Приятелство между мъж и жена - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Приятелство между мъж и жена
преди: 3 месеца, 12 дни, прочетена 3012 пъти
Има ли според вас приятелктво между мъж и жена?
Преди ковид поради различни причини, а пък покрай него съвсем, се бях затворила и неусетно загубих контакти с доста хора и стоях изолирана. От 1-2 години станах доста по отворена, харесва ми да общувам с хора с най различни интереси. Виждам колко трудно е и да намериш хора, с които си пасвате и можете да водите искрени и хубави разговори. Таа реших че искам да запазвам в живота си тези, с които ми е наистина приятно да общувам.
Забелязвам обаче, че отношението с мъже почти никога не може да остане приятелско. Явно гледам доста наивно на нещата. Когато ясно сложа границата-мъжът от другата страна веднага се отдръпва. Което намирам за доста тъпо.
Имате ли приятели от противоположния пол и защо приятелското държание винаги е свързано и със задни мисли? Сякаш мъжете търсят в общуването с жена основно вариант за връзка или ако щеш чисто физическо привличане. Наистина хората, с които можем да изградим искрени отношения са рядкост, а когато махнем и противоположния пол-съвсем намаляват.
Просто си разсъждавам на глас..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 70

преди: 3 месеца, 12 дни
hash: a0dd223ed2
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Ами много е просто моме...

Една жена не и трябват 100 мъже да забременее, а само 1. Затова не си мисли за секс със всеки. Но пък може да използва 100 мъже за различни неща. Един да и оправи компютъра, друг колата, трети да я разсмива, четвърти да и служи за емоционален тампон...

От друга страна един мъж може да направи деца на 100 жени. Така че естествено си мисли за секс. А ако иска приятели, мъжете са по-добри такива по ред причини:

- не те съдят толкова. Ако си мислиш, че с някой от тези мъже говорите открито сериозно се лъжеш. Дори за най-простите неща жените са осъдителни, емоционални, с предтазсъдъци. Така че яко те слъгват и си мълчат за нещата които наистина ги вълнуват.

- мъжете имат хобита, интереси. Женските интереси се свеждат в повечето случаи - гледам телевизия и слушам музика...

- можеш да разчиташ на тях да ти помогнат в реалния живот. Естествено, в днешно време е рядкост. Но с жените е още по-рядко.

- чисто житейски погледнато, естествено имаш много повече общо с един мъж отколкото жена. От друга страна мъжете много рядко споделят с други мъже, защото е признак на слабост. То е такова и като споделят с жена, но повечето не го осъзнават.

Ако мъжете трябваше да са "искрени" щяха да ти кажат - ти си изключително скучен човек, и единственият ми интерес към теб е сексуален. Но трябва да се върнем на първата точка - че ще ги осъдиш, и ще приключат нещата. Така че тези които избират да общуват с теб, са тези които са готови да те залъгват. Както казах - просто е...

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 9e3f796d71
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Не, освен, ако не са роднини и някой е обратен.

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: f2422b34cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Защото повечето са просто загорели и се оправдават с най-различни тъпотии. Перспективата им е простовата и логично мислят по този начин. Аз си имам една добра приятелка, с която си обменяме много житейски опит, дискутираме интелектуални теми и общо взето мисля, че и двамата прогресирахме драстично в израстването си, благодарение един на друг. Но за мен тя винаги ще си остане приятел. Факт е, че е хубаво момиче и мога спокойно да почна да си мисля за нея сексуално, но притежавам нещо, което тези, твърдейки че мъж и жена не могат да бъдат приятели нямат - самоконтрол

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: d16d07477f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Мъж съм.

Трудно постижимо от страна на мъжа. От тази на жената - категорично да, има място за приятелство. Знаете вица, че попаднеш ли във friend zone-та, няма излизане (само Чък Норис е успял).

Не знам дали е правилно да се "оправдаваме" само с мъжката природа, но в повечето случаи е така, по мои наблюдения. Станат ли си твърде близки мъж и жена, мъжът (почти) винаги има задни помисли и иска да преспи с нея. Това е заложено от каменната епоха и е естествен начин за репродукция. Мъжът иска да доминира и да докаже, че е способен да има всяка жена. И тук има виц - един мъж не може да преспи с всички жени на света, но може поне да опита.

Стига толкова клишета, в общи линии - това е.

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 2fa0f713f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Приятелство между мъж и жена е възможно, но само при определени хора и условия.

Аз имам приятелки жени, но това са приятелки свързани с интересите ми в последните години.

Иначе имам една приятелка от юношеството ми, с която сме приятели повече от 40 години, но просто с нея сме духовно близки хора. Като млад я харесвах и първоначалният ми интерес към нея беше за гадже, но тя обичаше друг и никога не сме били гаджета.

Запознах и съпругата си снея и двете също се сприятелиха.

Но по принцип авторке, ако си чаровна, повечето мъже които те харесват не е за приятелка, а за интимна приятелка. За да сте приятели - трябва да се получи духовна връзка между вас и да имате и общи интереси - както и при приятелите от еднакъв пол.

Като цяло съветът ми е да не си търсиш целенасочено мъж за приятел, имай си жени приятелки за споделяне, излизане, общуване. А мъж си търси за свой съпруг!

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: ab0a7ecc93
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Жена съм и имам много приятели мъже, вкл. най-добрия ми приятел е мъж. Мъже, жени все тая е стига да са читави хора.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: a6e07c675b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Според мен може да има, но е трудно постижимо поради редица причини. Най вече заради задръстеността в главите на повечето хора. Мисля обаче че причината не е само в мъжете но и в жените. Явно и през вашите глави минават подобни задни мисли и смятате че всички мъже сме толкова възхитени от вас че искаме непременно да сме с вас и друго не ни итересува. Да не споменвам че постоянно се опитвате да провокирате мъжете с по-предизикателни облекла(за да си показвате "прелестите"), гримове, прически и т. н. Реално тази ситуация до голяма степен е създадена от вас после се сърдите. За какво го правите ако в главите ви няма подобни мисли. Може леко да си пооправите вида и да не се правите на "голяма работа". Така и общуването с вас ще е по-лесно. Аз например като ясно сложат границата, даже и без да я слагат не се натискам там където не съм желан. Докато общувам с жени рядко ми минават задни мисли, за които говорите. Просто се концетрирам върху това което правя и не мисля за други неща. Освен това също ми харесва да общувам с добронамерени и положителни хора. Това обогатява, зарежда и те кара да се чустваш добре, един вид ми действа като терапия. И аз просто си разсъждавам на глас не се сърдете.

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: e574fb9cfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   И аз съм се чудила дали е възможно, но вече съм убедена, че е. Имам приятел момче от доста години и мога да кажа, че никога не е прекрачил граница и аз също. Зависи много какви са принципите на хората от двете страни.

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 724934ff42
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   То е ясно че мъжът ако не е привлечен сексуално от жената няма да се занимава с нея, просто защото не е интересно с нея, мъжете им е интересно с други мъже да са приятели- да пият бора, да гледат мачове, да говорят за коли.. Това е суровата истина, която трудно жените преглъщат че са основно сексуален обект за мъжа

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: a5c8cb3c3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Аз съм би, тоест харесвам и мъже и жени. По логиката на голяма част от хората излиза, че аз не мога да имам каквито и да е приятели.
Имам приятели и мъже, и жени, общуването с тях е много различно. Приятелствата ми с други мъже са много по- дълбоки, честни и истински. Докато когато излизам с жени е просто за забавление, смях и губене на време, винаги в малка компания. Основната разлика е, че не смятам, че жените могат да ме разберат толкова добре, сякаш си гледат просто кефа и не им пука особено за мен. Просто им е забавно да съм наоколо, затова и никога не се държа сериозно пред тях. Неангажиращи излизания и ходене насам натам основно.. Друга разлика е колко драма и скандали има помежду им и когато стане въпрос за гаджета, забавно е да се наблюдава. Странни са тези приятелства.
"Тайната" е, че просто не са мой тип. Невъзможно е всяка жена/мъж да ти харесва сексуално. Просто повечето мъже не виждат друг стимул да създадат приятелство с жена. Имам приятели, които въобще не знаят как да комуникират с жени и всъщност нямат кой знае какво общо с тях. Примерно неща, които са си нормални за мои приятелки като по- емоционални реакции, закачки, провокирания, безцелни неща, повтаряне на една и съща драма и т. н. , които аз приемам на шега или просто за начин да се изразят, за мои приятели биха били напрягащи, досадни и напълно ненужни. Просто повечето жени са емоционални, а повечето мъже практични. Лично не виждам голям смисъл в почти всичко, което приятелките ми правят и мнението им е толкова непостоянно, че им нямам голямо доверие, но такива са си. Повечето мъже не им се занимава и това е разбираемо. Друго си е да отидеш за риба или у приятел да свършите работа и да знаеш, че никой няма да ти се оплаква на главата и да те нервира нарочно...

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 047c45278a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Мила авторке има множество мнения и възгледи относно въпроса дали е възможно да съществува истинско приятелство между мъж и жена. Важно е да се отбележи, че тези мнения могат да варират значително в зависимост от личните разбирания на хората. Ето някои аргументи и контрааргументи по тази тема:

Аргументи срещу приятелството между мъж и жена:
1. Романтични чувства: Често се смята, че романтични или сексуални чувства могат да възникнат от една или двете страни, което може да усложни или разруши приятелството.
2. Ревност и недоразумения: партньорите на мъжа или жената може да изпитват ревност или недоверие към тяхното приятелство, което може да създаде напрежение и конфликти.
3. Хормонални и биологични фактори: предполага се, че биологичните и хормоналните различия между мъжете и жените водят до различни нужди и очаквания в отношенията, което може да затрудни поддържането на платонично приятелство.

Аргументи в подкрепа на приятелството между мъж и жена:
1. Психологическа и емоционална подкрепа: Мъжете и жените могат да предоставят взаимна психологическа и емоционална подкрепа, която да обогати и двамата.
2. Разширяване на перспективите: Приятелството с човек от противоположния пол може да предложи нови гледни точки и разбирания, които да обогатят личния опит и да насърчат личностното развитие.
3. Професионални и социални взаимодействия: В съвременния свят, мъжете и жените често работят заедно и изграждат приятелства на базата на общи интереси и цели, независимо от пола.
4. Лични граници и комуникация: Много хора успяват да поддържат здрави и платонични приятелства чрез ясна комуникация и поставяне на лични граници.

В крайна сметка, възможността за приятелство между мъж и жена зависи от индивидуалните личности, техните възгледи и умението им да комуникират и поддържат граници в отношенията си.

 
  ...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: 57179310a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Приятелство между мъж и жена е възможно, но много често - както си забелязала - мъжете имитират приятелство, с цел сближаване и евентуално връзка или поне секс.
От другата страна - жените пък имитират приятелство с цел отблъскване на мъже, които не ги привличат, но запазването им в "орбита" за да им обръщат внимание.
Много такива жени хем не искат да спят с мъжа, хем и на друга не го дават като му изсмукват цялото свободно време и енергия със собствената си персона и проблеми.
Та - ако общуват приятелски - колкото и както общуват и с приятелите си от същия пол - тогава може и да има приятелство :)

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: a30242153f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Има вече доста теми в сайта на същата тематика. Ето ти няколко от най-точните отговори:

Мъж и жена никога не могат да бъдат само приятели. Може би само ако са роднини. Ако мъж не иска да спи с някоя жена, той никога не би дружал с нея, нито би и обръщал внимание. Жените не го разбират това. Ако някоя жена чете това, не ми вярва, но има приятел мъж, който не и е гадже, нека го пита дали би искал да прави секс с нея. Нека провери. Ако мъжа не лъже, ще каже, че иска. 100% от мъжете, които са във френд зоната искат да правят секс с "приятелката" си. Някои са мазохисти и си мислят, че ако са достатъчно търпеливи, някой ден може да излязат от тази зона. Това, разбира се, никога няма да стане.

Приятелство НЕ МОЖЕ да има! Доста коментар изчетох на жени които твърдят, че е възможно. Това са две възможности. Единият тип жена която твърди, че е възможно е не запозната с този вид "приятелство". Никога не и се е случвало "приятелят " и мъж да и признае чувствата си към нея. Тези мъже са плахи и избягват да говорят за това за да не се подиграят с тях. Продължават да "слушкат" като кученце и чакат приятелката им да направи първата крачка. Другият тип жени са много добре запознати с този вид приятелство. Знаят за подобни отношения и въпреки всичко се преструват. Имат едно дресирано кученце което като му свирнат и то тича да ги обгрижи. Било с внимание или с финансова подкрепа. А за третия вид чак не ми се говори. Да ходят заедно до тоалетната, на маникюр и козметик, то си е джендер, не е мъж!
Дано повече момчета, мъже да прочетат темата ти и да осъзнаят на кого са подлога. За два пръста месо не си заслужава да ви правят на парцал!

Приятелство е дума за отношенията между мъжете. Все по-рядко вече. Жена с жена, може за няколко месеца. Мъж и жена - абсурд! Единият дава пример как са само приятели, а какво мисли другият? !

"Много добре знам, че хетеросексуалните ми "приятели" мъже искат да ме чукат. " - почти без коментар. Искали да я чукат, а са приятели??? !!!

Защо жените много държат да имат приятели мъже (и въобще нямат против, че са им навити, дори напротив като по-горе)? Защото държат мъже в "резерва" и ако гаджето им ги разкара до седмица да са го заместили. Така се чувстват много "вървежни пички".

Не може да просъществува дълго това приятелство. Представи си следната ситуация, мъжът се обвързва и се жени. Според теб, жена му ще приеме ли той да се разкарва редовно с някоя друга по кафета, да си пишат онлайн и да се мотаят насам-натам? Или по-скоро това ще е доста неуместно.

Жена съм на 48 г. Щастливо омъжена с три деца. Разликата между 3 -тото дете и първото ми е 16г. Родих го на 39 г. Давам това просто за сведение. Имам приятел от 40 години. Познаваме се от 7 годишни. Съпругът ми също го познава. Доскоро мислех, че сме приятели в истинския смисъл на думата, защото никога не сме прекрачвали границата на това приятелство, а никой не е давал повод за това. Казвам доскоро, защото той претърпя тежък развод и беше много зле. Аз бях до него в този труден момент, докато той откровено не ми каза, че иска да спи с мен. Останах потресена, мислех че се шегува, но той ме стисна силно за ръката и започна да вика "моля ти се, толковате харесвам, а се познаваме от много години какво толкова.. ". Останах изумена, отказах му и огорчена си тръгнах. На следващия ден той се усети започна да ми се извинява, но вече не е същото. Бавно и постепенно го игнорирах напълно.

 
  ...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: b8a8f0bfa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   За мен мъжко-женско приятелство няма. Или ако има подобно нещо зад фасадата се крият користни цели и сексуални мераци. И жените и мъжете имат достатъчно приятели от своя пол, с които ги свързват общи интереси. Не си представям много жени да се интересуват от футбол, коли, риболов и др. мъжки неща, както и мъж да споделя интереси като дамска мода, прически, грим, розови романи, холивудски романтики, манджи и клюки. Освен ако не са му професия. Жени, към които нямат сексуално влечение повечето мъже не ги отразяват или общуването е съвсем повърхностно и формално.
Все пак сексът е първичен инстинкт.

 
  ...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: 4b0b144e7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Имам трима приятели-мъже
Единият ми е бивш колега. С него можем да седнем, да пием по бира, да си се смеем, да обсъждаме разни теми. НО той беше влюбен в най-добрата ми приятелка и по-скоро се сближихме, защото ме ползваше за съвети и т. н. Когато тя го отряза, срещите ни разредиха. Но и сега ако се видим или се чуем е яко и забавно.

Другите двама са общи, семейни приятели и не сме толкова близки поотделно. Да, мога да седна да пия кафе с тях без мъжа ми, но си говорим общи неща.

Приятелство между свободна жена и свободен мъж - тц!

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: d32b7ea2d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   Момченцата са доста глуповати, първични и елементарни. Не си ли се убедила от десетките теми тук. Само любезна да си с някой и ще го изтълкува че го сваляш. Мъжете приятели са ми тези от детството, от детската градина, от училище., от блока, с които сме пораснали. С тия от офиса и цигара не излизам да изпуша. Чакам ги да се приберат и тогава излизам аз.

 
  ...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: f34bcd1a88
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Няма приятелство между мъж и жена, основно са интереси дали ще е превличане секс любов това е или пък парични или каквито и да са интереси, това е положението и няма друго.

 
  ...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: 592ae6109f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   16 звучиш много токсично, типично за работеща в офис. Иначе и аз не общувам с офисни плъхчета, без значение на пола, просто не ми се пада на такова ниско ниво.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: d855ca845c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Може след 70-80 годишна възраст, когато желанието за секс, вече го няма.

 
  ...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: fef727bd38
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   до 11, точно жените умишлено не поставят граници, точно защото знаят какво ще им се случи, а имено пълен игнор от сътоветния мъж, и няма да може да ползва неговите ресурси (било да си чеша егото, било битова помощ, било повече контакти, било нещо друго).
Защото един мъж е съгласен да дава на разположение на жената всички свои ресурси, само ако знае че има дори 1/1000000 шанс да има интимни отношения с нея. Отреже ли се и този минимален шанс, целия достъп на жената до мъжките ресурси изчева на мига. И затова жените не поставят умишлено граници.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: 5af5363b31
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Първоначално твърдях, че може да има, но реално - не, не може. :)
Ако сте само познати, които обменяте по някоя приказка, когато попаднете в една среда - да. Но ако се сближите и започнете с приятелсвто, поне от едната страна ще се развият чувства.
По този начин аз и едно момче, с когото уж вярвахме в приятелствата между двата пола, накрая се оказа, че и двамата сме се влюбили в другия..

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: 4fb1bc06d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Номер 10, жена съм и това, което си написал, е абсолютно точно. Точно такива сме си, асъл :-) Емоционални, нервиращи, често развейпрах. Да върви купона и това е.
Аз лично винаги съм завиждала на мъжките приятелства - точно такива са - истински, честни, дълбоки.
Докато ние сме подмолни и интересчийки, завистливи и подлизурки.
Много ми хареса коментара ти :-)

 
  ...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: ab0a7ecc93
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Много ограничено мислене от пишещите по-горе. Жена съм, имам много приятели мъже, с които си ходим по-планики, на кино, пием биричка, разменяме книги.... и т н т. С някои сме така вече 20 г. имаме сходни интереси и ни е кеф заедно. Нито аз, нито някой от тях е проявявал някакъв интерес към мен (не съм Памела Андерсън все пак ;)))

 
  ...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: 9b324cbfcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Възможно е. Само разни елементарници могат да ти кажат обратното.

Аз имам две приятелки жени. С едната съм израснал заедно, с другата бяхме в един клас. Тази от детството аз я запознах с мъжа ѝ. Даже им кумувах на сватбата. От другата вечно исках съвети за момичета. Кое, как, защо. И тя е омъжена. И какво от това?

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: 57179310a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Когато още живеех в България се сприятелих с 2 момичета в университета - бяха от нашата група и ми даваха записките си на лекциите, заедно си правехме упражненията и - така се сприятелихме. Едната беше доста хубавка и въпреки, че си имах приятелка - определено имах сексуален интерес към нея. Не сме правели нищо.
Другата беше малко мъжкарана и с леко наднормено тегло. Към нея определено нямах сексуален интерес, но тя беше забавна и си прекарвахме добре времето с нея.
Един път ми сподели, че има проблеми в любовта и много и се правело секс. То се и виждаше, де - нямаше приятел, нито някой да се навърта наоколо.
Аз и казах на майтап, че ако иска мога да и помогна и тя се съгласи. Беше огън в леглото, но никога не е пресичала границата - всичко беше само секс. По-късно я запознах с един мой познат и след време се ожениха.

И до сега сме приятели - вече без привилегии.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: f2422b34cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Авторке, сама виждаш по коментарите каква е единствената причина - секс. Повечето мислят първично, по същата причина и обществото е на това дередже. Да си правят каквото искат

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: fd1046e7f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   През годините съм бил приятел и още съм с доста жени. Приятелството си е факт и често се доказвало във времето, но не мога да си изкривя душата, че винаги е имало някакво привличане по някое време и дори съм спал с някой от тях. И сега когато съм семеен поддържам много близки отношения с моя приятелка. Не сме правили секс, не сме се целували и тъй нататък, но и двамата не можем да отречем че се желаем. Това не означава че ще изневеря на жена ми, просто казвам че колкото и да са чисти едни отношения между мъж и жена винаги има някакво привличане и това е съвсем нормално.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: fef727bd38
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   от 21 до 11, даже преди много се дразнех на жена ми че се държи така свободно с нейни "приятели", все едно едва ли не, ей сега ще им се нахвърли. И те припкат около нея като кученца и изпълняват каквото им поиска.
Ама като я знам реално какво е дърво в леглото (и колко не става за секс още повече пък за еднократен), и чак ми става смешно като я гледам как ги манипулира.
Та това е истината за приятелството между мъже и жени, и защо жените умишлено не поставят граници с "приятелите " си.

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: a6e07c675b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Да точно както си и мислех. Задръстеността в глaвите на хората е толкова голяма че не могат да видят нещата и мислят извън глупостите които им се въртят из главите. Децата (имам предвид малките под 7г възраст) за доказателство за това че приятелство може да има. Между тях може да има приятелство понеже не са задръстени в главите, а са чисти. Ако си почистите главите малко може и да осъзнаете че всичко е възможно стига хората да не са толкова задръстени, по-чисти и добри. Ама кога ли ще се случи това? Няма нужда да ми отговаряте риторичен въпрос е това.

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: d7be361a37
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   30, а ти наясно ли си, че децата се харесват и в детската градина? Наивно, но все пак се харесват. От биологията няма как да избягаш.

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 3419637c15
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Аз съм приятел само с жени, които не ме привличат. Иначе не става. Поне аз не мога да съм приятел с жена, която харесвам, а тя да иска само внимание. Не се сърдя, жената има право да избере с кого да бъде. Но е и мое право да преценя за кого да отделя време и енергия. Имам достатчно приятели и бих отделиш ресурс за жена, с която се харесваме взаимно.
Иначе ако между нас няма химия, но си допадаме като хора, можем да сме приятели.

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: e4619543b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Възможно е, да. Аз лично съм имал и имам приятелки жени. Това не ми пречи да съм щастливо женен от доста години. Когато имаш общи интереси нещата се получават. Не деля приятелите си по пол. И досега не съм хлътвал по приятелка. Предполагам, самият факт, че сме приятели психологически ми пречи да я приема като сексуален обект. Отново - трябва да имаш общи интереси и взаимно уважение, за да сте приятели. Ако приятелството е ей така само за кафенце, за споделяне на това-онова не се учудвам, че при доста хора прераства в нещо друго. Защото не е било истинско приятелство от самото начало.

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: f5057f2c89
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Може да има, но само между зрели индивиди. Около нас е пълно с деца на 30, 40, 50 години. Съдещи, емоционално неуравноверени, чиято цел е да уязвят отсрещния, вместо да анализират собственото си поведение и неконтролиран гняв. Изобщо не смятам, че трябва да сме добри, но смятам, че трябва да сме наясно със себе си и да контролираме емоциите и програмите си. Инстиктът да се размножаваш е една от тези програми. Да, дълбоко е вкоренен инстинктът при мъжа да си продължава гените. Но един зрял човек не би трябвало да действа на ниво инстинкт, а на личен избор. Ако някои от коментиращите мъже тук смятат, че не са нищо повече от животни и затова не могат да бъдат приятели с жени аз няма да ги съдя. Но няма да е зле да се погледнат отстрани. Да, има изключително много повърхностни жени, които се интересуват от дрешки, сериали и дискотеки. И има супер повърхностни мъже, които се интересуват само от бройки, биричка и мачове. Нормално е, че няма как между такива мъже и жени да има приятелство.
Аз лично съм мъж и не мога да се съглася, че мъжете са по-добри приятели. При нас мъжете има една емоционална бариера и ни е трудно да показваме близост, различна от сексуалната. Имам жена приятелка, с които мога да водя часове наред философски дискусии. Такъв приятел нямам. Приятелите ми предпочитат действия пред разговори. И двата пола си имат предимства и не виждам защо трябва да се лишаваме от тях поради смешни полови предразсъдъци.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: a6e07c675b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   31, не ме интересуват глупостите които сте написали. Даже в момента не мога да разбера какво точно искате да ми кажете. За мен няма никакъв смисъл това което сте написали(а и малко съм уморен за да мисля на твоето ниво). Явно дори не сте разбрали какво искам да кажа с това което съм написал. Това че децата в детската градина също могат да се харесват е защото според мен и те все още не са задръстрени в главите както възрастните. А примера с малките деца под 7г. го дадох защото те са най-чисти и това ми дойде в главата като подходящ пример, който да дам. И споко не се опитвам да се правя на много умен като вас просто коментирам, изразявам мнението си.

 
  ...
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: 72dcfe5e3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   И до сега имам приятелка жена, от училище се познаваме, дори следвахме в един университет. Е, в университета последният курс си легнахме няколко пъти, но това беше в периоди, когато не сме имали връзки, така да се каже, да изпуснем парата. Отдавна сме семейни и си ходим на гости. Разбира се, половинките ни не знаят пикантните подробности. Така и трябва, беше преди 15 години.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: d7be361a37
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   35, дори и децата в детската градина имат гаджета. По детски наивни, но имат.
Приятелснво между мъж и жена не съществува.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: 25a26b2fff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   Добре, хем част от коментиращите имат приятели от противороложния пол, хем хора като номер 37 продължават да твърдят едно и също нещо. Някакво мозъчно забавяне ли има, не знам, но определено няма логика

 
  ...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: 9e3f796d71
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   38, а ти четеш ли, че някои са спали с тези приятели? !

 
  ...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: a6e07c675b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   37, да правилно сте го написали децата в детската градина могат да имат гаджета по детски, наивно защото не са задръстени в главите с глупости и мръсотия като възрастните. Просто копират това което виждат от родители, заобикалящ свят нищо повече. А вие като смятате че не може да има приятелство стойте си без приятели, какво се опитвате да се заяждате с мен и да ме убеждавате в глупостите си. Ето че и 38 го е написал също много добре.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: f2422b34cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   39, да, някои. Логично има и случаи, в които отношенията са чисто приятелски. Как тогава на всяка цена мъж и жена не могат да бъдат само приятели?

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: 261ccbfd79
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   Аз имам приятели мъже от 15 години вече и си поддържаме контакти. А приятелки жени имам само 2-3 истински, които се сещат за мене. Мое мнение, но с мъж да завържеш приятелство е по-лесно и намираш повече уважение от тяхна страна, а жените малко по-често са дръпнати, някои надути. Но да, вярно е и това, че мъжете много често търсят по-интимни отношения, което ме отдръпва. Но като цяло всичко е много индивидуално.

 
  ...
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: 9e3f796d71
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

43.   41, ами завържи приятелство с човек от другия пол. Ако не сте обратни, все нькой от двамата ще се пробва за повече. Биология.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: 9a4fce8fac
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

44.   40, нищо не копират отникъде, дженди. Това е природен инстинкт за съхранение на рода, с който всички хора са родени, включително и ти, и е независим от никакви външни намеси. Ако го нямаше този инстинкт, който да подтиква половете да се харесват един друг сексуално, а бяха само приятели един с друг, жените нямаше да могат да раждат деца, и следователно човечеството щеше да загине. Попрочети малко за хормоните и за това каква роля играят в размножаването на хората, преди да се се излагаш с невежеството и простотията си.

 
  ...
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: 8da7fa51f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

45.   До тези които обясняват че имат приятели мъже, нека си признаят, обяснили ли са на тези мъже, че никога нищо не може да има между тях. Или им подават илюзии че някога може и да има нещо интимно между тях. Дали са поставили ясно. границите, както казваше 11, или ги баламосват за собствена облага, както е моето предположение.

 
  ...
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: e5c50d5966
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   Няма. Аз лично нямам нито един такъв приятел.
Симпатизирах с един колега (вече бивш), и двамата сме обвързани.
Той обаче се оказа женен за абсолютна кобра. Не го остави изобщо да контактува с мен, държеше го на страшно къс повод, той подви опашка и само след две наши виждания по двойки, у нас, после у тях, всичко приключи безславно.
Мъже приятели нямам.
Като гледам и моят мъж не се размотава с жени-приятелки.

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: e7abe63645
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

47.   Аз имам две много добри приятелки. С едната сме приятели от 11 години, а с другата от 6 години. При нас не е имало сексуално привличане, но за тези момичета съм готов да направя всичко, защото са ме измъквали от много трудни ситуации. Наистина е много трудно да има приятелство между мъж и жена, но не и невъзможно.
До 45- Да постави ли сме ясни граници и не ни е минавало през ума да спим заедно, макар и да сме живели заедно на квартира.
М 25

 
  ...
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: 59bc265dcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   Такъв вид приятелство може да има му добри колеги, които си оказват взаимопомощ. Също на клубно ниво или групи любители с много общи интереси.
Метал фенове- често срещано. И вероятно доста рядко в други случаи.
Сега като се замисля най-трудното нещо би било да си намеря жена с която да бъдем приятели, като приятели.
Винаги, когато жени са ме търсили е било с цел директен секс, близки отношения или прости симпатя с изглед към дългосрочни отношения.
Когато жена е показвала интерес към мен, никога не е било с цел приятели дружки.

 
  ...
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: f2422b34cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

49.   43, ако това е единственият ти аргумент, нека да не си губим времето повече

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 6 дни
hash: a6e07c675b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9936 гласа)

50.   44, природен инстикт при децата и то под 7г. Ти напълно не си добре. Кое дете има изразена сексуалност преди да навлезе в пубертета? Добре няма да те занимавам с невежеството и простотията си и да се излагам както казваш, но надявам се че и ти няма да ме занимаваш с твоята. Факта че си позволяваш да ме обиждаш по тоя начин показва много за вас, а и не беше необходимо да се описвате като използвате тази думичка дженди. Така както гледам май повече за вас се отнася. Звучиш ми точно като това което си написал.

 
  ...
преди: 3 месеца, 6 дни
hash: 1119f320eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

51.   до 47 от 45, мъж може да постави граница, тъй като жената не му трябва за почти нищо. А ако и тотално не го привлича, естествено че ще постави граница.
И не става въпрос дали на някого не му е минало наум, тъй като никой не може да прочете чуждия ум.
Идеята е дали жената е поставила ясно границата, за да не заблуждава балъците от френдзоната, да и предоставят ресурсите си в замяна на подхранвани илюзии за евентуални далечно-бъдещи интимни отношения.

 
  ...

1-50 от 70
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker