Злобен човек ли съм? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Злобен човек ли съм?
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 1472 пъти
Добър ден. Живея с мъжът ми вече от близо 9 години, имаме две деца. той от много време ми казва, че съм най-злобния човек, когото познава. А работата му е силно социална.
Определям себе си като добър човек. Винаги ще стана, за да отстъпя мястото си на по-възрастен човек в градския транспорт, ще асистирам с покупки, смея да твърдя, че съм много вежлива. Просто не ми е жал за някои неща, на които повечето хора им е. Пресен пример- изчезналото дете в Перник. На наши съседи детето болно от шизофрения изчезна преди няколко години, никой не го търси толкова дълго време. А го нямаше 5-6 дни. Намериха го в съседен град. Може би ако и тогава се беше организирала такава операция, щяха да го намерят по-рано. За мен това търсене е излишно и изобщо не ми е жал, че това дете го няма. Също като цяло не ми е жал за децата. Каквото и да стане, когато някой каже ”ама то е дете”.. еми не ми трепва. Изобщо не ме интересува дали е дете. Моите деца никога не съм ги оправдавала така, няма и да ги оправдая.
Другото на което моят мъж е обърнал внимание е, че когато губя хора, не ми е жал. За приятели, на погребения и подобни.. просто не изпитвам състрадание. Някои хора, ако изчезнат безследно, няма да ми трепне окото, че може и да се зарадвам..
Бях видяла бившата на мъжът ми миналата зима под един проливен дъжд с детето.. ми не им помогнах. Аз ги ненавиждам. Даже ми стана хубаво, че страдат и се лутат по дъжда.
Другото, за което не се чувствам зле, е че нося кожени палта. И е доста лицемерно някой да ме упреква в това, а в същото време да носи кожени обувки или в колата му да има кожен салон.
Понякога забелязвам, че ми харесва да гледам как хората страдат. Някак отвътре ми е хубаво, нищо, че се правя, че не ми е. Говоря за хора, които са ми безразлични.
Винаги във филмите харесвам отрицателните персонажи, тези които всяват смут. В живота също. Харесвам тези личности, противоречивите, които малко хора харесват.
И днес се замислих.. наистина ли съм злобна? Ама като го написах това и после го прочетох.. май си отговорих на въпроса

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 месеца
hash: 83da6b5de8
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

1.   Злобен човек си, а и коравосърдечен!
Не знам как още имаш мъж, но и тва може да се промени.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 500b16a855
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Нищо ти нема, супер си...

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 4df7d34199
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Нормален човек си. Хората са адски лицемерни и фалшиви. На мен от тяхното лицемерие и от фалша им в социалните мрежи ми се повдига! И на мен не ми пука за Сашко от Перник, не може да ми пука за всяко изчезнало дете на този свят и да се правя на нещо, което не съм. Неотдавна и аз бях обявена за издирване без мое знание във фейсбук и видях всичките лицемери, които са писали купищата "загрижени" коментари колко са загрижени и "добронамерени" всъщност. Въобще не са... Боклуци. По-добре да не рева във фейсбук за едно непознато дете и да се преструвам, но да не бъда като тях, а добрините, които правя, аз си ги знам.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 6bf252adf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

4.   Да, пълна липса на емпатия и елементарни човешки емоции. Егоизъм, презрение и наслада от човешката трагедия. Истинско чудо е, че си хванала мъж и родила. Дано децата не са като теб.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 8364d739f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Не си злобен човек. Просто си психопат или социопат.

 
  ...


...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 902e8fea63
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Не знам, не те познавам. Принципно това, което описваш, не е злоба, а липса на емпатия, което не че е хубаво, но не е същото.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 4613ed727a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Рептилче си...

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 8147c0563c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Социопат си.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 28104f3db3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

10.   Че пък и пита. Не, бе, добра си като майка Тереза...
Лошото е, подобни твари не се жените/събирате/ помежду си, ами търсите нормални, добри хора, които да ви търпят. Но, както някой по-горе е писал и това е поправимо.
Радвам се, че не живея с такова нещо като теб.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: f02cb4e3ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   Злобна не си. Социопат си, т. е. лишена си способността да се поставяш на мястото на другия. Което в известен смисъл те прави лош човек (освен ако не е избирателно спрямо различните хора) и определено лош родител/съпруга/приятел, защото такъв човек е лишен от някои емоции и го прави пълен егоист, понеже не може да се потави на мястото на другия. При една евентуална криза в отношенията с другите, без значение съпруг, дете, приятел, ти няма да се трогнеш от това кое е добро за другия и за теб едновременно, понеже ти липсва емпатията към другите.

Макар че не е задължително, понякога социопатията е избирателна. Пабло Ескобар например е бил добър към децата си, но това не му е пречело да взриви самолет със стотици невинни на борда.

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: dbfbd5653f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Разстройство на личността - казали са ти по-горе - дали обаче е психопатия, социопатия или ред други психични заболявания (аутизъм, ОКР и други с подобни признаци), не се знае. Дано не прогресира в фронтотемпорална деменция или нещо друго с годините. Ако това ти състояние е от тийн годините, то е редно да посетиш психиатър.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 3fe0555748
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Средностатистически психопат си. Основната характеристика на психопата е липсата на емпатия.
За детето от Перник мисля, че трябва да се търси до близък водоем...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 6f2fc466b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Аз видях как една млада жена умира и въпреки че ми беше отскоро приятелка, много тежко го преживях. Мъжът ѝ веднага се хвана с едно старо негово гадже. На погребението даже беше с новата жена. Животът продължава, но ми беше странно как този човек веднага замени съпругата си с нова. Мисля, че той е като теб. Не е злобен човек, но гледа практично на нещата. Сега децата му си имат нова майка. Състрадание може човек да изпитва и към непознати, дори към измислени герои от книга или филм, ти не си ли изпитвала? Това, че си вежлива е резултат на възпитанието, което родителите ти са ти дали. Познавам един човек, който е изпитва абсолютно никаква емпатия. Един път му разказах, че докато съм била бременна, ми се прияло това, което той е ял. Обаче не съм посмяла да му кажа. Той реагира толкова студено, изобщо не ме разбра за какво говоря! Като техните вземат дъщеря му(той е разведен) изобщо не иска да комуникира с нея, направо е тъжно. Гледа само себе си, няма приятели (той е от семейството на мъжа ми). Като дойде на гости в като дърво, не показва никакви емоции. Много ме озадачава този човек. Може би е социопат.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: d93ff87992
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Описаното ми бие психопатия.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 18bc512fbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Да видим:
- за детето не ти е жал, но пък сравняваш този случай с друг, т. е. онзи случай те е жегнал някак. Или си практична. Не е точно злоба или липса на емпатия. Отделно се каза, че конкретното дете се е губило поне още 2-3 пъти, т. е. явно самото му отглеждане куца. Сега ще го намерят, ами следващия път? А по-следващия?
- и тук биха ти скочили, но става дума за отричане на оправданието с децата. Децата се държат така, защото на това са ги научили възрастните. Но вместо да решим, че има проблем в нас, се оправдаваме, че те били деца. И аз съм бил дете - питай ме какво дете съм бил! От ония кротките и послушните, дето никога не правят пакости. Как стана тая работа? Нали децата са пакостливи?
- тук си на кантар. По тази точка хората те слагат към психопатите или социопатите. Но е възможно да е някакъв вид защитен механизъм или просто си по-непукист. Не всички реват при вида на ранено куче или застиват в едно душевно състояние при смърт на познат/роднина. А колко ли от непсихопатите в родината ни ще се изкефят, ако 240-те депутата изчезнат безследно по едно и също време? Ама честно и без да си кривят душата! Сигурно ще вдигнат празненство на Жълтите павета!
- да те обвиним, че не харесваш бившата на мъжа ти? Някои жени не харесат майките на мъжете си, други - децата си, трети - самите си мъже. Кой каза, че трябва да си фенка на бившата и да ѝ помагаш? Пак случаят, изваден от контекста, не говори за някакви ментални увреди. Не е общоприето да си в добри отношения с бившите на партньора си.
- Лицемерите с кожените изделия са ясни. "Тяхното не важи! "

Проблемът ти идва ето тук:
"Понякога забелязвам, че ми харесва да гледам как хората страдат. Някак отвътре ми е хубаво, нищо, че се правя, че не ми е. Говоря за хора, които са ми безразлични. "

Това няма как да се обясни другояче освен с неприятна за теб диагноза. Иначе за филмите - ако един образ е многопластов /разбирай не е направен така сякаш тоя човек прави лошотии заради самите лошотии/ и актьорът е добър, няма странно в това да успее да те грабне. И за онези личности опираме до вкус. В миналото тия филми бяха несериозни - добрите са някакви ангели, лошите - демони и нямаше никакви нюанси, нито причина за лошотиите на лошите. Напоследък подобриха нещата!

Ако обобщим: има точно едно нещо в темата ти, което е много притеснително. Да ти кажа, чудя се дали е възможно да имаш някаква детска травма или просто да си живяла в по-особена семейна среда и да са те възпитали така? Не си точно представата ми за завършен психопат или социопат, нещо не се връзва! И най-вече: защо му е на психопат или социопат да пуска темата тук и да ни пита дали е злобен? Какво печели, какво постига с това? Психопатите не са точно от типа "дразня се, че ме наричат еди как си и ще поискам второ мнение", социопатите също.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: e1c1c8ca7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Идеална си за надзирателка в концлагер.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 693e4f1b52
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Злобна си, да, явно си лишена от емпатия. Просто не се поставяш на мястото на пострадалия. Ако твоето дете изчезне, пак ли няма да ти пука? А тогава трябва ли на другите да им пука за него или трябва да кажат: майната му, по-добре да го няма?
Иначе за кожени палта, обувки, седалки и пр. съм съгласна, че са лицемерие. Хората ядат овце, говеда и пр., кожата да се изхвърля ли?

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 953b8b4215
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Не си злобна, просто си апатична и имаш чертите на психопат/социопат. По-скоро второто, но не знам, всякви хора има.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: a21581e0bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   От авторката: много благодаря на всички за обстойните мнения!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 70c9c7e1fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Нямам право на квалификации и определения... Трябва да поговориш със специализиран медицински кадър- вероятно не един. Ако имаш вече контакт- не спирай хаповете, проблема ще се задълбочава. Когато много близък прави бележки към вашата нечувствителност е показателно. Външната лицемерна поза е благодарение най- вероятно на наложена култура и обноски от родител и е изключение от твоята същност.

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 3aef65f84e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   По-скоро си апатична. Доста хора са такива между другото. Но аз съм забелязал и друго. Много от хората, които го играят много състрадателни и т. н. се оказват брутални злобари. От както е войната в Украйна, като имам възможност, ходя до един център, където се събират помощи от всякакъв вид. Беше лятото и се насъбра багаж. Бежанците настанени в курорта Паничище имаха нужда най-вече от дрехи за децата. Обмислях да направя една разходка до седемте Рилски езера и предложих да закарам нещата. С мен дойдоха две жени и един мъж - сравнително млади, които след това щяха да се върнат до София с друг транспорт. През цялото време тези хора не спряха да плюят, да обиждат и почти да кълнат всеки, който не е в тази кауза, не спряха да плюят и да наричат цялата руска нация какви ли не (при положение, че в този център понякога идва един руснак кардиолог, който оказва безплатна медицинска помощ и съдейства на дошлите в България украинци), не спряха да обиждат каращите бързо по магистралата, не спряха да обиждат българските полицаи, не спряха да се подиграват на Бай Ганьовците и т. н. и т. н. и т. н. и т. н. Аз до сега такива злобари не бях виждал. Наистина странни птици са хората. В по-голямата част от хората няма никакви жал и милост. Познавам и жена, която има семейство с вече пораснали деца. Същата осинови преди години дете с детска церебрална парализа, което беше зверски пребито от биологичните си родители и пролежало 1 месец в реанимация. Като се замислите, това може да го направи човек с много голямо сърце. Същата тази жена е тотален психопат. Практически няма човек, с който да не се е скарала. И не само, че се кара, но и прави мръсотии, готова е да ти стъжни живота по всякакъв възможен начин. Най-често истинските жалостиви и състрадателни хора си мълчат, преживяват чуждата мъка и при възможност помагат, но всичко това се случва тихомълком, никой не чува и не разбира за тях, защото самите те се притесняват. Често и този, на който е помогнато не разбира от кой е дошла подкрепата, защото този, който е отделил нещо от себе си го е направил от сърце и от мъка, а не заради публичност или пък заради вътрешно удовлетворение и гордост.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: be4261cb02
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Н 23, апатичните са такива към всякакви хора и събития, а авторката казва, че изпитва задоволство от чуждо страдание.
Не става дума само за липса на състрадание, а изпитва положителна емоция когато се случват беди на други, особено ако е лично там да им се наслади. Различно е от апатия.
Все пак щом лично не инициира, манипулира и/или подстрекава събития против личността, физическо и емоционално здраве у другите, не е да речем опасна за околните.
Но все пак не е съвсем... хм... позитивен, биологичен вид и мисля, че го знае.
Няма лошо щом поне умишлено не вредиш на никого, а само се позахранваш от негативна енергия, авторке. Около хубави, здрави аури, предполагам те боли глава, се чувстваш отпаднала, не ти е ок около такива хора общо взето.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 247137b494
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Ха... тенденцията в този форум е - идва човек, описва проблема си, но някак си не успява да прочете какво е написал и да види, че сам си дава отговора.

Е за първи път виждам някой, който е писал, после се е прочел, и си е дал отговора сам. Евала, психопатке. :)

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 9def5e7fcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Номер 14
Това не е много за хвалба. Грозно е и ме кара да си мисля, че тя винаги е била наоколо. Чак на погребението да я вземе е прекалено.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: deb7be2578
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   26, аз съм 14, ами и аз си мислех като теб, те преди години са били заедно. Беше странно, защото първият път като новата дойде в тях аз им бях също на гости и тя остана да спи при него. Но също знам, че този мъж много обичаше жена си, имат малки дечица. Сега минаха 9 месеца откакто тя си отиде и още има нейни снимки по стените...

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: d084933304
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Странни са ми такива като теб, може би общуване с прекалено лигави жени те е отвратило и си скочила в другата крайност? Щом нямаш съчувствие към смъртта, не си имала пряк досег с нея. Така или иначе животът поставя всеки на колене, а такива като теб, които се мислят за недосегаеми, го отнасят най-тежко.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker