Защо надеждата ме подлъгва всеки път? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо надеждата ме подлъгва всеки път?
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 3568 пъти
(Имах нужда да споделя.. май.. приятно четене)

Отдавна копнея за женско присъствие до моята страна. Всеки ден очите ми автоматично скачат от лице на лице, в търсенето на някое момиче/жена, която би ми хванала вниманието повече от обичайното. Но, поради необясними за мен факти (по-скоро незнайни) продължавам до този ден да не срещам кандидатки.

Чудя се как може на някого като мен, който цени любовта и присъствието на любимата като безценен дар от вселената, човек който дори влиза в моментна еуфория поради малки физически контакти на половинката, да не се случва любовта, или поне що-годе сериозна връзка от вече 5-6 години. Правя ( и съм правил ) ужасно много неща, за да имам повече шансове да се срещна с някоя, и да съм напълно готов във всички възможни аспекти, когато я срещна... ходя на фитнес, ходих на курсове, много лесно и ефикасно мога да "чета хората" (body language) и безброй други неща...

И ето че такъв свестен човек като мен, с толкова много опит и знания във много неща, изживял толкова мнооого болка продължава да се доверява на такова нещо като надеждата, че може би късмета/шанса най накрая може да се промени в моя полза. Агонията ме е разрушавала и продължава да ме опустошава в последните няколко години, държейки душата ми в агония, разяждайки я, а сърцето, счупено, на хиляди парчета, извън мойте способности да го поправя, а аз продължавам да се доверявам на такова нещо. Аз, този който не очаква нищо и е неспособен да чувства положителни чувства, чувства които могат да стоплят душата, продължава тъй найвно да се надява.

Но ето че дойде краят. Твърде дълго съм се доверявал на нещо, което продължава да ме предава отново и отново. За това аз спирам да се доверявам, спирам да се боря, и правя това, от което най-много се противопоставях. Оставям тъмнината да ме обгърне и да ме направи по-студен и безчувствен от един заледен камък на върхът на Хималаите. Изглежда сърцето ми няма да има луксът да чувства и споделя някога интимна любов.

Death_Blade ^

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: e577c198dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Стига де, ама че тъжно... а и след края, винаги има начало... поздрави... ЗАРА

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 8266b49973
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Очевидно качествата, които изтъкваш като свои предимства, не са предимства в необходимата посока за да постигнеш това, за което мечтаеш. Все едно да се опитваш да се пристигнеш на Еверест като тренираш да скачаш все по-високо и по-високо - не това е начинът просто.
Трябва да смениш тактиката, пич. Не е ли по-добре, вместо да търсиш кандидатки и кандидатки, които ти биха хванали вниманието (на теб) повече от обичайното, да пробваш да тръгнеш с първата срещната, пък току-виж си научил нещо от цялата работа, а именно - как стоят нещата всъщност?
Иначе надеждата е хубаво нещо - крепи човека, но повече от това не прави.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: f786ae55a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   В миналата ти тема мисля, че Лоша ти беше казала да си пишеш никнейма по-високо, за да се знае, че си ти, сега аз ти го казвам.

Добре, виж, няма да ти давам акъл, просто няма и да ми обърнеш внимание, пък и не ти трябва. Ще ти кажа само 1 нещо, приемаш нещата навътре, отпусни се, живей, какво ти пука. Не усложнявай сам положението. Нямаш половинка- за бога ти не беше ли някъде около 19годишен, имаш толкова много време, ще я срещнеш.
Не помня точните думи от една фразичка, ама беше нещо от рода на: Колкото повече задълбаваш проблема, толкова по-сериозен ти се вижда. (или пък на обратно, бе не знам не се взимам за гений, простено ми е)
Зу-За

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: c205425779
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Винаги когато най-малко съм очаквал тогава са ми са случвали най-красивите неща в живота. И знай че пълно щастие няма и може да не си търсиш половинката толкова настъпателно може тя сама да те намери. Но знай че ще я намериш обичай себе си и ще видиш колко бързо ще я видиш а когато я видиш ще усетиш че това е твоята принцеса. КЪСМЕТ

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: acc8c83722
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Ех, Death_Blade, ех... Надеждата не те е подвела, ами
очакванията ти. Хубаво е да си зареден с много оптимизъм и положителност, но и винаги да си имаш едно на ум. От мненията ти, мога да определя, че си развиващ се интелигентен човек, но неуспехите в социлната насока, предполагат че или си по-затворен, или не попадаш на правилните хора и компаний.

Разбираш ли, не е до какво знаеш. То едно знаеш, а практически е различно. Има дет нищо специално не правят, дори не изучават невербалната комуникация, и пак се справят, че са имали и дозина връзки, просто им се отдава. Считай за тях това е умението, да играят с чувствата на противоположния пол, да разиграват. А хората като теб, са открити, по-откровени, и това не се харесва много. Защото ще значи и другия пол, да е по-открит и откровен. А сега е времето, на съмненията и недоверчивостта. Знаеш, искат се леки неща, неангажиращи, тъй като мнозинството не знае какво иска. А живота е динамичен и несигурен.

Тия дето отръки им върви в флиртуването и връзките, имат храктер, можещ да се сравни с, представи си, обувки, нагаждащи се на всеки крак. А при други, нагаждането е само към определени. Тук се намесва и цялостния образ на излъчването, ако не изглеждаш като човек на който може да се има доверие, или като, обичащ да общува, и имащ смелост и опит, ще правиш негативно впечатление. Нужна е непреднамереност. Сещаш се, ако следваш само книгите, и правиш каквото пише, ще си статичен и изглеждащ изкуствено, а намеренията ти, много предвидими. Или да си твърде настоятелен, в жестиколацийте си и мниерите си, ще си като нахален.

Решаващо не е точно какво правиш, а как го правиш, как поднасяш информацията на другия. И самия момент. Ако момента е неподходящ, и на клоун да се превърнеш, или на принц, пак няма да се получи. Тук си е нужен и малко късмет.

Като цяло, какво има да се отчайваш или отказваш. Факт е, че си е трудно за всеки. Хората сами се дистанцират и отблъскват, но не ги улеснявай, като и ти се дооткажеш. Всеки се стреми само към каквото иска, и му е лесно, тоест угодно. Страха от различното, тресе почти всеки, затова и изборите им са подобни. Проблемът не е само до теб, най-вече, не си срещнал подходящото момиче. Когато двама подходящи се срещнат, за кратко време, си пасват. Отпускат се и са себе си.


~winterfire~

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 33388c44b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   от Death_Blade ^

Към 2- Пробвал съм много неща, научил съм каквото трябва да се научи. Няма какво друго да пробвам и да правя... за това и пиша темата, ако имах, нямаше да пиша.

Към 3- Развил съм се по-рано, по-рано се нуждая от такива неща. И да не очаквам, и да очаквам нищо не се е случвало практически до сега, освен веднъж, но тогава дори проблемите ми си имаха проблеми, и го прецаках.

Kъм 4- Да обичам себе си.. хех. Отдавна съм се отказал от такива чувства.

Death_Blade ^

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: acc8c83722
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Death_Blade не си нито първия, нито ще си последния, казващ пресилените думи "отказвам се", или "няма какво да пробвам". Имаш цялото свое време, да откриеш момичето за теб. В поредния период си. Сега мислиш така, след няколко месеца, че и по-малко, ще мислиш различно. Номер 4 има право, неочаквано да, обаче когато се появи, дали ще и обърнеш внимание, ако си ммм, невярващ и непоколебимо безразличен. Доста спорно, нека времето да е арбитър.


~winterfire~

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 233fc74f88
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Подкрепям Зу-За, пиши си по-нагоре ника, да знаем да не четем темата.

Твоят проблем е точно един, пич - удивително резитентен си към съвети. Питаш нещо, хората ти отговарят, а ти почваш да ги убеждаваш как те нищо не разбират и как ти си перфектния и всичко ти е ясно. Като ти е ясно, що питаш? Като питаш - изслушвай отговорите и бъди благодарен поне за времето, което хората отделят за тебе, защото по никакъв начин не са ти длъжни.

На въпроса ти от заглавието - защото си прекалено самовлюбен, високомерно-арогантен, твърдоглав и се имаш за капацитет по всички въпроси. Това ако промениш, ще ти се отворят врати, от които ще ти хвръкне шапката. Само че ти няма да може да го промениш от днеска за утре, ще ти отнеме поне 5-10 години. Знам, че звучи неописуемо далечно и ще си кажеш "аз не мога да чакам толкова! ", но можеш, и още как! А и нямаш друг шанс - със сегашната ти нагласа винаги ще си тъпкан, мачкан, самотен, изоставен, присмян и жалък.

Всичко е в твоите ръце, запретвай ръкави, защото си много далече от перфектен.

Кубрат

П. П. А, и както винаги - нямам намерение да чета следващите ти коментари, така че не си прави труда да ми отговаряш. Поне веднъж просто прочети какво ти пишат хората, МЛЪКНИ и МИСЛИ по въпроса.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 33388c44b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Към Winter- Аз съм откровен и си казвам направо само тук. В истинския живот всички ме определят като забевен и мистериозен с причина. Аз съм много добър в играенето с хората, много момичета са ми казвали че съм ужасен точно поради тази причина, защото мога да ги убедя лесно, или каквото и да е там. Смел съм и лесно заговарям момичета по улицата, дали от скука, дали за опит.

Неуспехите идват от това че почти винаги, почти всички хора, които ме обкръжават (училище примерно) са пълни идиоти, и не се и опитвам да се занимавам с тях. Няма нищо общо с проблеми в начина, или изразяването или каквото и да е. Много внимателно наблюдавам какво права, и как го правя, и съм го наблюдавал как се отразява на другите, така че да знам какво да се прави във всеки възможен момент, зависеики от преценката ми за техния характер. Проблема е там че нямам късмет в интимния живот, ама въобще.

Death_Blade ^

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 33388c44b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   ЗА КУБРАТ!!!
Браво... сега ме ядоса, и че бъда много.. лош по-надоло. Ти сам си го докара, сега жъни.

Знаеш ли какво Кубрате, оказа се че имам време да пиша, и се надявам да го прочетеш, за да си вмъкнеш най-накрая в простия ти мозък какъв невъзможен идиот си ти.

Аз приемам съвети, за това пиша. отговарям на съвети, защото не са ме разбрали правилно, и покриват нещо, което знам или мога, или каквото и да е.
Както казах преди, използвах думата "перфектен" фигуративно, защото не исках да изреждам повечето ми качества и умения, защото щеше да изглежда като пълно фукане.
Не, не са ми длъжни, те си пишат по свое собствено решение.
Не аз съм твърдоглавият тука, а ти. Ти си идиота, който толкова много време не успя да разбере какво му говори човек, после реши да ми слагаш думи в устата, и след това да ме обвиняваш мен в неща, които само и единствено ти правеше, а те са :
1. Пълен отказ да прочетеш каквото и да е от това, което съм написал
2. Да коментираш непрочетеното
3. Да ми слагаш думи в устата ( дори не знам от къде взимаш идеите )
4. Да отказваш да приемеш факта че съм прав, вместо да се правиш на интересен защото си бил по-възрастен, а аз съм бил твърдоглавия. По-жалко от това няма на къде.
5. Да не говорим че използваш и изразите, които аз най-често изпозлвам.
6. Въобще не съм арогантен, спрямо истинските ми възможности. Ти си нямаш ни най-малка идея от това, което аз знам, и от това, на което аз съм способен, за това не говори, като не знаеш, човеко.

И няма какво да чакам, от първобитни "хора" като теб, никога не бих приел съвети, защото ще има повече мъдрост и опит в една дръжка за врата, от колкото ти някога ще имаш.
Нито съм тъпкан, нито съм мачкан, нито някой ми се е присмивал, нито съм жалък, нито изоставен. Но като сме тръгнали с характеристиките, искаш ли да знаеш ти какво си? От това, което ти си показал до сега? Е сега ще разбереш.
Ти си едно жалко човешко извинение за прахосване на място, време и въздух. Твойто съществуване е толкова жалко, само и единствено защото не можеш да приемеш да си по-разумен, да приемеш че все пак можеш да научиш нещо, и че има неща извън твойте предели на мислене. Но не, ти избираш да не приемаш такива "невъзможни" за теб неща, за това и си толкова жалък, твърдоглав, и неспособен да използваш мижитурните мозъчни клетки, които имаш.
Накратко: Go fuck yourself you pathetic excuse for a waste of space of a mere human being.

Death_Blade ^

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: acc8c83722
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Death_Blade ако си прочел внимателно, какво ти написах, би трябвало да си видял, че взех в предвид и тези неща. Които си упоменал последно. Разбирам те, но и ти трябва да се стремиш да разбираш. Инак, комуникейшъна липса. На теб, май настоенията ти влиаят, емоционален си, затова ти е нужна книгата, и онези заготвени мниери. Не ти трябва план за всичко, живота е да се оставиш на вълната, като при сърфа. Ще се опитваш да вложиш контрол, но не можеш да подчиниш вълните. Тях си ги има без твое съдействие, тогава правиш компромис и следваш вълната. Същото е с общуването, зависимо е от двама, от теб и в случая момичето. Под общуване, слагам и езика на тялото.

"Няма нищо общо с проблеми в начина". За това не мога да се съглася, и знаеш ли защо. Защото ако си човек и нямаш супер сили, не можеш да се видиш отстрани. Ти си мисли, аз съм такъв и такъв, казваш си справям се добре, я виж крайния резолтат. Ти виждаш и знаеш едната гледна точка, не виждаш гледната точка на момичето срещу теб. Вярвам, знаеш, какво е относителност.

А има значение как се поднася. Пример, за поднасяне на информация и разбирането й. Ако съм сред хора, и извикам силно, пожар, но на вид съм сериозен, и не откланям поглед. Ще дам информация на останалите, че там където гледам има пожар. Те ще повярват, заради интунацията и реацията ми. Но ако кажа пожар, с малко по-нисък тон, с несериозно изражение, колкото и да съм загледан, никой няма да ми повярва, или бъде сериозен, както по първия начин. Това е симбиозата, между думите-словото и тялото. А и не забравяй, че едно и също нещо може да се разбере по-много начини в зависимост и от настроението на отсрещната.

Не улучваш правилните моменти. А за другото, какво като не ги чувстваш на твойто ниво, от училището. Не бъди
предрасъден, не всичко е каквото изглежда. Едни са
добри актьори, и се преструват, за да се съвместят с тях, да ги приемат с охота, и да не са в положението в което си ти сега.

"Много внимателно наблюдавам какво права", вероятно
това е грешката ти. Следиш себе си, повече от изменящата се емоционална картина, която се случва межди нея и теб, по време на разговор. Досущ на като тенис на маса, примесена с фектовка - там се сменят позицийте на тялото. Тя отпраща в твоето поле, с едно емоционално и телесно положение, а ти е нужно да опазиш и върнеш в нейното поле като схванеш, нагодиш се с момента, без да излизаш извън очертанията. Имаш право да подеш в посока която ти решиш, стига да не е твърде далечна от възможната за момента.

Правилното момиче за теб, още не се е появило пред погледа ти. По какво да я познаеш, ще има желание да общувате. И разговора ще ви протича по вода.

И бъди по търпелив и сдържан, не се ядовай за глупости.


~winterfire~

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 233fc74f88
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Айайай, четейки отдолу нагоре ми привлече вниманието само текста на английски... После се оплакваш, защо модераторите пускали коментарите на другите след като те "нападали" (а всъщност най-цивилизовано ти дават съвети как да се промениш към по-добро), а сега като пуснаха откровена обида и псувня, не се оплакваш нали? Прави си изводите.

Кубрат

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 8e1824aa52
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Death_Blade, защо пишеш тази тема като ти не приемаш никакви съвети? Това, което искаш е, не да ти говорим как всички наистина са идиоти и горкия ти няма какво да правиш. Всеки, който е с различно мнение от теб, е обиждан. Това, че си мислиш, че си бил правил хората на две стотинки и те били жънели, нали се сещаш, че същото може да се каже и в обратната посока, тъй като освен убеждение, че ти си перфектен, ние сме идиоти, в постовете ти не виждам.
Кубрате, в теб също има нещо такова, защото смяташ, че знаеш някакви кой знае какви тайни и трябва да помогнеш на другите да прогледнат. Разликата ти с това малко петле, както ти го нарече, е че ти не скачаш чак толкоз много. Като виждаш, че дори не може спор да се проведе с него, защо му се връзваш?

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 33388c44b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Към 13- Всъщност мога да се видя отстрани, и съм го правил много пъти, как иначе мислиш контролирам какво хората да виждат в мен, и какво да не виждат? Поднасянето на информация е лесно. И знам че някои се правят, но самия факт че се правят ми показва какви хора са те. Също, освен че наблюдавам себе си, налбюдавам и в случая момичето, с което говоря. Внимавам как говори, какво казва, как го казва, начина по които всяка една дума е изречена и поднесена, с какво чувство, какво прави самата тя в този момент. Много съм наблюдателен, и мозъка ми може да работи значително бързо, и да мисли по няколко сложни неща на веднъж.

Death_Blade ^ [censored]

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 5526e6c9a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Блейд не понася критика, а сега се видя как един най-обикновен коментар от страна на Кубрат го изкара извън релси. Е, поне става шоу.
Но така не си помагаш, човече. Разбери го. Докато не промениш мисленето си, докато не придобиеш по-реална преценка за себе си, животът ти ще продължава да си тече все в тази посока.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: d18f79394b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   , , спирам да се боря " - това никога не го прави. спреш ли да се бориш, се оставяш на произвола на съдбата. Не знам на колко години си, но това няма значение, тъй като със сигурност си млад и имаш много да видиш, да научиш, да преживееш. Не се отчайвай и гледай напред. Всеки е преживял болки, разочарования, несподелени любови. Да не мислиш, че само твоето сърце е било разбивано? Бъди силен и не се предавай.

Ледената кралица

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 233fc74f88
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Номер 17, да, и аз съм забелязал, че понякога и по някои въпроси имам склонност към "Блейдовщина", наясно съм с това и се стремя да го коригирам/контролирам. Къде успешно, къде не. Все пак и аз съм човек (невероятно, но факт :-) ). Само че аз не отричам чуждото мнение per se, само защото не е като моето или пък защото - не дай си Боже - съдържа критика към мене. И аз критикувам доста хора, отчасти доста остро, така че е нормално да има и обратна критика, и колкото и налудничава да е тя, се замислям по въпроса дали може би няма нещо вярно в нея. Понякога наистина това ми помага да се погледна отстрани. Е, за целта разбира се трябва акъла ми да е узрял до там, че да разбера какво всъщност ми говорят, което например при Блейд още не е така.

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 33388c44b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Към 20 - Причината, поради която се предавам е че нямам надеждата нито силата. Знам всеки си мисли че неговата болка е най-ужасната, неговите проблеми най-трудните, но аз със сигурност знам че от моята болка много малко хора са оцелели, и всичките, които познавам, които са споделили моята болка са сългасни с мен като казват че почти никой не може да оцелее от нея. Тя просто те разбива, и единствено защото сме толкова силни оцеляваме от нея. Описал съм вече ефектите на тази болка, от 5 години нямах никакъв смисъл освен сляпа надежда да се боря, тази надежда си отиде.

Death_Blade ^

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 233fc74f88
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Муаха, цъфна Блейд и всички получиха по един негативен вот, нема такъв смях, честно :-) Сега остава да пусне и още 1-2 коментара в своя подкрепа под чуждо име, както прави обикновено като стане напечено положението, и да им тури на тях по 5 звезди, и вече картинката ще е пълна. (Много лесно си личи, когато той пише коментар, защото са в същия стил като неговите, дори отдолу га пише "Райто" или нещо такова. )

Това тука си е чиста проба заяждане, признавам си, но не можах да се сдържа... :-)

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 3c970f635b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Блейд, наистина не понасяш критика и четеш коментарите избирателно. спри да се самоанализираш! живей си, бе момче! стига си мислил за качества, черти на характера, езици на тялото, али-бали!!! абе излез с приятели, разходи се, иди на кино, на кръчма, на каквото там обичаш.
за някакъв период приличах на теб по мислене (жена съм) и ме е яд, че съм си губила времето в празни анализи. като казваш например "Преценката си ми е съвсем реална, а мисленето си ми е супер. ", "моята болка" и пр. изобщо не знаеш за какво говориш. хората преживяват болести, смърт, загуба на близки хора. надявай се никога да не разбереш какво точно е болка.
но докато не се промениш ТИ, не виждам как можеш да очакваш положително развитие. след като не можеш да промениш света, можеш да промениш нагласата си към него. но като ти чета писанията и как скачаш при най-малката критика, просто не виждам как ще стане...

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 4a6a51433b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Виж какво, драги ми Блейд! Като си изгубил надежда и не можеш да преживееш болката- ми откажи се! Може да се окаже, че неконтролиран живота ти може да е много по-добър, отколкото когато се опитваш толкова отчаяно да го контролираш! Само, дето, драги, ако ще си сравняваме болките- хайде да видим как се "сравнава" твоята с тази на 38 - годишна жена, която живее и се оправя САМА в чужбина (2 различни държави! ) вече точно 14 години! Няма на кой да разчита, има само някакви идващи и отиващи си приятели в живота... Девствена до 35-тата си година (НЕ Е ГРЕШКА В ЦИФРИТЕ- ПРАВИЛНО ПРОЧЕТЕ!!! ), след толкова безуспешни опити за връзки и след около 1 и половина такива, където за малко да се стигне до секс- но не би, а сърцето се разбиваше безброй пъти... особено след безпричинните приказки за общо бъдеще и брак... В момента с приятел (от 4 години), който дори не иска да живее заедно (по собствени причини и проблеми), т. е. на тази възраст става вече почти сигурно, че няма да има СОБСТВЕНИ ДЕЦА! И говорим за ЖЕНСКО СУПЕРЧУВСТВИТЕЛНО сърце тука... Че аз ако се откажа да се боря с живота САМА, както и досега и се отдам на депресията- съм си загинала и НИКОЙ няма да го е еня (е може би малко на интимния приятел)... , разбира се освен за остаанлие малко живи роднини в България. Хайде като ще си сравняваме болките, хайде да видим как ще се мериш с ТАКАВА! (Аз съм тука САМА, човече!!! ) Особено ако си 20-тина години по-млад и имаш МНОГО повече шансове от бъдещето си от мен (както и мноооооого по-голяма биологична граница за собствени деца)- ами че твоите "тръшканици" направо ме обиждат, драги!!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: d8fcf81b66
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Death_Blade, така са те разтърсили емоцийте, и отчаянието от несполучките. Че преовеличаваш. Надеждата никога не си отива. Докато си жив, ще се бориш, и надеждата в теб, ту ще намалява, ту пак ще се възвръща и увеличава. Гледаш много критично на положението си. Аз ти казах, почакай, два-три месеца, и ще видиш, как мислите ти ще се променят. Човешките мисли, са метаморфни, и постоянно търпящи промяна. Ние хората все изричаме, големи слова и думи, но хич не си даваме сметка, че утрешните дни, могат да поднесат нови усещания.


"Всъщност мога да се видя отстрани", никой не може да се види отстрани. Ако можеше, нямаше да има различни гледни точки. Или си мислиш, че можеш да се видиш, през очите на момичето. Интересното при теб е, че имаш самочувствие, но то се появява, когато се опитваш да се защитиш, или изтъкнеш. Но както изглежда, не ти помага когато се стигне до отношенията между теб и дадено момиче. Припряността не помага, твърде голямата нахаканост също. Не знам дали си виждал хора, които се "наблюдават" много, и следват някакъв план в маниерченето. Изглеждат изкуствено, преднамерено и нагласено. От там и е трудно за едно момиче да се довери на такъв човек, защото и се вижда, че този човек, се преструва, и има някакви "задни" планове. А ако попрекалиш и упорито настояваш, можеш и досаден да станеш. Женският пол е много чувствителен и усеща лесно кога отсрещният е несигурен в себе си, притеснява се, или се прави на какъвто не е.


~winterfire~

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: f786ae55a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Хора, вие тук създадохте истинска драма... Чета новите коментари и гледам някакво велико обръщения към номера, ха да видя и за няма 24 часа сте се изпокарали.

Блейд, човек, коментарите нагоре са си правилни, всъщност с Кубрат съм съгласна по доста неща. Опитай се да прочетеш коментарите, не писах по-горе за да ми кажеш, че ти трябва приятелка, то си личи от темата, писах за да обърнеш веднъж внимание на някого. Какво очакваш от нас след като отхвърляш всеки наш съвет!?
Опитвам се, ама съжалявам, не те разбирам!

Да не мислиш, че моят живот е рай, или този на останалите хора с подписи в сайта- напротив! Мисленето ти може да е добро, но само по чуждите теми, както и преценката ти е добра, но само ако не се отнася до теб, а до някой твой симпатичен човек.

"Описал съм вече ефектите на тази болка, от 5 години нямах никакъв смисъл освен сляпа надежда да се боря, тази надежда си отиде. "
- Аз пък от 10 години си живея със сляпата надежда, въпреки че в сайтовете не пиша колко добро ми е мисленето, как се развивам бързо, или колко е погрешно човек да се изправи срещу мен, АЗ се уважавам като личност. Защо ли!? Защо ли, наистина- ЕХО, ако човек сам не цени себе си, ако сам не си е упора цял сайт над 2 000 човека да му казват как ще се почувства по-добре си е все тая.

"твоята болка малко хора са я оценили" - Хич не я оценявам. Твоята болка е самота, която се появява от твърдоглавие. Добре бе, седни си на леглото помисли си на спокойствие 10 минути, приеми ни мнението и промени нещо у себе си. Не твърде, че си идиот, но не си и цвете за мирисане, някой реагира по-бурно на коментарите и темите ти и става третата световна война. До тук сигурно цял сайт сме идиоти, че то дето така си излиза, ами така си е и намекнато.

Всъщност, дали тук няма и 1 свестен човек, който да те разбере, или ти си този 1, който не може да приеме всеобщите идиотщини, простащини, критики, комплексарщини и всякакви!?

Надеждата си била отишла, не си можел повече???
-Молим!? Щом човек каже, че не може повече, значи може още поне 3 пъти по толкова. Има хора без домове, без приятели, презирани от народа, унижавани всекидневно, молещи за малко топлина, зле-финансово, физически и психически. Но те имат надежда, макар че сякаш надеждата им е обърнала гръб и им прави мръсно, за да се откажат от нея.

По дяволите, идиотите не те кефят, курвите били много, младежта сме пълни олигофрени - ами, свиквай, дори да ни презираш си е все същата. Ама сигурни ти си велик гений.. Нямаш проблеми, животът ти не е отвратителен, единственият копелдак, който ти го разваля си ти самият със своят песимизъм.
Зу-За

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 9a63cf28db
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Излишно се хабите хора, нищо няма да приеме като съвет или аргумент. Нищо, ще порасне. Ама и аз не разбрах защо се жалва, съвет не търси, тогава може би съчувствие?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 33388c44b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Kъм Кубрат - Игнорирам те, но само да изясня едно нещо. Всичките ми коментари са си под мое име. Това че манията ти за величие не ти позволява да осъзнаеш че хората са съгласни с мен, това си е чисто твой проблем. Питай модераторите, и ще видиш че дори IP-тата не са същи.
Да си призная, смешно ми е как само повтаряш че спираш да се занимаваш с коментарите ми, но ето че продължаваш

Към 25- От мен да мине, ще се повторя за сетен път. Не скачам на всяка критика, ако мисля че има смисъл, че има какво да се научи и да се промени, ще го пробвам или какъвто и да е случая. Но извиняваи, ако ми кажеш за това че няколко.. човека казват едно и също нещо, за което аз напълно не съм съгласен, не означава че трябва да приема тяхното решение, само защото са по стари, или МИСЛЯТ че имат повече опит от мен. Продължавай да се опитваш да ме характеризираш толкова неуспешно.. найстина не ми дреме.

О и не се тревожи, аз отдавна знам какво е истинска болка.

Към 26- Ако можех, бих ти помогнал с проблема ти.. Искренно съжалявам за това, което изпитваш, но и много добре знам какво изпитваш. Дори да не съм го преживявал случващото се, съм изпитал болката - причината е дълга за разправяне, но от няколко години, почти всеки ден изпитвам болка, способна да срути човек на коленете си за по-малко от секунда. Не ме интересува ни най-малко дали ми вярваш или не, болката ще си е там и без твоята вяра. Не виждам и смисъл да описвам болката ми, изглежда си запозната със своята предостатъчно. Душата ми е стара, знам го, имам спомените, имам опита и знанието, за това при мен нещата са по-дълбоки. Годините нямат нищо общо в този случай.
Иначе, щом си още жива, имаш какво да направиш, дори да не е в тази сфера, а ако е, ще ти е по-сладка от възможното :)

Death_Blade ^

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: d2d7a95901
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Без да страдам от мания за величие и без да се влияя от останалите коментари, бих искала нещо да те посъветвам, Блейд.
Престани с тези нескромни самооценки, моля те! Всички изброени от теб твои качества, са до едно все положителни! Извини ме, но "прекаленият светец и Богу не е драг"! Всичко, което пишеш за себе си, би имало някаква тежест, ако беше казно/написано от другите за теб. Сега ще ми кажеш: "Е как да го напишат/кажат, без да ме познават? ". След 4 години ежедневно посещение на този сайт, независимо дали съм писала, съм в състояние да имам мнение за голяма част от редовните посетители. И сигурно не съм единствената. Та, бъди малко по-скромен в самооценките.
Иначе, донякъде мога да те разбера ( само донякъде). Когато съм имала проблеми, винаги са ми казвали, че има хора, с много по-сериозни от моите, проблеми. Не крия, че до ден днешен ненавиждам да се сравнявам с тези, които са по-"зле". Защо с тях, след като мога да се сравня с тези, които са по-добре и евентуално да ми послужат за пример? ! И теб това те дразни. Вярвай ми, по-голямата част от коментарите, написани тук, носят послания за теб. Трябва само да ги прочетеш внимателно и да се абстрахираш от авторите им, защото е очевидно, че четеш много избирателно. Чета, чета и не мога да разбера защо написа толкова грозен пост към Кубрат. Може би, защото и той, както и много други тук са ти писали неща, които са ти известни, но не са ти ПРИЯТНИ? ! Също така, трябва да се научиш да приемаш критиката, дори, когато не си съгласен с нея.
С две думи - ПРИЗЕМИ СЕ! Поработи въху недостатъците си, опитай се да ги коригираш и животът ти със сигурност ще се промени.

М. М.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: c0538c1dd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Съгласна съм с 25... ти не понасяш и най- малката критика и много критикуваш останалите, ако нещо казано от тях не ти се понрави. Ако и в реалния живот си такъв, ето ти причината поради която не ти върви в личен план. 100% съм убедена, че се заяждаш с хората, ако те подразнят за най- малкото нещо. Никой не понася такива хора. Понякога някои неща трябва да се премълчават и хубаво да се премисля всичко, което се казва на отсрещния. Ако си такъв хаплив и на живо, на никой не би му било приятно да контактува с теб продължително време. Замисли се, ако съм права. Ако не съм, извини ме и не бързай да ме нападаш. Но наистина се замисли над поведението си, там има нещо което ти пречи...

Doriana

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: f786ae55a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Блейд, не знам кой е жалък, ама като гледам всички сме на страната на Кубрат и ти си този, който го обижда, не довършва и дописва, колко е жалък, какъв идиот е. Ако беше поне на половина толкова цивилизован, колкото се водиш, щеше да знаеш, че това твоето си е жалко, нападаш, правиш хапливи коментарчета, без достатъчни аргументи.
Зу-За

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 78fda4a73f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   Опитах се да ти обясня, че има и други хора, които са изпитали тази болка. Но има и такива болки, които са не са познати на всеки, като това да изгубиш скъп и важен човек. Не пожелавам и на никого да изпита подобно нещо. Знаеш ли колко хора са нещастни във връзките си? , , Обвързан '' не е синоним на, , щастлив ''.
Какво значи, , оцелелите''? А колко са оцелелите след катастрофи? Колко са оцелелите в тежка зима като тазгодишната, които са нямали възможност да се стоплят? Колко са оцелелите, които по цял ден и залък не слагат в уста, трудят се само и само да изхранят семейството си. Колко са оцелелите след домашно насилие? Има още много други лоши неща, които не ми се иска да изреждам.
Между другото, в предишния пост го премълчах, но думите ти към Кубрат бяха доста непристойни. Не зряло, според мен, да се изразяваш така. Не може да наричаш някого, , идиот'' само защото мнението му не ти се нрави. Всеки има своя гледна точка, а заедно с това и правото да я изрази. Това, че виждането му не се припокрива с твоето, не го прави, , идиот''.

Ледената кралица

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: db41f204e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

38.   Нямам време да прочета всички коментари, пък и не смятам, че е нужно, не искам да ме залее вълната от напрежение и конфронтация между автора и някои коментатори. Но ми се иска да се обърна към Автора - ти си прекрасен човек и повярвай ми, това не е мястото да си намериш добра компания, която би те разбрала. От опит съм го установила, а и този Кубрат се тика на всяка манджа в мерудията, непрекъснато се меси с гадни коментари. Кой е тоя Кубрат, откъде е, какво работи, кой го знае и познава, да не се мислиш за Мики Рурк? Разбирам те, че си искал да споделиш с някого какво те гнети. Но повярвай ми- бъди силен и не споделяй даже с непознати, които на всеки са се присмяли и акъл са дали. Знай, че на този свят всичко е борба и е много трудно да намериш сродна душа, която да те привлича външно и вътрешно, а още по- трудно е да се задържи тази сродна душа и да ти е верна. Затова не падай духом скъпи приятелю, животът е пред теб, щом имаш качества, те ще направят някому впечатление. Аз вярвам в това! Не се мъчи тук, не отговаряй на който и да е. Нали е анонимно, всеки може да се изперчи и да се направи на голямата работа, но в реалния живот посредствен и никой не го смята за нищо. Не знам дали ще съм ти полезна с този коментар, но това е от мен - спри да отговаряш и затваряш тази страница от живота си, където не срещаш разбиране и утеха, а глупави упреци. Горе главата, забрави завинаги това!
С уважение: Ана Мария
Р. S. Предварително казвам, че няма да чета следващите коментари.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 33388c44b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   Към 34 и 35.

Поста към Кубрат е такъв, защото той си го заслужи, не ме интересува ни най-малко дали ви харесва или не. Аз не съм от хората, които ще седат и гледат как жалки нападки хвърчат към него(или някой друг), а ще сложи край на нещата.

Ако не сте забелязали, поведението ми е едно и също, защото вече от няколко дена повтарям едно и също нещо отново и отново и отново и отново. И вие продължавате да не четете това, което аз пиша, и вие се повтаряте. ЕДИНСТВЕНАТА причина, поради която аз станах груб в коментарите, е точно заради това, че когато се опитвах съвсем спокойно отново и отново да ви обяснявам нещата, вие НИЩО не разбирате. Десет хиляди пъти повтарям едно и също нещо, и пак ще се намери някой който да не е разбрал, някой който продължава да настоява да ми слага думите в устата, и че той знае по-добре.

Ако искате, мога да ви дам линкове към няколко теми, и 100 номера на мой коментари, където повтарям едно и също нещо отново и отново и отново.

НА БАС ЗА 100 ЛЕВА че и сега пак някой ще се намери, който няма да разбере/прочете нещо, и ПАК ще се повтаря в нещо, на което вече съм отговорил преди дни.

Още към 34- Ами извинявай, помислих си че вие тука искате да чувате само положителни неща, защото сте толкова велики, че няма как някой да ви се противопостави. Искаш малко негативно от мен? Ами заповядай- От 5 години изживявам болка, от която би трябвало да съм умрял още преди години. Няколко пъти съм бил на прага на смъртта заради тази болка. Чувствал съм как живота се изтича от мен, как въздухът ми намалява, и сърцето ми спира, защото болката го разрушава. От няколко месеца (освен последните две седмици) в сънищата ми съм спасявал хиляди хора, като съм убивал лошите хора, а мойте сънища са много детайлни и съм "Буден" в тях. За това си спомням всеки един детайл от всяко едно убииство(най-интересното е че ми харесва, защото съм войн по същност). В сънищата ми аз мога да мисля, да си спомням други сънища и да забелязвам най-малките детайли. В сънищата ми съм виждал неща, след които вие бихте полудяли, заради ужаса в тях. Понякога болката ме хвърля в долината на смъртта(както аз си я наричам), и когато съм там ужас се излъчва от очите ми, и аз не бих и си помислил да погледна някого в очите, защото ще се уплашат от ужаса зад тях. Е с такава болка живея през последните 5-6 години. За това съм отчасти толкова развит. Защото съм изпитвал хиляди неща, които никога никой не би трябвало да изпитва. Заради това също съм ужасно студен към себе си, винаги търся вината в мен, сърцето ми е толкова потрошено, че отдавна дори не мога да си спомня какво е да си щастлив. Такова просто чувство е само далечен спомен за мен. Да не говорим и че неведнъж е трябвало да убеждавам хора да не се самоубиват, да им давам надежди и смисъл да продължат да живеят, защото постоянно ми се пада да срещам хора в интернет, на които да помагам. Помогнал съм на толкова много хора, че дори не мога да си ги спомня всичките вече.

Сега разбираш ли поне едно нещо? Развален съм. Не мога да чувствам почти нищо освен агония. За това толкова здраво търся момиче, което да обичам и прочие, което мен да ме обича. Защото това е единствения ми лек. Без него аз няма да оцелея със здрав разум.

Ето вижте, намерихте недостатък в мен. Мога да съм изключително лош. Доволни ли сте сега? Преднамерени влюбени в собствените си светове долни хора??? Страх ви е да приемете различното, СТРАХ ви е да излезнете от мижитурните си светове, и продължавате да повтаряте как аз не приемам критики, как не ви изслушвам нещата, нито нищо. А като ВИЕ сте хората, които продължавате да мислите едно и също нещо, и е НЕВЪЗМОЖНО за вас да разберете нещо различно. Никога не бих се променил, за да угодя на егото на такива повърхностни безмозъчни същества като вас. Никога.

Death_Blade ^

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 33388c44b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   Kъм 37- Нарекох го идиот защото е тъп, а не защото не се съгласява с мен.

Към 38- Благодаря ти много за съвета, трябваше да го осъзная по-рано че нямам работа тук да търся отговори. Но все пак се боря, защото рано или късно намирам хора като теб да ми напомнят за това, което трябва да правя, и смисълът се намира :)

Death_Blade ^

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: a554d2cd32
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   Еехехехе значи моите коментари, които са с основана критика и без обиди, биват редактирани, а тук бъка от обиди като идиот и т. н. Интересно.
Не знам изобщо защо историята е в тази категория и каква е целта и.

Иначе към автора - аз каквото мислих ти го казах Блейд (макар и не тук), няма да се повтарям.
Просто голяма част от потребителите тук съдят по хората по тази част от коментарите, които НЕ са им харесали, не са им удобни или са ги настъпали в някоя тема.
Ако не се беше подписал под темата щеше да видиш как темата щеше да тръгне в съвсем друга посока.

Към коментиращите - напротив авторът приема критика, стига да е поднесена по подходящ начин. Тук не я виждам обаче.

И тъй като се отбих в тази тема, искам само да поздравя Зу-за за начина и на мислене ( не само, конкретно тук ), а като цяло. :)

Лоша

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: f484b302e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   Предлагам да спрете да се карате в темата на автора. Не помагате.
Писането в тази тема е загуба на време за всеки, включително за автора и най-сърдечно го съветвам да спре да пише тук.

Лаура

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 33388c44b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   Спокойно Лаура, казах това, което те трябваше да знаят, и намерих това, което търсех :)

Напълно съгласен с Лоша :)

Death_Blade ^

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 05aa2956fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

48.   Реших да видя отново, какви ползотворни мнения са се появили в темата. И без много да се изненадвам установих натрупването от планина критика, и ожесточени препирания и доказвания. Колко разумно. Имам една теория, че хората обичат да се препират до самонабеждаване. Нещо като редовна доза самочувственост. Да си играят на развален телефон, и да създават кулминций. От далеко е като ядрена верижна реакция. Един казва нещо, на друг не му хресва, три каза трето, а пети и четвърти подкрепят до крайно
разделение и объркване от основните теми, едно стъпало преди хауса. Относно, какво спорите, Death_Blade е написал темата защото търси разбиране, да каже гласно какво му е. На никой ли не му се е случвало да искрещи на целия свят, какво му е и как се чувства. И това става, нормално. Макар да не иглежда добре. Растем, променяме се, преминваме през етапи от развитието си.

Времето създава, времето разрушва, времето променя.
Ако не вършиш срещу течението, ще усетиш и наближващите промени. Най-нетрайни са мислите ни, днес ще стрдаш, ще се ядосваш, утре или по-натам, сам ще се чудиш защо си казвал, или правил така.


~winterfire~

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 7493b6f166
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

49.   Лоша, и Кубрат ако не се беше "подписал" отдолу, Блейд нямаше така да се нахърли върху него. Което ме навежда на мисълта, че авторът въобще не вниква в написаното. Просто като види, че някой го укорява по някакъв начин (дори добронамерено), или не дай си Боже забележи името, написано отдолу и... край, "става лош". Темата автоматично става безсмислена - ние си губим времето да му пишем съвети, той си губи времето да ги чете.
Именно поради тази причина ще се въздържа от какъвто и да е смислен коментар. Не искам и върху мен да се нахвърлиш. Ще кажа само, че преди да разтръбяваш наляво-надясно кой е тъп и кой идиот, първо прецени подобаващо себе си. Ако погледнеш постовете си отстрани, ако си представиш, че ги е писал някой друг, едва ли ще се харесаш много. Бъди по-сдържан. Вярвам, че ако повече мислиш, преди да ставаш враждебен към някого, ще бъдеш хубав човек :)

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: d3211350d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

51.   Темата се затваря тъй, като смятаме, че се излезе от добрия тон. Моля нека всеки да държи сметка дали използва приличен език и дали отправя квалификации към другите. Това няма да се толерира, макар и да бяха изпуснати такива коментари!

Нека, когато има спор той да се води на нивото на идеи не на нивото на персонални нападки и квалификации. Ако някой иска да води спор, в който аргументите са обиди, нека да бъде така любезен да се премести в кварталната кръчма.

Администратор

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Не са разрешени повече коментари към тази тема!



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker