Аз ли не съм на ред, хора - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121323)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9606)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Аз ли не съм на ред, хора
преди: 9 месеца, 6 дни, прочетена 1373 пъти
Дълго е всичко, което искам да изпиша, но ще се опитам да съм кратка. Във връзка съм от 2 години. Приятелят ми е по - голям от мен с 2 години. Живеем в голям град, като и двамата идваме от различни, по-малки градове. Имаме хубави професии, работим от вкъщи. Мечтата ни, когато се пренесохме на квартира (на 5-ия месец от връзката ни), беше да продължим да работим, да си съберем пари, да си вземем жилище, в което да продължим живота си заедно. Първоначално искахме жилището да бъде в същия град, в който сме на квартира в момента. С течения на обстоятелствата и провалени отношения м/у семействата ни, всичко тръгна в обратна посока. От страна на негово семейство, не съм имала и нямам забележки. Родителите му са отворени, широко скроени хора, с които съм в страхотни отношения. Моите родители, от друга страна, като родители на две момичета, са една идея по-консервативни, в доста направления, но все пак считам, че не се опитват да повлияят на връзката ми, а и харесват човека до мен. Да, ама всичко започна да се проваля, след взет заем от сестра ми и мъжа й (бях писала за тази история, тук в сайта), след забавянето на парите, всеки повод, на който се събирахме в града ми, с моите роднини + партньора ми, се превърна в някакъв ад. Не по време на самия повод, а после, когато оставахме насаме. Приятелят ми е обърнал внимание, че моето семейство, обича да коментира по - свободно, да обсъждат други хора, да са по-не пресметливи в приказките си, но въпреки това, те са семейството от, което съм тръгнала, познавам ги и ги приемам каквито са. Само че, приятелят ми до ден днешен не прие тяхната същност. Ще дам няколко примера: Намерих си нова работа, отидохме да почерпим роднините ми и да съобщим за новината, сестра ми помисли, че съм бременна, като казах, че имам новина, мъжа на сестра ми, изрече думите “ те са от бавните”, което означава, че не бързаме за деца. На Великден, изпуснах телефона си на земята, отново мъжа на сестра ми, ми каза - “Много си зелена”, в смисъл разсеяна, глупавичка. Аз лично не се впечатлявам от изречените думи от тяхна страна, усмихвам се или казвам някаква шега, но партньорът ми… ахх, той до ден днешен ми говори за тези случки, от преди месеци. Той смята, че съм страшно мекошава, че не отстоявам себе си, че се оставям да ни тъпчат ( сестра ми й мъжа й да ни тъпчат ).
Също така, след всичко, което вече ненавижда у тях, е страшно навит да ходим в столицата ни, отново на квартира, за да сме далеч от такива ситуации. Навит е и за чужбина, за да сме още по - далеч, въпреки, че ми казва, че иска да заминем, заради възможностите, които предлага чужбина, а и столицата ни - София. Да, ама аз яко се дърпам от тези “бягания”, защото имам емоционална привързаност към близките си, в родния град. Виждаме се 2-3 пъти месечно, достатъчно ми е, да се видим за няколко часа и да си изкараме хубаво. Партньорът ми обаче, не е стъпвал в родния ми град от 4 месеца ( аз ходя в неговия ). Имахме прекрасни отношения, но аз страшно много се отдалечих от него, когато се появиха тези дразги. Той се чувства дълбоко обиден от роднините ми за няколко ситуации, които изброих, както и не харесва по никакъв начин поведението им на поводи, а и като цяло. Аз ли не съм наред, той е интелигентен, отговорен, има възможности, обича ме, подкрепя ме, но аз някак не мога на всяка цена да му кажа, че сляпо тръгвам с него, и зарязвам всичко останало. Другият проблем, който не можем да разрешим е това, че пуша ел. цигара. От миналия септември ме подканва всячески да се откажа от този навик, а аз съм се вкопчила здраво в пушенето. Не знам, не съм наред явно, май трябва да се разделим, за да е щастлив с по - отговорна жена от мен, какво мислите, помагайте с мнения, благодаря много

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 6 дни
hash: 88c91f17a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Типичното женско филмиране за глупости.
Няма никакъв проблем в това, да ходиш сама при родителите си.
Аз при родителите на моята жена ходя по 1 път в годината и то не всяка година, а тя с моята майка ходи по екскурзии и почивки, всеки месец, понякога и по-често. Никой не вижда нищо страшно в това - просто нейните родители не са от моята кръвна група и ако се съберем, почваме да се караме. Намерили сме си решението и то устройва всички без да има никакво напрежение. Съвсетвам ви и вие да си намерите такова решение, което избягва конфликтите.

 
  ...
преди: 9 месеца, 6 дни
hash: d5f37e4380
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Ти си търпелива и мекушава.
Ти си повече с близките си отколкото с приятеля си. Рано или късно той ще замине ( за столицата или по - далеч) и ще останеш без него.
Това ли искаш?

 
  ...
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: 3b5e6f9511
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Помня историята ти и тя беше, че твоите роднини са забавили заем от вас, връщането му, докато си купуват нови вещи. То изброяваш дребни, незначителни ситуации, но тази беше основната. Сега и на мен не ми харесва, че роднините на мъжа ми при събирания вечно коментират други хора, но не съм му го казала в прав текст. Вариант да го отдалеча от роднините му няма, защото е сляпо привързан, но има вариант да наложат в моето семейство да не се толерира коментирането за лошо на други хора и това да престана да ходя там, а ако ходя е в крайно редки случаи, мисля че те и това целяха, да си ходи като ерген. Ще сбъркаш ако само заради неразбирателство с роднини скъсаш с него, още повече ми се струва, че той е доста прав. Дребните закачки няма да коментирам, но ето забавили са ви парите, докато купуват други неща, коментират другите, ти сигурна ли си, че и следващият ще ги одобри? И толкова ли не можеш да ги накараш поне като сте там двамата да не коментират другите, а да има теми приятно за всички?

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: b9acc71367
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Здравей! Добой бегла представа за приятеля ти, не го познавам, но ми се вижда нещо не е в ред. Съжалявам. Може би е комплексар/ неуверен? Може би е бил обиждан/натаняван словесно като дете/тийнейджър, и сега не понася дори малко по-закачливи думи. Или е свръхчувствителен, която отново може да е следствие на изброените по-горе вероятности.
За мен това, което описваш като фрази, е абсолютно нищо. Абсолютно безобидни фрази и ситуации и НЕ е нормално човек да се "филмира" чак толкова за тях. Това е червен флаг!!!! Запомни тези думи. Червен флаг е и, че иска да те отдалечи от семейството ти. Недей да отиваш с него в чужбина, огромна крачка би било. В столицата по-става. Човек като е оправен и читав, ще е добре навсякъде.
Това държание и обидчивост и чувствителност ЧАК толуот мъж, е странно и говори за неувереност, комплекси. Ще ги избива и по теб по-натам.
Щом сърцето ти иска да си близо до семейу, до родния град, бъди.
Аз отидох на другия край на България заради мъжа ми, да е той покрай техните, и съжалявам, моя край много ми липсва. А не можем да си ходим повеъот 2-3 пъти в годината, не на месец. Мисли доста добре, преди да му се вържеш на неговите желания и да направиш компромис.

 
  ...
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: a71b9fd1fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Аз си спомням темата за заема, който сестра ти и мъжа й са ви върнали чак след напомняне, макар че са имали достатъчно пари да го направят и по-рано. Ти и тогава не намираше особен проблем в некоректното им поведение, смяташе го за някаква мила особеност.
При така създалите се отношения обаче ще се наложи да избираш между приятеля си и тях. Явно те са по-простовати и първични хора и общуването му с тях го напряга. Най-вероятно ще ти се наложи да направиш избор между него и тях. Цитирам те: "той е интелигентен, отговорен, има възможности, обича ме, подкрепя ме, " - не знам какво още можеш да искаш от един мъж. Защо не можеш да скъсаш с пъпната връв с вашите и сестра ти? Какво те спира да се преместите, наистина това дава много повече възможности от малкия град.
Имаш и вариант да го напуснеш, да си стоиш близо до вашите и евентуално да намериш някой от нивото на мъжа на сестра ти.

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: e6a209f98f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Да, ти не си наред да търпиш такова отношение, имаш зависимост от това да те тъпчат, твоето си е Стокхолмски синдром! Не осъзнаваш, че те днес наричат теб "бавна" и "глупавичка", но след няколко години така ще се отнасят и с децата ти, от малки ще им втълпяват че са глупави и ще ги приучават лесно да приемат такова отношение от околните. Мъжът ти те обича и затова има нетърпимост да чува някой да те нарича така.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: 992c7fa8f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Зарежи го тоя дребнав тип, който не разбира от шеги. Не бих търпяла такъв сухар. Сърдещ се като 5 годишно лапе. Ако те върже с дете напълно ще иска да те отдели от семейството ти.

 
  ...
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: 70ee515998
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Започне ли се "моите роднини, твоите роднини " това е началото на края на любов, връзка, отношения, наречи го както искаш. Стой си при вашите като не можеш / не искаш да тръгнеш с уж любимия. Сигурно същото ще бъде и със следващия ако не иска да участва в семейните ви сбирки.

 
  ...
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: 85101882b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Значи веднага можеш да го напуснеш, но не и да се откажеш от тъпите електронни цигари, които са по- вредни от обикновените? ! Радвай се, че още те търпи твоя човек, търпи и близките ти.
Семейството е до време, мъжът е за цял живот! Хубавичко си помисли дали няма да изпуснеш читав човек.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: 726212720a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Реалността на българската жена-комплексиран, мрънкащ Ганьо. Вечно недоволен, сприхав. Вечно на нож с всички.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: 45c42e35e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Според мен при спорове с роднини партньора трябва от любов и уважение към другия да изиска дори те да не го харесват: да не го игнорират по сбирки, ако по празници го канят без партньора изобщо такива покани се отказват от уважение към другия, при сбирки ако партньора не харесва клюкарски теми поне при сбирките да няма такива. Просто е

 
  ...
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: ec169d9868
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Родителите ти са единствените хора които те обичат истински и го запомни другите или са глупави или добре прикрити лицемери. Тоз наперения и самоуверен дето имал възможности но иначе живее под наем го забрави да става за родител, ще завършиш сама с дете и скарана с близките ти.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: 43c468a40b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   12, това не е вярно, има родители и родители. Моите родители от мен не са поискали стотинка, познавам хора с родители във същото финансово и физическо състояние: тези хора не спряха да им искат пари и да ги използват за робчета. Като говориш с такива пораснали деца на подобни родители се жалват, че нямат пари и време за деца, парите и времето, което изсмукват техните роднини, подчертавам в нормално физическо и финансови състояние. Давам ти пример. Кравата не суче от телето. Така че има родители и родители. Моите никога заедно или при сбирки не ни е била тема съседката Пенка или клюки и на мен това ми е много неприятно, а имали ли сме гост винаги му се отделя специално внимание, камо ли да е зет пита се какви са интересите му, какво го влече. В моята фамилия никога не е имало взимане на заем от зетьове и влачене на този заем, докато някои си купува мебели. Не знам как може да защитаваш сестра ти и мъжа й, които са се подиграли със заема или да защитаваш, че главна тема на сбирки са клюкарщини, или че ти подмятат някакви детски заядливи закачки. Да, роднини са ти, но подходи по-сериозно и ако е нормален и адекватен мъж всичко това ще му е крайно неприятно: от клюкарщините, през закачките и заема, който даже не е за теб, а за сестра ти и мъжа й, които в това време са имали пари.

 
  ...
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: 1048a801fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Приятеля ти мисли най доброто за теб за това като ти каже да спреш да пушиш трябва да го слушаш, защото то като си дръпнеш от какъвто и да е пушек отваряш портал за нечисти духове към теб, а той като част от тебе също получава негативи от това когато ти пушиш.

 
  ...
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: 844aee0b98
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Имаш елементарен и невъзпитан зет.
Мъжът до теб с право не ги понася - наглост и безочие у тях.
Открито те плюе онзи тарикат, а ти мислиш, че вали!
По-далече от тези паразити.
Жена съм, но съм на страната на мъжа ти.

 
  ... горе^

...
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: 1c29bb7410
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Приятелят ти е психар. Не се е проявил все още, но искам само да си представиш след 5 или 10 години ако сте заедно и с едно дете какво следва. Можеш ли? Няма да ти дава да припариш до вашите, няма да ти дава да ги чуеш. То се почва с дребни неща. В момемта в който станеш зависима (направи ти дете) ще видиш.

 
  ...
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: e8a6c07728
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Авторке, според мен приятелят ти нищо лошо не е направил.
Пушенето е вредно, твоите роднини са неприятни типове, които имат големи усти, а така и не каза дали са върнали парите...

 
  ...
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: becffbb12f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Здравей,

Аз не харесвам свекървата си, няма да изпадам в подробности, но имам своите доводи, въпреки това я уважавам. Тя е отгледала мъжа ми, направила го такъв, какъвто го обичам в момента. Не мога да изискам от него да спре да говори с майка си или да спре да я обича, просто е невъзможно. Приемайки него, приех и семейството му. Сега си изпълнявам семейните ангажименти като посещавам свекърва си, но да и аз гледам, ако може да се редуцират посещенията. Смятам, че да изискваш от него почти всяка седмица (2-3 пъти месечно) да се вижда с твоето семейство е малко повечко. За мен златната среда е 1 път месечно и всяка седмица по 1 път чуване по телефона. Така съм с моите родители, така съм и със свекървата. Ако трябва всяка седмица да прекарвам време с нея ще ми идва повечко.

Та така, моето мнение е, че и двата бъркате - ти изискваш от него твърде често да се вижда с тях, а пък той, че не е прав тотално да ги отхвърля. Приемайки теб, трябва да приеме и семейството ти, като му е позволено да не ги харесва, но е длъжен да ги уважава.

Научете се да правите компромиси и двамата и си намерете златната среда, по начин, по който всички да са доволни. Нещата ще се случат с разговори и повтарям - с компромиси от двете страни. Това за цигарата не е притеснително, живот и здраве като решите да правите дете, сама ще се откажеш. Това е зависимост (и аз съм била пушачка), която човек сам трябва да реши да откаже и никакво изнудване не помага.

Успех!

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: f7b9383b55
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Значи, не стига, че е помогнал на родителите ти, не стига, че трябва да събира с утрепаните ти роднини, не стига, че се бори да откажеш цигарите, ами се чудиш дали да не го напуснеш. Напусни го и ще видиш фойерверки. Ще отидеш при някой циганин и той ще ти разкаже играта.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker