Мъжете променят ли се след като станат бащи? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121307)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18556)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Мъжете променят ли се след като станат бащи?
преди: 3 месеца, 11 дни, прочетена 941 пъти
Здравейте, от около 3 години живеем на квартира с приятеля ми заедно и сме във връзка от 5 години и малко. В къщи всичко аз правя, тоест аз готвя, аз чистя, аз пазарувам, плащам сметки, аз се свързвам с хазяина относно наема, и главно аз се грижа за проблемите в къщата, имам предвид ако нещо се счупи или аз трябва да кажа на хазяина или трябва да поема в мои ръце проблема и да се свържа с някой друг.
Понеже уж делим разходите 50/50, в началото винаги съм му напомняла за сметките, въпреки че според мен не е изобщо нужно да напомням за такова нещо, имайки предвид, че сметки всеки месец има.

Когато съм го молила да ми помага из къщата в чистенето отговорите му са два: първият е, че не му пречи и да е мръсно, а вторият е да му казвам какво трябва да свърши, което дори повече ме натоварва, защото сега аз трябва и да отговарям за това, каква работа той да върши у нас, пък и е очевидно какво трябва да бъде свършено.

От доста години има проблеми със здравето, още от преди да се познаваме, на които не обръща внимание. Много е трудно да го накарам да се погрижи за себе си. От доста време му казвам да отиде на лекар, да го погледнат и да му наложат някакво лечение, отвръща ми се с "Всички лекари са некомпетентни и искат само да ти вземат парите, сам ще се оправя. ". Да, има такива, но хората са учили и не всички са толкова "тъпи и некомпетентни". Не може да очакваш порблемите ти се изпарят от само себе си. Някои дни положението му е по-добре, други е ужасно като го гледам отстрани и нищо не мога да направя.
Напусна работа заради това, станаха може би около 8месеца. Имате предвид, разбира се аз поемам всички разходи и вече изнемогвам, а не мога да му кажа да си намери работа веднага заради здравето му.

Наскоро водихме един разговор относно деца, не че искам за момента, но просто съм много несигурна в него и гледам в широк план нещата. Казах му, че съдейки по това как стоят нещата сега, мен ще ме е страх, че аз сама ще трябва отново да правя всичко и за детето. Той ми каза, че когато един мъж станел баща, той се променял драстично.. не знам дали да вярвам. Имайки предвид, че още в самото начало на връзката, дори мисля, че все още не бяхме заедно, той ми влезна с лъжи, тестове и манипулации, за това какви неща е преживявал и да види как бих реагирала аз, дали ще си тръгна, дали ще остана или ще кажа на някого, понеже тези неща били лични. Когато ми каза, че ме е лъгал, се почувствах все едно нещо не ми е наред на мен, как съм могла да му повярвам и да му се доверя толкова лесно, че изобщо не го познавам. Това ми го призна вече 5/6месеца след като бяхме заедно. От тогава ми е някак трудно да му се доверя за каквото и да е, опитвам, но не го чувствам толкова сигурен, колкото ми се иска.
Когато съм опитвала да си споделям нуждите и притесненията, винаги аз излизам виновна и неблагодарна, което последствие просто ме отказа да споделям каквото и да е.

Преди 10месеца му изневерих, да знам тъпа постъпка от моя страна съгласна съм няма да се оправдавам. Както и да е казах му за това след известно време. Решихме да останем заедно и да се опитаме да оправим нещата, но отношенията ни са едни никакви, рядко говорим или правим каквото и да е заедно, абе не са се подобрили почти изобщо. Това е първият човек когото обичам и ми е трудно да го пусна, а от доста време и двамата не сме щастливи и пак не можем да се оставим.. това любов ли е или някакъв мазохизъм?
Просто бих искала да чуя други мнения относно цялата ситуация. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 10 дни
hash: f80bc76550
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Не се променят. Нищо добро не те чака с този индивид.

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 13f59c2969
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Да, променят св към по-зле. Стават изключителни егоисти и изобщо не помагат. Мисля, че моят завиждаше на детето, защото естествено получаваше повече внимание от него самия. Започна да се държи по-нормалбо едва, когато детето стана тийнейджър, към 12-13 годишна възраст. И сам си призна, че му липсвало внимание и сс дразнел, че детето за всичко питало мен и според него повече обичало мен.

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: d7d15d97fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   чак не мога да повярвам кви хора има. Вашата връзка е приключила отдавна, ти се чудиш дали деца да имаш с него. Мъжът ти е мърда и такъв ще си остане, ако ще и 5 деца да му родиш. Самият факт, че ти е простил изневяра показва, че няма даже елементарно самоуважение. Разделете се, би било мека казано безотговорно деца да растат в такава среда. А ти се замисли серозно за изборите, които си взема до момента си направи равносметк.

М. 26

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: cbd4e0ceb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Такъв си го избрала. Мързеланко и мърморко. Че и не работи.
Няма да се промени. Дрънка ти ги тия, за да те забремени и върже.
Ганьо не цени жените като теб, подиграва им се. Зарежи го и си намери равностоен партньор.

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 47650ff559
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Не, не се променят. Само си показват истинския образ, който по известни причини не си забелязвала до тогава. Казвам го като омъжена жена с две деца.
Чудно ми е на фона на всичко написано тук, ако е истина, какви разговори за деца и за някакво бъдеще заедно водите? Както и за какво точно го обичаш този индивид? Не прочетох едно положително нещо за въпросния? Явно има някакви много скрити качества. Това, че някой бил първият, не го прави най-добър и незаменим.
Не разбирам защо трябва да се поддържа някаква изчерпана връзка, която не носи щастие на никой от двамата. Хайде, за него е ясно, че няма избор- проблем е да намери глупачка, която да го издържа и да му слугува. Защо ти не можеш "да го пуснеш", както казваш (сякаш живее в клетка), си е твой проблем. На въпроса ти- любов ли е това или мазохизъм - според мен е второто. Както и нерешителност, липса на воля и самоуважение. Ако ги имаше, щеше да го разкараш още като си разбрала как те е лъгал още отначало.
Искаш мнение, ето ти го.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: a35fa49d15
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Любов изградена на лъжи!? Абе, не трябва ли друга да е "спойката"!? Не правете грешката да създавате поколение. Това ще е мъчение за детето. При невъзможност да платите три наема отпътувате по родните места, например. Как въобще с толкова базисни липси, ви раждат главите идеите за деца!?

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 4179e33f7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Честито!!! Живееш с търтей... ако търсещите се променят, след като станат бащи, толкова и този... как ги намирате тези индивиди.... ум не ми го побира...

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: fb68d4fe81
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Едно дете е постоянни грижи и нервите и стреса ще извядат най-лошите черти на един човек. Та твоя няма да стане по добре, ще стане по зле. Твой избор.

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 94d7300b36
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   тОВА Е ТЪРТЕЙ, а не мъж.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 5323774ddc
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   Променят се :)
Но не стават чистачки:)
Друга е промяната. Стават по-улегнали, по-внимателни… даже по-нежни и съобразителни. И по-страхливи /в най-хубавите смисъл на думата/
Пример: мъжът ми е казвал: “Преди не ми пукаше, че съм превишил скоростта и могат да ми вземат книжката. Сега карам като бабичка. Обаче ще ми вземат книжката и не мога утре да си откарам детето някъде, заради глупости”

Започват някак повече да се тревожат. Стават по-грижовни. Но по мъжкия начин. Няма да започне да търка вкъщи, да мие съдове и т. н, но винаги би започнал втора работа примерно ако детето е лишено от нещо и парите не стигат.
Няма да вари пюрета, да ви готви и т. н, но ако детето е в опасност - ще видите звяр. Карал е в настещното на аварийки и клаксон при един спешен случай, който можеше да завърши трагично. И никой не му създаде проблеми. Дори полицай, който ни видя. Някак разбраха, че е на живот и смърт.
Друга промяна, която е много мила.
Прибира се от работа и вместо да се излегне да почива или да излезе с приятели, хваща детето: “Айде, тате, да ходим до магазина”
И може би ме обича различно. Аз съм родила детето му и вече не съм една жена, а съм жена-майка. Даже ми казва “мамо”.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: d50499affc
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   Какъв мъж е това? Мъжът у вас си ти. Той е фикус. Защо изобщо го търпиш? Връщай го на майка му да му бере дерта. Губиш си времето с този паразит. Той няма да се промени. Ти ще си и баща и майка ако имате дете. Не се вързвай на лъжите му, ами му съборай багажа и да се омита.
ж, 25

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 3e6340e540
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Не сте подходящи партньори. Трябва ти друг тип човек. Пък ти си му изневерила...

Страшно мазало. Не виждам тази връзка да просъществува още време.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 008c1af5c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   От човек близо на 60г. - щастливо женен.

Да, променяме се, но не всички по един и същ начин, и по едно и също време.

Аз примерно, станах още по-сериозен и отговорен(макар, че по принцип съм такъв), започнах повече да обмислям нещата разумно и от всички страни - и едва тогава да предприемам някаква стъпка.

Но, ако ти чакаш твоя съквартирант да се промени в положителна посока, ще има да чакаш!

А иначе твоето не е любов - а е мазохизъм в чиста форма!

На твое място - аз още утре бих се изнесъл оттам и го оставям да се оправя както може!
Отивам временно при приятел, или бих се върнал при родителите си(ако са в същия град), но повече и секунда не бих живял с такъв човек! - и не заради това, че не чисти - това и без друго си е женска работа, а защото:

- първо - изобщо не виждам да сте свързани духовно
- второ - този човек по това, което описваш, изглежда тотално безотговорен

Сега, ако ти можех да търпиш такъв човек(я явно можеш) - тогава може и цял живот да си откараш така... Знам такива случаи - нито брак сключиха, и деца родиха от неподходящи мъже, които се мъчиха цял живот да изправят, но изкривиха още повече себе си... и така.

А, ако действително искаш да създадеш семейство, тогава ще ти препоръчам внимателно да обмислиш и прецениш нещата, и тогава да вземеш решение! И да не отлагаш, а да действаш незабавно!

Защото създаването на семейство е едно от най-сериозните и важни неща в живота на човека - и тук трябва да се подходи с ум, разум, логика, обмисляне и преценяване. Външността и доколко си влюбен/а в даден човек - трябва да са последните фактори по въпроса. Важното е да имате единодушие, единомислие, еднакво виждане по най-важите въпроси в живота, сходни цели, приоритети, възгледи. И едва след като това е на лице - трябва да се гледа, и да има все пак известно физическо привличане и харесване!

Виж сега: човек е създаден от Бога със свободна воля и сам взема решенията си, и в зависимост от взетите решения - му се случват и съответните събития!

Така, че мисли, анализирай, преценявай и действай!

 
  ...
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: fda07caaf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   “Това е първият човек, когото обичам”? Ти ако обичаше, нямаше въобще дори да помисляш да строшиш нечий друг к*р, камоли да го направиш физически. Това с обичта на някой друг.

Гаро

 
  ...
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: eeb3df4061
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Явно не си особено умна, след като си изневерила, а после си си признала. Това е поредица от глупости, която показва, че не те бива във вземането на правилни решения и действаш без да мислиш много много. Точно така си си избрала и приятеля и за това резултатите са такива.

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: 03578c552c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   То ако не си кажеш, се усеща, няма балъци.

 
  ...
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: 27e3c994fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Променят се към по-зле, защото не желаят да поемат част от наложителните дейности. Поради сексистко възпитания, мързел, изгода и т. н. Така всичко ляга на ръцете на майката. Няма смисъл да съм по-подробна, всеки може да си го представи реалистично. след това започва недоволството, че жена му се променила, надебеляла, не била доволна и т. н Не знам кой нормален човек може да бъде приветлив при такава схема.
Не знам защо се занимавап с такъв човек- дървен философ, но за твоя сметка. Авно, преценяваш че не заслужаваш нищо добро.

 
  ...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: c5dff6e52c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Авторке категорично вярвам че твоя мъж ще се промени и ще стане по зле, ако имате дете. Той сега се държи като твое дете, в последствие ще иска да е първородното дете което да получава повече внимание от реалното дете в семейството.
Това един пълнолетен човек да лежи 8 месеца и да твърди че е болен, но няма да се лекува, а ще лежи на твой гръб, в същото време да иска дете, и да обещава че след като имате дете щял да се промени, това говори само че се страхува да не загуби слугинята и иска да я върже с дете, мисли си че с дете по трудно ще избягаш.
В описанието ти вършиш всичко ти работиш, той какво прави за вашата обща връзка, през последните 8 месеца, той е полезен колкото домашна котка, ти мъж ли имаш или домашен любимец?

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: ca09dbec20
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Трябва да ти влезе в главата, първо, че има по-добри мъже, и второ, че ти заслужаваш по-добър мъж. В твоето положение съм, но след 10 години. Просто не ме питай как съм…И най-важното - не разчитай, че мъжът ще се промени, не разчитай на фактори, които са извън твоето влияние. На чудеса разчиташ ли? Вземи се в ръце и си подобри самочувствието. Грешният ти избор е дошъл от ниско самочувствие. Вероятно не си била възпитавана правилно, какъвто е и моят случай

 
  ...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: ca09dbec20
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   И още нещо, което забравих да ти кажа. Ще се промениш ТИ, след като се появи детето. Ще видиш, че детето ти е най-важно, понеже досега не си осъзнала, че важна си и ти. Ще го намразиш този търтей, ако знаеш как ще го намразиш! Сега не искаш да излизаш извън зоната си на комфорт, но детето ще те принуди да излезеш! Ако останеш с това отвратително същество, след няколко години те виждам с един куфар на улицата и самотна майка с детето подръка. Още отсега уведоми роднините ти да ти търсят място в къщата си за теб и детето

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: 84fd41561d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Има сериозни и отговорни мъже, които се борят с трудностите на живота, които от съвсем млада възраст са се научили да са такива. Но жените предпочитат смотаняци, които за нищо не стават или комплексари, които се мислят за "лоши момчета", въпреки че срещу тях, ако застане един бандит, ще напълнят гащите. Жените си мислят, че подобни на тези, като имат дете, ще се променят.... Как може един некадърник, на вече не младежка възраст изведнъж да се промени? Малко като научна фантастика звучи това.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: cc9f51b43d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   И после съшите тия жени ти разправят: Ама не, аз не съм го избрала такъв, той не беше такъв, не ме обвинявайте....
Изневерила му, ама много го обичала


Добре се посмях с твойта тема, направетв си деца, ще сте супер

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker