Поредната глупачка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121551)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Поредната глупачка
преди: 7 месеца, 17 дни, прочетена 1525 пъти
Видях подобни теми и реших и аз да пиша: За простотията на хората и вмешателството във връзките.

Имах двугодишна връзка с едно момиче: Тя от Видин аз от София( последните 3години).
22 и 27г

Пламна една любов която трудно се гасеше, имаше сълзи имаше караници, но най-вече любов не се оставяхме да не се чуем за повече от два часа когоато не сме били заедно да ли тя при мен да ли аз при нея.

Имахме мечти и както аз така и тя, видяхме какви са плюсовете, какви са минусите на големия град, и за мен най-важното беше как по-спокойно може да се отгледа едно дете, как живота ни ще е по-добър и най-вече да можем да винаги заедно.

Свикнал съм с малкото, мога да живея и да мизерствам не ми е проблем, въпреки, че тя беше разглезена, виждаше, че не съм от тея дето ще и забранят нещо или прочие..

Аз имах работа която я върша изцяло през интернет, но все пак трябва да оперирам със складова наличност и въпреки че бях с доста свободно време се изискваше да имам присъствие ежедневно.

За това реших да преместя процеса и да изграждам това в родния ми малък град и там като пътувах ми идваше по- не натоварващо ежедневието, без задръствания без всякакви други просотиии, реално изкарвах доста над средната заплата в софия, същото това исках да го преместя и вече бях започнал да го правя в града ми и като махнех разходите от към складове, като махнех наем за жилище в софия, мога да ви кажа, че се чувствах повече от добре и дори като Европеец въпреки че не ги харесвах.

Споменах го за да вникнете в темата:

Бяхме се разбрали да се преместим и да си вземем жилище, отделно аз имам но то е към родителите ми, но искахме наше.
Града и харесваше, има база за развитие в тези неща които се интересуваше тя, имам контакти и нещата вървяха на добре.

Имах заделени средства, но нито на нея нито на когото и да е било съм казвал колко са и какво смятам да правя. като ми е задавала въпроса съм казвал няма значение или че имам много по малка сума от реалната.

Това, обаче местене не се нравеше на родителите и, почнаха едни кавги почнаха едни проблеми, защо сме щяли да го правим, започнаха да ми се бъркат на мен, започнаха да ми говорят за пари, пари пари...
Веднъж караница, втори път, сърдения, кавги, блокирвания, разговори на тема, как родителите и не ме харесват, дори ми намекна, че те са искали да отидем при тях да живеем? Нищо против Видин въпреки, че града е западащ, обаче Домазет ли да ставам? при това при хора които очевидно искат да им избодат очите.. вкараха и тая муха в главата и до там... всички планове отидоха подяволите.. през ден и звънят и я притесняват, тъкмо се сдобрим и ново Двайсе, накрая онея са и поставили условие или тях или мен и ако избере мен нямала да получи благословия...
Щяла да си провали бъдещето с мен, аз съм щял да я карам да мизерства

Каквоото и да направих и там да бях отишъл тея хора нямаше да ме приемат като зет, до колкото разбрах са търсели някой който да им слугува.

Разделихме се, брутално беше за мен, тя беше любовта на живота ми.

Видях, че след няколко месеца нейните са я присламчили към някакъв от нейния край, какво точно се е случвало не съм и питал.

Само едно разбрах, хората са склони да вярваат в Еднорози и в измислени герои, но в любовта не!!!

В любовта не вярват и не и се доверяват - Аз както го планувах така и стана- За година и малко след раздялата направих това което бях обещал да направя с нея, преместих работата си, приходите ми се увеличиха и си доказах на себе си, не някой друг, "ти не излъга - ти повярва в себе си" - те не повярваха в теб

Сега съм с нов апартамент, сам съм да, но със злобни родители колко щяхме да изкараме?
През работата и контакт в една фирма получих изгодна оферта заради лоялен клиент да си взема и чисто нов автомобил 2022г, не на изплащане, а в кеш!

Случайност или не ми попадна на сегашния и профила му в тикток:

Пълната противоположност на мен: Видях и стандарта на живот, апартамента който живее( глупака всичко качвал в соц мрежи), колата на която тя беше сложила сърчице...

и се замислям хората понякога не оценяват какво имат: Аз бях добър с нея, обичах я, исках да е щастлива и шях да я направя такава, тя обаче избра да е до полата на майка си и уж и обещаваха невероятен живот, а в момента мизерства.

До такава степен я опознах тогава, че това момиче не би издържало, ще рухне психически както рухваше когато родителите и се мешеха, знам как съм я успокоявал, знам как е туптяло сърцето и и въпреки, че ме е наранила и изоставила тя ще си остане моя любов, колкото и да иска да ме забрави дълбоко в себе си ще ме помни.

Благодаря, че прочетохте, съвети знам че няма да получа защото сам съм си виновен, за дето вярвам в любовта, но мога да дам съвет към момичетата:

Родителите са добри, не ги съдете, не ги обиждайте, но не позволявайте да ви се мешат, защото видях празния и поглед в очите и година по-късно, няма как да го изпълниш нито с пари, нито с каквото и да било ако бил пълен с любов.

Сега проблема, че вече почти не вярвам на която и да е била: виждам ги през една призма която винаги ме връща назад и знам, че трудно в днешно време някой ще с теб заради самия теб, а не заради имуществото ти.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 16 дни
hash: 0d2cb99ed5
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Мъж съм, но не ти харесвам разсъжденията. Казваш че нея нешо нямало да я устро, гледал си, мислиш го, а реално нищо от това обаче не етвой бизнес.
Твой бизнес е че въпреки всичко, тя те е оставила и очевидно не иска да има нищо общо с теб.
Това което не ми харесва в историята ти като цяло е, че се описваш като добър не знам си какъв, трето-пето, най-големия самарянин, а в същото време по действия показваш че си просто едно недорасло момче нямащо нищо общо със самооценката ти.

 
  ...
преди: 7 месеца, 16 дни
hash: 134997a456
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   всички имаме по една такава, братле, каквото тоакова в края на деня

 
  ...
преди: 7 месеца, 16 дни
hash: ff8c2d8e00
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Мислиш като жена. Какви вечни любови, какви приказки?
Тя от единият край на страната, ти в столицата. Ама естествено, че ще те иска. Ти пък явно в някой минал живот си бил жена, щом си толкова романтичен. Няма лошо, ама малко реално гледай. Тя е малка, лесно податлива.
Развил си се, за какво ти е да зяпаш сегашния и? Да злорадстваш? Надявал си се да тъне в мъка по теб, докато е жива? Да се вайка, да лази от Видин до София? Жена може да тръшка така, ако е на 15--16. После с годините мисли мъжката и спира да се впряга. Ти явно си си представял нещастието и, ама-греда!
Имаш нарцистични наклонности. Няма да си нещо незабравимо. Аз бившите хич не ми дреме с какви са, пък какво правят. Че и да обвинявам родителите им за нашите проблеми. Кой родител ще си пусне детето да живее с някакъв на не знам колко си км? Не си искал да хукваш ти, ама иначе много любов имаш? Тя да си зареже всичко, за да угоди на теб. Жертвите да са само нейни. Това не е любов.
Просто от едни нарцисисти е щяла да отиде при друг. Ти още стой и зяпай профила на сегашния и трупай злоба.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 16 дни
hash: 5053d28c5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Родителите винаги са на първо място. Тя е направила правилният избор. Голям праз за апартамента и колата ти. Всеки може да има. Така говориш все едно предлагаш яхта или частен самолет :D

 
  ...
преди: 7 месеца, 16 дни
hash: 260a24f47d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Аз съм от обратната страна как родителите на мъжа ми го настройват без причина, хора не знаете колко е ужасно. Моите родители никога не са ме учили да си взема богат мъж, но че е хубаво да е интелигентен и когато му казвах да завърши висше в началото на връзката ни го прие много възторжено, после това и "завършилите" станахме обект на подигравка и после разбрах защо. Родителите му близо десетилетие не преглътнаха връзката ни, въпреки че съм се държала с тях и него добре, по-красива съм от него, имам повече пари и му родих дете. Дава ми пример за подвиг жени бивши негови колежки с 5-6 инвитрота платени от мъжете им, които той никога не би платил, ако аз имах проблем със забременяването. Родителите му всяха безброй интриги и до момента грам не са помогнали за гледането на детето, сред поредното вмешателство там да се общува е безсмислено и отказвам да общувам с тях. Той много ги слуша, те му влияят. До година-две очаквам реална раздяла предвид обстоятелствата. Никога не съм му казвала да избира, но един човек там дори си позволи физическа агресия към мен при което той замълча. Това ми дойде в повече. Токсичните роднини могат да скапят и най-хармоничните отношения.

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 16 дни
hash: fd742ec412
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Нормални неща от живота, важно е да си на първа позиция във връзката си, така поне знаеш, че си окей, кое ти е странно, ако не е знаела, нормално сега да мизерства, явно е преценила не точно, случва се, има и честни хора, важното е да се осъзнае на време, а ти имаи предвид, че каквото си видял може да е просто така представено, не вярвай на такива кадри, които знае каква е реалността, щом е при друг, няма защо да я мислиш.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 16 дни
hash: 408d3ce236
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не си виновен за нищо и не смятам, че трябва да се обвиняваш за нещо. Направил си най-доброто, на което си бил способен в онзи момент. Няма за какво да съжаляваш, трябва да събереш сърцето си и да продължиш напред. Раната ще зарасне, не зная причината поради която, е трябвало да минете през това, но това е урок, дали ще опазиш сърцето си и вярата си, че любовта съществува. Смел и много борбен млад мъж си, не забравяй кой си, не позволявай егото ти да се изяви, не се възгордявай, а пази и развивай добродетелите, с които те чета тук. Много по -трудно е да останеш добър човек, по-лесно се става лош и много по -лесно се затъва. Пази се, събери се, и не губи вяра в любовта. Всички минаваме през една такава истинска и силна любов( тя не винаги просъществува в дълготрайна връзка), но идва нова не по -малко силна и истинска, но живота продължава и никога не се знае дали след години, когато и тя узрее да се съберете отново. Вярвам в теб!
Ж42

 
  ...
преди: 7 месеца, 16 дни
hash: 85d93bd851
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Минало свършено. Като има начало, има и край, всеки ден милиони връзки приключват, нито сте първите, нито последните.
Най-излишното и безсмислено нещо е да е да ровиш и да съдиш пост фактум кой е крив и кой е прав, както и да гледаш профили и снимки из социалните мрежи. Щом си се разделил с някой- край, какво прави, с кого е вече не е твоя работа. Животът си е неин, ти си гледай твоя. Незаменими хора няма.
Уж я обичаш, уж голямата любов, обаче в писанието ти се чувства повече някакво злорадство и непревъзмогната обида.
Радвай се на това, което си постигнал и имаш, но има една незабравима мисъл от "Малкият принц" - " Най-същественото е невидимо за очите".

 
  ...
преди: 7 месеца, 16 дни
hash: 1a251cbba1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Първите негативни коментари:

Първо не мога да счета себе си като такъв какъвто ме описвате, защото през цялото време аз съм преглъщал и търпял обидите на цялото и семейство в името на любовта ни, тя ме е защитавала, но както спомена по-горе едно момиче родителите и не спряха.

Не съм направил аз саможертва? С кое, че и подсигурявам всичко, че имам вече изградено нещо и да собствен бизнес, но няма какво да изпадам в подробности. Отделно ние имахме собствени планове и мечти които бяха разбити след като тя започна да споделя с родителите си, тя явно си е знаела какви са и затова и е криела в началото.

Защо да не мечтая за вечнната любов, жена съм бил в предния живот, това, че вие не може да обичате безкористно и без да търсите интерес или да тичате от една на друга не означава, че не съществуват хора и като мен.
Твърдя и вярвам в любовта и знам какво е, вкъщи съм я видял израстнал съм в добро семейство в което точно това е важното, не парите, това, че аз разполагам в момента е на база учене, лишения, труд, безсънни нощи.

Като съм казвал на някой, че от университет отивам на работа и от работа отивам да доработвам вкъщи на компа до сутринта другите всеки ден бяха на дискотеки, ходил съм и аз ама приоритетите са ми били други: Има едно хората не са склонни на лишения, нали ви виждам точно в тая сфера съм и знам как сте лесно с маркетингов трик сте захапали въдицата. стига с това.


Цялата история я написах защото като сподели по-горе момичето, има хора които на база това, че не са постигнали нищо, стигат до степен да завиждат на детето си, аз я обичах, гледах я с двете си очи както никой друг не съм гледал, те я накараха заради първични неща да се отдръпне от мен, , нали съм чувал разговора който така и не и казах че знам: Мамо, той ме обича, остави ни, избрала съм него, не разбирам защо се бъркаш.
-отговора беше: Няма любов, не го мисли чак толкова гледай да си близо до нас, той иска само да те отделечи от нас а няма да го допусна, има и други ще намериш..
Мамо престани...

След тези думи два дни по-късно съм преглъщал език и стискал зъби като бях поканен отново при тях.
С мазна усмивка ме гледаха, търпях заради нея, друг не би го направил, за това не допускам някой да ми каже, че съм бил такъв онакъв, бях точно какъвто трябва да е един мъж: Обичаше я безрезервно, бях нейната подкрепа, грижех се за нея, бях нейния най-добър приятел, бях човека с който става и ляга.

Не съм очаквал да тича по-мен след това, нека е щастлива, нека се радва на това което има, но думите, думите тежат, болката остава и когато без да имаш вина биваш наранен рано или късно всеки си го получава.


Може да звуча като дегенерат като някъв повярвал в себе си, но да аз вярвам в това което говоря и съм това което казвам и се гордея с това.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 16 дни
hash: d7e6b7d967
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Унизително Деградирали и унищожени от гладните си провалени майки, 80% от съвременните уж жени(20-30г. ) Имам познат със сходна и адски драматична история, повече от силна любов, супер допълващи се души и СТОП! Липса на лично мнение при въпросните женички, породени от задушаване, внушения и манипулации от майките им, чиито личностен провал ги кара, да хвърлят буквално на кучетата дъщерите си, като последен шанс за някакъв изкривен успех... Също липса на смелост, дори характер и личност като цяло! С очите си съм виждала Въпросната мома на моя близък каква е тя и връзката им като просто е на страни от ама, говорим за нормално лично пространство и последващ шок в момичето и отношенията само, ако за час-2 бъде зает мъжа и мама поднови контокта и влиянието, пълен ужас развиващ се към контакт от ден или два с мама, то зет и не и пречи, просто бива елиминиран като паднал пържен картоф от чинията, а мама се грижи да е неразличим от другите картофи, за бога! Планове стрес драми обич годежи дати за сватби и толкова грозен край, че като очевидка ми стана неприятно! Е би успял сам който и да е възлюбен без лично мнение в половинката и без смелост за крачка към правилното? Цялата работа била, че мама просто я натискала да роди на вероятен нейн тъпкач, чужденец на 60г. С някой лев, но определено моя познат не му отстъпваше с доходи и тая взела че родила и ги гледам двете с бебето или на уестър юнион през ден или на кафе, а погледа на момичето един празен и обезнадежден бутайки количката с мама до нея вместо мъж, чак и познатия ми съжалявам и това обезличено от майка си момиче съжалявам и дори съжалявам че видях подобни неща, в които още не искам да вярвам че са наоколо, егати какви жени има, аз се бях притеснила относно мъжете... Просто си пожелавам да попадна на човек с ценности и характер когато му дойде времето! ОТНОСНО АВТОРА И МЪЖЕТЕ ВИ СЪВЕТВАМ ДА НЕ ПРАВИТЕ НИКАКВИ УСИЛИЯ ПРЕДИ ДА ПРОУЧИТЕ ЖЕНАТА ЗА ВАС, НЕЙНИЯ ПРОИЗХОД И ГЕН! НЕЩО КАТО ДА СИ ЗНАЕТЕ ЦЕНАТА И ВЪОБЩЕ ДА НЕ ДОПУСКАТЕ ЕВТИНОТО НА БЛИЗО, ДА НЕ ВИ ИЗЦАПА! БЪДЕТЕ НА НИВО КАТО ИЗИСКВАТЕ НИВО! Успех на можещите опитващи любовчии!!!

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 15 дни
hash: d49dd5fe58
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   10, и цялата тая тирада показва как не умееш да губиш. Мъжете все се вайкате, съжалявате, ама късно. Тя си е продължила, давай и ти. Нали се замогна, какво повече искаш?

 
  ...
преди: 7 месеца, 15 дни
hash: 451fede398
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Защо не говори с родителите й като мъж, от теми в интернет файда няма.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 15 дни
hash: 50d2b38e95
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Родителите могат да са най-доброто, което имаш, но също и най-лошото. Могат да те направят велик човек или да те погубят. За добро или лошо не се изисква тест за интелект за да станеш родител. За съжаление този случай не е първи, няма и да е последен. Дано поне някой като прочете историята да се позамисли малко преди да бърза да се меша в любовните премеждия на децата си.

 
  ...
преди: 7 месеца, 13 дни
hash: bbc60df9b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Авторе, колкото пъти я пишеш тази история, все нещо преиначаваш. И преди те питах, и сега пак те питам. Като се бяхте разбрали с приятелката да наемете жилище, защо не го направихте, а се опита да я завреш на етажа, в къщата на родителите си? Защо не постъпи като мъж, и не си удържа на думата? Вярваш ли си сам в тези приказки, че родителите завиждали на дъщеря си, и затова са ви разделили? Ако ти имаше дъщеря, щеше ли да я оставиш с лека ръка да мизерства с някой, който ти се вижда въздух под налягане?

 
  ...
преди: 7 месеца, 10 дни
hash: 1a251cbba1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   15, говориш глупости, нито имам друга тема нито нищо:

Не се е стигнало до наемане на апартамент в града ми поради причината, че и бях обещал да изчакам да завърши близо 6месеца оставаха.

Мога да си позволя не да го наема, а да го купя и такива простотии може да минат при някой друг, тук ти говоря факти:

Фактите са, техните искаха да имат контрол над нея и над връзката ни, едва ли не да ме ползват мен като пионка, видяха, че съм самостоятелен, сам си вземам решенията, сам решавам какво е правилно и не ми нужно тяхното мнение.

Ако имам нужда ще ги попитам, отделно може да се запознаеш с мен да ти покажа що за човек съм, какво върша, как изглеждам, колко съм добър и след това може и съвет да потърсиш от мен.

Ето за 10 коментара 3 случаи излизат с подобни родители, че не съм перфектен не съм, но знам кой съм и какво мога.

 
  ... горе^

...
преди: 7 месеца, 8 дни
hash: ff8c2d8e00
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   16, и ти наричаш жена, която не те е избрала Глупачка. Защо?
Защото не можеш за губиш и да преглътнеш собственото си его. Вкопчил си се в това какво правила, пък сега с кого е, пък той какъв е, че родителите, вместо просто да си гледаш живвота.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker