Кого да избера - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124192)
 Любов и изневяра (30576)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3347)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19285)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Кого да избера
преди: 1 месец, 17 дни, прочетена 764 пъти
Здравейте, проблема е следния:
Имам гадже, с което ходим вече 5-6 години. Виждаме се 2-3 пъти седмично.
Независими сме един от друг - всеки си има къща, работа, приятели. В последно време той смята, че му е време за дете, но за мен това време е минало и не ми се занимава. В резултат, на което отношенията ни не са много ок. Има и елемент на отегчение между нас. Обаче, от много време сме заедно и го обичам. Той твърди, че ме обича също и мрънка, но не желае да се разделим.
От друга страна около мен има мъж, който винаги съм приемала като приятел и сродна душа, но последно време започвам да развивам по-различни чувства към него.
Объркана съм и не знам какво да правя. Вие какво бихте направили - опитвате да оправите съществуваща връзка с човек, с който не си пасвате особено, работохолик е и не ви разбира или пробвате нещо ново с нов човек и си внасяте романтика в живота? Любовта на 40 г. Възможна ли е или е криза на средната възраст?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 16 дни
hash: 284645913e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Първо това дали искате дете или не е трябвало да се изясни още в началото на връзката ви, защото това създава големи различия. Според мен поговорете и ако никой от вас не отстъпи се разделете, защото гаджето ти ще продължава да иска дете и в крайна сметка връзката ви ще се разпадне (ако не заради детето, то заради нещо друго, защото явно имате и други проблеми). А относно приятеля, ти не си уточнила подробности относно това, дали той би отвърнал на чувствата ти.

 
  ...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: fa256570fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Само не разбрах: защо идеята на приятеля ти е да правите извънбрачно дете, а не първо да се ожените както си му е редът?

Второ, което не разбрах, е защо на 40 години ти реши, че не можеш да имаш деца?
Има много случаи на жени родили над тази възраст!

Трето, какъв ти е проблемът да срещнеш любовта си на 40 години?

Аз се ожених втори път на 48 години, сключихме и църковен брак - за да има Божие благословение над семейството ни, и си създадохме прекрасно семейство. Вече доста години сме заедно и много се обичаме и уважаваме, живеем в мир, разбирателство и любов.
И още действаме за деца, въпреки че жена ми е малко по-голяма от теб.

Според мен: първо си изясни добре приоритетите в главата си! И не се хвърляй към друг мъж, докато не си изяснила отношенията си с приятеля си!

 
  ...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: b4ee15673e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Станете зависими, поживейте заедно един два месеца и ще разбереш обичаш ли го или не. Дете с човек, с който сте независими както казваш не е добра идея, защото детето очаква да правите всичко заедно, да се разбирате и да сте щастливи тримата. Щом имаш чувства към друг значи нямаш бъдеще със сегашния. Детето ви ще е нещастно, а повечето хора правят грешка като си мислят че едно дете сплотява, не, то е предпоставка за още повече напрежение в една връзка промяна на ролите, промяна на ежадневието, промяна на отношенията. Не случайно разводите са първата една две години след появата на дете в повечето случаи с неизяснени отношения между родителите. То е колкото хубаво, толкова и стресиращо докато се адаптира човек. Не прави дете, пази се пий хапчета ако трябва и не си мисли че ще ви сплоти!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 14 дни
hash: 409c0ba512
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Не е криза на 40те, а е по егоистични подбуди. Разбира се, че няма да ти се занимава. Едно дете е огромна по количество работа, много специално отношение и любов и още повече неизвестни с теб, детето и бащата. Връзки тип за пред обществото, роднини и приятели са обречени и липсва дълбочина и мотивация точно по тези въпроси.

 
  ...
преди: 1 месец, 14 дни
hash: f6c07b121d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Личното ми мнение е, че темата за децата е препъни камъчето в текущата ти връзка, но и двамата не сте я обсъждали кой знае дълбоко. Защо не сте го направили - не мога да кажа, не ми се влиза в дълбоки психоанализи на хора, които не познавам.

Но това е моят съвет: първо седни и реши за себе си искаш ли деца или не. Обмисли темата от всички страни докато не стигнеш КАТЕГОРИЧЕН отговор: не, не искаш деца, не само защото не ти се занимава, но и поради тази или онази причина. Например, че не искаш да дадеш поне 18 години от живота си да отгледаш и възпиташ друго човешко същество.

След което сядаш с гаджето и провеждаш СЕРИОЗЕН разговор с него, където представяш позицията си и правиш всичко възможно да му натъртиш да не очаква деца от теб, както и да не таи надежди че може би ще си промениш мнението в бъдеще.

Оттук нататъка топката е в неговите ръце. Той да прецени кое е по-важно за него си, да бъде баща или да остане с теб. Ако избере второто съм твърдо убеден, че връзката ви ще оздравее.

Ако ли не - избираш втория мъж.

Знам че 5-6 години хич не е малко време, но от друга страна часовникът си тиктака и за мъжете. Аз съм на 39 години например и много искам да съм баща, но в същото време усещам че започват да ми се изплъзват и последните влакове да бъда такъв.

Иначе любов е възможна на всякаква възраст, и на 40 и на 50, всичко опира до това как се чувстваш отвътре и какво искаш от живота. Както може на гаджето да са му важни децата, така може и романтиката да бъде важна за теб - и няма абсолютно нищо лошо в това.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 14 дни
hash: 6d931cbfd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Ами - щом ти не искаш деца, а той иска - значи трябва да си намери друга. То това е повече негов проблем.
Твоят “приятел” предполагам се навърта от доста време, но не се знае дали ще остане след като те… сещаш се, така че не си ти тая, която избира в случая с него, защото не вярвам да е стоял на сухо да те чака.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 92e5b789f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Интересно - не искаш деца, а питаш възможна ли е любовта на 40 - за теб - явно не.
Иначе на въпроса кой да избереш - около всяка жена се навъртат по няколко мъже, особено ако има нещо привлекателно в нея. Мното от навъртащите се обаче искат само едно и то само за 1 път, след това изчезват.
Този, който е с теб вече 5-6 години и нищо не прави, явно никога нищо повече няма да направи - ще си седите на това положение и за в бъдеще. Може и да иска деца, но след като ти не искаш, решението е негово - дали да се откаже от децата или от теб. Това, че за сега се отказва от децата, показва, че държи на теб.

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 1243a5ca40
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Скоро ще обяздиш другото другарче и ще напишеш тема: "От два стола паднах на земята"...

 
  ...
преди: 1 месец, 11 дни
hash: 0523f98a16
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Нито един.

Сегашният си приятел не го обичаш, щом развиваш чувства към друг. Явно просто вътрешно знаеш, че няма да се получат нещата и се отдръпваш вече към него емоционално. Прекрати отношенията и го остави да си намери жена, която да му роди дете, щом му е важно. Нещата няма да се оправят, тъй като той явно усеща, че няма да се развият нещата в посоката, в която той иска. Просто културно прекратяваш нещата и така.

Приятелят, за който споделяш, че започваш да развиваш някакви по-особени чувства, също не ти е реален любовен интерес според мен, а просто се чувстваш уязвима и недооценена в сегашната си връзка и понеже приятелят ти е насреща и сигурно ти дава внимание, започваш да го чувстваш като романтична връзка, когато това не е така най-вероятно.

Раздели се със сегашния си партньор. Отдръпни се замалко от другия си приятел. Остани сама известно време и виж дали още имаш някакви чувства към приятеля, по който мислиш, че хлътваш.
Като цяло, бъди малко по-зряла в изборите, които правиш и следващия път избери да започнеш отношения с мъж, който реално е за теб и има същите ценности и желания от живота като теб. В противен случай винаги ще стигаш до едно и също място - раздяла.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 8 дни
hash: 12d9715e2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От авторката

Благодаря за отговорите на всички. Интересно беше да прочета мнения.

1, Да нещата трябва да се изясняват в началото. В началото, обаче той също не искаше на този етап деца, нито да живеем заедно. В последствие всичките му приятели си направиха деца и той реши, че му харесват деца и иска такива.

2, Той не желае да се жени или да живее с мен особено много. Иска извънбрачно дете, което аз
да отглеждам, а той да дава пари за него и да му се радва понякога.

3. Много трудно за хора на 40 да свикват на нови номера. Аз преди години предложих да пробваме да сме зависими, но той не хареса идеята особено.
Сега вече и аз не мисля, че я харесвам. Малко е безотговорно да правиш дете от някой с който не сте живяли заедно и с който не мислиш, че можеш да живееш.

4. Егоизъм ще е да тръгна да правя дете, което не съм убедена, че мога да отгледаме и възпитам качествено.

5. Проведохме сериозният разговор.

7. Не е такъв случая. Не става въпрос въобще за секс тук, а за това да се разбирате с половин дума и да мислите в една посока.

8. Това е проблема, че ще продължаваме да стоим така, което не е ок и за двамата.
9. Не е такъв случая. Около мен винаги е имало доста мъже, които са се навъртали. Като по-млада можех доста да избирам. Прекомерното внимание (което все още получавам понякога, въпреки възрастта) никога не ми е харесвало особено. В допълнение, никога не съм била с мъж за 1 път, а в 2-3 доста дълги връзки. Не съм изневерявала, въпреки, че съм имала много
шансове. Едва ли сега ще започна да правя простотии от рода.

10. Може и да си прав/ права. Връзката ми е обречена и няма смисъл. Грешиш обаче за вниманието на другия мъж - аз винаги съм получавала внимание от мъже и трудно такова ще ме трогне. Обаче се разбираме с половин дума, довършваме си изреченията и това е невероятно.
Колкото до раздялата - нормално е, защото хората си омръзват.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: 19dccab7f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Търси коментари от хора в твоята ситуация, това е полезно, имат опит и ще ти пишат точен съвет, което е точното нещо.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker