Имам нужда от помощта ви, не мога да спра цигарите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121555)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14409)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4714)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18617)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Имам нужда от помощта ви, не мога да спра цигарите
преди: 4 месеца, 13 дни, прочетена 427 пъти
18 годишен ученик съм и пушач от вече почти 2 години. Отказвал съм цигарите 2 пъти, като веднъж за почти 4 месеца, но уви пак ги пуша. Този път не мога да ги спра обаче. Основно съм социален пушач, като съм около хора мога да пуша цигара след цигара. Искам да ги спра завинаги и много бих се радвал, ако ми кажете какво мога да направя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 13 дни
hash: 49da5ca02b
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Щом си ги спрял за 4 месеца, а си започнал отново значи вината и проблема е в теб. След 4 месеца спиране, а даже и след само месец непушене не би трябвало да си имал непреодолима потребност да пушиш. Най-много да си имал на много големи интервали от време еднократен краткотраен траещ няколко минути импулс на желание за пушене, който изчезва щом не се подаде никотин. Явно си се врял при компания с пушачи и си задоволил краткия си импулс с цигара, като си си мислил, че ще е като преди това-има го и след някоя минута изчезва и повече не те тормози. Само, че това "изчезва и повече не те тормози" го няма от момента в който си вкарал отново никотин в себе си. И затова сега си отново закован. Следващият път не прави същата грешка.

 
  ...
преди: 4 месеца, 13 дни
hash: 3420b5d209
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Има една книга, казва се "Допаминов свят". Писана е от психиатърка, която дълги години е работила с хора с зависимости към всичко наркотици, алкохол, никотин, секс, хазарт, храна, игри и т. н. При всички действат едни и същи механизми. Удоволствието и болката са в баланс. Като приемеш вещество или извършиш действие, което ти доставя удоволствие, в мозъка ти се отделя хормонът допамин. Ако използваш вещество, което ти дава ударна доза допамин, какъвто е никотинът, след като отмине действието му, нивото на допамна спада драстично. Балансът се накланя на страната на болката. Ставаш нервен, може дори физически да се чувстваш зле. Имаш нужда от следващата доза, за да балансира и да почувстваш пак удоволствие или дори само да се почувстваш нормално. С времето вече балансът дотолкова е на страната на болката, че почти нищо не може да ти достави удоволствие.
Единственият изход е да приветстваш болката и да търпиш. Хубавото е, че след болката, за да има баланс, винаги идва удоволствието. Като избереш да се въздържиш от една цигара, и после още една, и после още една, в началото ще ти е зле, но след 2-3 седмици, вече няма да си нервен. Ще започнеш да се чувстваш добре и нормален, без цигари. Ще усещаш как малки неща ти доставят удоволствие - мирис на сготвена храна, да чуеш любимата ти песен по радиото, да усетиш слънчеви лъчи по лицето ти сутрин. Неща, които доставят малки дози допамин, отново ще те правят щастлив. Защото си избрал да изтърпиш болката преди удоволствието.

 
  ...
преди: 4 месеца, 13 дни
hash: 3420b5d209
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Намери си гадже непушачка, която не търпи миризмата на цигари. Като знаеш, че няма как да си с нея, ако не спреш цигарите изцяло, ще си мотивиран да не пушиш.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 13 дни
hash: 7e9d7ff4a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Отваряш ютюб и гледаш видеа всеки де, защото трябва да се убедиш, че този безобиден навик уж, убива. Потрисаваща реалност, стига осъзнато да ги гледаш. На моя позната ма ка й пуши от 50 г. напраниха и операция, защото дробовете й да запушени и няма въздух, продължава да пуши. Беше направила някак в страшен цирк, защото за някакво изследване не трябвало преди това да яде и пуши, но да дърпа цигара 50 г. няма проблем. И не на последно място работиш, даваш здраве, труд и като сметнеш колко ще дадеш приз живота ти, смятай не само стойността на цигарите, разходите като това да пееш по-често, защото всичко сърди, да ремонтираш жилището си... моя позната нямаше пари за абитуриентска на детето а, травма за цял живот, по всички пушат по 3 кутии на ден, по 30 дви смятай колко е на месец, иначе никога нямала хавата за баня скъп бил, аз и подарих. Всичко е скъпо, но цигарите не се броят.

 
  ...
преди: 4 месеца, 13 дни
hash: e1da37a29f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Освен да ги спра вместо теб, не знам по какъв друг начин да ти помогна.

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 13 дни
hash: 18d3d8584b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   С книгата "Не пуша вече", която вероятно ще ти препоръча някой, не става. Доста хора са доволни от иглотерапията, и от Табекс.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 13 дни
hash: e9b720244d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Единственият начин да ги спреш, е рязко и изведнъж. Известно време не се събирай с пушачи, за да не се дразниш

 
  ...
преди: 4 месеца, 11 дни
hash: 2b909c930d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ми просто е всеки път когато ти се пропуши си казваш на теб това е зло и не го правиш не палиш (при никакви обстоятелства)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker