Една истина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123609)
 Любов и изневяра (30404)
 Секс и интимност (14590)
 Тинейджърски (22028)
 Семейство (6683)
 Здраве (9738)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7404)
 В чужбина (1695)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1766)
 Други (19147)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Една истина
преди: 12 години, 8 месеца, прочетена 3075 пъти
Той идва точно тогава, когато си се научила да не мислиш за него. Появява се точно тогава, когато си се научила да живееш без него, да дишаш отново.. без него. Да се усмихваш и забавляваш. Появява се точно тогава, когато си твърдо решена да не поглеждаш назад, макар миналото да те дърпа..

Той идва, за да ти даде една празна, куха и безсмислена надежда и отново да изчезне, загърбвайки думите и обещанията си. Отива си, а на теб ти се иска никога да не го бе срещала, никога да не ти бе показвал, че се интересува от теб, че го е грижа и че си специална. Сега си наранена и готова да простиш, но не осъзнаваш, че този, който се нуждае от тази прошка си самата ти, защото си позволи да повярваш на думи, в които не вярва и малко дете.

Влизаш във Фейсбук, виждаш, че си е постнал някаква песен и тайно онази надежда наивно се обажда: „Тази песен му напомня за теб! ”. Той е онлайн и ти се иска да му напишеш всичко онова, което чувстваш... Но се страхуваш от това, което ще ти каже. Страхуваш се, защото може би отново си сгрешила, може би отново си повярвала на думите "Различен съм", отново ти ще си тази отхвърлената, която иска или не трябва да се наведе и да събере парченцата от пода на разбития си живот.

Минават се дни, а ти не знаеш какво да направиш. Тогава сърцето ти казва: „Обичаш го, обади му! ”, но гордостта строго отсича: „Той да ме потърси! ”
Минават месеци, в които не спираш да мислиш за хубавите моменти, изживени с него. Не спираш да мислиш кой и къде сбърка. Гледаш телефона си, а на него сякаш напук е изписано: „Нямате нови известия! ” И точно в този момент ти се иска да набереш номера му, да чуеш гласа му и да се почувстваш по-добре, да усетиш, че на човекът, на когото държиш не му е все тая. Но ти достатъчно направи, достатъчно се бори за него.

Достатъчно пъти му прости и достатъчно пъти си затвори очите. Може би не ти е лесно да спреш сълзите и фалшиво да му се усмихнеш, когато го видиш. Но ти опита да го задържиш до себе си, грешката бе там, че той не полагаше никакви усилия да остане част от живота ти! Вече не се надяваш, спомените почти избледняха, а разумът притъпява гласовете на сърцето ти. Сега шибано поздравяваш и безразлично питаш: „К’во става? ”
И все пак защо някой идва в живота ни, а след това си отива? Идва, за да ни научи на нещо, за да ни промени, да ни направи точно онези хора, които трябва да бъдем! За да разберем кое е правилно, за да се научим да оценяваме малките неща.
И когато отново се замислиш защо така стана, защо прекара месеци, години от живота си с някого, не съжалявай, а си спомни, че така е писано и може би е за добро!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 8 месеца
hash: 671c39e196
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Все едно четях за себе си. Токова го обичах, а той какво направи - Подигра ми се. Сега е с друга и и причинява същите неща. И въпреки всички лоши неща, които сме преживяли, той остава първия в моето сърце, първия който обичах, първия който ме направи щастлива .. Винаги ще пазя само хубавите спомени. Лошите няма да ги забравя, но като чуя '' Йордан '' ще се сещам за бурните ни нощи и стотиците му лъжи '' обичам те '' ..

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 0ca68d72b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Много добро!
Хареса ми. Особено финала.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 53c9d60976
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Казвали са хората, наивността ще погуби света. Или поне наивните, невинни създания, за които си струва човек да живее и да има до себе си. Според мен трябва да му кажеш всичко, не за друго, просто веднъж се живее. Абе аз хубаво те поучавам, ама странното е, че защо ли и аз не го правя. Наскоро съм прочел една книга, след като е толкова лесно, защо е толкова трудно, и въпросите само се увеличават, чувството в стомаха се предвижва и към гърлото. Това, което ти остава е да приемеш истината, колкото и да е горчива. А истината... всеки човек си я знае, къти я, докато не дойде време, и не разбира, че няма смисъл, и си признава, а при някои въобще не идва такъв момент.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 6f94a035c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много добре написано и аз се чувствам така, искам да попитам номер 1 твоя Йордан от къде е? :D
Сори, че питам но и моя бивш беше Йордан.. да знам има много Йордановци но все пак ще се радвам ако ми отговориш

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: f9accf62de
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Направо откри себе си.. разплаках се..
От теб ще излезе писателка, просто ти е дадено.. успех и само хубави неща ти пожелавам!

 
  ...


...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 8d65e1e6e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Толкова точно си описала това което и аз чувствам вече повече от година. Толково свикнах с болката все едно се вкоренила в мен и не мога да я истръгна. А той продължава да идва и да отваря наново раните. С тази разлика, че ние неможем да сме заедно защото е обвърза и любовта ни е невъзможна.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 5f881093a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   С ръка на сърце мога да кажа, че се разплаках докато го четях. Толкова много напомня на моята история, че няма накъде повече!! Колкото до писателката - БРАВО!!!

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: baf2727d29
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   И на мен ми хареса. Адски ме трогна историята. За щастие аз съм срещнала любовта, сблъсквала съм се със всякакви проблеми, но въпреки това съумях да я запазя вече 4 години... Късмет на всички дами и никога не си давайте сърчицето на мъже, които не го заслужават. А като намерите подходящия за себе си, не забравяйте, че 1 връзка се гради от двама души!!!
Късмет....

= deiz =

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 7d72264661
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Ах... мислил съм за същото :) За хората които идват, и преминават през живота ни, за хората които си отиват и ни оставят! И разбрах, че съм безсилен да променя много нещата, но не съм бесилен за да боря тези които обичам! ... Никой не бива да е! .. Ако обичаш някой, не му позволяй да премине през живота ти, и да си замине. Не стой безучастно, а направи нещо! :) Живота ни е кратък, за да го губим в "така трябвало да бъде"...

По-добре да направиш всичко което можеш, и нищо да не стане, на место да не направиш нищо, и да се успокояваш, че така било писано :D Защо всеки който има прекомерна гордост, си мисли че другите са му длъжни! Че който го обича, сам ще избере насила една ли не да му се бута с думите вземи ме :D Не става така хора, не става! ... Бездействието е страха, да не изглеждаш глупаво ако направиш нещо!!! Защо горделивостта и страха, се приемат на сериозно, а чувствата не? :)

Когато усетиш онази вълна от обич в себе си, нима тя е по-маловажна от какво ще си мислят другите? ! . :)) Аз
казвам, все тая какво ще си помислят другите, да си
мислят каквото си искат! Те няма да ми живеят живота, нито са в душата ми, за да знаят какво чувствам и какво усещам :) Това искам да ви кажа, правете което знаете че ще ви доведе до щастието.

Хмм.. важно в живота е да намериш едничкото нещо за което да те е грижа, това което ще те направи повече тебе си, по-свободен/а. И ако това нещо е тя/той! То всички усилия, ще си заслужават ;)


~winterfire~

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 48a5b5ab95
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Благодаря на всички, просто написах това което чувствам в момента....


от Авторката AntiBiotiChe =]

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 3dfd28668a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От трите твои, които прочетох това ми хареса най-много, с риск да се повторя ще кажа че написаното описва точно мен самата в момента. Разделени сме от 2 години и точно, когато започна нова връзка той започва да ме търси, аз късам и съответно започвам аз да го търся той престава да ми отговаря после аз пак започвам начисто с друг и той отново се намесва, агонията ми няма край и двамата се обичаме ужасно много, но не знам от гордост ли, от страх ли, от това че изгубихме доверието си ли не знам но е ясно че няма да бъдем отново заедно, а може би просто иска да ме измъчва и за това не ме оставя да продължа напред, наистина не знам нищо вече.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 59a2530a02
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Първо N1 и N4, и моя бивш се казва Йордан... като чуя това име вече не само тръпки ме побиват, а и не знам какво още. N11 - и аз съм точно като теб. Когато започна нова връзка, той сякаш нарочно ме кара да я разваля и да се върна при него, след като го направя той пак ме отблъсква, това продължава вече втора година. Не знам защо го прави, съсипа ми живота, нервите, психиката, съсипа старото ми, кипящо от щастие АЗ. Но дотук с излиянията. Като цяло написаното от авторката много ми хареса, минавала съм по този ужас и знам какво е.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker