Как да върна искрата? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да върна искрата?
преди: 1 година, 7 месеца, прочетена 1260 пъти
Каня се да пиша от много време, но ми беше трудно да си формулирам въпроса. Намерих много подобни теми тук, но искам да бъда малко по-конкретен. Историята ми е позната на всички, така че ще разкажа много на кратко.
На 38 години съм. Женен, с дете. Никога не съм страдал от липса на женско внимание. Дори и сега. Често се случва случайни жени да ме свалят. Освен това съм в много добро финансово положение, понеже работих много сериозно и сега имам собствена фирма, която се развива много добре. Това ми позволява не само да осигуря добър живот на семейството си, но и свободно време, в което помагам с домашната работа и отглеждането на детето. Обичам хубави екскурзии, веднъж в годината дори можем да си позволим едно хубаво пътешествие до друг континент.
Наблюдавам нещо, което се случва с всяка сериозна връзка, в която съм бил. След година-две всичко се променя. Имал съм три връзки, продължили над две години и същото се повтаря - в началото жената до мен се държи прекрасно. Отделя ми внимание, мисли за мен. След това постепенно стават студени. Омръзвам им. Започват да се държат грубо и да изискват все повече и повече. Сексът става рядкост, разговорите замират, сякаш цялото уважение към мен изчезва. Старая се да ги държа щастливи с каквото мога - изненади, разходки, отделяне на повече внимание. Единственото нещо, което някога е помагало е заплаха за напускане. Тогава сякаш се вкопчват в мен и се опитват с всички сили да ме задържат за известно време, след това се успокояват и нещата стават зле отново. Така съм си тръгвал от двете си сериозни връзки.
Със съпругата ми нещата не бяха така. Живеехме заедно 4 години и всичко беше наред. Решихме да се оженим и да си направим дете - старомодно се оженихме първо и всичко продължи без проблеми до момента, в който забременя. Тогава старото ми проклятие удари по-силно от всякога. Сякаш не съществувам. Никакъв разговор не можем да проведем. Започна ли да разказвам нещо съм прекъснат на момента - "Уф! Това не ми е интересно! ", но тя самата разговор не започва. И се усеща още по-силно, защото постоянно е с някоя приятелка във видео разговор по скайп и я чувам, че с тях се държи добре, говорят си, изслушва ги, разказва им неща. Преди две седмици я изненадах с пътуване до Париж - през цялото време не спря да си говори с една от приятелките. Сякаш не бях там. Последните три години не ми е подарявала нищо за рождените дни, а миналата година дори го забрави изобщо. Ако ми обърне внимание е, защото иска секс. Ако правим секс е мила за час-два и след това се връща към обичайното настроение. Ако откажа - става скандал. Ако пък аз пробвам да инициирам секс бивам срязан сякаш съм някакъв перверзник.
Преди се дразнеше като някоя жена се опитва да флиртува с мен, сега дори това не я притеснява. Само веднъж ми каза, че знае че няма да си разваля семейството с изневяра. Права е, а и не е това, което ми липсва в тая връзка. Искам да се чувствам уважаван и обичан. Искам да оправя нещата, но не знам как. За момента знам, че не ми изневерява, но предполагам това е само въпрос на време. Говоря с приятели и ми дават съвети или да я изоставя или да съм започнел да я игнорирам аз от своя страна и така да предизвикам любопитство. Някакви истории за "алфа мъжкари", доминации и подобни. Никога не съм имал проблем с мъжкарството, но в конктекст на други мъже. Със семейството ми се струва нередно да съм груб. Струва ми се че точно с тях трябва да съм нежен, но знам ли.. За раздяла не ми се мисли, най-вече заради детето, но така и не се живее. Човек има нужда от топлина и добра дума, внимание.
Дайте ми съвет, как точно бих могъл да подобря ситуацията? С разговори явно не става. Не искам да изневерявам, това не е решение за мен. Как мога да събудя интерес и да върна нещата към нормални отношения? И ако може нещо по-конкретно - явно не схващам какво точно означава "бъди мъжкар" или "лошо момче", "мистериозен" и такива работи.

Само да добавя - тя изобщо не е такава към детето. С нея се държи много добре и е добра майка.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 7 месеца
hash: 56492f3d63
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Просто трябва да седнете двамата и да поговорите. Питай я защо се държи по този начин и т. н. ; може нещо в поведението ти да я кара да се държи така с теб. Щом си позволяваш почивки в чужбина, дори в държави от др. континенти, бих искала да те питам-колко пари биха ми били нужни- за една екскурзия до Венеция, за 2 или 3 дни? Все пак, ти си пътувал доста и можеш от личен опит да споделиш. И да те питам, в каква сфера работиш? Защото, ако работиш нещо с компютри, програмиране, криптовалути и т. н., това би могло да е причина-жена ти да не проявява внимание, когато й обясняваш; възможно е нещата свързани с работата ти, да й се струват скучни.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 28517c7755
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Аз се мъчих всячески да угаждам на моята. Но започна да се държи много грубо. Доста години търпях. Накрая децата пораснаха и и казах че ще я напусна в скоро време и сам ще си живея по- добре. Това промени нещата на 180 градуса.
Като гледам май всечки жени се държат зле с мъже които се държат добре с тях. Направо 1:1 моята история. Навярно е време да я заплашиш с развод. Жената не трябва да се чувства в сигурност. Винаги трябва да усеща че може лесно да бъде сменена ако се държи не както трябва.
В силна позиция си- има какво да загуби.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 411d5299b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   "Единственото нещо, което някога е помагало е заплаха за напускане. Тогава сякаш се вкопчват в мен и се опитват с всички сили да ме задържат за известно време, след това се успокояват и нещата стават зле отново"
Жена се заплашва само веднъж с подобно нещо. Колкото е да се е "вкопчила" някое след това е било само за да ти натрие носа... и да приключи тя, макар и то да си изрекъл последните думи, тя ще те е докарала съвсем умишлено дотам и ще си тръгне доволна.
Ако и с жена си така си "заплашвал" вече си я изгубил. Ако си я заплашил с напускане, ти вече си изгубил най- важното: доверие, а и уважение, нищо не можеш да направиш в такъв случай.
Развод или си траеш сега и си сърбаш попарата, освен ако не те изненада скоро със заместник, с което да ти покаже колко си "важен" със заплахите си.
Не мога да разбера подобни мъже, честно.
Тези "тинтириминти" какви подаръци, изненади и тем подобни си правил, всичко губи смисъл с една само подобна заплаха.
Не слушате когато жена ви казва как се чувства, вие "знаете" по- добре и после "тя не знае какво иска" или "оле какво стана".
Знаеш какви ще са "мъжките" коментари, още по- сигурено ще те поведат към развод. Ама нали знаете по- добре, оправяйте се.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: e2960b91f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Аз съм на 29. През годините имаше нешо, което ми правеше силно впечатлние, докато бях малък и живеех с нашите. На по-късен етап ми стана ясно. Та това нещо беше точно съшото, за което говориш. Майка ми се държеше по абсолютно същия начин с баща ми, с разликата, че той не е изкарвал много пари, което влошаваше ситуациата. Лошото беше, че той много пътуваше и това и поведение се прехвърли върху мен. Не можех да си обясня как може да мила и добра само, когато правя това, което иска. Та така и с баша ми, но пък той чинно е приел ролята на изпълнител.
Започнах да наблюдавам динамиката в отношенията между хората, както и в мои връзки така и при другите.
Изовдът е, че жените просто не искат да имат спокоен живот. Мразят го, мразят скуката. Предпочитат скандалите, изневерите, драмата, предпочитат да се вика, само и само да има някаква драма. Колкото повече се стараеш да имате уреден живот, да сте добре и щастливи, толкова по-малко те желае, колкото повече правиш, толкова по-малко те цени. Вече не си мъжът, за когото да се бори, вече си мъжът, който и слугува. Било то физически или просто да те манипулира и използва. Ако щеш дори просто да ти скапе настронеито, защото това е много честа тактика. Не може ти да си щастлив без причина, а тя да не е. Когато мъжът е в шибано настроние е лесен за манипулиране.
Единственият момент, в който се страхува е когато вътрвшно знае, че не си и в кърпа вързан. Тия истории за вечната любов и за щастливия живот след сватбата са пълни глупости.
А това, което ти се случва след раждането се случва на почти всички мъже. Разликата е, чв ги е страх да говорят за това нещо. Да си признаят, че всъщност живеят в пълна агония.
Раждането кара жената да се чувства силна, вижда, че може да търпи и понесе много повече, отколкото предполага, затова и оношението и се променя. Само виж тук как мислят жените.
Те директно ти казват, че не си им нужен. Аз също съм го чувал от познати жени, които говорят на мъжете си така. За нея ти не си нищо повече от провайдър, от ресурс към сигурността, която тя иска. Но сигурността не значи любов и привличане, не значи страст.
За нея кварталния склададжия може да е много повече мъж от теб, естествено само да я чука. А ти си за покупките, екскурзии и парите, които влагаш.
Според мен да се опитваш да съживиш връзката е пълна загуба на време. Но ако станеш непредвидим, ако се държиш като нея както тя към теб, тогава ще имаш успех. Най-вероятно ще е за кратко обаче, докато не си помислиш, че всичко е ок.
Няма ошравия брат, това е семейния живот. Това е лъжата, в която всички жиееят, но никой не говори за нея.
Както винаги цената е детето за сметка на твоето щастие.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 6693f2c0a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Още в началото си написал за предишните си връзки, че след 1-2 всичко се било променило. Твърде рано. Мисля, че е било, защото ти самият си променял птношението към тях - малко количество секс, незадоволителен секс като предигра и в резултат на това системно незадоволяване на жената или първо си се старал, водил си жените на ресторант, кино, театър, забавления, бст, кратки почивки и т. н., а после си се омързеливил и си преминал към скучен живот, а може дори да си искал да си стоите вкъщи о да ти готвят.
Във връзката с жена ти, си бил по-ентусиазиран и мисля, че е именно, защото сте подходящи един за друг.
Това по-надолу са твоите думи. Това трябва да и го кажеш лично:
"Сякаш не съществувам. Никакъв разговор не можем да проведем. Започна ли да разказвам нещо съм прекъснат на момента - "Уф! Това не ми е интересно! ", но тя самата разговор не започва. И се усеща още по-силно, защото постоянно е с някоя приятелка във видео разговор по скайп и я чувам, че с тях се държи добре, говорят си, изслушва ги, разказва им неща. Преди две седмици я изненадах с пътуване до Париж - през цялото време не спря да си говори с една от приятелките. Сякаш не бях там. Последните три години не ми е подарявала нищо за рождените дни, а миналата година дори го забрави изобщо. Ако ми обърне внимание е, защото иска секс. Ако правим секс е мила за час-два и след това се връща към обичайното настроение. Ако откажа - става скандал. Ако пък аз пробвам да инициирам секс бивам срязан сякаш съм някакъв перверзник.
Преди се дразнеше като някоя жена се опитва да флиртува с мен, сега дори това не я притеснява. Само веднъж ми каза, че знае че няма да си разваля семейството с изневяра. Права е, а и не е това, което ми липсва в тая връзка. "
Тя трябва да знае какво те обижда, какво ти липсва. Проблеми се оправят точно с говорене и проява на разбиране от отсрещната страна.
Следващият път, когато си в чужбина директно пресечи разговора й, че ти навърта сметка. Ако е закачена за wi-fi на хотела или за друг безплатен такъв я прекъсни, че трябва да излизате. Най-добре е още преди да тръгнете на почивка да я предупредиш, че това време е за вас, а не за приятелки. За тях ще има време, когато се прибере и тогава ще споделя впечатления.
Комуникацията между партньорите в днешно време стана много трудна, заради многото социални мрежи и мобилните телефони.
Относно твоето изказване, че те свалят жени, обърни внимание защо го правят - не се ли случва в банката, когато са наясно, че имаш фирма/фирми или много пари по личната/личните сметки или по някаква причина тези факти са им добре известни.

Проблемите във връзките се появяват точно, защото партньорите не си говорят, за да намерят решение за тях и с времето те се задълбочават и накрая връзките или преминават в ужасна сивота и партньорите живеят ден за ден или се разпадат.

Почивка веднъж-два пъти в годината в чужбина няма да оправи скучното ежедневие. Трябва да внесеш разнообразие в ежедневието или поне петък вечер/събота/неделя.

 
  ...


...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 1c1f76b853
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Така са човек жените, в началото са във вихъра си, показват, доказват и си казваш уаууу намерих я най-накрая, но след някоя година всичко тръгва надолу и те приземява.
Аз лично бих и съм го правил, това което си написал и го кажи и от там нататък виж има ли промяна или не и прецени какво ще правиш.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 6faba2c425
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Здравейте! М45 и аз съм в подобна ситуация като вашата. Много пъти съм разговарял с жена си, уж обещания за промяна и нищо. Какво да ви посъветвам опитайте с разгори, винаги съм мислел че човека отсреща ако те уважава и цени искрено би направил всичко за теб, но уви оказва се че не в така. За мен бих си дал време да я изчакам като ясно заявя, че нема да търпя подобно поведение и ще последва раздяла. При вас е по сложно, че имате общо дете, но ако сте потиснати и често има скандали вкъщи това ще повлияе върху психиката на детето. Търгнат ли отношенията надуло децата семейството не могат да запазят. Успех ви желая дано намерите решение със съпругата.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 7a904c834e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Жена ти не те обича, искрено мнение, и е въпрос на време да се разделите или седи до теб от изгода.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: e38247f651
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Aми тя ти го е казала, е, мен. Знае, че няма да си развалиш семейството. Вързала те е. Вече няма смисъл да си дава зор за каквото и да е.
Сам си отогвори на въпроса, дали си съгалсен на такова отношение през остатъка от живота си и действай според отговора. Искра няма да има. най-много да симулира, ако усети на къде отиват нещата, ама това ще е в най-добрия за теб случай. На повече не се и надявай. успех с избора.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 1520fe0a5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Жена съм и като жена ще кажа, че за жалост за нея вече не си онзи мъж, който си бил. Аз съм в сходна ситуация и не знам дали ще мога да помогна много адекватно, но наистина след раждането при мен нещата се промениха на 180 градуса. Даже ако някой ми беше казал, че ще стана толкова кисела, недоволна и свадлива към мъжа до мен никога нямаше да му повярвам. Защото принципно съм много тиха и кротка и не обичам караници. Но сега … Виждам всичките му недостатъци и все едно ми избождат очите. Желание сексуално почти нямам. Не искам дори да спим в едно легло. Той го усеща, разбира се. Обяснявам си го с това, че майчинството е огромна промяна за една жена и пречупва целият ѝ свят. Да, щастие е, но и огромна отговорност, отделно на жената ѝ трябва време да се почувства отново жена. Мъжът обира всички негативи в този период на майчинството. Наистина много деликатен период, който се оказва препъни камък в много връзки. Вече усещаш, че човека до теб ти е в кърпа вързан и спираш да полагаш усилия за него. Освен това сте съсредоточени върху трети човек - детето и вие оставате на заден план. Това много често води до разпад, когато някоя от страните чувства пренебрежение. Не мога да помогна със съвет, защото аз самата търся решение как да се почувствам КАТО ПРЕДИ. Но за жалост за себе си не виждам решение засега и съм решила да изчакам докато детето поотрасне и тогава да мисля какво да правя. За жалост ако жена ти е изгубила желание към теб, както аз подобно към мъжа си, няма какво да направиш, докато ТЯ не реши да промени нещо в себе си и отношението към теб. Даже с натиск можеш допълнително да я отблъснеш. Най-добрия ми съвет е да седнеш и да говориш искрено с нея и да обясниш, че не се чувстваш добре. Ако е разбран човек може да последва някаква промяна. Чувстваш ли я като приятел, с който можеш да споделиш всичко? Това е много важно. Може би с малки стъпки да имате сближаване, но не я пристискай в никакъв случай. Първите няколко години след детето са най-трудни.

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: bfd0d7cd2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Според мен си прекалено добър с нея и не си поставил ясно граници. Оставил си тя да те доминира. Когато тя поиска секс ти и даваш, когато ти на нея тр срязвала като перверзник. Сори бате, че ще го прочетеш, но си под чехъл. Когато един мъж влезе под чехъла, жената губи уважение към него. Защото вече тя става силната и водещата във връзката.









Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: e032bbedc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Прочети пак 4 и 10. Единият ти е казал в прав текст как стоят нещата, а номер 10 ти е дала нагледен пример със себе си, като е обяснила точно същото. Отделно по-рано през годината се срещнах с една позната, която си харесвах преди доста време. Сега тя има дете вече, но ми разказа абсолютно същото нещо. Родила детето и за нея бившият и вече не ставал за нищо. Наричаше го с какви ли не имена. Само и единствено детето и има значение. Така мислят жените.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 126244c3da
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Според мене не може да "върнеш искрата" опитвайки да промениш нея. Стария ти вече й е омръзнал и доскучал. Каквото можеш да направиш е да "предефинираш" себе си, един весел, позитивен и щастлив нов ти към който тя може да почуства привличане. Щом те търси за секс значи не всичко е загубено. Ако има нещо дето винаги си искал да направиш започни сега - например да свалиш 20кг, да се зафанеш с ветроходство, да станеш експерт по латино танци или каквото би те направило щастлив.
Само не споменавай разводи, раздели и подобни, разрушиш ли доверието у връзката връщане назад нема.
М46

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: bc331d2e5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Не я възбуждаш вече. Защото си и сигурен. Явно жените всички са такива в днешно време. Имат ли прекалена сигурност, грижиш ли се за тях, ставаш все едно някакъв смотаняк и едва ли не и тръгват да си търсят гадже. Шегувам се разбира се... Може и да не ти изневерява, но може и да го е направила.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: bc331d2e5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   И ти си намери любовница, авторе. След изневярата в много връзки нещата се подобряват. Щом тя е такава към теб нямаш причина и ти да си добричък към нея.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 4b0d1ec264
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Грешката ти е, че си станал прекалено достъпен и лесен. Тя знае, че й угаждаш, че няма да си напуснеш семейството. Защо да се старае? Чингис хан ти го е казал точно - не си поставил граници. След които, ако тя ги премине, ще има наказание - развод, липса на пари и почивки и пр. Това важи не само за брака, а и за всякакви отношения. Преосмисли поведението си, дръж я в напрежение. Никога да не е сигурна, че си й в кърпа вързан, сигурен на 100 процента. Не бъди прекалено достъпен, отказвай й пари, почивки и пр. Незнам дали ще може да промениш нещата, но пробвай. И не й давай обяснения и не се оправдавай! Казваш - не и толкова. Ако й харесва да стои при теб, ако - не - да се маха.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: c72f95395e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Аз като жена мога да ти кажа че поне при мен съжителството действа убийствено. Щом се започнат битовизми от типа на "какво трябва да се купи за ядене" и "защо не си направил/а еди кое си" край на тръпката, край на искрата и край на доброто настроение. Просто когато човек се жени има очаквания които не съответстват на начина на живот който ще води от този момент нататък. Човек очаква да е влюбен и също толкова ентусиазиран както в началото, с "малката" разлика че с този човек ще съжителства 24/7 и ще трябва да решава куп досадни и изнерващи проблеми. Сексът няма да бъде така вълнуващ и страстен както в началото и всички възможни недостатъци на половинката ще лъснат в целия си блясък. Семейства които след 20 години съжителство продължават да са влюбени са някакво изключение. По-рано хората не са се развеждали, а са се търпяли защото не са имали друг изход.

Според мен жена ти просто е отегчена като цяло. Майчинството е много голяма отговорност и вероятно тя усеща че покрай детето няма време за себе си. Нямам предвид време за да се нагласи и излезе с приятелки, а време за да се заеме с нещо което я вълнува или харесва: да се запише да учи нещо, да спортува, нещо от сорта. Освен това, вероятно има неща в теб които ако преди не са и харесвали то сега направо я дразнят защото е по-натоварена. Сега нейния приоритет е детето, после е тя, после работата (ако има такава) и на последно място си ти. Гадно е, но е факт. Така ми е устроила природата: първо секс за да направим бебето, после безинтерес към партньора за да се посветим на детето. Една бременност е много сериозна промяна в живота на една жена. Това е физическо и психическо натоварване плюс хормонални промени. Със сигурност вече сънят и не е толкова спокоен както преди детето, а това само по себе си води до невроза, депресии и подобни отклонения. С приятелките си говори защото това е начин да се откъсне от реалността и да се разсее.

Имате ли общи интереси? Нещо което и двамата да ви вълнува и преди да сте правили с удоволствие? Примерно екскурзии, спорт...? Ако няма такова нещо явно не сте един за друг, освен детето няма кое друго да ви свърже. Говорил ли си откровено с нея за това как се чувстваш? Седни и откровено и кажи как се чувстваш и как си представяш вашите взаимоотношения. Приеми че може би темите които предлагаш за разговор не са и интересни или тя не е компетентна по темата. Един добър слушател знае как да води разговор на теми които не са от неговата сфера. Но не всички имат дарба на слушатели. Някои ги изнервя да слушат нещо които са им непонятни.
В крайна сметка ако жена ти не желае да вземе под внимание думите ти и не виждаш никаква промяна от нейна страна, имаш две възможности: или хващаш любовница или се развеждаш. Но такава връзка каквато описваш си е истинско мъчение.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker