Пише си с колежка, когато ме няма - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121320)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9606)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18560)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Пише си с колежка, когато ме няма
преди: 6 месеца, 3 дни, прочетена 1067 пъти
Приятелят ми, аз и тази жена/момиче работим заедно в банка.
Тя е кредитен експерт, нашата работа зависи от нея. Аз съм супервайзър и пътувам често. Нейното седалище на работа е в София, ние сме в банков клон в страната.
По принцип тя му се води "приятелка", макар че не виждам как може да си приятел с някой, който виждаш веднъж на няколко месеца по време на фирмени събирания, ама както и да е.
Още преди нашата връзка те си общуваха и това го знам от него. Тогава не ме притесняваше, защото просто не се бях замислила по въпроса.
Но това лято ме нямаше доста време в клона на банката, бях все на път и доста често ги засичах по едно и също време да са активни във Вайбър, впоследствие установих, че наистина са си говорили по същото време и не си внушавам. И започнах да ги следя.
Не знам точно какво обсъждат, но видях, че и е пращал снимки от младостта си и други от ремонта на жилището му, който прави в момента.
Стана ми тъпо, защото виждам, че и е дал достъп до прекалено лично пространство.
Интересното обаче е, че когато съм плътно на работа с него, си пращат съобщения само относно някакви клиенти и почти не говори с нея. През последния месец не пътувах и съответно не са общували толкова задълбочено до преди два дни. Отново съм по другите клонове и отново виждам, че са възобновили комуникацията си.
Не искам да излизам параноична и да правя от мухата слон, но това нещо ми изглежда все едно ме чака да си "замина" и да започне да си говори с нея. Много пъти съм го питала на шега какво точно си говорят, той отговоря, че са приятели и че си общуват.
Според вас има ли място за съмнение?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 месеца, 3 дни
hash: 194bbae403
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Мъж и жена приятели Няма. Всичко е френдзона. Или му е бивша. Я е минавал, я още продължава. Може да е нямало кекс, но е емоционална изневера.
Мъж каже ли ти, че жена му е приятелка, значи:
1. Има мераци, но не му дава.
2. Дала му е/бивши са, и продължават още секса
3. Някой е обратен от двамата.
На работното място най се кръшка. Не си мълчи.

 
  ...
преди: 6 месеца, 3 дни
hash: 625c85095c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   На мен близък мъж ми е казвал че, приятелство между мъж и жена няма, поне от мъжката страна, винаги има надежда че може да се случи нещо повече.
Честно казано съм много склонна да вярвам на това твърдение.

 
  ...
преди: 6 месеца, 3 дни
hash: 8545396067
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз съм мъж и имам приятелки жени. Случвало ми се е с тях да обсъждаме какви ли не теми - от това какви са най-подходящте интимни прически, до това как се е справил мъжа и в кревата предната вечер или какво точно секси бельо да си купи за да го възбуди повече.
Никога не съм имал някакви мераци към тях, няма и да се появят. Жените могат да са добри приятели с нас мъжете, когато няма сексуално привличане и те го разберат категорично.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 3 дни
hash: fc13e665e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Имам бивш колега, с когото си пишем редовно, излизали сме на бира, но почти никога не е било нещо лично, а все неща, свързани с работата. Имаме сходни интереси и чувство за хумор. Аз не бих спала с него, той как ме вижда - не знам, но не съм забелязала някакво специално отношение, даже елементарни неща като задържане на вратата или помагане с нещо тежко за него са непонятни.

В твоя случай и аз съм склонна да вярвам, че има нещо подозрително, не е нужно да е изневяра, но начинът, по който се случва - да си пишат, когато те няма, е притеснителен. Поне единият усеща, че върши нередност. Ако нямаше задни мисли, щяха да си говорят и в твое присъствие. Не го конфронтирай открито, вече е гузен, продължи да следиш... докато не видиш нещо по-интересно от снимки на ремонт, няма много за какво да се хванеш. Реално не е кой знае какво, лошото е, че се крие и се преструва, когато си наоколо, което навежда на мисълта, че усеща вина. А защо би усещал вина, ако няма причина?

 
  ...
преди: 6 месеца, 3 дни
hash: f4656408e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Иска да я чука повече отколкото теб. Това е работата.

 
  ...


...
преди: 6 месеца, 2 дни
hash: 2c36385e65
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторката е,

Не искам да обаждам жената, обаче не е особено привлекателна. Видимо е около 90кг, висока е колкото мен.
Аз също не съм много слаба, обаче не съм и чак толкова. В лице също не е нещо особено (например Адел и пълна имаше хубаво лице)... това го пиша във връзка с някакви сексуални мераци към нея от негова страна.
Единственото нещо, което бих харесала в нея, е гласът и. Наистина е хубав.
Но не знам, честно казано. Както написах, те си общуваха и преди да вляза в картинката аз, така че може би наистина са приятели.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 2 дни
hash: e0e33e5d44
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Може и да има повод за съмнение, а може и да няма. Не изключвам възможността наистина да си общуват чисто приятелски, ако той е поставил ясна граница. За нея не казваш дали е обвързана, ако е - може взаимно да са поставили границата. В този ред на мисли може да не говори много с нея, когато ти си там, за да не те дразни (повярвай ми, дори да не го казваш директно, то се усеща).
Но го има и другият възможен вариант - да имат мерак за нещо повече и да назрява постепенно моментът, в който вече няма да има задръжки. Към теб как се отнася той? По-студен ли е? Има ли промяна в отношението му? Умислен ли ти се струва напоследък? Според мен това са все знаци, че има някоя друга в съзнанието му. Като цяло съветът ми е да не се филмираш, просто го наблюдавай как се държи, чрез поведението и езика на тялото можеш да разбереш много. Но определено и на мен щеше да ми светне червената лампичка на твое място....

 
  ...
преди: 6 месеца, 2 дни
hash: 8a2480d65e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Той знае, че не я харесвам, защото говоря с неприязън за нея.
Тя много често използва умалително име по мой адрес, което намирам за обидно и подигравателно. Аз от своя страна я назовавам по фамилия.
Чувала съм нейни коментари по мой адрес от други колеги. Вероятно чувствата ни една към друга са взаимни.
Не знам дали е обвързана и не ме интересува особено много, но забелязвам, че тя има склонност да прави постоянни комплименти към определени хора, а той това и чака. Наричала го е "шефът" на клона и т. н. суперлативи. Виждам, че това го ласкае. Аз от своя страна не съм го правила, защото му го показвам всеячески, не смятам, че е нужно да плямпам колко е велик.
Може би това го привлича у нея по някакъв начин, но не смятам да се правя на нея, а и не мога.
Иначе в отношението му не знам дали има промяна, той си е особен по принцип. Понякога е много ангажиран с мен, а понякога се чудя дали изобщо го интересувам. Но то това си е така от край време.
Но пак казвам, те си общуваха още преди мен. Тя живее и на другия край на страната, не ми се вярва да хукнат да се срещат.

 
  ...
преди: 6 месеца, 2 дни
hash: 194bbae403
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   6, авторке, външния вид и килата нямат грам значение за мъжа. Друга жена е, свежа мръвка. Ти като жена не я харесваш, но не знаеш как е от мъжката страна. За тях няма значение нищо, освен, че е друга.
Приятелство няма. Какви приятели са? Обсъждат мачове, коли, политика? Дрехи, гримове? Спали са, само ти не знаеш.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 2 дни
hash: b816029a11
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Скоро ще се стигне до нещо повече, примерно секс.
СПоред мен прекрати отношенията. Вече са ти написали, че приятелство между мъж и жена няма. Ами факт е.

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: 0652564e6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Номер 9, прав/а си.
Макар че у нея няма нещо, за което да се хвана да харесам... Плюс това съм я забелязала, че на фирмени събирания ходи от маса на маса при всички колеги от мъжки пол и буквално им се бута, уж да си говорят.
Явно си търси "нещо".
Не знам какво да предприема, но като че ли имам усещането, че хем се заражда нещо повече, но и хем малко преувеличавам, защото това "нещо" не е от вчера и днес, някак си досега щеше да се е развило.
Пък и те си бяха близки и преди нашите отношения, преспокойно можеше да избере нея и изобщо да не се занимава с мен, нали така?

 
  ...
преди: 5 месеца, 29 дни
hash: 8a2480d65e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Не издържах и днес му зададох следния въпрос "защо не пишеш/разговаряш с Х пред мен, криеш ли нещо".
Изгледа ме учуден. Каза "не съм говорил с нея преди малко... и нищо не крия".... после се засили към терасата и започна да мрънка "пак някви работи ми говориш".
Не издържах, защото стоя 10 минути в колата и говореше с някой, видя ме, че го наблюдавам и не реагира изобщо.
Не знам лъже ли ме, или си внушавам... или казва истината. Но нека знае, че знам... в случай, че ме мами... да не си мисли, че паса трева.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 28 дни
hash: e6bf3d0605
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   12, лъже. Даже не лъже и оригинално.
Като толкова се искат, да се вземат.

 
  ...
преди: 5 месеца, 28 дни
hash: aa9057003e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Авторке,
"Видимо е около 90кг, ... "
Тая мадама става само за сладка приказка.
Не се притеснявай. Приказва в твое отсъствие за да не се дразниш.
Но няма как да иска да я чука- секса с такава ще е мъка и разочарование.
Поне аз никога не бих изневерил с по- грозна от жена ми.

 
  ...
преди: 5 месеца, 28 дни
hash: 1765246cd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Хубаво де, какво има да лъже? !
Какъв е смисълът на цялото нещо, не разбирам.

 
  ... горе^

...
преди: 5 месеца, 28 дни
hash: 269da6a7be
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Абе, на мъжа ти му е скучно когато е сам - съвсем нормално явление, а въпросната колежка явно е общителна. Кой ще сваля жена със снимки от ремонт? Все някакъв флирт щеше да видиш.

Вкарваш се във филми излишно.

 
  ...
преди: 5 месеца, 28 дни
hash: 51688be283
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Според мен в подобни ситуации, нещата и решенията се поставят и взимат бързо, точно и ясно т. е. водиш един единствен разговор, в който му казваш да избира. Това защо не се е случило нищо между тях в миналото може и да е защото и двамата са нерешителни, което говори много зле за това че приятелят ти не е уверен и точен, принципен човек. Другият вариант е да се осъзнае и да прекъсне контакт с нея след този разговор, който се очаква ти да проведеш с него. Не трябва да има сопвания, не трябва да звучиш обвинително, обиди и сръдни и прочие

Един искрен разговор какви са общите ви планове и имате ли такива. И готов ли е той да бъде изцяло отдаден на теб, и иска ли това, или все още се лута в живота си. Вече един път си почнала по неправилен начин, с натяквания и нападки. Този подход е погрешен модел. Верният подход е да си кажете в очите какви са ви намеренията един към друг, и да сте наистина откровени един към друг, и също така заявявайки намеренията си, ако те са сериозни и двамата да осъзнавате че имате отговорност към отсрещната страна за лоялност в отношенията. И ако на единият не му е приятно приятелството на другия с някого от отсрещния пол, то това решение трябва да бъде уважено. В противен случай значи само едно, ти си просто приятелката, една резерва, и той няма по-сериозни намерения към теб.

И да спомена и една кратка, лична случка- в началото на моята връзка със съпруга ми, той се беше добавил в инстаграм с негова колежка. Видях почти веднага, тъй като той няма много абонати. Веднага повдигнах темата, тъй като за мен такива постъпки изобщо не са безобидни. Първо, инстаграм главно е мрежа за качване на позьорски снимки и колежката му имаше само позьорски такива също. Директно, без никакви увъртания му споделих всичко, което мисля. Казах че няма как да приема за допустимо да се добавя с колежка в инстаграм, където тя качва снимки по роклички. Казах му че ми е ясно че няма как това да ми се представи като нещо друго, без задни мисли, и че не съм идиот. Сега, ако се бяха добавили в линкдин, там вече е друго, линкдин си е професионална мрежа. Казах му че ако няма сериозни намерения към мен и създаване на семейство в бъдеще, да не ми губи годините и времето и че аз знам много ясно какво търся и да не ме подвежда.

Изключително важно е хората да си казват какви са им приоритетите и то още в началото като се запознавате. Така давате яснота на отсрещната страна, нека и тя да си помисли какво дава, иска, и най-вече да не подвежда и да разбира че носи отговорност към другия, щом е влязъл във връзка. Хората много често от страх не си казват директно мислите. Повярвайте ми, в дългосрочен план само може да спечелите като си казвате нещата.

В моята случка, той веднага я махна от инстаграма след разговора ни. След известно време, тя напусна фирмата, и той винаги се шегува с мен, когато иска да ме накара да изревнувам нещо с нея. Тя се превърна в нарицателно, един вид наша си шега и до днес, защото той още помни колко много се бях вбесила, въпреки че се стараех да не го показвам. За протокола, никога не съм намирала разговори между тях, не мисля че е имало нещо, просто в зародиш съм адресирала проблема, когато и ние сме били във връзка отскоро един с друг ( един вид тя е можела да го открадне). Но аз тогава директно му казах да избира, не ме беше срам да го кажа по такъв начин (един вид заявявайки това, все едно заявявам че считам момичето за конкуренция), но да така е, искала съм нещата да се уточнят, имала съм куража да го кажа и в крайна сметка,
съм спечелила от това, така да го кажа. Ако беше избрал нея, пак щях да съм спечелила и да не си губя времето с някой, който ни мотае две. Не са коректни такива отношения, не го позволявайте. Съветът е универсален и за мъже и жени (в случай че някой мъж има приятелка, която мотае него и някой друг).

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker