Важен въпрос към всички жени, които смятат, че за да родиш, трябва да разполагаш с достатъчно много пари! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121341)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Важен въпрос към всички жени, които смятат, че за да родиш, трябва да разполагаш с достатъчно много пари!
преди: 6 месеца, 14 дни, прочетена 3539 пъти
Имам важен въпрос към вас и се надявам силно да се замислите и да дадете поне някакъв смислен отговор.

Ако в световен план дойдат доста тежки времена, примерно породени от една глобална/световна война, то според вашите настроения и личностни разбирания въобще не трябва да раждате, нали така?

Нека вземем за пример Втората световна война, която криво-ляво е продължила 4-ри години. Ако има такава война вие ще кажете, че за тези 4-ри години няма да раждате. Добре, но следвоенните години също са били изпълнени с лишения и мизерия в цяла Европа. 10 години е трябвало на Европа да тръгне да се съвзема икономически! Това за вас какво означава? Че 4-ри години война, плюс 10 години възстановителен период или общо 14 години, в които няма да раждате. Така ли? Това означава, че цяло поколение жени няма да искат да родят и ще предпочетат да си стоят бездетни, защото няма да могат да купят зимни обувки на децата си от 100 лв. и нагоре, а ще трябва да се ограничат с най-обикновени за по 30 лв.... Пюренцата също няма да са ви по джоба и ще откажете да сварите за деня един морков и един картоф и да го пасирате, за да нахраните детето си.

В исторически план Втората световна война е била много по-голяма и мащабна от Първата световна. Ако човечеството се сблъска в нова битка за преразпределение на света, то се очаква Третата световна да е много по-глобална и ПРОДЪЛЖИТЕЛНА от първите две.

Преди 100 години е имало много по-малко материални блага и хора, съответно и много по-малко неща за разрушаване и хора за убиване. Ако в близките години настъпи тази Трета световна война, която според доста анализатори вече е започнала, то вие реално ще се сблъскате с проблема дали да раждате, дали да имате семейства и да оставите поколение след себе си! Така. Ето ви реален казус, пред който съдбата може да ви изправи много скоро. Даже толкова скоро, че за някой може да е нереалистично.

Нека вметна, че украинският народ вече се сблъска с Третата световна война и продължава да чувства негативите. Ако следите западните новини, то вече сте разбрали, че една по една западните страни излизат с официални изявления, че вече не могат да изплащат помощите на украинските бежанци и дори им предлагат еднократна сума от порядъка на 1200 евро на човек, за да напуснат съответната страна на територията, на която пребивават и да се върнат в Украйна. Т. е. официално западните страни заявяват, че вече не могат да издържат украинските бежанци и да им осигуряват безплатен дом. Какво ще стане с тях след няколко месеца, когато парите, взети от Европейския данъкоплатец, безвъзвратно се изчерпят за подпомагане на настоящата война? Украинските граждани ще останат буквално на улицата без подслон и без пари за препитание. Ето че един европейски народ се сблъсква челно с т. нар. Трета световна и последиците от нея.

Ако започне глобалната война и няма незасегната страна, тогава вие какво ще правите, мили дами? Парите на Евросъюза вече изтекоха за подпомагане на какво ли не и на кого ли не. Вас българките никой няма да нагости и с една паница топла супа и един къшей сух хляб, когато отидете и се изтипосате на вратите на австрийци, чехи, немци, швейцарци, италианци и французи. Войната ще е засегнала всички европейски граждани. Какво ще правите, питам?

Тази Трета световна война ще е много по-дълга от Втората световна. Може дори да е в пъти по-дълга. Като добавите естественото увеличение на цените на бензина и дизела по време на война, поскъпването на стоките от първа необходимост, масовата безработица, която ще се засили не само от войната и от рецесията, която предстой и която вече бие по САЩ, но и от навлизането на изкуствения интелект и изместането от него на много работни места, то картинката за вас ще е много мрачна и крайно песимистична, за да мислите за каквито и да е деца и раждания.

Но всичко това ще продължи много дълго! Вероятно поне 10 изключително тежки години. Като добавите и възстановителния период, който ще е и той поне толкова, то излиза, че ако войната започне 2025 г., вие ще се решите да раждате едва 20 години по-късно или 2045 г. и след това. Успех!

Това означава, че две поколения фертилни жени ще пропуснат да раждат. Или ще стане така, че 50-60- годишни мъже тепърва ще оплождат сега родените момиченца и тези, които тепърва ще се родят, които тогава ще са по на 18-20-22 г. и които ЩЕ СА ОЦЕЛЕЛИ ОТ ВОЙНАТА!

Страшна логика, жени! Жалко, че се стигна до времена, в които ВИЕ СТЕ ПО-ОПАСНИ И ПО-УНИЩОЖИТЕЛНИ и от най-свирепите войни.

Това, което вие правите и една Световна война не може, защото дори и при такава война не умира цялото население на една страна. Много оцеляват. Но вие искате следващите две поколения деца да са буквално кът. Което е сравнимо с убийствата извършвани по време на война. Да не дадеш право и възможност на живот на едно същество определено е сравнимо с отнемането на живота. И не говорим да раждате по 10 деца, както е било преди 100 и повече години. За 2-3 става въпрос.

Та, искам да чуя вашето виждане за бъдещото ви в подобна ситуация, която е твърде вероятно да се случи.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 56

преди: 6 месеца, 14 дни
hash: 14c0c3ad40
гласове:
1 2 3 4 5
  (55 гласа)

1.   Ако, ако, ако.... Голчо, не сме длъжни да ви раждаме на такива като теб.. Колко пъти трябва да се каже? Човек с пари винаги ще е по- добре от голчо. Какво можеш да направиш като си голтак и стане война??? За нищо не ставате после жените са ви виновни, че не искат да си съсипят живота с вас.
Ж 25

 
  ...
преди: 6 месеца, 14 дни
hash: 1e6f7ebfa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (36 гласа)

2.   Между 2 световна и сега има тамън 80 години разлика. Всеизветен факт, че по време на кризи раждаемостта намалява. Изглежда, теб е трябвало да питат какво да правят.

 
  ...
преди: 6 месеца, 14 дни
hash: 83b91e57fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (37 гласа)

3.   В тези времена не бих родила бъдещи войници, бъдещи роби на система, която не е за хора... Нито пък бих родила жена, която да ражда за да запълва празнините за още войници и роби.
Все ми е тая и съвсем през оная какво и дали си разбрал.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 14 дни
hash: abc378c798
гласове:
1 2 3 4 5
  (40 гласа)

4.   Точно така. Не смятам да раждам и да се налага да оцелявам с малко дете нито във воина, нито във екстремна немотия през следвоенните години. Мисля да си спестя този невероятен опит. Светът и без това е пренаселен и предстои да се редуцира населението. Защо да ги раждам тези деца, за да страдат и да се мъчат? Оцеляването ще е много по-лесно по двойки или в малки групи, но без деца.

 
  ...
преди: 6 месеца, 14 дни
hash: bc7d10d4f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

5.   Жените, които искат деца - раждат. Другите си знаят за себе си. Много майки виждам в парка, около 30г почти всички имат поне по едно дете. Хубаво е да не се притесняваше от цените на дрехите и обувките все пак. Ако човек не може да създаде условия за нормален живот, може би е по- добре да не ражда. Много е трудно с тези заплати...

 
  ...


...
преди: 6 месеца, 14 дни
hash: e982e43e0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (41 гласа)

6.   Боже, толкова дълги романи си изписал, съдейки хората и казвайки им какво да правят, имаш прекалено много свободно време. Има хора, които ще имат деца и такива, които няма да имат, всеки сам си решава, светът няма да свърши скоро със сигурност, а и да свърши какво, никой не е сигурен дали утре няма да падне някой астероид. Чак 2-3 деца да раждаме… Гледай си твоят живот, като искаш деца направи си, остави хората намира.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 14 дни
hash: 2d0a5783c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (40 гласа)

7.   Братле, не знам от кой сериал или риалити изведнъж се запалихте да правите деца и семейство. Не знам как стигнахме дотук мъже да се натискат да бъдат в семейни отношения. Вие осъзнавате ли каква отговорност е това? Въобще мислите ли как вие и най-вече партньорите ви ще изглеждат след 5, 10, 20 години? Какви поколения какви пет лева, ти самия вярваш, че ще има трета световна война, аре да правим деца че да има кой да страда и да гладува. Според мен си избиваш някакви комплекси защото нормален човек няма да седи 2 часа да пише в анонимен сайт как трябва да живеят другите хора. Прави си ти деца с която ти върже и после си съжалявай цял живот, че си бил наивен и комплексиран и от Ергенинът или Хелс кичън или каквито помии гледате през 2023 са ти внушили, че е модерно да "започваш семейство".

 
  ...
преди: 6 месеца, 14 дни
hash: 68c2cafd0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (50 гласа)

8.   Моето мнение е, че си доста неадекватен, като за начало...
Колкото до мнението ми по самата тема, която повдигаш - хайде, ако обичаш не давай особено много съвети, когато 1)не си жена, 2)не си жена в България и 3)не ти се налага да живееш под наем и да се чудиш как да свързваш двата края.
По "онова време", което описваш, не са действали нито сегашните закони, нито системата и икономиката са били като сегашните. Не казвам, че са живяли супер охолно и лесно, но просто не можеш да сравняваш времето преди и сега.
Колко човека тогава са плащали по 800 лв. наем за прост двустаен апартамент в София, когато минималната работна заплата е 780 лв.?
Повечето "партийни" са ги получили даром жилищата си, примерно, а сега наследниците им ги дават под наем за един куфар пари, докато си пекат задника в Дубай.
Как според теб се оправя сама жена, където и да е? Как би могла една сама жена да отгледа дете в такива условия?
Хвърли и един поглед върху генетичния материал - мъже, които нямат капацитета да бъдат съпрузи и бащи. Хора, които изневеряват, не знаят как се поддържа семейство и как се уважава жена, как се носи отговорност.
Ако някой е виновен, че няма деца - то това са българските мъже, които не могат да бъдат бащи и да създават семейства.
И знаеш ли, не си прав, повечето жени искат деца, но партньорите им се дърпат, понеже още им се играят видео игри или не им се занимава сега, живеело им се.
И то си стане жената на 35-40, мъжът до нея все още е във фаза "още съм млад и зелен" и така... един ден става човекът на 50-60 години, обръща се назад и вижда в огледалото, че не е вече първа младост и е сам.
Та така. Лесно е да виниш жените за всичко от комплекс за малоценност, но не жените имат вина за ниската раждаемост.
Ако българите бяхте истински мъже и действително имахте добър материал, нямаше да търсим чужденци от които да раждаме, нали така?

 
  ...
преди: 6 месеца, 14 дни
hash: 3c09dc5e74
гласове:
1 2 3 4 5
  (31 гласа)

9.   Някой има твърде много свободно време.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 14 дни
hash: f928df3867
гласове:
1 2 3 4 5
  (47 гласа)

10.   Поредния прошляк, дето цял ферман е изписал да се оправдава че семейство не може да гледа. Като влезеш в магазина и не може да си позволиш нещо не купуваш. Същото е и с детето. Скъпо удоволствие е не е за всеки. Питай човек който гледа. Ние войни и катаклизми не може да предвидим.
Днешните мъже, които работите за 800, 1000 лева всякакви фермани ще изпишете. Детв се гледа и смалко. Ще пестиш от адаптирано мляко ли? Ще кърми жената до 3 години са не се набутаме. Добре, ама ако може, а и кърмачката трябва специални храни да яде или поне малко по-качеатвени. Ще ползваме памперси за многократна употреба -и ще пере жената, то за вода пак пари ще дадеш. Ще лекуваме детето с бабини илачи, ще подарят дрехи. Пълни глупости, примири се че от слабаци никоя не иска да ражда. Едно раждане само е 3, 4 хиляди.

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 14 дни
hash: 3e9bd96ce6
гласове:
1 2 3 4 5
  (31 гласа)

11.   Колко деца имаш?

 
  ...
преди: 6 месеца, 14 дни
hash: 5ca28e1895
гласове:
1 2 3 4 5
  (40 гласа)

12.   Ти ли ще ми даваш наклон на оная работа дали да раждам или не? Да “произвеждам” материал (пушечно месо) за фронта, а?
Произвеждай ти бели роби да умират във войната и не раздавай акълища на останалите, дето не смятаме да подпомагаме Големите сили с бели роби да умират във войните им.
Ж24

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 14 дни
hash: c138fc76f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (39 гласа)

14.   Обясни го на Ганьо, който никога не е готов. Вечно се пази да не стане фал, вечно се вайка и тръшка как щял да е баща. Жените затова не раждат, няма от кого и защо.

 
  ...
преди: 6 месеца, 14 дни
hash: 2d7668ec58
гласове:
1 2 3 4 5
  (36 гласа)

15.   Колега, кой ти мисли за войни и деца на тая територия. Най-важното е почивката, снимката, ресторантите, дрехите, да се копират показвайки, че имат средства. Някое друго татусче, тренировка на някакъв спорт. Мисля, че с това се ограничават масово активните хора.
На тези до 22-23г. им дай балони и разни други химии.
Извинявай ама не прочетох темата ръководех се само от заглавието.

 
  ...
преди: 6 месеца, 14 дни
hash: 43f1ab577e
гласове:
1 2 3 4 5
  (44 гласа)

16.   Не знам какво се пениш и за какви войни говориш. Проблемът с раждаемостта ще се разреши, когато мъжете пораснат и достигнат емоционално биологичните си години. Днешните инфантил до 45 "не са готови". Не искат да поемат никаква отговор ост и търсят само и единствено не ангажирани от отношения. За брак и семейство, а камо ли деца не може и дума да става. Физиономии ията им когато чуят за ангажираност и създаване на дете не е за изпускане. Заслужава си да се види. Кара те веднага да провериш как седят нещата осеменяеане от донор.

 
  ... горе^

...
преди: 6 месеца, 14 дни
hash: 2d07b654ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (39 гласа)

17.   Ти нали се имаш за много голям и силен мъж? Вероятно и за много можещ, умен, проницателен, свръхинформиран и. т. н. Ами айде тогава вместо да теглиш речи, вземи и направи така, че в България да няма войни и да няма кризи и хората да са спокойни и доволни.

 
  ...
преди: 6 месеца, 14 дни
hash: 2d07b654ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (37 гласа)

18.   А ако има големи кризи и голяма война защо си мислиш, че само жените ще са тези, които няма да искат да създават деца?

 
  ...
преди: 6 месеца, 13 дни
hash: b9524317a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (47 гласа)

19.   Жените не искат пари за да гледат деца, жените искат да ходят по екскурзии и да си позволяват глезотии, само тогава ще си заслужава да живеят с мъж и да му гледат детето. На 99% философията им е такава, но повече от половината отричат твърдо.
На тях не им трябва мъж с 2хил лева вече, на тях им трябва мъж с два пъти по-голяма заплата и по възможност в реститут. Ако може да си позволи да пусне някоя апартамент под наем и да валят паричките. Не може всички да сме реститути и да не усещаме наеми за 1000 лвна месец. Те няма да променят вижданията си и населението на България ще изчезне до 100 години. Това просто ще бъде един неизбежен момент. Решението е да се направи нещо от страна на държавата и да се промени системата, защото да забранят абортите е невъзможно.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 13 дни
hash: 2d07b654ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

20.   Казват, че жените са като цветята.
Според мен това се отнася и за двата пола.
Питай някой агроном да ти обясни, че ако на растенията не им се създава желания от тях комфорт и идеални условия, то те НЕ плододават добре, даже измират.
В лоши условия се множат само плевелите.

 
  ...
преди: 6 месеца, 13 дни
hash: 5cb6a23468
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

21.   Просто има хора, които искат и такива, които не искат. Които не искат да все повече, поне в България. Който не иска деца, не прави, не ражда: не ги съдя, както не искам да съдят мен за това, че имам дете.

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 13 дни
hash: d94dca2aba
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

22.   Правилно. Чингис Хан ако все беше питал жените от селата, които плячкосвал искат ли да ги ебе или не искат, щеше ли да бъде такъв велик завоевател и командир, запомнен с векове и с деца потомци по цял свят? ! Жени, много скоро никой няма да ви пита дали искате да раждате или не, ще бъдете притиснати към стената (буквално) и оставени без никакъв избор и дори зверски заклани, ако посмеете да откажете. Нашествениците няма да приемат "НЕ" за отговор и няма да се съобразят с тънките ви сметки за богат и луксозен живот, които си чертаете, защото те както може би знаете, са малко по-примитивни и първични от белите християнски мъже. На тях не им трябват пари, нито кола, нито апартамент, за да имат жена и деца. На тях им е достатъчен само един гол х*й, плодовито семе и здраво функционираща простата, което изобщо не е рядкост сред тях. Това им е напълно, ама абсолютно достатъчно, за да си гледат децата пълноценно и щастливо, и техните жени нямат дори и 1/10 от всичките претенции и условия, с които вие, високомерните бълХарки ежедневно изтормозявате нашенските мъже не за семейство, ами и само за да ги пуснете между краката си. Сега естествено, срещу мен ще се нададе огромен групов женски вой, че били "силни, независими, знаещи какво искат и недаващи на некъв мъж с комплекси да ги мачка" ама както и да е, и самите си знаете, че това са си само ваши бръщолевеници и изобщо няма да важат, когато брадатите брадчеди масово започнат да нахълтват по апартаментите ви с ножове, брадви и секири!

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 13 дни
hash: 14c0c3ad40
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

23.   Не е тъп да си лесно. Аз робини и войници няма да раждам. Хич, ама хич не ми пука, че нацията загивала. Колко велики народи са изчезнали. Светът няма да свърши без Ганя. Иначе за да намериш жена да ти роди трябва да имаш много пари. В мизерия и липса дете не се гледа. Изборът си е твой. Или си стягаш г. за и започваш да изкарваш пари или няма да имаш дете- ти решаваш. От съжаление никоя няма да ти роди. Сори, майна
Ж24

 
  ...
преди: 6 месеца, 13 дни
hash: bc379b7a19
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

25.   Айде, поредният неадекватник, дето жена не е пипвал и деца няма дава акъл на хората да раждат и как да живеят! Четох му писанието до половината и не издържах повече.

 
  ...
преди: 6 месеца, 13 дни
hash: f928df3867
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

26.   19 С едно съм съгласна, не може всички да сме реститути. Не си избираме в какво семейство да се родим, някои имат, други не.
Да, такива жени има -хиауронки основно. Не говори обаче за всички жени. Кой ти е попречил да се развиваш, учиш, хванеш занаят, отидеш в чужбина? Да си подобриш положението. Ако си млад, здрав. Не плюй по жените, идея си нямаш как се гледа дете. Май те е яд че няма коя да ти ражда безплатно, но някои истини казваш. Наем си плащал-аз лично под наем деца не бих правила, ама всеки си знае. Може, аз си имам жилища(в голям град) и просто ми се налага да се преместя по някакви причини, но винаги може да се върна, не да остана на улицата. Съчувствам ти, в тия времена е непосилно да си купи човек жилище в някои градове, но мрънкането не помага. Хората търсят варианти-купуват парцел, строят сглобяеми къщи(примерно, не знам колко е удачно). Купуват жилище близо до голям град, пътуват. Просто без дом в България си загубен и семейство да създаваш. Трагично е. Тия наеми 1000 лева са безумни. Аз не бих правила, но много хора правят, и под наем деца живеят, но е трудно. На датата трябва да даваш пари, не малка сума-жив, умрял даваш. Детето си иска неговото. Не са всички богати наследници и реститути.
Пример една позната нищо няма-нито баща, впоследствие и майка и почина. Цял живот по тавански стаи. Хвана си мъж, хвана си професия, купиха си къща в едно село, не е много близо, но не е и далеч до града. Пътуват, на тях работата им все по околните села. Имат дом, може да не е в София, но и работа имат.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 13 дни
hash: 2e6df2a1e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

27.   Гледам вота до преди час беше един по-друг, а и спокойно вървеше, бавничко и кротко. А сега изведнъж сякаш стадо бикове са минали и изпочупили всичките звездички. Знаех си аз, че хахото със звездичките няма да пропусне в такава тема да надуе вота изцяло към своята позиция.

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 13 дни
hash: 55344b8335
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

29.   150 000 хиляди с репродуктивни проблеми. Ето затова сме намаляващи. Явно нещо ни тровят.

 
  ...
преди: 6 месеца, 12 дни
hash: 8bb4cc5fcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

31.   има толкова много страни извън европейския съюз. Можем да отидем да останем там. И там можем да кажем напр. Без толкова пари.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 12 дни
hash: f39d1e5f79
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

32.   Ама това да сравняваш свободата на жените с война е най- голямата простотия! Да за вас мъжете е война, за нарцисисти като теб, вие воювате с нас, защото бавно и малко по малко всеки ден губите контрола си!

Ами да, аз не искам да ставам майка, вижте се как обиждате жените, вие не заслужавате деца щом ВОЮВАТЕ със свободата на жената да избере пътя си и нейното самоуважение, и я насилвате със собственото й тяло! После изневерявате с разни моделки!

Ти няма да даваш на хората акъл какво да правят с телата си! с ТОЗИ ОГРОМЕН ПРОСТ ПОСТ още повече ни убеди да не искаме деца от теб! Щом от сега се опитваш непознати жени да обиждаш и командориш, да ги атакуваш, представям си какъв би бил към майката на детето си един ден! Пази Боже жените от теб!

Децата искат добри и стабилни родители а не насилници като теб!

Звездичка

 
  ...
преди: 6 месеца, 12 дни
hash: 6e87c1371c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

33.   Анджък, де, 22 и авторче, но ще се продължат ТЕХНИТЕ гени, а не ВАШИТЕ!

 
  ...
преди: 6 месеца, 12 дни
hash: 6e87c1371c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

34.   А, ти какво ще правиш, сценаристе, питам!? Ще трябва да се примириш, че твоите гени няма да се продължат и това е! Със или без война...
Свиква се с това, не е толкова трудно...

 
  ... горе^

...
преди: 6 месеца, 12 дни
hash: 6160313a34
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

36.   Авторе, мъж съм, но ще се включа в темата ти, за да ти напиша някои неща:

Няма смисъл да се обръщаш така към всички жени!

Защото, колко деца ще има в едно семейство не зависи само от жената, но и от мъжът! И в нормалните семейства - зависи дори повече от мъжът, защото в тях той е глава на семейството! Освен човешкия фактор, колко деца ще има в дадено семейство, зависи и от Бога и си е Божия работа! Ако Бог не благослови - няма да има нито едно...

Ще ти дам и един пример, за да видиш, че общата тенденция не винаги е вярна! В близкото ми обкръжение има три млади семейства на интелигентни хора(с висше образование), които имат по 3 деца, а едната жена чака и четвърто...

Отговорът на твоя въпрос, ако го зададем по правилния начин: защо по принцип в днешно време хората имат по-малко деца?
е: че това се случва по няколко причини. Аз няма да се спирам на всички, ще ти кажа само най-главната, основната и тя е, че

хората от съвременните(последните 2-3) поколения се отдалечиха много от Бога!

И малко са истински вярващите хора, които се стремят да спазват Божиите заповеди и да живеят Богоугодно като водят християнски начин на живот!

Помисли и ще видиш, че е така!

По време на войните, за които говориш хората са били много по-вярващи в Бога и благочестиви от сега, затова дори и тогава раждането на деца не е спирало! Е, да - много по-малко са използвали предпазни средства! Но, когато се е случвало зачеване - почти никога не са правели аборт!

И последното което ще ти кажа е, че няма смисъл да теоретизираш и да задаваш въпрос от типа: какво би станало и как бихте реагирали, ако едикакво си се случи?

По две причини:

1. Защото не се знае дали това ще се случи в действителност
2. Защото, когато питаш хората: какво биха направил в дадена хипотетична ситуация? - те ти отговарят какво мислят теоретично за това. Но ако се случи на практика такава ситуация - повечето пъти те постъпват по съвсем различен начин, от това което са казали на теория че биха направили!

Това е истина според моите лични наблюдения!

Давам ти прост пример, за да ме разбереш: обсъждали сме с приятели примерно евентуални изневери на съпругите ни: и някой казва: "ако моята жена ми изневери - ще й счупя главата! "

След време това се случва наистина - но този човек не прави нищо такова - а е по-никък от тревата... и всичко си минава тихо и кротко.

Има и обратната ситуация - казва: "мен не ме бърка, няма проблем" а когато се случи - почва да бие, да чупи, да се тръшка...

Това исках да ти кажа, авторе. Надявам се, че ще ти бъде полезно!

 
  ...
преди: 6 месеца, 11 дни
hash: c91159dab8
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

37.   33, явно не си разбрала истинския смисъл на коментара ми. Не е до това дали ще се продължат нашите или техните гени, а до това, че наред с раждането ще ви бият и изнасилват всеки ден, няма да ви пускат да излизате навън сами или с приятелки, няма да ви позволяват да използвате фейсбук, инстаграм и тикток, няма да ви дават коли, апартаменти и ресторанти, ще ви лишат от буквално всичката свободия, с която се разпростирате сега. Като цяло вие ще сте губещите от тази ситуация, не ние.

 
  ...
преди: 6 месеца, 10 дни
hash: a09e5c30a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

39.   Ти малоумен ли си? Защо си мислиш, че няма да взема западняк с арийски гени, каквито черти и аз имам, а ще живея в Бълхария. Що само арабите даваш за пример? Май ти искаш арабски член, те праскат и мъже за кеф, спокойно ако идват и вас ще оправят, аз ще съм си в Австрия.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 9 дни
hash: 8dabb934bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

41.   37, тоест малка разлика от връзка с българин. И той ревнува като побъркан, псува, посяга, забранява и мачка.

 
  ...
преди: 6 месеца, 9 дни
hash: 51e2540d12
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

42.   Жените не трябва да раждат по няколко деца, от мъж, който не може да изхрани и облече едно. Така се създават мизерници и нещастници, които ще направят същото.

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 9 дни
hash: c91159dab8
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

43.   41, тоест ще си намерите смъртта. Ако си мислиш, че от българина няма по-зле, жестоко се лъжеш. От зле винаги има по-зле. Българските мъже бият, ама ислямистите направо ще ви заколят на място, без да се замислят - ей това ти е "малката" разлика. И стига си се правила на ударена. Много добре осъзнаваш реалния риск от нещата, които ти описвам, нищо, че сега се правиш на много смела и безстрашна. Когато се изправиш на живо лице в лице срещу някой такъв, моментално ще надрискаш гащите от страх и в сравнение с него българинът ще ти се стори най-големият ангел спасител - повярвай ми.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 8 дни
hash: 21fec738a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

44.   39, не, не съм малоумен. И ще ти го докажа лесно:

Замини за Виена и след няколко годинки -2-4 макс, ще береш живот. Австрийците ще гинат като пилци по домовете си!

Запомни го това, която ти казвам и сама ще провериш думите ми.
А сега се порадвай на арийската им жилка. До време ще е.

В онзи ден, когато ще си спомниш за думите ми, ще искаш да си с някой като мене, ама няма да ме намериш.

 
  ...
преди: 6 месеца, 8 дни
hash: ca310429e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

45.   39, това че си русолява помакиня не значи, че имаш "арийски" гени, но все тая. Вземи си австриец и виж как родителите му ще възприемат, че е с българка и, най-трудната част - опитай се да не му изневеряваш.

 
  ...
преди: 6 месеца, 8 дни
hash: fd10e73e97
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

46.   Населението на земята е вече към 9 млд., така че няма да се затрие човечеството, ако някоя жена остане без деца или има само 1, спокойно.
И да, ако знам, че детето ми ще е гладно и мръзнещо от студ, няма да родя и няма да му причиня такъв живот, пък ти ако искаш имай и 10 и ги остави голи и гладни да ровят по казаните. Аз ще имам дете само кога мога да му осигуря поне някакъв минимален стандарт. И предполагам всеки разумен човек разсъждава така, пък вас никой не ви спира, родете си 10 и ги обречете да останат неграмотни и цял живот да живеят в мизерия.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 8 дни
hash: 8dabb934bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

47.   43 от 41
Разлика всъщност няма. И българинът трепе. И той мушка, застрелва, души. Слага в куфари и изхвърля насред нищото.

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 8 дни
hash: 63a36283ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

50.   47, ами като е така налягай си гъза, не ядосвай мъжете около себе си и си трай, за да не ти се случат изброените от теб неща.

 
  ...
преди: 6 месеца, 8 дни
hash: 6443306a73
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

51.   Н 50, не съм 47 но няма нужда от съвета ти, вече българките подминават такива като теб, като бърз влак - селска спирка. Невидими сте, не сте опция, не сте Фактор. Няма бг мъж- Няма проблем.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 8 дни
hash: 8dabb934bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

52.   50, ти пък вземи ги промени тия мъже. Мразиш жените, защото ти крадат мъжете. Хвани някой мъж и го научи как да е добър с жените. Възпитавайте тия синове да не са пещерняци.

 
  ...
преди: 6 месеца, 7 дни
hash: 7251cdf693
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

54.   Тук дискутираме, че трябва да си милионер, за да имаш деца, но ако погледнем и в България, и в световен мащаб се получава обратното. Поради някаква причина охолният живот потиска инстинкта за размножаване.
В Европа, Япония, вече и в Китай раждаемостта е ниска. Висока е в Африка, Индия, Латинска Америка.
У нас в бедните години преди Втората световна война е имало демографски бум. А през 70-те, когато сме имало що-годе развита икономика, започват демографските проблеми.
И сега, в София, в средите на работещите хора с нормални доходи и образование я има 1-2 деца, я не. А циганите имат по 4-5.
Не знам защо се получава така, не съдя никого. Но зависимостта между пари и раждаемост е по-скоро обратна.

 
  ...
преди: 6 месеца, 7 дни
hash: 46e1b1c7a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

55.   54 и да, и не. Висока е в Африка, Индия, Латинска Америка, защото там все още има хора, които са крайно неосъзнати и поради това се размножават като животинки. Те никога не са имали никакво развитие (например в Индия е висока, но само в отделни райони, които са си бедняшки от време оно. ). Светът ги ползва за евтина работна ръка, а някои се гнусят дотолкова от тях, че и за това не ги желаят.

 
  ... горе^

...
преди: 6 месеца, 7 дни
hash: ca310429e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

56.   Номер 54, по принцип тези които се размножават са винаги тези с по-ниски доходи, образование и интелект. Причината е, че такива хора имат по-висока смъртност и на подсъзнателно ниво ги удря хормона по-силно и по-рано. Като зайците - те се множат непрекъснато защо имат кратък живот в който са на дъното на хранителната верига.

 
  ...
преди: 6 месеца, 7 дни
hash: 46e1b1c7a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

57.   В допълнение ще вметна две малки примерчета:
-да си припомним за стената на Тръмп, която и Байдън сега достроява...
-проф. Владимир Чуков споделя за едно изследване от 2005 г. на младежта в Газа (още едно място с висока раждаемост и бедност), в което се казва, че 34 процента мечтаят да станат камикадзета

 
  ...
преди: 6 месеца, 7 дни
hash: 58af45bdb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

58.   От 50 до 51 - не само българите бият и убиват жени, ако ти си мислиш така. И германците също го правят, и холандците, датчаните, австрийците, французите, англичаните, италианците, чехите, словаците, унгарците, шведите, норвежците, финландците, че и даже самите Хамериканци - да не повярваш. Навсякъде по света мъжете са си мъже, и си имат предел на нервите. Където и да отидеш никъде няма да те търпят до безкрай, ако прекаляваш с женските си истерии и ще ти изшутят 1-2 яки ритника в корема, като едното нищо. И на Антарктида да отидеш, мъжете и там са същите и пак ще си реагират по мъжки, както трябва. Ако не си оправиш гадното отношение към мъжете като цяло, никъде по света няма да те приемат с отворени обятия и самота те чака цял живот.

До 52 - няма да ги променя тия мъже пък. Мога, но пък няма. Ти по-добре се промени себе си, за да си по-добра за мъжете, да могат да те харесат и да те вземат за булка. Хвани дъщеря си, майка си, баба си, леля си, сестра си и всичките си приятелки и ги научи, как да уважават и почитат мъжете си, и как да ги правят щастливи - безценен, полезен урок в живота, за който всичките ще сте ми благодарни.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 7 дни
hash: 04c4394377
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

59.   Скъпи авторе,
една жена, за да роди, иска сигурост (финансова, морална, духовна). Когато тези неща не са дадени, тя не иска да ражда. Обяснението е лесно: иска да осигури на потомството си достъп до възможно най-добротo (здравеопазване, обучение и т. н. ), за да получи възможно най-добрия живот.

Колкото по-бедно, необразовано и ограничено е едно общество, толкова повече се размножава (примерът за циганите, индииците и т. н. ).


Между другото съгласете се, че проблемът с ниската раждаемост е създаден и от двата пола. Вижте само темите в този сайт:
http://spodeli. net/4/story-175270. html
http://spodeli. net/4/story-130358. html
http://spodeli. net/4/story-175372. html

и т. н.

 
  ...
преди: 6 месеца, 7 дни
hash: bc379b7a19
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

60.   54 - Ти в какво семейство предпочиташ да живееш? В японско или в циганско?
И не е задължително да си милионер за да имаш деца. За средна класа не си ли чувал?

 
  ...

1-50 от 56
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker