Отношенията ни се промениха - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Отношенията ни се промениха
преди: 3 месеца, 28 дни, прочетена 1036 пъти
Във връзка съм от близо 16 години. Той ми е първият сериозен приятел и единствен мъж, както се казва. През последните пет години, обаче, нещата не са същите. Не излизаме почти никъде, не правим секс - абсолютно никаква интимност няма, дори целувки, случва се между нас просто някакво съжителство и приятелство. Най-много да се гушкаме на дивана, докато гледаме филм. Ходим и веднъж в годината някъде на почивка заедно, но пак - като приятели по-скоро, няма никакви романтични жестове от негова страна или желание за интимност.
Нямаме брак - той не иска да се жени на този етап, за деца също все твърди, че не е готов. И двамата сме на по 30+ години, време ни е отдавна за по-сериозни отношения, но той въобще не е настроен за това, дори не знам и дали реално имам връзка в момента.
За последните пет години се опитвах да говоря с него по темата с отдалечаването и за изграждането на семейство, да го питам какво не е наред и дали нещо го притеснява. Минава ми всеки път с това, че бил натоварен в работата, че иска да се развива кариерно и така нататък. Работата е там, че и аз искам същото нещо както за себе си, така и за него, но не и за сметка на личния живот. И двамата работим, не сме тежко натоварени чак до такава степен, че да не сме адекватни и да не можем да говорим за важните неща или да имаме енергия да си обръщаме внимание.
Усещам, че е свикнал с мен и вече съм просто част от домашната мебелировка, че въобще не ме вижда като жена и няма интерес.
Липсва всякаква комуникация, освен за битовизмите - какво ще се вечеря, кой какво трябва да свърши, кой филм ще се гледа. В това число влизат и оплакванията му всяка вечер я за работа, я за някоя мизерия от скорошните новини в страната...
Обстановката става все по-подтискаща и ми става все по-трудно.
Той няма друга. Аз също така не съм и зле изглеждаща/мрънкаща жена - живеем си добре. Но просто всякаква душа и сърце липсват в отношенията ни от негова страна и не знам какво да правя.
Опитах с това да се прибера при нашите за два месеца, колкото да сменя обстановката, като му казах, че си тръгвам, защото не се чувствам изцяло добре с него и не ми харесват отношенията ни в момента - истината, с детайлите. За това време се чувахме рядко, като той реши да направи ремонт вкъщи докато ме нямаше, вместо например, да приготви пръстен или да дойде да ме види, да спаси положението по някакъв начин, да ми приповдигне духа.
Когато попитах защо е постъпил така, той ми каза, че е предпочел да се фокусира върху ремонта, за да ми е хубаво като се прибера. Вярвам му, че това е искал - беше поправил всичко, което имаше нужда от поправка, оценявам го високо, но в крайна сметка.... аз не си тръгнах заради това. Не апартаментът имаше крещяща нужда от поправка, а отношенията ни.
Въобще, има си някаква негова представа за нещата и моята гледна точка сякаш не го интересува, въобще не се вслушва сериозно в това, което му говоря, все е в отричане на проблемите.
И някак вече дори не ми се говори особено с него за тези неща - всичко е казано, няма защо да продължавам с опитите.
Не искам да прекратявам тези отношения, защото половината си живот съм изживяла с този човек, чувствам го близък и нямам намерение да търся друг мъж - не мисля, че бих могла да си сменя партньора толкова лесно, но се чудя дали това не е правилното решение в случая, защото реално погледнато с всяка изминала година възможността за нормална бременност намалява, шансовете за нормални отношения с мъж - също.
С него нещата не знам дали ще се оправят и как, а часовникът няма да спре за мен и него специално. Омръзна ми да съм съпруга без да съм законна такава - вечната "приятелка". Омръзна ми и все да се избягват темите за деца и за семейство. Още повече ми е изтощителна липсата на близост и желанието му да работи върху реалните ни проблеми... Като външни хора, какво мислите? Какво бихте ме посъветвали? На някой от вас случвало ли се е подобно нещо, на някой ваш близък/познат?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 28 дни
hash: b1103c1130
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   " всяка изминала година възможността за нормална бременност намалява, шансовете за нормални отношения с мъж - също. "

Мда, в доста кофти ситуация си. Повярвай ми, на пазара няма много читави мъже, които да стават за връзка и семейство. Най-много да те ползват за няколко пъти и айде кой от къде е. Въобще не е трябвало да чакаш толкова във връзка, която не отива наникъде.

Вариантът е да му поставиш твърд ултиматум - или дете, или чао. Или приемаш положението каквото е, оставаш си част от мебелировката и разчиташ някога да се реши (неясно дали ще се случи).

 
  ...
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: 2ab40813f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Не съм мъж, но с много мъже съм коментирала темата и всички са казвали, че в рамките на година-година и половина ако отношенията не се развият на по-високо ниво от просто гаджета, значи не е това човекът за тях. Ти сама си стигнала до съответните изводи и мисля, че и сама знаеш отговора на въпроса имате ли някакво бъдеще.

 
  ...
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: 1464fbdc8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   За него връзката ви е приключила отдавна. Няма как да се каже по-тактично. Чака ти да решиш и приключиш отношенията ви.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: 97b934634d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Жените много обичат мъжете, докато не почнат да напират яко за деца и семейство. Тогава падат маските и си проличава как единствено ползват мъжете за разплод. Искам деца и семейство и точка... време им е вече видиш ли.
Сменяй мъжа и птиеай при друг да те оплоди, не му разваляй живота щом не иска деца.

 
  ...
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: 9a5fac3302
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Намерил е безплатна слугиня. За какво му е да си усложнява живота със сватби и деца? В такава ситуация се поставят условия - или ще направим сватба и ще имаме дете, или приключваме отношения. 16 години са твърде много, повече няма причина да си губиш времето с тоя недорасляк. Хората след 3-тата година започват да планират по-сериозна връзка.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: 1d2abc3b8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Като те слушам все едно виждам отношенията с жена ми с тая разлика, че ние съумяхме да направим дете и сватба и също сме от 16 години заедно. Какво да ти кажа истината е, че нещата няма как да са същите първите 2-3 години както след 16.. В моя случай жена ми спря да ме привлича, защото напълня и постоянно взе да мрънка и все нещо да и е криво което в комбинация променена визия плюс тегав характер отблъсква доста. Аз от своя страна никога не съм спирал да се поддържам и развивам и в един момент просто си хванах любовница, защото ми омръзна жена ми да не полага усилия да промени нещата. Бих те посъветвал да видиш визуално дали има какво да подобриш и да не го пришпорваш много и да си по мила.. Дано помогне

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: 971a5c5bb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Около мен има такива двойки. Не съм се бъркала в отношенията им, смятам, че ако и двамата са съгласни и се чувстват добре да живеят по този начин, проблем няма. Аз за себе си не бих могла. Моята връзка преди години тръгна в подобна посока. Издържах 3-4 години и си стегнах багажа, като обясних конкретно как не искам повече да съм гадже, искам истинско семейство, брак, деца, общи цели и след като той има други виждания, няма как да продължим заедно. В моя случай той пое инициатива и създадохме семейство. Сега донякъде съжалявам. Въпреки че е прекрасен съпруг и баща, ние сме много различни хора. По онова време много исках стабилно семейство, а не точно конкретния човек за партньор. Ако тогава бях на сегашния си акъл, нямаше да се върна и да приема пръстена. Но вече връщане няма.

 
  ...
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: 0e64624ff3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Щом 16 години те могат, няма намерение да ти предложи. И не защото не е готов, а защото не те вижда така.

Моя приятелка също беше във връзка 16 години, всичките им общи приятели си изпожениха, правеха му намеци. Не й предлага брак, обаче ревността беше дива. Даже не живееха заедно. Накрая като намери друга жена, изостави приятелката си. Навятя се премести при него два -три мисица длед като цапочнаха да излизат. Ожени се за нея в рамките на първата година заедно, и половина година по-късно и ноправи дете. За нея беше готов на тези стъпки.

Истината е, че не те вижда така, едновременно е свикнал с теб, ти си му другарче от 16 години. За съжаление така ти губи времето. Според мен трябва да го напуснеш и да пробваш отново с друг партньор, колкото и да не ти се иска. Не можеш да накараш някого да ти даде нещо, което не иска

 
  ...
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: f04a405b68
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   16 години са твърде много. Не се ли проведе този разговор до 3-та година от връзката (или хайде, 5-та, понеже рано сте се "взели" с господина), няма смисъл да се продължава агонията.

Често се случва така - дълга връзка, уж голяма, извънземна любов, градите нещо, но така и не се прави следващата крачка. И отношенията се изчерпват, даже без да има драматични скандали, рев, изневери и т. н. И един ден си "умират" естествено. А после, за половин-една година се оказваш женен за друг, че и с дете на път.

Според мен си инвестирала достатъчно време, нерви, любов, чакане, търпение, разбиране и какво ли още не. Трябвало е да те пусне отдавна, щом не може да ти даде това, от което имаш нужда. Един мъж би трябвало да се сети какво се очаква от него. Вече стана така, че жените и в това трябва да сме по-инициативни, което си е унизително.

Просто си събери багажа и си тръгни. Не си вечната приятелка, нито си даденост, нито има право да ти губи годините. Не е лесно да оставиш дълга връзка, но явно не води до никъде.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 27 дни
hash: 17c2dcc02e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Постави ребром въпросът за деца, ако искаш такива. Бракът не е задължителен, отношенията ви са по-важни от един брак, но ако искаш деца и времето ти да не мине поставяш въпроса или/или.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 27 дни
hash: 1a65df85c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Авторке, при дългите връзки страхът от раздяла е по две причини основно (извън навика, привързаност и свързани бъдещето) :
Ще намеря ли друг човек
Ще мога ли да обичам друг човек
Винаги се намира друг човек и винаги можеш да обичаш друг човек, но докато съзнанието и сърцето са блокирани, затворени около себе си и човекът, с който си толкова много години, няма как да го видиш, нормално.
Попътуваай малко, дори в околни градове/села, запознава се с хора, не непременно амо мъже и/или само за вероятна връзка, просто повече контакти, повече соц. среда, повече наблюдение над чужди опити, разширяване на възприятия, излизане от зона на комфорт.
2-3 месеца така и ще откриеш, че си се капсулирала отчаяно в илюзия...
Млада си още, имаш много време за всичко, но все пак времето е прекалено ценно за да продължаваш да го инвестираш в проверена илюзия без път за никъде.

 
  ...
преди: 3 месеца, 27 дни
hash: dd44506274
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Аз лично смятам, че евентуален ултиматум от твоя страна няма да реши нищо, поне не и в посоката, на която се надяваш. Единият вариант е да се съгласи на брак и деца, за да не те изгуби, но в крайна сметка и двамата да сте нещастни, защото той всъщност не иска това и го е направил едва ли не принудително. Другият вариант е да се разделите - нещо, което е логично и всъщност е трябвало да се случи още преди години, както изглежда.
Тоест, искам да кажа следното: когато хората гледат в различни посоки и очакват различни неща от живота, няма смисъл да остават заедно. Да, трудно е да сложиш край след толкова години, но е и неизбежно, ако искаш да имаш поне някакъв шанс за истинско щастие.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 27 дни
hash: 14815b69de
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Модерните връзки. Заедно повече от десетилетие и никаква градация. Ти си слугуваш, чистиш, но без подпис и деца. За мъжът това е изгодно, за жената не е. Получава мъжът всички облаги без реално обвързване като брак и децал.
Зарязвай смело. Никой няма да ти каже Браво, че си стояла и си била домакинята. След теб ще хване някоя и ще я заплоди бързешката, дотук се простира любовта му.

 
  ...
преди: 3 месеца, 27 дни
hash: 520c32f8d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Ще чакаш от умрял писмо да се промени. Тъжното в случая е, че ще си похабиш най-хубавите години за човек, който се държи с теб като със съквартирантка. Щом за 16 години още си просто приятелка, не знам какво очакваш наистина. Колкото и да те е страх по-добре скачай от влака, разбирам, че си свикнала с него, но дори сама да си поне няма да се измъчваш и да търпиш това неуважение. А и живота не свършва на 30 или 40, леля ми роди на близо 40, майка ми си намери приятел на 47.

 
  ...
преди: 3 месеца, 27 дни
hash: bb2cfcf70b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Авторката да се разделя с този лигльо и откровен използвач. Няма да подкара климактериума докато този "приятел" гради кариера. Нека и други да са градили кариера, и да знаят и да а извървели този път. На 25-26г, стават инженери по радиоелектроника и са отбили, тежка двугодишна военна служба в различни родове войски, на 26-27 г стават научни сътрудници, и съответно ръководители на програмни колективи. Съпругата му на 23 години стават инженер по радио-електроника, на 25 вече е с дете и е започнала работа, започва да гради кариера и тя, а този лъже момичето 16 години. Та те трябва да са на по 40 години, а той още гради кариера. Нещастник. Някакво неолибералистче, ще съсипва живота на момичето, ще И затрива младостта, когато трябва да е майка, да гледа българско /подчертавам българско/ дете.. //Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време"

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 26 дни
hash: 75ff191095
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   До 6, ти си дъното. За жалост, много мъже са като теб. Не можах да ти напиша точно какво мисля за теб, защото не ми одобряват коментара, но се надявам да се досещаш какво е било съдържанието. Надявам се жена ти по-скоро да се усети и да ти вземе и дете, и къща, та да ти дойде акъла в главата :) Всичко се връща, не забравяй!

 
  ...
преди: 3 месеца, 26 дни
hash: 575ab15cff
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   До 17 от 6
Каквото и да си написала познай колко ще ме трогнеш:) Някой май са му изневерявали и се жегна :) А и ако се замислиш по надълбоко ( ако можеш де) нито една изневяра не започвя без причина - Да те питам теб, ако мъжът ти се запусне и стане 120 кила безработен мързел седящ по цял ден на дивана пиещ бира и не прави нищо по въпроса, ще го търпиш ли дълго време - не нали? И не ми казвай разни лигавщини от сорта, че в любовта трябва да се подкрепяме въпреки всичко бла бла, защото и ти самата едва го вярваш. И пак да се повторя, когато на някой му изневерят обикновено проблема е в него самия никой не бяга от хубавото. Айде със здраве

 
  ...
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: 046b140557
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   До номер 6

Имам въпрос към теб.
Ако жена ти разбере за страничната ти връзка, какво ще направиш?

Питам защото блъзък приятел го преживя. Той не беше вече привлечен от жена си (явно), защото в един момент се оказа, че имал странична връзка с колежка. И се започна едно молене, падане на колене само и само с жена му да не се разделят.

Следваща връзка встрани. Още по-грозно стана и накрая се изнесе.

Е така се пропиляват години с неправилни хора. От мен да знаеш - изборът на подходящ партньор е решаващ за развитието ти е. Негативните и вредни хора могат така да те дърпат надолу, че идея нямаш.

Зарязвай я тая жена. За какво ти е?

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: 1d2abc3b8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   До 19
Във всички случаи няма да тръгна да се оправдавам и да се моля, ще седнем и ще го обсъдим. Колкото до избора на подходящ човек, така е, но го има момента, че хората се променят с времето и не са били така в началото. Колкото до въпроса защо не сме се разделили отговора е тривиален, заради детето, не искам да страда. Има го и другото, че аз нямам против жена ми, уважавам я като човек и майка на детето ми, просто не ме привлича сексуално вече, а не съм на 70 години, където секса да не ми е вече важен

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker