Приятелят ми - с две лица? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121339)
 Любов и изневяра (29745)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Приятелят ми - с две лица?
преди: 6 месеца, 14 дни, прочетена 994 пъти
Здравейте!

Момиче на 20 години съм и от 4 месеца имам прекрасен приятел, който е по-голям от мен - на 24 е. Винаги съм била много срамежлива, не съм имала много приятели и досега нямах и гадже. Като се запознахме, той ми направи впечатление - много богата обща култура, може да говори на различни теми, работи на две места, отличник, възпитан, кротък, верен приятел - държи на всичките си приятели от над 10 години, помага на родителите си.

Бързо се влюбих в него и влязохме във връзка, но с времето разбрах, че той има и "друга страна" - див купонджия и авантюрист. И то не е като да съм разбрала от друго място, ами напротив, той изобщо не се крие, даже с нещо като гордост разказва своите истории. Аз, както казах, съм доста затворена, обичам да прекарвам вечерите си вкъщи, да гледам анимационни филми или сериали, да чета. Приятелят ми и той много обича да стои така, да гледа филми, принципно е интровертен, обича да си работи от вкъщи, да прекарва време сам, не харесва да ходи по барове и дискотеки...

Ноо... стане ли дума за наричаните от него "домашни купони". Просто става съвсем различен човек. Неведнъж ме е канил да дойда, но понеже това изобщо не е моето място и отказвам, като той не ме критикува и ме разбира. Събира у тях негови приятели - момчета и момичета и да, споделя ми всичко какво се случва, разказва ми, показва ми клипчета, но точно това което виждам ме притеснява. Културното ми момче, което слуша класическа музика, всъщност знае наизуст всички песни на Азис, крещи ги с пълно гърло, върти кючеци и танцува с часове на българска и сръбска чалга, но крещи и хеви метъл и каква ли още не силна музика в двата края на спектъра. Пукотевица все едно не знам какво празнуват. Той уж живее здравословно, не пие повече от бира и вино, забранил е всякакви по-силни вещества в апартамента си, но на тези купони пие много вино и бира и въобще с приятелите му изпростяват здраво. Отделно няколко пъти ми казва, че са му викали полиция заради шума, като той се е съобразявал. Допуска апартаментът му да стане кочина, навсякъде хвърляни салфетки, добре, че не живеем заедно още. Макар че на сутринта си чисти всичко, пак му се чудя.

Наскоро ми каза, че иска да отиде с приятели на стриптиз клуб. Аз категорично му забраних, но той ми каза, че е на 24 и нямам право да му забранявам и той отиде. Видях клипчета оттам, не е правил нищо неморално там, бил е далеч от самите танци, но самият факт че отиде на такова място ме отврати и му се разсърдих. Той ми каза, че просто е искал да опита нещо ново и като цяло иска да опита възможно най-много неща, "които са законни и не са вредни".

Като казах това... друго, което ме притеснява е някаква странна авантюристичност, която той има. Аз съм отраснала в семейство, държащо на сплотеността и може би повече комфортната зона, винаги съм пътувала с нашите в кола на скромни и тихи дестинации заедно и съм си мечтала един ден като си намеря приятел и той да е така, да гледаме залеза на някое романтично място първо двамата, а после и с дете.

Но - нищо такова. Той няма книжка, не иска и да си помисля да изкарва. Не за друго, има много пари, просто се отвращава от автомобили. Пътува само с градски транспорт, влакове и самолети. Обича да ходи до градове в другия край на България с влак за 2-3 дни, да разгледа всичко и да се върне, всичко изцяло сам. Все едно е на разходка в съседния парк... Много се притеснявам за него, казвам му, че е опасно така, той ми отговаря, че всичко е точно, може да се пази, чувствал се свободен с влак. Предлагал ми е да идвам, но на мен не ми се ходи. Също така миналия месец си направи пътешествие със самолет до Дания и Германия, пак сам за няколко дни, непрекъснато ми пращаше снимки къде е и какво прави, но просто не мога да проумея не го ли е страх. Родителите ми също го критикуват за това.

Цялостно идеята ми е, че се притеснявам от неговата авантюристичност и това нежелание за уседналост, въпреки всичкия труд който полага и добрия за възрастта му живот, който си е устроил. Може би понеже родителите ми са се оженили на около 20 и аз също възприемам, че хората на тази възраст вече са уседнали, мислят за наследници и какво да им оставят. А той заявява, че си струва да харчи пари основно за пътувания и за качествена храна.

Не знам, много го обичам, адски мил и прекрасен е, харесва ме такава каквато съм и винаги е уважавал изборите ми, ама... според Вас имам ли бъдеще с този човек, ще може ли да се напаснем по-добре?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 месеца, 14 дни
hash: 1c5263d19c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Поредната измислена история

 
  ...
преди: 6 месеца, 14 дни
hash: 2ee0f7d490
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Не. Жалко е, че първият ти мъж в живота е гамен, купонджия.
Ти си сериозно момиче, попаднало на кретен.

 
  ...
преди: 6 месеца, 14 дни
hash: a0b1b8c1cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Като изключим чалгаджийските купони, всичко друго звучи като за съвсем здраво момче, с всичко нормално за възрастта му.
На 24 г не мислиш, че ще се зажени, нали?
Не знам защо не се включваш в разходките ми извън града, пък и извън страната. Ще се поразчупиш и ти малко, ще излезеш малко от тази твоя кутия... ще имате прекрасни общо спомени, които и сближават повече.
Ще изжевееш прекрасни моменти, опознаеш и други култури.
Помисли си.
Като цяло смятам, че ти твърде "улегнала" за възрастта си, и трофеят си, в което няма лошо, но дори и с него само не искаш да сте извън "кутията" а това не е никак добре за теб. Не само защото така ще се разделите в крайна сметка, но и на 20 г да не искаш да летиш...

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 14 дни
hash: ac86d2b250
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   това не е определението за двуличник - човек който пред теб е добър, а зад гърба ти - не. Той не виждам да прави нещо лошо, забавлява се човека, има две страни на начина си на живот.
Освен случката с полицията - не вреди на никой.
За стриптиз бара трябва да си поприказвате за граници - ако той е решен да отиде, ти трябва да си прецениш и му кажеш дали искаш да се виждаш с човек, който би отишъл на такова място. Въпреки че е отишъл там може да ти е напълно верен... може и да не е.

 
  ...
преди: 6 месеца, 14 дни
hash: 92182942c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Тази връзка няма да я бъде - ти си доста задръстена и това не е обида. Човекът е на 24, много ясно че ще купонясва и пътува.
Не го ли било страх да отиде до Германия? Сериозно? Предполагам, че скоро ще си намери друга, с която няма да умира от скука и с която заедно ще може да се забавлява и пътува.

 
  ...


...
преди: 6 месеца, 14 дни
hash: 0da25cb723
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Ами, не нямате бъдеще! Вие искате да живеете като пенсионерка, и съвсем скоро ще му стане скучно с Вас.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 14 дни
hash: 560bc54263
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Човека е напълно нормален за възрастта си. На тези години е нормално да иска да пътува, да се забавлява с приятели, с две думи да си живее живота. Няма нищо лошо да обичаш да си седиш вкъщи, но и той не прави нищо нередно. След като се държи добре с теб, достатъчно сериозен е да работи и да си върши нещата и те приема каквото си, аз не виждам проблем. Въпроса е ти дали можеш да приемеш него. Няма нищо авантюристично да отидеш с влак до някъде, или да посетиш друга държава сам. По-скоро ти и семейството ти имате малко консервативно виждане над тези неща. Опитай се да си разшириш светогледа малко, съгласи се веднъж да отидеш с него на някое пътуване или събиране с приятели, излизането от зоната на комфорт е нещо чудесно, пък и може да ти хареса.

 
  ...
преди: 6 месеца, 14 дни
hash: 99f5cd7e26
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Подкрепям го, просто не сте на еднакъв етап или не сте един за друг. Аз бях като него - години в токсик връзки, като не искаха нито с мен да идват някъде, нито бяха ок да ида с приятелки. В момента съм на 25 и не съм ходила почти никъде, а сега ми е времето. С човек съм, който е обиколил супер много места, но би обикалял и с мен. А той е и по-голям от мен. В такива случаи или го оставяш да живее по този начин или свикваш или започваш да ходиш с него. Да идете някъде двамата и да се забавлявате дали екскурзия дали просто ей така до съседния град има някаква тръпка. Но на тези години да го ограничаваш е тъпо. Едно е да се притесняваш за него, друго е да очакваш да сте залепени вкъщи затворени.

 
  ...
преди: 6 месеца, 14 дни
hash: 79e7d216f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Нямате перспектива. Остави човекът да си живее и да си избухва, да пътува, пък ти си намери някой домашен чехльо и си стойте в къщи.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 13 дни
hash: 0f44a31e51
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   И с моята жена бяхме така в началото. Всъщност на нея и харесваха домашните купони, но нито моите, нито нейните приятели бяха свестни. Моите поне не чакаха на мен да купя всичко, докато нейните я ползваха като дойна крава. В крайна сметка зарязахме всички. Започнахме да обикаляме много. Аз имах кола, а после и тя си купи, но предпочитахме да пътуваме с влак тъй като имахме 50% намаление като студенти. Обиколихме цяла България. Все още спим на палатка по планините и изобщо най-хубавото нещо беше да разкараме токсичните хора от живота си. Хора които постоянно искаха услуги, вкараха се в драми, вечно имаха нужда от помощ и нито веднъж не предложиха такава, когато ние сме имали.

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 12 дни
hash: 42de29317f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Ти си в едната крайност, той в другата и няма как да се получат нещата, от опит ти го казвам. Ще си изстрадаш доста. По-добре прекрати сега, защото колкото повече време си с него, толкова по-тежко ще ти е като се разделите.

 
  ...
преди: 6 месеца, 12 дни
hash: 6af2175063
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Ти на 20 си ли си или 60, човека се забавлява какъв ти е проблема? Моя приятелка също пътува сама шз Европа защо не? Не го мисли него, погледни себе си. Да не е бил на екскурзия в третия свят. Забранила съм да ходи на стриптийз бар, ако сега не отиде кожа ще отиде.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 12 дни
hash: 6af2175063
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   А ти защо не пътуваш с него?

Хора от кога като слушаш чалга си престъпник и не ставаш. Неща си прави купона човека.

 
  ...
преди: 6 месеца, 11 дни
hash: e312b339db
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Рядко в един човек има чак такива противоположности, затова историята ти е малко нелогична - и звучи като измислена!

ОК. Да приемем, че е вярна.

Аз като човек с богат житейски опит, смятам че в този случай - минусите са "по-тежки" от плюсовете!

Но това е мое мнение, базирано само на краткия ти разказ тук. И затова може да не е съвсем обективно!

Ти си познаваш цялата ситуация в детайли и затова ти си човекът, който трябва да вземе решение какво да прави!

 
  ...
преди: 6 месеца, 11 дни
hash: de63d1d704
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Не разбирам постъпките на вашият приятел, та той е нещо повече от двуликият Янус. Не разбирам разни лигльовци, които си играят с чувствата на едно момиче. За основа на разсъжденията си вземам са мои постъпки и на някои от моите приятели. Но, трябва да направя една уговорка, голямата част от моите постъпки се случват през време на "тъмният" социализъм, когато всички от нас бяха отбили редовната си тежка, двугодишна, редовна военна служба в различни видове войски, като граничари, танкисти, артилеристи, парашутисти, мотострелковаци, радисти, планински стрелци. Говоря за времеви интервал, поне от 10-12 години преди да изгрее слънцето на демокрацията. Няма как да си играеш с чувствата на едно момиче, когато аз само веднъж бях целунат от чешко момиче месец-два преди да влезна в казармата. Това ми беше първата целувка до онзи момент. Да носиш отговорност за 18-19 момчета, когато ти самият нямаш навършени 19 години, те приучава на отговорност и да вземаш сам решения, поне при изпълнение на военните си задължения. За себе си мога да кажа, че бях от така наречените "смотаняци", изпитвах някакъв странен бих казал имагинерен страх от момичетата. До някъде си го обяснявах, че в продължение на 3-4 години приличах на кактус в лицето, направо грозна гледка. Не помагаше нито джудото, нито активното спортуване. Толкова бях срамежлив, а със съученичките най-добре разговарях по телефона, защото не могат да ме виждат. Единственото момиче, с което се разбирах и не се срамувах беше съседчето, но тя пък беше 3-4 години по-малка, но сигурно в емоционален план е била на моето ниво. Беше ми като малка сестра. Да се гавриш с чувствата на момиче, да се правиш на "големият мъжкар", да се надуваш пред някакви отрепки, за да изглеждаш значим, да пренебрегваш момичето, с което си заради тях, аз лично не го разбирам и никога не съм постъпвал така. Когато си с момиче, разните връзки с приятелчета минават на втори план, важно е момичето. Желания на момичето, неговите чувства, неговите изживявания, неговото удобство. Поне аз така съм постъпвал, поне така мисля. За мен, от която страна да го погледна женският пол е по-значим за оцеляването на човечеството. //Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време"

 
  ... горе^

...
преди: 6 месеца, 7 дни
hash: 964d12b2f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Ако историята е вярна, час по-скоро вън от тази връзка. Ти не си готова, а още по-малко той. Може да не ме послушаш, но колкото по-дълга, толкова повече ще го изядеш ти накрая.
Такива после цял живот си събираме частите, на които са ни разпиляли.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker