Несигурен съм в себе си! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123804)
 Любов и изневяра (30461)
 Секс и интимност (14612)
 Тинейджърски (22044)
 Семейство (6695)
 Здраве (9749)
 Спорт и красота (4764)
 На работното място (3322)
 Образование (7411)
 В чужбина (1698)
 Наркотици и алкохол (1129)
 Измислени истории (801)
 Проза, литература (1768)
 Други (19194)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Несигурен съм в себе си!
преди: 1 месец, 4 дни, прочетена 534 пъти
Здравейте,
На 24 съм, смея да твърдя за себе си, че съм общителен човек, добър, умен, леко наивен, справедлив, имам добро семейство, имам приятелка, красива и умна, с която сме вече 5 години, имам собствена кола, имам бакалавър, работя от 16 годишен, живея сам в собствен апартамент, който е наследство от родителите ми, отделно в бъдеще ще остане къщата на баща ми и етажът на майка ми, родителите си ги виждам почти всеки ден и подържам връзка с тях постоянно(общо казано съм в перфектни отношения), но искам просто да попитам един въпрос... в мен ли е проблема, че не знам какъв искам да стана, какъв път искам да поема?
Завърших бакалавър История в Софийският Университет, но започнах работа като програмист, тъй като завърших пътеката на софтуни за софтуерен инженер, една моя мечта, която се сбъдна... Само че, страхувам се от това какво ще поднесе бъдещето към мен, не мога да си помисля, че ако нашите ме оставят, какъв човек ще съм без тях, аконякога имам дечица и стане така, че да не мога да им позволя удобство, дали ще мога добре да ги възпитам, ще бъда ли с момичето, която обичам, дали ще бъда добър човек, дали родителите ми ще се гордеят с мен и дали аз ще изпълня целите си, може би твърде много мисля задълбочено, но понякога трябва да сттпим в калта и да се замислим над важните неща.
Благодаря, дори и да не одобрявате и хейтите поста, но наистина не искам да затормозявам никой от близките си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 3 дни
hash: 012b116830
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Кога ще станеш сигурен? На 80 ли?
Имаш образование. Имаш приятелка от 5 години, защо не ти е съпруга и да си имате деца? Защо още се възприемаш като малко дете и разчиташ на вашите? Щели да го оставели и какво щял да прави? Хората в миналото на твоите години са управлявали държави, той още е несигурен.

 
  ...
преди: 1 месец, 3 дни
hash: 8b3dc67759
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   В началото казваш, че си добър, впоследствие питаш дали ще си бъдеш добър човек за в бъдеще?
Страх те от бъдещето от самодоволство, защото къщата ти не е построена на канарата, а на пясъка, ако ме разбираш.

Щастлив съм за теб, че си постигнал тези успехи, ама те са украса, сол, подправки. За да си отговориш на всичките въпроси, си задай фундаменталния въпрос, защо си жив, ти конкретно? След като си отговориш ти остава само да действаш, защото въпросът не е дали си сигурен или несигурен, а колко си готов да дадеш в замяна?

 
  ...
преди: 1 месец, 3 дни
hash: 74acff5eaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Засега се движиш добре, продължавай напред! Съмнения всеки има понякога.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 3 дни
hash: 1446a948ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   За какъв ти е било да учиш история? Учи се това, което ще работиш. Ако ти се отдава програмирането - продължавай. Програмисти ще се търсят и в бъдеще. Инвестицията е малка - трябва ти само компютър, желание и време.

 
  ...
преди: 1 месец, 3 дни
hash: 91e061c252
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз съм на 30. Едно нешо научих в тоя живот като урок със сигурност и то е, че хората и като цяло животът са наистина брутални. Нямаш ли увереност, нямаш ли самочувствие, добър ли си.... ще те мачкат постоянно. Не ми се искаше да е така и да вярвам в това, но това е истината. И аз бях добродушко като тебе... никаква ползва. Гледай на живота като на джунгла със зверове и почвай да се адаптираш максимално, защото е пълно с хищници. Дори и на хората около теб не можеш да имаш пълно доверие. Днеска си с тая жена, утре те е зарязала за някой батка, днеска си с тия приятели, утре ти забиват нож в гърба. Бъдещвто ще ти поднесе това, ковто ти си подложиш сега. По-добре е да имаш фалшиво самочувствие и респект към теб, отколкото да си добър и да те използват и унижават. Научи се да живееш и взимаш решения без да зависиш от родителите си. На живота не му пука дали си добър или лош, успяват най-адаптивните

 
  ...


...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 71f5d51f58
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ако софтуерното инженерство ти е по душа и се справяш лесно - ще имаш високи доходи за в бъдеще. С история обаче - може да станеш само даскал. Загубил си 4 години от живота си, за да учиш безцелно и непрактично висше, но затова пък си се ориентирал към перспективна и високоплатена нова специалност.
За връзката ти мога да кажа, че вече е на предела! От теб зависи!
След 5 години връзка, всяка жена очаква развитие, или й предлагаш брак, или очаквай най-много до една година тя да си тръгне. Бъди по-решителен, щом искаш да не я загубиш.
Бракът не означава, ей сега и веднага -:бременност и деца. Аз на мъжа ми му обясних, че виждането ми за живот след брака е 2, 5 - 3 години без деца, а преди това бяхне живели заедно 3 години, така че и вие може да не бързате с децата, но не пречи да сключите брак. Така ше е сигурно, че взаимно сте се избрали Поживейте си безгрижно без деца. Рано ви е още за такива грижи.
Иначе си с повече от добър старт даден ти от родителите и не
виждам за какво толкова се приесняваш.
За деца си мисля, пе ти е
Дори няма да изплащаш кредит за жилище.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker