Възможно ли е наистина един мъж да е уплашен от чувствата си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121207)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Възможно ли е наистина един мъж да е уплашен от чувствата си?
преди: 1 месец, 27 дни, прочетена 684 пъти
Често чувам такива изказвания. Истината е, че в повечето случаи това са заблудени дами, които просто целят да оправдават горчивия хап, че да отхвърлени.
Процентът отива към 100%, но се чудя- има ли изключения и наистина емоционално недостъпни мъже, които са били толкова наранявани, че дори да се влюбят здраво в свястна жена, по- скоро биха се уплашили от чувствата си и това да не бъдат наранени отново? За мен страхът няма как да е по- силен от истинската любов. Или обратното- ако се чувстват недостатъчно достойни, недостатъчно добра партия- тук смятам, че един мъж каже ли такова нещо, въобще не мисли така, а истината е, че те реже тактично. Ако наистина те смята за по- висока летва от него, това ще го мотивира и стимулира към себеразвитие или дори да е по- мързелив, пак няма да изпусне шанса за по- доброто, хората не са такива алтруисти. Така че май ако е уж уплашен и неготов, разбирай, че ти не си неговата просто и не се лъжи излишно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 26 дни
hash: dacc580710
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Не, не може един мъж да е изплашен от чувствата си. Тва е некво мега тъпо и зле скалъпено обяснение.

Ако един мъж не се смята за добра партия на някоя и я харесва, това само значи, че я е определил като gold digger и отвсякъде къде го погледне няма да види общо бъдеще, квото пък може да значи че е достатъчно умен да се отърве преди да е затънал до шия и да му скъсат нервите.

 
  ...
преди: 1 месец, 26 дни
hash: 769d22ee40
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Най- близкото, което ми се е случвало (през тийнейджърските години) е след първата ми връзка. Тогава ясно, че нищо не разбирах и като цяло завърши зле, чак се чудя какви глупости правех тогава. Спомням си големи филми бяха в главата ми в един момент. След това имаше едно момиче, което ме харесваше, но реших да не се занимавам с връзки и да наблягам на други неща и затова не взех нещата на сериозно първоначално. В главата ми беше само защо се случи така. Тъй като е много лесно да кажеш, че някой те е наранил, че всички жени да еднакви и куп глупости и да избягаш в себе си. За мен в такива моменти трябва да си дадеш равносметка, да се замислиш защо си позволил това, какво грешно си направил. Така знаеш за вбъдеще как да избегнеш същото, а не да пишеш по групи и форуми как всички са еднакви и все ти се падат боклуци. Много е лесно да прехвърлиш напълно отговорността.
В едни момент обаче осъзнах, че се държа като идиот спрямо нея и, че всъщност няма смисъл от това да си пропилявам момента заради минали неща, взех си поуките и си промених нагласата. Имаше просто липса на доверие и липса на всякакъв фокус, постъпвах егоистично и не разбирах същността на нещата. Случвало се е да я отхвърля и да стане подобна ситуация, да се държа нарочно студено и да не показвам истинските си чувства, но това са тийнейджърски глупости и си осъзнах грешките и си промених бързо подхода.
На въпроса- има такива момчета, които не са сигурни в себе си, срам ги е да изявят интереса си и се мислят за недостойни. Казвам момчета, тъй като независимо от възрастта не мога да нарека човек с такова поведение мъж. С такива няма смисъл да имаш връзка, това са хора, които трябва да си минат сами по пътя и да се осъзнаят. Да знаят стойността си, чувствата си и какво да правят. Да достигнат до една яснота спрямо самите себе си. Защо ѝ е на жена мъж, който го е страх от чувствата му, ако го е страх от това не си представям как се справя със стресови ситуации в живота, със загуба и болка. А тези неща са неизбежни и ролята на един мъж е да може да се справи с тях. Трябва да може да се изправи срещу чувствата и страховете си и да може да преодолее болката и отхвърлянето, те са част от живота. Ако мъж не може тези неща как ще осигури сигурност на семейството си, как жена му ще може да разчита на него в трудни ситуации. Това е достатъчно показателно какво би направил и при първата трудност и съмнение. Да не забравяме и също, че най- токсик "мъжете" са тези, които се съмняват в себе си и не могат да се справят с чувствата си. Един такъв "мъж" нищо чудно да подлага жена си на постоянни съмнения, да не може да създаде истинска връзка, която се основата на откритост, доверие, уязвимост и т. н.
Също страхът е най- силното чувство и като цяло не вярвам в "истинска" любов. Любовта не е случайност, привличането е. Може първоначално човек да те привлече, това не означава, че го обичаш. Дразня се като чуя любов от пръв поглед, омаловажава се дълбочината на любовта. Тя се изгражда от двама души през откритост, доверие, това да познаваш другия и да се интересуваш от неговото благополучие, привързаност и много малки детайли и малко хора могат да я изпитат, защото егото им им пречи.
Накратко и в двата варианта няма смисъл жената да продължи да се занимава. Радвам, че се осъзнах, поех отговорност над действия си и научих много неща рано, нямах добър пример, но въпреки това реших да не следвам стъпките на роднините си. Надявам се и повече хора да могат да стигат до тези изводи и да не разиграват себе си и другите.

 
  ...
преди: 1 месец, 25 дни
hash: f436b7c9b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не. Това става само в книгите. Защо ти трябва човек, който се страхува да е с теб и те възприема като нещо, което може и иска да го нарани? Жените си представят едни терзания, едни борби, страхове и т. н. Няма такива неща. Просто не те иска и имитира интерес.
За да те има за по-висока летва, значи осъзнава как той не става. Сам е избрал да е нараняван от предишни жени, сам си ги е избирал. Няма нужда да го съжаляваш, овайкваш. Всеки е отговорен за изборите си. Лесно е да виниш някое си негово гадже, че го е наплашило от жените, но той си я избрал. Това е бил неговият избор. Реже те и се връща към неговите разбирания за жена. Няма значение дали си свястна, трезвеница, верен партньор, емпат, домакиня, немеркантилна, просто не съвпадаш с неговите критерии. Ако е бил с кофти жени, той носи отговорността за това. Той и само той. Може да го е бъз да е с вярна жена, но за невярна ще се прежали.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 25 дни
hash: e2f9372e27
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   До номер 2:
Прекрасен коментар. Помогнахте ми, благодаря!
Чудя са само единици хората като Вас, които в крайна сметка се осъзнават и поправят токсично поведение, или поне разбират, че са го проявявали. Повечето си остават с логика, че партньорът е виновен за всичко доживот и раняват, защото те самите са било ранявани.

 
  ...
преди: 1 месец, 25 дни
hash: ef9b17947f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Няма такава възможност.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 24 дни
hash: 77b32159f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Разбира се, че мъжете изпитват емоции - страх, болка, гняв.
Но имат уникалната способност да преглъщат и да продължават.
И ако от нещо са уплашени при следваща любов, по-скоро е от това да обвързани, но не и от чувствата си.
Моят съпруг е имал дългогодишна приятелка преди мен, която постоянно му е мрънкала за сватба.
Ходехме от няколко седмици и той ми каза: Не искам да те залъгвам, страшно ми допадаш, но да знаеш, че не искам сватба.
А на мен изобщо не ми беше минавало през ума.
След една година ми предложи.
Към днешна дата имаме здраво и щастливо семейство.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker