Дали ще бъде отговорен съпруг и баща? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Дали ще бъде отговорен съпруг и баща?
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 3003 пъти
Здравейте! На път съм да създам семейство, но имам известни съмнения, че мъжът до мен може да бъде отговорен съпруг и грижовен баща.

За мен ролята на мъжа в отглеждането на децата е от голямо значение и не искам да бъда сама в това

начинание, както много тъжни жени в България. Имам съмнения, защото в семейството, от което този мъж произхожда, царува типичният балкански стереотип: мъжът изкарва пари, а жената и пари изкарва, и децата отглежда и домакинството върти и прави задно салто за всеобщо забавление, ако се наложи.

Той е свикнал с това и на него този модел му се струва съвсем приемлив, но се опитва да ме убеждава, че в нашето семейство ще бъде различно и той ще споделя ангажиментите наравно с мен.

За жалост обаче на мен това ми се струва малко вероятно и се чудя как да разбера наистина този човек има ли потенциал да изпълни обещанията си или е поредният готованец под прикритие, който чака да бъде обслужван и обгрижван от жената до него.

Не съм първа младост и отдавна съм се примирила, че за да създам семейство, ще трябва да направя много компромиси със себе си, но с това не съм склонна да се примиря.

Не копнея за бурни страсти, не ми е нужна романтика и поетични излияния. Изживях няколко опустошителни любови през живота си и нямам повече енергия за толкова интензивни емоции.

Всичко, което искам е да имам дом и семейство, в което да цари уважение, хармония и взаимопомощ. Ще съм ви благодарня за съвети и коментари.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 0d510b7563
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей!
Не искам да звуча негативно, но е много вероятно той да повтаря моделът на поведение, който му е бил заложен от семейството му. Просто това са навици, насаждани с години, от които е трудно човек да избяга. Хората не са заедно, за да се променят, а за да се обичат. Колкото и да го обичаш, едва ли ще успееш да го промениш, за добро или за лошо просто е част от него. И това, че той осъзнава, че не е хубаво не помага.
Баща ми винаги ми е казвал, колко ужасно детство е имал и как се е възмущавал от държанието на родителите си, колко е страдал. Но повтаря същите грешки. Реагира като тях.
Дано да греша и твоят човек да е по-добър...

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 8618e4fb38
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Леле, че той не отговаря на идеала ти за мъж, за какво ще се омъжваш за него тогава. Очевидно е, че не прилича на баща ти още по-малко на майка ти и щом е така явно няма да иска да създаде семейство, като това в което си израснала, за какво ти е да живееш по собствен начин, я си живей както с мама и тати. По-добре го остави, явно е за някоя друга.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 6c3c660443
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   С времето човек разбира тънката разлика да държи ръка и да окове душа. И разбира, че да е в нечие легло, не означава любов. И започва да разбира, че целувките не са договори. Подаръците не са обещания. И човек започва да приема своите провали с вдигната глава и отворени очи. И се научава да гради всички свои пътища сега, защото утрешните основи са несигурни за планове, а бъдещите обикновено пропадат по средата.

И след време човек научава, че ако е прекалена, дори топлината от слънцето изгаря. И се научава да посади своя собствена градина. И да украси своята собствена душа, вместо да чака някой да му донесе цветя. И човек разбира, че наистина може да издържи, че наистина е силен, че наистина има стойност. И човек разбира и се научава! И всеки ден се учи! След време разбираш, че да бъдеш с някой, поради това, че ти предлага хубаво бъдеще, означава че рано или късно ще искаш да се върнеш към своето минало. С времето разбираш, че само който може да те обича с недостатъците ти, без да се опитва да те променя, може да те дари с цялото щастие, за което мечтаеш.

След време ще си даваш сметка, че да се ожениш само за да не останеш по-назад, е сигурен признак, че бракът ти ще е един провал.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 838e72a2df
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Подкрепям 110% номер 3.

Мога само да допълня, че лакомото куче - кръв сере.

Който твърде дълго избира, накрая си остава с празна торбичка. Такъв да бил, онакъв - ами по-добре сама.

Лаура

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: cdaac441fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Моето скромно мнение.
Всеки човек се учи. Живее според ситуацията. Можеш да го научиш на всичко, да гледа децата и да ти носи закуска в леглото между временно. Както жената се учи да готви грижи за чистотата на дома и дрехите, така и мъжът може да се научи независимо в какво семейство е отгледан стига семейството му да е средно статистическо.
Обучението много зависи от половинката с която живее.. Ако тя от самото начало поема цялата грижа за дома/бебето сама, той няма да се научи и ще му бъде тегоба да го накараш да направи каквото и да било за в къщи. Ако от самото начало си по-съжалителна нямаш шансове да го научиш.
Много е важно за да е добър баща да има задължения още към бебето да сменя памперс след работа /дете се обича от лай.... та казват старите баби/ да къпе. Можеш да го посрещаш с думите "детето цял ден за теб плака" "подръж го", "смени му памперса докато му приготвя храната". Цял ден не ме е оставило, измий чиниите моля докато мина прахосмукачка. Простри дрехите от пералнята докато приготвям бебо за разходката. Никога не си позволявай да го съжалиш, че бил изморен от работа. Казвай си аз не съм лежала цял ден също работих грижех се за бебо. Превъзпитанието трябва да започне още преди брака така й така те тогава мъжете са по склонни на слугуване с цел да ни зарибят. Трябва да продължи и по време на бременността. Ако се научи да се грижи за теб от самото начало после за него ще е нормално да се грижи и за децата. Тъй като жените обикновено готвим през това време той спокойно може да учи 6 годишното дете да пише ако се дърпа казваш му аз съм нервна страх ме е да не ударя детето като сгреши.
Стигнах до там, че всичко става с говорене разговор. Ако мъжът споменава колко е изморен научи се и ти да го споменаваш. И при всичката тая картинка ако има и любов всичко ще е наред макар, че с нея трябваше да започна, тя е най-важна.

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: d7cdacd52b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   №3, великолепно написано!

Ray

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: dfc2848570
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Подкрепям номер 3, но подкрепям и авторката в желанието й да създаде семсйство. Понякога не срещаме подходящия човек в подходящия момент. Понякога не го срещаме изобщо. Това значи ли, че трябва да се разделим с желанието си за семейство?? Аз не мисля така. Авторката сама ще прецени, но... истината е, че децата следват моделите на семейството, в което са възпитани и мъжете след една определена възраст трудно се променят. Моят съвет е да не се омъжва, в смисъл да не подписва брак. Много двойки са щастливи и без подпис. Понякога подписът кара мъжа да се чувства прекалено сигурен и да се отпусне съвсем. Авторката би могла да има семейство / деца / и без брак.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker