Жалко - изгубих я - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121200)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14358)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Жалко - изгубих я
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 2853 пъти
От 1. 3 г сме заедно. Първите 7 месеца беше супер връзката, но аз съм без работа близо 1 година вече и явно това много промени нещата, от една страна не се чувствам 100% мъж, от друга тя не вижда в мен здраво спъпилия на краката мъж.

Все по често ми натяква че трябва да правя нещо по въпроса, аз търся работа, ходя по интервюта, но явно обстановката в страната е тежка и кандидати много.

Тия дни пореден скандал - казва ми че съм вял и гласа ми е отпаднал, едва ли не да бъда по енергичен и ведър, а как след като психиката ми е разбита от това че нямам 10 лв в джоба.

Мисля да прекратя и да и се обадя като си намеря работа, ако тя вече не е срещнала новата си любов, защото така и двамата се мъчиме психически. Ако тя не ми се обади значи и тя е решила да прекрати с мен, защото в очите и съм несериозен мъж, аз лично ако бях на нейно място щях да я окуражавам за да не се отчайва, както съм аз сега.

Аз имам нужда от подкрепа, от човек който иска да е с мен при независимо какви обстоятелства, а тук какво се получи - натякване да почвам работа защото не се издържало така, защото много се проточило, защо не съм бил по активен и то с повишен тон ми се казва това.

Според вас нормално ли е да викаш така на любимия си човек. Аз не бих постъпил така. Права е в много неща, аз съм виновен че не работя, но не само аз, в момента е огромна безработицата. Имам магистратура за Човешки ресурси и там абсурд без връзки. Според вас нормално ли е това. Аз се чувствам виновен, но и прав за себе си, че любимия човек не трябва да търпи такива критики.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: a671a59ebf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ще ти отговоря като омъжена жена вече 18 години. Ако всичко, което пишеш е така, то напълно те разбирам. За съжаление много жени, особено по-младите не разбират колко е важно за мъжа да има, както казваш дори и 10 лв в джоба и колко срива самочувствието му липсата на финанси. Жените сякаш не разбират колко е важно това за един мъж, много повече от външния му вид например или от това какво ще яде довечера. Въпрос на самочувствие във всяка възраст за мъжа и когато е семеен и когато не е. Стига ти да не мързелуваш, а разбирам, че не е така, смятам, че това момиче или жена трябва да те подкрепи и дори да ти помогне в търсенето на работа, още повече, че ти си образован млад мъж, както разбирам, а не нехранимайко. Предполагам колко е трудно и тежко за теб, може би твоята любима просто не е достатъчно зряла житейски, за да те разбере истински. Вероятно е някой ден да съжалява за поведението си, макари тя да е права за себе си -може би. Ако ще създавате семейство, финансовата несигурност не е едно от нещата, които ви трябват сега. Може би пък трябва да я оставиш, а ако е писано да сте заедно това ще се случи, макар че тези думи едва ли се успокоителни за теб. Лично аз имах много перипетии в семейството си относно търсенето на работа и финансова стабилност, но сме се справяли двамата със съпруга ми, иначе е невъзможно. Без компромиси и разбиране от страна и на двамата в двойката, нещата просто не се получават, рано или късно ще се стигне до разрив някакъв.
Пожелавам ти от сърце успех и дано всяко зло е за добро!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: a671a59ebf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Казваш, че сте заедно от година, а тя вече ти вдига скандали? Какво ли ще е ако ти е жена и сте заедно поне 7-8 години? Ето какво -изневери и от двете страни, караници, липса на секс. Това ли искаш и търсиш, момче? Нямал си работа, добре. А тя помогна ли ти в търсенето на такава или само ти надува главата? Помисли добре преди да съжаляваш, тая мацка може просто да не е за теб. Ако можеш, преживей я и се концентрирай в търсенето на работа и в квалификация дори, защото докато мислиш за нея, се разсейваш и така никога няма да си намериш работа.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 6a2145812f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Права е в много неща, аз съм виновен че не работя, но не само аз, в момента е огромна безработицата. Имам магистратура за Човешки ресурси и там абсурд без връзки

Човешки ресурси... аха ясно. Искаш да се шматкаш и да получаваш пари на гърба на работещите. Отиди да носиш кофите, на някой строеж.
И аз съм инженер и работя в голяма фирма и съм в офис зимата на топло, лятото на климатик, но съм почнал от монтаж на дограма, после шлосер - няма студ, сняг, няма дъжд, няма пек, няма отпуск, няма фиксирано работно време, няма осигуровки. Връзвал съм кофражи, бъркал съм бетон. След това електролизно производство(производство на електролитна мед), във вида му от 70-те, 80-те години - жега, мръсотия, киселинни изпарения, ТЕЖЪК ФИЗИЧЕСКИ ТРУД на смени. Чак след това хубавата и добре платена работа.
Човешки ресурси - ПАРАЗИТИРАНЕ НА ГЪРБА НА РАБОТНИКА. Най-лесно се изучва и после се правите на важни. Да се чуди човек от къде вадите такова самочувствие. Иди в кое да е предприятие и попитай обикновения работник какво му е мнението за човешките ресурси да чуеш какво ще ти кажат хората.
Като искаш работа БАЧКАЙ трупай стаж, трупай опит. Магистратура човешки ресурси имал той.... и какво бе професоре? Под достойнството ти е да работиш за 800лв ли?
И приятелката ти сигурно е някоя шматка щом те търпи толкова време

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 90d5b47478
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До 3

Някъде да съм писал за миналото си? Ти от къде знаеш какво и колко съм работил досега, това че си комплексиран и смяташ че който е вишист е по умен от теб си е твой проблем- комплекс. И темата е в съвсем друга посока. И вземи разпитай каква е дейността на отдел HR и тогава говори кой на кого на гърба работи.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: f7a11e3977
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   № 3 ма ти си направо смехотворко. Що не се скриеш някъде. Напълно го разбирам момчето, нормално е да си търси работа по специалността. Няма нищо лошо в това. Не е проблема дори в това. И ако човека до теб не е с теб само заради материалното ти състояние, то тогава е истинския човек. Който ще е до теб и в добро и в лошо. Та авторе аз съм на мнение, че това не е твоя човек. не се отчайвай, който търси-намира.. и работа и подходяща жена до себе си. Успех

 
  ...


...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 968968287b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   С тая диплома за човешки ресурси и без връзки (както ти казваш), кога си мислиш, че ще си намериш работа? Проблемът е, че твоето чакане е напълно безперспективно и приятелката ти го е разбрала, както е разбрала и че не си готов да направиш всичко за нея (например да работиш някаква друга работа, да изкарваш средства и да се чувстваш човек - по този начин ще позволиш и на нея да се чувства човек).

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 61262e97b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Разбирам те много добре, и щом твоето момиче не може да те разбере, значи не си чак толкова скъп за нея. Тя трабва да е до теб и да те подкрепя, но не и ако избираш работа. В момента положението в нашата страна хич не е розово и нямаме право да избираме, работи се каквото има. Тръгни откъдето и да е, не спирай да ходиш по интервюта и най- важното- не се отчайвай. На отчаяният човек не му върви в нищо, запомни го. Все отнякъде ще изскочи шанса, просто се оглеждай и го грабни, не изпускай възможности, каквито и да са те. А колкото до нея... ако всичко беше истинско, нямаше да те остави и да те хока точно в трудни за теб моменти. Успех и скоро дано имаш добри новини относно работата!

Doriana

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 6a2145812f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Много добре знам каква е дейността на HR - може и без тях!
Това го учи, някой на който не му се учи, не му се и работи.
Все едно слушам за един дето знаел перфектно норвежки пък бил безработен

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: cd5d04530c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Номер 3/8 е обичайния бачкатор, който по всяка вероятност не е учил и сега според него всичко живо трябва да е в завода/на полето и да смазва, защото той така е правил едно време. Ми сорка, ама не е баш така. И сега си подложен на кралски лукс - печка зимата и климатик лятото.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 90d5b47478
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   8- ако ги няма тях няма да взимаш заплата, няма да излизаш болнични и т. н но какво ли ти обяснявам на теб, виждат се комплексите ти. В една фирма ненужни са само връзкарите.

 
  ...

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: f41370ec3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Здравей,
Потърси нещо в друга сфера. По-добре да започнеш нещо да взимаш някой лев, пък пак ще търсиш и ако намериш по специалността ще си смениш работата. Иначе да прав си в последните 2 години е доста трудно с търсенето на работа. Ходиш на хиляди интервюта и нищо. Но и приятелката ти не е права. Трябва да те подкрепя. Все пак си в труден момент. Когато започнах връзката с приятеля си, той беше безработен. И това продължи половин година. Аз го подкрепя, дори му помагах в търсенето. На толкова много интервюта се явяваше, то по 4 интервюта за една длъжност и все не го взимаха. Почна накрая като търговски представител в една фирма за хранителни продукти. Не му допадаше, но реши да почне нещо и месец след това намери друга работа точно по специалността. Така че не се отчайвай ще намериш. Иначе наистина много са високи критериите. Моят приятел 3 езика знае перфектно и пак толкоз време търси. Но аз никога не му натяквах, гледах да го подкрепям, виждах че му е тежко. Приятелката ти може би се е изнервила, може би мисли, че не търсиш достатъчно. Поговорете си и и обясни че не стоиш със скръстени ръце. Защото пък ако наистина не си даваш зор в търсенето и се размотаваш вината ще е в теб. Но не мога да кажа, защото не те познавам. Познавам обаче един който вече 2 години не работи и не си дава зор да търси, харесва му да е свободен. Според мен обаче не си такъв тип. Успех и дано скоро намериш хубава работа.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 6a2145812f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   от номер 3/8
Написал съм, че съм инженер, но не съм започнал веднага работа на стол в офис, а съм работил каквото има докато стигна до мястото където съм сега.
Автора може да не мрънка, че няма връзки, а да отиде да работи каквото има в момента. По-добре да работиш нещо компромисно докато се появи това, което искаш вместо да не работиш нищо и да мрънкаш, че нямаш доходи.
Или пак да попитам дали за 800лв Ваше височество няма да работи?
Номер 9 писал, че нямало да получавам заплата без човешки ресурси... абе ей много си забавен. Чак си и вярваш.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 9ff1270e4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Абсолютно съм съгласна с 3.
Скъпи авторе, след като не неможеш да си намериш работа по специарноста, която изисква „връзки„, ами търси нещо друго бе човек. Повече от 1 година си натискаш з... а на дивана във вас, което само по себе си дава ясна предства, че не търсиш достатъчно добре, и решаваш да се оплачеш тук, как партньорката до теб не те подкрепя в този така труден момент. Ами аз също на нейно място щях да постъпя така. Хвани се някъде сезонно на работа, лятото по морето никога не са излищни кадри. Или ти искаш да седиш зад бюрото и да клатиш крака. Еее, не става така приятелю. Разтърси се, размърдай се, не чакай някой да ти звънне на врата и да те помоли да работиш. Младо момче си все пак, позасрами се, ако не от околните, то от приятелката си.
Я ми кажи, защото ти казваш „„„Имам магистратура за Човешки ресурси„„„ колко процента от завършилите през последните години, практикуват по специалноста си???
Какво друго да ти кажа, Успех и си търси работа.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: b622daaf98
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   От написаното разбирам, че автора е във връзка от година и три месеца, от които е работил само трите месеца. Ами и аз не искам такъв мъж до себе си. Аз съм на 35 години, разведена съм и имам син, чийто баща не дава пукнат лев издръжка. Оставала съм без работа и съм нямала на кого да разчитам. По образование съм строителен инженер, но съм чистила входове, гледала съм деца почасово, била съм и сервитьорка, давах частни уроци докато си намеря нормална работа с редовна заплата. Сега отново работя на две места. С две думи исках да кажа, че не съм седяла със скръстени ръце и да мрънкам, че няма работа. За онези, които искат да работят - работа има. За капризните - няма.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker