Вие как мислите? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Вие как мислите?
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 3372 пъти
Здравейте. Ще ви разкажа една истинска история, като после ще ви помоля да ми дадете коментари - правилно ли са постъпили героите, да се поставите на мястото на всеки един от тримата герои и кой как би реагирал в този случай, изобщо анализ на ситуацията от Вашата гледна точка. И така, най-общо:
Кая и Мики бяха едно щастливо семейство, което беше на път да се увеличи с още едно малко същество. Мики работеше по цял ден, тъкмо бе започнал нова работа, за която само той отговаряше. Стоеше в офиса по 12 часа на ден, за да осигури финансовите средства, които едва стигаха. Когато Кая забременя, той взе на работа Акси - обикновено момиче, което му помагаше изключително много и се справяше в работата перфектно. Изобщо сърцето й беше там, както и при него.

И естествено Мики се влюби в нея. Вместо да се прибере при любимата си жена, той стоеше в офиса до късно (работеше разбира се, но искаше да прекарва повече време с Акси). Кая вече беше в осмия месец, когато забеляза, че Мики е много разстроен, плачеше и от дума на дума той й каза, че е влюбен в Акси. Тя го подкрепи, каза му, че ще го пусне, ако и тя изпитва същото, накара го да говори с нея и да се разберат. Не бяха спали заедно. Кая много го обичаше. И искаше той да е щастлив.

Акси го отряза. Но не събра сили да напусне офиса. Кая говори и с нея и постепенно разбра, че и тя има нещо към него. Много я болеше, когато Мики говореше по половин час по телефона, тя знаеше, че той говори с нея, че вътре е него всяка клетка трепери, щом чуе гласа й. Така, Мики обичаше Кая навремето. Бебето се роди, той се върна при нея, но сърцето му беше другаде. Не минаваше и ден, без сълзите на Кая. На Мики също, защо точно на него се случи това, той беше уверен, че такова нещо няма как да стане, освен това, ако случайно така се подредят нещата той знае как да реагира. Знае как трябва. Знае...
Веднъж, Акси й каза, че би напуснала, ако Кая поиска. Тя й отвърна, че не може да вземе такова решение, пък и не е нейна работа да казва това. Акси беше добър и стойностен човек, явно просто беше по-млада и макар и да не искаше да разваля семейството им, нямаше достатъчно сили да напусне - много обичаше работата. Оказа се и него. Пък и да беше напуснала - тя живееше на 5 минути оттам - щеше ли да се овладее да не мине да го види, да влезе в офиса, да... А той щеше ли да се справи с чувствата си? Или може би щяха цял живот да се чудят дали не са изпуснали "голямата любов". След няколко месеца Кая повика Мики и настоя за раздяла.
Останаха приятели. На Кая й бе много трудно сама с детето, но се справи. Не съжаляваше, макар, че бе самотна и уморена. Нещо повече - беше благодарна на този удар на живота. Направи я по-силна. Освен това и предостави ситуации, които едва ли биха се случили. Само й ставаше тъжно, когато детето се радваше като види "тати" и понякога се гушваше и в двамата едновременно. Запитваше се - правилно ли постъпи. Спрямо това създание, което чакаше от толкова години? Едва ли щеше да намери отговор, знаеше, че няма никакъв шанс да бъде с него отново, дори той да бе последният мъж на земята. Тя не го обичаше, не му вярваше, нямаше начин да бъдат заедно. Само очичките на детето й, когато сияеха, щом казваше "тати ида".

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 64909264fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Кая е постъпила правилно. Очичките на детето й святкат, когато тати идва, значи тати е постъпил правилно и не се е отказал напълно от тях. Дава им грижата си и вниманието си. детето ще израсте щастливо. Кая ще има шанс за голямата любов и има прекрасен подарък от Съдбата в лицето на детето си, Акси е с мъжа, който не е имала сила да напусне, изтърпяла е много, страдала е много и накрая е щастлива до него. Мики е щастлив, има дете, което обича, запазил е приятелски отношения с Кая и двамата заедно ще развият фирмата си. От това ще има полза детето на Кая.

Всички са постъпили правилно и ако не се отчайват, а вярват в чудеса, те няма да закъснеят.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 62a99323b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Благодаря Номер 1. Дано да си праева. Само не съм уточнила, че работата бе прекратена (то Кая нямаше никакво участие там, освен емоционално).
Авторът

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 260fb48f49
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Много трогателна история, поздравявам авторката за широкоскроената си душа, постъпила е правилно, макар това да е непосилно за мен, желая и да намери любовта на живота си!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 8a8cd82e83
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Жесток удар, но решението е правилно. Не съжалявай. Рано или късно е щяло да се стигне до там. Не си вменявай чувство на вина. Детето ти расте с любов, то е щастливо. Изхода на ситуацията най-малко е зависел от теб. Виновникът е ясен. Eдин ден той ще си понесе последствията, любовницата му - също. Не остава ненаказано зло. Бъди щастлива, вярвай в ЛЮБОВТА и тя ще дойде при теб.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 62a99323b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Благодаря Ви! Дано да сте прави. Макар, че обезверението е завзело душата ми.

Авторката

 
  ...


...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 2c5bc4cbf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Пъпво искам да поздравя ажторката за наистина силния и характер за мн хора както и за мен самата е непосилно да направя всичко тожа която тя е направила. Второ както се казва всяко зло за добро, така че кураж на ажторката ще доиде и нейното време, обедена съм. Да жярно че така страда детенцето, но реално за негожо добро е най-добре родителите му да бъдат щастливи, което нямаше да е така ако беше останал с Кая, и все пак то е обичано и от двамата си родитела, без значение дали са заедно или не.
Искам да обарна внимание на коментар ''4'' понеже тои определя виновници в тази ситуация а както и от самия текст се разбира жиновници няма всички са се борили и са си понесли товара. И на Мики и на Акси им е било ужасно тежко да жземат това решение, но с какво са виновни че са се влюбили?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 62a99323b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Благодаря! И номер 6 е права - "виновници" сме всички. Освен това те не са били любовници. Ние се разделихме и те си станаха съвсем естествено двойка. Просто ми беше любопитно какво мислите - правилно ли са постъпили героите, какво бихте вие направили. Аз вече казах - не съжалявам. Искам детенцето ми да е щастливо. Просто понякога се колебая, дали не го ощетих, но винаги съм смятала, че децата са изключително сензитивни и дори да няма крясъци и кавги, липсата на обич и хармония щеше да се усети от него. А пък кой знае - току-виж и за мене дойде светлинка :):):)

Авторката

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 8a8cd82e83
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Уха, супер! Браво, браво! И накрая какво излиза : виновни няма, всички са невинни. '' Палачи, дете, башата ти е невинен ''. А за това, че на авторката ? се е разгонила фамилията, е '' кво толкова ''. Детенцето, де факто расте с един родител, '' е кво толкова ''. Или сигурно '' каката '' Акси се е загрижила особено какво ще стане с детето? !!! )))) На бащата '' големите '' грижи ще стигнат дотам, докато не си родят с кака Акси няколко отрочета. Традиционно, но факт. Според коментар № 6, '' вярно, че детенцето така ще страда '', но по - важно било '' родителите му да са щастливи. И кое ? е толкова '' щастливото '' на авторката, че не мога да се сетя??? Тя е травмирана за цял живот, такова предателство не се среща често, няма как да го забрави. Ще си ближе раните още дълго време. Пича е избрал '' най - подходящия '' момент да ходи по к.. ви. Е утре най - вероятно ще извърти същия номер и на '' каката '' ( не, че не си го е заслужила между впрочем ). Той е един ТОТАЛНО БЕЗОТГОВОРЕН човек, и такъв ще си остане. Единственото хубаво нещо в цялата тази история е, че авторката се е отървала навреме от него, а не след 10 ; 15 ; 20 или недай си, Боже, повече години. Можеше да ? бъде напълно пропилян живота. A така тя има достатъчно дълго време, млада е, да си изгради един спокоен, уравновесен и сигурен живот с друг човек, като аз бих ? препоръчала да не бърза толкова, да си отваря очите на четири и нека не се отчайва. Всяко нещо е с времето си и нещата трябва да се уталожат. Тя все още страда , шокът и стресът ? не са преминали. И друго искам да добавя, що се отнася до това дали е '' без значение '' за детето заедно ли са родителите или не. От значение е, и то какво! Има разлика в поведението и манталитета на деца, отглеждани от един родител и деца отглеждани и от двамата си родители. Това е безспорен факт и е смешно да бъде отричан. Друг момент е и финансовата страна на въпроса. Фирмата си е на бащата, паричките - също. На Кая не ? остава нищо друго, освен да чака да ? се подхвърля някой лев отвреме навреме, както си е обичайната практика. Ще ? бъде трудно. Всъщност цялата тази история е поднесена доста мелодраматично и оттам идва заблуждението на коментиращите, че едва ли не всички са били много, ама много благородни, силно загрижени един за друг и са изгаряли от взаимна любов, eдва ли не готови за саможертва ( да ме прощава авторката, ама май не е било точно така ). Истината е, че всичко това е било чиста бутафория, под повърхността са кипели страсти и се е водила война.

Участниците не са били Ангели Небесни, а хора от плът и кръв и всеки се е стремял да елиминира другия. На мене лично ми дойдоха малко в повечко лиричните отклонения колко тежко ? било на любовницата, колко плакал и страдал прелюбодеецът и т. н. А и все си мисля, че подобни задушевни разговори между съпругата и любовницата едва ли биха били резултатни, да не говорим за унизителната ситуация, в която се е поставила имамената съпруга. Но както споменах по - горе, идва Видовден и всеки получава това, което си е заслужил. Щастие не се гради върху чуждо нещастие. Пожелавам успех на авторката ( ако тази история е истинска, а не измислена ).

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 62a99323b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз подозирах, че може да помислят историята за измислена. Но ми е все тая. Разбира се, мога да се закълна в детето си, в себе си, в животните си, в близките си, в Бог, че казвам истината! Без дори да преувеличавам нещата. Нещо повече - скрила съм някои работи, защото наистина изглежда невероятно, че човек може да постъпи така в такъв момент. Говоря и за Кая и Мики! Да, раните й още не са минали, нещо повече - едва ли ще минат. Никога, тя никога няма да може да забрави как стоеше в колата, бебето риташе и тя хлипайки попита - "Искаш ли да се разведем"? А той, хлипайки: "Не, не искам да се развеждаме, но искам да се разделим. Тя иначе никога няма да дойде при мен. Колко сълзи е проляла Кая през нощите, спомняйки си това! През нощите, когато не стига, че безсънието от бебето е най-тежкото за една майка, а тя безсънстваше (ама, че дума) и заради спомени. Събрани с приятели, изведнъж звънне телефона, за да може Акси да каже на Мики как е минал работният ден, но този разговор е дълъг. Не, не си казват коолко се искат или обичат. Не! Това не се говореше на глас. То се чустваше. А Кая я болеше. Дори сега,, пишейки тези думи си спомням болката. Но пак ще кажа, с ръка на сърцето: НЕ СЪЖАЛЯВАМ! Случиха ми се неща, които нямаше да ми се случат, ако не беше станало така. Щях да си продължа в старата работа, нямаше да напусна, да тръгна да търся нови хоризонти. Да търся СЕБЕ СИ! /ъ-ъ-ъ-ъ, не, че сега не съм без работа и още куп главоболия, но поне имам една голяма мечта, която може да реализира (стискайте палци).

Разбира се, този удар взе своята жертва - вярата ми в любовта. Не съм била с друг 2 години и няма и да бъда! Вероятно! Защото за толкова години Кая е допуснала един до сърцето си (първото й гадже беше просто опит и пшонеже е ИСТИНСКА, щом разбра, че не го иска и си зададе въпроса "Той ли ще е баща на детето й", отговорът беше "не", тя приключи). Защото е една бяла врана, а голяма част от заобикалящия я свят е ФАЛШИВА! А тя не понася това. Затова и поиска раздяла - защото вече не бяха истински. И няма как да бъдат отново, не и ЗА ТОЗИ ЖИВОТ! Навярно в другия ще се срещнем пак, за да си изживеем кармата. А може би аз съм го наранила рпеди и сега страдам, заради това. Не знам. Само знам, че всичко, което ни се случва е урок. Всяка една ситуация, накрая на учебната година ще се броят невзетите изпити! И ще видим ще повтаряме ли годината, ще имаме ли само малко да наваксаме, или ще преминем напред успешно!
Иначе си права - ИЗОБЩО не е от значение дали детенцето е с един или с двама родители (това щях да го кажа още в предния коментар, ама хукнахме да излизаме на разходка :) ).
Е, все пак се надявам, де... откачих сама 2 години, а пък и "просто секс" не мога да правя. Фалшиво ми е...

Авторката

П.с. Излизаме на разходка, че баща й ще дойде да я види, а тя повтаря "айде да отидем да посещнем тати"... Затова питах, когато стане така вътре ми се свива едно...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 62a99323b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И още нещо - сега не съм щастлива, да. Обаче пък разбрах колко съм силна. И това ме радва. Надявам се бъда, наистина. Веднъж ми казаха, че това не е била "голяма любов". Вярвам й (на гледачката, де). А може би пък мисията му е била да ме нарани. Една притча рязказваше как няколко души се събрали и преди да се превъплъят на Земята си говорили" Едната казала:
- Искам да се науча на ПРОШКА. - Тогава втората й казала:
- Аз ще се превърна в твой приятел и ще те предам, за да можеш да ми простиш!
Третата изрекла:
- Аз отивам и искам да се науча на ТЪРПЕНИЕ.
- Аз пък винаги ще провалям работите ти винаги преди края, за да се научиш да бъдеш търпелива и накрая да успееш!
- А аз - казала друга - искам да се науча на ЧЕСТ и ДОБРОТА
- Тогава, аз пък непрекъснато ще те въвеждам в изкушение
И така нататък (простоте, ама не я казах точно, но в НЕТ-а я има, ако искате я потърсете, смисълът беше този). Та, мисълта ми е, че може би нещо сме се разбрали, преди да дойдем тук. Или той не си е взел този изпит. Или пътят му просто е бил с Акси, а за да стигне до нея трябваше да мине през мен (може би иначе нямаше да го подкрепят да създаде фирма, да забременея, той да я вземе да му помага заради мен). И минавайки по пътя, ме спъна (парадоксът е, че точно на него се надявах да се опра, ако залитна), но ми остави едно прекрасно същество, заради което отново бих се подписала, че ще преживея всичко! Само се моля, Бог да го пази!

 
  ...

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 2c5bc4cbf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Здравейте отново сам номер "6" искам да обърна внимание към ноомер "8" аз ще ти обясня защо аз виждам нещата по този начин. Момиче на 23 години сам и така моето семейство родителите ми не са лесни хора и са на принципа за да не си разваля семейството ще търпя и знаеш ли какво се получава, стана така че аз "детето" умолявах майка ми да се разделят защото аз осещам виждам техните караници за щяло и нещяло виждам че не са щастливи виждам какво се случва и ме боли ужасно ме боли и за майка ми и за баща ми става така че в крайна сметка и до ден днешен всичко рефлектира върху мен, и това ме съсипва.

Нима си мислиш че ако той беше останал с нея с авторктата детето нямаше да осети и нямаше да си задава въпроса ама аз ли сгреших някъде в мен ли е вината заради мен ли се карат? Или въпроса мамо тати не те ли обича вече? Дори и да го няма скандалите как ще живеят 2ма души без любов?

Виж против предателството съм, мн мразя изневери любовници и тн това също не ми е чуждо знам колко е гадно но както самата авторка каза ТЕ НЕ СА БИЛИ ЛЮБОВНИЦИ и дори са искали да прекратят всичко, но кой мже да заповяда на сърцето си и дори и да го направи, това ли е най доброто решение.

А за авторката не се съмнявам че ще намери своето щастие толкова прекрасен човек неможе да не получи това което заслужава обедена сам че охайори не и липсват, просто мисля че правелния ще я намери тогава когато е готова да го посрещне. Успех ти желая от все сърце.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 8a8cd82e83
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   № 8 съм. Виж № 11, наистина съжалявам за това, което се случва в семейството ти. Сигурна съм, че страдаш , но трябва да разбереш, че това е техният живот и само те могат да решат как точно трябва да постъпят. Може би така си изкупуват греховете. Доста често се среща, ако това изобщо може да те успокои.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 2c5bc4cbf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Да това исках да кажа че монетата винаги има 2 страни и и това че понякога нещо изглежда правилно невинаги е най доброто решение, относно моите родители те си избират как да живеят, не им се меся просто като са ме питали сам им казвала моята гледна точка на нещата, но както и да е това което исках да кава го изразих по горе в коментарите :)

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 9ea07491c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   О, Кая, мисля, че е излишно да се обявява плачещият Мики за национален герой. Както и Акси за благородна девица.
Първо - той е допуснал в сърцето му да има луфт, в който да се настани Акси. Това значи, че все му е било тая за Кая. Той не е мислел достатъчно за теб, ето, там е проблема. Чушки не могат да порастат там, където има вече домати. Чушки порастват след засяване върху празно. теб те е нямало в неговото поле, разбираш ли??

Второ - връзката им е била неконсумирана толкова време само защото не е имало взаимност. На Акси й е било нужно много време, но не поради някаква етичност, просто не го е харесвала достатъчно.

Кая, спри да се поставяш на мястото на вероломните. Приеми, че ти, Кая си своя най-добра приятелка или дори свое дете и чак тогава погледни ситуацията отстрани.
Не се опитвай да си безпристрастна, защото ако някой причини това на твоето дете някой ден - изобщо няма да го гледаш спокойно и мъдро, а ще те потресе.

Приеми, че си понесла огромен удар и имай милост и благосклонност само към себе си. Рано ти е още да бъдеш всеопрощаваща и мъдра, защото това винаги значи да се отречеш от себе си в полза на другите. Това ще правиш с внуците си някой ден.

А сега намери някой, който ще е твой закрилник. Мъжете трябва да носят жените си на ръце, не да си наемат секретарки...

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: d76a8ca585
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   номер 8 е права. нещата, изречени с истинските им имена звучат по начина, по който ги е написала. явно авторката е романтичен човек и драматизмът в описанието е нейният начин да се справи със ситуацията, която никак не е розова за нея - емоционално, финансово и всякак.
просто красивите думи не променят грозните факти:
- мъжът й е поддържал връзка с друга жена по време на последните месеци на бременността й (един от най-тежките периоди за всяка жена),
- продължил е след раждането,
- не е имал смелостта да си признае,
- когато нещата са излезли наяве, е имал тоталното малодушие да не взема решение и да чака авторката да й писне от ситуацията, за да го изгони. тук се сещам разни епитети, подходящи за случая, но няма да ми публикуват коментара, пък и авторката явно е лирична душа.
в крайна сметка и аз смятам, че всъщност е спечелила от ситуацията, независимо, че още не го чувства така.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: ed138a8a18
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Не мога да повярвам, а аз го чета това 9 години след като е било публикувано, че е трябвало да приемете ситуацията такава, каквато е била в момента. Скандал, а не разбиране. Секретарката да си тръгне, направете я нищожество в очите на обществото, пред собственото й семейство, пред родителите й! Та вие се борите за бъдещето на детето си и своето, а не за неизживените чувства на мъжа ви! Да останеш с жена си и с детето си е решение и изисква воля и мъжество от страна на мъжа, а не е стечение на обстоятелствата! Глупости! Ще го оставите да преследва собствените си егоистични цели и той неосъзнат ще наранява хората, които са му дали толкова много! Кое за мъжа е по-ценно, да вижда как се ражда денят в очите на детето си, или да се търкаля в леглото на чуждата жена? ! Моля ви! С този начин на мислене всеки мъж ще си развява байрака пред вас, дори и най-неспособният или грозният. Животински инстинкт за оцеляване е било нужно да се приложи, а не благословия на онзи разврат в офиса, който се е случил. Може човек да харесва някого, но да остави нещата да се утекат и да разбие семейството си и доверието на всички, които го познават, това е нечувано, пошло, грозно! Никой от приятелите му няма да го потупа по гърба и да му каже: Евела, брат! Гледай си кефа и не му мисли! Една такава връзка трябва да се приключи още в началото, докато не са се задълбочили нещата! Въобще не е трябвало да допускате да се стига дотам! Война - и край! Гоните секретарката и толкова! Скандал! Ако има очи, да се върне при него. Невиждани очи скоро се забравят, човекът така е устроен. А вие сте им дали зелена светлина и после... си бършете сълзите и се чудите как да обясните на детето си. Сама не сте се борили за детето си! Съжалявам, но според мен човек трябва да се бори по-напористо за това, което му принадлежи. Животът е суров!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker