Питал ли се е някой, защо богатите мъже не се развеждат? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Питал ли се е някой, защо богатите мъже не се развеждат?
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 4024 пъти
Ще кажете: чувството за отговорност пред децата, общественото мнение, служебния имидж, не искат да си сменят навиците, така им е по-сигурно и удобно... НЕ!
Аз, тъпанарката, го проумях, но късно: ами защото трябва да разделят с жените си цялото имущество, придобито по време на брака. Как не се бях сетила по-рано? ! Излиза им по-ефтино да купуват скъпи подаръци на любовниците и да ги водят по скъпи заведения и хотели, отколкото да оставят половината от това, което са придобили на жените с децата.
Пак стигнахме до грозната тема за парите...
Мисля, че табуто да не се развалят семейства я слагат обикновенно по-богатите между изневеряващите, а другите (по-влюбените) се съгласяват само и само за да са заедно, какво мисили за това аудиторията?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: 3fa3957246
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз мисля, че не си права. Просто рискът е по-голям, когато има, какво да губиш. Богатите мъже са готови да се разведат, но искат да им е от сигурно по-сиругно. Това значи, че може да те развъртат с години, преди да решат да се разведат, но не е невъзможно. Една приятелка в крайна сметка дочака и чудото се случи! Е, човекът не е вече толкова богат, но си живеят много добре заедно, мисля, че вече си имат и общо дете. Не е невъзможно.
Иначе, който е хитър и подъл може да прехвърли имуществото в разни ООД-та и няма да дели.
Богатите мъже не се развеждат най-вече, защото не са сигурни, че любовницата е с тях за нещо повече от скъпи подаръци. Това им е проблемът. Вече си имат подобна жена вкъщи, защо да взимат втора беля? Ако обаче любовницата докаже, че обича мъжа и не е заради парите, той ще се разведе. Всеки, дори богатият мъж, се стреми към любов, домашен уют и семейство. Ако получи перспективата да ги получи при жената Х, той ще зареже жената У, която не му ги е дала, дори с риск да ? остави 50% от имуществото си. Аз пък не познавам неразведен заможен мъж вече. Е, после гледат да не сключват втори брак, но си живеят на семейни начала с вторите си жени, правят си деца...и богатите мъже са просто мъже. Влюбват се, имат провалени бракове, деца, семейства...нормално и човешко

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 7e69e4afd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нищо подобно. Даже богатите са по-големи коцкари, а всяка изневяра има риск за развод.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: d7363e306c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Като за начало се научи на правопис, уважаема. След това се научи на това, на което му казват "способност да погледнеш нещата от различни зрителни ъгли. " Нека ти дам и малко храна за размисъл:
ФАКТ: От три-четири години насам действа новият Семеен кодекс, който предвиди възможност съпрузите сами да уредят брачните си отношения, включително по имуществени въпроси. Ще рече, че подялбата на имуществото в режим на съпружеска общност вече не е задължително наполовина, а по договаряне. Ако по някаква причина единият съпруг "метне" другия и си издейства по-изгодна квота - какво ще го спре да се разведе, ако си поиска?
ФАКТ: Макар за БГ това да е по-скоро изключение, богатите/заможните мъже са (сме) по презумпция по-интелигентни и по-внимателни към избора си и решенията, които вземаме. По-добрият и разумен подбор на партньорка за брак има по-големи шансове да доведе и до стабилност на този брак, оттук - намалява случаите на развод.
ФАКТ: Баща ми вече беше станал доста състоятелен човек, когато се разведе с майка ми. И се разведе по собствен почин, макар да бе придобил имуществото си и по-скъпите си движими вещи през време на брака - т. е. трябваше да ги дели. Просто взаимността си беше отишла и двамата го констатираха без да са се карали за пари. Като цивилизовани хора уредиха отношенията си с доброволна делба и с развод по взаимно съгласие.

ИЗВОД: Темата за парите никога не е "грозна", ако се дискутира от разумни хора, за които парите са средство, а не цел. Особено ако тези хора умеят да ги печелят благодарение на собствения си ум и качества. Тогава парите няма да са нито лайтмотив, нито пречка за един сполучлив брак. А тези, които ги възприемат като висша цел - независимо дали са мъже или жени - те винаги ще си задават въпроси от типа "питал ли се е някой защо... " и ще търсят вечно отговорите в наличието или отсъствието на финикийски знаци.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: a8c5029ce9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Какво мисля ли? Че не е трябвало още от самото начало да се навираш в чуждо семейство... Ама като ти плащат сметките по скъпо хотели и ресторанти подаръчета сигурно е трудно да устоиш, а? А после пак мъжете били виновни, пък вие сте света вода ненапита!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 7a5c2109ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Имам известни наблюдения по въпроса и авторката е абсолютно права. Затова, в момента ВСИЧКИ бракове на богаташи се сключват с едни предбрачни споразумения, които понякога са с обема на Война и мир =))

bile

 
  ...


...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 1aa27d2723
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   И според мен не си права. Хубаво той ще се разведе с жена си, ама от къде е сигурен, че ще потръгне с новата му. Едно е да излизаш с някого, да си правиш кефа, ама друго е да живееш с него, да прекарвате повече време заедно, да се опознаете повече и да не споделяте само хубавите, но и лошите моменти. Сигурно и връзката с първата жена отначало е била цветя и рози, а с времето са се отдалечили - но искат да са сигурни, че този път ще потръгне.
Има и използвачи естествено, които просто гледат да си направят кефа и както казваш им се свидят парите, но една част и не са сигурни дали жената до тях не излиза за пари. Това за мен е доста тежко за един богат мъж - да не знае коя го подкрепя и излиза с него заради него и коя заради парите му, а все пак жените, които са меркантилни не са малко.
Също така смятам, че една жена тръгне ли с богаташ знае, че е женен и ми е малко странна нагласата да тръгнеш с някого с надеждата да му разбиеш семейството и той да изостави жена си. В крайна сметка като си тръгвала с женен мъж си го приела такъв - вярно, че всяка жена иска свой дом и свой мъж, но не е било нещо, което е крил и си приела уславията такива. Т. е. за мен жена, тръгнала с женен мъж, който си е поставил картите на масата и е казал, че е женан и не може да й предложи семейство в началото на връзката, няма право да се сърди, че той не й предлага тези неща. В крайна сметка той никога не ги е обещавал и дори си е заявил, че не може да ги предложи.
Има е просто кръшкачи, но нещата са двустранни - винаги може да е и единя и другия виновен за нещата. Зависи си от ситуациа до ситуация, демек от връзка до връзка. Представям само едната страна, защото смятам, че авторът/авторката е представила само тази, в която мъжът е виновен и искам просто да покажа, че има и друга гредна точка, не че в конкретния случай не е прав/а.
Ана

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 19febda310
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Точно това е истината в масовия случай, хубаво е, че си я проумяла, дано да е било овреме.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: d7565fc99e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не е съвсем лишено от логика, но аз пък съм забелязала друго - когато човек има много пари - той осигурява на себе си и семейството си всевъзможни пътувания, хобита, забавления и прочие, така че от толкова приятни емоции не им се дава шанс да си омръзнат ;) Тоест на фона на това огромно разнообразие няма нищо странно в това партньорът да е постоянен.
Разбира се говорим за истински богати мъже от класа, а не за мутряги и кредитни "богаташи", които избиват комплекси и впрочем рядко влизат в легитимен брак.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 9b2a5b80d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   В едно семейство по закон парите са и на двамата.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 60dd7c4b0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   По-малко заможните пък не се раздеждат, защото цял живот са се борили за един апартамент, а накрая трябва да го оставят на жена си и да почнат отначало.

 
  ...

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: c15965141c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Винаги е било това причината, за да не се развеждат - подялба на имуществото след развода. Дори и при по-бедни двойки е така. Друго е, че развода е свързан с много разходи за адвокати, време... после имаш лепнат етикет "разведен/а".
Номер 9 и сам не можеш да разбереш каква велика глупост си написал! Като не знаеш как стоят нещата по-добре не говори!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: f386f0349c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Първо - не е вярно, че не се развеждат.
Второ - защото имат много пари и могат с тях да си позволят всички елитни курви и жени, които бедният мъж замества с изневяра тип "връзка" - т. е. не срещу пари, щот ги няма.
Трето - щом може да има и семейство и разгул, защо му е да се развежда? Така му е удобно.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 3fa3957246
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   12 - не говори за всички под общ знаменател. И богатите също плачат. Има много мъже по принцип, които ходят по жени заради секса, но не е така при всички - богати и бедни. В днешно време разводите са нещо нормално, мъжете се женят повторно, защо го правят според теб? Има много бедни мъже, които също заради панелката и Ладате не се развеждат.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker