Човек плаща за грешките си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121381)
 Любов и изневяра (29752)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Човек плаща за грешките си
преди: 12 години, 8 месеца, прочетена 10904 пъти
Имах много дълга връзка, но уви с женен мъж. Това беше мъжът на живота ми. Всичко правихме заедно, непрекъснато се търсихме, правихме страхотна любов, той непрекъснато повтаряше, че съм неговата половинка и че не може да живее без мен, до преди седмица, когато ми каза, че не знае как, но жена му е бременна.

Ужасно ме боли, а той непрекъснато се обажда и ми казва, че ме обича, но няма да се раздели с жена си, а тя е категорична, че няма да направи аборт и ще роди детето.

Човекът, на който си дал всичко, ти забива най - големият нож ужасно дълбоко и БОЛИ, ужасно боли...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 112

преди: 12 години, 8 месеца
hash: d01138a90c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   "когато ми каза, че не знае как, но жена му е бременна. " Що за смешно/абсурдно обяснение. Не знаел как... дошъл щъркела и докато е спяла, ? е сложил бебето в корема.
Авторке, за да спре да те боли по бързо отстрано причинителя на болката от живота си. Просто прекъсни контакт, забрави думите му и си спомняй само как те е наранил. Той е като гангренясал пръст, ако го оставиш, ще се наложи да си отрежеш целия крак. Изтрии номера от телефона си, не вдигай, не осъществявай какъвто и да е контакт с него, когато ти е криво излизай с приятели и се забавлявай, намери нови хобита и работи над себе си, заради себе си.
Лола

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: a9036b299d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не знам какво да ти кажа за утеха...
Може би - че това, което става е логично?
Случило ти се е това, което спохожда пеперуда, която смело обикаля и се вре в голямата си едрокрила любов - спрян вентилатор.
Рано или късно някой го включва...

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 14b6542a07
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   По тъпо нещо не съм чела. Ами бременна е, да. Ти да не си мислиш, че не спи с нея. Съвсем нормално е, когато двама души се оженят да направят бебе. И защо подяволите да прави тя аборт? Нали са семейство? Спрете бе хора да си го слагате с женени. Не знам изобщо и защо пишеш тук?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 25c45425e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много неприятна ситуация, но всяко зло за добро - време е да се събудиш.
Не знам, как като любовница си смеела да вярваш, че той не спи с жена си - най-малкото, за да се разпише в събота срещу неделя по задължение. За детето - почти съм сигурна, че дори е планирано. За какво се женят хората, мила?
Mr. Lover е време да плати също цената на глупостта си, на страхливото си съществуване - ще съжалява в студените си делнични вечери, ще му липсваш тогава най-много, ще разбере след 10-тина годинки, че е изгонил сам птичето на любовта и щастието на младини...
На теб ти е време да отлетиш и да напуснеш семейното му съществуване. Той своя избор направи. Той е страхливец и няма да прекрати връзката ви, време е ТИ ДА ГО ОСТАВИШ и поне да запазиш малкото достойнство и себеуважение, което ти е останало, какдо и да използваш останалите си години в този живот за по-добри цели от това да чакаш един страхливец да се събуди и да си изгледа децата и да си играе на съпруг.
Успех. Съчувствам ти много, но трябва да минеш през този ад. Нямаш избор просто.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: dcc353afce
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ти какво си мислела? Че не спи със жена си? Че тя не е знаела за теб и не търсела варианти да го задържи при себе си?
Че не е изчислявала до точна секунда оволацията си и не му е правила сладки изненади именно в тези моменти... за да забременее.
Тъпо и от твоя и от нейна страна. И от негова.
Минала съм по този път. Мъж с дете не се задържа. Ще е там година заради детето, докато е бебе, ще е там, докато е малко, докато прохожда, ще му се радва, но когато осъзнае, че това дете е отделна личност и няма абсолютно нищо общо с майката - ще ги остави.
И тук да кажа нещо на всички, които "търпят" нещастния си брак заради децата. На децата не им пука, че мам и тате не спят заедно вече. Децата просто не искат да избират страна, защото обичат и двамата. Децата искат да са спокойни, че родителят, който си тръгва, все пак ще се връща и ще може да го обича. децата преживяват един развод тежко, само и единствено, защото мама и тате не могат да постъпят зряло, а започват едни болезнени войни за имоти, деца и т. н. Започва се едно настройване и всичко, което уж се прави за същите тези деца, в един момент се оказва, че вреди на децата много, много повече. Детето преживява развода тежко, само и единствено по вина на родителите си и повече на ония, който е "жертвата".

Моята най-добра приятелка е дете на разведени родители. Майка й е била тази, която се е изнесла и ги е оставила, за да живее с друг. Тя се сърди на майка си, не защото вече прави секс с друг, а не с тате, а защото не я е потърсила повече, защото не е дошла на бала й, защото не е могла да й се обади и да й разкаже за първия си цикъл и т. н. Споделяла ми е, че само е искала майка й да присъства в живота й, да са приятелки, да може да я чува, да я прегръща. Или с една дума да показва, че държи на нея.

Как ще иска да направи аборт? Ти чуваш ли се? Изиграла те е, била е по-търпелива и по-умна, докато ти си се радвала и си чакала, тя си е крояла планчетата.
А той е спал и с двете ви. Няма как. Колкото и да те обича, колкото и важна да си му, той си има дългове към тази вкъщи. И си ги е изпълнявал. За съвременния мъж стана нещо като мантра - жена ми трябва да е пазена, задоволена и да не знае за любовницата, за да не я наранявам. ГЛУПОСТИ! Той иска просто да не се рповали в ролята, която е влязъл.
Бракът им е обречен на провал. Дори да не се разделят - обречен е. Първо след 20 години това дете ще им тегли майната и на двамата и ще си хване своя път, а като причината, която ги е държала заедно я няма, няма и те да имат нужда да са заедно. Но вече животът им ще е минал и едва ли ще се разделят - пусти навик.
Един брак, в който има наличие на паралелна връзка е скапан отвътре, колкото и участниците в него да не усещат това или да не искат да го усетят. Изневярата е винаги следствие и никога причина.
Да, той те обича. Но обича и нея (извинявай - боли, но е така) Тя ще му роди дете, тя е тази, която е влъщи, удобната, онази, на която си изкарва гнева, онази, с която е свикнал, която вече го познава в светлина, която ти още не си го виждала. Страх го е... а ако я остави, а после ти го осатви - само ще си развали семейството и знаеш ли кое повече ги е страх - ще развали мнението на хората за себе си. Те ще видят, че той се е провалил - ужас, какъв удар за мъжкото Его е това. Той няма право да се проваля. Ще се вкопчи в детето и много, много ще го обича и после в името на същото това дете ще започне да търпи. Година, две, три... колко се търпи да живееш в лъжа.
Истината винаги идва.

А ти, миличка, сега - правиш две неща. Избърсваш сълзите и се успокояваш. А после решаваш - избираш. Ако продължиш ще е агония, ако го оставиш ще е агония. Избираш! Много е трудно да обичаш слаб мъж, от опит ти го казвам, ужасно трудно е да се задоволяваш с трохи. А колко става гадно после, когато той започва да си мисли, че трябва да избира между детето си и теб и няма сила на света, която да го убеди, че това не е наложително. Следват разбира се и тънките намеци на госпожата или директните заплахи от типа "повече няма да си видиш деетто, искаш ли да загубиш всичко, което сме градили" и ред подобни щуротии, на които мъжете много се връзват.
ТЪРПЕНИЕ и усмивка! Гледай себе си и бъди щастлива заради себе си, пък ако ще е твой - твой ще е. За всички ни нещо е писано. И нищо не се случва, защото не трябва да се случи - всичко е точно на мястото си.

Едно дете понякога заздравява съюза между брачните, но много често е и причина за трайна раздяла.

Всичко е в твоите ръце. Ти избираш!

 
  ...


...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 4e73305a6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Напълно съм съгласен с Лола.
"Човекът, на който си дал всичко, ти забива най - големият нож ужасно дълбоко и БОЛИ, ужасно боли... "
Аз не мога да си представя човек който мами жена си, да мами любовницата си, и да не се разведе за да живее с любовницата. Сигурно този има някакъв проблем с главата.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 176648deca
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Благодаря!
Благодаря за съветите, наистина ми помагат. Той има голяма дъщеря на 19, а съпругата на е казала, че в никакъв случай няма да направи аборт и ако той настоява ще си вземе дъщерята и ще отиде при майка си. Дъщерята е твърдо зад майка си, а той се чуства отговорен и не желае да загуби детето си. Така ще се появи още едно дете което навярно да заздрави семейството.

Аз си тръгвам, нека става каквото трябва.
Наистина съм благодарна за съветите, вие сте независими участници а отстрани се вижда по добре и съветите ви са безценни за мен.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 176648deca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   И тази ужасно дълга сага продължи 12 години. Няма да ми е лесно но явно при него е по лесно. Явно не му пука за мен, как е могъл толкова дълго време да обяснява, че ме обича, как може сега да дойде и да ми каже, че не обича майката на детето си не му вярвам. Не може да е истина.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 5a96c72bed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Номер 6 не разсъждаваш правилно. Този няма проблем с главата-а е искал да опита забранения плод-т. е. -да има и жена и любовница. Сега е модерно-мъжете да имат любовници. Жалкото е, че ти си му повярвала. Той е искал само да се разнообрази-въпреки, че е много рано за такова разнообразие според мен-тъй като и той и жена му са млади и сигурно женени от 3-4 години.

Появи ли се трети човек работите се усложняват-третият винаги е излишен. Грешка си направила, че си отдала чувствата си на женен мъж. Това е голяма грешка-търси свободен като тебе. И много ясно, че не иска да си разваля спокойствието и да оставя жена си-той е направил своя избор и е избрал нея.

А ти се махай по-бързо от тази връзка, която освен хубавите мигове ти е донесла и много неприятности и ще ти донесе още повече ако продължаваш да се самозалъгваш, че държи на тебе. Той те е използвал за разнообразие. И има една песен от поп фолка-#не тръгвайте със женени. #-много вярно е казано.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: c85bcd4269
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   А вие като забиваш ножове с женени мъже така може нали. Хектор

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 72c9169ded
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Можеше ти да си на мястото на съпругата-бременна и мамена! Изчезвай от тази ситуация и си намери свободен мъж!

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: e4834a3983
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз се питам как жените можем да сме толкова глупави... И как не си взехте урок от ХИЛЯДИТЕ истории тук, а и на много други места, абсолютно еднакви, като две капки вода? Как за толкова време не разбрахте, че подобни връзки неизменно водят към един и същи край?!
Човекът е единственото животно с разум, но за нещастие рядко го използва ...
Успех, авторке. Вярвам, че ще се оправиш и ще си намериш истински мъж :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 176648deca
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Към 11 бях преди 4 г. но направих аборт. Мислех, че така е правилно, не ме е карал сама го реших но не ме е и сприла. Не исках да е с мен заради дете което не желае или поне така си мислих защото той нищо не каза нито да нито не.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 994ad8e357
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Не те е обичал достатъчно, за да избере теб, или не е искал да се разделя със семейния уют. Но най-лошото, което е направил- изиграл те е. По някакъв начин ти е дал напразни надежди, заблудил те е. Възползвал се е от теб, защото си му била удобна, предана( дори аборт си направила), не си му създавала проблеми, които да пречат на семейството му. Той никога не е имал намерение да се развежда. Била си просто любовница. С/д мен трябва да прекратиш тази връзка, или да се примириш, но при 2-ят случай печели само той. Не забравяй, че те лъже, манипулира и ако се поддадеш сега, ще затънеш още повече.

Желая ти щастлив нов живот!

Ел

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 9ba09ec158
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Въпрос към А. и Лола, няма общо с темата, искам да си купя в Германия едно апартаментче, малко и скромно, едностайно за сам човек. Колко ще ми струва/възможно за най-малко пари?

По темата-зарязвай го, не се излагай. Намери човек, който да те заслужава.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 9ba09ec158
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Благодаря ти за бързият отговор, много си мила. Явно е доста по-скъпо отколкото си мислих и ще се въздържа, защото не мога да си го позволя:(

Аз следя вашите коментари с Лола. Възхитена съм от знанията ви. От вас съм научила доста полезни неща, които с много ровене в нета немога да открия.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: d01138a90c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Съгласна съм с А. В Германия не си струва да си купуваш жилище като цяло.

Лола

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: fb7372feed
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

20.   А как да разбирам идването му при мен докосването и желанието за любов изказана с думи и ласки сед като у тях е бремената му жена. Стои при мен целият следобяд.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 25c45425e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Няма значение, авторке. Аз не отричам, че те обича по свой си начин, но той си е направил РЕАЛНИЯ избор.
Имам приятелка в подобна ситуация - тя дори сама е била принудена да абортира дете от този мъж. След раждането на законното дете, Госпожата стяга синджира. Връзка на стенд-бай, чисто страдание за момичето. Всичко за Госпожата. Цялото признание на обществото - за Госпожата. Правото да ражда деца - за нея.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: d01138a90c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Авторке, ако на теб ти носят да кажем веднъж на седмица по една пържола и порция суши и ако изведнъж ти кажат, че няма да ти носят сушито повече, ще се откажеш ли? Истината е, че човека е алчен и за него винаги повече е по-добре от по-малко. Иска си човека двете играчки. По-добре не мога да ти го обясня.
Лола

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: e1dc4f1c66
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Ама ти наистина си много наивна и той се възползва напълно от тази наивност и вяра в приказките! Идва при теб, защото е свикнал да гребе мед от 2 бурета и не му се оставят! Безплатна жена за секс трудно се намира извън семейството, че и влюбена! Човекът тъче на 2 стана и му е добре-тя е сигурната му половинка, вече бременна, той е горд от факта, че ще има наследник;всичко при тях е добре познатото старо, удобно, уютно, познато, а ти си просто жената, която му дава усещане, че още става като мъж, че го желаят-тоест-чрез теб господинът си четка егото! Кеф му прави факта, че си падаш по него, че страдаш, че го обичаш... Мъжете си мрат да са значими за някоя жена... С теб бяга понякога от скуката в семейството и после пак се връща при жена си-ти си краткия миг, в който се чувства отново млад и свободен и безгрижен. А тя, тя е сигурността... Мъжете не са романтици, не вярвай в приказки, а се махни от този капан, защото страдаш от този двоен стандарт само ти!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 176648deca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Наистина съм глупава.
Наистина въпреки всичко искам да правя любов с него и не знам как да го превъзмогна.
Знам, че нямаме бъдеще но не знам как да се справя. Мисля, че нямам сили.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 9fcdbd988a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   н 5 е права- детето няма да помогне в тази ситуация. Брака им е изкуствен. Просто се е усетила и веднага ти е врътнала номера на инкубатора. Това обаче не помага. Сега се заблуждава, че като е бременна той ще я заобича. Нещата ще се усложнят, детето е изпитание за един брак, а не заздравяване. Той няма да я заобича, но няма да се разделят сега. След една година нещата ще са извън контрол. Не може да се живее в лъжа. Това е положението. Но той е страхлив и не е мъж на място, щом е предал себе си в името на страховете си. Страхувал се е да рискува, страхувал се е от любовта. Сега просто е един жалък мъж, който ще направи още един опит да заздрави нещо, което отдавна е приключило

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 25c45425e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Подкрепям 25, още повече, че познавам патилата на мъжа му с бившата му жена

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 176648deca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Наистина започвам да си мисля, че е един страхливец който се крие. Човек който не може да се изправи и да каже истината, няма смелост да приеме фактите и ни оставя двете да решим, тя да реше какво ще си прави с детето а аз да му кажа, че скъсваме. Дори няма смелост да се изправи пред мен и да ми каже какво смята да прави. Мисля, че аз съм си взела решението но ще го изчакам да ме погледни в очите и да ми каже поредната лъжа но няма да го оставя без да ми заяви лично какво мисли. Всеки трябва да си носи последствията за действията. Може аз да не съм била права но и той не е праведен.

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 9fcdbd988a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Прекалено късно ще е и не само това. Сам ще си даде сметка за нещастното си съществуване. Това е постъпка на един страхлив и комплексиран мъж. Сега се заблуждава, че това е съдба и че е постъпил правилно, като е поел отговорността да има дете. Само че е най-безотговорната му постъпка - Да искаш да имаш дете без да обичаш жената до себе си го обричаш на живот в лъжа преди дори да се родило. Моят съвет към теб, авторке, е да го зарежеш, колкото и да те боли в момента. Прекъсни всякакъв контакт без обяснение. Така ще си спестиш болката, когато тя роди. Ще са щастливи 2-3 месеца, затова прекъсни контакта отсега. След това отново ще се сблъскат с реалността, че чувства между тях няма, че не се обичат, скандалите пак ще започнат. Този път с детето ще е още по трудно. За да издържат на напрежението с малко дете и без любов ще се опитват да отричат проблемите, но и това е за кратко. Истината няма как да се промени. Без любов не се живее. Най- много година след раждането те ще са най-нещастните хора - дом пълен с лъжи и скандали, с лицемерни разговори и липса на пари. Дано ти не си с него тогава, за да гледаш грозната история. Когато стане нетърпимо, ще се разведат. По грозният начин ще се разведат - с обвинения, с номера, с криене на децата и битка кой да вземе тостера. На жалкият мъж сега му обясняват за истинската любов ( да си седи вкъщи и да запази брака в името на децата независимо, че всичко е приключило и е нетърпимо ), за това че си принадлежат ( тя има право да взима всички решения и да го контролира постоянно ) как секса и емоциите нямат значение ( това че секса име отвратителен няма значение, няма значение и че е влюбен в теб ). Ако твоят освен жалък е и малоумен, ще и се вързва за известно време. След това любовта ще вземе надмощие. Ще му липсваш, ще го боли, ще се обвинява, ще обвинява нея, ще я избягва в къщи или ще има скандали, ще те търси и теб ще обвинява, защото не е с теб. Ще се опитва да намери изход и няма да го намира, няма да спи и няма да се успокои, болката че не е с теб ще се смеси и с вината, ще настоява и ще те притиска, докато не разбере че любовта е страст, приятелство и доверие, а те и трите липсват в живота му. Имал ги е с теб, но е предпочел измамната сигурност. Ти го зарежи, не ти трябва преживяваш подобни истории. Ти не заслужаваш да страдаш заради неговият страх и комплекси.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 176648deca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Благодаря 28.
Наистина няма как да бъдем и двете. Или тя както казва ще си вземе 20 г. дъщеря и ще отиде при мама или аз ще си отида. Дала съм срок да края на седмицата да си вземе решението и да ми го каже в очите. Знам че ще избере семейството, дома, спокойствието, това какво ще кажат хората. Не знам как ще живее така, след като цял ден сега е при мен и непрекъснато ме гушка и ми обяснява колко ме обича. Дали ще може да живее без това?

Но проблема е негов. Аз няма да търпя повече това. Или у тях или при мен. Незнам защо се оставя да го манипулират, мисля че след като твърди, че не го иска това дете следва да и каже истината. Наистина ме боли, наистина съм объркана но твърдо решена да сложа край, само не разбирам неговото държание. Не следва ли ако човек чака дете да се радва да е до жената която ще го износи и роди, да я обгражда с любов, а не да я остави сама да ходи по доктори и т.н. Какво не разбираз?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: ad8cb3d17f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   12 го е казал/а/ най-точно. Защо си мислиш, че ти ще си изключение? Отговорила си си със заглавието - грешила си - платила си, ако държиш да ти мине животът в лъжи и заблуди - продължавай, като си изгледа и второто дете и остане сам и пренебрегнат ще се домъкне да се грижиш за него. И ако този плужек не знае как е забременяла жена му вземи та му обясни.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: a2fab9c6d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   И моят съвет е в посока да помислиш за себе си. Казвам го от опит. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, още повече, че си млада, все още необвързана и нямаш дете. Не отдавай най-ценното си време на един използвач. Някой беше казал много сполучиливо в един форум, че женените мъже, поддържащи любовни връзки с години и неразвеждащи се с ''нетърпимите'' си жени, са като пиявици, които изсмукват от любовницата (да я наречем така) липсващото в брака им- а именно любов, и след като се напият, се връщат в уютното и топло семейно гнездо. Това не е истинското лице на любовта.

Като няма смелост да е с теб, независимо поради каква причина, остави го да агонизира с нея-нелюбимата съпруга. Впрочем, с риск да те разочаровам, ще ти кажа, че дори и останал без теб, скоро ще ти намери заместничка. Но това не е толкова важно. Сега се спасявай ти. Нямаш право на НЕ мога. МОЖЕШ. Взимаш отпуск и заминаваш нанякъде. Прекъсваш всякакъв контакт с господина и само след максимум месец, ще си друг човек. Моля те, направи го.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 176648deca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Благодаря Ви!
Вие ми давате сили да се боря и очи да прогледна отсрани нещата. Да надзърна в обвилият ме мрак!
Радвам се, че ви има.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: fb06abbaba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Каквото и да говорим, факт е, че след като чака бебе няма да се разведе сега. Може би след няколко години, но няма да е сега. А може би никога няма да се разделят, ако не е решителен или ако не е истината това което ти казва на теб. Не забравяй, че някои мъже говорят много неща само и само да задържат другата жена. Ти си избираш, но не "мисли" само с чувствата (сърцето), а също помисли трезво и с главата, защото става въпрос за твоя живот. А ти нямаш още няколко нали? А годинките не можеш да върнеш обратно.

К.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 78dda2fdef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Преди да започнеш да се занимаваш с въпросния мъж да беше помислила, че в теб може да се зародят силни чувства, а в крайна сметка той е женен и едва ли би оставил жена си, особено пък сега когато чакат дете. Не останаха ли свободни мъже? !

Doriana

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 9fcdbd988a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   До авторката, аз съм 28. Искам да ти кажа, че никакви грешки не плащаш. Това не са твоите грешки. Това е негова грешка, че се е поддал на елементарна манипулация на една жена. Ти не си виновна, че си послушала сърцето си и си вярна на себе си! Сега си мислиш, че всичко е приключило и не можеш да разбереш защо той е постъпил така. Мъжете нямат майчински инстинкт и съдят по себе си. Мислил си е, че ще приемеш нещата и ще проявиш разбиране, така както си проявила разбиране, че е женен. Жените в днешно време решават кога да имат дете и на него просто му се поднася като факт. Явно той у тях няма думата за нищо и е един мъж под чехъл, подчинен на жена си. Повечето глупави мъже са така. Сигурно дори му отпуска дневни пари, защото е неспособен да се оправи сам с бюджета си. Тя взима решенията за всичко и му е набила в главата за съдбата, за децата, които едва ли не ще умрат без него(децата няма да умрат, просто ще приемат че мама и татко не се обичат вече, но обичат тях ), че единственото нещо което остава след време е уважението (да се съобразява с комшии и роднини да не я излага, да се съобразява с нея самата, за да е доволна тя ). Това че си влюбена в него е нещо ново за него. Сигурно подхожда с недоверие, защото тя е имала достатъчно време да му внуши че е грозен (прекалено дебел, прекалено слаб, плешив, лоша кожа и каквото там му е комплекс за малоценност ), и не заслужава да бъде обичан, че никоя жена няма да се влюби в него (добре, че е тя, добрата самарянка, да има кой да му пере чорапите и да му готви ) и че грижата за дома е форма на любов. След това е обяснила, че грозен - негрозен, тя гледа душата на човека и че никоя друга не може да го оцени това. Елементарна техника за контрол. Всички хора гледаме и душата и тялото когато избираме човека за себе си. Така се опитва да принизи вашите отношения. Сега , за да докаже собствената си извисеност дори ще му роди второ дете, въпреки всичко, дори ще му прости изневярата. Звучи логично, но е грешно. Страстта е основата на любовта между двама души, когато я няма, връзката се разпада. Човек може да е влюбен много дълго време, ако е с подходящият човек. Приятелството и одобрението са ключов фактор в отношенията. Трябва да ти е приятно да си с този човек, да се забавлявате, когато сте заедно. Доверието, което при тях вече го няма каквото и да си говорят помежду си, е база на отношенията. Това дете ще се роди в някаква обтегната среда и обстановка, дете което трябва да им оправи отношенията. То обаче хал хабер си няма за плана на майка си и няма да се справи. Не се живее без любов, не се живее в лъжа, това е истината. Трудно и страшно е да се рискува но понякога е единственият изход. Роднините и приятелите винаги ще приемат твоите решения, защото нямат друг вариант, но това се разбира, когато натрупаш много опит. Децата растат и поемат своя път още преди да си разбрал, че се е случило. Хората се местят в други градове да живеят, бизнеси се развиват и фалират. Илюзията на сигурността е това, за което хората се хващат. Противопоставят се на всяка промяна, "познатото зло е по-добро от непознатото ". Непознатото е страшно, дори да те направи щастлив и успял, дори това да е пътят ти. Рискувай и поне ще знаеш, че си опитал, това е истината. Ако робуваш на стереотипи, оставаш роб цял живот. Късмет ти желая, мило момиче! Дано нещата да си се наредят и да си щастлива. Дано успееш да разчупиш ситуацията без ада на депресиите и самообвиненията. Бъди силна, дори в тази ситуация! Бог обича силните и смелите!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 25c45425e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Подкрепям изцяло 28/36. Мога да се подпиша с двете ръце под нейния постинг.
Внимавайте жени, защо се жените. Ако не е по любов, знаете, какво ще се случи - може и 10 деца да имате.

Разводът в България трае 2 седмици по взаймно съгласие. Ако мислите, че бракът ви прави собственички на мъжленцата ви - грешите. Бебето, малко или много задължава, но и най-простият мъж, рано или късно се събужда.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 35610dc7d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   От къде сте сигурни, че съпругата го била направила нарочно? Веднага тръгнахте да я нападате. Може да е така, може да е иначе. А и авторката е виновна, да и има какво да плаща.

А., никой не изненадваш с коментара ти. Всички разбрахме, че слагаш опита си над всичко и при всички случаи с любовници нещата изглеждат точно така както при теб.

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: f84dcdbec4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   Всяка писала, че не обича съпругата си, просто гледа от собствената камбанария. Иска й се това (нейното) да е любов. Ама - не. Има много вярно мнение по-горе, че най-често любовницата е за четкане на егото. Ако няма любов в къщи и не му е добре, един мъж си тръгва и без любовница. Иначе тя е едно допълнение към егоистичния, а не страхлив живот. Че тогава пък любовницата много ниско пада да е обсебена от един страхлив мъж. Той - страхлив, жена му го командвала, любовницата се съобразява с тях... и кой е по-силната натура? Съпругата.
Хората са казали:"Мъжете за секс са готови да "обичат", а жените за любов са готови за секс."

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 176648deca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   37 не съм казала, че някой го е направил нарочно. И да имам грешки но не са само мой. И тримата имаме грешки. аз ще си платя мойте но и те ще си платят своите. Аз не им го пожелавам но ще се случи бъди сигурна/ен защото такъв е живота.

И да ти кажа ако със съпругата нещата бяха наред едва ли щеше да идва денонощно 12 г. при мен. Никога не съм искала да им развалям семейството и не съм го молила да идва при мен. Той се честваше самотен и търсеше моята компания и сега я търси и ако се съглася нищо че съпругата е бременна пак ще прави любов с мен и защо само аз да съм виновна? Или само защото съм любовницата, а ти имаш същия проблем у дома и не можеш да го решиш и сега нападаш мен.
Грешките са и на тримата и сега и тримата ще плащаме но лошото, е че и децата ще са потърпевши.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 9fcdbd988a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   Забременяла е нарочно. За да го задържи, затова. Защото е знаела, че ще загуби. Този селски номер е много често срещан и е една от грешките в брака. Сега се чувства страхотно, като победителка и се е успокоила. И няма лошо в това, ама е грешка. Така просто ще продължи агонията с още 1 г. максимум. Той ще се опита да задържи любовницата си на всяка цена, ще положи и усилия да закрепи брака. Няма да успее. След като тя роди, имат 1-2 щастливи месеца и истината пак лъсва. По-горе обясних как. Следват постоянни натяквания - ние сме вече 4 човека, бъди отговорен към семейството - това е любовта ( ако той е прекалено глупав, ще се хване за определен период на тази манипулация, докато не разбере, че може да е отговорен финансово и емоционално към децата си и без да е с нея) Следващото ще е " тежка болест ", без значение каква, за която той е виновен (ама разбира се ) с което се опитва да го задържи чрез чувство за вина. Този кошмар може да продължи много време, докато мъжа и не стигне до извода, че е нетърпимо от една страна, да живее с нея, от друга да си влюбен и да страдаш постоянно, затова че тя ти липсва. Не може да се живее в лъжа. Ако можеше, всичко щеше да е прекалено лесно за всички.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 9fcdbd988a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   Този тип жени са като богомолките, готови на всичко за да са "женени", без значение как се чувства другият. Обикновено са се оженили, защото е станала белята (прецизно планирана беля ) особено ако мъжа не е искал да сключи брак. Понеже се е получило, при заплаха от развод действат по старата схема. Номера е да са женени и да не поемат повече отговорност за себе си, това обикновено се нарича "искам сигурност ". Така вече не и се налага да се образова и развива, да се грижи за външният си вид, защото вече е "вързала мъжа". При нужда използва манипулации за истинска любов и др. глупости написани по горе. Дори секса се превръща в задължение, за да не я зареже. Тук няма никаква любовница още, тук са само двамата. Брака е лъжа, но нея я урежда. Само че идва един момент, в който истината лъсва. Колкото и да те убеждават, че това е нормално и това е любовта, ти сам в сърцето си знаеш, че тя, любовта ти липсва. Липсва ти някой да те желае, да ти се радва, да те харесва и онази искра топлина я няма. Липсва ти смеха, приятелството и доверието, липсва ти искреното възхищение и одобрение. Това е много трудно да го изиграе, пък и няма нужда, нали е вече женена? Страстта и любовта не търпят имитация, това е. Тогава се среща с жена която го желае и се появяват чувствата. Започва борбата и започват номерата на съпругата, започват и манипулациите. Тук пиша само за искуствените бракове, не за брака като цяло. Има бракове които са успешни и сполучливи, изградени на чувства и приятелство. Пожелавам на всички това. Нека мъжете внимават, дали жената иска само да е женена или иска да е женена конкретно за тях, а жените да не се женят на всяка цена. Тогава нещата няма да са на тази плоскост и няма да се стига до това

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 35610dc7d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

42.   Авторке, ти може да не казваш, че го е направила нарочно, но аз говоря за други. Никак не съм убедена, че е нарочно, аз ако разбера нещо такова, ни най-малко няма да искам да задържам такъв мъж.

Що се отнася до мен- не позна, нямам такива проблеми, защото няма как да ги имам. Казах, че и ти си виновна, заради другите и ти сама си го признаваш. Естествено, че не си само ти, напротив твоята вина е по-малка от тази на съпруга. Вина съпругата може да има само за нещата, които се случват м/у нея и мъжа и. Това да хойка с теб го е решил той, тя няма нищо общо. Ако не му е отървал бракът е бил свободен да я напусне. Да се обвинява съпругата, че мъжът и и изневерява е повече от противно. На всичкото отгоре са прави и от жени. Не, не е виновна, той е имал избор как да се справи с конкретната ситуация, създала се м/у тях двамата, а не м/у вас тримата.

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 98c77b384a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   Защо по дяволите всички нападате жена му? Жена му била такава и онакава... Вие откъде знаете? Вижте го него какъв е! Долен лъжец, използвач, СТРАХЛИВЕЦ. Страх го е да каже на жена си, че има друга от толкова години, а в същото време лъже авторката почти за всичко. Той е боклука. А авторката много ли е читава? Какво я защитавате и нея? Тя се е намесила в чуждо семейство. Браво ли да и кажем? Няма ли свободни мъже за нея?
Брак с дете не се запазва.

Тук тези, които са женени и имат деца ще ме подкрепят. Ние започнахме да се караме и да си повишаваме тон със съпруга ми чак когато се появиха децата. Имаше даже един момент в който даже си мислех да се разведа. Не сме си изневерявали, посто беше трудно с толкова безсънни нощи да запазим самообладание и да не си го изкараме един на друг, натрупаното напрежение.

Така, че клин клин избива мила авторке. Спри да му вдигаш тел., не му отваряй вратата, започни да се занимаваш с нещо приятно. Запиши се да учиш. В университета има много мъже. Ходи на фитнес, излизай с приятели, барове, дискотеки. Но недей да чакаш принца, пробвай с различни все с някой ще си паснете. Не ти казвам да станеш курвата на града, но се забавлявай. Не е нужно да си влюбена или да обичаш за да правиш секс. Това си е нагон, потребност, но не с ТОЗИ, с всеки друг но не с този. Крайно вереме е да поживееш малко. Не знам на колко години си, но като ти чета разсъжденията все едно ги е писала някаква лигава тиинейджърка. "Ох, не, много искам да правя любов с него". Направо ми се доповръща. ПОРАСТНИ НАЙ-НАКРАЯ.!!!

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 176648deca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

44.   Благодаря за последните два поста.
Не мисля, че съм САМО аз виновна, наистина изпитвам огромна вина и търся правия път но все си мисля, че ако не съм била аз е щяла да е друга. С друга е щял да прекарва нощите си докато жена му е у дома, друга е щял да гушка по парковете и да разхожда по планините с друга е щял да ходи на море а тя да си е у дома, с друга е щял да вечеря всяка вечер и после да правят любов до сутринта и чак тогава да се прибере, ако е с приятели след сбирката при друга е щял да ходи преди да се прибере у дома, на друга е щял да пише съобщения и да звъни по 50 пъти на ден.
Моята вина е голяма и ще си я изкупя но не само аз ЛЮБОВНИЦАТА съм виновна!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 176648deca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

45.   Към 43 - Не знам каво четеш и какво разбираш, ама май нищо не си разбрала.

Има ли място изобщо за подкрепа от женени и защо е деланието на женени и неженени когато има чувства бракът е без значение. И защо реши, че трябва да я пратиш по други мъже. расъжденията ти са кат на съпруга която може само да гледа от нейната тераса но кръгозора е малък.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: e02265070f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   До Авторката

Звучиш адски тъпо с тези твои оправдания, или прекасваш всякакви контакти с този човек, или продължаваш да играеш жалката любовница,

Стъпи си здраво на краката бе момиче,човекът има повече от 20 години брак, в очакване е на 2 то си дете, и въпреки всичко ти си залепнала като лепило за него

До колкото разбрах, той няма намерение да се развежда, какво очакваш от него тогава, да ти досъсипе живота ли, или да чакаш още 20 години, до като детето му порастне и да си зажевеете заедно, до тогава младоста ти ще отмине, ще останеш просто една уморена любовница, прориляла годините си,в чакане,

Евала и Браво никой няма да ти каже,просто ти се чудя, що за слабохарактерен човек си, как нямаш воля и сили да загърбиш тази история, явно че любовта е само от твоя страна, на НЕГО не му пука за теб, мдаа може би само в леглото,

Осъзнай се най накрая, и потърси подходящия, свободния човек, не търчи като някоя идиотка след женения очакващ скоро дете,
Ще дойде ден и ще съжаляваш за пропуснатите си години

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 9fcdbd988a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

47.   43, нормалните жени не правят секс без чувства, ти ако правиш си е твой проблем.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 98c77b384a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   Ами къде да я пратя.? Да и кажа"Моля те, бори се за любовта си. Нека той да напусне бременната си жена и да дойде при теб. Или да я посъветвам да си седи самичка като кукувица и да чака да и мине. Много ясно, че и трябва някой друг.

Изразила съм се грешно, че женените ще ме разберат. Исках да кажа "хората с деца" Не е нужно да имаш брак с някого за да му родиш деца. Ти пък намери за какво да се захванеш. Темата е съвсем друга. Много обичам такива дребни душици като тебе. Пожелавам успех на авторката и Умната. А ти спри да ме в
вкарваш в такива безсмислени полемики.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 94d9efbce8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

49.   Браво на номер 43! Да авторке друга е можела да бъде, (те всички като теб с това се успокояват)защото мъжът явно си е търсил тръпка навън, да му гали егото, да си има отдушник на проблемите в семейството. Някой който да разбира, , великия мъж''и се появяваш ти- удобната. Той няма намерение да се развежда и не се е развел досега, не защото ти си по-добра от съпругата, а защото знае какво е семейния живот-пълен с битовизми! Така, че докото ти му позволяваш това, той няма да се откаже, ще те лъже колко много те обича., а всъщност такива мъже обичат само себе си

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 7b25c743e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

50.   Жените сме едно глупаво и злобно племе. В такива теми завиждам на мъжете. Колко теми има тук любовник съм на омъжена, но тя не се развежда?

Защото сте глупави. Да. Хващате се на игра, която не можете да играете. Първо е било забавление, после люов... Но за него остава ппросто странично. Същото се отнася и за съпругите, които с в тая безумица.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 2dea575d63
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

51.   Авторке, един въпрос-Жена му знае ли, че ти съществуваш?

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 1b49f4faef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

52.   И аз се чудя какво я обвиняват жена му. Тя сама не е забременяла. Толкова като не я е обичал и е бил сексуално задоволен от любовницата какво изобщо е правел в леглото на жена си? Или тя и затова го е принудила. Хубаво казвате, че сега с бебето го държи, ама аз не останах с впечатлението, че преди бебето той е тръгнал да я изоставя. Винаги се чудя на жени в положението на любовници - честно казано откровено ми е жал за тях, и то не за друго ами, защото имах честта една година да ме лъжат и мамят по същия начин, но аз си знам цената и прекратих връзката.

Ето и авторката буквално търси в действията му доказателство за неговата безусловна любов - защо не бил до жена си, когато била бременна, защо се кълнял, че я обича. А авторке, той като те обича, защо още е с жена си, защо тя е за пред обществото, защо е неродено твоето дете, а нейното ще бъде родено? Защото много те обича ли? Или ще кажеш, че страхът му е по-голям от любовта. Ако толкова го е страх, ти какво очакваш от такъв мъж?

Махай се, махай се, колкото се може по-бързо. Ти за мен не си виновна, малка си била, глупава, увлякла си се. Той е виновен. Такива мъже са ми до болка ясни. Те искат сигурното, но искат и разнообразието. Ти не му правиш проблеми, винаги си там и никога не го натоварваш със семейни проблеми. Защо да те напуска?

Аз лично не вярвам на думи. Никой мъж, дори най-сладкодумния не може да ме спечели с тях. Аз вярвам на дела, за мен един мъж ме обича, толкова колкото ми показва, а не говори. Затова се замисли, твоя човек, какво е направил за теб? Когато аз се омъжих, мъжа ми не беше от тия, които ми се кълнат,че ме обичат и т.н. и т.н. това, което прави твоя. Обаче е правил такива неща за мен, които малко мъже биха направили за която и да е жена. Ако имаш малко достойнство останало ще преглътнеш голямата болка в името на това да изградиш собствен живот, да си имаш свое семейство и деца и да бъдеш ти съпруга, нещо което заслужаваш, а не любовница. Успех

И само нещо да допълня, това че детето не знае как е станало, той за каква те има, та ти излиза с такива прости оправдания. Аз бих го приела за повече от обида, ако съм с мъж, и друга жена е бременна от него, а той ми каже, че не знае как е станало. Той като не знае, се надявам ти поне да си наясно как се правят децата :)

 
  ...

1-50 от 112
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker