Хубавите ябълки прасетата ги ядат - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121264)
 Любов и изневяра (29728)
 Секс и интимност (14366)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18546)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Хубавите ябълки прасетата ги ядат
преди: 22 дни, 20 часа, прочетена 1688 пъти
Здравейте! Забелязали ли сте, че буквално хубавите ябълки ги ядат прасетата? Почти винаги най-свестните, читави, добри и интелигентни хора ги третират като най-големите боклуци? Защо се получава така? Не може ли свестните да ги харесват свестните и боклуците да се хващат с боклуци?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 22 дни, 6 часа
hash: 729d7d254a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Мъжете нямат голям избор (каквато го хареса, такава ще вземе в повечето случаи), а жените масово си падат по "лоши" момчета.

 
  ...
преди: 22 дни, 5 часа
hash: 8ccd2ebcf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   И аз това съм се питала доста често. Но мисля, че не, не може.
Предимно, защото смятам, че те са активните търсещи, що се касае до отношения. И който търси - обикновено намира.

Лично на мен ми се е случвало супер безличните и нискоинтелигентни хора да ме проучат онлайн или по друг начин и огледално да ми имитират характера така, че аз да си помисля, че си приличаме по нещо и да ми спечелят интереса. Впоследствие като разбера реално що за стока са, прекъсвам контакт, но то времето не се връща назад. Направо съм в шок на какви хора съм обръщала внимание (дори и да е било само с разговори) просто, защото съм ги смятала за такива, каквито не са.

Та така - боклуците винаги си търсят хора, които да ги представят в добра светлина и да им вдигат самочувствието, да са им красивият трофей, с който да се хвалят. Защо им е да търсят човек като тях? Хитри са в това отношение и понякога успяват добре да заблудят човека отсреща, поне за някакъв период от време. И това е причината за ситуацията "хубавите ябълки все прасета ги ядат".

Просто жените трябва да сме по-мислещи в това отношение и да си вдигнем стандартите, като си избираме партньори по-умно. Същото е валидно и за мъжката част, разбира се. Да е хубава и да си отваря краката лесно не трябва да са ви единствените изисквания за партньорка - гледайте малко повече и в характера, в потенциала.

 
  ...
преди: 22 дни, 5 часа
hash: d4ca68a948
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Проблемът на добрите хора е, че те се поставят на мястото на другия, но от другата страна, никой не се поставя на тяхно място. Така, че добрите хора не е достатъчно да са мили и любезни а трябва да изградят и качеството да изграждат здравословни граници. Казвам го като човек, който в момента се старае да изгради такива. Това за ябълките не е вярно, просто нормалните хора са пълни с комплекси, защото знаят слабите си страни, а простия човек се просяга за ябълката, защото той не го мисли толкова, защото толкова му е и умствения капацитет.
Истината е, че и добрите хора трябва да се просягат за ябълки и това не е арогантно или егоистично а е необходимо.


М29

 
  ... горе^
преди: 22 дни, 5 часа
hash: fb41d8f258
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

4.   Абсолютно не е вярно това. Всеки сам отговаря за себе си и щом е допуснал някой гавра с него си, значи си заслужава всичко.
Иначе този израз често се използва за празноглави хубавелки, хванали се с някакви Шрекове, там е комично дори визуално да не говорим за отношения.

 
  ...
преди: 22 дни, 5 часа
hash: 8326df2c0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Първо не е винаги така!

Ти, явно си някой младок авторе, щом така ги виждаш нещата.

По мои наблюдения е точно обратното! Аз не съм забелязал свестните хора да са зле третирани! Напротив - всички ги ценят и ги уважават!

Освен това има нещо друго, което е много важно!
В добрите семейства нещата се балансират: значи примерно, ако единият е по-буен - другият е по-кротък, разбираш ли ме?

Аз това съм забелязал: че добрите семейства не се създават от хора със сходни характери!
А със сходни: възгледи, цели, виждания по най-важните неща в живота!

 
  ...


...
преди: 22 дни, 3 часа
hash: 76d0c4a366
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Абсолютно е така. Това е обикновено поради комплексите на т. нар. боклуци, които видят, че хванали свестен човек, верен, хубав, вече едната цел е постигната. Но правят сравнението. Те до този човек са нищо и тук не е само външен вид злоба и куп неща. И почват да наговарят семейството си против него, познати, него да го обиждат едни раднички уж шегички ама все на гърба на другия. И накрая този човек става и си тръгва, какво да отговаря да обяснява, защо е чел, има образование, визия и куп неща тези неща за подигравка ли са? Ще ти забрави уж случайно празник, ще страни, ще се държи тъпо. Любовта е взаимност, а не ред пил игрички.

 
  ... горе^
преди: 22 дни, 3 часа
hash: d8760bb6dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   В повечето случаи такива хора са скромни, свити, примирени и характерите им не позволяват дори да се самозащитят, когато попаднат на кофти човек

 
  ...
преди: 22 дни, 2 часа
hash: adc3012b1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Така е, казвали са ми, че изглеждам добре, а в интернет ме свалят само някакви арабки и негърки.

 
  ...
преди: 22 дни, 4 мин.
hash: 5e8146c38f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Еми не, не може. Това е вселенски закон, просто такава е закономерността във Вселената, абсолютно винаги без нито едно изключение.

 
  ... горе^
преди: 21 дни, 23 часа
hash: 6a290bac28
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   Хубава логика, но за съжаление не е така.
В днешно време просто по големия процент хора са боклуци, следователно малкото свестни попадат на боклуци.
Решението е просто, свестните да си седят самички, доста по лесно е, няма да си хабят нервите и чувствата за някой, който не заслужава.

 
  ...

...
преди: 21 дни, 22 часа
hash: 5a42e302bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Нищо подобно, когато си готин, винаги привличат някои квалитетен човек за отношения, има баланс в отношенията винаги.

 
  ...
преди: 21 дни, 19 часа
hash: 63347cce49
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Има го този момент, даже лично съм го изпитвала на гърба си, като от дистанция на времето си давам сметка, че и аз съм си виновна донякъде по простата причина, че имаше червени знаци, че човекът е боклук, но пуста заблуда от емоции и снижени граници. Беше си тежък, но добър и полезен урок. Така че ако трябва да гледаме позитивно на това, мога да кажа, че и боклуците си имат своята положителна роля в живота-действат като катализатор по-задълбочено да се вгледаш в себе си, да оправищ някои слаби места, да преценяваш по-добре хората.

 
  ... горе^
преди: 19 дни, 21 часа
hash: 23ba48c8d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   Така е, защото животът не е това, което се вижда на повърхността.
Идваме тук с товарите си (дълговете си) от минали животи.
Който смята, че се живее само веднъж и сега, да спре да чете.

Пиша за другите. Не е дадено да знаем какво е било преди. Или поне на повечето хора не е дадено. Така е, за да си научи душата уроците необременена от знанието какво е било преди.
Ето така един лош човек, образно казано, може да навреди на някоя добра душа- защото добрата душа има дълг за плащане, за изкупуване и минаване напред.
Има много информация, има много книги, има и е имало много надарени личности, които говорят за съдба и карма- четете, ако желаете, образовайте се и не задавайте въпроси с подтекст ''Не е честно да... ''. Ами не, честно е, но от вселенска гледна точка, а не от нашето мравешко разбиране за нещата!

 
  ...
преди: 18 дни, 4 часа
hash: a7f8b175d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   Какво имаш предвид под "хубави ябълки"? Такива, дето отвън са хубави и лъскави, ама отвътре са прогнили и разядени от червеи (т. е., разни курви, мацащи се с по 5 тона грим, за да замаскират природната си грозота)? Ако говориш за тия ябълки, то пикай им на фалшивата "хубост", остави ги на прасетата да ги глозгат, които пак ще е добре, ако не се задавят с маникюра им и фалшивите им мигли.

 
  ...
преди: 17 дни, 13 часа
hash: 91ec260aa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Еми, хубавите ябълки да не се мешат с прасетата

 
  ... горе^

...
преди: 17 дни, 5 часа
hash: fe1f97c1fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   до 13, а замислял ли си се че доста от наказанията на много от хората са толкова тежки, че ги оставят с необратими психологически последствия и травми, съответно правейки ги неспособни за водене на нормален живот вовеки веков и където и да е. Или сега ще ми кажеш че душата оставала непокътната. А кой наказваме тогава, душата или ума?

 
  ...
преди: 17 дни, 2 часа
hash: 0ae0c790f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Трудно е да се каже коя ябълка е хубава. За съжаление, ако някой човек, мъж или жена, е допуснал да бъде изигран от някоя свиня, то едва ли може да обвинява някой друг освен себе си. Понякога стават грешки, но отговорноста е лична.

 
  ...
преди: 13 дни, 18 часа
hash: 8ccd2ebcf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   До 17. Отговорността за чуждата наглост няма как да е на "изиграния" - тя е на човекът, който я упражнява и не на този, който е нейна жертва. В някои държави дори подобно поведение се води престъпление, защото се води нарушение на човешките права и свободи. Както е при всеки вид измама.

Не ми харесва изказването ти - сякаш казваш, че щом някой е бил задник с друг човек, то вината и отговорността за това се пада на другия човек, а не на този, който му е нанесъл вреда. Няма как това да е така, съжалявам. Всеки носи отговорност за личното си поведение и в случая, ако някой ми навреди или "ме изиграе", то отговорността за това си е негова и ще си понесе потенциалните последствия за това.

Но донякъде и си прав - човек все пак се учи от такива ситуации и може да си вземе поука от преживяното, да се научи по-добре да разпознава подобни хора и да ги елиминира навреме занапред.
Когато човек е преминал през достатъчно такива ситуации, в даден момент ще достигне в състояние, в което няма да има какво да го изненада и негативните случаи биха били по-малко. Опитът учи.

И все пак, когато човек няма нужния опит и знание, а някой го изиграе, няма как да казваме, че той си носи отговорността за това и едва ли не "играчът" е невинен. Няма такова нещо. В такива случаи си говорим за кофти хора с незрял характер и най-вероятно, редица психични проблеми. Нормалните мъже и жени защо не си играят с хората и не се опитват да лъжат и да вредят на човека, с който излизат? Схвана ми логиката, предполагам.

 
  ... горе^
преди: 13 дни, 7 часа
hash: 00a0ff2bd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Не, прасетата ядат гнилите ябълки. Онези изпадалите от дървото.
А хубавите ябълки си стоят високо на дървото, и чакат някой да успее да ги достигне... )))
Маги

 
  ...
преди: 7 дни, 6 часа
hash: f4aaea58cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Хубави не значи свестни. За съжаление масово по-хубавките момичета се превръщат от рано в чалгарки и се хващат с прасета. По времето когато бях ученик и бях от най-добрите във випуска имах приятелка, която беше много хубава, но се сваляше на тези които се виждаше, че в живота ще са пропадняци каквито станаха в действителност. Никога не ѝ го казах, но знаех, че ще я подмятат разни простаци, накрая някой ще ѝ направи дете и ще я зареже точно както наистина се случи. С много хубавици се случи това защото те самите се хвърляха на момчетата с нисък успех. Мързеливи и прости и с престъпни наклонности. Наскоро точно един, който крадеше кокошки ми се похвали, че е оправил въпросната ми приятелка навремето.

 
  ...

...
преди: 4 дни, 8 часа
hash: 8d21a4bb3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Мъж съм на 35, до сега през живота ми със се запознавал с уникални и страхотни момичета и жени - мили, грижовни, възпитани, работливи, красиви вътрешно и външно. Всичките до една се озоваваха във връзки или направо се омъжваха за най-големите бай ганьовци, с най-големите простаци и невъзпитани селяци. Така че подкрепям заглавието и написаното до тук.

 
  ... горе^
преди: 22 часа, 22 мин.
hash: 5cd85e8e1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   21, така ти се струва, защото не си ги опознал. Аз също съм срещал такива, но винаги са се оказвали изключително подмолни. Едната даже години наред се преструваше, че е все сама. Накрая съвсем случайно разбрах, че това изобщо не е било така. И целият театър е бил от алчност. Момичето просто искала да избере възможно най-богатия.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker