Любов или кариера - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Любов или кариера
преди: 2 месеца, 15 дни, прочетена 790 пъти
Здравейте!
Момиче на 24 г съм и имам приятел (също на 24) от 8 години сме заедно.
Изключително хубава връзка, много емоции, много спомени, семействата ни са близки.
Двамата учим медицина.
Той обмисля да замине на специализация в Германия и да прекрати връзката си с мен, тъй като аз ще специализирам тук, тъй като вече имам предложение на доста добро заплащане.
Проблемът идва тук, че и на двама ни е изключително тежко да предприемем тази стъпка.
И двамата много се обичаме и не можем да си представим живота един без друг.

Той от друга страна ми сподели, че единственото нещо, което го задържа в България съм аз. Също така разбрах от него, че тук в тази страна щастието му идвало само от спомените с мен, нищо друго не го задържало тук.


Та ще ви помоля за съвет
Заслужава ли си да продължа връзката си с него, след като аз съм единствената му спирачка към осъществяване на мечтата му... не знам какво да правя. Той казва, че все още не е решил, но повече плюсове имало да замине.
Изключително ми е тежко.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 14 дни
hash: ea2337baf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Трудна стъпка. И двамата сте с много различна от всички останали професии. Това не е ИТ, да се работи дистанционно. Не е работа в магазин, да се върнеш след майчинство, а си е медицина.

В крайна сметка твоя приятел не може ли да остане тук на специализация?

 
  ...
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: b3d1375b2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Колко романтично и сладникаво звучи- ти си единственото му ценно нещо в тая страна! Няма ли роднини този човек, приятели? !
Хвърлиш ти е прах в очите. Търси си причина да те разкара по мишкарски начин. Даже не ти е предложил да отидеш с него. Ти си ужким най-ценното, ама не може да е с теб. Може и друга да има. Ако имахте деца, пак ли така щеше да си вдигне чукалата?
Ако толкова те искаше, щеше хем да ти е съпруг, хем да иска да се виждате. Съществуват самолети, камери и телефони. Щеше да се прибира и ти да ходиш. Разстоянието между две държави е
нищо на днешно време.
Ти не спираш нищо, защото той не те включва в плановете си. Сам си е решил. Не пиши в мн. число колко се обичате и не можете един без друг-ти обичаш и ти не можеш. Той буквално иска да се метне на самолета, за да не е с теб.

 
  ...
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: e7048ebbec
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Бих избрала кариерата. Все още си на 24 години и ще срещнеш друг човек. Всеки следва своите планове и така е редно.
Не би искала да не замине и да съжалява, а по-късно да се стигне до раздяла пак така или иначе. Той го обмисля и ще го предприеме. Обичате се и е трудно, разбирам го това. Но ще бъде по-добре за двамата да сложите край. Тепърва ще се запознаеш с доста хора, а той не е щастлив тук очевидно.
Ако остане тук заради теб той пренебрегва себе си, загърбва своята мечта.

Успех! Ще вземеш правилно решение.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: a026b4d307
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Не убивай любовта! Тръгвай с него и винаги и навсякъде бъдете един до друг. Когато единият от вас е в беда, другият да му бъде опора. И така до края на живота. На добър час!

 
  ...
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: 403e20a08c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Не прочетох никъде да те кани да отидете заедно. Само, че е готов да приключи с теб за да замине.
Ако ече сте коментирали това, имало е предложение да замине те заедно, но ти си взела твоето си решение да останеш за предложената работа, той има същото право да последва воието желание/мечта.
Ако обаче дори не сте коментирали преди, не е имало предложение дори да замине с него... Нищо не го спира, само се опитва да се измъкне без да те нарани повече, да стане натурално, да приемеш мисълта и да свикнеш с нея.
Иначе, аз навремето точно бях пред заминаване за една чужбина когато е запознахме (вече като възрастни, като по-малки сме се разминава ли около същите компании) с мъжът ми. Той вече живееше в същата чужбина, за която аз щях да заминавам, но в друг град. Решихме преди да отида на новата работа, да му гостува за няколко дни.
Тези няколко дни вече са 20 г.
Предпопетох него пред страхотна работа на много високо заплащане.


Ако този мъж е любовта ти, ако виждаш бъдещето си с него, ако мислиш, че той е човека с който искаш да извървите пътя и мечтите си заедно- работа ще намериш и в чужбина, дори по- добре платена.
Никой не може да ти вземе професията, тя си е твоя и ще е с теб навсякъде. Но този мъж-не.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: ad2cc93a30
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не се обичате достатъчно.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: 631c0781de
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Нещо не звучи логично. Първо казваш че той ще заминава и мисли да те остави. После пишеш дали си заслужава да седиш в тази връзка.
Още повече да питаш непознати кое би било правилно, не ми се вижда много сериозно. Ти сама трябва да прецениш за себе си, каквото решение вземеш, това ще живееш.

Единствено мога да ти очертая, че животът зад граница изобщо не е това което е било някога и което очаква да бъде. Германия е толкова зле в момента за живот, че не знам как хората могат да остават там за постоянно. Това там не е живот, а е преживяване, ако ще да изкарваш много пари, лично аз не бих живял там.

 
  ...
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: d2febccb75
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Добре си решила да останеш тук. Той с какъв акъл се е засилил баш в Германия? Нека отива, щом иска, нека пробва, да видиш как бързичко ще се върне.

 
  ...
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: 904ec433fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Номер 7, какво й е на Германия в момента? Знам, че имат доста бежанци, както и от нашите Столипинбургци и Факултетци, но те са си там от доста години, а не от вчера.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: 5cb3d17389
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Не разбирам защо не заминеш. Лекарите са в пъти по-добре платени в Германия, отколкото у нас. Живях няколко години в Германия и цял живот ще съжалявам, защо се върнах. Не съм лекар по професия, но докато бях в Германия имаше няколко зъболекари българи, които бяха със своя собствена частна практика и всички българи ходеха при тях, имаха и германци пациентите, разбира се
Германия е шанс, който не бива да пропускаш

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: 2d72611265
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ми щом е готов да те зареже, сама си прави сметката

 
  ...
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: 52cb39e886
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Любов разбира се! Никога не бих избрала кариерата!

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: 4f47e239b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Хора, заедно от 8 години, би трябвало да обмислят бъдещето си от позицията на "ние". А тук има само"аз". Всеки сам си решава.
Хем уж си най-скъпото му, а е готов да зареже това най-скъпо, за да отиде в чужбина. Не го слушай какво приказва, гледай какво прави. Жените много явно си падат по подобни сладникави изявляния и изключват логическото мислене. Няма логика да зарежеш най-скъпото си ей така. Ако не сте обсъждали да пътувате един до друг, или ти да отидеш, ето ти отговора.
Какво да спасяваш и какво да избираш като той вече е избрал кариерата, а не любовта? Той не иска тази връзка, защо я искаш?

 
  ...
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: 0ee7e07c69
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Колко ти предлагат в БГ? Аз също съм медик и не съм чул за висока СПЕЦИАЛИЗАНТСКА заплата??? Къде и в коя област е специализацията?
Доброволствала ли си? Конкурсен изпит имаше ли? Как така високо заплащане за първа работа? Това как е възможно? !

 
  ...
преди: 2 месеца, 13 дни
hash: 462760ba72
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Въпросът се свежда до този - би ли отгледала децата си в Германия? Аз лично потръпвам пред подобна възможност, но други са ОК.

Ако децата не са част от въпроса, тогава за чий си във връзка с този? .

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 13 дни
hash: dc0824a434
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Какъв е проблема? До Германия самолета ни е 1 час, цените ниски. Да отиде да учи и ще решите.

 
  ...
преди: 2 месеца, 13 дни
hash: dc0824a434
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   15. Няма какво да потръпваш, добре, че заминах за Германия. Училището беше ад в България, влизам в училището в Германия топла атмосфера, мили учители, отворени за всяко дете със супер отношение. Детето ми не диша газ и не се влачи по дискотеки, на 16 започна дуалното образование, нямаше време да се обърне, по свое желание започна втора работа, мини джоб се нарича в Германия. Нетен доход от двете работи 1500 Е на 18 г. Неговите приятели в България висят по дискотеки, 12 клас се шлаят по цял ден, висят на плейснейшън денонощно. На всичката натовареност взе 2 г. за 1. В училище някакво момиче от горните класове го беше ударила, психолог, изпратиха предложение за жалба в полицията, пълно съдействие и никакво толериране на простотия и насилие.
Германия не е само гетото с румънци и българи. Има всякакви, бежанци също, както и всякакви националности, но полицията каквотоэи да стане идва за минути, престъпност както навсякъде има, 80 мен.. държава с ред и правила и всеки си намира майстора в лицето на държавата, когато не спазва законите.

 
  ...
преди: 2 месеца, 12 дни
hash: 821c9831ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Избирайте мечтите си! Избирайте кариерата си! Младостта е веднъж, и още нещо, НИКОЙ ама никой няма да ви, благодари, че сте се отказали от мечтите си, заради някой! Той вика ли те в Германия? Слага ли те в плановете си? Ако отговорът е, НЕ то тогава между вас всичко е свършило, преди да отиде за Германия.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 12 дни
hash: 8ae816c077
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Предполагам, че връзката е изчерпана. Започнала е на 16 и 8 години на тази възраст са време, в което хората се променят много.
След като не се развива в желание за брак, тя вече е изчерпана.

Съвземай се колкото може по-бързо и остави всичко в ръцете на живота. Ако любовта ви е достатъчно силна, ще ви събере отново. (Което не значи да чакаш 10 години).

 
  ...
преди: 2 месеца, 11 дни
hash: 35a0212f16
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Обмисля направо да прекрати връзка си с теб, защото ще му е спънка за следването в чужбина? И дори не мисли, не предлага, да помислите за вариант да се срещате, макар и по-рядко, макар и по-трудно, но да изкара и образование, и да си запази връзката с теб?

Но, иначе, МНОГО те обича и ти си му най-важното, само ти го задтржаш тук.. Тоест, ти да се почувстваш виновна, че го задържаш и му пречиш на амбициозните планове и сама да го оставиш..

А да ти предложи брак и да се опита да те вземе при него не предложи ли? Не сте малки, нито сте заедно от месец-два. 8 години от живота ти са това, подарила си му ОСЕМ години от живота си и изведнъж това няма никакво значение?

Образованието е много важно и винаги съм била "за" да се надгражда, развива, но като имаш половинка вече не може да мислиш само за себе си. Вече всичко, каквото правиш за образование, професионално развитие и прочие, е за НАС, не за АЗ. Пък и като семейство поне в развитите държави, ще ви ценят повече, може да имате някакви права, отстъпки.

Аз такъв бих го оставила много отвратена. Явно си е взел решението, без да те пита. Иска да си живее животът човекът и ти ще му пречиш. Там ще си намери друга, ако вече няма. Въпросът е за какво бяха тези 8 години?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker