Коя от двете да избера? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121281)
 Любов и изневяра (29732)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Коя от двете да избера?
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 2923 пъти
Здравейте! Искам да споделя моята дилема анонимно и да разбера как някой друг би реагирал, ако беше в моята ситуация. В момента имам 6 годишна връзка с едно момиче, да я наречем Ана (в момента 23г. ). Връзката ни започна приятно, но постепенно когато влюбването отмина започнах да си давам сметка за бъдещето си с това момиче.

Отидохме в София студенти в различни университети и така можехме да се виждаме почти всеки ден, тъй като преди бяхме от съседни градове. Още първата година обаче някои неща във връзката ни не ми харесваха.

Макар да беше много всеотдайна и обичаща ме, тя водеше не споделяше, не ме запозна с никой нейн приятел и със семейството й за разлика от мен, тя познава семейството и приятелите ми. Последваха многобройни раздели и събирания през тези 6 години, изневери и от двама ни, скандали и какво ли не. Но любовта ни остана и винаги когато единия имаше нужда от другия бяхме заедно.

Скоро обаче след нова разправия заради неоснователна ревност и пиянска изцепка от нейна страна, с която ме изложи преди други хора реших, че е нужно да си дадем малко време далеч един от друг. През това време моя позната ме запозна с едно момиче, да я наречем Биляна (24г), с която излизахме няколко пъти като приятели и успя да ме впечатли доста. Напомняше ми на Ана в началото на връзката ни, преди всички караници, ревност и лъжи, много по-отворена е към мен, от добро семейство е и запозна ме с нейни приятели.

С Ана се виждаме почти всеки ден на разходки и кафета, правим секс, но почти всяко чао на срещата ни завършва тъжно или се караме за нещо. С Биляна си пишем вечер по скайп и чат-пат пием по едно в някой бар. Вчера Ана ми заяви, че иска сериозни отношения с мен и евентуално да живеем заедно (аз досега не исках, защото не исках да се обързвам). Тя е най-добрият ми приятел и въпреки, че не се разбираме и се караме постоянно знам, че ме обича, доказа го през тези 6 години. Ана има страхотно тяло и правим страхотен секс, но въпреки това, тази връзка ме натоварва емоционално много, имам перманентно лошо настроение и бих искал да пробвам как ще потръгнат нещата с Биляна. Тя има хубаво семейство и е изключително талантливо момиче и прави впечатление на много сериозна и позитивна личност. От известно време е сама, а и видимо се интересува от мен, но не съм и казал за връзката си с Ана, а изчаквам, докато взема решение.

Наживях се вече и е ясно, че вече трябв да имам сериозна връзка. Решението е съдбоносно за мен, защото Ана е първата ми голяма любов, но семейството й са пълни задници и въпреки, че тя ме обича аз и съм емоционално зависим от нея усещам ясно, че връзката ми с нея е мъчителна и тотална разруха без никакво доверие. Биляна пък от своя страна е единственото ми лекарство срещу скандалите на Ана, сериозно, отворено приятно и оправно момиче, със страхотно семейство, не е мой тип физически, не я познавам добре и не съм и опознал "тъмната" страна и макар видимо да ме харесва не знам дали ще иска да опитаме нещо сериозно. Ако избера Биляна, ще трябва да нараня и изгубя завинаги Ана, ако избера Ана, няма да мога да опитам отношения с Биляна и ще трябва да продължа емоционално да се натоварвам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: d9076bbe6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Едно мога да ти кажа (и от собствен опит) - сватба не се прави със стара и вмирисана риба, най-много за погребение да стигне...

Връзката ти е изчерпана и само ви трябва да заживеете заедно, недай си Боже да се ожените и да родите деца, за да стане истинска касапница - грозни сцени в обществото, караници, любовници, криеници, разводи, делене на имущество....

Затова не позволявай да се стигне до там. Не си мисли, че е нормално с годините връзката да се изврати във вашата посока, че с новото момиче ще е същото - всеки човек си е различен. Аз не познавам обаче и една щастлива връзка с подобно развитие като вашата с тази Ани, не познавам щастливи деца, произлезни от такава връзка, както и щастливи възрастни в такава връзка.

Започни начисто, имаш време. Остави я тя да си търси щастието при друг или си бъди с нея, но не занимавай странични хора да ти киснат по скайпа и да си правят надежди. не е честно просто и това не е поведение на мъж, а на една истинска плюнка, която не знае, какво иска. Ти избираш, какъв ще си за в бъдеще, за сега не се държиш много мъжки!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: e6b2c422dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз бих избрал Биляна.
Мъж 28

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: f9c9697763
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Първо си определи приоритетите, тоест какви качества е важно за теб да притежава твоята половинка. Не знам ти самия на колко си години, но малко незряло разсъждаваш. Няколко пъти си подчертал коя от какво семейство е, не казвам че не е важно, но все пак ти ще живееш с момичето, не със семейството му. По-важно е човека да ти допада, не родата.

Другото, което искам да ти кажа е, че тялото се променя с годините, а и едно хубаво тяло няма да те утеши, когато ти е тежко и няма да те подкрепи в труден момент.
А, и какво значи "Биляна не е мой тип физически" - ако няма никакво привличане, по-добре не се захващай. Подчертавам - едно е да няма перфектното тяло на Ана, а съвсем друго е да не те привлича физически.

Иначе, не виждам смисъл да поддържаш връзка, която те изцежда емоционално - хората се събират, защото се чувстват добре заедно, а не за да се товарят психически.

Долавям в историята ти, че вътрешно си избрал Биляна, но същевременно се страхуваш от непознатото, от това, че след като я опознаеш, може да не се окаже толкова готина и добра, и да съжалиш за това, че си загубил Ана. Не търсиш от нас решение на проблема си (което и няма как да стане), а по-скоро подкрепа на собственото ти решение, да разсеем страховете ти. На историите, подобни на твоята обикновено хората съветват: "рискувай, следвай сърцето си"... По принцип е така, но за всяка ситуация си е абсолютно индивидуално. Понякога сигурното, познатото е по-правилния избор. :) По-добре претегли внимателно нещата и вземи едно решение, което хм, как да кажа, балансира разума и чувствата ти, и дори да се окаже грешно, бъди готов да си поемеш последствията.

Успех! :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 02ec0ba92d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Струва ми се, че не знаеш какво е любов, ами говориш наизуст.
Как може изобщо да намесваш думата "любов" тук? Връзката ви започнала приятно, ала бала....
Срещнал си нова с по-добро положение в обществото.
Ми не, нямам коментар.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 9d1f95b85a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Най-много след Биляна да се появи някоя Яна или както и да е там и да се чудиш пак коя да избереш. Ти още не си се наживял, постой сам, преспи с 5-6-7 или повече и си избери. Ама като те чета още не си узрял за връзка... айде успех

Doriana

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: eab3a374fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Автора на темата: Благодаря ви много за отзивите. Мъж на 25г. съм, мисля, че някой попита. Относно семейството е наистина важно на какви хора попадаш - семейството й (на Ана) оказа негативно влияние на връзката ни - сестра й постоянно мътеше интриги, а майка й тотално я тормозеше да се обързва за мен или да ме зареже. Фактът, че за толкова години не познавам никой от семейството й, освен сестра й, която съм мяркал два-три пъти. Ана е от бедно семейство и макар никога да не е искала някакви материални изгоди от мен съм и помалгал като на собствена сестра. Не се интересувам от социален статус на семейството на жената до мен, за мен е важно разбират връзката ни и да има човещина, за да се чувствам приет. Относно Биляна нейния социален статус не е по-висок от моя личен, а относно физиката й - симпатична и леко пълничка е, а може би не я възприемам силно сексуално, защото все още си представям Ана като мой сексуален партньор.

Днес говорих с Ана и в първия момент имам чувството, че тя ме разбра, бях крайно деликатен. Първо реагира разбиращо, после се ядоса, разплака се, успокои се и я изпратих. После получих СМС, че тя се разделя с мен и че няма да ми пречи. Очевидно никога няма да можем да преодолеем различията си и да се разберем, за да започнем отначало. В момента искам да мисля, че в бъдеще, след много време ще имаме своя шанс отново, ако Господ така е рекъл. Тъпо ми е за раздялата, изгубих най-добрия си приятел, чувствам се зле, че я нараних и тъжен, че унищожих бъдещето си с нея. (нали знаете, мечтите за деца и остаряване заедно) но вярвам, че това е за доброто и на двама ни - край на нашата агония. Сега очаквам Биляна да се завърне от чужбина, за да почувствам опора в нея и да я опозная по-добре, а ако е казано - да започнем едни нови отношения. Не съм и казал нито дума за Ана, за да не отравям отрано отрано отношенията ни. Ще преживея раздялата вътре в мен и не мисля да за миналите хубави спомени, нито за бъдещите си мечти с Ана.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: ded51ad5d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Биляна, за да не страдаш цял живот

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: eab3a374fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Да и аз бих избрал биляна

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: da08a87a99
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Избери тази, която ти подсказва сърцето. Затвори очи и си помисли, че току що си убил човек и трябва да споделиш с някой. Кое е първото момиче на което ще се обадиш? Която изплува в съзнанието ти, тя е правилната.
Има и друго след такава емоционално опустошителна връзка, човек много често се втурва слепешком към след следваща. Не знам какво да те посъветвам освен да слушаш сърцето си, то никога не лъже. Успех.
Маги

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker