пита как е детето. Сама си е отгледах до сега с помощта на родителите ми, които за щастие са добри хора и много ми помагат.
Бащата на детето ми няма родители, има брат с който е скаран отдавна, и заради това никога не се е интересувал от племеничката си.
Не съжалявам, че имам дете, дъщеря ми е най - хубавото нещо в моят живот. Бих казала, че най - вероятно имам късмет, че баща и изчезна от живота ни защото сега сигурно щеше да продължава да ме тормози. Наскоро разбрах, че от една година живее с някаква наркоманка и алкохоличка там в чужбина и с нейните две деца от първият и брак.

Откакто се разделих с него имах връзки и с други двама мъже, но с течение на времето те се отдалечиха от мен просто така. Винаги са казвали, че детето ми не ги притеснява. Винаги на срещите си с тях съм ходела сама, не съм ги ангажирала с нищо. Взимам добра заплата и успявам сама да си гледам детето. Не търся мъж за да ми помага за детето. Просто
търся връзка и любов. Аз съм на 27 години, хубава с руса коса, слаба съм, проблема не е външният ми вид. Мисля, че мъжете ги притеснява извънбрачното ми дете. Още съм млада, мечтая за семейство и други деца, но вече много внимавам да избера подходящият. Не съм наивното момиченце, което бях преди.

Наскоро като се ровех във фейсбук попаднах на профила на мъж, който много ме впечетли на снимките и му пуснах покана за приятелство. Той я прие и след това ми писа пръв. Запознахме се, питаше ме дали съм обвързана понеже съм много хубава и не вярва, че може да съм сама. Отговорих му, че съм необвързана. Не е разпитвал повече, не е стигал до въпроса дали имам дете и т. н. явно е останал с впечетлението, че нямам. Реших да не повдигам темата сама.
Той ми предложи среща. Видяхме се и много се харесахме. Той е точно мой тип мъж. Винаги съм мечтаела за такъв мъж. На 34 години е, няма деца. Казва, че си търси сериозна връзка с цел брак и деца.
Вече 2 пъти се видяхме. Не знам как да повдигна темата, че имам дете... вече се чудя дали въобще да му казвам или да скрия. Страхувам се, че ако му кажа ще спре да иска сериозни отношения с мен и всичко ще се провали. Не искам да го загубя. Влюбих се в него.. но в същото време не знам до кога ще мога да крия това, че имам дете.
Дали да му кажа сега или да му кажа след като отношенията ни вече напреднат? Според вас на коя среща е подходящо да се споделят такива неща? До сега винаги съм си казвала още на първа среща и не знам дали това не ми е било грешката... дали мъжете на първа среща не се плашат като им кажеш че имаш дете..? Вече се страхувам да бъда искрена за да не бъда отхвърлена като ненужна вещ. Дайте ми съвет дали да му кажа или да оставя нещата така?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 8 месеца
hash: a4f4796878
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

1.   Наистина ли, така стават заварките- харесваш си някой по снимка, защото е точно такъв, дето си си мечтала и му се предлагаш? И, после се чудиш кога да изкараш детето си от ръкава?
Моме, ще има много да патиш! На практика, излизаш с мъже, които изобщо не познаваш! Ще пропусна факта, че съвсем съзнателно го заблуждаваш.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: c012ce0954
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Няма как да го скриеш.
До още няколко срещи най-много е редно да му кажеш. Пък вече каквото, това.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: e96a99627c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   И до кога ще го криеш детето си? Мъжът като не иска чуждо дете в семейството си, какво му пречи да те зареже не на първа, ами на 21ва среща? Даже ще е по-зле, че си крила и си го заблуждавала. Ще си помисли как ли ще го заблуждаваш и за напред, въобще, че си човек, на когото не може да се вярва.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 9f786737dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Добре е станало, че нямаш връзка с биологичния баща на детето ти. На мъжът на 34 по -добре кажи, че имаш дете. Ако наистина има отношение и чувства всичко ще се нареди.
Когато бях на 26 имах връзка с прекрасен мъж на 34, той имаше дете. Тогава бях доста глупава и много егоистична и този факт много ми пречеше. Харесвах го, той мен също, но едва когато се разделихме и вече имах свои деца разбрах, че когато хората се обичат и уважават могат да се грижат и за децата на партньорите с които са в момента. Успех и вярвай, че все някога, ако човекът те харесва и уважава, ще те приеме такава каквато си, детенцето също.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 52473b262c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Дааа, той никога няма да разбере. Няма да се издадеш неволно, няма да види твоя снимка с детето ти, няма да дойде у вас. Сериозно ли вярваш, че това може да се крие?
Просто му кажи. Като напира да е семеен и сериозен, ето му възможност.

 
  ...


...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: fc279a43ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

7.   Не, не му казвай в никакъв случай. Лъжи го така няколко месеца и изчакай накрая сам да разбере. Това ще му подейства благотворно, както и на "връзката" ви.
"Вече се страхувам да бъда искрена за да не бъда отхвърлена като ненужна вещ". Ами, ти и още куп жени, които се занимавате с пияници, наркомани и курвари, сами сте си виновни. Никой не иска втора употреба, грозната истина. Все пак има широкоскроени хора, които биха, само че те обикновено не обичат да ги лъжат. Сама си прави изводите. :)

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 8efe343e77
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Няма как да скриеш, че имаш дете, а и не би трябвало да го правиш. Аз бих му казала възможно най-скоро. Това е важно, а и в една връзка едно от основните неща е доверието. Ако човекът е истински заинтересуван от теб, това няма да го спре. Така ще разбереш и колко струва и дали има смисъл да влагаш емоции и енергия.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 68b7f73d55
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

9.   Влюбена в него... от две срещи...? Или май още преди да се срещнете? Просто си хлътнала по външния му вид, приписваш му качества, за които дори не знаеш има ли ги или не, като в крайна сметка си самовтълпяваш, че това е "мъжът-мечта". То и предишният ти избор на мъж - този, който да се изпразни в теб - е бил не защото си го опознала като човек, а защото си го преценявала по външни белези. Ако беше си давала време да опознаваш мъжете в своя живот, преди да решаваш "да се влюбваш" скорострелно и да вземаш рискови житейски решения, щеше да ти е по-мирна главата. Детенцето ти е скъпоценен дар, така че поне за него се радвай, а щом бащата е далече, още по-добре!

След като сега набързо си решила, че това е мъжът за теб, бъди открита с него възможно най-скоро и му кажи истината! Никой мъж не обича да го лъжат и да прикриват нещо от него, независимо дали се отнася за деца от чужд мъж или нещо друго.

Между другото, миналата година 30-годишна искаше да имаме връзка и с нагласата за дете после. Хубаво, че не се стигна до нещо по-сериозно. За вече съществуващото ѝ дете научих няколко седмици по-късно - без тя да ми каже, а случайно виждайки ги хванати за ръка на улицата. Изрично я бях питал на два пъти още в началото на запознанството ни дали има дете и тя отрече и двата пъти. А за това я попитах с основание, защото през годините други няколко жени са ме лъгали, че нямат дете, а всъщност са имали. Обяснението ѝ бе: "Не знаех как ще приемеш тази новина! ". При положение, че ме е лъгала в очите при ясно зададен въпрос, нямаше смисъл да продължаваме.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: a5c0c0304d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   Такива неща като дали имаш дете, се казват още на първа среща. Дори преди това.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: bd92dcb83f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Тази тема ми бие на измислица. Ти преди да се видиш с този човек би трябвало да си поговорите и вече да си му казала, че имаш дете след като той ти е казал, че няма. И била проучвала добре мъжете, е както писаха по-горе ти от две срещи вече си влюбена уж, голямо проучване няма що. Водиш се по някакви моментни емоции и въобще не преценяваш хората, на базата на това което уж си преживяла с бившия ти. А това да си криеш детето е много грозно. Би трябвало да го кажеш още от самото начало, това не е да премълчиш, че имаш хамстер. Става въпрос за дете! Този мъж ако не иска жената да има дете е много важно да знае този факт. И другата мега глупост- дали да му кажела след време. Значи си мислиш, че ако е с теб известно време така ще хлътне, че дори да му сервираш, че имаш 10 деца той всичко ще приеме понеже вече е много влюбен. Това ако е човек на място, първия извод който ще си извади е - тази щом крие такова сериозно нещо като дете, значи няма как да и се има доверие. Утре кой знае какво друго ще скрие. Аз самата преди време общувах с един мъж, който имаше дете и не ми беше казал. След известно време ми каза и ми направи много лошо впечатление, дори да съм имала някакви симпатии се стопиха. Човек който го е срам от детето му и който го крие за да не отблъсне потенциален партньор не заслужава никакво уважение според мен. И пак казвам или историята е измислена или ти си малоумна.

 
  ...

...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: b8fa9cce45
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   Повдигаш темата директно. По-добре да си спестиш разочарование по-нататък, като казваш за детето отрано.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 94a9c8ccf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Ако му е проблем няма да ти го каже, а просто ще се възползва от факта да преспи няколко пъти с теб, да му омръзнеш и да си бие камшика, а тогава още повече ще те боли, защото е злоупотребил с теб.
Кажи му го навреме, ако се натиска за секс значи ще те използва, ако не му пречи детето и би искал нещо сериозно няма да бърза за кревата

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 0db56f2806
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   То не е кръпка, да го разпориш... дете е. Как мислиш да го скриеш?

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 37339bf2ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   11, той не ми е казал, че няма дете. Нито аз съм го питала дали има, нито той мен. Просто му разгледах всичките профили в социалните мрежи и сама ми стана ясно, че няма дете. На една снимка се беше снимал с племеника си и коментарите под снимката бяха, че много му отива и му е време.

ОТ АВТОРКАТА

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: b1dd46dca4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   Аз, ако съм на негово място, ще го приема доста негативно поради факта, че не си ми го споделила веднага.
Като бях млада и свободна, започнах да си кореспондирам с мъж на подобни на моите, години. Веднага ми сподели за момченцето му, което беше на годинка и живееше с него.
Най-чистосърдечно му казах, че съм свободна и без деца и търся свободен мъж също без деца. Без драми и лъжи спряхме дотам, но това се случи още преди да се срещнем на живо. Просто нямаше как да си променя мнението и така.
Ако беше скрил детето от мен, всичко пак щеше да приключи, но по доста по-грозен начин!
Детето е като кашлицата и влюбването, не можеш да го скриеш!

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: bd92dcb83f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   до Авторката
Ами това говори още по-зле за теб. Все пак преди да се видиш с някой се очаква в чата да си кажете основни неща за себе си - кой откъде е, къде живее, какво работи, обвързан ли е или не, има ли деца, хобита, интереси и т. н, за да придобиеш все пак някаква обща представа. Или ти си била толкова запленена от външността му, че всичко друго е изгубило значение. А и все пак сте говорили за нещо, щом сте стигнали до среща. Но да речем не сте си говорили за тези основни неща в чата. След като сте се видели на живо може би тогава е трябвало да ги изясните, най-малкото да имаш представа какъв човек стои срещу теб. Странното е и че мъжа не е задавал такива въпроси, доста странно според мен. Нямам идея за какво сте си говорили. Но както и да е това пак не се връзва с това че щателно проучваш мъжете след предишната ти връзка. Няма как щателно да си проучила някой, който не си го питала основни неща и си вадиш заключения от фейсбук профили. Някои хора не смятат за нужно да изтипосат цялата си рода във фейсбук за да разберат другите дали имат деца, братя и сестри и т. н. Така че е малко ненадеждно да си вадиш информация оттам за тези неща. Но ти си знаеш най-добре, аз още по-горе ти казах, че да криеш основни факти като това, че имаш дете не говори добре за теб и няма да направи хубаво впечатление да го криеш и в един момент да го изтресеш. Ти с това дете си свързана завинаги и няма как да го криеш, все някога ще се разбере. Трябва да бъдеш готова някои мъже да те отхвърлят заради детето, а други може да се съгласят да бъдат с теб. На теб ти трябва човек, който ще приеме детето, защото то е малко и ти живееш с него, така че като кажеш отначало, че го имаш човека който ще иска да е с теб това няма да го притеснява. А с другите няма да си губите взаимно времето, да криеш и да се притесняваш дали ще го приеме след като вече се е задълбочила връзката. Много по-гадно би било тя да се задълбочи, ти да хлътнеш да кажеш, че имаш дете и той да те зареже.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: da7ebd24e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Аз бих ме казала още на следващата среща. Ако той е готин и иска връзка и деца ще те приеме с детето ти, още по-малко тя ще помага за следващите деца.
Ако каже,'че е проблем наличието на дете, аз не бих се занимавала повече с него.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 21450f153b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   За детето трябва да разбере още в началото на взаимоотношенията ви, не е казано 1ва 3та или 5та среща, но трябва да наблюдаваш как ще го приеме, няма как да скриеш детето а и не трябва... Но това да кажеш че си влюбена в него от втора среща е някаква шега, и ако се влюбваш от 2ра среща по добре прекратявай за да не останеш пак разочарована от действителността... а тя е различна от розовите ти представи... Най малко 18 месеца съвместен живот са ти нужни за да разбереш става ли човека или не за по нататъшни важни стъпки в живота, и все пак имай предвид че не само ти а и детето може да пострада от твоите прибързани решения, тя е още малка и лесно може да се привърже в грешния човек... Успех....

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: bbd52dfd35
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Не му казвай. Изпрати детето в чужбина и като порасне да се върне само да ви търси.
Ти вече ще си го впримчила с 2 негови.
Ще има малко интрига ама какво ти пука.
По сериалите обикновено така стават нещата.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 9147b3fbb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Душата, колкото повече криеш, толкова повече ще те боли ако не стане работата с този човек.
Моята жена ми каза още на първата среща, че има дете. Вярно, детето беше на 1 година, но все пак. Каза ми, че е мое решение и тя няма намерение да ме насилва да ставам доведен баща на детето ѝ.
Е, вече сме женени от 5 години, заедно сме от 8. Имам две деца от нея. Нейното дете ме приема като баща и аз го приемам като син. Аз сменях памперси, аз го научих да кара колело, аз бях до него, когато беше болен, аз застъпих. Не всички ще реагират като мен.
Бъди честна със него и това е.

 
  ...

...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 49ba958cff
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Е, как ще премълчиш факта, че се грижиш за своя "кръв"!? Абе, жени, Вие луди ли сте? Почти година носите "плод" искате го, но го криете?! Това трябва да е по "две" и да не се срамувате! Ние, пичовете трябва да се срамуваме, че има демографска криза. Недостиг от сигурност, перспектива и синхрон- между полов. Всичко друго не естествено е фейк и нестабилност. Въпроса е Кой има интерес....?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 37339bf2ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Вярно ли е че мъж влюби ли се, не го интересува нищо?

ОТ АВТОРКАТА

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: ae2d8f3505
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Н 26, авторке, питаш дали ако се влюби в теб ще приеме новината за детето без стрес и мисли за бягство или дали ще приеме, че си способна да скриеш, че имаш дете за единия х•й?!
Всеки нормален човек ще те отреже не за това, че имаш дете, а че си способна това да премълчиш, пък уж с цел връзка. Ако беше поне нещо като приятел с облаги е разбираемо, никой не трябва да го вълнува личният ти живот. Значи си спобобна да лъжеш за всичко, не умееш да обичаш, няма нищо свято за теб, ще си способна на интриги ...Че за какво му е на един здрав емоционално мъж подобен таралеж в гащите?!

Жена

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 9999a55343
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Авторке, не разчитай на това, че в зряла възраст мъж ще се влюби до степен, че нищо няма да го интересува. Това са тинейджърските влюбвания, после нещата не стават така...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: f921bb1814
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   До авторката-Какво стана, каза ли на човека, че имаш дете? Защо се страхуваш да му кажеш? Детето ти е само на 7 годинки-много по-лесна възраст за сприятеляване с този човек, ако нещата между вас станат сериозни, а и на него ще му е по-лесно да се привърже към малко дете... , знам ли, ако беше на 14-15 г. -някъде в тази възраст-по-трудно става-и за детето и за нов човек, който влиза в семейството.
На първо място-ти си отговорна за детето си-тоест би трябвало повече да те тревожи как то ще се чувства, дали ще приеме този човек, като втори баща или нещо от сорта... , а не да го криеш за да не те отблъсне някой си мъж. Няма нищо страшно-бъди смела и кажи на човека за детето-запознай го с него и така... Пиши после какво е станало, сигурна съм, че излишно се тревожиш.

 
  ...

...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: e96a99627c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   26 - Авторке, влюбването е временно състояние. И да е заслепен от любовта от пръв поглед, след време на човек му се отварят очите и започва да осмисля много неща, на които преди не е обърнал внимание. И да си прави съответните изводи. Ако искаш нещо повече от секс без ангажименти, трябва да знае, че имаш дете. Дали ще иска връзка с теб или не, той ще реши.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 1e180f36a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Ти си потънала в някакви архаични разбирания. Изброй колко пъти написа извънбрачно дете. Тя баба ти е с по-адекватни схващания. И ако детето ти не беше извънбрачно, какво променя това ситуацията. Отвори статистиката и виж колко извънбрачни деза се раждат и въобще този термин актуален ли е днес. Второ до сега мъжете са ти казвали, че детето не е проблем, обаче ти пак си дуднеш, как детето е проблем, вярваш си и това вярване ще стане твоя реалност, само на такива мъже ще попадаш. Родителите ти помагат, отвори го този светоглед и мироглед. Отиваш и му казваш, харесвам те, но се притеснявах да ти кажа.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: e9c939738a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   Бъди откровена с него. Ако иска да е с теб, ще бъде. Ако съм на негово място и разбера, че криеш такова нещо, веднага те отрязвам.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 2acd147644
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Това не можеш да го скриеш завинаги. Някога ще дойде да спи у вас. Някой ден ще иска да се запознае с родителите ти ако продължите заедно. Ще сте много повече време заедно. Това не ти е кола или телевизор. Той сам ще ви види навън или детето ще ви види и ще ти каже "Здравей мамо, може ли пари за 1 сандвич" Ти какво ще му кажеш "Кой си ти. Махни се от мен" Това ли?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker