Семеен терапевт - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121307)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18556)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Семеен терапевт
преди: 7 месеца, 9 дни, прочетена 889 пъти
Здравейте
С приятеля ми решихме да ходим на семеен терапевт, с цел да си изградим отново доверието (най-вече аз към него) във връзката, както и комуникацията, последната година имахме много проблеми, но това не е тема на раГовор сега. Моля да споделят опит тези, които са ходили на семеен терапевт. Ходили сме 4-5 пъти при въпросната терапевтка, но наистина на няколко пъти ми се стори, че тя сякаш заема негова страна и понякога оправдава дейатвията на приятеля ми - пример: аз казвам че трудно мога да му имам доверие защото не само на мен, но и във всички негови предишни връзки е изневерявал, а тя казва: той тогава е бул тийнейджър, тези връзки един вид не се броят, което очевидно за мен не е така и не смятам че щом е бил тийнейджър изневерите не се броят. Има и друуи примери но ви казвам най-скорошния. Другото което не ми направи добро впечатление от нея е, че последния път с него на сесията леко се скарахме леко си повишихме тон, но е нормално предвид въпросите които тя задаваше с цвл да ни провокира, и тя се изтъкна- не искам да ви слушам как се карате, аз не съм тук да ви слушам караниците, и цитирам “имам прекалено много дипломи за да слушам как се карате и е обидно спрямо мен”. После ни сравни с други двойки- имала съм много по-тежки случаи на изневери, намесвани са и деца, и не са си повишавали така тон както вие, и ако още веднъж се случи ще ви кажа че не искам да работя вече с вас.

Според вас това цялото нормално ли е да го каже, защото на мен ми се струва странно да изтъква колко дипломи имала, без да е тема на разговор и да сравнява с други двойки като всеки случай е различен и всеки приема нещата различно. Нямаме друг опит освен с нея и не знаем това окей ли е за терапевт или не и трябва ли да я сменим.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 8 дни
hash: 3a3e2ec864
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Задява го. Пишман терапевт. Кой я знае как после спи с мъжете, уж сдобрявайки ги.
Няма смисъл от такива глупости. Карат си по схема и хич не им дреме.

 
  ...
преди: 7 месеца, 8 дни
hash: f93f841f30
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Психолог съм (дипломиран), но все още не съм специализирала като психотерапевт (т. е. предстои ми дългогодишно обучение в психотерапевтична школа). В момента даже работя в друга сфера, за да мога да си позволя финансово не само обучението, но и часовете на лична психотерапия, които са задължителни за всеки психотерапевт (не е възможно да си адекватен за клиентите/пациентите си, когато не умееш да се вглеждаш и в самия себе си).

Това, което разказвате тук, със сигурност ме навява на разни мисли: сигурна ли сте, че въпросната дама наистина притежава толкова много дипломи, колкото твърди? Струва ми се, че това е изключително нарцистична свръхкомпенсация, криеща зад себе си липса на квалификация, на опит, на знания. Поинтересувайте се: завършила ли е бакалавърска програма по Психология? Притежава ли магистратура в областта? В коя психотерапевтична школа точно се е обучавала, завършила ли я е, под супервизия ли е в момента; какъв е статутът ѝ изобщо? Разровете се онлайн по темата; ако притежава единствено няколко сертификати от разни съмнителни обучения, траели средно около 2 дни, насочете се към друг специалист. В България, за съжаление, вече изключително много се злоупотребява с професията и всеки втори се представя за психотерапевт, когато всъщност не е. Нужно е да се внимава и човек да проверява абсолютно всичко; да е критичен и скептично настроен.

Ако имате допълнителни въпроси, пишете ми в темата; ще се радвам да бъда от полза.

 
  ...
преди: 7 месеца, 8 дни
hash: 7358434957
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Да, те се държат провокативно като цяло, не дават съвети, коментират само. Накрая те оставят да си блъскаш главата кое е вярно, а много пъти си и направо обидена от казаното. Не се държат като приятели. Не очаквай съвет като от приятелка.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 8 дни
hash: 01d97b56ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Терапевтката е комплексарка. А гаджето ти куцкар. Смени и терапевтката и гаджето.

 
  ...
преди: 7 месеца, 8 дни
hash: 7d5aa0debe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Хаха ще падна.
Според мен сте тръгнали на семеен терапевт, за да търсите кой крив, кой прав, едва ли бе съдия ви трябва, което няма да завърши добре.

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 8 дни
hash: 9f07652d71
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Не споделяш за проблема си адекватно в поста, опитваш се да намекнеш за лоши черти на терапевтка. Това ме навежда на мисълт, че с тази публикация не търсиш истината, а търсиш подкрепа, търсиш собственост над истината, търсиш тя да бъде "твоя". Говориш за страни - негова - твоя, тоест за теб е по-важно да излезеш победител в някаква битка, вместо да вървите заедно на някъде.
Също - говориш за приятеля ти и за себе си в множествено число, като че той ти принадлежи. Отделен детайл - казваш Семеен терапевт, а говориш за приятел, не за съпруг.

Това са доста проблеми. От малка ли те е страх от истината? Няма от какво да те е страх! Истината те освобождава, когато й се довериш. Стига битки, любовта не търси своето.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 8 дни
hash: 5ae20be072
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Жена която е убедена че терапевт ще накара приятеля й да не изневерява, при условие че той от дете е женкар? !? Какво да ти кажа вярвай си!
Щом не можеш да понесеш изневери защо си във връзка с човек който е свикнал да хойка?
Иначе терапевтката е права, колкото и да и плащате на сеянс, тя не е длъжна да понася скандалите ви, трябва да се съобразявате с повишаването на тон пред други хора. Дори и да ви провокира, тя го прави с цел да размислите по думите й, не да крещите в нейно присъствие.

 
  ...
преди: 7 месеца, 8 дни
hash: c3513103e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Не е добър психолог. Тази ви възприема като публика за демонстрации. Пробвайте с друг терапевт, най-добре с мъж.
Ако сте в София, потърсете Иван Марков. Той е млад психолог в средата на 30-те и е помагал на редица от хората в обкръжението ми. Можею да го намериш във фейсбук, той няма против.
Включително и аз се свързах с него, когато бях в депресивен епизод и ме измъкна оттам.
Участва в БНТ в едно предаване "Малки истории", предполагам ви е попадал.
Трябва ви сериозен терапевт, а не някаква такава лелка, която ви обижда...

 
  ...
преди: 7 месеца, 8 дни
hash: c721959f20
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Ако отидеш при лекар, ще си позволиш ли да се караш с някого или ще проявиш уважение към социалната ситуация и средата? !
Вие сте я потърсили. Ти с цел тя да ти оправи връзката, той щото се чувства притиснат от теб.

Няма да я бъде, момиче! Той не е за теб, ти не си за него.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 8 дни
hash: 388e0e8fa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Помислете за друг терапевт. Има и други кадърни хора, които не парадират с дипломите си.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 8 дни
hash: 44a46f569e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Браво на 6-ти коментар, точно в десятката!
Авторке, надявам се да разбереш какво ти казва 6-ти, макар лично да се съмнявам.
Моят съвет е да се разделиш с приятеля си, а не да се караш с него. Тръгни после на психолог, имаш голяма нужда, или чети книги по въпроса, успех!

 
  ...
преди: 7 месеца, 8 дни
hash: 6668680d97
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   От авторката до номер 2:
Честно казано опитах търаих доста, наистина доста в интернет- абсолютно никъде не открих информация за нея осяен в една страничка където само й се споменава името, отпреди години, на 5-6 страница в гугъл. Абсолютно никъде няма нито кабинета й, нито твлефона й в интернет или някоя социална мрежа, дори самата тя няма социални меежи което в доста странно на днешно време, отделно приятелят ми ми беше споделял че още на 1вия сеанс на него му споделила ккви квалификации има, наистина взех да се съмнявам има ли ги, и аз съм човек с висше образование, но никога пред абсолютно никого(още по-малко пред пациенти / клиенти) не съм изтъквала какво съм завършила и какви квалификации имам.
Към номер 6-
Приемам истината, благодаря че изказваш мнение, ти имаш ли опит с терапевти? Как трябва да се държи вдин такъв? Именно защото аз самата смятам, че няма Моя и Негова страна, а трябва да се изправим НИЕ срешу проблема, не ми хареса как тя на няколко пъти в различни разговори и ситуации заема негова страна, защитава го, и то е напълно явно, на моменти даже сякаш ме напада.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 8 дни
hash: bbdd4399bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Прочети много внимтелно какво пише 2, защото това са фактите, които трябва да провериш. Не знам къде живееш, дали имаш избор на психотерапевт, но за такъв се изискава наистина такава квалификация от тях. Това е най-спекулативната професия в момента. Всеки се пише гуру по темата, а може много да навреди като не е компетентен.
Второ-той ти изневерява, не е поемал вероятно семейни ангажименти, а ти се заблуждаваш, че градиш нещо с него. При вас я няма основата на отношенията, за които отивате да се консултирате. Наистина, психолог няма да промени приятелят ти.
А, нейните претенции са безумни с тия дипломи. Вие сте успели да се скарате пред нея, представям си како сте сприхави, когато сте сами.
Единствено, надежда дава, че и двамата отивате на консултации.

 
  ...
преди: 7 месеца, 7 дни
hash: 08b49e8dc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Не, не е уместно да се хвали с дипломите си.
От ваша страна разбира се също трябва възпитание. Тя е права ако реши да отказва на клиенти, които и създават неприятности, скандали, крещят и т. н.
Като цяло аз ако съм на твое място ще сменя мъжа и ще спра да посещавам терапевта.

 
  ...
преди: 7 месеца, 6 дни
hash: 44a46f569e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Напусни го, като го ревнуваш, къде си го помъкнала по терапевти? ! Хубав- лош, той е такъв, какъвто е и ще си носи кръста. Ти коя си, че да му вменяваш вина, да го съдиш и да се ровиш в миналото му? ! Терапевтиката ти е най- малкият проблем, проблемът е в теб, че се опитваш да контролираш и променяш друг човек, вместо да погледнеш себе си. Права е жената, колкото и да не ти харесва, как не ви е изхвърлила, не знам!

 
  ... горе^

...
преди: 7 месеца, 6 дни
hash: c1e81f93f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Като цяло цялата тая история ми звучи тинейджърска. Права е жената, никой не е длъжен да ви слуша караниците. Вие сте там за да получите насоки и да работите върху себе си за да се подобрите. А не да се обвинявате.
Ние с моя мъж сме посещавали 2 пъти по отделно. 1 път аз, един той. Много ни помогна. Но всеки един от нас имаше желание да подобри себе си. При теб виждам голяма доза незрялост.

 
  ...
преди: 7 месеца, 6 дни
hash: ae18c0e38a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Като не можете сами да прецените, че не сте един за друг (той - женкар, ти ревнива), тъпчете гушите на всякакви самозванци и шарлатани. И на 100 психолози да отидете, пак ще ти изневерява и накрая ще ти писне да търпиш и ще се разделите. Този нито те обича, нито те уважава щом се чука с друга/и, толкова ли е трудно да го разбереш сама? И няма да спре и да бъде само с теб, не се самозалъгвай. Не психологът Иван не знам кой си, ами и Хари Потър не може да го накара да те обича и да не ти изневерява.

 
  ...
преди: 7 месеца, 5 дни
hash: 1b77399884
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   2 В школата на Мадлен Алгафари си явно, не ми обяснявай как ако не ходиш на психоверапевт не можеш да се вгледаш в себе си. Това и в Софийския университет го няма, накой да те задължи да ходиш на психолог, защото учиш Психология.

Сега по темата, пищман психолози и 100 дипломи да имаш, нивото и манталитета са потресаващи в България.
Не съм психолог, но ще ти кажа, че изневярата е повод за осъзноване., второ грешка е, че гледаш връзките в миналото му, ти си сега с него и че е изневерил на някоя си, теб не те касае.
Реакцията когато сте се скарали без коментар, пълна комплексарщина.
Отваряй нета, чети, слушай видеа и се соморазривай.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 3 дни
hash: 9f07652d71
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   От 6, благодаря за умерената и приятелска реакция на авторката.

Като цяло целта на терапията е ти да си отговориш сам на въпросите си, не някой да ти сервира готови отговори. Бил съм на терапия, дразнеше ме единствено това че терапевтата демонстративно показваше "спазване на норми". Иначе много ми помогна да открия къде се бях "затлачил".

Напълно е възможно телапевтката да не е перфектна, но това, което е от значение е целта - каква е тя при вас, дали и тримата искате ако има проблем, той да се оправи. Вярвам, че това е така, надали някой има лошо намерение, нарочно да разваля нещо. Това да се хвали е разбира се детинско, проява на неувереност.

Успех, пиши дали ви е помогнало.

 
  ...
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: 08668eba52
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Сменяй терапевтката! Не я знам колко дипломи има, но от това по-непрофесионално отношение, аз не си представям.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 1 ден
hash: 6668680d97
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Здравейте
Благодаря на всички за коментарите
Обсъдих с приятеля ми кое ме притеснява, и смятам че или трябва да сменим терапевтката или да спрем при тази, но той не е на това мнение, според него нейното изказване за дипломите било нормално, просто направила забележка, макар че според мен забележка може да направи и без да споменава това, и той не смята че тя го защитава. Казах му окей давам още един шанс, да видим как ще се държи, макар че нямам вече желание да ходя, та ще видим как ще бъде за вбъдеще

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker