Къде е справедливостта - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121204)
 Любов и изневяра (29710)
 Секс и интимност (14360)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Къде е справедливостта
преди: 1 месец, 14 дни, прочетена 1133 пъти
Нали все си говорим, че накрая справедливостта възтържествува? Истина ли е това или утешение за пострадалите? !? Аз я чакам тази справедливост, но уви, все по-нечестно става.

Бившата ми приятелка ми беше всичко. Клиширано или не, много я обичах и правех всичко за нея. Зае*бах си и приятели, и всичко, само за да прекарвам време с нея.
Един ден получих съобщение от 40 годишен пръч, че е спала с него. Беше подкрепено и със снимков материал.
Тя започна да ми се моли да не се разделяме.
Какви драми бяха, мислих си, че съжалява наистина. Реших да опитаме да забравим, нали бях влюбен. Тъкмо, когато реших, че наистина ще успеем да го преодолеем, я хванах на калъп. Да, сигурно за благодарност. Наградата ми за това, че съм опитал да простя, защо? ! На всичкото отгоре този "молодец" ме удари тогава. Само оставаше и да ме накара да им се извиня, че съм ги обезпокоил.

Мина почти година от тези случки. Какво става? Този същия строен симпатяга ми е колега. Търпя му гнусните подмятания и поведение. Не мога да си позволя да напусна. А бившата? - и с нея се засичам често. Как няма, като идва при този същия, дето водеше в нашата спалня. Попитах я само веднъж "защо? ", а тя ми отвърна, че само телефонът и струва повече от мен.
Няма изглед нещата да се подобрят, напротив. Всеки ден унижението расте. Нали има справедливост, нали всеки си получава заслуженото? Или новата максима е, че всяко добро трябва да бъде наказано.
Все се успокоявам че живота хубаво ще ги нареди един ден, но не се случва.

Бихте ли чакали справедливостта в подобна ситуация?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 13 дни
hash: ec4ba8ccf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Не им обръщай внимание и по-добре забрави тази история, за да не се ядосваш за глупости. Колкото до изневерите, доста жени са такива.

 
  ...
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 19b7a430bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

2.   Ти си избрал да останеш с шавливата. Защото така ти харесва. Ако беше вярна, щеше да ти доскучее.

 
  ...
преди: 1 месец, 13 дни
hash: c6889a06cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

3.   Коя справедливост, тази която мислиш че заслужаваш?
Лъжеш се, всичко е точно.
Пропуснал си всички индикации, че това момиче е абсолютен парцал и си стоял с нея, пък чак и си я обичал, това е справедливостта, баш ти се е случило това което трябва. Хващаш я в изневяра, ама си викаш кво толкова, да живее любовта.
За оня дето спомена че ти се подиграва, ми строши му кратуната, щом не можеш да се защитаваш с думи. Как ще те унижава някой, ти ще стоиш и ще мишкуваш. Тая че си я засичал често, та големия праз.
Така че всичко е абсолютно справедливо.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 5dd06ce953
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Авторе, и аз се питам къде сгреших, че само дето не си дадох бъбрека за един, който дори не благоволи да ми каже, че приключваме.
Вместо това ме игнорира.

 
  ...
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 4606fe84f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Никой не ти е виновен, че търпиш. В този живот ти си създаваш справедливостта, ти си създаваш хубавото бъдеще, от теб зависи дали ще те мачкат, дали ще те подиграват и дали ще те използват и ти си този, който трябва да има контрол над живота си и да знае кога да приключи, най- малкото от самоуважение.
Виждаш, че те използва и стоиш и казваш как била всичко за теб. Нямаш ли цели, мечти, предизвикателства, собствена личност, които да са по- важни? Ако нямаш се замисли сериозно каква стойност отдаваш на аспектите в живота си. Жената до теб трябва да е важна, но никога да не е по- важна от теб и най- висшите ти цели и мечти в живота. Ако я поставиш на пиадестал над всичко няма как да не изглеждаш жалък за нея. Какво уважение всяваш с това, че с лека ръка си оставяш приятелите и всичко останало само, за да задоволиш очевидното си обсебване? Казвам ти го, защото и аз минах през същото преди години, жалка история е и знам колко боли, но това е истината. Преживяваш го, мислиш над нещата и грешките си и се стягаш и продължаваш, в момента само си губиш времето. Гадно е, несправедливо е, но такова е положението, единственото, което може да промениш е себе си към по- добро.
Не нападай и жената, постъпила е далеч от морално, но при положение, че веднъж е видяла, че ще ѝ се размине каквото и да прави и ще ѝ дадеш целия свят дори тогава нормално да продължи. И ти ако ти даваха всичко наготово би стоял и би си мислил или колко си велик, че да заслужаваш такова отношение, или колко е жалък обсебеният по теб. И очевидно, че жената с теб не се е чувствала като с истински мъж, не е просто секса. Изневярата е нещо много повече от секс, а е доста по- свързана с отношенията и емоциите. Реално тя не те е виждала като мъж дотолкова колкото любовниците си, но е стояла поради дадена причина. Може, защото ѝ е харесвало вниманието ти, че си ѝ сигурен и т. н. Когато жена усети, че си слаб те предизвиква, за да види дали ще се стегнеш или до къде ще стигнеш. И никой не уважава мъж, който не уважава самия себе си. Още откакто ти е влязла мисълта, че тя е всичко за теб е било ясно, че ще я докараш до тук, винаги така става, освен по сладникавите филми.
И докато търпиш и чакаш нищо няма да стане. Или действаш, или не се оплакваш.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 13 дни
hash: d99c96dc70
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

6.   Да, има справедливост.
Аз я дочаках. Но знаеш ли кога? Когато бях простила, когато вече бях махнала с ръка и намерих истинското щастие.
Когато болката вече се беше превърнала в научен урок.

При мен стана за пет години. И, знаеш ли, когато разбрах, че животът ги е ударил - не се зарадвах. Казах си: Дано са силни, да си научат уроците и да са щастливи.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 13 дни
hash: e134195b54
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   До 6. Извинявай за вмешателството, ама нещо не се връзва в писанията ти.
Как хем си намерила истинско щастие, хем висиш във форум за взаимопомощ. Хем си била щастлива, хем си проверявала кой кво прави и как си получава уж заслуженото.
Последното което виждам в тези редове е огромното щастие. Виждам една малка и бедна душица.

 
  ...
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 5842ce87d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Създаи справедливост за теб, изобщо тия неща с чакането за нещо яко са много тъпи, факт е, действай, това е решението и е правилно.

 
  ...
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 9de165b390
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   От мен да знаеш, като човек, който е минал през подобни случки и не само с жените, а и предателства от "приятели". За човек, който няма уважение към самия себе си, няма никаква справедливост.
Ти си избрал да останеш с боклук и получаваш боклуци насреща.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 4043f162e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Какво очакваш, да падне гръм и да ги удари ли? Гледай си живота, работи върху себе си, надграждай се и нещата ще се подредят. Направил си грешен избор, дал си й шанс без да го заслужава и не си разбрал какъв човек е. Извлечи ползата от цялата работа и не се предоверявай на грешните хора.
А тая работа със справедливостта я остави, това е самоуспокоение за слабите. Нали не мислиш, че на някого отгоре му пука за теб, мацката или пича?

 
  ...

...
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 8e3b01c788
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Изроденото мислене на Номер 2 е породено от това, че е жена и то много НЕ зряла. И си мисли, че при нас нещата стоят по същия начин. А то е точно обратното. Ако мъжа е зрял - което може да се случи и на 22 и на 35, колкото е по-зрял, толкова повече няма нужда от такива драми и са му безинтересни. Само че жените в днешно време са тотален леш и си мислят, че сме еднакви и както на тях обикновения спокоен мъж им е скучен, така и на нас уседналата и спокойна жена ни е скучна, но това не е така.

Дори към хората, които без да мислят са напомпали плюсовете на Номер 2, изобщо не са помислили, че автора не харесва това, което му се е случило. И го споделя, ще не му е харсало. И иска да се махне от това, но няма как. Явно е в малък град и няма такава възможност. Не знам как хората това не видяха.

Нямаш правилен ход ако останеш в тази фирма.

 
  ...
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 6c9c03d570
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Нещо не е така. Според мен "пуснатата" тема е фейк, нещо като малка проба на мнението на тесен кръг читатели, как биха реагирали в такава ситуация. Обаче няма как да се отрече, че някои имат някакво, скрито чувство да подбират различни видове "парцали" за подове от женски пол, а след това се вайкат, че са им изневерили. Някои налапват въдицата, защото търсят нещо лъскаво, което смятат за диамант, а то се оказва стъкло от счупена, използвана бутилка. Истинските стойностни момичета не се забъркват в такива "приключения", те имат визия за своето развитие и чувство за собствено достойнство и житейска гордост. Да те са сериозни момичета, не блестят в чалготеката, имаш чувството, че се движат някак в полусенките, а не в онази фалшиво- брокатена среда, но те не са интересни за такива за такива като авторът. Тези момичета не се фукат с телефоните си, които други парцалки като приятелката на автора изкарват по гръб и подпиращи с крака тавана. Умните момичета знаят цената на парите и даже да имат възможност сами, подчертавам сами да си купят така желаният от лиглите модел, няма да го направят защото знаят, че след половин година, той за фуклите ще е вече едва ли не археологическа находка. И машината се завърта отново и отново познато упражнение с леглото, краката и тавана, и така докато има съответният мераклия. Тези непрекъснати обороти, водят до тотална полова, физическа, умствена /ако има ум, а тя няма/ амортизация. горе долу такъв е цикъла, но той е до време защото напират "свежи" попълнения, които напират да тръгнат по този път, "старата " стока като приятелката автора, вече в категорията втора ръка. Но някъде прочетох, че вече му е бивша е това показва наченки на анализ и осъзнаване.. //Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време"

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 13 дни
hash: c4a41a6a1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   До 7 от 6

Щастието не означава, че нямаш проблеми :) Какво си представяш под щастлив живот? Летиш в розови облачета с арфа в ръка? ! Ми не! Човек ежедневно среща трудности - с работа, с приятели, с роднини, със здраве. И ги бори, споделя, търси опита на другите.

А колкото до проверките :))) То цял град гръмна тогава. Може би живееш в голям град. Тук всеки знае всичко за всички. Отиваш за хляб “ Ти чу ли вчера какво станало.. ”

А моята история е отпреди … вече над 20 години. В младостта ми.

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 87121f82b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Кой ти казс, че има справедливост?
На темите пуснати за справедливостта винаги отговарях, че справедливост няма
Моята съвест е чиста. Сърди се на онези, които твърдяха, че има справедливост.
Е, 40-годишният мерзавец, да не би да ти е шеф?
Ако е, търси си друга работа
Снимките, които ти е изпратил, се надявам да ги пазиш още.
Може да ти потрябват.
Може въпросният да е женен или в съжителство с дете, тогава може жена му да ги получи. Иначе защо ще са на терен във вашата обща квартира, а не в дома на40-годишния чичка?
Бившата ти е голям боклук, омърсил си се и още се носи смрад след
нея.
Остава единствено да си направиш съответните изводи.
Друг път, ако ти изневерят, изхвърляй боклука с все парцалите му на
улицата. За изневяра - няма прошка!
Изневярата е предателство! Изневярата е вид измама!
Ако искаш да си добре, трябва да се отдалечиш от тази отровна обстановка!
Не мисли какво си дал, а мисли как да забравиш. Бил си с аморална пачавра, която се е преструвала. Сигурно си плащал наема, разходите за храна, бил си използван. Много хора са били в твоето положение. Някои и няколко пъти. Включително и аз.
За боклуците, за плявата чивек не бива дори да се сеща.

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: e186d46e52
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Авторе, аз на този мъж бих му казала следното- Внимавай да не те сполети и теб същото, защото хората не се променят! - и точно така е. Не знам защо се напрягаш толкова за чужди хора, деца нямате, брак нямате. Всеки си хваща багажа и се оправя. Сигурно ти е първата любов, затова. Има толкова много мъже и жени, че не знам какво толкова ти пука.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 87121f82b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Кой ти казс, че има справедливост?
На темите пуснати за справедливостта винаги отговарях, че справедливост няма
Моята съвест е чиста. Сърди се на онези, които твърдяха, че има справедливост.
Е, 40-годишният мерзавец, да не би да ти е шеф?
Ако е, търси си друга работа
Снимките, които ти е изпратил, се надявам да ги пазиш още.
Може да ти потрябват.
Може въпросният да е женен или в съжителство с дете, тогава може жена му да ги получи. Иначе защо ще са на терен във вашата обща квартира, а не в дома на40-годишния чичка?
Бившата ти е голям боклук, омърсил си се и още се носи смрад след
нея.
Остава единствено да си направиш съответните изводи.
Друг път, ако ти изневерят, изхвърляй боклука с все парцалите му на
улицата. За изневяра - няма прошка!
Изневярата е предателство! Изневярата е вид измама!
Ако искаш да си добре, трябва да се отдалечиш от тази отровна обстановка!
Не мисли какво си дал, а мисли как да забравиш. Бил си с аморална пачавра, която се е преструвала. Сигурно си плащал наема, разходите за храна, бил си използван. Много хора са били в твоето положение. Някои и няколко пъти. Включително и аз.
За боклуците, за плявата чивек не бива дори да се сеща.

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 2f7aeac8cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Какво искаш да стане, отървал си се от боклука. Търси си друга жена.
За какво ти е тази, нито е оценила усилията ти, нито нищо.
Жена, която гледа мъжете, колко пари предлагат, готова всеки ден да е с различен.
Мъжете такива жени ценят, а тези дето готвят, чистят и си плащат сметките не са им интересни.

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 9d04fdf05e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Красотата не е вечна. Мъж дето се хваща с изневеряваща жена, няма особено възвишени ценности. Използва парите си за да привлича жени. Парите могат да свършат, красотата със сигурност приключва един ден. Но си минава време. Радвай се че си се отървал рано, преди да сте направили семейство и деца!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 82ccdd6dc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Човек в същата позиция съм даже и дете имам какво да ти кажа такъв е живота.

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 43d3c3bf1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Миналото, минало гледай си живота и при първа възможност нова работа. Ще намериш и свестно момиче, което да остане с теб

 
  ...

...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 57e62d466d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Тези нейни приказки, че телефонът й струвал повече от теб са приказки на боклук. Отървал си се. Другото няма да коментирам. Ще й се върне. Най-много ще ги нараниш като ги игнорираш тотално. На твое място задължително щях да сменя работното място, защото тази история щеше да ме трови и ти го препоръчвам най-приятелски.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 12 дни
hash: d1c188e8f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Мога да ти дам един личен пример. Не става въпрос за гадже, а за човек от моята кръв. Мачкаше, плетеше интриги, разиграваше. Рушеше всичко по пътя си. Опасна работа. Години наред съм треперела от яд. Чудех се къде е справедливостта. Вече си мислех, че никога няма да си го получи. Обаче колелото се завъртя. Така се завъртя, че ядът ми се превърна в съжаление...
Бъди сигурен, че всичко се връща. Дори след години. Гарантирам ти. Мога да ти дам само един съвет - бъди по-предпазлив. А тя - щом един път е изневерила, мислиш ли че втори, трети, пети път няма? И този пич го чака същата съдба. За такъв парцал не си струва да страдаш. Радвай се, че не е в живота ти и ги игнорирай. Като видят, че не обръщаш внимание ще спрат.

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 6c3ed6fe37
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Ти си вземи урока, и смело напред!
А тях, кой знае, може пък наистина гръм да ги удари.

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 1f4a446483
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Отървал си се приятел.. жив и здрав да си... продължавай си напред и това е.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 628ef9a227
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   "Нали все си говорим, че накрая справедливостта възтържествува"

Това само мама и тате май са ти го казвали... В държава като България, с народ като българския, последното нещо което ми идва наум е справедливост :).

Иначе малко психология се иска, че като един път ти изневерят, обикновено следва и втори, и трети. Ти се оказваш в по-кофти позицията. Компромиси се правят само след доста години брак и деца които ще бъдат засегнати негативно.

Приказки от рода "много я/го обичах" са детински. Позволил си си да се привържеш, и да си нагласиш живота спрямо нея, което в днешно време е голяма грешка. Предполагам си млад човек, ще ти се наложи да порастнеш...

 
  ...

...
преди: 1 месец, 11 дни
hash: f45836ed28
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Недей да очакваш някаква праведливост. Често ние сами ковем съдбата си. Не напускай работа! Гледай си интереса и си търси друго момиче, това не е било твоето.

 
  ...
преди: 1 месец, 11 дни
hash: d1c188e8f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Представи си, че те е ухапала змия. По-добре е да чакаш евентуално някой и нея да я нарани, или е по-добре да махнеш отровата ѝ от себе си и да продължиш напред?
Знам, че е трудно. Но е въпрос на избор. Освободи я да си ходи по пътя. Поеми ти по своя и виж магията.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker