Защо има такава омраза между мъжете и жените? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121349)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18567)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо има такава омраза между мъжете и жените?
преди: 1 година, 6 месеца, прочетена 1372 пъти
Не ви ли става ясно до къде води това разделение между половете? И мъжете, и жените сочат пръст един към друг. Едните твърдят, че не останали били истински мъже. Мъжете пък твърдят, че жените са курви.
Не може да гледате на нещата толкова черно на бяло. Има жени утайки, използвачи, курви, наркоманки и боклуци. Има и такива мъже.
В крайна сметка без значение от пола, човек трябва да си даде ясна сметка за 2 неща:
- Какъв човек е той;
- Какъв човек иска/има до себе си;
За всеки влак си има пътници.
Много мразя като чуя мъж да казва "Всички жени са курви брат". Това не е вярно, ама също така мразя и курвите - съществуват.
Много мразя и жените като ми казват "Вие мъжете сте еди какви си". Какви са тия генерализации сега? Женският еквивалент на по-горното.
Нещата са прости. Мъже без жени и жени без мъже не могат. Намирате си човек, с който ви е приятно да споделяте живота си. Ако ви разочароват, значи не е вашият човек. Учите се от опита си и повече с такъв тип хора не се занимавате. Продължавате да търсите докато не го намерите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 6 месеца
hash: 74d8657a7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Всеки генерализира според собствения си опит, и аз се усещам честно. Важно е всеки да работи над своите недостатъци, а не само да гледа кусури в другия.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: d4a6a5d6e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Жените са курви, мъжете комплексари и е нормално всеки да мрази другия.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: f47cfc5cbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Основният проблем е (поне тук в сайта, което изплува) че всяка страна се опитва да промени и нагоди срещуположния пол към себе си, собствените си нужди.
А до този проблем води именно нуждата от другият - "какво ми трябва, какво искам да ми даде, какво трябва да прави за мен" и т. н. Това няма да отречеш, че идва най- вече от страна на някои мъже тук. А за жената като вече е напълно еманципаципирана, самостоятелна и самодостатъчна, то единственото, което може да иска е секс и дете. Няма нужда за това да си ограничи живота и свободата с някой от тези мъже...
Не говорим за любов, в любовта няма условия, не е "искам" а е "давам" но пак, ако не е двупосочно, ако само единият взема и си мисли, че никога няма да свърши, свършва и остават вземащият да вие "курвааа" или "Ганьооо" и така.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: d0a8a2c4df
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

4.   Генерализациите са супер, и за наша радост - работят повече точно отколкото не. От тях има повече полза отколкото вреда. Когато ти кажат - всички жени са курви, считай че това се отнася за 75% от женската популация в 75% от времето. С всичко е така - ето още една генерализация - мъжете искаме да изчукаме всяка жена което мърда (някои дори и такива които не мърдат, не съм тук за да съдя). Отнася се за 75% от мъжете през 75% от времето. Сигурно има някакви монаси, и разни изключения ама те въобще не ни интересуват. Или пък ти си изключението, кой знае... чувал съм за такива неща.

Целта на генерализациите и стереотипите е да НИ ПРЕДПАЗЯТ от вреда, а не НОСЯТ ПОЛЗА. Като ти кажем тук че сингъл мамите не стават за връзка - това означава точно това. Има ли някои супр/дупер/невероятно осъзнати митични сингъл мами които чистият готвят, перат и т. н? Сигурно има, но едва ли си заслужава усилията и времето да преминеш през всички такива за да я намериш. Има ли хора които скчат от 20 етаж и оцеляват? Има - няма смисъл да обяснявам че не е добра идея да се скача от 20 етаж. Има ли хора спечелили от лотария? Има, но едва ли трябва всички хора само това трябва да правим и да не работим.

Ето ти още една генерализация, която е изключително вярна:
Заложи на сигурното! Избери младите девойки!

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 83f3f708ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Аз гледам на нещата по друг начин - едно момиче е напълно нормално да харесва момчета, с които може да се забавлява- купони и така нататък. Естествено вечните купонджии не да надеждни и доста често нараняват момичетата, след което младите момичета остават с грешно впечатление относно момчетата. От друга страна добрите, отговорни и донякъде наивни момчета не са забавни на младите момичетата и биват пренебрегвани или използвани и те стигат до извода, че момичета са леки. Нещата се променят след 30-те и реално тогава е времето на добрите и отговорни мъже защото жените си търсят мъж за семейство. След 50-те когато жените са си отгледали децата и им е омръзнал семейният живот, започват отново да търсят тръпката и тази тръпка я намират във вечните тийнейджъри. Естествено не при всяка жена е така, но попринцип така стоят нещата. Мъжете трябва да знаят, че са отговорни не само за семейството, но и за жените си. Жените от друга страна трябва да осъзнаят, че все пак има разлика между вечен тийнейджър и мъж. Трябва да са по-толерантни или да поемат инициативата за забавление в семейството или във връзката. Смятам, че това трябва да го правят и двамата, но ако мъжа примерно поема по-малко инициатива, нека жената да поема повече инициатива на темата забавления за да не се стига до изневери и разводи.

 
  ...


...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 3dae770e80
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Омразата между половете е леко привнесена. Не без умисъл. Нали ви прави впечатление обратното - тоталното толериране и пропагандиране на еднополовото общуване? ! Много е жалко, че се подаваме толкова елементарно. Прелюбодействието не е от вчера. Както и най-древната професия... От древни времена е имало и еднополови контакти. И какво от това. Светът продължава да се възпроизвежда. Малко сме понатежали на пранетата, та някой се е заел да направи нещо ;) Явно не малко са му се вързали. Да речем: "няма лошо да понамалеем по естествен път" (поне без войни) :|

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: e5b4f491b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Такъв тип спорове съществуват основно в интернет. Може би е от средата ми, но лично около мен никога не е спорило по такива въпроси. Аз друго мога да ти кажа, най-голямата омраза е от жена към жена, не от мъж към жена или от жена към мъж. Повярвай ми, занимавам се с менажиране на огромни екипи от хора (около 300 човека).

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: c771d852e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Има ли наистина хора, които са доволни от човека, който са срещнали и са с него цял живот и са щастливи? Аз такива хора не познавам. Ако ми кажете, че има, но изпитано от личен опит много бих се радвала да прочета.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 4e6d3a4223
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

10.   Не съди по това което виждаш в сайта. Тук е пълно с комплексари и неудачници от двата пола. И винаги са едни и същи.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 406240ee4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Номер 3 написа цели 5 реда преди да... излезе от релсите на логиката и да залитне по "ама предимно мъжете". Имах надежди за тоя коментар, ама само си загубих времето да чета поредният, който дели хората на "лоши" и "моят пол".

По темата: аз не мразя никого тук. Дразня се от жени, които си позволяват да ме "охарактеризират" въз основа на своят списък с кандидати и без дори да ме познават. Дразня се и от жени, които приемат за нормално да те третират като дете и да ти обясняват кое как трябва да се прави или да те променят по тяхно желание, смятайки, че ти си роден, за да може някой ден те да те "програмират". И определено се дразня от жени, които са тук само, за да "се правят на образец за нещо си".

Да ги мразя? Не, изброените по-горе ги съжалявам! Това е другото, което предизвикват освен временно раздразнение. За омраза имам нужда от нещо повече и то по-лично. Съжалявам ги, защото докато са заети с горните дейности, пропускат толкова хубави моменти в живота! Съжалявам ги и, защото вътрешно вярвам, че някои от тях са минали през гадости, а останалите са просто папагали, повтарящи чутото от другите. Второто също е достойно за съжаление - един папагал няма свои думи, всичко е чуто от някого.

Хубава идея, авторе, но максимум до 20-тото мнение очаквам да е започнал поредният кръчмарски спор. Жалко за труда ти!

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 398dae0558
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Омраза и жлъч се лее от няколко потребителя от двата пола в сайта. Личното недоволство го трансформират в нападки и упреци към срещуположния пол/ субект като щрауса в пясъка или лисицата казала на опашката си. Има и една друга групичка- ехидна, самодоволна, уж надраснала тези взаимоотношения, но като цяло- хейт за спорта. Състоянието на потребителите в сайта е като в обществото- противопоставяне и неуважение. За жалост.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 2c38ded57e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Това е умишлено първо в цел да ни настройват едни срещу други, защото здравото семейство е трън в очите на световния елит от доста време, а също има и по-далечна цел да рекламира джендърството - т. е. всички да са еднополови и безлични. Жалко, че и българите се поддават на тази световна пропаганда.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 2f1d1e337a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Ми през 2022 г нещата са се поминили много от преди 40 г. по време на майкави и бащави примерно. Сега морала е изчезнал и във двата пола вече няма смисъл за дългосрочна връзка, деца и глупости. Всичко е отиваш праскаш и си отиваш това е!

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: a13d1890b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Ами има нещо такова като война между половете. Но природата ни е създала така, че сме взаимно зависими. Две части на едно цяло. Така че човек си намира половинката и толкоз. Ако не успее да я намери си живее сам. Има и друго - у нас моралът и нормалността са доста липсващи и затова се получават такива неща.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 85bc63fffc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Сега ще ти обясня. Социалните мрежи с техните тъпотии извратиха МЛАДИТЕ жени. Самочувствието на посредствените литна до небесата заради лайкове и чатове и те вече се целят в мъже, които са класи над тях.
Общо взето масата МЛАДИ жени се превърнаха в гипскартонджийки, посредствени, цъкащи социални мрежи и чат по цял ден. Нямат реална престава за себе си заради виртуалния си образ и се интересуват повече и предимно от него, от валидация и тнт. Дори и обвързани жени не спират да се грижат за виртуалния си образ.
Мъжете съответно или се примиряват с жени под тяхното ниво или остават сами, защото не могат да намерят еквивалентен партньор. Двойките, в които са еквивалентни партньорите и са щастливи са единици. Съответно останалите стават недоволни и започва взамно плюене.
Лайкване, четене, блокване, ънблокване, сийнване, още чат, снимки, гостуване, игрички и така докато ти издържат нервите. По щастлив съм сам и без социални мрежи. Ако намеря истинска жена ще се обвържа.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 32530de783
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Н 11 пък изтрая само три реда, преди да включи "дразня се от жени" и излиянията после какво и колко го дразнят.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker