Към господата: Как гледате на ревнивите жени? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121388)
 Любов и изневяра (29755)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Към господата: Как гледате на ревнивите жени?
преди: 8 месеца, 1 час, прочетена 1097 пъти
Здравейте! Понеже напоследък установявам че имам проблем с ревноста искам да попитам мъжете какво е мнението ви за ревнивките. В моя случай аз ревнувам дори от неща от типа харесал снимка, добавил в приятели и веднага като си нароча някоя започвам да дълбая супер много, докъто не ми се набие някоя друга на очи.. Вече сама усещам че това може би е прекалено и нещата са само в моята глава. Понякога не мога да се контролирам, чета доста статии, че ревноста може да е сладка но може и да провали връзката в един момент. Какво е вашето мнение по въпроса и какво женско поведение е най-доброто според вас в едни интимни отношения, как да държим интереса на мъжа? Също ми е интересно какво мислите за играта на недостъпна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 29 дни
hash: 17c692b1b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Като си кифла, така се задържа интерес. Лиготия до шия и изневери.
Давал ли ти е поводи? Говори ли за други жени пред теб?

 
  ...
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: 0657025bde
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Жена съм и съм много ревнива също, когато съм влюбена. Имала съм две връзки, в които нямах чувства към партньорите си, и там нямах никаква драма със случващото се около тях. Но аз по принцип не ревнувам само от други жени. Аз ревнувам и от приятели, от семейство, от работа, от всичко, което ми "отнема" мъжкото внимание.
Такава ревност НЕ е възможно да бъде харесана от който и да е човек. Дори и да е със супер ниско самочувствие и в началото да го ласкае, след някакъв период вече ще му се качиш на главата и няма да те изтърпи.
Лично аз нямам някакъв метод, по който да огранича собствените си желания и очаквания. Аз като обичам мъж искам да сме 100% от времето заедно. Това обаче няма как да се случи и поне разумът ми е наясно. Съответно всеки път, в който искам да кажа две приказки за това, че много малко време ми отделя, коя е тая нова приятелка във фейсбук, защо предпочита да изкара вечерта с приятелите си, а не с мен... си оставям време да помисля. Да премисля. Да преценя дали пък това не е напълно нормално.
Забранила съм си да гледам профилите на мъжа до мен в търсене на знаци, които ще породят ревност. При никакви обстоятелства не си позволявам да хвана телефона му в ръка и да човъркам. Никога не поглеждам история на компютъра, мейли или нещо друго. Всичко това си е негова зона по мое желание, защото тръгнеш ли да търсиш за какво да се хванеш, ще намериш. Винаги ще намериш нещо от сорта на харесване на снимка на цици, нетрадиционно порно, съмнителен (в твоите очи) чат и т. н.
Аз самата съм моногамна. Като обичам някого, няма някакъв шанс някой друг да ми грабне окото, нито да ми привлече сърцето. Но се е случвало да имам ревнив мъж до себе си, който човъркайки в телефона ми да си намери някакъв косъм, за който да се хване, че едва ли не му изневерявам. Съответно тогава си го набих в главата, че човекът до мен може да е най-верния мъж на света, но ако аз търся да го "хвана", наистина ще намеря нещо, но до каква степен ще е реалистично...
Моят съвет към теб е да имаш самоконтрол и да не позволяваш на ревността да избива много.
Иначе аз си показвам моята, но в закачлив тон и без да ставам досадна. Никога не наблягам само на едно име. И най-вече: гледам мъжът до мен да е щастлив с мен. Ако това е така, не мисля че има опасност за нашите отношения.

 
  ...
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: 60d676b3ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Мисля че тази връзка няма да в бъде.
Имал съм доста приятелки които ме ревнуват, нещата не завършиха добре, едните ги разкарах сам, други от тази ревност развиха странен синдром да се вторачват в мен и да гледат недостатъците ми, опитвайки се да притъпят болката от ревността. Логично всичко приключи.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: ea6d00616a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей,

Мъж съм, но обичам да видя гледната точка и на 2-те страни и следя хем канали за "мъжка философия", хем и за "женска".

Изгледай някои видеота на канала "Попитайте Ваня" в YouTube - там Ваня (една психоложка) обяснява за ревността и други неща, които сигурно имаш като въпроси.

Лично на мен, ревността ми харесва до една степен (все пак показва интереса на жената), но ако ми пречи на работа и хобита (става малко досадно и наистина може да застраши връзката).

Освен това би ме притеснила.

Има една теория за SMV ("сексуална пазарна стойност") според която жените винаги търсят партньори с по-висока стойност от тяхната.

Най-вървежните мъже са възрастни, богати и нацепени (по възможност и високи), а най-вървежните жени са млади, секси и послушни (женствени).

Според нея обикновенно ревността възниква във връзки, където единият партньор е с много по-ниска стойност от другия (или поне така се чувства) и смята, че "извадил огромен късмет да си го хване" и се "плаши да не го загуби".

Дотук добре, но това би породило "ниско самочувствие" в ревнуващия партньори, което той може да се опита да компенсира с външна оценка (изневяра).

Има бая ревнивци и ревнивки, които изневеряват редовно. Това би ме притеснило.

Според мен - изгледай клипчетата на "Попитайте Ваня", помисли критично дали причините заради, които ревнуваш са "основателни" (това, че харесал снимка на някоя - не е "основателна" причина). Поговори с приятеля си.

И помисли, защо се чувстваш така - какво те кара да се "подценяваш"!

Нормално е жените да стават малко по-ревниви с годините - все пак остаряват, вече не са толкова прелестни, толкова желани, докато мъжът (ако не лежи по цял ден и се развива и поддържа) става по-желан, по-привлекателен за жените, и това поражда ревност.

Но се опитай да я контролираш, ако нямаш "основателни" причини. Иначе над едно ниво би почнало да задушава партньора ти.

Изгледай клипчето "Какво поражда ревността? " на Попитайте Ваня. Обяснява това, което сега написах.

 
  ...
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: 9b0bf6549e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Недей да се интересуваш толкова, какво мислят “господата” относно ревността, помисли по скоро как ти влияе на теб самата това и дали не би живяла по-леко ако мога така да се изразя ако разнищиш този твой проблем, като разбереш от къде произлиза по начало, в следствие на какво си станала толкова ревнива, или винаги си била така. Ясно е, че едни биха определили ревността като сладка, на други не би им се нравило чак толкова, особено този “тип ревност”, която описваш, че пръсисъва в характера ти. За всеки влак си има пътници, и със сигурност можеш да откриеш човек, който ще те търпи и такава, но мисля, че в дългосрочен план НА ТЕБ може да ти пречи това. Има разлика от ревност до ревност. Понякога ревността под лека и умерена форма, може да бъде израз на любов и чрез нея да покажеш на поливинката си, че си го пазиш само за себе си, че ти пука и не искаш да го загубиш. Общо взето при някои двойки може да бъде love language. Но от друга страна токсичната обсебваща ревност, превърнала се в крайност, колкото и невинна да изглежда в началото почти никога не остава такава, и се развива в нещо което може да бъде, не само пагобно за връзката, но и за твоята психика и за тази на партньора ти. Жените са малко по-суетни, по лесно се комплексират и са по-склонни да се сравняват с други жени и, точно от там идват проблемите с ревността при някои. Дано повече жени прочетат този коментар и по-специално следващите редове. Мили жени не се сравнявате с никого. Нито с ваши приятелки, нито с моделите които виждате в инстаграм, нито с бившата, нито с новата, нито с непознати, нито с никого, защото е напълно безмислено. ВИНАГИ ще има някоя по-красива от вас, винаги ще има някоя по интелигента от вас, някоя с по-красиво тяло от вашето, някоя по добра в секса, или в какъвто и да е аспект от живота, и това не трябва да ви плаши изобщо, ама изобщо и сега ще ви кажа защо. Винаги може да има някоя “по”, но някоя ТОЧНО КАТО ВАС никога. Никой не може да бъде точно теб и в това е силата ти. Понякога мъжът има нужда само от теб. Не от някоя по-красива, не от някоя по каквато и да е, а конкретно и точно от теб, от твоята енергия, от твоята любов, от твоето внимание и все ТВОИ неща, и това, че някоя по- добра от теб в нещо Му е пред очите не значи, че неговата нужда от теб ще бъде запълнена, с нея само защото те превъзхожда в нещо каквото и да е било. Не трябва да си перфектна, за да си единствена обичана и уникална. Обичай партньора си така, че, точно твоята любов да го топли така, че с всяка останала любов да му е “студено”. Ако ще влизате в някакво съзтезание не се съзтезавайте с това да бъдете най-добри, а със сърцето си и любовта която давате, защото по-красива, по- умна, и т. н. Се намира, но точно такава като теб, не, запомнете го и бъдете себе си, човека така и така щом е избрал вас, значи вас иска, покажете му точно вашия начин на любов, научете го точно на вашия език на любовта, точно вашия маниер на партнорство и останалите просто ще избледнеят за него каквито и да бъдат, защото най- голям комфорт ще усеща с вас, понеже вие това сте го показали, а останалите са просто някакъв сексуален обект, който дори да го кефи ако не стреми да покаже това, че може да го обича и като цяло това което сте показали вие, той няма как да знае и няма как да приеме на сериозно такъв човек, че да измести мястото ви. С няколко думи казано ако давате 100% от себе си за връзката си, и ако човека е лоялен и стойностен, няма какво да ревнувате и да изпадате в такива дълбоки размисли и конспирации. Друго нещо което мога да кажа е, че ако ограничаваш човека, с когото си е много- по възможно той да ти изневери от колкото ако му даваш свобода, подчертавам свобода не свободия, разврат и толериране на неща от, които връзката ви може да заприлича на отворена. Просто лично пространство, което да покаже на половинката ви, че му гласувате доверие, което даже ще го поласкае и ще го накара да ви има на вас и, ще имате реципрочност. Когато ограничаваш един човек, особено без основание се получава малко, забранения плод е най-сладък и точно тогава му се иска повече, защото ще се бори са свободата, която няма, докато ако я има е друго.

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: 2db192a0cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Има разлика между ревнива по принцип или подтиквана да бъде ревнива. Мъж, който се заглежда дори нарочно по жени по улицата в присъствието на приятелката си, който лайква снимки постоянно на някаква жена, ама си има приятелка, след изневяра от негова страна и пр. и пр. Има жени, които не са били ревниви, но отключват ревност след всичко това. И да, не е нормално дори това да е с теб и да лайква снимки на жени, освен в случая, че сте някакви диви тийнейджъри и до токова го клати хормона, че не може да се удържи.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: 6e00611405
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Разбера ли че жената е ревнива, удрям и един кур и я зарязвам.

 
  ...
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: 35d7a8f8f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не виждам нищо сладко в това постоянно да дебнеш, ровиш кой как погледнал, какво харесал и да си развиваш не филми, а цели сериали. Вземи да поработиш върху самооценката си вместо да се занимаваш с изсмукани от пръстите неща.

 
  ...
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: fd099ea92b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Мнението ми е, че бих те търпял. Веднъж, два пъти и трети няма да има, ако ще да си най-красивата, най-стойностният човек и т. н. Тия неща на друг, който би търпял и е окей с това да бъде следен и разпитван 24/7, сякаш не е във връзка, а в затвор. Човек ако иска да ти изневери, ще го направи, независимо от това следиш ли, не следиш ли.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: bd5aa25d52
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Жената е ревнива ако знае, че не дава нещо в достатъчно количество на мъжа си - уважение, респект, любов, секс, общуване, споделяне, грижа като домакиня, оценка. Не е необходимо той да го разбира. Тя го знае.

М70

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: 73b77add18
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Ако ревността под формата на шега, от типа ей коя е тази с леко закачлив тон, ще му стане приятно на егото, но ако си няква манячка да вдигаш скандали и да чоплиш за щяло и нещяло става задушаващо и в един момент сама си придизвикващ съдбата да се махне или да изневери.

 
  ...
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: e4da9315ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Моя е същия че и от приятелки почна да ревнува. Авторке, това е патология. Имаш ли в родата шизофреници?

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: 338ff632d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Никога не съм ревнувала. Като иска да гледа - да гледа, да си чати, да излиза... Под достойнството ми е да дебна и следя. Дори не съм гледава в последователите му. Нямам намерение да си тровя нервите и здравето. Вратата и пътеката като нещо не му стига. Светът ми не свършва с някакъв мъж. Така си живея безгрижно и щастливо

 
  ...
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: 47e56a2e70
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Жена съм и не съм ревнива без повод, но мъжът ми не е активен по социалките, няма инстаграм, не коментира и не добавя жени. Казала съм му в началото, че не съм ок с това, той е съгласен, няма ревности, няма караници.

 
  ...
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: 192a26596d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Едва ли има нещо по- токсично за една връзка от ревността.
Ако много шава, по- добре го/я подарявай с чушка в задника и лимон в устата.
Но да трови човек себе си и другият, не, това не е връзка, а понякога стига и до психопатщина.
Никога не ме е вълнуващо например кой зазяпва мъжът до мен или поканва с поглед, поведение т. н.
Никога не съм правила проблем ако те отговарят на поканите. Аз само наблюдавам дискретно как се държи той. Видя ли категорично, че е готов да поеме, приключвам без обяснения.
Няма да падна толкова ниско, че да обяснявам "пък тя те сваля, пък ти се вижда, че си готов да скочи, само моето присъствие те спря" бля бля та пък да им слушам глупостите от рода на "ти си луда" и тем подобни. Нямам нужда на него да му доказвам, че е реагирал както е реагирал, достатъчно е, че аз знам и съм си направила изводите.
Комплекса, които постоянно търсят одобрение в жените наоколо също нямат място около мен.
Смятам се за цяла, завършена личност и само с подобен може да се получи при мен. Никакви половинки, четвъртинки, недочесани, под контрол на базовите си инстинкти т. н
Сексуална жена съм, случвало ми се е в миналото с един: мен не успял да оправи, тръгнал с други да пробва... оффф далеч такива също.

 
  ... горе^

...
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: 2db192a0cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   9, хаха. Не е до самооценка. Като не дебнех и не ровех, не знаех доста неща, които в последствие разбрах. Свалих розовите очила. Нямам против да ме дебнат нямам парола на телефона, не лайквам снимки на мъже, нямам скрити чатове и чатове с мъже и това е нормално, другото не е нормално. Да си във връзка, да те хванат, че и мусене и чупки и стойки, че те дебнели.

 
  ...
преди: 7 месеца, 29 дни
hash: bbe6598196
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Жена съм и винаги имам едно наум, когато дадена жена е обвинявана в прекомерна ревност. Или се е парила в миналото и внимава, или усеща, че има защо да ревнува. Едва ли ей така ще ѝ хрумне да си усложнява живота и да се трови вътрешно, защото ѝ е скучно и няма какво да прави.

 
  ...
преди: 7 месеца, 28 дни
hash: 6dba240f8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Към номер 3:
А тези доста приятелки имаше ли реално от какво да ревнуват, подозренията им бяха ли оправдани?

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 28 дни
hash: 650bb5aef9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Женен съм за ревнива жена. Особено в младите години беше патологично ревнива. Прибирам се към 0 часа или малко след него и купона започва. Изпитваше огромна слабост към ножовете. Все пак тренирал съм джудо 9 години и две бойно самбо, та се оправях, но по -страшно беше да не се хлъзне на паркета, че в спалнята е пълно с остри ръбове и белята става мигновено. Винаги използваше момента когато се събличам и ръцете ми са заети. Е, веднъж имаше успех с една отвертка, точно когато си събувам джинсите, а точно тогава нямаше никакво основание за ревност, бях като ангелче. Просто дрехите ми миришеха на дамски парфюм, защото времето беше топло и изглежда, че с колежката сме танцували по-притиснати, ами случва се. Доста добре ме одраска с отвертката, та белега и до сега се вижда, близо до югуларната вена. Беше купон като сме на морето и дойдат, така чаканите червени дни. Тогава освен охкането, пиенето на обезболяващи, витамин С, Метилергобравин, ако съм го запомнил. Тя лежи в стаята, а аз с дъщеря ни на 5-7 години на плажа. След като се приберем доклад. "Мамо, едни какички ми купиха сладолед", "Мамо с една какичка плувахме"/с пояс/ на пет метра от брега, "Майко татко с една какичка пуши", а аз не пуша, беше почти седнала на запалката, та аз я взех и И запалих цигарата, "мамо, ама нищо не разбирах какво ми говорят""", ами беше на руски, бяха мили чехкини, е имало е и унгарки. Не знам защо, в много случаи жени като видят млад татко с дъщеричка, като, че ли им се променя характера, стават много по-ласкави.. С годините поомекна, но вътрешно я гризе. Казвам И, в най-самоунижаващият глас, нещо от типа. "Ама душко, коя уважаваща жена ще ми обърне внимание и за какъв дявол както и ред други самоунижения". Отговора е "ти за глупава ли ме мислиш", а тя е със страхотни аналитични възможности, безкрайно високо АйКю, прекрасна инженерка и математичка.. А на всичкото отгоре мнителна. //Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време"

 
  ...
преди: 7 месеца, 27 дни
hash: 2db192a0cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   21, Точно защото е с прекрасни аналитични възможности знае темперамента Ви и слабостта Ви към слабия пол (личаща и по доста Ваши коментари в сайта).

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 27 дни
hash: 650bb5aef9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   До № 22. Ами жени ще харесвам, няма мъже да харесвам, нали.. Жените са топли, гъвкави, заоблени където трябва, меки където трябва, по-твърди където трябва, могат да вдигнат в небесата, но могат и да те забият като пирон в земята. Как да не ги харасва всеки нормален мъж. Освен това почти цял живот, особено първите двадесет години, колежките бяха умни, високо образовани, културни, пракрасно възпитани с добър произход. Всичките инженерки в областта на електрониката. Държа да подчертая, че винаги сме били в една възрастова категория. Смятам за отвратително мъж на 65 години, да има любовница, шестнадесет годишно момиче. То може да сгреши поради неопитност, но той- не -знам за такъв случай. Смятам го за отвратително. //Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време"

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker