Ще ме зареже ли заради това че съм скучна.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121556)
 Любов и изневяра (29811)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3195)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Ще ме зареже ли заради това че съм скучна..
преди: 1 година, 13 дни, прочетена 1321 пъти
Здравейте. На 23 съм и съм във връзка с мъж който за момента мога да кажа че е мъжът-мечта за мен. Изключително умен, с богата обща култура, широкоскроен, зрял, сериозен, грижовен. Но проблемът е че покрай него аз започнах да се чувствам странно, чувствам че не съм на неговото ниво, че съм ужасно задръстена и тъпа.. Неговите познати и приятели също са супер готини, умни и с много разнообразни интереси и познания.
Покрай него и компанията му, аз почти не мога да се включвам в разговорите. Не съм чела достатъчно книги, нито съм изгледала много филми, които да дискутираме, и като цяло не съм правила супер интересни неща с живота си, нямам много забавни и интересни истории. Мисля че нямам и голямо чувство за хумор и много се притеснявам да привличам вниманието към себе си.
Да, имам образование, завърших с отличен успех, обаче за странични и много по-забавни неща все не намирам време. По някои въпроси не съм достатъчно начетена и не мога да изкажа мнение и съответно не успявам да водя супер задълбочени разговори. Напоследък ми е трудно да запомням и нова информация и все още не съм намерила моето нещо, нещо което наистина да имам страст да правя и да специализирам в него. И се чувствам изостанала с липса на обща култура.. Искам да променя това, но не знам откъде да започна.
Знам и че идеята е не да се превръщам в копие на приятеля ми и познатите му, но пък от друга страна така никога няма да се впиша и ще дойде момент в който ще му доскучае с мен и може да скъсаме. Той не ми е казвал нищо по темата, но аз усещам когато комуникацията куца и че вината е в мен.
Моля за вашето мнение по въпроса.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 12 дни
hash: 577365c894
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Виж, съвсем встрани от приятеля ти - добре е да имаш богата обща култура. Хубаво е за самата теб.
Направи го заради себе си. Започни да четеш повече, посещавай различни обекти като музеи и различни изложби, ходи из други градове - опознавай света.
Гледай различни образователни канали в YouTube и сама за себе си попивай.
Никой не се е родил научен и знаещ, просто с времето ще попиеш нови неща, които те интересуват и това е ок. :)
Не се подценявай и не си мисли, че са повече от теб тези хора, защото не са.
Дистанцирай се малко, щом не се чувстваш на място, забавлявай се и си търси интересите и себе си (защото според мен още не се познаваш съвсем) и след това ще се чувстваш по-добре, ще видиш. :)
Сигурна съм, че имаш отличителни качества, които пък те нямат - фокусирай се върху личното си развитие и върху силните си страни, а не толкова върху нещата, които ти липсват - точно тези силни страни те карат да изпъкваш и те отличават.
Може да не ти харесват на теб съвсем, но те те правят уникална в очите на другите. :)

 
  ...
преди: 1 година, 12 дни
hash: 28b45fb14e
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Не се притеснявай толкова, щом е с теб има защо - по негова преценка. Използвай това като му споделиш, ще ви направи по-близки.

 
  ...
преди: 1 година, 12 дни
hash: f7e02488a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Ще те зареже заради ниско самочувствие и това, че го издигаш в култ. Не издигай никой мъж в култ. Никога. Особено, ако те превъзхожда.
Явно си се надскочила с него. Да се чуди човек какво си правила като нямаш изобщо интереси. Чалготечки, гадженца, пшячка и молове? Гримчета, парцалки? Просто не си за него.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 12 дни
hash: b467845a8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Ми помоли го да ти помогне да наваксаш, гледайте филми, четете книги, отидете на месна където той е бил

 
  ...
преди: 1 година, 12 дни
hash: 1f2323e187
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Всеки човек е силен в нещо. Има неща, за които си уверена. Направи си списък ако трябва:
- мога да съчетавам цветовете
- мога да танцувам
- мога да готвя
- мога да си пипна пръстите на краката без да сгъвам коленете си
- мога да съзерцавам залеза
Пиши, докато не напълниш един лист.
Виж в колко неща си успешна. Колко много можеш да разкажеш за себе си.

После се научи да се смееш. Хуморът и самоиронията са лесна работа. Да се закачаш със себе си, когато нещо не знаеш.
Пример
Говорят си на масата за сегрегацията в Щати, расизма и т. н
Със сигурност знаеш нещичко по темата.
Неправилно е да кажеш шега от типа : на мен “сегрегация” ми звучи като нещо газирано.
Защото темата е сетиозна и важна. Но винаги можеш да се включиш с нещо, което си чула по новините или от познат. И да разкажеш кратка история, с която да заявиш позиция.

Но… говорят си за турбини и цилиндри, двигатели и т. н
Тул шегата ще бъде възприета.
“За мен колите са червени, зелени и сини. Това, за което говорите ми звучи като на непознат език”

Винаги можеш да се включиш в разговора. Винаги!

Просто ти трябва да се отпуснеш и малко повече увереност.
Ти си уникална. Той е с теб, защото нещо е харесал. Не го мисли толкова. Изпий три бири и дерзай

 
  ...


...
преди: 1 година, 12 дни
hash: 4eaf507d59
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Съмнявам се да те зареже. Много мъже съзнателно търдят по-глупави жени. Познавам такива двойки и са си много щастливи. Аз лично никога не бих почнал връзка със жена, ако я смятам за глупава, вероятно това важи и за приятеля ти. Щом е с теб, явно има защо.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 12 дни
hash: 88cf6ae5eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Няма те зареже, колкото си по скучна, не-интелигентна и зависима толкоз по-добре. А пък ако се раздаваш в тъмното ти е в кърпа вързан. После ти ще искаш да го зарежеш.

 
  ...
преди: 1 година, 11 дни
hash: 235c09893c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Значително по-възрастен съм от Вас някои насоки, който мога да Ви препоръчам. Като правило така наречената обща култура не се формира са месец, година или две. Тя не се учи, тя се формира още от детските години и то не от гледане на телевизия, а от четене на книги, образование, семейна среда. Като деца освен игри, каране на летни кънки, чести сбивания помежду си, ние децата тогава четяхме много книги, събирахме марки, някои монети. Четяхме много, четяхме фантастика, приключения, криминалета, четяхме история на близкият изток, но не от учебниците, а книги, или история на средновековна Европа, история на древен Египет, на древният Рим, на древна Гърция, на Китай и т. н., четяхме физическа, политическа и икономическа география на държавите, така научавахме за много за тях. В института, в който бях научен сътрудник някои колежки бяха любителки филателистки, и това занимание не е за година или две. Гугъл не формира широка култура, той има любителско-справочен характер. Срещам и сега момчета / за съжаление за много по-рядко /, които имат добри познания по история на света, география, политика, и т. н. Често попадам на хора, даже и по медиите които не правят разлика между Ван Гог и Ван Дайк, за които Мопасан е вид сладолед и т. н. Нормално е едно семейство да има библиотека поне с 500-600 тома, като в тази бройка не се включва специализирана литература /ние и тримата сме инженери от една специалност, само дъщеря ни леко се е отклонила в посока софтуерен инженер, а аз и съпругата ми сме в областта на електрониката, като хардуер/. Като правило родителите, и то най-вече майките оказват влияние на формиране на така наречената обща култура. Съпругата ми също има широка обща култура, но по природа е мълчалива, от дъщеря ни има какво да се желае, тя е продукт на съвременното еврогейско и неолибелано образование, интересува се от това, което е пряко необходимо в работата И и което ще и донесе някакви финансови ползи. Иначе има докторат, придобит в западна държава по нейната специалност. Мъжът, с който живее на семейни начала е програмист и има широка култура в областта на историята, политиката, но нещо в областта на музиката като предкласика, романтизъм, поп, диско, рок като, че ли е по слаб. И той е мълчалив и стеснителен. И двамата не са спортували системно. Все пак общата култура не е учебен предмет, тя се формира за дълъг период от време, не е само да отидеш и да видиш, няма как да отидеш в древен Египет, Рим, да присъствуваш на Вартоломеевата нощ, да си свидетел на викингската експанзия, на Битка в Тевтобургската гора или при каталаунските полета, на различни събития в миналото, които бавно са формирали съвременният свят. Така, че четете книги на различна тематика, а не само розови романчена или фентазита. Някога имаше една поредица която беше като биографии на лица оказали влияние върху обществото в различни области //Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време"

 
  ...
преди: 1 година, 11 дни
hash: 8255f5d413
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   "Ще ме зареже ли заради това че съм скучна"

А ти какво, ще се женеш за него ли? Предполагам, че имаш по-скоро временна връзка с него или? Как гледаш на нещата?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 дни
hash: 3202a27680
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Много мъже си търсят тъпи жени, спокойно. Просто явно е преценил, че е достатъчно да си симпатична, дашна. Не знам какво си правила, че нямаш интереси, нито си правила нещо. Не си ли пътувала в страната и извън нея? Знаеш само моловете ли?

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 дни
hash: 6f7bb04287
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Като за начало се опитай да поддържаш някакво ниво-интелектуално, и физическо. Чети книги, гледай качествени филми, театрални постановки, ходи на културни мероприятия. Ако имаш възможност пътувайки, научавайки нови неща, които да са ти от полза. Поддържайки добър външен вид. Така ще се чувстваш добре.
А иначе ако иска, един мъж може да те зареже и без причина.

 
  ...
преди: 1 година, 11 дни
hash: f10af57bfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Можеш ли да дадеш определение за умен или глупав? Богатата обща култура няма нищо общо с това, поне според мен моите представи. Но самият факт, че приятелят ти те кара да се чувстваш виновна, означава, че е пълен комплексар. Дали си мълчалива, общителна, това са черти от характера, които трудно се променят, но защо да се променят? Хората се делят на екстроверти и интроверти, няма отговор за това кои се справят по-успешно в обществото. Така че, имай самочувствие, вярвай в себе си и не се обвинявай за това, което си.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 дни
hash: 93f5088c46
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Завършила си с отличен едно средно образование. Както виждаш не е достатъчно щом не можеш един разговор с културни хора да проведеш. Без да четеш културен не се. става. Както са ти казали и по-горе трябват ти години за да наваксаш изпуснатото. Дори и да си много хубава и да правиш чудесен секс, ако интелигентен човек не може да проведе един разговор с теб, наистина ще му станеш скучна. Има много такива жени, гледаш я красива, а като си отвори устата и изтърси някоя глупост или мълчи като пън защото е глупава и невежа, как да искаш да си с нея освен за някой-друг сеанс?

 
  ...
преди: 1 година, 11 дни
hash: 37b48d14c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Не го мисли така, сякаш трябва да ги догонваш едва ли не тези хора. Ако нещата, за които си говорят, ти се струват интересни на теб самата, то прочети по тези теми. Ама не, за да ходиш после " на изпит" пред тях. Ако техните теми не са ти интересни, не се насилвай. Търси какво на теб ти е интересно. Не вярвам, че не се интересуваш от абсолютно нищо на тоя свят и че нищо не те радва или забавлява. Ако се окаже, че имате различни интереси, това не значи, че те са нещо много повече от теб. Просто сте различни. Хората са разнообразни. Ако против собствените си желания се насилваш да възприемаш чуждите интереси като свои, в един момент на теб ще ти е скучно в компанията им. Ти си в правото си да намираш нещо за интересно или пък не. Ако до момента не си се запознала с едни или други теми, това не е някаква окончателна присъда - край щом не си наясно с нещо, така и ще остане завинаги, хайде навеждай глава и се срамувай в ъгъла. Това са глупости! Човек чете едно ири друго цял живот. Както и през целия си живот открива неща, за които не е и подозирал, че ще му привлекат вниманието и ще започнат да го вълнуват.
Относно трудностите ти да запомняш информация в последно време, аз имах такива, когато се преуморявах, от недоспиване. При недостатъчно сън системно, паметта ми започва да отказва. Другата възможност е - ако се опитваш да натъпчеш в паметта си неща, които са ти абсолютно безразличи и досадни. Тогава също трудно се получава запаметяване.
Има и друго - ако приятелят ти го е грижа за теб, можете заедно да правите различни неща, които са интересни и на двама ви, за да ви е приятно заедно - да откриете заедно кои са тези неща за вас конкретно. Ти не си на някакъв изпит пред него. Предполага се, че отношенията ви не са работодател - служител и ти да трябва да му се доказваш на всяка крачка, а той само да оценява. Би трябвало да стъпват на любов и желание за взаимно щастие. Както и подкрепа един към друг, ако някой от двама ви се лута в търсене.

 
  ...
преди: 1 година, 11 дни
hash: c4c5c2ae2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Според мене си изключително комплексирана и са ти набили ниско дамочувствие. Хората, които са интересни, както ти искаш да си, са с доста високо самочувствие и не се замислят пистоянно дали да достатъчно добри за другия. Ако се разделите, причината няма да е тая. Как може да кажеш, че имаш висше и не си му на нивото. След като го издигаш ба пиедестал, значи той не те е издигнал теб достатъчно високо. Ако те харесвале достатъчно, щеше да те накара да се чувстваш толкова специална, че няма да изпитваш съмнения. А той може нещо съвсем друго да не харесва чак толкова в теб - Външен вид, сексапил, да е прекалено претенциозен за всичко. Разбираш ли ми идеята. Твоите колебания са плод на неговото поведение, а не на твоето. Той, ако те харесва много, ще те кара да се чувстваш значима...

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 11 дни
hash: c4c5c2ae2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Като знам какво е нивото на българите, мога да заключа, че и той е тъп. Висока обща култура трудно ще има. По-скоро се самоиьтъква повече. Със сигурност и ти знаеш неща, които той не знае. Демонстрираш много ниско самочувствие. Това не е типично за проститр жени. Те са нагли. Ти си скромна, прекалено и може да се заключи, че цялото ти поведение е нептртенциозно. Такива жени устройват мъжете. Съгласна стм с горните изказвания - по-простите жени повече се харесват от мъжете. Те бе гледат нищо вече освен външния вид, секса и да не правиш драми за нищо. Харесват отстъпчиви жени без много характер и самоуважение - т. н. добри момиченца, а те хем са добри, хем са се тунинговали и приличат на жрици на любовта, но иначе са много морални. Нивото е толко ниско, че аз не знам как някой може да се изложи изобщо.

 
  ...
преди: 1 година, 11 дни
hash: c4c5c2ae2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Според мене си изключително комплексирана и са ти набили ниско дамочувствие. Хората, които са интересни, както ти искаш да си, са с доста високо самочувствие и не се замислят пистоянно дали да достатъчно добри за другия. Ако се разделите, причината няма да е тая. Как може да кажеш, че имаш висше и не си му на нивото. След като го издигаш ба пиедестал, значи той не те е издигнал теб достатъчно високо. Ако те харесвале достатъчно, щеше да те накара да се чувстваш толкова специална, че няма да изпитваш съмнения. А той може нещо съвсем друго да не харесва чак толкова в теб - Външен вид, сексапил, да е прекалено претенциозен за всичко. Разбираш ли ми идеята. Твоите колебания са плод на неговото поведение, а не на твоето. Той, ако те харесва много, ще те кара да се чувстваш значима...

 
  ...
преди: 1 година, 9 дни
hash: 834fa05ca7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Авторке, не се притеснявай изобщо.
Повечето жени са точно такива (но никога няма да си го признаят) - скучни, посредствени, нямат чувство за хумор, нямат интереси освен клюкарене, нокти, прически и прочее. И точно така трябва да бъде! Ние така си ви харесваме! Не ти трябва да си умна, начетена, гонеща кариера, забита в лаборатория, търсеща лек против алцхаймер - това е работа на Мъжете.
Просто не излизай с мъжете, намери си женска компания, клюкарствайте си на воля, мрънкайте си, обсъждайте коя какво си е купила, ходете на процедури, и въобще всичко което на нас мъжете ни е скучно и към което нямаме никакъв интерес.

Ще станеш на 30 (като остарееш) и тогава ще започнеш да се самоусъвъшенстваш и интересуваш от Новини, използвай младостта си по-продуктивно - харчи му парите с кеф, бъди винаги красива за Него, парави му изненади, купувай си обувки и гледай да си секс!

Само така и двамата ще сте щастливи. Ако нямаш приятелки, то проблема си е изцяло в теб и е добре да си намериш.

Заложи на сигурното! Избери младите девойки!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 дни
hash: d4d691d19b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Млада Гпоспожице, има тук много глупави коментари, не им забелязвай! Те не знаят как да се отърват от собствената си нищожност. Не се тревожи за общата култура, по-добре мисли логично и питай каквото не ти е ясно. Никой не знае всичко! Щом приятеля ти е с теб, значи вижда в теб това, което ти не виждаш- теб самата. Обща култура не строи ракети, нито стадиони или електроцентрали. Общата култура е за кръчмата. Не се притеснявай да питаш каквото не знаеш и говори с хората. Така ще видиш, че всички много ще те ценят! Само глупавите знаят всичко и никога не задават глупави въпроси. Вдигни си носа и погледни наоколо - колко прекрасни неща има около теб!

 
  ...
преди: 1 година, 9 дни
hash: 46a0039ee4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   И ако те зареже- какво? ! Светът ли ще свърши?

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 дни
hash: 665c41961e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   По тази тема имам много информация. Ще ти обясня следното: умните обикновено търсят умни хора. Дотук добре - вероятно се готвиш да си събираш багажа и да се вайкаш от живота! Само че има нещо важно: ако умен човек избере по-глупав от него и в даден момент установи, че този човек е глупав, това вече не е гаф на глупавия, а на умният, който някак е успял д прецени неправилно другия. Т. е. умният вече не е толкова умен, защото очевидно е сгафил и то яко! Умен ли?

Ако зарежем тия обяснения, ще ти кажа следното: той е с теб, нали? Сама каза, че нищо не ти е говорил по тази тема. Явно е доброволно с теб, в този ти вид и с тези ти знания, умения и въобще цялата картинка. Притеснението е само в твоята глава, а щом е в твоята глава, можеш да станеш и да му покажеш вратата, т. е. да спреш да мислиш за това. Или ако държиш да се чувстваш по-малоценна, вместо да се вайкаш, започни да се самоусъвършенстваш! Малцина са онези, които ползват пълния си потенциал. Виж какво можеш да промениш и какво не. Приеми това, което не подлежи на промяна и подобри онова, което можеш да подобриш, но без да се фукаш на мъжа ти в стил "Тате, виж какво направих, похвали ме". Ти не го правиш, за да те хвалят, а за да се чувстваш по-добре.

Какво да не правиш ли? Не приемай удобната роля на жертвата, която е по-некадърна от друг и сега трябва да получава съчувствие от всички и едва ли не целия свят да се занимава с нейните проблеми! Дадох ти съвети по-горе, но не по задължение, а защото ми е приятно да помагам на хората. Не само аз съм така - и други биха ти помогнали, но не задълбавай в зоната на удобство, т. е. "ах, колко съм прецакана, защото не съм такава или онакава"!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker