Непрекъснато чистене - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123609)
 Любов и изневяра (30404)
 Секс и интимност (14590)
 Тинейджърски (22028)
 Семейство (6683)
 Здраве (9738)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7404)
 В чужбина (1695)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1766)
 Други (19147)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Непрекъснато чистене
преди: 2 месеца, 12 дни, прочетена 692 пъти
Приключих сериозна връзка в началото на годината. С бившия ми приятел, живеехме заедно 2 години и половина. След раздялата ни, той се изнесе от квартирата ни и аз останах тук. Минаха 6 месеца, но процесът по моето “възстановяване” продължава. Седмица след като се разделихме, започнах пренареждане, преподреждане на мебели, разчистване на секцията в хола. Прибрах снимки, сувенирчета, всякакви споменчета, под спалнята. Разчистих почти всичко от гардероба си, почти всичко, купувано по време на връзката ни, раздадох на приятелки, или занесох в родния ми град. За това през какви неща преминавам след тази раздяла, ще публикувам в отделна тема. Тук се съсредоточавам върху темата с чистенето. Излизам много рядко, уикендите ги прекарвам в чистене на дома. Ако нещо не е подредено и не си е на мястото ( работя от вкъщи ), ме влудява. Стремя се към минимализъм и имам много малко неща в апартамента. Някак все едно като чистя се успокоявам и в същото време изливам и някакъв насъбран гняв. Според вас това желание постоянно да е чисто, подредено и избърсано, има ли общо с раздялата ми. Не че преди съм допускала мизерия, пак чистех естествено, но сега е определено повече. Може би като съм била във връзка, излизали сме навън повече, занимавали сме се и не съм била толкова вманиачена. А сега, като нямам толкова с кого да излизам, освен веднъж седмично на кафе с някоя приятелка, и си запълвам времето с чистене. Ще се радвам да коментирате, както и, ако някой е като мен, да сподели своите странности.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 12 дни
hash: 50cffe252a
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Депресирала си се. Предпочиташ да дишаш прахоляк и всякакви препарати, вместо да се разходиш навън с приятелки. Дори и сама. Да не мислиш, че Той седи вкъщи и се депресира така? Мне, купонясва си и хич не му дреме. Даже може отдавна да те е заместил. И за такъв се трепеш да дишаш прах, да търкаш?
Тази мания не е полезна. Лято е, отпускарския сезон. Хвани тия приятелки и на море, басейн. Има еднодневни екскурзии, може и сама да отидеш. Купи си нови дрехи, наконти се. Запиши се на някакви танци. Само не стой вкъщи и да се правиш на Изаура.
И изхвърли нещата от под спалнята. Няма нужда от сантименти и да ги зяпаш с въздишка като се сетиш. Този човек е призрак, мъртъв за теб. Пълно оттърваване от всички неща и снимки.

 
  ...
преди: 2 месеца, 12 дни
hash: a9aba19415
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Аз бях с ОКР, което се изразяване най-вече с чистене. Отдавна нямам този проблем, но по принцип чистенето ме успокоява и мисля, че много хора сме така, повече жени.
Но сега чистенето е по-скоро релакс и забавление за мен- почти винаги с музика, пея, танцувам, скачам дори на пода и на леглото, понякога се включва и котарак ми да пеем и лудеем.
Мъжът ми е подобен, но той с буса си избива :)
Наблюдава се да не допускаш примерно след чистене да скача за всяка прашинка, попаднала след това. Или петно лед чистене и ти да чисти цялата площ наново. Тогава е когато започва проблема.
Но щом сега и ти помага за процеса, чисти си на воля.
Скоро ще започнеш и с музика и танци :)

 
  ...
преди: 2 месеца, 12 дни
hash: 64439aa7de
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Не знам дали съветът ми ще е от помощ тук, но съм същият и не търпя мизерия.
Направил съм го така, че един ден от седмицата ми е за домакинска работа: перални, прахосмукачки, чистене на хол/баня/кухня, готвене за идната седмица и работа на лаптопа, която ми се е събрала от преди дни. В момента като ерген поне нямам семейни ангажименти.
Работя 4 дена в седмицата, имам 2 само за мен като през работните не оставям да се натрупва мизерия - чинии/боклуци и тн. Всичко се измива/изчиства на момента.
Някой ден като се развия кариерно и си вдигна дохода, бих наел домашна помощница и/или детегледачка.
За мен всичко се свежда до наличието на избор - Не е ок да ангажирам жена си или родителите ми с дейности, които не носят доходи и отнемат от свободното им време освен ако те самите не го искат. Познавам няколко семейства, които го правят, но родителите са с професии и стабилни доходи. Не става с обща работа.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 12 дни
hash: 916074c3f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Това разделихме се, не играе. Искаш обективно мнение на нещо нахвърляно ей така, няма как да стане.
Защо сте се разделили, кой е бил инициатора, в какви отношения сте били, без тия неща, няма как да искаш адекватно мнение.

 
  ...
преди: 2 месеца, 12 дни
hash: 261cceae83
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Хаос е в душата ти, затова подреждаш дома си. Домът е заместител/олицетворение на вътрешния ти свят, на твоята крепост. Носи ти успокоение. Преминавала съм през същите етапи. В даден момент, обаче, просто отделих двете в съзнанието си, и продължих с обикновената рутина за чистене. Примерно - чистя основно в неделя. През останалото време може да пусна прахосмукачка, да забърша прах или нещо ако се е изцапало, но дотам. Ангажирам си вниманието с други неща.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 12 дни
hash: a65a36f679
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Аз имах 7 годишна връзка. След като тя си тръгна, останах в квартирата точно два месеца, просто не издържах повече. Толкова много спомени. Обаче това, което ти си прибрала под спалнята аз го бях изхвърлил. Изтрих всички общи снимки и се оказа, че аз нямам моя снимка от последните 4 години ха-ха. Махай всичко! Той спомена така или иначе ще остане завинаги, поне да не си припомняш постоянно какво е било.
Относно чистенето... няма нищо притеснително. Нормално е сега да имаш по-свободно време. Него го няма, приятелите и тях ги няма, и няма какво да правиш. Не си откачила бъди спокойна. Нормално е да ти тежи. Това, че работиш от вкъщи обаче не ти помага, защото не си сред хора. Трябва да споделяш с някого, за да ти олеква. На мен например 7 месеца ми беше много гадно. Добре че заминах на стаж за 5 месеца извън страната та да се преродя. Вземи си котенце, да си го мачкаш и да те успокоява. Разхождай се, чети книги (но не любовни романи), прави сладкиши. Ще се случат нещата, но няма да стане изведнъж, както ни се иска на всички, които сме преминали през такова нещо. Ще чакам да прочета и другата ти тема. Хайде успех.

Мъж 30

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 12 дни
hash: f7a93f4b9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   започнете спорт, най-добре с усилена работа на сърцето - леко бягане, уморявайте се, започнете ново хоби, време е да смените малко кръговете и това ще отмине... да, свързано е с раздялата, по-скоро с промяната... опитвате се да подредите в душата Ви - който чисти около него, пренарежда в душата си. Който прекалява - има нужда от ред в душата му, ами създайте си нов ред за душата... и само полезни неща - един път се живее... хедонизъм може и на 60...

 
  ...
преди: 2 месеца, 11 дни
hash: f675c7baa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Разтребваш и приготвяш дома си за него, за да му е чисто, защото подсъзнателно се надяваш да се върне.

 
  ...
преди: 2 месеца, 11 дни
hash: c99e48f9f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Мимималъм а прибираш неща под спалнята, ко то никога няма да ти трябват и ти носят лоша енергия, където спиш. Носиш нещата при родителите, кога ще ги ползваш, ама да стоят. Втория проблем сама, 2 дни чистене а де бе. През седмицата хоум офис. Реално ги контакти нямаш. Хоум офис не е за теб, трябва да излизаш, срещаш с хора. И това преосмисли.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 11 дни
hash: 525deb18bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Какво толкова мърсиш след като си сама вкъщи? И като няма какво да правиш защо трябва да чистиш? Защо не вземеш да четеш книги, да правиш някакви упражнения, има различни събития, групи по всякакви интереси, танци и какво ли още не. По-интересно отколкото да въртиш парцала, нови впечатления, нови хора, така и по-бързо ще го преживееш.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 11 дни
hash: 6c4f358b89
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Аз съм мъж, със същия проблем с чистенето, наскоро пусках история по въпроса тук сайта, със заглавие "Мания".

 
  ...
преди: 2 месеца, 9 дни
hash: d439a619c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Еми да, то като няма с като да чистиш, какво очакваш. Излизай сама. Не е нежно да седиш като наказана вкъщи и да се фиксираш само върху чистенето. Плюс това как ще срещнеш нов мъж така. Изолираш се, депресираш се, вредно е.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker