Как се справяте с пораженията и болката от минали събития и хора? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как се справяте с пораженията и болката от минали събития и хора?
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 2814 пъти
Имам нужда от съвет. Моля ви, кажете ми как забравяте миналото? Как успявате да се преборвате с неуспехите, паденията и миналите болки? Аз не мога. Минаха вече 3 години, откакто с него за последно разменихме по някоя формална дума- оттогава сме се засичали само веднъж и нищо не си казахме, а само разменихме погледи. Той вече има свой живот и това е причината да спра да го търся и да му се натрапвам. Лошото е, че сърцето ми упорито отказва да се примири с този факт и продължава да го обича. Усещам толкова силна болка и се опитвам да се преборя, но не мога. Дори и да се успокоя за месец, максимум 2-3 става нещо и пак рухвам. Опитах се да продължа живота си, но беше неуспешно. Излязох на любовна среща и тя протече идеално- имаше голям красив букет с цвета, жива музика, певицата постоянно ме поздравяваше от негово име и след като се прибрах знаете ли какво направих- плаках. Още от вратата сълзите ми започнаха да се стичат. Разумът ми недоумяваше какво се случва, а сърцето ми крещеше: " Предателка ". Почувствах се ужасно и за дълъг период от време спрях да излизам. После пак се опитах и имаше лек напредък- целувахме се и ходихме няколко месеца, но... не изпитвах нищо. Правех го просто по задължение- защото така ми казваха и съветваха всички.

" Трябва да продължиш живота си! ", " Допусни някой друг до сърцето си! ". Опитах, но уви- нищо не се получи. Вчера разбрах, че на бившата ми любов й се е родило детенце. Трябваше да се зарадвам, а защо цяла нощ не спрях да плача и на сутринта продължих? Защо днес цял ден ме боли областта на сърцето, а би трябвало да не ми пука? Посъветвайте ме как да се справя с тази болка. Учението и работата не ми помогнаха- дори през деня да не мисля вечер спомените и мислите нахлуват в главата ми. Чудя се дали да не замина някъде- промяната в обстановката и новите хора със сигурност ще ми помогнат поне отчасти да се възвърне усмивката на лицето ми. Лошото е, че сега нямам възможност да го направя, но един ден защо не. А какво весело и безгрижно момиче бях... Сега дори и да се усмихна е насила и по-скоро от уважение към човека отсреща, отколкото защото така ми е дошло отвътре. За тези, които се чудят- след няколко месеца правя 25. В живота си съм се влюбвала 2 пъти като първият беше детска работа, но въпреки това успях да запазя много хубави и чисти спомени от онази искрена и тайна любов, която изпитвах :) Втората обаче ме довърши

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: d567d9354d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   СТ1: Аз съм най-големият враг на забравата тук не съм казал на нито един човек да забравя винаги повтарям това. Миналото трябва да се помни за да не се повтаря в бъдещето. Аз не съм забравил бившата си приятелка няма и да я забравя. Приеми случилото се между вас живей в настоящето и мисли за бъдещето. Сълзи и ревове по цяла вечер затваряне в къщи или бягане до никъде няма да те отведат. Приемаш фактите живееш с тях помниш ги и продължаваш напред .

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 844efd6501
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз така мислех като теб преди години... Не си заслужава повече страдание. Помисли трезво и философски. Приеми, че просто така е писано, колкото и да не ти се иска.Това е реалния живот! Но този живот продължава и само от теб зависи как ще го изживееш! Пожелавам ти да срещнеш истинския мъж за теб, твоята половинка! И ще видиш колко е красив света тогава! Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 7918611fd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   С риск да отнеса много критики ще го кажа - щом той е продължил направи го и ти, а най лесният начин за това е смяна на обстановка, хора с които се срещаш дори си намери нови хобита и занимания.Аз поне така правя и донякъде помагат тези способи.

Поздрави : Изгубен

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 66887272d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ае мисля, че много се замисляш по този казус_пробвай да се веселиш и да ходиш по барове.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: a3a159c27e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   И аз имах една такава ужасна съсипваща любов която също 3 години не можех да изтръгна от сърцето си.. Зная че всичко сега ти се вижда сиво и безсмислено но помисли ИМАШ ЕДИН ЖИВОТ И НЕ БИВА ДА ГО ПРОПИЛЯВАШ ТРЯБВА ДА БЪДЕШ ЩАСТЛИВА! Бог или там каквато и висша сила да има тя знае как да нареди нещата и ВЯРВАЙ че Мъжа за теб ще дойде и ще изтрие всяка болка от душата ти! Има един филм Тайната гледай го и просто мисли позитивно! Точно в момента когато не вярвах че мога да срещна човек който наистина да ме обича такава каквато съм го срещнах и той ме промени и изтри всички лоши спомени! ПОВЯРВАЙ В БЪДЕЩЕТО мисли всеки ден какво искаш да ти се случи как ще срещнеш голямата си любов. Надявам се да съм помогнала.

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 29ccdf304c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Миналото не се забравя, то се приема с усмивка и се оставя да е минало, като нещо което се е случило. Започнеш ли да се опитваш да го забравяш, да го отхвърляш и отбягваш, мислейки за други неща, то още по-дълбоко се настънява в теб и те обзема цялата, докато не започне да ръководи живота ти...

Приеми нещата такива, каквито са в действителност - той е избрал друга, която обича повече от теб и има дете, явно това е било най-доброто и за двама ви. Освободи го, позволи му да си тръгне - не проверявай всеки ден разговорите ви в скайп, фб и пр.

И не си насилвай да бъдеш, с който и да е само и само да не си сама. Ако не обичаш човека - кажи му, не му давай празни надежди. Постави се за миг на негово място, не е трудно!

Ако ще и на Луната да заминеш промяната няма да дойде отгоре, а ще започне само и единствено от теб. Но явно ти не я желаеш. Може би ти се иска да останеш един продукт на миналото си, а не архитект на бъдещето си!?
Поне се радвай, че си обичала истински, колкото и да те е боляло и боли, малко го могат, освен силните :)

от опит

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 3cff152ea3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здрасти. Не ти прочетох поста в подробности, но разбрах за какво става дума. Искам да ти кажа, че всеки човек има добри и лоши спомени и етапи в живота си и всеки сам търси начин как да се справи. Сигурно, колкото хора има по земята токлова и различни начини за оцеляване след несподелена любов има. Много боли, това всички го знаем, или поне тези, които са го изпитали, но не мисля, ча са рядкост.

Най-интересното е, че с годините чувствата които изпитваш също се променят. Сякаш, чувствата на възрастните са възрастни, не са така чисти и невинни като на децата и на младите хора. С годините изгубваш вяра в любовта, казват хората. Това е може би именно това, че вече не се влюбваш по същия начин както на 16 години. Да кажем, Ромео и Жулиета бяха на 45 години, не на 16, и да си представим каква ли би била тяхната любов, срещайки се за първи път на 45 години. Зад гърба си биха имали разни други любови, може би с разбити сърца или може би развод. Така или иначе, едва ли биха се обичали до смърт ами сигурно щяха да мислят първо за сметки, за битови неволи и практически решения в живота, любов към децата много по-голяма отколкото към друг някой.

Това, че още изпитваш силна любов просто е знак, че още си млада и сърцето ти още може силно да обича - пази си го, радвай се, че е така. Не си забранявай да обичаш, дори да е безнадежно. Да си намериш добър партньор не винаги е същото като да изпиташ голямата любов. С годините, чувствата ти ще стават все по-плахи и предпазливи, и логиката и разумът ще стават по-силни. Ако се вюбиш отново, сигурно няма да е същото като първия път. Така или иначе, това е животът - всичко по реда си.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: bab1c705f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Миналото, което ти е повлияло по силен начин, няма как да се забрави. Винаги ще я има болката от старата ти връзка. Един от начините да се справиш е да си намериш така наречения заместител, който да те направи щастлива. В момента ти какво правиш? Стоиш и само страдаш за човек, който вече си има детенце и ще посвети живота си на неговото възпитание и така нататък. А защо си плакала вместо да се радваш за него? Защото си видяла, че това детенце те отдалечава още повече от бившата ти любов. Има много мъже, които има вероятност да те обикнат, както и ти тях. Възплолзвай се от това и спри по дяволите да се тормозиш. Като виждаш, че по този начин не става нищо, защо продължаваш? Да не си някаква душевна мазохистка? Събуди се, стегни се и започни отначало. Както казах... има множо мъже, които ще те обикнат, както и ти тях. Запознавай се с нови хора и така... Не стой на едно място и не плачи. Нищо няма да излезе така.

Желая ти късмет, наистина!

М.Н.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 9119c296a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Виждам че предишните коментари ти дават кураж и аз искам да се присъедия към тях. Това което мога да ти кажа е че понякога нещата просто се случват и ние нямаме друг начин освен да ги приемем. Преди три седмици почина майка ми, не мога да ти опиша как се чувствам, но това което ме кара да продължа е, че знам че никой нищо не може да направи срещу съдбата. Животът си продължава и утре пак ще изгрее слънце, каквото и да се е случило днес. Не забравяй това... В себе си ще намериш силата да продължиш и в някой друг ще видиш отново целият свят. Не те съветвам да сменяш града или работата, тук не е Америка. Смяната на работа и жилище може да те дестабилизира още повече и да те вкара в много по-големи проблеми- служебни несгоди, битови. Тогава наистина няма да имаш време да се сетиш за бившият ти приятел.

Излизай с приятелки, намери си хоби- опитай да се занимаваш с нещо, с което до сега никога не си се занимавала. Човек трябва да се учи непрестанно. Запиши се на езиков курс, започни някакъв спорт независимо какъв- важното е да си сред хора независимо че в началото ще ти е много трудно. Не се отказвай!
Успех
Леонидас

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 7b134c6a9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И аз обичам човек, който продължи по своя си път...реши да го направи преди две години. Но защо страдаш от това, за бога! Обичай си го, никой не може да забрани на сърцето ти да обича, но от какво те боли, защо? Не разбирам. Нали го обичаш, значи единственото, което искаш е той да е добре. А щом той следва своя път, значи е добре, значи така е трябвало да стане...

Мисля, че ти още го искаш за себе си и се измъчваш от някакви спомени. Остави ги там, където им е мястото - минали събития, към които да се връщаш кога за усмивка, кога за урок. И си го обичай, да обичаш е благодат, сърцето ти се изпълва с добри неща. Любовта е винаги безусловна...

Не излизай на сила с някой - що за глупости правиш. Отпусни си се, гледай си живота - работа, кариера, мечти... Остави се на своя си път, не се влачи по чужди пътища.

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 53dd347fed
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Спокойна бъди! :) И приеми, че някой неща е трябвало да се случват, за да може днес да бъдеш човека който си!...
Нали? А каква си щяла да бъдеш, ако не беше преживяла тъгата! Друга да, но ясно за теб живота е отредил по-добро, което те очаква малко по-напред в пътя ти! ;) Любовта ти към него, и сега е много силна, не го преодоляваш, защото си от онзи тип хора които когато обикнат, се отдават изцяло на любовта си! Той е бил всичко за теб, и все още е! Ама нали виждаш, избрал е да бъде с друга, защо ако е обичал теб?!... Крайният резултат на миналото не се забравя, не можеш, защото не можеш да го промениш!... То си е винаги едно и също. Но спомените, те могат да бъдат заменени или замъглени, ако продължиш напред с мисълта да живее по-добре, изграждайки нови спомени, ще постигнеш щастието, гарантирам ти го ;)

Хмм.. приеми, че той просто не e бил човека за теб :) Че е
бил само един пътник, с който живота те е срещнал за да те научи на много неща които ще ти трябват, когато срещнеш своята истинска сродна душа!... ;) Разбираш ли?!... Някъде там е човека който ще е точно за теб и ще те направи щастлива. Как да го познаваш, че когато си с него, ще забраваш за какво е било преди! :) Може би дори и сега да го познаваш, но не си му обърнала сериозно внимание! Разбирам защо си плакала! Била си на среща, всичко е минало чудесно, личало се е че той те харесва. Ама не си могла да почувстваш нищо, сърцето ти е било запълнено от мислите за миналото, за него. Не си предателка, а една много чувствителна жена, която държи на любовта и чувствата си ;) В теб има едно рядко усещане за вярност, и ти никога не би изневерила или предала човека който (ще) обичаш! Познато ми е, защото и при мен е така!...

Слушай, приятелките могат много да ти казват, ама не тяхното сърце е заседнало в миналото!... Осланяй се на сърцето си, като оставиш мислите който са те закотвили, едва тогава сърцето ще те отведе при онези които ще те обича истински :) Бързам да ти кажа, че новият човек за теб, няма да е като него. Възможно е крайно да се различват :)) Като се надявам, че разликите, не бива ти попречили за любовта. Не прави грешката на много жени, да търсят заместител на предишната си любов, оглеждайки се за копие на човека който са обичали!... Да се осланяш на свободната си душа и сърце, е като да се оставиш на вълните на морето да те понесът и отведът към брега който ще те приюти.

Нормално е че си плакала, при научаването че има дете. Защото ти се е искало ти да бъдеш майка на децата му, да си имате детенце :) И в момента в който си научила новината, пред очите ти е минало цяло алтернатично бъдеще, в което сте могли и сега да бъдете заедно! Какво си могла да направиш? Какво е трябвало аз мисля, че си го била направила. За да се разделите, е имало причина. Може би не сте се разбирали, или някой е направил недопустим гаф, с друг. Или той или ти, тогава не сте били готови за сериозни отношения и дете. Каквото и да е, е минало! Уверявам те, че те очаква по-прекрасно бъдеще от колко можеш да си представиш! ;)

Съгласен съм с номер 6 :) Започни да живееш! Усмихвай се и се радвай на живота. Любовта няма да те подмине.


~winterfire~

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 139a551d99
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мила ти толкова много приличаш на мен... и май си доста мазохистична към себе си - обичаш да ти е гадно!!! Цялата борба е в ума ни и от там идват и решенията да забравиш, или не-така че започни да мислиш за това че и ти можеш да бъдеш щастлива с други хора! От опит ти казвам-не си струва да страдаш а той да е щастлив - докато се обърнеш и времето минава, така че не се мотай а се стегни!! УСПЕХ И СМЕЛО НАПРЕД!!!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 1f9d2463cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Не знам дали тук е мястото да споделя, но и аз бих искала да разкажа моята история - с бившия ми приятел се разделихме преди около 1 година, 1година бяхме заедно, като през това време не сме живели заедно... мога да твърдя, че той беше и си остана голямата ми ЛЮБОВ - да, на 29 години срещнах истинската любов... или поне аз така си мислех... само, че явно само аз така съм си мислела... боготворях този човек... но после се разделихме- той имаше много приятелки от женски пол, не знам дали ми е изневерявал, но определено много се увличаше... майка ми не го хареса, неговата - не хареса мен... и така, зачестиха скандалите, докато не се стигна до истинската раздяла-събирахме се и се разделяхме безброй пъти, плачех денонощно по телефона, говорейки с него... той не дойде на рожденния ми ден, не се обади на нито един мой личен празник или успех... тъжното е, че сега 1 година по -късно, той ужасно много ми липсва- изтрих всичките ни общи снимки, тоталон скъсах със старата ни обща компания -която всъщност се състоеше от негови приятели - но всяко нещо - чута мелодия, място на което сме били заедно - всичко... свързвам с него. Майка ми се сърди като говоря за него - нарича го "боклук"и това, че ме е обезличил като личност... може и да е права... не знам... понякога ми се иска просто да му се обадя, за да чуя просто как е... но той вече 1 година не се сети за мен, продължил е живота си без мен, трябва и аз да продължа своя... но как... вече не ми се комуникира с хора, не ми се среща с мъже, а нещата се задълбочават все повече и все повече... А как бих искала да имам вече семейство. Жена, на 30 години съм... Благодаря за вниманието!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 2a3a0f5977
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   здр. Точно и ясно: Времето лекува, лошото се забравя и хората се променят, историите също!
Мери

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 0d9b4a0966
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Авторке, ако постоянно си показвате, че си гласувате доверие, няма да има успех в една връзка. Същото положение става и, когато засвидетелствате гласуваното с някакво парти. Няма смисъл от такава връзка.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: b8a55a9c0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Здравей!

И аз като теб доскоро се измъчвах и страдах, но трябва да знаеш едно :"Има причина, хората от миналото ти да не са в твоето настояще". Гледай напред, съсредоточи се върху сегашната ситуация и хората, с които общуваш в моемента. Опитай се да вземеш най-доброто.

Next

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 4a81b1e66f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Оставям всичко в миналото... И не гледам на зад... Трудно е, но така се живее по лесно


Анонимен

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker