Развод и последствия. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121383)
 Любов и изневяра (29754)
 Секс и интимност (14386)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6482)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Развод и последствия.
преди: 12 години, 1 ден, прочетена 3636 пъти
Здравейте приятели, намирам се в доста неприятна ситуация и искам съвет.

През 2004 година сключих брак със тогава 20 годишно момиче. Обичах я, бях със 6 години по-голям от нея. Оженихме се, защото се оказа че е бременна, а и мислех че ме обича. Не съм красив, природата ме е лишила от това, пълен съм и не много висок, но мислех че тя ме е харесала като човек. Живеехме в апартамента ми, купих и хубава кола, за да може да и е спокойна с бебчето и да може да се придвижва навсякъде. Беше задоволена финансово отсякъде. С времето видях че нещо я тревожи, но предположих че не е нещо особенно. Аз се стараех много, пътувах за да изкарвам пари и за да са добре финансово. През 2007 година тя поиска развод. Да, чухте ме прекрасно, ей така без да сме говорили по такива въпроси, без да е споменавала за някакъв проблем, реши да се разведем само 3 години след началото на брака ни. За мен беше голям шок, не разбирах дали не полагам достатъчно усилия за да живеем добре, или просто имаше нещо друго, което не ми казваше.

Слвд развода гледах да се държа като мъж, макар че няколко пъти я умолявахд а се върне. Тя ме гледаше като някакво изчадие вече, говореше без капка уважение, все едно съм най-големият и враг. дори като се чувахме около това как и кога да взема детето, за въпросите около това, тя винаги говореше с един студен и ужасен тон, винаги ме нападаше. Не разбирах как съм заслужил тази агресия като и осигурих всичко и никога не съм се карал с нея, каквото искаше, това получаваше.
С времето вече доста години свикнах да е такава, макар да не разбирах защо е нужно винаги да говори през зъби. През тези години научавах, а и съм я виждал с различни мъже. Примирих се с това, свикнах че ще я гледам с други мъже, но ме мога да свикна с това, че дъщеря ми трябва да изтърпи всичко това. Още е малка да, но расте със всеки изминал ден, а аз съм далеч от нея, не ми дава да я виждам освен във оречените от съда часове и време. така това дете вижда как прелитат някакви мъже, как майка им е студена с тях и това ще и се отрази.

Бях я взел преди седмица да сме заедно по график и тя спомена името Жоро. Оказа се че Жоро е приятелят на бившата ми жена. Преди това беше с един друг 2 години, но явно и него е разкарала. Утре сигурно ще се появи друг незнам, но това ме притеснява, не искам дъщеря ми да следва нейният пример. Също така не знам коя жена би правила такива неща, защо се омъжи за мен, защо ми причини всичко това, не разбирам. Как може да не поеме отговорност поне за дъщеря ни, трябва ли да запознава всички мъже с които се вижда с нея? До сега аз знам за 4 има мъже.

Един ден отидох при баща и, знам че нямах право, но исках да поговоря мъжки с нея за неговата внучка и моя дъщеря. Разказах му всичко това по-горе долу същият начин, а той ми каза " Виж момче, съжалявам за теб, знам какво прави, но съм вдигнал ръце от нея, тя е неконтролируема ". Виждах че и на него му е неприятно колкото на мен, също така се оказа, че тя действа по същия начин, никога не говори много, просто ги разкарва. Таязи жена сякаш няма чувства, сякаш се поставя на първо място преди всички други, само нейните интереси са важни. Мислите ли че трябва да се притеснявам за дъжерята?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 ден
hash: 8932159062
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   “Примирих се с това, свикнах че ще я гледам с други мъже, но ме мога да свикна с това, че дъщеря ми трябва да изтърпи всичко това. “

Виж, тук говори май един ревнив БИВШ мъж, не баща. Не вярвам жена ти да спи с мъжете пред детето. Пишеш само за нейните връзки, но не пишеш за нея иначе - каква е като майка, какво работи, как се грижи тя за детето. Как можем да ти помогнем със съвет?

С кого ще спи БИВШАТА ти жена и колко дълго ще е това теб не би следвало да те интересува. Само качествата на жената като МАЙКА би следвало да са важни за теб. Ако се съмняваш в тези качества, ако жената е алкохоличка, ако не се грижи за детето - потърси адвокат и се бори за детето си в съда. Ти самият обаче можеш ли да се грижиш за детето, да поставиш работата си на заден план?

Все въпроси, чиито отговор трябва сам да намериш за себе си. Не се оставяй ревността да те заслепи както и отношението на бившата ти жена към теб. Важно е отношението ? към детето, как се грижи тя за него, каква майка е.
Не съм сигурна, но мисля, че след навършване на 10 г. възраст детето може в съда да реши само с кой родител да живее. Интересувай се само от желанията и интересите на детето си и е време да се гледаш напред. Животът продължава, млад си, можеш все още да създадеш семейство.

Успех

Лаура

 
  ...
преди: 12 години, 1 ден
hash: 37ce1041f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   номер 1, мисля че попрекаляваш малко. Аз като баща на малко дете го разбирам до някъде. Остави ревността на страна сега.
Не може детето което спрямо историята е на 8-9 години, да отива при баща си и да казва името на някакъв мъж, който дори не е постоянен фактор в живота и на двете.
Срещането с много мъже си е лично нейно право тук мога да те подкрепя, но това не значи, че детето трябва да е запознато със всички тях, защото може да е малко, но тези спомени от тази възраст остават. Ако е някой примерно от както са се разделили, да имат дълга и здрава връзка добре няма проблем, ама да ги сменя и това дете да е свидетел, това не го разбирам.

За съжаление това не е първата или последната жена, която прави това, а и честно казано е грозно. Жена живееща през две врати от мен прави същото. Редовно сменя партньорите си и редовно ги води у тях, където е и детето. Ако недай си боже моето дете е в такава ситуация, ще откъсна врата на майката и ще я сложа на мястото и. Какъв морал ще има това дете като порасне? От кой ще се учи?

 
  ...
преди: 12 години, 1 ден
hash: af12838518
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Номер 2.. автора казва, че с един била две години, сега е с този Жоро.. а не че всяка седмица води при детето си нов мъж. Недейте така - много лесно е да я съдите отстрани.
Наистина и тя трябва ад е по-деликатна малко, но не вярвам и аз да спи с тях пред детето си, нали, предполагам и че интимност не показват.

Подкрепям номер 1.. малко си е ревност. Но единственото, което трябва да те вълнува в нея е дали е годна за майка, дали възпитава правилно детето си...

Но защо за бога не говорите за тези неща с нея? Защо трябва да чуваш от детето си, а не е дошла или не сее обадила тя да ти каже, или ти да я питаш. "Хей, какво ново около теб? " "Има нов мъж в живота ми! Да! " "Хубаво, как седържи с детето, разбират ли се? Пие ли, пуши ли, какво мисли за това, че си разведена с дете? "

Все ми се струва, че тези въпроси са някак важни!

Плам

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 ден
hash: 37ce1041f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   3 мисля че трябва да наблегнеш на четеното и чак тогава да пишеш. Ако забелязваш, автора казва че е говорил с баща и и той самият е вдигнал ръце от нея.
Газваш да говорят за тези неща, но не прочете че тя се държи с него като с боклук поне от описаното. Той каза че тя му говори все едно я е вкарал в затвора и поведението и е грубо, какъв разговор да се получи по този начин.
Има много такива както споменах, за съжаление всеки ден бройката се увеличава. Вероятно и той не е перфектния, но всичко това е много грозно и за двамата и за съжаление детето е най-големия потърпевш в цялата ситуация.

Как това дете ще се научи на морал и ценности, като родителите се държат като ядосани тинейджъри и се появяват кой знае какви други мъже с кой нае какви характери.

 
  ...
преди: 12 години, 23 часа
hash: ef0b3a0d6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз също съм разведена. От скоро... имам син на 16 години, и двамата със бившия ми сме си намерили половинките в живота и сме щастливи поотделно. Е, всеки знае себе си, разбира се...
Бившата жена на сегашния ми приятел е абсолютно като бившата на автора, дори в първия момент си помислих, че пише моят приятел.... Дъщеря му е при нея- на 10 годинки е и горкото чуди се на кого да вика татко. Оная ги сменя всяка седмица и то пред детето си. Ами не го одобрявам -в никакъв случай. То расте в среда, без никакъв морал и ценности, както беше казал някой по горе. И на всичкото отгоре са го изолирали от контакт с биологичния баща. Той я търси, промиват й мозъка, лъжат я с пари някакви "чичковци"... Мисля, че такива "майки" трябва със закон да се отнемат родителските им права. Но как да се докаже? Пари за дела, ходене по мъките, за да си вземеш детето и то да расте в нормална среда. Успех на автора!

 
  ...


...
преди: 12 години, 23 часа
hash: 830267696d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   "Газваш да говорят за тези неща, но не прочете че тя се държи с него като с боклук поне от описаното. Той каза че тя му говори все едно я е вкарал в затвора и поведението и е грубо, какъв разговор да се получи по този начин."

Уфф! Все забравям, че днес жените са все повече такива - отяждат се, сякаш живота им зависи от това. Но все трябва да има начин..ако не желае да обсъди спокойно и разумно, като зрял човек проблемите, които касаят възпитанието и бъдещето на собственото й дете...то разговора тогава щ стан на сила пред вещо лице.

Има начин, винаги има! Само желанието трябва ад е силно!

до последния коментирал...
Като детето стане на 10 мисля, че може само да избира къде да живее...но ей така си говоря, не съм проверявала тази информация. Сега друг е въпроса ако вече мозъка му е промит и е настоено срещу баща си. Ох...кога ще се научат тези майки да бъдат първо майки, а не да гледат наранената си гордост... Знаете ли колко са нещастни децата така после? Не защото мама и тате вече не споделят едно легло, а защото са се превърнали в една разм4нна монета на лишена от смисъл борба за власт...и от какво - от наранено Его.

Плам

 
  ... горе^
преди: 12 години, 23 часа
hash: 37ce1041f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Пак ти казвам Плам, отстрани погледнато е много лесно, да седнат, да говорят и вси1ко ще енаред :)
Не съм виждал обаче да може да се говори нормално с човек, който винаги е недоволен и по презумция се оглежда за гузни :)
Той още в наалото описа : Правех всичко за нея, изкарвах пари, а тя един ден си тръгна без да каже нищо "

е при това положение какъв разговор да има? Какъв брак е това, да не каже нищо, човекада си мисли че е добре и изведнъж хоп, хайде "дим да я няма" :)

Не знам, лично на мен ми се вижда че става дума за някаква не особенно стабилна жена, дори бих я нарекъл лабилна и глезена, разбира се по описанието което са ни дали. Та ти можеш ли да водиш Плам разговор с лабилно и разглезено дете? За какво говорим?

Нали ако поиска разговор и тя ще каже същото като теб "Ти ревнуваш, за това така говориш" и положението ще стане непоносимо при тях, още по зле от сега :)

Още повече помисли как една жена която трябва да изкарва пари, да се грижи за детето си, да пишат домашни заедно, може да намери време да сменя толкова често мъже? Да им отделя нужното време, та чак и да ги запознава с детето :) Как става това?
Абсолютно половинчата и вятърничева работа. Нито си гледа детето, нито този до тях е нещо повече от тъпкач, който задоволява някакви интереси.

И пак ще кажеш "Нека говорят ", какво да говорят? Как с обяснява на 8-10 годишно хлапе, че хем тези чичковцине значат нищо, хем са част от живота и? Как се обеснява липсата на баща, който може да я вижда толкова рядко, а за сметка на това тъпкачите на мама я вижда редовно, или поне докато на мама не и омръзне и не си намери нов такъв.
Нали това дете утре ще стане на 16, ще иска да си има приятел и ще се учи от мама, щото нали тати го няма. И как ще обясни някой на това дете, че е хубаво да си има един приятел, да не го сменя често и да му е отдадена напълно?

 
  ...
преди: 12 години, 19 часа
hash: 0821e10433
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Да, номер 8, после видях аз какво съм написала, затова и беше последния ми коментар.
Не знам, като има забъркано дете в историята и ставам емоционална - слабост са ми.
Аз ако мисля, че детето ми расте в среда, неподходяща за него, която го травмира и в бъдеще му създаде комплекси и травми, човече, света ще обърна, но ще променя това!
Как ще се примирявам?
Варианти много:
- ще говоря с психолог, да ми даде съвет как да се държа с "такава" жена и с детето си
- ще се консултирам с адвокат какви са възможностите да изискам родителски права и мога ли да осъдя майката на детето ми в неспособност
- ще й тропна по масата и въобще няма да ме интересува нейния причудливо-избухлив нрав, баща й, майка й и всичките й съседи и любовници, ще й кажа, че няма да й минават номерцата при мен и ще действам, ще ИЗИСКАМ поведение, отговарящо на стандартите
- Ще се обърна към агенция за закрила на детето
- ще се обърна към моите приятели, роднини и т. н.

Накрая ще я притисна в ъгъла и иска, не иска ще обсъди нещата. Ако не желае - ще си взема детето, но няма да позволя да расте в среда, която съм доказал, че е нездравословна.

Знаете ли.. не е проблем това, че има връзки с други мъже. Проблемът е в характера й явно.. е ок, но колкото и нацистки да прозвуча - той се пречупва!!!

И ако не постигна нищо по горните начини, винаги ще ми остане психолога, който ще ме научи как да се държа с детето си, как да му обясня поведението на майка му, за да избегна сериозните психически травми, които тази жена може да му нанесе.

Но никога не бих оставила нещата просто ей така!
Пак казвам ако мисля, че тази жена не е в състояние да се грижи за детето ни!

Плам

 
  ...
преди: 12 години, 16 часа
hash: ef0b3a0d6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Съгласна съм С Плам, особено да и тропнеш по масата и да не те интересува никой.... и да направиш всичко възможно в името на детето. Това го казвам и на моя приятел, но той толкова е наранен и от собствената си дъщеря, че не иска и да чуе... тя вече е на 10 и може да решава и разсъждава, но детската психика е малко по друга. Те се лъжат от материалното... Колкото до автора-направи така както ти се казва по горе- адвокати, съдии, ако трябва закрила на детето, няма да ти е лесно, но поне ще си опитал.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker