Омръзна ми да не съм достатъчна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123467)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19117)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Омръзна ми да не съм достатъчна
преди: 2 месеца, 4 дни, прочетена 904 пъти
Здравейте,
Няма на кого да се оплача, затова пиша тук. Чувствам се отчаяна и обезверена в моя брак. Омъжих се на 30, защото си мислех, че ще съм по-зряла и ще направя по-добър избор. Колко наивна съм била. Със всяко следващо десетилетие разбираш колко си бил глупав в предходните… Съпругът ми е образован и работи по професията си. И двамата бяхме безпарични и си мислех, че е по-добре така, за да няма дисбаланс във връзката. Оказа се че да можеш да си със широки пръсти и безпаричен. Не си прави добре сметката и досега живеем с кредити. Ако е имало някой да ме снима, когато ми каза “няма да ти вземат рожденния ден” по повод забравена за плащане сметка, на която ни бяха начислили глоби и платихме тройно, щеше да е уникална физиономия. В първите години бяхме вечно безпарични, защото човека си купуваше каквото реши, без значение колко на червено сме. Сменя си няколко пъти работата и напредна в професията, а аз започнах от нулата след като децата тръгнаха на градина. Живеем в САЩ и той си е роден и расъл тук и може би и разликата в манталитета оказва влияние. С това свикнах, когато купи чисто нов пикап на изплащане (40хил. ) даже не мигнах. Какъв ти е проблемът ще попитате? Проблемът е, че почти 20 години все не правя достатъчно. Първите седем години бях ентусиастка и ставах рано да меся и пека хляб, за да не ядем местния който е пълен със захар и т. н. Аз бях основния родител за децата - грижата за тях беше на мен, понеже той вечно беше в командировки. Аз бях вечно уморена, нямаше кой да ме отмени за 10 мин да се окъпя на спокойствие. И оттогава се започна - не чистиш достатъчно, не се занимаваш с децата достатъчно, секс недостатъчно и т. н. Той се научи да бъде баща, когато децата почнаха да говорят смислено и са му казват какво искат, гладни ли са, жадни ли са, преди това смени един памперс и не знаеше какво да прави с тях. Това го преодолях, пооправиха се нещата. Дойде нов удар. Рак. Операции, радиация, лекарства. Половината от това което ме правеше жена, вече го няма. Нямам гърди, косата ми не се възстанови и е рядка, качих на тегло. Не съм човекът който бях. В началото ме подкрепяше, но после се започна- това не правиш, онова не правиш. Карахме се много пъти, обяснявах че в най- енергичния ми ден батериите са ми на 50% и не ме разбира. Работя 7 часа на ден, защото само толкова мога. Домакинската работа е пак на мен, но все недостатъчно правя! Никой не ме разбира. Даже покрай него и децата коментират: защо си толкова уморена? Защото една душа нося и последните 6 години е под наем и не зная за колко дълго. Имам чувството, че трябва да умра, за да разберат, че наистина ми е зле физически. Мисля за развод, но ме плаши мисълта, че здравословното ми състояние ще бъде използвано в съда като аргумент за да нямам попечителство. Благодаря, ако сте прочели докрай и ако имате някоя мисъл оставете ми коментар.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 3 дни
hash: 37e4e0fe9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Извинете, искам да попитам малко ни в клин, ни в ръкав - мъжът Ви американец ли е, или е роден в САЩ в семейство от българската емиграция там?

Знаете какво говорят в САЩ – ракът е път и вътрешна борба! Пожелавам Ви от все сърце да намерите ключа към пълното възстановяване - той е във Вас... Казват, че ракът са дълбоко потиснати чувства? Друго знам - за рецептата с пробиотици, звучи глупаво, но има резон - кисело зеле, знаете ли? Реално пробиотиците и някои щамове бактерии играят ключова роля в организма, а с правилно подквасеното кисело зеле ги подхранваме... Темата е нова... не искам да Ви давам напразно надежди, но поверете!

 
  ...
преди: 2 месеца, 3 дни
hash: a6b5bcf587
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Еми така е в "Обетованата земя"! Загубили са мярка за каквото и да било! Все другия свят трябва да им плаща за всичко, нищо, че консумират 10 пъти повече от него...
Аз му се чудя на Путин как ги изтрайва още. Ако бях на негово място, със сигурност вече отдавна да съм натиснал копчето и да се е свършила тая мъка там...
Всичко им е фалшиво! Като започнеш от картонените бараки, в които живеят, ГМО-то и мизериите, които ядат, гледаш огромен внушителен джип който вдъхва респект - отиваш и му натискаш ламарината с пръст, а тя щрак-щрак-щрак-щрак напред-назад! И най-вече - фалшивите взаимоотношения между хората! Никой за никого не му пука, а всеки гледа да ти вземе парите, без да ти свърши работата...

 
  ...
преди: 2 месеца, 3 дни
hash: 80b18bdfeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Не е добре да харчи толкова много. Нямам добро мнение за него след като дочетох.
Може би трябва да се спасиш от него. Заради него си хванала рак.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 3 дни
hash: e1dc9aa339
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   С този перфекционизъм ще те разболее. Той какво само гледа негативното. Ако не те оценява прекрати връската но това е просто мое мнение. Ти си решаваш в крайна сметка. Не може човек да може във всичко да е перфектен. Ако толкова знае да казва " не можеш, това не можеш онова " му кажи да ти покаже като толкова знае. Ако наистина не правиш нещо добре се опитай следващия път да го аправиш по - добре. Трябва и да приемаш критика. Но ако само ти мрънка и те умаловажава за да се почуства повече от теб не е правилно. Този перфекционизъм само ти сасипва психиката, постоянно да си перфектна във всичко. А и мисл, че трбва да покаже емпатия, когато страдаш от заболяване. Не знам от какво се получава рак, но предполагам, че е от стрес. Трябва да се грижиш за здавето си.

Не знам от къде си събрала тази смелост да теглиш кредит. Било е и на мене в главата да тегля кредит, за да си купя къща или да направя бизнес, но ме е страх да не изпусна дата по вноските.

 
  ...
преди: 2 месеца, 3 дни
hash: fb91e2f5fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Авторке, относно финансите, какво се учудваш? - ами те амеровците са такива? - цял живот живеят на кредит!

Освен това казваш - цитирам: "Оказа се че да можеш да си със широки пръсти и безпаричен"
Ами то в 90% от случаите причината да си безпаричен е, че си широки пръсти и не можеш да си правиш сметката!

Аз само не разбрах - от какъв зор си се омъжила за амеровец?
(В смисъл дори да е българин по произход, щом живее и е отрасъл в америка - си е амеровец! )

Лошо впечатление ми прави, че в целия си пост само мрънкаш и се оплакваш!

Била си болна от рак - смъртоносна болест - и никъде не виждам да благодариш на Бога, ЧЕ СИ ЖИВА!

Можеше вече да си мъртва, не разбираш ли?

Аз пред 10 години имах тежка операция и всеки ден благодаря на Бога, че ме спаси...!

Начинът ти на мислене и разсъждение е ПОГРЕШЕН!
Ти не цениш това, което имаш: добър съпруг и деца, и това, че живееш втори живот, а само мрънкаш и недоволстваш!

Съветът ми е да се обърнеш към Бога, да повярваш в Него от цялата си душа и сърце, и постепенно да се въцърковиш в Православната църква!

И тогава всичко в живота та и най-вече в главата ти ще се нормализира, и няма вече да недоволстваш, а ще видиш нещата в правилната светлина!

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 2 дни
hash: e0ac377c57
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Омъжила си се на 30. После казваш, че почти след 20 години все не правиш достатъчно. Искаш да кажеш, че сега си на 50г. Вярно ли е. И тази история ми мирише на измислица. Кажи в кой щат и град живеете. Само не ми казвай, че това е голяма тайна.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 2 дни
hash: 9ef39617e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   До 1- мъжът ми е американец, няма български корени.
До 2 Къщите са си от дърво, нашата е построена преди 80 години и още ни пази от студа :)
До 6- Аз съм на почти 50 той на 54.
До тези дето писаха че само мрънкам- като ти мрънкат всеки ден и ти ставаш така. Почти забравих коя бях преди да се омъжа…
Благодаря за коментарите, исках да чуя(видя) мнението на хората.

 
  ...
преди: 2 месеца, 2 дни
hash: 80b18bdfeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Щом те разболява раздели се с него.

 
  ...
преди: 2 месеца, 1 ден
hash: 16258a5720
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Патриархалното общество за които някой милеят - чисто робство

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 1 ден
hash: 77e207c4ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   До 7 авторката.
Това че мрънка и това че го търпиш, са изцяло твои избори. Някак очакваш нещо от нас, пък ние не можем да ти помогнем. Или искаш да ти олекне споделяйки, ама колко ще те държи това? До следващия път.
Така че си взимай решенията и отговорностите в живота и си решавай проблемите. Ясно е че всичко се върти около пари, но тук пак е изцяло свършена работа, на 50 надали ще можеш да направиш нещо по въпроса.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 1 ден
hash: a55af1656a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   " Оказа се че да можеш да си със широки пръсти и безпаричен. '

Не думай... То и обратното може - да имаш много пари и да си правиш за всичко сметка. Въпросът е накрая - това което правиш дали работи за теб. В САЩ отдавна са се самозабравили, и има огромна вълна от хора които отиват на улицата. Трябваше по някое време да ти светне лампичката, защото нашата народопсихология не е такава. Нашите корени са да пестим и живеем скромно, въпреки че на младите го отнеха дори това качество.

"той се научи да бъде баща, когато децата почнаха да говорят смислено и са му казват какво искат, "

Знам че жените не четете научни книги, та да ти кажа - ДА, тогава бащата се включва. Повечето мъже не са добри с много малки деца, затова и при развод, особено малки деца винаги остават с майката. Значи... недей гледа само положителните страни на това да си жена, те вървят С ОТГОВОРНОСТИТЕ...

"почти 20 години все не правя достатъчно"

Ако си се хванала с някой силно консервативен.. еми сигурно от негова гледна точка не правиш. Но, в този случай отговорността да прави пари е негова, не трябва да те занимава с финанси. Ако иска да си добра домакиня, само той трябва да работи. Според мен не си избрала качествен мъж, и след 20 години с него... големи усилия ще ти коства да водиш друг живот. Ще трябва да се връщаш в България, и попечителство над децата зарабрави...

Това да е урок и на други българки които са тръгнали със западняци щот си мислят, че така повече ще прокопсат. Все Ганьо бил виновен... България е много индивидуалистична страна, има всякакви. На ви и западняци. В изключително кофти ситуация си, и то нищо чудно ракът да е свързан с това. Не казваш колко са големи децата ти, за мен най-доброто решение е да изчакаш да станат пълнолетни и да спасяваш.

 
  ...
преди: 2 месеца, 1 ден
hash: fa6f2b5235
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   А ти работила ли си откакто си омъжена за него? В момента работиш ли?

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 1 ден
hash: 69fc001214
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Мила авторке, много ми стана мъчно за теб. С добро чувство го казвам, нямам твоята съдба, но изпитах огромно съчувствие към теб като към жена, още повече че никой не е застрахован от тази болест.
За брака ти според мен е ясно че той е неуспешен. От теб сама зависи дали ще намериш сили да се освободиш от този човек и да се бориш за децата си.
Друго искам да те посъветвам, относно здравето ти и най-вече емоционалното ти сътояние. Ти си в етап от живота си в който имаш нужда от огромна подкрепа. Щом не я намираш вкъщи, потърси я другаде. Обърни се към близките си, към роднини и приятели. ТРЯБВА да се обградиш с хора които ти мислят доброто и са загрижени за теб. Ако нямаш такива, обърни се към институциите, към общности в мрежата, към жени които са преживели твоето нещастие в здравословно отношение.
Ако не си скъсала съвсем връзките си в България защо не се върнеш тук, дори и само за известно време, за да събереш мислите си и да погледнеш от друг ъгъл. Сама каза че децата ти са вече отраснали, сега е време да се погрижиш за себе си.
Ще се моля за теб. Бъди силна!

 
  ...
преди: 2 месеца, 20 часа
hash: e0ac377c57
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   До 7 от 6. Защо не ми отговори в кой щат и град живеете. Тайна ли е.

 
  ...
преди: 2 месеца, 16 часа
hash: a79a54187f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Отговори ако искаш авторке. Но само ако ти искаш.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: a20519b5b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Позволи си да си жена! Няма да те оценят така! Спри да работиш толкова и да не ти пука, ако те остави за това - не ти трябва! Ходи на почивки, на спорт, на процедури, маски за лице, за коса, хубава храна! Далече съм от мисълта, че съм открила причините за рака, все още няма такъв човек, само догадки, но се занимавам с психосоматика и според нея, болести по женски органи (гърдите също), говорят за отричане на женствеността в себе си. Дай си почивка, бъди жена, постави женствеността си на първо място, отговори си на въпроса "Кое е най-лошото, което ще се случи ако съм здрава, ако съм женствена, ако съм спокойна, ако съм енергична? ". Не, не трябва да умиращ, за да разберат, че си зле! И тогава няма да разберат, само ти можеш да си го направиш добре. Остави отговорностите на мъжа си - ще се справи, а ти бъди жена!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker