Колко време ви отне да се възстановите? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121395)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14389)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18580)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Колко време ви отне да се възстановите?
преди: 9 месеца, 28 дни, прочетена 994 пъти
Здравейте, ако някой е имал лошият късмет да е бил във връзка с човек с нарцистични наклонности, егоцентризъм, зависимости, колко време ви отне да се възстановите, пречупи ли нещо във вас завинаги? Питам, защото по моя инициатива прекъснах преди една година контакт с мъжа, с който имахме кратка връзка, но ми нанесе тъга като за 10. Оказа се токсична, защото си имах работа с манипулатор, който добре се е научил да играе по емоциите, лъжи, думи, любовно бомбардиране, с цел да свали границите ми и да черпи от мен внимание, секс, да повярвам, че връзката ни е както той казваше " уникална", а всъщност се оказа пълна игра. Човекът е на средна възраст, не някакъв пубертет. Шокът за мен беше голям, защото за мен е непонятно за какво му е на някой да влиза в отношения и да демонстрира чувства, които всъщност не желае реално, а иска да имитира. Разликата в поведението му от уж възвеличаване, силна обич, особено в началото до заяждане и нестабилно настроение, лъжи и несответствия ме накараха да се чувствам ужасно. По някакъв начин успях да излезна от този емоционален капан, като проявих разум и въпреки опитите от негова страна да ме връща в отношенията, успях да не поддам. Първите няколко месеца беше ад, чувствах се като наркоман, на който му липсва дозата, плачех, не можех да мисля за друго. Чувсвах се унизена и супер наивна, как съм се вързала на това. Към момента не съм чак в такова тежко състояние, но въпреки това някои поражения все още не са изчезнали. Не ми е ведро на душата, едно време се усмихвах много, нямам интерес да съм харесвана, нито ме интересува дали ме харесват, понижи ми се самочувствието, като цяло една сивота чувствам. Понякога ми се възвръщат неприятни спомени, свързани с него. Страх ме е да не продължи безкрайно дълго, вие успяхте ли напълно да го преболедувате и колко време ви отне?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 27 дни
hash: b67297eceb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   "ако някой е имал лошият късмет"

То не е до късмет скъпа... Такива те привличат. Които манипулират собственото ти его. Както пишеш:

"чувствах се като наркоман, на който му липсва дозата"

Ти си била наркоман, няма "като". Той ти е давал, точно това което е опиянявало егото ти... Използвал те е, точно толкова колкото един нарко дилър използва наркоманите. И двете страни се надушват и търсят взаимно. Т. н. "любов" са хормони които мозъкът ти произвежда, и води до наркотично опияняване.

Аз по-скоро бих общувал с нормални, психически здрави хора с нормални връзки, за да разбера собствените си проблеми. Или бих посетил психоаналитик. Тия приказки - ама има ли като мен... Пълно е, ама и те са жертва на собствената си психика, няма как да ти помогнат. Истинска промяна може да настъпи само като си промениш мисленето и щом за година продължаваш да си в същото положение - насочи се към професионална помощ.

 
  ...
преди: 9 месеца, 27 дни
hash: a1e0bee964
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Така както го описваш ми се струва, че си чела статии за любовна психология и си си втълпила неща... пък щом пишеш тук и го мислиш, не си го преживяла, имаш чувства. Сама си се наранила като си прекъснала връзката.

 
  ...
преди: 9 месеца, 27 дни
hash: ff99ad7dca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Трябват си няколко месеца, аз имах късмета да срещна още по-голяма любов след токсичната връзка, но пак съм се сещал за бившата известно време и то не с мисли че ми липсва, а с болка и горчилка колко ме тровеше емоционално и на колко пъти се изгаври с чувствата ми. С времето минават тези работи, след едно 5-10 години вече е древна история и помниш само доброто, ако изобщо се сетиш някога за този човек. Въпроса е да си научиш урока как да се държиш и да не позволяваш да злоупотребяват с теб.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 26 дни
hash: 640d98c200
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Няма страшно, ще се справиш - със или без психологична подкрепа.
Откъсни се изцяло от него - блокирай му всички номера и го изтрий от всички социални мрежи. Тези хора имат навика да се връщат в живота ти, за да те измъчват повторно, когато надушат, че вече се справяш и си щастлива, а орпеделено не искаш това да се случва, нали?
Блокирай го навсякъде. Абсолютно. Смени си и ключалката, ако сте делили заедно едно жилище или е имал ключ от вас.
Заличи всичко, което ти напомня за него - всякакви подаръци и други подобни. Запали огън и ги изгори.
После тегли чертата и удари един хубав рестарт.
Направи си нова прическа. Започни да спортуваш. Намери си нови хобита и започни да излизаш на хубави места, далеч от него.
Ще попаднеш с времето на нови хора, ще придобиеш нови интереси и ще го забравиш.
И помни - не си жертва на собственото си съзнание, а на дребен манипулатор, който не е заслужавал искреността си.

Номер 1 - не всеки човек носи етикет "аз съм нарцисист" на челото и не всеки от тях в началото показва каквито и да е признаци за отклонения, т. е. да казваш, че авторката е жертва на собствената си психика, е крайно неподходящо. Не е жертва на собствената си психика, а на обстоятелствата и на един болен индивид, който ако живеехме в един нормален свят, щеше да има забрана да влиза в отношения, но уви - никой не прави тестове за психично здраве преди да влезе във връзка. Може би трябва да го направим задължително, за да няма повече изказвания, че жертва на психическо насилие е жертва на собствената си психика. :)

 
  ...
преди: 9 месеца, 26 дни
hash: 924d3496c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   От авторката: благодаря за споделените мнения.
Към 1 Не ме привличат такива, до сега съм имала нормални връзки с нормални мъже. Ако е имало любов, се е усещало и нещата реално са се чувствали и на действия, и на думи от двете страни, ако на някой му е било само за секса, то се е усещало по отношението и не се е злоупотребявало с думи за обич и съответно аз съм била наясно и драма не е имало. Но в този случай става въпрос за нещо много по-различно и болно, което човек с нормални възприятие не може да улови веднага, той сам за себе си каза към края, че е патологичен лъжец и то от малък. Не искам да се оправдавам, но наистина до голяма степен е късмет да не попаднеш на такъв, повярвай ми мозъкът им движи на съвсем различна честота, която е трудно да се засече в начална фаза.
Към 2 Имам нужда да споделям това, защото психологически още преработвам травмата, никакви чувства, не изпитвам към него, освен на омерзение, даже и това вече не е толкова силно.
Към 3 Определено този човек, колкото и абсурдно да звучи ми подейства като катализатор на това да си отворя очите, да стана по-сензитивна и много по-внимателна в доверието си към хората. Замислих се и задълбах много върху собствените си черти и т. н. Голям урок ми е.
Към 4 Благодаря ти за разбирането, вероятно имаш поглед върху това, което имам предвид, от личен опит. Аз съм спряла контакт още когато сложих края преди една година, върнах му тогава и едно, две неща, които ми беше дал без да се срещаме, само ги оставих. Нито го имам в социалните мрежи. Ходя и на спорт.

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 26 дни
hash: 34bbac702a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Имаш ниско самочувствие. Затова си била като наркоман.
С времето ще разбереш, че всички яки пичове са такива. Ако искаш да не те лъже някой, трябва да си хванеш неугледен шишко с малка пишка. Аз за 15 години не срещнах мъж, който да не ме лъже и да е желан ерген. Просто сте наивни и вярвате на всичко. То си личи веднага - почне ли да те игнорира - край - има други жени. Така че не се възстановяваш, защото след 1 боклук идва следващ и така до безкрай.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 25 дни
hash: 924d3496c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Към 6 от авторката Иронията в случая е, че той не е никакъв пич, нугледен е на външен вид, с комплекси на тема размер, а даже и с проблеми в ерекцията. Някой ще попита, ами какво си правила с такъв? Понеже не ми е толкова важен външния вид и материалнато, не съм го отрязала на първо ниво. Явно обаче, за да компенсира вътрешните си липси, добре се е специализирал в манипулации на тема чувства, за да върже бързо емоционално една жена, преди да го усети що за въздух под налягане е. Усетил е, че като играе по тънката струна, откачането е по-трудно. Някои жени така неусетно влизат и в ролята на спасителки, защото другият знае как да се направи и на жертва, за да държи под контрол. Е аз поне не се докарах чак дотам и сравнително бързо излязох от тази токсичност, половин година продължи връзката. Урокът си е за мен, не обвинявам никого, най-вероятно имам някакви проблеми със себе си и такъв човек като него просто ги изкара наяве. Това, което знам със сигурност е, че никога повече няма да влезана в контакт нито с него, нито с някой от този род. Поставих темата, за да си сферя часовника, на някой друг в сходна ситуация колко време му е отнело да преболедува това. Срам ме е, защото след такова нещо се чувстваш като някой доверчив човечец след ало измама.

 
  ...
преди: 9 месеца, 21 дни
hash: e147902f70
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Връщах се няколко пъти, уж да 'опитам всичко по силите си', накрая разбрах по трудния начин, че няма шанс с този човек. За 2 години сме пробвали 5 пъти да се събираме, като той ме е търсил след като ме е ghost-вал. И аз тъпата тичах, че чувства имах. Напук на всичко и всички се върнах последния път и му казах, че това е последния шанс, който му давам и повече няма да има. В началото беше супер като се събрахме последния път, но малко по малко не издържа и се пропука. След като ме остави по същия начин както преди, не съм го търсила повече освен да си взема багажа. Засичал ме е из града, на разходка с приятели, с момчета, не съм го и отразявала. Преди изпадах в тежки депресии с месеци, не можех да допусна никой до себе си, все си вглъбявах, че той е моя човек и това е. Ами не. Не ми трябва такъв човек. От раздялата досега, отроних сълза и то заради тъжен филм. Пречупих се по някакъв начин, не ме трогват толкова много вече доста неща. Преди бях заклета романтичка, като видя някакви текстове, картинки, видеа, филми, се късах от рев. След като се разделихме до един месец си върнах килограмите (бях отслабнала още повече, аз не стига, че винаги съм била слаба, ами бях станала като анорексичка, въпреки, че се опитвах да се справя, на нервна почва просто не можех да усетя глад). Буквално веднага след раздялата осъзнах какво съм си причинила. Започнах да излизам с приятели, да ходя насам натам, сега ще си правя втора почивка. Не се затварям вкъщи, не гледам депресиращи неща. Пускам си музиката до дупка и си сипвам чаша вино и си правя купон сама. Забавлявам се, започнах да се обичам повече. Започнах да ценя храната повече. Такова спокойствие и душевен мир не съм усещала. А преди бях все под напрежение, все плачех.

 
  ...
преди: 9 месеца, 20 дни
hash: eae407794e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Към 8 от авторката Като си направя една равнометка за тази връзка, се чудя как съм могла да търпя толкова време да бъда в илюзии и преимуществено да съм се чувствала и аз тъжна от този човек. Колко сълзи съм пропиляла, само аз си знам... за едно голямо нищо. Явно инстинктът ми за самосъхранение поради някаква хормонална причина е бил силно притъпен. Нямам друго рационално обяснение защо точно той така ми подейства. С други мъже такъв филм въобще не е имало, нито са ми влияели така, нито съм ги преживявала така, като съм решавала съм казвала край и после съм била ок. Хубаво, че си успяла да се чувстваш добре и вече е зад гърба ти.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker