Физическо - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121602)
 Любов и изневяра (29819)
 Секс и интимност (14411)
 Тинейджърски (21920)
 Семейство (6491)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7320)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1742)
 Други (18634)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Физическо
преди: 4 месеца, 15 дни, прочетена 498 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 13 години. В училище се справям добре, но не и с физическото. Съучениците ми нямат търпение този час да дойде, а аз нямам търпение да свърши. Поддържам си фигурата с йога и не съм дебела. Мразя да ме карат да покривам тъпи нормативи, все не успявам, и на всичкото отгоре някои от съучениците ми се подиграват. Учителката ми по физическо дори ме попита защо не съм можела да бягам бързо-ами, защото не мога и това е. Когато играя в отбор, и не правя нищо, съотборниците ми започват да ми се карат, че съм бездействала, а когато започна да играя както мога и играя зле, започват да ми крещят, че заради мен отборът губи. Чувствам се много неприятно. От няколко дни отказвам да влизам в часовете по физическо, защото не искам да провалям отбора и да ми крещят и да ми се подиграват. Просто стоя на пейката отстрани. Но учителката идва при мен и започва да ми крещи и да ми се кара :била съм предавала номера и т. н. Аз колко пъти съм и се оплаквала от това, че ми се подиграват, тя нищо не прави дори не им направи забележка, че се държат така. А мен ме заплашва със забележки, разговори с родители и т. н. И освен това тя самата не може да покрие нормативите. Вече ми омръзна, и не знам какво да правя. Дайте ми съвет, моля. Хубав ден!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 15 дни
hash: c3411e82a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Сподели с вашите, не на всеки му се отдава всичко, не е твоето просто, нека те да говорят с класната и ако се наложи с директора. Другите няма да разберат какво искаш ти, следвай мечтите си и това, което ти доставя радост и удоволствие!

 
  ...
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: 85e329cb84
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Здравей, по принцип никой не може да те кара насила да правиш повече отколкото можеш - все пак не сте в спортното училище.

Друг е въпросът, че спортът е здраве и колкото по-рано започнеш да спортуваш толкова по-добре.

Прави коремни преси вкъщи и после ще си вземеш норматива в училище, доколкото помня по мое време нормативите бяха тичане, скачане и лицеви опори за момчетата/коремни преси за момичетата

 
  ...
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: 828c389e80
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Здравей! Била съм в почти същата ситуация. От написаното сякаш имаш ниска самооценка, защото се влияеш прекалено много от мнението на хората, а човек, който има високо самочувствие, не му пука какво мислят другите за него. Според мен първо си подобри самооценката, за да не ту пука. Няма какво да правиш повече след това. Не на всички спортът се отдава. Така че самооценката. Трудно ще ти е, но ако всеки ден си повтаряш, че си много хубава и тн, ще си повярваш действително. Успех!

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: 6b4b516fd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Гадно е, че часовете ти създават толкова много стрес и учителката не проявява разбиране.

В училище и аз бях много зле по физическо, най-бавната в класа, винаги ме избраха последна за отборните игри и т. н. По всички останали предмети бях пълна отличничка, съвсем заслужено. По физическо ми писаха 5-ци и 6-ци само защото влизах в час и не се скътавах, но въобще не покривах нормативите и не си заслужавах оценките. Сега ми се иска да ми бяха писали 3-ките и 4-ките, които заслужавах. Щях да се стресна и да започна да тренирам още като дете. Открих спорта чак на 17 и това ми промени живота.
Йогата е много хубав спорт, прави те по-гъвкава и силна. Но бързина и издръжливост се тренират с тичане. За да покриеш нормативите за тичане, трябва да тренираш тичане. Разбирам, че на някои от съучениците им се получава естествено, без да тренират отделно. Макар че поне в моя клас най-бързите се занимаваха със спорт като футбол и лека атлетика. Но всеки може да напредне, ако вложи усилия, включително и ти. Ако започнеш да отделяш време преди или след училище, за да тичаш, ще видиш че с времето резултатите ти ще започнат да се подобряват. Да, сега застудява и няколко месеца ще е трудно да тренираш на открито. Може да питаш учителката ти в кои часове имаш възможност да ползваш салона и как би ти препоръчала да тренираш, за да си подобриш резултатите. Някои спортове, като баскетбол и волейбол, също включват тичане и скачане, така че не са лош вариант, ако имате такива тренировки в училище.
Не се отказвай и не се дели от съучениците по време на часовете. Дори да е неприятно за момента, давай всичко от себе си и потърси начин да тренираш и да си подобряваш резултатите. След време ще си доволна, че си го направила.

 
  ...
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: 11745b62d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Не е "защото не можеш и това е", а защото не полагаш достатъчно усилия!
На някои им е дадено отгоре, на други - не.
И аз бях като тебе - не можех това, не можех онова, обаче се взех в ръце и с целенасочени усилия ги надминах всичките!
Виждала ли си Арнолд Шварценегер на 30 години? Човек скала/планина!
А виждала ли си го на 15? Хилаво момченце, което всеки може да ступа...
Но като не искаш - недей. То ще ти остане като навик и за далеч по-важни неща в живота :) Спомнѝ си тогава сегашното си малоумие...

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 14 дни
hash: ce50f07f5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Не се вълнувай, изобщо не си единствена. Ако си хубава, нормативите нямат значение.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 4 дни
hash: 23ad8e1a90
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   И с мен беше същото, но бях по голям от теб (да кажем 10 или 11 клас) Класа ми се подиграваше, че не мога да играя волейбол. Тук може би ще ме подкрепиш защото от 3 до 11 клас не посещавах физическо, понеже аз съм аутист и нали съм с операция на главата, за да не ме ударят с топка винаги бях освобождаван от часа. Сега съм почти на 31 и в сравнение с тогава, сега тренирам по малко бягане, но и футбол съм играл. Не се отчайвай. Бъдещето е пред теб.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker