Страдам, за това че съм материалистка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Страдам, за това че съм материалистка
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 1608 пъти
Здравейте, на 34 години съм! Нямам семейство и деца.
Имала съм няколко дълги връзки, но всичките приключват, защото все на мен нещо не ми достига...
От 8 месеца се виждам с един мъж само уикендите, тъй като живеем и работим в различни градове. Скоро се разделихме, защото аз съм вечно нервна, вечно недоволна и имам какви ли не претенции към него. Той не е идеалният мъж, но прави всичко възможно, за да съм щастлива. Огромният ми проблем, е че искам да имам по-висок стандарт на живот. Ходя по екскурзии в чужбина, обличам се, както искам, имам каквото поискам, но не съм съгласна, че когато имам приятел трябва да плащам и неговите разноски, ако той няма финансови възможности. През времето, в което бяхме заедно той се старае ше да поема по-голяма част от сметките, но истината е, че аз все не исках да излизаме, защото знаех, че се притеснява и не исках да го товаря финансово. Когато сме ходили някъде, то аз съм поемала всичко. За месец му давам вече втори път заем, който той все още не може да ми върне. Сега обаче започна адски да ми тежи... Някак загубих уважение, гледам го с други очи и се самообвинявам, за всичко. Говорили сме... Той знае позицията ми и казва, че един ден ще съм му благодарна за раздялата... Знам, че е прав, но много ме боли... Нито мога да променя мисленето си, нито мога да го мотивира за каквото и да било. Казва, че това е моят път и моите стремежи, а той е доволен от себе си и живота си, просто трябвало да си потърся друг мъж... Споделете, моля, как виждате ситуацията отстрани. Дайте ми кураж да продължа напред без да чувствам огромна вина и без да се наричам с грозни епитети.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: 3439921797
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Ами ходете на евтини места, на кафе, какви са тези скъпарски места, няма да живееш с пари, а с човек. И аз искам мъж дето да ми дава пари, но нямам такъв и си ги изкарвам сама, не мисля че някой е длъжен да ми дава. Всички искаме на екскурзия, но в живота рядко получаваме исканото. Ако нямаш искания ще ти е по- лесно. На тези години аз имам две деца.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 3d1abfb592
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Какъв заем на мъж? Той приятели няма ли си, роднини, че иска от жена? Това за мъж е неудобно. Просто сте на различни социални нива и виждания. Пък и колко се виждате -7-8 дни в месеца. И ти му даваш пари? ! Отчаяна работа е твоето. Хората на роднини дават с уговорки, ти два пъти на незнайния воин от няколко километра.
Не си материалистка, искаш сигурност, ама си попаднала на някакъв използвач.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 0f9a11b11c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Трябва коренно да си промениш ценностната система, въпреки че едва ли ще стане, на 34 си все пак не на 17.

В момента живееш изцяло егоистичен и консуматорски начин на живот, задоволяваш се с дребни емоции и удоволствия като пътувания и скъпи дрешки.

Това са много повърхностни и нетрайни неща. Погледни дълбоко в себе си и се опотаий да намериш нещо смислено и полезно.

На 34 години си. Не си създала семейство. Едва ли си направила и нещо друго смислено и значимо.

Това ли наистина ти е целта в живота? Да се забавляваш и да ходиш по екскурзии само?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 25176c22b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   За какво ти е този тип? Жената не трябва да е по-високо от мъжа. Независимо интелектуално или финансово. Винаги ще е потисната. Да кажем един богат, но прост мъж - навсякъде ще я излага. Дори да я води на почивки, Ганьо ще я посрамва. С липсата си на култура на хранене по ресторанти, с липсата на култура на поведение в музеи и т. н
Другият вариант хем беден, хем прост е още по-зле. Няма да иска да ходите на хубави места, защото няма пари. А не може все ти да плащаш. С времето ще се научи постоянно да иска заеми. С него също ще има излагации заради ниската му култура.
Твоят случай е напълно вярна поговорката "По-добре сама, отколкото в лоша компания". Дано си вземеш парите.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: da90b0875d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Ти не си материалистка, а жена, която е била използвана. Преди да се разделите г-н Използвача трябва да ти върне парите, които е взел на заем.

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 2e4e643a33
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Мъж съм и не мисля, че това е точно материализъм. По-скоро "истинския живот". Не виждам нищо лошо един човек да поддържа стандарта си, независимо от пола. Отделно от това - напоследък наблюдавам много случаи, когато уж "стабилни" мъже се опитват да се залепят за жена с положение, като в началото се правят на "бизнесмени", "играчи" и т. н. с идеята после да паразитират върху нея. Аз също не харесвам жени, които имат потенциал, но са зациклили в едно ежедневие, защото така им е по-лесно. И да - мисля, че авторката наистина трябва да е благодарна за раздялата - след финансиране на излизания, заеми и т. н. това е най-лекият изход за нея...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 415acc903c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Страдаш от това, че времето лети, годинките минават и не ставаш по-млада. Нямаш мъж до теб, поредната връзка е приключила. Милионери не чакат пред вратата... По-бедните пък са немотивирани...
А ако вярваме на думите на най-богатия човек в света, дори милиардите не могат да компенсират самотата на човека.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: bc69a4a924
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   С настъпването на демократичните промените, загубихме необятните съветски пазари и започнаха процедури по закриване института, в който бях научен сътрудник.. Останах без работа, никой не искаше да развива и произвежда професионална електроника. Захващах се с всякаква работа за кратко време, а съпругата ми продължи да се развива и да израства в йерархията. Някъде към краят на първото десетилетие от новото хилядолетие, стана технически директор на голяма фирма, ръководеше някъде над 300 мъже. Заплата И още преди 15 години беше далеч над 3К лв, ползваше собствен служебен джип, понякога годишният и бонус надхвърляше 20 К лв, взе ме на работа при нея, само когато беше много ядосана мен, ми казваше и какво щеше да правиш знанията си и блестящият ум, ако не бях аз. Както казах тя има много твърд характер, но се грижеше за своите хора, които за гърбът И я наричаха "центуриона". Години наред всеки понеделник ми слагаше 400 или 500 лв. Дъщеря ни е много билзо да авторката, също добре плате защото е софтуерен инженер, в чужда фирма, научна степен "доктор", до момента е отклонила две предложение от страна на фирмата да работи в САЩ и едно за Австралия.
Десантчик-Навсякъде, по всяко време

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 78e77caeab
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Ами по-добре да си материалистка, отколкото да те използват за пари. Преди влагах в думите за материализма при жените много негативизъм и когато попаднах на мъж, който жалеше че няма пари, че това и онова, аз поемах храна, правех му подаръци и се оказа, че е пръскал стотици левове по масажистки проститутки, имаме и дете. Така че по-добре бъди материалистка и не позволявай мъж да те подвежда с жалост, че няма пари. Той много добре знае какво може да стане с това, да му дадеш пари и после да ти е неудобно примерно да си ги поискаш и накрая кривата ще си го, а не взелия заем. Защото той ако иска, дори да няма, от друг ще вземе и ще си върне парите. Много мъже са така, те нарочно ни внушават, че материализмът е лошо, за да ги черпим ние и даваме пари. За въпросният мъж той много се жалеше тогава около една Коледа как няма пари, нямах и аз почти, защото бях по майчинство, но реших дадох му 50 лева, за мен тогава бяха много пари. Той много се зарадва. Къде мислиш, че отидоха после тези пари? Да ходи на секс масажи. Мъж повече никога няма да жалв дори реално да няма от горчивия си опит.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 8dde923218
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Най-добре е когато хората са горе-долу равни по произход, образование, интереси, разбирания и финансови възможности. В противен случай могат да се получат противоречия и единият да се чувства зле, както е при вас. Няма виновни, просто сте били твърде различни

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 150fa66ea1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   В 21 век сме, така трябва да си. Демонстрирай, показвай, ходи с гордо вдигната глава, но празна. Самочувствие, не подплатено, Пък тоя смотльо да разчита на чувства и любов... тъпак и без пари.... къде е тръгнал с теб.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 2875f2ee9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Бих се чувствала и правила като Вас. Реално е почти непозтат. Ако са Ви толкова излишни, просто ги пестите. Не напразно са казали "Пари при пари отиват". Търсите си според Вашия стандарт. Приятелствата и те са така. Като започне да се различава стандартът, започвате контакт само по телефона. Единият ги дава за екзотични почивки и скъпи ресторанти, другият за децата си. Няма виновни. Живот.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 68f4224803
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Интересно е да отговориш защо се хващаш с някой като още преди да си във взаимоотношения знаеш, че той няма да издържи финансово, а за теб е важно твоите пари да са си твои? Търси си някой бизнесмен, но как ще стане ей така за една две години дето още ще имаш реален шанс да го умотаеш с дете хич не е ясно и разбира се да ти угажда.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: d71318d6d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Цялата коментарна секция пак не е разбрала казуса. Никой не ви пита дали мислите, че авторката е права или какви са ви вижданията за минималните финансови възможноти и нужди на двата пола. Факта е, че авторката е осъзнала, че части от характера и й костват щастие без значение дали вашия мироглед има нужда от постоянно затвърждаване, че е ок да си материалист.
Авторке, тъжно. Тъжно е, когато приключват отношения, на които човек е държал или разчитал за бъдеще, което си представя и иска за себе си, особено по такива причини. Факта, че се е стигнало до късането само по себе си означава, че не подлежи на промяна нито у теб, нито у него частта от вас, която създава конфликти. Но така е трябвало... просто не сте едни за друг, няма съвместимост. Може би с времето може да се поиздялкат 2 неща за по-добър живот - малко по малко да работиш над елементите от характера, които осъзнаваш, че те водят към мъки и нещастия и от друга страна да търсиш(и разчиташ на късмета, чиято роля не може да се отрече) приятел по-близо до твоите желания за начин на живот/възможности.
Безсмислено е да се сочим иделим на такива и онакива, без значение дали съм съгласен/харесвам жени с мирогледа ти, ти пожелавам да се оправят нещата и да намериш половинка като за теб. Успех!

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: aa815e2791
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Ако човекът е свестен и покрива всички други критерии, не можеш ли да направиш компромис? Да ходите на по-бюджетни почивки, например. Заможните и успели мъже около твоята възраст се заглеждат по по-млади. Неприятно, но факт.
Моят съпруг също не е от най- амбициозните и мотивирани да постигнат нещо повече - доволен е от работата си и това, което получава, въпреки че има потенциала за много повече и две висши образования, ако това има значение. До към 35 си година исках да имаме повече, да пътуваме заедно в чужбина. Сега съм доволна от това, което сме постигнали - жилище, кола, почивки в България и най-вече хармония и разбирателство в семейството.
Оценявам, че човекът до мен е грижовен и всеотдаен съпруг и баща. Да не би да не е достатъчно?
Ж 46

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 2d9dc709cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Ако темата е истинска... Имаш явно някаква травма... Няма как всеки да е крив, а и няма как да получиш всичкото богатство на света.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: e75bd91eee
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Правилно, авторке!
Вземи си някой под нивото ти и го "осинови"- готви му, чисти му, сервирай- отсервирай, раждай му и му гледай некачествените човека с части и от неговите гени, давай му джобни и за проститутки, води го и на почивки.
Иначе ако не правиш всичко това за някой неможко, си материалистка!

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: fafc0145c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Тази е поредната измислена история. Жал ми е за вас посетителите, че вярвате на всичко написано. Нямате ни най малко способността да разберете коя история е истинска и коя е фалшива. В самата история има противоречия, но вие не можете да ги видите. Жалко.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 65780dd39c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Обикновено ролите са разменени, но никой не прави голям въпрос от това.

По казуса - щом не можеш - значи - не можеш. Насила хубост не става.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 38a059e135
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Всеки иска по-висок стандарт но няма за всички.
Така е рапределен вече света.
Мислил съм че би било добре да има някакви клубове, където да има хора с подобни материални насочености и да кажем обособен стандарт на живот и там да се търсите и запознвате.
Ами като ходиш по екскурзии е добър вариант за теб да намериш някои. Запиши се на околосветски круиз може да изкочи някой по заможен и подходящ за теб.

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 292ad2dd9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Когато искаш да надскочиш себе си е така!
Това е резултат на лошо възпитание, лоша среда и липса на логика и реалност. Ще страдаш, ако не схванеш, че комфорта си го създаваш сама. Приятелите, партньорите и всичко друго е само гарнитура на това, което ти си сбособна да направиш и да дадеш. Но живеейки с идеята, че трябва да имаш всичко, че този до теб трябва да е суперман и да ти достави пълен комфорт и щастие... , не, никога не става.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 4876ea8894
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Е на кой не му се иска висок стандарт на живот? Луксозна къща и кола, само по скъпи почивки, маркови дрехи и бижута. В живота за съжаление рядко става така. Постави си реални цели и се съсредоточи върху нещо което можеш да работиш и е доходно.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: f3b4fc35d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Аз като мъж не мисля, че си материалистка и че има за какво да се обвиняваш. Даже не е толкова и до възможности. Просто двамата имате различни представи за живота, в което няма нищо лошо. Лично познавам хора от различни класи щастливо женени.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: c135d23ef5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Не смятам да ти вдигам скандали и да мисионерствам. Но понеже очевидно тая твоя фиксация по лукса и животът в охолство /вероятно в следствие от някакви лишения като дете или внушения, правени от родител - няма да узнаем/ ти пречат, защо не опиташ да отиграеш нещата по някой от двата начина по-долу:
1. приятелят ти не е някой, който да подобрява вече високият ти стандарт, а бедно сираче, което си осиновила, понеже имаш висок стандарт на живот и можеш да си го позволиш. Или твое протеже, ако си чувала термина. Понеже си с толкова висок обществен статус, ти имаш достатъчно пари, за да обгрижваш и него, а не само себе си! Ти не просто му даваш пари, ти демонстрираш величието си пред него, обикновеният простосмъртен. Но не е нужно да му натякваш - делата говорят по-добре от думите! Съсипи го с демонстрации на величието си, скъпа!

2. ти си богата, реализирана, тузарка и като всеки богат, реализиран и тузар в даден момент ти се приисква да покажеш на бедните какво е да са като теб. Даваш им шанс да се докоснат до онези, които са постигнали всичко, нужно на един човек. Парите - те не са основното, а само част от идилията, в която живееш ежедневно. Защо да се вманиачаваш в една част от прекрасния си живот си вместо да се наслаждаваш на всяка част от него?

Ти си реши - идеите по-горе не са обвинения. Както виждаш никой не те съди, но това, че искаш да живееш в лукс, не означава да се лишаваш от семейство или любов. Означава да имаш и тях заедно с лукса. И ако за цела е нужна някоя от горните еквилибристики, защо да не опиташ да станеш по-добра версия на себе си /приемайки, че има накъде да ъпдейтваш, защото и сега си принцеса/?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 2e24fc7896
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Аз не мисля, че си материалистка. Няма нищо лошо в това, че ходиш по почивки и че имаш висок стандарт на живот. И си права за този мъж - естествено, че ако закъса трябва да му помогнеш, както и обратното - нали за това сте заедно. Хубаво е да се редувате в черпенето на кафе например. Но!! Това, че ти тежи, че му даваш заеми не те прави материалистка. Нито той може да се чувства достатъчен мъж така, нито ти да го чувстваш така. Не може само ти да плащаш. Имала съм връзка с такъв мъж - всичко аз му плащах, той не можеше едно кафе да ме почерпи. Разбира се, че любовта е на първо място, но когато жената плаща всичко, функцията на половете се разменя и по този начин отношенията също. Възможно е да те обича, но за мен един мъж уважаващ себе си и жената до него, никога няма да позволи тя да го издържа изцяло. Не се чувствай като материалистка за това, че не ти е ок да си му майка.

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 0c7b592a01
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   17, тежки комплекси имаш ти! Само това ще ти напиша!

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: ee1115ff33
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   На 34 вече трудно ще намерите чичко паричко, но това не значи че трябва да отивате в другата крайност.
Този мъж, паразит очевидно, какво го жалите? И аз така, глупава бях, хванах се с такъв. Е, ужас е. В началото като дойде да се видим имаше пари. Замина преди мен в чужбина 2 пъти пари му пращах, вечно няма, вечно мрънка, вечно онлайн залози. Сега трябва да извадя 1000 лева да се съдим за род. права с тоя тарикат, за една смешна издръжка. Че дава само по желание-преди това му дадох заем, той все едно си го връща. Като тегля чертата за издръжка нищо. Ако приемем че до сега си е връщал дълга, за година едни 500 лева да е дал и памперси. Идва тук, настанява се. С тоя, нито рожденни дни, нито Коледа, нито море, нищо. Трябвало дс работя. Той е на принципа - взима парите, отива пазарувс от най-скъпото, играе, след 2 дена като свършат се стиска. Хвали се че цяла седмица с една манджа карал, дрехи 1 път в годината 1 анцуг и 1 маратонки и това е сладък живот. Жилище - нищо не е направил, кола, книжка няма. Дори телефона му се счупи, 2 месеца с полуработещ телефон, моя брат му даде един.
Ако желаете такъв прекрасен живот, поемайте му на човека всичко. За това че е неудачник, 1000 причини ще намери и все в другите.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 3c1268aaf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Няма свестни хора разберете. Или можеш да живееш така да си му майка или той трябва да се осъзнае сам, но не го ли направи значи такъв ще си е.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: a941571b00
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Дали темата е фейк или не, не е толкова важно, въпреки че това явно много впечатлява някои хора. Важното е, че това е стандартният мисловен процес на днешния човек, особено жена, както и се вижда от авторката с какви детайли описва толкова често срещена случка.

Така де, ако мъж е "почерпил" "избраницата си", и тя не му е върнала парите, не сяда да пише такава балана тема, нали? Вие как мислите - кой вариант е по срещаният - дали "модерната, всемогъща и богата жена" черпи "бай ганьо", или "кифличката си продава междукрачието докато е млада(добре де, относително млада) на Чичко Паричко"?

Щото истинският проблем на авторката не е в парите, а в това, че онзи "експлоататор" ("дами", тва е думата която може би искате да кажете, а? ) и е поразкървавил сфиктерчето, за което пък "дамата" си е платила.

Аз лично не виждам нищо нередно.

И понеже знам как ще се развият нещата - след известно време авторката ще почне да говори за "морал", "ценностна система", "красива душа" и прочие заучени термини. И ако/когато "достойният принц" я обърне на задна прашка, той ще разбере че на нивата на която иска да оре, вече са орали доста други.. А вие си говорете...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker