Били ли сте компромис - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121528)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14406)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Били ли сте компромис
преди: 10 месеца, 22 дни, прочетена 1101 пъти
Някога някой да ви е казал/ намекнал/ подметнал, че е с вас защото не може да бъде с някой друг?

Днес след 10 години брак, чух че съм компромис и ме обичат от съжаление.
Никога няма да бъда избор. Поне не и за съпруга ми.

Не съм знаела, че има такова нещо като компромис. Все съм си мислила, че любовта е двигател. Уви...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 21 дни
hash: 6d85cb22c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Уви, просто този до теб е комплексар. Дори да речем, по някаква случайност това е истина за него, да го сподели на другия значи умишлено да го нарани, тоест това, че ти го споделя е за да те нарани и говори много повече за него от това компромис ли си наистина или не.

 
  ...
преди: 10 месеца, 21 дни
hash: ea5467e256
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Жалък човек е този и не е никакъв мъж. Не мога да ги уважавам такива.

Такъв бих го попитала: "А ти не си ли достоен за още по-голямо съжаление - явно не те харасват жените, които са ти идеал и за да не си сам, си хванал последния влак? Е, значи и ти не си вървежен и тогава на какво отгоре си позволяваш да ми говориш за компромиси? "

Аз с такъв човек повече не бих могла да живея. Ще съм му подарила 10 години от живота си и накрая за благодарност - това.

Това не е до пол. Има и прости и зли жени, които от комплекси и нещастие ще съсипят някой иначе добър и разбран мъж.

Толкова ли е сложно да останеш за известно време сам и да не лъжеш хората? Защо си играем на връзки, които осъзнаваме сами, че не са нашето "нещо"? Другите хора нямат ли сърца и души, предмети ли са, че ей така ще ги ползваме за компания и облаги? Или да има там някой до тебе, та да не говорят хората, че нещо ти има и никой не те е взел, пък другото - ма***та му?

 
  ...
преди: 10 месеца, 21 дни
hash: 04722e6301
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Е ти за тези 10 години не си ли хванала признаците, че си нечий компромис. Казвайки ти това нали знаеш какво следва? Ако някоя ми каже нещо подобно, ако ще да е единствената жена на света просто ще се разкарам от този човек по най бързия начин. Него няма да го обсъждам, защото той не е важен, той е направил своя избор изричайки това нещо. Сега ти трябва да вземеш своя избор.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 21 дни
hash: 935c44ebc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Авторке- нищо ново под слънцето.
Много мъже са така. Те много от мъжете просто нямат избор. Съжалявам че така се е получава но и аз обмислям да си тръгна от жена ми по някое време. Моята история е следната:
Бях срамежлив и страхлив младеж. Бях смачкан първо в семейството, а после и от другите деца. До казармата не съм имал приятелка и не съм правил секс. То тогава не беше и приоритет за мен- занимавах се с други неща. В казармата се изненадах че повечето бяха правили вече секс. Всъщност колко точно бяха правили не може да се разбере понеже някои навярно лъжеха. Аз си признавах и затова ми се подиграваха. Накои процеси бяха минали незабележимо за мен. След казармата работих 1 година в един завод. Имах колеги които ходеха по заведения и си хващаха мадами. Ако бях останал с тях щях и аз да се науча. Само че се подготвях за приемнен изпит за университета. Колегите ми силно неудомяваха от това. После следвах в техническия университет където девойките не са повече от 30-тина % и неопитен пич няма шансове. Чак на 25 години се обвързах със състудентка самотна майка. Стана по случайност. С нея се бяхме сприятелили, но ходеше с един пич (не бащата на детето) дето въртеше бизнес, вадеше много пари но всичко харчеше по заведения и хазарт. Веднъже ми каза че се е разделила с него и реших да пробвам. По някакъв начин стана работата. Беше нервна, ревнива, обсебваща, самата тя с ниско самочувствие, в общи линии жена която не трябва да се хваща за връзка. Въобще като гледам, и за най- смотаната жена не е проблем да бъде с няколко мъже през живота си и да има някакъв избор, което не може да се каже за накои мъже. Понеже не можах да си хвана друга (пък не съм и тъсил сериозно), изкарах с нея към 5 годишна връзка. После си намерих работа в чужбина и се ожених за да я взема с мен. Не исках да се женя но ме помоли да и помогна заради детето. Горе доло 20 години живеем в чужбина и имаме още 2 деца от мен. Повечето време сме били на ръба на развода. Винаги е правила скандали от нищо и се е държала грубо. Въпреки високия стандарт на живот който имаме, никога не съм се чувствал щастлив. Сам съм си виновен и си платих за тарикатлъка да се обвържа с жена с дете понеже става по- лесно. Жалко е понеже когато бях на 30 и няколко (вече в чужбина) се е случвало жени да флиртуват с мен и да ме питат дали съм обвързан. Единия от синовете ни е вече на 17 и няма гадже, предполагам че не е правил и секс. Има си разни негови цели (често нереалистични) които се мъчи да преследва, но от девойки не се интересува. Иска да направи пари, занимава се много със спорт и т. н. Водя го на кикбокс. Даже се мъчих да му съдействам да хване една 17 годишна кикбоксьорка която ми се пада малко приятелка, но не я ще. Като го разпитвам дали някоя от другите му харесва се дразни. Прилича на мен като характер. Тъй се получава че някои мъже пропускат момента когато трябва да натрупат опит с жените и по- късно става много трудно за тях. Взимат каквото изпадне от другите (ако имат късмет). Моя поне е висок и красив, на 17 е вече 1. 85 и се надявам да не попадне в моята ситуация.
Навярно и с твоя пич а и мнозина други е така. Успокой се- не си сама.

 
  ...
преди: 10 месеца, 21 дни
hash: d82d2b6f78
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Това след 10 години ли го разбра? Ти си познаваш съпруга. Ако е льольо, комплексар и се вижда от км. чр никоя няма да му върже-много е вероятно да е така. Аз не разбирам обаче как може 10 години да делил всичко с бякой, да спите, ядете заедно да преживеете много неща и накрая да се окаже това.
Ако не е някой захлюпен ноже нарочно да го е казал да те дразни.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 21 дни
hash: 935c44ebc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   "чух че съм компромис и ме обичат от съжаление"
Чудя се при мъжете има ли любов?
Мисля че при голяма част от тях такова нещо не съществува.
Ше стоят при жена която прави хубав секс.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 21 дни
hash: 07fa3b0476
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Ще направиш и ти компромис, ако останеш с тоя.

 
  ...
преди: 10 месеца, 21 дни
hash: 7094f226f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Ако питаш мен, във всяка връзка, почти сигурно единият си мисли, че е можел повече... Не знам за каква "любов" говориш. Човек си търси секс парньор по силно егоистични причини, и винаги гледа да се уреди с "по-добрата" партия... поне в собственият му акъл. Как пък един път тая "любов" не се случи към някой скромно изглеждащ, със скромни финанси, със скромно държание, скромни мечи...

Ако искаш някой наистина да те уважава и цени заради теб... погледни в огледалото - друг няма да го направи... В каквато и любов да се врича. Виждам, че се опитваш много драматично да го представиш, ама така са повечето, дори и да не са им го казали (все още) директно в лицето... При много малко хора има нещо което наистина може да се нарече любов.

 
  ...
преди: 10 месеца, 21 дни
hash: 4736070b2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ми повечето жени са с някой от компромис. Вероятно някой ще ме нападне, за това ще се обоснова.
Една жена не се ли омъжи до 23-25, когато е все още чиста като мисли и да си запази семейството после вече е сложно. Над 30 вече някак се търси компромис, за това да е еди какъв си, спрямо опита си, минала 20-30-50 мъже, поне знае какво иска или какво не. След още 10 години пък вече всичко е компромис, както казват по улегналите дами, не ме интересува какъв е, с два носа ли е, дали му е малък, ама там да е осигурен и стабилен.
Иначе вероятно всеки е бил нечий компромис поне по един път, дори и за кратко. Но така директно да ти го кажат, си е направо гашра, според мен разбира се.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 21 дни
hash: d7a4c6346d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Аз съм мъж, но ти казвам сериозно да си помислиш дали си заслужава да си с него. Особено, ако нямате деца. Никога не бих позволил да продължавам такава връзка, ако знам, че ме мислят за втора ръка или заместител. Вечер си лягат и си мисли за другия, а през деня усмивки.

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 21 дни
hash: 31969bb5c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   А ти авторке, какви усилия положи през тези години брак, за да не си компромис? И моята съпруга беше компромис за мен след няколко години брак. Не, че не се стараеше, но се стараеше в неправилна насока. Така след някоко години след сватбата се оказах с преждевременно остаряла лелка до мен, която винаги ме поставяше на второ място. Дали след децата, дали след роднините и хората, но винаги нямаше място за мен и моите желания. Тогава съпругата ми също стана компромис за мен. А исках толкова малко от нея. Исках да бъде се поддържа, да спортува и да бъде красива за мен. Исках да правим не секс, а любов, както когато бяхме гаджета. И не ми пукаше, дали ми е чиста до блясък къщата и дали има какво да ям. Аз се скъсвах от работа и можехме всяка вечер да ядем по ресторанти и да си наемем чистачка за къщата. Най-мразя израза, който обичат да прознасят жените: "който ме харесва и такава ще ме харесва". Накрая нещата ескалираха и се разделихме. Сега съм сам и не ми е ОК. Но не ми бешеи ОК с жена компромис.

 
  ...
преди: 10 месеца, 21 дни
hash: 8b64a85c94
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Да не ти пука, всеки е с някои защото е удобно, тия приказки за любовта са просто еи така, на зрели години е гадно, говори така, защото се сеща за пропуснатото на младини, а то не се наваксва, защото годините вече са минали и затова се държи така, ако е и в мъжки климактериум, съвсем става зле, тъжна история, затова се живее на младини, изобщо не коментираи, това е правилното нещо.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 20 дни
hash: cdbe7097f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Едва ли чак сега авторке си разбрала каква е ситуацията с теб, друг е въпроса дали си искала да си го признаеш.

Бях в подобна ситуация и си знаех, ама не исках да повярвам, някак мислех че може би с мен ще е различно от другите. Знаех че тя е от тези жени, които гледат само да си угаждат, знам че все е търсила такива удобни и сигурни да си я гледат. А аз правех компромис с всичко, за да е доволна и щастлива, очаквайки че това един ден ще рефлектира върху мен положително. Нищо подобно, точно като теб просто бях нечий инструмент за набавяне или компенсиране на нещо друго, там да си има някой, да получава всичко, в замяна на почти нищо, потупване по рамото в най-добрия случай. Само че както при теб, нещата в един момент ескалират и такива хора се изпускат и виждаш че не са оценили абсолютно нищо, нито една твоя жертва или компромис, сякаш такива си мислят че всичко им се полага, та чак имат наглостта да ти заявят че можеш само да ги напрягаш, тоест че си там някакъв компромис и че трябва да се радваш на минималното, че видиш ли че имаш шанса да си го тях. А те реално са никои, само изтъкано празно самочувствие без покритие и гол задник, на всичко отгоре не са добри хора, щом могат да се държат надменно и ужасно с хората които са си дали живота за тях. Такива хора не умеят да ценят и да уважават.
Знаеш какво трябва да направиш, после ще видиш един друг свят, в който поне няма са си най-лошата, вечно мрънкащата. А той тровя като е толкова голям да си намери подходящата, тази която ще му е достойна, пожелай му го и го пускай.

 
  ...
преди: 10 месеца, 20 дни
hash: 6d85cb22c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   9 абсолютно е така. Повечето ми познати жени, които обсъждаха с негативизъм твърде младите според тях майки наши познати (25-26 годишни тогава), сега на 30 са с поредната си връзка, която задължително според тях трябва да завърши със сватба (заради нероден гаргалчо, който в брак има същите права по закон, които има и извън брака на родителите) и сега тепърва умуват и спретват сватби, на които се мисли кой да дойде и на кой да е казано, че ще се събират само роднини. След това идва момента да се решат на опити за дете (2-3 месеца след сватбата) и ако имат репродуктивни проблеми ще е голяма изненада, както и ще еизненада ако разберат, че бебето не става след 1-2 опита. И ето ги 35-36 годишни, бившите смеещи се на младите майки, поотгледалк децата си.

 
  ...
преди: 10 месеца, 14 дни
hash: b665125121
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Аз бях, не точно компромис, но удобна за мъжа, който най-силно съм обичала. Удобна, защото виждаше, че имам чувства, хубава съм, не съм меркантилна и му бях идеална да си помпа егото и да си получава секса, докато това му даваше сили да си върти двойните игри с бивши и т. н и за благодарност получих за свестното си отношение негативизъм, заядливост и лъжи. Толкова омерзена съм от душевната му празнота, че ми е повече жал за мен самата, колко трябва да съм била наивна и сбъркана в преценката си за хората. Добре че събрах и малкото разум, който ми беше останал и сложих точката на опитите му за манипулации. Такива хора гледат на другите като на вещи, дано някой ден има справедливост за такова отношение.

 
  ... горе^

...
преди: 10 месеца, 12 дни
hash: 3d3e6a8701
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Дано го е казал в момент на яд, но даже и така да е е доста жегващо. Имате ли деца? ...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker