Защо някои от разведените не си взимат поука от грешките си преди това? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121365)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4705)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18571)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо някои от разведените не си взимат поука от грешките си преди това?
преди: 4 месеца, 1 ден, прочетена 843 пъти
Здравейте,
ЧНГ 2024 и за много години!

Поставям този въпрос защото имам усещането, че не малка част разведените без значение дали са мъже или жени имат проблем с комуникацията с противоположния пол. Те винаги или се изкарват жертва в брака си и обвиняват бившия си партньор, или заемат крайни позиции по житейски въпроси, като поставят човека до себе си в много неловко положение. Така например безкрайно глупаво е да се твърди, че детето е най-важното нещо за една разведена жена, а за една омъжена жена нима детето и не е важно? А, дали на един баща детето му не е важно? И друго, и двата пола от разведените генерализират "те жените са такива... ", "те мъжете са такива.. ". Имам чувството, че просто става въпрос за хора с кофти характери и доста егоистични схващания за живота и с липсата на всякакво чувство за такт към хората до тях. Разбирам, че живота е низ от превратности и не винаги можем да ги контролираме, но и смисъла на провалите ни е да се учим от грешките си.
Самият аз съм ерген, но ви пиша ви, защото се намирам в подобна ситуация, но не желая да навлизам в подробности.
Извинявам се, ако съм обидил някого, не това съм имал предвид.
Б, 29 г.
Р. S: Тук изключвам разводи породени от насилие и тормоз в семейството, в този случай разводът е неизбежен и несъмнено вината е на насилника.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 1 ден
hash: d7f61e4e32
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Защо не си взимат поука? - Защото умствения капацитет на хората не е еднакъв и ако един вижда само глазурата, друг вижда повече. Не можеш да изискваш от хората да са това, което ти очакваш, глупаво е и нелогично.
Самия развод е едно нищо и не е тема за размисъл. Просто дума в следствие на дадена случка. Но ако видиш че някой до каквото се докоснал се е разпаднало, направил е едно голямо количество грешки, огорчил е една камара хора с решенията си, то със сигурност ще си кара така и занапред, няма причина да очакваш да се случи друго. Такива често обвиняват всички, просто защото не могат, не искат или им изнася да не поемат отговорност за действията си.
Видиш ли нещо от описаното, “вкарваш първа с пълна газ и да те няма”, нали не очакваш ти да си изключението или пък искаш да ди поредната грешка.

 
  ...
преди: 4 месеца, 1 ден
hash: aea461f753
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Решението е едно - не се занимаваш с разведени. Това са емоционално обременени и психически пренатоварени хора. Търсят си кошче за душевни отпадъци. Ако пък има и дете в историята положението е още по-страшно. Не си струва да си усложняваш живота.
ж, 25

 
  ...
преди: 4 месеца, 1 ден
hash: a8cff7e13b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Като ерген, явно не знаеш, но човекът е животно което не е устроено да е моногамно и да съжителства с друг човек дълго време... Бракът е наисилствена традиция, за да живеем в цивилизовано общвство. Един брак може да се крепи САМО на сляпа вяра в традицията, и това мъжете да са мъже, а жените да са жени. Когато хората си мислят, че са "свободни", и те могат да определят каква ще им ролята в брака... нещата завършват зле. Ако не си забелязал, хората не сме вид който се разбираме. Накрая завършва с бой - физически, психологически, да се установи кой е по-силен. Във всяко семейство има "тормоз", въпросът е единствено колко. Всеки е егоист и си представя, че дава повече, и не вижда какво дава другия. Съответно се стига до развод, и всеки си представя, че е жертвата. Какво смяташ е "научил" един такъв човек? Не гледай нещата толкова детински. Хората се променят след преживяното и тъй като житейският опит е винаги негативен (за разлика от позитивните очаквания докато си млад) - то почти винаги е за по-лошо. Т. е. те излизат от тоя брак с психиката - бях жертва, трябва да съм ОЩЕ по-голям егоист. Децата естествено са най-близкото до тяхното собствено его, затова излизат на преден план. За да не кажат директно - вече се интересувам само от себе си, казват - децата ми. Статистически погледнато, повечето които се развеждат и влезят в друг брак/връзка, отново се развеждат.

" разводът е неизбежен и несъмнено вината е на насилника. "

Тук гледаш много телевизия май... В една връзка, обикновено и двамата са насилници. Ако не беше така, поне в днешно време, всеки може да си хване багажа и да си тръгне, а не съзнателно да е част от това насилие. Както писах, една връзка минава през етапа на война, за да се установи кой е по-силен, и да стане на неговата. Защо жените стоят във връзки с насилие? ... Еми защото сами те са част от тая борба за надмощие. Макар и да рядко стигат до физическа разправа, не бъди прост като повечето мъже, да си мислиш, че една жена няма начини да те манипулира, да те тормози психически, да ти управлява живота. Едно малко ДЕТЕ може, няма нужда да те "набие" за да го постигне. Ако една жена ти каже - посегна ми, стана агресивен и веднага след това го зарязах... ок, има шанс в тоя случай мъжът наистина да носи цялата вина. Ама каже ли ти - живяхме така години, или "все на такива попадам"... гаранция - имаш си работа с женския вариант на тоя насилник и ще се окажеш много бързо в същата кофти ситуация. В днешно време единственото което можеш да направиш е да се махнеш първи. Няма печеливши от нея.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 1 ден
hash: 82ccddcda8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Игнорирай тези хода, всичко е индивидуално, твоа живот е друг, живей го хубаво.

 
  ...
преди: 4 месеца, 1 ден
hash: ba92110735
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ако не бързаме да създаваме семейство, а обективно преценим плюсовете и минусите на партньора си, след като сме поживяли с него, няма да говорим за грешки. Децата с нищо не са ни виновни за необмислените решения, но именно те страдат. Жена с 20г. брак и 10г. преди това връзка.

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 23 часа
hash: a84b3cdbf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Ами да - те най-вече заради това са разведени, понеже не са намерили общ език с партньора си! Такива хора най-често обвиняват другия за всичко, а считат себе си за идеални. Не гледат сериозно на грешките си и на необходимостта да се коригират. Съответно не се коригират. Но понеже идеални хора (без недостатъци) няма. В един момент никой не може да ги търпи вече.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 23 часа
hash: fcfe8047f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   До 6. А не не, ако е някоя готина мадама няма да има проблем, балъци много. Ни ще гледат, ни ще усетят и ще си прави с тях каквото поиска, а те ще козируват.
Иначе ще счита себе си за идеална, защото има балъци, ще се сложи на везната и ще види че реално няма проблем, щом има мъже, които да я “оценят достойно” след това, значи проблемът не е неин. Така седят нещата.
Ще ги сменя един след друг 50 и няма да и мигне окото. Друг е въпроса какво може да ти даде такава жена, но има мъже, които не искат много, малко секс, малко да си в покаже сред хора и за това ще плати с каквото може, колкото може. Живот.

 
  ...
преди: 4 месеца, 22 часа
hash: d0c2c78919
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   До 7
В момента съм в такава ситуация - сваля ме разведена с деца!
Отначало реагирах първосигнално, но успях да се спра!
Сега виждам, че е с мъж, който е доста по-малък от нея, но мисля, че е стар ерген.
Въпреки, че е с другия, продължава да ми показва симпатиите си и явно чака реакция от моя страна!?
Не знам с колко още мъже се държи така!

 
  ...
преди: 4 месеца, 22 часа
hash: 2a5339e57a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   До 3. Не бях чел по-глупаво нещо. Да ти имам живота с тези глупсоти в главата.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 10 часа
hash: ce405c3719
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   До 7.
Никаква "готина мадама" не пее в хора, в случая!
Колкото и да е "готина" мадамата, човек я възприема такава само през првите 3 до 6 месеца! След това лъсва истинската ѝ същност, и ако под "прекрасната" обвивка се крие досадно, нагло и властно женище, или интригантка-кръвопийка, гневът на силния пол е неизбежен!
Това не е някаква, дето я хващаш в дискотеката за една вечер, и я определяш като "готина" само на базата на външния ѝ вид... Като ти е на главата денонощно, нещата стават доста по-различни, повярвай ми.

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 8 часа
hash: bccbf7c0f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Подкрепям номер 3! единственото което не е разяснил че подписът на брака урежда финансовите отношения и задължения. Затова и е внедрен брака като институция, в Бг 1945, няма и 80 години, за да се изясни документално че имуществото е общо на двамата, защото преди това се е случвало много често да изритат снахата без нищо след години съжителство, имотите са били на името на мъжа. Особенно голям е бил проблемът по време на ВСВ мъж убит на фронта свекърите, като наследници на сина си, гонят снахата на улицата, било много често срещано.
Друго при брака е децата, всички деца родени от жената са признато легитимно потомство на двамата партньори, дори те да са родени 200 дни след развода.
Иначе е прав за насилието, в повечето случаи наслилието е от двете страни, било то физическо или психическо насилието си е насилие. Обиконовенно жените прилагат психически тормоз а мъжете се стесняват да се оплачат от този тормоз и се стига жената да изкара мъжа си извън нерви затова той скача на бой.

 
  ...
преди: 4 месеца, 4 часа
hash: 8ce7fa3afe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   До но. 3
Отдавна не бях чел по-смислен пост. Искрено ме накара да се замисля и да препрочитам какво си казал. Малко са ти нахвърляни мислите и няма последователност, но всяко изречение е право в целта.

ВСЕ ПАК!

Тук на тази Земя сме за да се научим да даваме. Като слънцето. То дава без да взема нищо насреща. Планета под краката ни също. Дава живот на милиарди видове, без да иска нищо в замяна. Това е живота. Никакво значение няма дали сме във връзка или сме самотници. Някои хора посвещават живота си за общото благо. Най добре е разбира се да обогатим ДНК-то си като създадем живот след себе с, т. е. деца. И да ги научим и тях да дават.

Проблема идва от там, че хората искат да вземат във връзката, от там и се получава войната, за която говориш. А човек иска да взема, когато се е пристрастил... мания за контрол, материални благинки, внимание, социален статус.
Не може ли да има връзка, в която и двамата просто да дават от себе си? Знам че звучи идеалистично, но според мен е възможно.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 29 дни
hash: d880747741
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   11, ти да не си въобразяваш, че сключването на брак с подпис е измислено в България и то след 1945 година? Много си тъп, ако е така. Вземи погледай американски филми от 1950-те или италиански от същото време. Ще се учудиш, че го има и на други места и то дори по-тежко в някои случаи. Чувал ли си жената на Безос колко милиарда получи без да е правила никакъв бизнес - просто защото е бивша жена на подходящ човек. Сякаш 50 милиона няма да й стигат до края на живота, че трябват милиардИ.

 
  ...
преди: 3 месеца, 29 дни
hash: 74d5379390
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Има много причини поради което може да се стигне до развод. Повечето от тях наистина са банални и последствие от глупави решения и очаквания които са обусловани от не чак до там зряло поведение. Неспособност да се води правилно диалог с половинката, непрестанна борба за доминантност. Виждал съм доста грознички случаи в които се изпада в крайност. Разводите на този тип хора са си съвсем закономерно следствие от тяхната неспособност да обичат и да се съобразяват с някой друг освен със себе си. Хора така и не разбрали, че в една връзка трябва да има преди всичко взаимност и чак след това "Аз искам". Хора които си мислят, че всички са им длъжни с нещо и ще ги търпят до безкрай. Такъв тип хора са обречени, както и техните бъдещи връзки.

Понякога си има и съвсем реална причина за развод, макар и участниците в това мероприятие да са нормални, зрели хора. Никой не е застрахован от грешки а в тази сложна игра, наречена "здравословна връзка", е много лесно да настъпиш мотиката и нещата да станат необратими. А и понякога нещата не зависят от теб. Половинката ти се е "влюбила", починала и тн.

П. С. Хареса ми номер 2. Крайно, тенденциозно мнение на абсолютен егиост. Често си говорим с приятели които са горе долу на нейното мнение и наистина смятат, че "няма нужда да си усложняват живота гонейки сериозна връзка с разведена жена с дете". Аз лично смятам, че това е малко неправилно мнение което автоматично поставя всички разведени майки с деца под общ знаменател и те биват третирани като втора категория хора. Което е малко жестоко. Но четейки такива егоистични коментарчета като номер 2 разбирам защо повечето мъже без никаква свян просто "прекарват" такива жени без да имат и идеята да имат нещо сериозно с тях. Нищо де, то точно такива егиоистични хора като номер 2 не успяват да изградят здрава връзка така, че шанса тя да попадне в тази категория за която говори, е много голям. Тогава, миличка, ще разбереш какво значи да си "кошче". Даже няма да има замесени "емоции", само биологични течности. Едно такси и кой от къде е. Много често наблюдавам такова поведение и от двата контингента и честно казано ме отвръщава със своята посредственост. Особено ако се окаже, че е начин на живот, както най често се и случва. Но в крайна сметка - каквото си постелиш, на тва ще легнеш.

 
  ...
преди: 3 месеца, 29 дни
hash: f936175eb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Мнението ми е на 100% същото като на номер 2.
Но подкрепено и от личен опит.
Съветвам всички, които са ергени и моми, колкото и да не обичат тези две думи, никога да не влизат във връзки с разведени с деца или отглеждащи деца, без да са имали брак.
Тези, които имат деца, е справедливо да влизат във връзки с други като тях.
Вашето бъдещо дете, вашите бъдещи деца винаги ще бъдат ощетявани за сметка на наличното. Вашият принос към семейния бюджет и всичко, което заделяте за децата си винаги ще бъде отхапан от вече наличните деца. Приносът и трудът ви ще бъдат омаловажавани. Гадно е, не е честно и не е справедливо, нито спрямо вас, още по-малко спрямо общите деца. Те не вземат нищо от първите деца, първите съпруги, но първите вибаги ще точат от вас.
Дори и брачният договор не решава проблема.
И винаги, абсолютно винаги се оказва, че разведеният представя в много невинна позиция себе си за развода, представя се като жертва, винаги са виновни бившият партньор или трети лица, а нашият герой/героиня са чисти като сълза, но когато прогледнеш и ти паднат
розовите очила, виждаш истината.
Да, без изключение винаги става дума за ужасни егоисти, за хора с властен и чепат характе и куп други проблеми.
И да знаете, могат да се преструват достатъчно дълго, докато получат точно това, което искат.
Моето магаре издържа с преструвките цели 5 години, след което егоизмът му се изяви с пълна сила.
Не искам и други да страдат, не си заслужава. Човек може да живее и по-спокойно. Не ви трябва таралеж в гащите.

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 29 дни
hash: b94cc65d71
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   До 10.
Ех наивно, наивно и нереалистично. Често срещано е такива точно първите месеци да го играят добричките, тихичките, не забраняващи ти нищо. После точно както автора пише, всчка седмица излиза нова история от миналото и, обажда се истинския характер и той започва да има сблъсък в самия себе си. Подсъзнанието му вика да бяга, а иначе си повтаря за онова скромно и добро момиче, което с радост е разхождал по плажа и се е явчвал неин закрилник. А те тия са научили това изкуство до съвършенство и докато се усетиш вече няма или в схемата. Или си без нея и сдухваш, или си с нея и си постоянно в напрежение, очаквайки всеки момент я да изникне нещо ново за нея, я да те разкара. И някъде там осъзнаваш, че нея изобщо не я интересува, ти мислиш ли мислиш, на нея и е все тая, ако не си ти, ще е друг наивник в същата схема и животът си продължава за нея, даже ще си лошия в нейната история.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker