Скромен и заможен мъж - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121198)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14358)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9600)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18525)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Скромен и заможен мъж
преди: 1 месец, 10 дни, прочетена 2643 пъти
С какви очи биха гледали жените на мъж, който:

- Има петцифрен месечен доход
- Два скъпи апартамента в София
- Акции и инвестиции за шестцифрена сума в Евро

Същевременно, въпросният мъж живее скромно и пестеливо, не се хвали наляво надясно, кара евтина кола, не си купува маркови дрехи и изобщо не гледа да бие на очи? С няколко думи - изобщо не му личи какви фи. възможности има. Тук изобщо не говорим за стистнатост, просто за пестеливост и за финансова култура, като се гледа практичността и се избягва публичност и излишни хвалби?

Забелязал съм, че жените винаги предпочитат мъже със скъпи коли и дрехи, които само се перчат с тях, а често живеят на кредит и от заплата до заплата, без реално да имат каквото и да било имущество и инвестиции.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 53

преди: 1 месец, 9 дни
hash: 67cc901125
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

1.   Не е оферта. Виж, 2 неща имат значение:

1. фин. възможности
2. дали е склонен да ги дели с жената до себе си

При теб ти липсва точка 2. Келешът може да е с ниски доходи/с кредити, фактически пак е по-щедърен и дащен от теб.

Ти просто си стиснат, пич. Това не е секси. Изкарваш достатъчно, пръскай по 3к на месец по една жена, само това се иска.

 
  ...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: b5e9410843
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

2.   Някоя с огромен талант ще те надуши.

 
  ...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: ab191d7114
гласове:
1 2 3 4 5
  (31 гласа)

3.   А какъв живот предлага такъв мъж? Возене в таратайка, която на по-дълъг път ще издзде багажа. Живот в неремонтирано жилище с мебели от соца. И аз ако искам с моите пари да си купя маркови неща тоя да ме спира. Или ако искам да си поръчвам храна с мои пари да трябва да се лиша, защото на теб ти свиди. А как би изглеждал такъв до жена, която държи на външния си вид? Или викаш, ако тя плаща ресторанти и почивки може и ако покрай нея забърша някой марков парцал няма да го върна? Защото по мои наблюдения такива хора са най-големите авантаджии и сметкаджии. Друг да дава може - ама той ако трябва да даде мишкува. Не благодаря, нямам нужда от чичи Скрудж. Живея един живот. Пари се печелят, пари се губят.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 30e074ede9
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

4.   Хора с коли за по 300-400 хиляди лева си ги купуват с банков превод без кредити. Да не говорим, че в 99% от случаите е чрез ЕООД-то им за да си изтеглят ДДС-то обратно. Успокоявайте се, че всичко при другите е на кредит.

 
  ...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: b466ecd263
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

5.   Затворен живот, страхлив и из сенките... Безначение дали имаш или не пари, живей си го сам.
По-добре със средна заплата и много смях.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: b39ffc4c9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

6.   Ще мислят, че е скъперник и цепи стотинката на две. Което си е и реалността, в съвместния живот ще е също толкова стиснат и това, че взима 5-цифрена заплата и инвестиции в активи изобщо няма да му попречи да се държи по същия начин и във връзка, да пести, да се стиска, да изглежда като мишка, и да очаква жената да си харчи цялата заплата за сметки и храна, а той да й натиря в лицето колко пари взима и колко повече е от нея заради това.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 9 дни
hash: d01e253f5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

7.   Няма лошо в пестеливостта, но понякога границата със стиснатост е много тънка. Аз лично много внимателно бих наблюдавала поведението му в определени житейски ситуации, преди да взема решение за нещо сериозно с такъв човек.

 
  ...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 83db16cd95
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

8.   Какво значение има как една жена ще гледа на него, при положение, че вероятно въпросният мъж ще скрие от нея възможностите си? !

Самата аз работя и се трудя доста. Карам евтина кола, дрехи купувам на промоции основно. Не ходя на скъпи екскурзии, не обикалям по барове, скъпи ресторанти. Телефонът, лаптопът ми са среден клас. Не показвам с нищо, че взимам добра заплата и имам наследствени имоти. Единствено дадох повече пари, за да си превърна жилището по-комфортно. Както и че пари давам за качествена храна, козметика, книги. Давам пари и за различни каузи, дарения.
Никога не са ме привличали мъже със скъпи коли и/или в моркови дрехи.

Но мисля, че единственият шанс хора с подобни възможности да не бъдат прецакани е да намерят сходен човек, със сходни разбирания за живота, сходни средства и пр. Във всички останали случаи има риск от загуба.

 
  ...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 0acb52d440
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

9.   с една дума - понякога може и да не гледат с лошо око, но в никакъв случай не гледат и с добро :)

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 00a4ab8872
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

10.   Не съм гледала доходите, а това да работи. Мъжа като има няма гаранции, че ще ти дава на теб. Съответно мъжа ми не взима много, аз разчитам на собствените си пари.
Не е хубаво човек да е стиснат. Не е нужно и дрехите да са скъпи. За всеки влак си има пътници.
С демонстрация на пари не се намира свястна жена.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 937f48aebd
гласове:
1 2 3 4 5
  (29 гласа)

12.   Биха го гледали с очи, изпълнени с умиление и присмех. Колко забутан трябва да си, за да се мислиш за успял и умен, а същевременно да задаваш толкова тъпи въпроси, отговарящи на възрастта и неопитността на объркан тийнейджър, в Сподели?

И трябва да ти вярваме, че взимаш 5 цифрена сума месечно? Пхахахах


Току-нищо това може да е поредната тема-пързалка на Кифльото.

 
  ...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 933d39adae
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

13.   Ми тия със скъпите коли и дрехи с големи надписи са въздух, често на кредит, от някакви схеми или от заможни родители, като нито едно от изброените няма да доведе до реки от пари в бъдеще.
Този си знае, според мен е доста умен, освен това има и характер и е готов да изчака да намери някоя, която ще е с него такъв какъвто е, а не такъв какъвто се очаква да е.
Търпелив е, не бърза, което го прави още по мъжествен и умен според мен. Скромен е, защото така е възпитан и защото има ценности. Ако мята салфетки по дискотеките, едва ли такъв мъж ще се чувства по удовлетворен.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 9 дни
hash: dd22b7a6c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

14.   Като започне някой да разправя, че живеел пестеливо, веднага ми става ясно, че е скръндза!

 
  ...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 2b98e24319
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

15.   На мен лично са ми симпатични такива хора и ако имах такъв доход бих правила същото. Много мразя парадиране под всякаква форма- вижте какво имам, вижте какво си купих, вижте колко съм богат. Винаги са ме отвращавали такива хора. За мен е хубаво да си имаш финансова сигурност, но защо трябва да я набиваш в очите на хората? Например ако искаш скъпа кола и имаш възможност да си я позволиш, едно е да я вземеш защото наистина ти харесва на теб, друго е да я вземеш за да се фукаш пред другите. Освен това аз лично като знам колко хора страдат, бедни са и т. н, ще ми е неудобно да ходя да парадирам и да се фукам. И другото което е с фукане освен злоба и завист нищо друго не предизвикваш. Наистина никога не съм разбирала такива хора. И бих предпочела мъж като гореописания, а не някакъв фуклив надут сваляч, дето парадира с пари, а после реве, че жените го използвали за пари. Ами ще те използват естествено, ти като им набиваш тия пари в лицето е нормално да привлечеш жени, които се интересуват главно от пари. Все едно една жена облечена като курва с разголени дрехи, да прави стойки и после да се оплаква, че мъжете я искали само за секс. И да много по-важно е да имаш финансова култура и да си инвестираш смислено парите, а не да се кичиш с маркови дрехи, да те видяш по-бедните и да ти завиждат. Изглежда този човек си има приоритети и си живее смислено живота. Аз също ако имам парите не бих си купила кола за 200 000 примерно. Абсолютно безсмислено, предпочитам по-обикновена кола да не бия на очи. Но аз лично винаги съм обичала да съм по-инкогнито, хора които искат да ги забелязват сигурно биха си дали всичките пари да правят впечатление.

 
  ...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: be79f78376
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

16.   Малко са тези хора. Всичко е до възпитание, манталитет. Аз познавам няколко подобни. Страшно стойностни хора.
За съжаление тук се цени показност та.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 57dd17bf98
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

17.   Най-добрата опция е заможен мъж, който не е толкова скромен, а е склонен да осигурява висок стандарт на живот. Но трудно се намира и да е богат и много да харчи, така че ако това ти е най-добрата опция, по-добре го взимай. Това че има 2 хубави апартамента си е доста голям плюс.

 
  ...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 0649f20728
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

18.   И тоя мъж как няма жена? Заради характера и стиснастостта си, нали?

 
  ...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 0f6d18c37f
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

19.   Ти сам се свеждаш до това какво имаш и после питаш как жените биха гледали на теб. Ми като изброяваш какво притежаваш и нищо друго как да гледат жените?

Иначе за себе си лично: не ме интересува какви пари имаш, не ме интересува какви дрехи носиш, самата аз купувам маркови дрехи, на които емблемата им не се вижда и не понасям тия, на които емблемата им се вижда от луната. Интересува ме човека: имаме ли еднакви виждания по важните въпроси, разбираме ли се, мога ли да ти имам доверие, мога ли да разчитам на теб, обичаш ли си работата, какви са ти мечтите, какви са ти целите, от какво те е страх, какво ти липсва, можем ли заедно да създадем нещо и всякакви такива въпроси. Ако нямаме тези неща, ако ще и парите на Марк Цукърбърг, Джеф Безоз и Илон Мъск вкупом да имаш, не ме интересува.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 9 дни
hash: b622c51216
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

20.   Питай жената, за която е темата, тя ще ти каже, какъв мъж предпочита, всичко е индивидуално в живота.

 
  ...
преди: 1 месец, 8 дни
hash: 8c49396c0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

21.   Жените се познават в темата без проблем.
Бил зле щото бил стиснат и карал таратайка, щото не искал да ви бърше въшлясалите задници и щото не искал да ви дава пари. А вие какво ще му дадете на този човек, който има всичко, а кажете ми. Визия? Всяка дука? Е за кво му е като на човека това не му трябва.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 8 дни
hash: fc13676876
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

22.   Не разбирам хора като теб. За какво в крайна сметка са ти тия пари, като пак ще живееш като бедняк? В гроба ли ще ги носиш?

Разбира се, и другата крайност не е добре - да си гладен като църковна мишка, пък да живееш на широко на кредит.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 8 дни
hash: dde05527f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

24.   Не е казано, че като имаш пари непременно трябва да парадираш с тях. Ако човек има достатъчно здрав разум може да ги използва по смислен начин, запазвайки баланса като нито да ги къта за оня свят, нито да ги профука за глупости. Повечето хора обаче тъкмо това им е трудно - да пазят баланс и съответно залитат в една от двете крайности. Познавам фукльовци, които и последните си пари ще профукат да си купят нещо, с което да се правят на гъзари, както и такива, които имат пари бол, а цепят стотинката на две и не могат да заспят от страх, че ще останат без пари. И двата варианта са еднакво тъпи за мен, истината е в златната среда.

 
  ...
преди: 1 месец, 8 дни
hash: ca939e3160
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

26.   Н19 е право в десятката!
Естествено, че е по-добре да имаш пари, отколкото да нямаш, но нима парите са всичко, с което се. описваш? Значение има какъв човек си, какви са ценностите ти, готин ли си, харесваш ли ми? Ако щеш вярвай, сега съм със син на милионер (не е българин), но съм била и с човек без пукната пара, на който аз му върнах кредита, като се запознахме. И двамата и до днес ги обичам безкрайно, ние сме много близки приятели и ходим заедно на ваканции по Карибите... Най-важните неща на света са нематериалните... Успех!

 
  ...
преди: 1 месец, 8 дни
hash: fa3ca6acd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

27.   Ако няма химия и привличане, ако мъжът е егоист в леглото и не ме задоволява /имам предвид вагинално, не си падам по лизачи/, не ми обръща внимание и говори само за работа, виси само вкъщи без да ходим на заведение, поне два пъти седмично, без да правим планове и да ходим на почивки - да забрави за мен.
Не се обвързвам с него за апартаментите му, нито за колата му, аз работя и изкарвам достатъчно пари, за да изплащам сама жилище.
Хубавият живот е в умението да се радваме на малките неща в живота - на топлата вечеря, споделена с любимите хора, на вкусния сладкиш и ароматното кафе, на свежия сок от плодове, на цъфналото пролетно дърво, на ароматните цветя, на редовния секс с любимия човек, на новите дрехи, на новите обувки, на новата кола, на хубавата музика, списъкът е дълъг.

Ако забравяш за удоволствията в живота и само спестяваш, накрая
друг ще ти изхарчи харчи парите.

Не е необходимо да караш супер скъпа кола за 6-цифрена сума, но има нови и качествени коли и за 30000лв.
Прекомерната спестовност не води до нищо добро.

От така написаното очаквам скучен, пресметлив и себичен човек. Не искам партньорът ми да е като приемствен родител. Това че си накупил апартаменти преди брака на мен няма да ми донесе щастие.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 8 дни
hash: c682d93695
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

29.   Хм, зависи. Границата между пестеливост и стиснатост е доста тънка и нищо чудно да е премината. Ние също сме пестеливи, т. е. харчим разумно, но все пак си позволяваме разни неща - аз съм по екскурзии и почивки, мъжът ми - по коли. Все пак за какво работи човек, ако нищо не харчи и само трупа? Естествено, не трябва да е и в другата крайност - да харчи всичко, което изкара или дори да живее на кредит.
Баланс трябва във всичко, а като чета, май ти си го нарушил, авторе. Не става ясно на колко си години, но все пак ми е интересно да прочета какво искаш от живота, освен да спестяваш? В крайна сметка това пък не е добре да се превръща в самоцел.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 8 дни
hash: 41acc949f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

30.   Жена съм и подкрепям такъв тип поведение и отношение към материалното.

Да е щедър един мъж, не означава да пръска пари и да поема всички разходи. Скромен не означава стиснат. Богат не е равно на щедър. Да се парадира с финансови възможности показва единствено комплекси и нисък интелект.

За мен лично щедрост от мъж е да не ме оставя в трудни моменти да се оправям сама, да се интересува винаги имам ли нужда от нещо, да показва, че не е егоист и не си гледа само собствения интерес. И толкова. Дрешки, коли и т. н. не са ми били никога приоритет. Единствено, ако става въпрос за работни ангажименти имат смисъл.

Сама нищо не съм си искала никога от мъжа. Гледам какво прави и какво е склонен да направи, без да съм го молила. Достатъчно показателно е.

 
  ...
преди: 1 месец, 8 дни
hash: ab191d7114
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

31.   Баш си си стиснат, ама карай. Жена трудно ще намериш. Едно е да нямаш и да водите скромен живот. Друго е да имаш и да искаш да живеете като скотове. Един ден ако имаш деца и за тях ще ти свиди. Какъв келепуар от имотите, акциие ти и парите ти? Утре може дрогиран боклук да те помете на тротоара, и да те убие или да те направи инвалид. И какво ще си видял т тоя живот, като си живял в страх за парите и имотите ти и душицата ти все е била свита. Твоя работа и твой проблем, никой не иска такава дребна, свита душица. Животът ти ще мине в самота, ще имаш само пари, ще одъртееш, няма да имаш деца и като умреш всичко това ще бъде наследено от далечен роднина, които ще си ги харчи с кеф и няма да му мисли като теб. Ще ги профука за удоволствия и охолен живот, за който ти си се стискал и си живял в лишения.
ж, 27

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 8 дни
hash: 0649f20728
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

32.   А как изглеждаш? Нисък? Висок? Килограми? Корем имаш ли? Краката като клечици ли са? Ръцете? Имаш ли коса?

 
  ...
преди: 1 месец, 8 дни
hash: 4ec378ad05
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

33.   До 32 какво значение има как изглежда? Виждал съм страшно нелепи картинки. Пича като ходи му трябват почивки през 20 метра, на стол сяда с широко разтворени крака да може шкембето някак да отиде някъде, обаче до него страшна сладурана, само защото както вие жените пишете, си ви води тук там, луд по вас, а вие както вече се вижда по коментарите, живеете за да ви се дава и имате претенции на всичко отгоре.
Ама не ви е срам от къде ще дойдат парите, дали ще ви се смеят че до вас вместо мъж има нещо друго, дали ще е тъп на поразия, нищо от това няма значение, както нямат значение емоциите. Ако имаше, нямаше винаги първо да се споменават екстрите които очаквате. И тук идва забавната част, че тоя последното което ще направи е да се хване на хорото със загубени души и жени без 2 грама мозък.
Гледам на горе в коментарите някакви крайно смешни особи, изисквания даже през колко време да са почивките, какви да са вечерите на вън и къде. Е хубаво де, ама това само показва какъв смешен и жалък живот водят такива. Важни и били местата, не човека до нея, от там ясно ква емоция има, не случайно хем я водят, хем в клуб за взаимопомощ, хем с претенциите, възможно най-смешната ситуация.

 
  ...
преди: 1 месец, 8 дни
hash: e42fca686e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

34.   Ако те спестява няма да разполага. Възможно е да има някакви високи цели.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: b622c51216
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

35.   Номер 7, точен коментар.

 
  ...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 0359fdbb63
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

36.   Българските жени трябва да ходят с мъже, които ги привличат, само че повечето готини мъже са от обикновени семейства и не са с кой знае какви доходи. Бъдещото на много българките ще е много тъжно, тъй като наличието на възможности е придружено много често от дефицит на адекватност и отношение. Няма нищо по- жалко от това една жена да е обвързана, а да изглежда толкова нещастна. А пък тия дето карат на 30 плюс самотни.. там положението е трагедия. По-добре се занимавайте с всеки който ви допада, не му гледайте доходите. Тука след 20 години ще е пълно с мюсюлмани и кофти материал.

 
  ...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 8b68e28389
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

37.   Като чета коментарите за пореден път се убеждавам защо има проблеми това общество. Да, човекът може да е стиснат, но се акцентира отново върху желанието за показност и материално удоволствие - консумация и разхищения. Никой не предположи, че човекът може да е духовно вярващ или религиозен, но са стиснат всички подчертават. А може и просто да не иска да привлича по този начин к*рви. Каквото и да е - се подчертава, че повечето хора ги интересува колко максимално хубаво биха живеели само те. В крайна сметка с такива жени се радвам, че нямам връзка и съм сам. Това е пародия, която не може да постигне висок идеал и високи ценности в едно бъдещо развитие. Дори не ме интересува дали този народ ще изчезне до няколко десетилетия, защото е без значение при сегашното развитие.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 0649f20728
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

38.   33, има огромно значение как изглеждаш. Явно не ги кефиш външно.

 
  ...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: bf1f3f9a4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

39.   До 37. Ма не е нужно. Аз съм като описаният мъж е не чак богаташ, ама се справям повече от добре. Ама не го правя по религиозни причини, а защото е 3 в 1. Умирам от скука с кухи лейки, чието съществуване се върти до това да отиде и са се щракне от някое място. Да живее с идеята да попътува, да излезе на заведение, това са крайно първосигнални нужди, все едно сме във факултето, трябват им 3 стола и един барабан и до там. Та какво по добро за мен, ако някоя подобна не би ме искала заради това, че за нея съм скръндзав, а пък за мен е смешно всичко да се върти около моята дашност, да покривам нейните желания, които сама не може да покрие, защото е била достатъчно глупава само да си измисли схемите как иска да живее, ама не и да осъществи със собствени сили тези неща.
Защото на думи всеки може да иска всичко, да си витае там в облаците, ама аз знам как се изкарват тези пари, знам колко съм гладувал като си следвах висшето, знам после как работех по 12 часа и учех след това, не съм излизал да си правя кефа с години, за да съм това което съм сега. И някак защото някоя глупава и неработоспособна персона и се приискало нещо, аз трябва да и го дам ей така, а тя нищо да не прави, само да ми разсъждава как би следвало да е, ама като се обърнеш след нея и виждаш само грехове и грешки, съсипала всичко до което се докоснала, обаче уверена в глупостите си и разсъжденията си, свкаш чака аплодисменти.
Така че само съвет за незнаещите, една жена почне ли да ви разтяга колко иска да е щастлива, да ви говори само за правене на кеф, почивки, бягайте с 200, а тя да си търси балъци за това, защото едното е дестинация, другото е отношението към вас. И всъщност най-читавите жени знаят че не им е нужно щракане за да са добре, имайки алул, сърце и морал, те знаят че едното трае седмица, другото е вечно.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: c682d93695
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

40.   37, защо да е желание за показност? Обичам да пътувам, правя го (подчертавам с мои пари, не чакам на мъжа ми! ). Ходя на екскурзии, почивки, защото ми харесва, не за да впечатля някого. Той пък си пада по колите, харчи си по тях. В крайна сметка защо работим, ако нищо не си позволяваме? Само за да се радваме на салдото в банката?
Аз затова питах автора как всъщност вижда живота си, щом с петцифрена заплата, доходи, апартаменти и т. н. нищо не си позволява и живее мизерно (скромно предполагам че е евфемизъм). Ако спестява за нещо определено, например бизнес, имение или нещо друго, ок. Но ако спестява заради самото спестяване, определено е преминал границата.
номер 29

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 8b68e28389
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

41.   От номер 37 до 40.
Защото както каза номер 39 - едни трудно изкарани пари не се харчат лесно, за да се впечатляват хора, за които удоволствията са единственото нещо. Една жена с акъл не е заета да мисли за поредната ексурзия, след която най-вероятно няма да си обогати толкова много културата и образованието най-вероятно. И дори в темата не е споменато пътуването. Хората могат да пътуват и без да се хвърлят хиляди за луксозни хотели и снимки в социалните мрежи. Нито пък скъпите коли са нещо, от което интелигенцията се възхищава. Не че не може да е хоби човек да кара скъпа кола, или да живее в огромна къща, но не е нещо за впечатление. Такива желания бързо омръзват. Това са повече физиологични нужди. Нито учените се стремят към това, нито хора, които променят и изграждат нови пътища на развитие. И следователно всичко е временно и омръзва както казва коментар 39.

 
  ...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 933d39adae
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

43.   До 40. Значи ходиш там където искаш, харчиш си както ти е кеф, от там всичко ти е наред.
И ето ни в клуб за взаимопомощ, където няма да видиш щастлив човек, защо би влязал тук човек, на който всичко му е наред и още по-малко, защо би седнал да убеждава околните непознати че е very happy.
Просто мила си в графа една от многото, почти всяка може да е където иска с малки усилия, очевидно празните думи също не са начина, ама да си с някой който наистина искаш е нещото което ви липсва и точно за това сте виснали тук, разтягайки страшни локуми.

 
  ...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 3469526cad
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

44.   За н 37 високият идеал и ценности са да не си позволява човек почивки, екскурзии, ресторант т. н
Що не си кажеш направо, че си на минимална заплата ако въобще имаш някаква и за това си на "висок идеал и ценности".
Духовен живот не е да се затвориш като затворник в домът си.
Недей да преиначаваш духовен живот, идеали т. н с мизерен духовно живот... Не върви този номер.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 7 дни
hash: ab191d7114
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

45.   36 - Не разбирам каква е тази мания по 30 годишните? Тука льольовците въртят - сучат във всяка тема ще намерят начин да ги захапят. Хем твръдите че гоните жени до 26, хем все "дъртите" са ви в акъла. И какво по-конкретно теб те засяга че са сами? И кое е трагедия, че не прибират първия срещнат търтей? Ами по-добре сама и с котки отколкото с мрънкач, като баща ми, който ще ми скапе живота. По-неадекватно нещо от твоя коментар не бях чела. Казваш "по-добре прибирайте всеки мъж, отколкото да сте сами". Нищо че той може да е мързел, търтей, психар. невротик или пиянде и комарджия. По-добре "жалка" стара мома отколкото изтормозена семейна жена.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: ab191d7114
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

46.   39. - Ама ако женичката предложи да плати няма проблем, нали? На мен ми се пътува и сама си плащам. Какво да праяви жена с мъж, на който му свиди собствения си самолетен билет да си плати? На някои индивиди и за кино и театър им е свидело и един -два пъти съм плащала. Ама после си ходех сама, Няма да съм с някой, който седи с ръце в джобовете и чака аз да плащам.

 
  ...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: 48b45db0cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

47.   Мен ме дразнят тея, дето ми казват, че то с 3-4000 лева на месец, неее е голяма работа, то "туа къф жиуот е, бре"!

Това, само, ако разберат, че разполагаш с много повече. Един познат ми викаше "милионерче", защото съм харчил прекалено много. Когато разбра, реално колко ми плащаха в работата от чужбина, реши, че съм "клошар". Не знам колко клошари познавате, с по два имота, дето на месе се разполагат на 3-3500 лева, но аз съм явно един от тях.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 6 дни
hash: 48b45db0cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

48.   До 39 - PREACH!

И аз не ги разбирам тея глупости. Тук даже, един казва, че си живеел, като бедняк, ако не харчиш през пръсти. Не, че нещо, но ако 3-4000 лева на месец се водят "дебен живот", особено извън София, то простете ми, но явно повечето тук считат всеки, който не фърчи с новата S класа, за беден и скъсан човечец.

 
  ...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: 53b0e2958d
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

49.   Въй въй, как наизкачаха златотърсачките. Като червеи след дъжд. Веднага да си изкажат безценното мнение и да дадат да се разбере че мъжа не харчи ли безцелно пари, не е мъж.
Това работи ли, не разбирам? Почват ли да харчат и да доказват възможности? Или все така го чакате, богатия принц с беемвето, а междувременно плюете по нормалните мъже, щото не са ви на въображаемия статус?
От далече ви дрънчат кухите лейки. Не разбрахте, че като се продавате за пари, ще ви използват за секс? После ще се жалвате колко бил смотан и ще налапате следващия с надеждата той "да ви оцени", замервайки ви с пачки. Кух живот. Цялото ви щастие зависи от едни чужди пари. Жалка история.

 
  ...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: af22051563
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

50.   Няма лошо в това да искаш да пътуваш, аз много обичам да пътувам, да пазарувам и да ходя на ресторанти. Не е задължително мъжа да плаща.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: ab191d7114
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

51.   49 - Много удобно пропускаш повечето коментари. Къде виждаш златотърсачки??? Тук говорим, че ако жената има възможности тя също трябва да се стиска защото на някой си не му се ходи никъде. Винаги сама съм си плащала всичко, обаче няма да търпя някой да се тътри след мен, той да си пести парите, а аз да плащам. Авантаджии не искаме, така както вие не искате златотърсачки. Разликата май не я виждате. Или така е по-удобно. Виждала съм такива индивиди - ходят с ръце в джобовете, когато са поканени на вечеря, една кутия бонбони им свиди да занесат. От кумова срама - не че някой е останал на бонбоните им. Или все се прикрепят към чуждите подаръци, Стоите си сами с парите си. И жените работят, и ние сме виждали пари. Аман от дребни човечета.

 
  ...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: 5df022593c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

52.   43, къде съм написала в какви хотели ходя? Не убеждавам никого, че съм много духовна, нито че съм very happy, по-скоро вие се опитвате да убедите всички, че авторът е такъв. Опитвате се да изкарвате, че който не купува скъпи или поне прилични неща, е много високоморален и духовен човек, едва ли не се е откъснал от оковите на суетата.
Не прочетох нищо такова в историята на автора, само че е скромен, каквото и да означава това. Аз не получих смислен отговор и какво аджеба иска той от живота, щом не е нищо материално и се задоволява с минимума. Прочетох само, че обича да спестява, затова питах за какво му е всъщност. Щото може и да има висока цел да основе манастир за духовно извисени личности, но може и просто да си живее цял живот в панелка докато числото в банката нараства и толкова.

 
  ...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: 5df022593c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

53.   Не, 49, не плача и не чакам богат принц. Запрятам се и изкарвам пари, за да правя каквото си поискам. Е, не чак за всичко, което поискам, но достатъчно за основните неща. Мъжът ми също изкарва колкото може, та не се оплакваме.
И има доста разлика между това да пръскаш безцелно пари и да живееш скотски, без да си позволяваш нищо. В крайна сметка защо ти са? И явно досега никоя жена не е оценила душевните качества на автора. Може би всички жени са кофти, но може и просто да няма такива, може да е скучен човек без интереси и духовност, просто живеещ скучен живот. Да, предположение е, но и твоето също е предположение, че едва ли не всички сън не спят да вземат безценното му :-)
от 40

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 6 дни
hash: 3ac9cedd6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

54.   39 до 46.

Май не схващаш? Никой не говори за това кой ще плати, нито говоря за това че съм заключил парите и не бих ги докоснал. Никога не бих позволил някоя да ми плати каквото и да било, както с кеф бих платил всичко, стига да е обосновано. Не че нещо, но повечето дори тук грачите като развалена грамофонна плоча едно и също, което само по себе си е крайно несериозно за някакъв диалог, не че не искате, не можете.
Хареса ми един коментар нагоре и той ви го е казал, в желанието да материализирате визуалното, губите себе си. Вероятно сте красиви и решавате че заради това някой с нещо ви е длъжен, което е страхотна грешка за самите вас. Даже някак решавате че аз съм ви длъжен, щом въпреки това което съм написал, ми говорите по някакъв крайно несериозен начин.
Спорът в случая е просто абсолютна глупост и аз мисля точно което са ви казали по нагоре, че повечето мислещи се за красиви се давят в собствената си лакомия и са предимно нещастни, та даже избирате до себе си да имате утрепка, която и визуално не прилича на нищо, но подхранва у вас това болно его, което ви е на първо място. Така се получават някакви крайно незрели и болни взаимоотношения, не водещи до нищо. Така че изобщо не е изненадващо че така настървено защитавате това, което си мислите че имате. И някак си мислите че на някой му пука за вашите почивки и прищявки, а отстрани е меко казано смешно, като се откроява липса на морал и ценности, другото е абсолютно следствие.

 
  ...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: ab191d7114
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

55.   Тоест стиснат авантаджия който ще си пести неговите пари, а жената ще плаща. Не благодаря.

 
  ...

1-50 от 53
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker