"Копието" или "Oригинала"? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121270)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18548)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

"Копието" или "Oригинала"?
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 1580 пъти
Имам въпрос, основно към мъжете.
Нека разиграем следния сценарий.
Имате жена от миналото си или в настоящето си обкръжение, която е много красива, има много и то специфични интереси и неща, които харесва.
Сещате се - жена, която живее пълноценно и е създала много в живота си и притежава много достойни качества, която е уникална откъдето и да го погледнеш.
Нямате романтична връзка с тази жена (в единия случай може и преди да сте я харесвали и да сте общували в по-интимен аспект), но всички жени около вас се опитват да бъдат като нея - слушат любимата ѝ музика, държат се като нея, обличат се като нея и т. н., дори се опитват да правят всичко като нея и да се борят за внимание, че дори и някои от тях се опитват да говорят лошо по неин адрес или да играят разни мисловни игрички срещу нея.

Как бихте се почувствали в този момент, когато забележите какво се случва, как бихте реагирали?
Какво ви е мнението за "имитаторките" на други жени?
Според вас от значение ли е едно момиче да е автентично и да е себе си на 100% или ви е напълно достатъчно да сте с "копията", понеже не искате да си правите труда за "оригинала"?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: a84d6ffcf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

1.   Всичко не се върти около теб, тва че ти сама се издигаш на пиадестал и си въобразяваш, не значи че е истина.
Не си Преслава, Десислава и Галена, те имат копия и хиляди фенки, ти си една от многото средностатистически жени гледащи прекалено тик-ток.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: c23e36ee45
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

2.   Ако копието е по-добро от оригинала кое е копие и кое е оригинал? Звезди от Холивуд ли се опитвате да копирате? Аз едно време като 18 годишен си бях обръснал главата да приличам на Вин Дизел и според теб жените мен ли щяха да предпочетат или Вин Дизел? Разбира се, че има хора приличащи си по много неща. Те копират ли се? От Инстаграм ли се копирате? Що за тъпа тема?

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: cfdfd24135
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Тая жена да не е инфлуенсърка, или живеете в малък град? Принцеса ли е? Да не участва този мъж в Ергенът, че има имитаторки и борби за внимание? Шейх ли е, принц?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 571edd0ccf
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Ако оргинала ми се прави на парижката света богородица нещата са лимитирани. Или колкото повече, нолкова повече. По- добре пет копия, разновидност на оргинала от колкото тичане до несвяст по оргиналното фустанче.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 130e1bbcb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   Никой не може да избяга от себе си, мъжете не харесват една жена защото слуша Еди си какво и тема подобни. Друг не може да станеш и мъжа не се влюбва в дрехите и в интересите.

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 56fb7b86de
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

6.   Всяка жена мисли себе си за оригинал, а останалите за копия! Другите вероятно мислят, че ти ги копираш! Всяка жена се мисли за по-красива от другите! Не си единствена.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: b7666a9cd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

7.   От авторката:
Съдейки по коментарите, явно попитах на грешното място - мисленето на коментиращите до момента е силно ограничено и простовато.
Бях съвсем ясна и изчерпателна какво точно ви питам, и е хубаво да не оставяте на комплексите да говорят вместо вас, когато отговаряте на темата.
Съмнявам се дори един от отговорите да е от мъж, може би само номер 4, който влиза в категорията с фъкбойчетата, за който реално жената няма значение - но му благодаря за включването, исках точно искрени коментари. :)

Според моите лични разбирания една жена е най-стойностна, когато е себе си, а не когато се опитва да е някой друг, за да впечатли някого - тогава е просто една лабилна женица, която не познава себе си и избутва надолу собствената си индивдуалност, своята личност, с цел да бъде харесана.
И това е.

Не мога да уважавам жена, която имитира друга жена с цел да се хареса на конкретен мъж. С много хора от обкръжението ми сме коментирали темата и те са на същото мнение. Затова решихме да си направим заедно този експеримент - да попитаме всички вас какво мислите по темата.
Много жалко, че е такова настроението в случая - говори за доста ниско интелектуално ниво в сайта (поне за момента).
Дръжте малко повече на автентичността в хората и по-малко на задоволяването на нуждите, това е моят съвет. :) А, да... и четете книжки, мислете повече.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 571edd0ccf
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

8.   4, благодари на авторката за психо- анализа и житейското ми представяне но за жазалост не отговаря на действителността. Умуването и менторството насочват само и единствено за липси от емоционален характер. Четеме каквото ни вълнува и коментираме от нашата мъжка позиция! Разбира се, че оргинала е целта пред ментето.. но това само при позициониране, госпожо- продукт!

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: d70e5b9cc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

9.   Какви са тия измишльотини тип 16 годишна тинейджърка. Умрял някой точно нея да имитира. Нали се сещаш че и ти си нечие копие. В офиса като ходим всички с кожен панталон и пуловер, например значи ли че се копираме? Или като всички сме с червен лак? Не си открила ти топлата вода, принцесо.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: b7666a9cd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

11.   От авторката:
Както казах - мисленето ви е ограничено. И отново го казвам - ей така, за потвърждение. :)

Номер 9 - ами не, не съм принцеса, макар и да имам родственици със синя кръв. Принцеса можете да наричате безличните си държанки (или себе си).
И всъщност - не. Някои жени просто не сме копия, а сме автентични хора.
И точно това подлудява другите жени, които нямат развита личност и идентичност, а също и мъжете, които ги дразни това, че не могат да достигнат нашите стандарти и да ни направят впечатление.

Също така... Оределено не говоря за повърхностна имитация на дрехи и лак.
И ОЩЕ ПО-МАЛКО говоря единствено и конкретно за себе си в случая. Дори може да се каже, че моето участие е почти никакво.
Прочетете хубаво темичката и тогава коментирайте, защото това, което чета в коментарите е чисто и просто комплекс след комплекс с избълвани обиди към автора на темата без желание за диалог и реален коментар ПО НЕЯ.

В темата ми става дума за кражба на идентичност - за това, когато човек (айде да не е жена, че явно сте чувствителни на темата) превзема изцяло самоличността на друг човек и се преструва изцяло на него - от външен вид до най-лични неща като предпочитания, поведение, дори начин на изказ. Узурпаторско поведение, в което един индивид ненавижда другия и се опитва да БЪДЕ НЕГО в същото време.
И да, има такива жени (а и мъже), които се опитват да абсорбират живота на други хора - това е болестно състояние и има някои доста страшнички филми на ужасите по темата, а и реални криминални случаи, завършили с потресаващи убийства.
Колкото и да ви е смешничко - темата е доста сериозна. Има някои държави, в които подобно поведение е НАКАЗУЕМО според закона.

Но явно ние в България не сме още част от света и за Ганьо и Ганьовица си е съвсем в реда на нещата да не си правиш труда да развиеш собствена идентичност, а да си покрадваш от който ти дойде и да се правиш на такъв, какъвто не си.

8/4, благодаря за коментара. Изписва се "психоанализа", не "психо-анализа" и всъщност съм доста добра в нея. Умуването и менторството не знам каква точно връзка имат с темата, но ги считам за доста полезни, когато обществото е толкова бедно откъм капацитет. Четенето на книги обогатява интелектуално и емоционално - това е причината да го посоча. Видимо голяма част от коментиращите имат нужда от това. Какво и как ще се чете - не е моя работа, но като цяло е важна дейност. Благодарности пак за коментара. Хубаво е, че се съгласяваш с най-важното.
А именно, че по-хубаво от ОРИГИНАЛА няма. :)

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 8247e8a7d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

12.   11, авторке, да не си някоя инфлуенсърка или влогърка, която само работи по себе си? Само на скучаеща жена ще и дойде на акъла, че някой и копира дрехите и музиката. И такава от адски малко градче. Жена без работа.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 6f6caa290c
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

13.   Авторке, относно думите ти:
"Изписва се "психоанализа", не "психо-анализа" и всъщност съм доста добра в нея. "

Напиши какво мислиш за мен, въз основа на нещата, които съм писал, и лесно ще ти кажа дали действително си доста добра в психоанализата. :) Обаче не ми се подмазвай с цел да ми хареса написаното и да заявя, че те бива, а бъди 100% искрена и думите ти тук да отговарят на мислите ти. Съвсем лесна задачка за теб. :)

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: cc98b585d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

14.   Еми да ти дам един пример. Имам съученичка от гимназията. По настоящем инфлуенсър, но не да снима видеа, а прави снимки и има една посредствена книжка с поезия, нещо, което тя нарича поезия, но е редене на думи "и кафевите очи са океани", сещаш се, много прилича на Лексиконите от едно време. Малко над 30 е. Много красива жена, но и доста е пипнато по нея, гърдите да речем. Тя се изживява като гранддама. На именния си ден публикува текст, че не познава жена с нейното име да е грозна. Ако я питаш нея, много жени я имитират и й завиждат. Има последователи - предимно ученички. Но тя си мисли, че я копират и й завиждат, докато всеки вече се е овъртял в своя живот има семейство, деца, не сме ученици вече да копираме. Затова ти казвам, че между някоя мисъл, просветнала на някой, че го копират и реалността, има огромна разлика. Кой предпочита копието или оригинала? Познавам само едно момиче в живота ми, което видимо копираше и имитираше друго: момчетата предпочитаха първото. Но и тя с времето заряза копирането и придоби своя идентичност.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: b7666a9cd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

15.   От авторката:

Отново понамигва липса на интелект от страна на коментиращ, обръщащ се към мен - авторката, на лична основа, вместо да коментира засегнатия конкретен проблем, което говори МНОГО.

12 - ако беше коментирал/а темата както е редно, можеше и да се замисля малко върху написаното от теб.

13, не съм общувала с теб по-задълбочено, за да ти направя психоанализа, нито имам времето да разглеждам какво си писал преди това. Не съм особено редовен читател в сайта, използвам го в момента само за тази тема - в коментарите споделих каква точно е ситуацията.
Докато въпросният човек, когото визирам в предния коментар, показа доста широко разпространен маниер на поведение - самото му изказване относно жените не беше особено многозначно. Казаното от моя страна към него беше проста констатация и няма каквато и да е връзка с психоанализата. Но щом той го е възприел като анализ, така да бъде... :D :)

14, много ти благодаря за коментара, считам го за много полезен!
Интересен е случаят на въпросната дама - такива има не един и два и в моето обкръжение, добре е да се знае за тях. Хубаво е да прочета и за "копиращото" момиче, което впоследствие открива себе си.
Но все пак в моята тема става въпрос за малко по-различно нещо. Ситуация, в която се случва рязко вмешателство в личния живот на човека (не въображаемо, а реално) и други хора имат желанието ДА БЪДАТ самия човек и да му нанасят вреда с цел да изплуват над него и да заемат изцяло мястото му в обществото/общността.
В предния си коментар под номер 11 описах малко по-подробно за какво става дума.
Явно в самата тема не съм успяла да се изразя максимално ясно.

Оттук нататък ще понаглеждам темата от дъжд на вятър, но спирам да коментирам, за да не се отклонява вниманието към мен, а да се говори по темата. Ще помоля само коментарите да са свързани с нея, а не да се нахвърлят някакви комплексарщини. Интелигентни хора вярвам, че има и могат да разсъждават малко повече, без да го обръщат на хейтърски мегдан. :)

Благодарности на всеки коментирал до момента.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 8247e8a7d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

16.   15, темата е ясна-изявяваш се като велика особа, на която целия свят завижда. Конкурате се с други местни кифли за вниманието на някакъв вървежен пичага и сега се чудиш коя от изкуствените ще избере.
Кражбата на самоличност е едно, описаното от теб са някакви кифленски терзания.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: cc98b585d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

17.   Ако има такова узурпаторско поведение от страна на някой околен, първото, което ми хрумва е да бъде игнориран и да престане да се общува с него, както и с някой, който ни му предавал информация за човека, не по-малко важно. Скриване на снимки и информация в социалните мрежи на второ място. Когато вече не е от приятелския кръг, спира мисълта за кражбата на идентичност, дори тя да дойде - това би трябвало да ласкае някой, дори да е било с цел да навреди, за да придобие черти или поведение, те са били нещо значимо в очите му. Аз не съм имала случаи да крадат моята идентичност, но така са предали под носа ми, лошото е, че се усещах след години. Предната година се научих да казвам "не" и първоначално хората, които бяха свикнали да нахлуват в живота ми се дразнеха - не, не мога винаги да излизам когато и както ти е удобно, не, след като не ме уважаваш изобщо няма да комуникирам с теб, не, няма да седиш в социалните ми мрежи след като веднъж за две години не написа едно "как си", но гледаш снимките ми и ме клюкариш пред познати. Изтрих буквално всички, които не се вълнуват от мен и останаха едни 35 човека. Гледах скоро видео за кражбата на идентичност: темата е интересна, многопластова, разбира се става въпрос за хора с ментални проблеми. Като цяло в България много от хората, които вредят не ги лекуват, а меланхолици са на хапчета. Това е така, защото такива хора никога не биха отишли на психиатър, дори да са тийнейджъри и да ги юркат родителите, за мен те са хитри и прилепчиви. С годините с един поглед разбирам кои са хитреците около мен, включително роднини и познати. Кражбата на идентичност: копи-пейст, оригиналът трябва да е поласкан и да избягва контакт с вредителя, ако освен да копира, вреди

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 6f6caa290c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

18.   Номер 15 (авторката), оправданието ти почти бива, но можеше и по-ловко да излъжеш. Преиграваш и се опитваш да звучиш "възвисена", ала в същото време в твоите мнения прозират тънко поднесени обиди към няколко от включилите се в темата ти хора; това веднага те изстрелва доста ниско спрямо нивото, което се стремиш да представиш. Разбира се, ти си свободна да се мислиш за каквато пожелаеш. Стремежът ти да жилиш с привидно общи слова е добре познат женски похват, но не са малко мъжете, които лесно го разобличават.
Номер 4/8 написа две основателни причини, поради които не би се занимавал с някоя превзета жена.
А за общуването с мен не се тревожи - тепърва ще се задълбочава и ще попиваш впечатления. Ти побърза да изтъкнеш каква прозорливост притежаваш и затова предизвикателството ми към теб остава в сила. :) Нека доказваме нещата, които твърдим.

Относно поставените от теб въпроси, бих предпочел една жена да бъде себе си, да умее да разсъждава трезво, да взема добре обмислени решения и да не се води лековерно по чуждите мисли и мнения. И да не е твърде самонадеяна и мислеща се за незаменима и заслужаваща наготово и твърде много над нивото ѝ, затова това отблъсква. Като ѝ покажа как да ми прави свирка и вместо да се опита да се съобрази с мен, тя самонадеяно заяви: "Не, аз съм съвършено добра във всичко - откъдето и да ме погледнеш, затова не мисля да се съобразявам с теб! ", веднага ми става ясно, че самовлюбената принцеса ще си търси друг да я търпи такава съвършена.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: f7541b5193
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

19.   Няма вече копие и оригинали. Жените се обличат по еднообразен начин. Следват се в голяма степен тенденции от социалните медии. Дори знаменитости и наистина богати жени си купуват дрехи и чанти от едни и същи най-скъпи марки и си приличат една с друга.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: e1b66ae5b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   До Авторката
Всеки влак си има пътници. Ако за един повърхностен мъж жената е само външност и търси единствено секс, той ще се задоволи с копието, което не блести с големи умствени способности, ценни качества и талант. За него ще бъде важно да се разхожда с жената като украшение, така или иначе ще са малко онези, пред които ще се налага тя да говори.
Никоя жена, която е красива и интелигентна няма да поиска да имитира друга. Такава жена знае, че е стойностна и има собствен чар и индивидуален стил.
Но мъжете избират жени, които са им удобни. Глупакът няма да оцени жената като личност, на него ще му е нужна само опаковката, само с външност ще се задоволи и бройкаджията.
В общи линии повечето мъже биха били с ксквото могст да докопат, в зависимост от търсенето им към момента.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: d62256531e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Ако дадена жена има много, и то ''специфични'' интереси и неща, които харесва, тя не може да бъде имитирана. Имитирани са лесните за имитиране жени. Кoe ти е толкова ''специфично''? Да нямаш терариум със скорпиони и съскащи хлебарки вкъщи? Да не би да учиш клинична фотография? Да не би да си побъркана по филмите от деветдесетте с еднопластово бг аудио? Четеш Хайдегер, а не Коелю? Съмнявам се. Ако си специфична, не могат да те имитират, разбери го. Нека дойдат мен да имитират.

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 4af915ae1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   Авторке, ти ще да си отроче на някой вожд от комунистическата номенклатура! Имай предвид, че времената се менят, но хората не. Тогава всички подражаваха на вожда. Започваха като чавдарчета, пионерчета, комсомолци и свършваха като пропити селтаци и надупчени г-вендии от партийния секСкретар, каквито си бяха и допреди това. Времената се менят, формите също, хората - НЕ!

Сега? Сега е вчера. Памела Андерсън, Наоми Кембъл, Кайли Дженър, която току-що виждам, че се е разделила с Травис Скот. Не че някога са се обичали и са си пасвали, ама нали е чернилка, с която може да си вдигне рейтинга. А и сигурно патлака му е по-голям. Жените обичате да извличате максимална изгода от всичко и всеки, разбирай между пари и к-р избирате пари, но ако има и голям к-р, тогава е екстра качество. А това че е наркоманска отрепка с уличен речников запас и пърди като гибонска маймуна са второстепенни, незначителни особености. Важното е, че децата и те ще са маймунчета и ще се харесват отлично на 70% от задокеанския маймунарник.

Честно да ти кажа не случи на коментари. Изключая 2-3, другите са леш. Обикновено по темите хората се изразяват по-качествено.

Иначе, за краденето на самоличност... Има доста начини, чрез които мога да ти отговоря. Най-всеобхватният е свързан с източната психология. С две думи на този свят не сме, за да си надуваме и бетонираме егото. Напротив. Целта е точно обратната, но тя е много по-трудна от изграждането на едно егоистично поведение и на индивидуалност. Да осъзнаеш, че на тази земя си, за да ДАВАШ от себе си, не е лесна работа. Тогава се обезмисля, че някой се опитва да те копира. Ти давай от сърце на хората, пък не се тревожи за имитаторите. И да те отстранят от позицията ти в социума, за добро ще да е. Когато човек дава, не се притеснява, че някой ще му открадне нещо. Богатият дава. Бедният взема. Крадецът краде. Ти гледай да си от силните и будни люде, които умеят само да дават, без да вземат. Тогава притесненията ти, че някой ще ти открадне самоличността ще изчезнат. Няма да ти представлява никакъв кахър.

Днешните поколения имат тотално сбъркано виждане за света. Иска ви се да печелите позиции, пари, обществено одобрение по изключително грешен начин. Това няма да ви докара до нищо хубаво. Погледни как живеят с Лос Анджелис богатите. Наскоро почина дъщерята на Пресли. Синът и Бенджамин Киоу се е самоубил на 27 г.. Колко такива случаи има там? На онази месомелачка хората не издържат и малко време. Започват да се друсат, посягат си, изпедерастяват се, изч-кват всички сестри и/или дъщери на познати, изнасилват, даже инцеста там го има не рядко. Едно тяхно парти струва маса пари. Ако не можеш да поканиш поне 50-100 души в луксозното си имение няколко пъти в годината, биваш осмиван, издухван от конкуренцията и се превръщаш от второразрядните хора, които ще лижат г-зовете на топ богаташите и твоите дъщери ще са третирани като еднодневки. Там богатите са малко. Огромната част не могат да смогват на стандарта и са зависими. Иначе всеки е със същата нагласа - как да блесне с неповторимата си същност пред останалите. Само че така са блеснали, цъфнали и вързали, че свят може да ти се завие, в каква миазма плуват. Те от хубаво не си пускат кръв, не се друсат, не биват изнасилвани и от добър живот никой не се самоубива. Когато живееш сред хищници, очаквай да бъдеш изядена. В тези среди не се пита ти колко си качествена като личност, а дали можеш да стигнеш върховете. И ако се намираш на пътя на някой да достигне по-нависоко в социалната стълбица, бъди готова да се биеш или да бъдеш избутана - най-малкото, което може да те сполети.

Така. В заключение ще кажа, че жените сте мега лесни за манипулиране. Всъщност вие сте програмирани още от малки. Целта ти в лъскавия ти животец, който явно водиш, е не да си хванеш най-вървежния мъж, който януари месец да може да те закара в Пукет, Тайланд (виждам, че за тази зима там е най-модерно), а да си намериш половинката, която никоя друга кобра няма да може да ти отмъкне. Ама нейсе де...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 571edd0ccf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Да ви имам и оригинала! Джуки- маймунски стоп, цици- гумени глобуси, коси от конски опашки, нокти от рециклирани капачки, мигли от рибарско влакно и акъл на ниво 8 ми клас, първи срок. На конкурсите за красота все едно на всичките един им е "майстора"! Много ми е интересно какво се получава като дума след произнасяне от една една такава джукеса на словореда- бръмбар бръмчи из бръшляна? Питам оригинала.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 69f0309cf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   #24, браво!

Перфектно си го написал/а!

3012

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker