Защо винаги в любовта боли? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо винаги в любовта боли?
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 3052 пъти
Здравейте, просто исках да споделя с някой, да излея мъката си, дори в момента и със сълзи на очи... е ето я и моята история... ходя с едно момче от година, за тази една година аз се промених супер много като човек - в началото бях спокойна, не виках, не крещях, не чупех, почти не пиех...

В момента някой като ми каже нещо накриво се паля веднага, почвам да крещя, да обиждам, да чупя... станах много агресивен човек, а преди бях кротка и спокойна, в момента не ми пука от нищо... и пак той, отново той ме направи такава.

В началото той се държеше добре, ходеше ми след задника, но това беше само в началото, докато не ме получи.. после му станах безинтересна ли незнам и аз започнах да си тровя нервите, а той - нищо, не знам дали се ядосва, но поне пред мен не го показва, а казва, че му пука за връзката ни, че ме обичал... всеки път като се скараме.. след поредния скандал той най-просто казва, че се разделяме и това е.. да съм си била намерила друг...

Ето едно просто примерче, което ще дам... Вчера се скарахме за това, че той си излиза с неговите приятели, заебава ме и аз седя и го чакам по цели часове в нас, а когато аз тръгна на кафе с някой веднага почва ти сега с кой, къде ще ходиш и започва да ме разубеждава... правилно ли е това хора?

Мъжете да си излизат, да си развяват к**а навън, а ние жените да стоим само вкъщи и да ги чакаме, без да можем да излезнем просто на кафе като нормални хора... даже вчера ми беше казал, че е и с момичета навън, за да може да ме подразни (призна си го пред мен). Нима ще искаш да дразниш и нараняваш човека, който твърдиш, че обичаш толкова много? ! Това ли е показването на любовта му към мен или аз разбирам грешно? !?

Според него аз съм била тъпата, живеела съм в моя си свят с моя си логика и никой не можел да ме разбере, а той бил прав, е вие разбирате ли го? Знам, че всеки за него попринцип си е прав, но в случая наистина мисля, че аз съм по-зрялата и съм права, а в него нещо е сбъркано. Просветлете ме ако е така... Имам чувството, че не му пука за мен и съм на последно място, въпреки, че казва друго: "'Аз ако не исках да съм с теб, нямаше сега да съм тук и да си хабя нервите"' - това са негови думи... незнам аз ли погрешно разбирам или тоя човек наистина си играе с мене... разбира се имамае и хубави моменти, в които не се караме само, но те са много малко, примерно когато провим секс, държи се много мило с мен, може би всъщност само тогава...

на 20 сме и двамата, аз обмислям вече съвместно съжителство, деца, и двамата работим... а той се държи като дете и изобщо не мисли за бъдещето, едва ли не все тая днес е с една, утре с друга, не знам изобщо какво правя още с такъв човек, всички мои приятели, включително и родителите ми казват да се разделя с него, не бил за мен, държал се грубо с мен, а аз седя кротко и колкото и да ме наранява пак съм с него, просто защото го обичам, но знам, че един ден ще ми писне от всички тези караници, ще ми стане безразличен и ще го оставя, писна ми вече... не издържам понякога, проблеми в работата, семейството и накрая и той като ме ядоса и ми иде да се хвърля просто отнякъде... кажете в мен ли е грешката, аз ли мисля старомодно или човека до мен просто не е за мен? Ще съм благодарна да чуя и вашите мнения и съвети! Благодаря на тези, които си направят труда да прочетат историята!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: 7da703fa0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Елементарен въпрос, със също толкова елементарен отговор.
Когато човек обича, преди всичко поставя емоциите си на изпитание.
А сега познай защо боли и дали любовта е виновна или индивидуалните емоции при всеки.

парадоксалчу

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 828fd5265f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ми... Малко трудно да се каже кой е виновен. Лично мое мнение..
Чакай малко поспри нещата.. И двамата сте на по 20. Имате цял живот пред себе си, за къде си се забързала да се жениш, че и деца, че и да остареете заедно!? Той е на 20.? Извинявай, но примерно да се стигне до брачна клетва и сватба ще има мнооого да си биеш главата, защото щом сега се държи кат идиот, занапред ще е по зле.
Ще почне да ти изневерява (не че не е сигурно и в момента, че го прави), ще се напива, ще те ругае, ти - аре да направя едно лапе, че вземе да си седне на гъза ама уви!!! Тогава даже няма да го виждаш да се мярка покрай тебе, все пак след бременност се изменя женското тяло. А да! Тяло!
Щом само в секса ви е готино и няма дразги тогава си помисли много добре защо е с тебе и кво го вълнува. Ще има много да ревеш ако стъпиш на криво.
ПС. Махай го тоз стока не е, ще има много да ревеш. Вдигни гордо глава и продължи напред!

=deiz=

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: f8c622a08f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма смисъл да си тровиш нервите за някакав си идиот, който даже не те и уважава. Послушай родителите си и го разкарай!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: b7290f0a32
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Каквото и да ти кажа, ти вече имаш свойте отговори! :) Чудното е само какво те спира да направиш нещо? Имай смелост!... Виж, каквото и да ти е казвал той, на мен ми звучиш, като едно много зряло момиче, което е готово за един съвместен живот! Това са добрите новини ;) Никак не си старомодна, според мен е супер, че имаш такива разбирания, и е нормално!!! Защо той да се развява, както казваш, а ти да бъдеш вярна на чувствата и сърцето и да се пазиш само за него, и показваш само пред и с него.

И хммм... идваме и на лошата новина, твоето момче, не си знае интересите, нито мястото, да кажем той не е съзрял, или не му се иска да премине в по-сериозния етап от живота си!!! Абе още му се размотава и живее като преди :)) Като донякъде, го прави само за да те подразни, както ти е казал. Е, ок, той си прави кефа, което не е правилно, защото така игнорира и наранява теб! Но явно целта му е не просто да си живее живота, а и да те държи в напрежение, за какво прави. Забавното е, че ти му се връзваш, а не бива! Като виждаш, че той си прави каквото иска, ами прави си и ти тогава каквото искаш! Кажи му, щом ти можеш, защо не и аз? Да видим какво ще ти отговори и как ще се почувства ;D Едва ли ще му стане приятно!!!

А държанието му може да се опише, с нужда от внимание, и много ревност!... Твоя човек е свикнал да е център на вниманието. Ходил е подир теб, когато си била по-несигурна за него, а сега, той знае, че го обичаш и за него си лесната част!!! За съжаление, той не си дава сметка какво има с теб, така ми се струва! Приема те за даденост. И въпреки че е мил, иска той да е центъра и най-важния във връзката ви, или иначе казано, сега ти да му ходиш подир задника, и да се притесняваш какво и как се случва. Май в него има покълнала и много горделивост и самочувственост в излишек :))

В любовта не винаги боли, а само когато не знаем какво имаме, и правим глупости!!! Ама сега да не се натъжиш, още нищо не е определено :) Каквото има да стане ще стане, а ти поне опитай да го вразумиш в поведението му! Да го вкараш в правия път. Няма да е лесно :D и се иска сега ти да си по-безразличната към него, за да обърнеш нещата ;) Хах, прави като него, излез с приятелките си, без да му кажеш, накарай да ревнува, да види какво е!... Бъди по-студена от обикновенно и иронична. Ще видиш, че ще се стигне до разговор и тогава бъди по-сериозна от всякога!!! И му кажи всичко което не ти харесва!... :) В случай че не се поправи изобщо, че не си вземе бележка, просто се изнасяш без дори да го предупредиш, ще видиш как ще те потърси, защото се съмнявам да намери друга като теб! Ако те обича, ще се промени! Особно след като отношението му, не те прави щастлива. Ако ли не, младо и красиво момиче като теб, винаги може да си намери някой по-добър :)


~winterfire~

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 9aac8acd06
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Зарежи го. Няма смисъл да се тормозиш повече. Ще страдаш много -помни ми думата. Той не е за теб. Сама каза, че той те е направил нервна и агресивна. Струва ли си да страдаш толкова? Помисли върху съвета ми.

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: d5732ac394
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Благодаря ви на всички за съветите и отделенето време. Winterfire, благодаря ти много ми помогна с думите си, той няма да се промени така или иначе, докато не се осъзнае, водили сме ги тези разговори 1000 пъти, вече съм изгубила надежда, че ще порасне и ще осъзнае какво има до себе си ... или дори да го направи вече ще бъде късно ... или трябва да свикна с това негово държание и да страдам занапред или просто да намеря любовта другаде, макар и да ми се струва невъзможно това в момента ... Надявам се да взема правилния отговор :))

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 33e7cae54b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Започвам с едно клише"Няма човек, който никога няма да те нарани, просто си намери такъв, който да си заслужава болката". Не, авторке, в любовта не винаги боли. Боли тогава когато не е споделена напълно, тогава когато само единият прави компромиси. Годините нямат значение ако човек не е всеотдаен към партньора си. Аз се омъжих 20г(сега съм на 32г) и не съжалявам дори и за секунда. Защото любовта освен всичко друго е и компромис. Твоята история от негова страна ми се струва малко детинска, онзи период когато мъжете се хвалят по между си. Любовта не е болка, тя е сливане на две души и две тела е едно. Помисли си.
Маги

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 687720c959
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторке при мен е 1 към 1 с твоята история! Имам и тема тук http://spodeli.net/4/story-20807.html Същата е! Виж :) И при мен все аз съм виновната и малоумната! И да ти кажа говорили сме и ние хиляди пъти и нищо. Той си мисли, че съм му някаква собственост и грам не се бори за мен.. Не ме ревнува. Всеки път ме гони като се скараме, заплашва ме, че а още един път съм го ядосала и си тръгвал.. И ме побърква. Вечно трябва да го уговарям и успокоявам.. Кажи, да не е и твоя зодия Дева :D Колко пъти съм била обиждана, псувана, проклинал ме е.. а не знайно защо и родителите ми и представи си съм го преглъщала.. И колко пъти съм му намирала чатове как сваля разни момичета.. вечно се заглежда по други като излизаме.. Вече свикнах! :D И аз толкова се промених, нямам доверие на мъжете! Колко компромиси съм направила.. Но има един човек сега на хоризонта :D Надявам се той да бъде моето изцеление! :))))))) Успех! И дано някой те отвлече по-скоро от този егоист, защото те разбирам прекрасно как не можеш просто ей така да се откажеш от него, тъй като все се надяваш, че нещата ще се оправят! Затова ти пожелавам да срещнеш друг! :)

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 0b7066c9ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   "Според него аз съм била тъпата" -- Ами да, поне едно нещо, за което е прав. Какво още искаш да ти се случи, за да осъзнаеш истината? В цялата си история ти на практика най-напред даваш отговорите и след това задаваш въпросите, и на всичко отгоре чакаш отговор от нас.

За да го кажа още по-ясно - да, махай се от него, тоя човек не само не е за тебе, а не е за никоя, която иска що-годе стабилна връзка, базирана на взаимно уважение. Имала "чувството", че си играел с нея - ами какво още искаш да се случи, за да прерастне това "чувство" в убеденост?! Да, играе си с тебе, и то барем да беше по някакъв интересен начин, а той го кара баш балъшката, съвсем очевадно и неприкрито. Не му пука за тебе, защото знае, че като ти каж 2-3 приказки и те изчука хубаво, ще ти мине.

Защо вярваш на думи? Хората са казали - "По делата им ще ги познаете". Когато не си сигурна в някой, най-простия начин да си съставиш мнение е да забравиш за абсолютно всичко, което е казвал и говорил някога, и да гледаш само това, което е правил. Това, което видиш - това е истината. Може да има малко "примеси" от странични фактори, но като цяло много лесно ще видиш накъде клонят везните.

А пък дори да ти мине през ума да правиш деца от такъв безхаберник е пълна безотговорност от твоя страна! После след 5-10 годидни ще пишеш пак тука истории "Ама той ме заряза/той си има любовница/само аз изхранвам семейството/търпя го само заради децата" и други подобни. Прочети малко из сайта и много бързо ще видиш до къде води пътя, в чието начало се намираш ти в момента.

Успех и си опичай акъла!

Кубрат

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: d54bf456a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От авторката
До №9 наистина има много общо, ще се радвам да споделиш как си се справила с проблема :) Аз не съм го хващала да си пише с разни момичета... или не го прави, или го прикрива много добре, казва, че не ми е изневерявал, защото обичал само мен, но за в бъдеще не мога да бъда сигурна, че няма да го направи. Не те познавам, но знам, че и двете не заслужаваме такова унижение и никоя уважаваща себе си жена не го заслужава, просто все ние добрите хора попадаме на такива идиоти... съдба :( Колкото и да ни се струва невъзможно все ще се влюбим отново и то надявам се в правилния човек, вярвам, че човек не се влюбва само веднъж! Успех ти желая и на теб, ще се радвам да пишеш като намериш правилния човек, който ще се държи на ниво с теб и най-вече ще те уважава и благодаря на всички за отделеното време :))

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 6147d6711e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   В същото положение съм и много ме боли, да с 2 - 3 приказки наистина минава хах.. искам той да е на мойто място, а аз да се държа гадно.... но незнам как ще стане

Ненн

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 687720c959
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Пак е номер 9
Не съм се справила с проблема.. За да не се караме, знаеш ли какво правя - мълча си, не се опитвам да споря с него или пък да му показвам къде е сгрешил, понеже той винаги е прав.. и ако не си замълча ще се скараме и ще стане по-жестоко. Той все ми казва "искам да не ми спориш и да не ме ядосваш" и само това ми повтаря, където и да отидем.. и аз се чувствам като някакво чудовище :D все едно ще кажеш, че правя някакви панаири.. а изобщо не е така.. Няма как да се справиш с това :)

Има един човек, който има интерес към мен, показва го даже. И аз го харесвам. Решила съм да пробвам, въпреки че ме е жал за приятеля ми. Все пак си е моя живот и моите нерви. Надявам се този човек да бъде сериозен, за да се измъкна от сегашната връзка. Много си го обичам приятеля ми, но просто така не се живее. А представи си един ден като имате деца.. Мен ме е страх, че той няма да ме уважава като съм бременна, а тогава е важно да си спокоен.. страх ме е, че отношението му към мен ще го пренесе и върху децата... няма как да я бъде тая връзка
А знаеш ли, че понеже тези дни понеже се държа по-странно заради новия човек, моя приятел се държи по-добре.. усеща че има нещо и е по-внимателен.. :D винаги съм знаела, че за да му дойде акъла трябва да го нараня, аз не съм искала и не съм могла, защото го обичам.

Ще видим какво ще стане, но защо на мъжете им идва акъла, когато изгубят жена си, може би защото ни приемат като даденост, като собственост.. Голяма грешка! Още нищо фатално не се е случило при мен, но усещам, че така ще станат нещата..

Та, авторке, начина да се справиш с проблема е да намериш друг, ама не някой ей така, ами някой, в който да се влюбиш :) Някой, който да ти покаже истинско отношение и уважение към теб. Чак тогава ще си дадеш сметка. До тогава ще се надяваш човека до теб да се промени, ама надали.. И на мен ми се иска моя да се промени.. колко съм го чакала и съм прощавала.. а колко съм плакала само!!! ама не.. така че ще се възползвам от новия шанс, който не знам как се появи от нищото :D
Ще чакам пак да пишеш :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: f8eb86733b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Радвам се за теб, дано поне ти се отървеш :) Аз съм същата, обичам го толкова много, че не мога да го нараня, дори понякога много да ми се иска... изпитвам към него едновременно и любов, и омраза и особено като и той ми каже, че ме обича и ме разтапя и аз пак се връщам при него... може би използва тези негови думи като коз, защото знае, че с тях ще ме размекне знам ли, но пък от друга страна види ли, покажа ли му с нещо, че може да ме изгуби веднага сменя тактиката и е кротък като агънце, стане ли въпрос пък за някое момче, което ме харесва просто откача, ревнив е много... знам, че не мога да бъда с друг ей така... аз съм такъв тип човек, че трябва да съм влюбена в някого, за да тръгна с него или поне някакви симпатии да имам към определен човек, иначе без чувства или пък недай си боже заради материални неща просто не мога така, стоя си сама и страдам по предишния, докато не се влюбя в друг :( Такъв характер съм си просто... За съжаление си права - мъжете днес ни приемат като даденост, като спечелен трофей, може би за това се получава всичко това и след като ни изгубят осъзнават какво са имали до себе си... но в повечето случаи вече е твърде късно... както имаше един стар лаф "След дъжд качулка" :D Явно не винаги се влюбваме в правилния човек, но вярвам, че съдбата си знае работата, това, което ни е писано така или иначе ще стане :))
От авторката

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 687720c959
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   До авторката пак от номер 9
Въпреки че страдаме, радвам се че сме такива! Радвам се че чувствам и че съм способна да дам всичко, дори и да не получавам! Не мога да съм друга.. И мисля, че ако повечето хора бяха така, живота щеше да е по-лесен и приятен.. Толкова ли е трудно за някои хора да са признателни, много ми е чудно. Толкова ли е трудно се опитваш да се поставяш на мястото на другия преди да го нараниш.. Когато хората спрат да мислят само за себе си, тогава ще се оправим.. но няма как да стане това.. Ако можех бих призовала, бих накарала всички хора да бъдат по-добри! :)
Авторке, кажи какво реши да правиш?

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: d9d3aa4d16
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Така и трябва! Да се радваме и да даваме всичко от себе си, все някой ще оцени всичко това един ден, даже и наще момчета ще го разберат, но както казах вече, ще е късно, когато ние вече ще сме с други по-достойни за нас мъже, които ще уважават и ценят жената до тях навреме :) Явно им е трудно да се поставят на наше място, а ако случайно го направят не вярвам да им е много приятно, но нали са мъже и си мислят, че все те са прави и имат повече привилегии от нас...
Много си права за това, че вече никой не мисли за другия... хората в днешно време са станали големи егоисти. Всеки го е грижа единствено за него и той да е добре, на никой не му пука за човека до него, всеки си прави каквото си поиска и както си поиска... накъде отива света :X В тая глупава държава нищо друго не можем да очакваме, умните хора отдавна се изнесоха в чужбина... съветвам всеки, който има възможност да не търпи тая мизерия тук, а да се спасява нанякъде... но това е друга тема... май доста се поотклоних...
Та за самата себе си и аз не знам какво да правя още, в момента не виждам някакъв изход, като на кръстопът съм, раздвоена и не знам на къде да тръгна :( За сега мисля да се поотдалеча малко от него, да свикна с идеята, че занапред няма да съм с него, ще се подготвя психически, нека да усети хладност в отношенията ни и ако това не го промени и не го накара поне малко да се замисли ще трябва да се разделим. Знам, че няма да е лесно, знам, че ще страдам, но ще го направя заради себе си, за да не се съсипя по натам. Междувременно ще се оглеждам за по-добър човек на хоризонта, ще се опитам да почувствам нещо към някой друг без да му изневерявам... просто когато настъпи момента и се почувствам готова ще му го кажа :) Поздрави,
от авторката :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker