Намекна ми, че не съм си у нас - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Намекна ми, че не съм си у нас
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 3971 пъти
Живеем в неговото жилище, само двамата, млади сме, обичаме се, работим. Всичко ни е наред уж. Преди няколко дни обаче се скарахме и той ми намекна по много деликатен начин, че аз живея в неговото жилище. Доста гадно ми стана и се опитах да го накарам да ми обясни какво става, но той започна да сменя темата и да се оправдава. От тогава не се чувствам у дома си. Много тежко го приех. Аз не съм бездомна, имам си родители, приятели, има къде да отида, но избрах да съм с него. Отделно, че техните му подмятат как моето семейство не било дало пари за това жилище и само го подпитват нашите какво са дали. Вече не знам как да реагирам. Мъчно ми е. Плача постоянно.

Нашите нямат финансова възможност в момента да ни помогнат, но аз сякаш и не искам. Мисля си, че сме пълнолетни хора и макар да е сложно положението в България в момента, все пак е редно сами да се оправяме. Техните обаче не мислят така и постоянно ни дават неща, все едно ако не са те, ще умрем от глад.

Това положение започва да ме изнервя вече. Права ли съм да не ми е приятно така или се филмирам и драматизирам излишно? Не мога да преценя сама, доста съм объркана. Ако може по-умните и с повечко опит да ми кажат как виждат нещата от страни. Иначе всичко останало ни е наред.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: 7298db9cd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами живееш в неговото жилище, наистина. Не мога да разбера защо трябва да приемаш като обида, отбелязването на чистата истина. При това, както твърдиш - деликатно отбелязана.

bile

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: e2254c38c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Офф щом се е започнало отсега не ми се мисли какво те чака. Аз смятам, че родителите на приятеля ти му промиват мозъка- как може едва ли не наготово да живееш там. Не знам какво да ти кажа, но изгледите не са добри. По-нататък ако се ожените ще се започне натякването, че ако не са били те си щяла да останеш на улицата. Номер 1 не е прав според мен- ако те обича приятеля ти няма да те кара да се чувстваш неудобно. А за мен това, че ти е казал че си в негово жилище значи - внимавай какво правиш, защото живееш при мен, всеки момент мога да те изхвърля. А това в дългосрочен план означава да започнеш лека полека да се примиряваш с всичко, защото разбираш ли живееш в негово жилище и трябва да си по-ниска от тревата. Изобщо тук в България хората са много тесногърди. Не знам аз бих се махнала от такъв човек и скапаното му семейство дето няма да спрат да ти пилят на главата те какво дават, а твоите родители нищо. Напълно права си да се притесняваш, след като толкова те е заболяло има защо. Просто те вече са започнали да те поттискат и да ти скапват лека полека самочувствието и ако това продължи съвсем ще се сринеш.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 26e7e55958
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не плачи. Няма смисъл да се тормозиш. Сама казваш, че живеете в отделно жилище и сте самостоятелни, тогава неговите родители да спрат да се бъркат и да дават мнението си. Попитаи го направо дали има някакъв проблем и ако ти каже не, въобще не отваряи темата, нито пък се разстроиваи. Ако пък има чуи го какво иска да каже и сподели.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 2a445ffa17
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Малко си говорите, ако имаш истиски намерения да живееш с този мъж, трябва да си говорите повече. Знае ли той колко всъщност си наранена от думите му?
Отделно винаги, когато живееш с някого трябва да се съобразяваш с неговия характер. Възможно е просто да иска признание за постиженията си в живота, защото като малък не е получавал нужното признание за оценки например. Всички комплекси на хората се крият в миналото им. Да го промениш не може и да става въпрос, но можеш да се научиш да се примиряваш с недостатъците му. Това зависи само от големината на любовта ти към него, ако от сега се съмняваш в любовта си по добре не се бори, осатви го.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 91c6c4f451
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

5.   Благодаря на всички за мнението. Мисля, че не мога да преглътна това, което ми каза, макар и деликатно и ще си отида. Даже вече си събрах багажа. Може и да е прибързано, но си мисля, че е по-добре да прекратя нещата в зародиш, отколкото да съжалявам по-късно. Точно както номер 2 каза - смачкват ми самочувствието, а съм прекалено млада да съм смачкана от чужди хора. Може и звучи егоистично, но щом ще се делим с него на мое и твое, аз решавам да защитя моето самочувствие, а той да си живее в неговия си апартамент. Може би още ни е рано да бъдем ние.

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: e48980d6e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Според мен си права, че едни пълнолетни хора трябва сами де са оправят, а не да разчитат на родителите си. В това отношение много харесвам западното мислене - там хората звънят на родителите си преди да отидат в тях и то не защото както повечето българи изопачаваме, че са отчуждени и студено, а защото и техните родители имат собствен живот - може да имат планове за вечерта, да са на курс или да са в приятелско семейство и просто звънят да се уверят, че те са си вкъщи и нямат планове за вечерта.
Приятелят ти е голям мъж и има свой живот, но явно родителите му след като той е пораснал не знаят какво да правят със своя и продължават да се въртят около него все едно е бебе, а просто трябва да го оставят сам да се развива.
Не смятам, че той го е казал, за да те засегне и според мен не трябва да се изнасяш за такова нещо. Сигурно майка му му пили на главата и в яда си го е казал - в яда си често говорим неща, които не мислим и съм сигурно, че и ти си казвала неща, за които после си съжалявала. Отбягвал е темата, защото му е било неудобно, не го е мислил и не е искал да признае, че в яда си е казал такова нещо. Смятам, че наистина е тъпо да се изнесеш за такова нещо - изнесеш ли се няма връщане назад - родителите му ще го обработват, че това е просто измислен повод, а не реаланта причина да си ходиш, а ако ти наистина го обичаш и държиш на него ще се бориш за него. Ако след първото нещо, си събираш нещата явно наистина не сте готови да живеете заедно и за една по-дълготрайна връзка. Разбирам, че достойнството ти е наранено, но в една връзка винаги има компромиси, а смятам че това е то мухата слон.
Ана

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 58feda009e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей, не знам дали ще мога да ти дам възможно най-добрия отговор, но поне ще ти дам мнението си. За съжаление аз съм доста чувствителна към такъв тип намеци дори и казани деликатно. Когато си горд, тези неща не минават незабелязани. Щях да се разстроя невероятно много и или да се изпокараме още повече или да млъкна както правя обикновенно. Аз просто мълча като се скарам с някой.
Та има два варианта. Или да го накараш да говорите, защото именно тези малки камъчета преобръщат по-късно каръцата, трябва да се говори в една двоийа, или да си вземеш чукалата и да си тръгнеш. Аз така щях да направя.
Има неща които могат да се казват докато си ядосан, ок, но има и неща които е недопустимо. Просто или си държи човека езика зад зъбите и не наранява или не си ги държи и си приема последствията. Да кажеш на някой че не си е в дома или да му намекнеш, че живее в твоя, е доста голяма обида за мен. Така, че по-скоро дори и трудно отвори раната както се казва и поговорете точно за тези думи. Той може да не е разбрал... както правят често мъжете....

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: ba165b613b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Много зависи какви са ви отношенията.
Ако ти се държиш неуважително или се правиш на велика, човека просто ти е казал истината и не виждам защо изобщо се сърдиш.

Помня имах една такава като теб. И тя беше все недоволна от всичко, а хем живееше в нас, всички сметки аз погасявах, а тя беше от голямото добро утро и все намираше причина да се оплаква на този или онзи какъв гад съм бил.
Истината е , че очевидно не можеш да уважаваш и да си даваш реална преценка къде си в хранителната верига.
Има неща които трябва да се знаят, а именно щом не сте сключили брак, щом нямате дете, повече от ясно е че живееш при него.
Ти пък чак багажа си си събрала и не си можела да преглътнеш, да те ожали човек :)

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: d644febcde
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Ако причината за караницата е негова, не е бил прав да ти натяква такова нещо. Ако ти си го предизвикала, значи малко или много е заслужено. Но в никакъв случай не го защитавам и мисля че добре си направила, че си си събрала багажа. И да не се разделите, поне ще му дадеш хубав урок че не трябва да те има за даденост и да те наранява с подобни изказвания.

Doriana

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 66579397dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Тези наши мили и дребнави български майки и бащи. Кой ги няма, за добро или лошо.

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 5da57bab03
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Мила и аз съм така спокойно, и моите обувки винаги сочат към входната врата...

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 43c9f385ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   В крайна сметка той е знаел с каква жена се събира, какъв му е проблемът и щом сте заедно всичко е общо

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 8205f9d529
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Здравей...
След като виждаш, че ситуацията е такава кажи му, че си тръгваш, че се местиш отново при родителите. След като е избрал да слуша родителите си, а не сърцето си нека да си седи сам в празния апартамент без любимата до него и да видиш как бързо отново ще те моли да се върнеш при него и как ще спре да обръща внимание на мнението на родителите му. Явно неговите родители ги дразни това, че той дели с теб. Не знам каква работа имат родителите, че да се намесват в отношенията на децата им.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: dc235b459d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Разбери, че наистина не си в твоя къща. Какво толкова ти е казал? Обиждаш се, а в същото време живееш наистина в друга къща. Ако си толкова докачлива - купете общ. Можеш за 2 думи да се изнасяш, а не осъзнаваш, че за това жилище са дадени реални пари. Тук много хора са те защитили и повярвай ми - не те нападам. И мен биха ме жегнали тези думи, но все пак нали е точно така? Когато си купите общ дом, ще е НАИСТИНА общ. И да, може да те обича, обожава, но - това си е неговият дом.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: fe8fd91cff
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Мила, приятелят ти не е расъл в нормално и интелигентно семейство, представям си какво още ще ти сервират... затова си тръгни и си намери качестевен човек! Успех ти желая!

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 714c773ec3
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

16.   14, щом са заедно, значи тя е негова жена - така ги виждаме ние жените нещата.
Щом е негова жена, тогава нещата са общи.
Ако той не е сигурен, че иска тя да е негова жена, тогава той само й губи времето, когато е най-красива и може да си намери по-добър мъж.
Както той може да каже, че жилището е негово и тя е тук по милост, така и тя може да каже, че онова между краката й си е нейно и тя ще си го развява както иска, докато намери някой, който разбира смисъла на думата двойка, а не да иска всички привилегии от едно съвместно съжителство и да ползва всички благинки от това съжителство, без да е готов да отвърне със същото.
Айде живи и здрави.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: de4ca26071
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   За да няма такива проблеми цивилизованите хора си купуват СВОЕ ОБЩО ЖИЛИЩЕ.
Авторката сама си е виновна, че изначално се е навила да се нанеса в жилището на родителите му. Затова няма какво да я защитавате. Всички знаем, че който плаща той поръчва.

Много е грозен комемтара на номер16, който е намесил 'онова между краката' в този казус. Излиза, че сякаш жените правят секс, за да бъдат осигурявани материално. Да, има доста такива жени, които са с нагласата, че трябва да получават привилегии, благинки и специално отношение изобщо, от човека с който правят секс (сякаш е нещо едностранно? ), но не значи, че всички сме такива. Секса се прави от двама (поне). Колкото е дала/дава една жена в леглото, толкова и е получила! От тази гледна точка също е супер тъпо изказването на номер16.
Питам се докога в сайта ще се толерират изказвания на нисшите прослойки от обществото... като на н16.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 3046f98166
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Ами ако кажеш какво точно е казал, тогава може да добием представа. Грубо е, нали техните са го взели... тогава не е и негов.... Родителите не са длъжно, всеки да се справя... Покажи му, че си се обидила за напред да знае... Като е негов да си ляга вечер с апартамента...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 23f5df98e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Според мен решението на авторката да се изнесе е правилно. Никой нормален, интелигентен мъж не би казал /или намекнал/ такова нещо на жената, с която живее на семейни начала. Какво следва - при всяко спречкване ще бъде намеквано - налягай се парцалите, защото аратаментът е мой. Че може и да я изгони някой ден на улицата даже - историята и такива случаи познава. Може би не докато са все още млади и влюбени, а на по - късен етап, когато авторката вече няма да е в първа младост.
Беж лиске да бягаме, авторке, и гледай апартаментът, в който живееш, да е поне общ, придобит по време на брак, ако нямаш възможност за твой.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 49326a8276
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

20.   17, дай да не се лъжем, че двата пола са еднакви.
Мъжете могат навсякъде, по всяко време, с всяка.
С нас жените не е така, докато сме привлекателни избираме мъж, с който да изградим ОБЩ живот, а не той да си гледа него и когато тя спре да е толкова млада и хубава да й каже - ми той апартамента си е мой, децата са си твои, вън и оправяй се!
Много ме кефи как се правите на светци.
Цялата еволюция на човечеството се основава на това по-силния физически мъж да помогне на жената и децата да оцелеят!
Затова и жената търси мъж, на който да му пука за нея - този не е такъв, очевидно.
Да, ние вече можем да оцелеем доста успешно и сами, но това не лишава мъжа от задължението му да бъде мъж!

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 93ec6581ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

21.   Хахаха, н20, кой ти говори за еднакви полове ? :)

Става дума за нещо съвсем друго в тази тема.
Крайно време е някои жени да разберат, че като правят секс, не трябва да очакват специално отношение и привилегие затова, че правят секс. Ако родят дете това вече е друго - много ясно, че трябва да има привилегии АМА САМО ЗА ДЕТЕТО.
В темата на тази авторка дете няма. Поне към момента, който я е пуснала.

Който иска жилище работи и си купува или поне си наема квартира и си плаща наем. Авторката и приятеля ѝ е трябвало да се изнесат на квартира и заедно двамата да си делят наем! Тогава никой нямаше да има повод да казва изречението 'ти не си си у вас' или подобно.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 2bcbb51ef5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Не знам коментиралите от номер 14-ти насам дали си дават сметка, че темата е отпреди 5 години... Демек - авторката или се е разбрала с мъжа си, или са се разделили. Та съветите ви са меко казано... не навреме :)

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 172658b6b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   20, трябва да уточним нещо:
В една друга тема, една госпожа обяснява как тя е велика и силна жена, сама си изкарва парите, сама си ремонтира колата, сама си прави всичко. Тя е модерна, феминистка, независима, ходи на фитнес, вдига щанги и т. н., а мъжа е нищожество което само се чуди как да смаже великата и силна жена.
А ти казваш, че мъжа бил по-силен и трябвало да пази жената... е аз сега на коя от двете да вярвам? Уточнете се накрая, какви сте - велики и независими феминистки или нежни същества които търсят закрила. Иначе ние какво да ви правим - ако искаме да ви закриляме, ядосвате се и казвате, че вие сте силни и независими, ако не искаме да ви закриляме пък ни изкарвате, че сме егоисти и не ни пука...

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 6d9b562c2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Мен също би ме жегнало силно, и ако нямаме брак и деца, ще си събера веднага багажа.
От друга страна, не мога да си представя що за поведение може да предизвика толкова неприятна реплика. Сигурно си преминала някои граници и си му се сторила нахална. Постави се само за миг на неговото място, какво си е помислил за теб и как ли е пламнал от възмущение, за да му се отплесне така устата.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 956e2c6fe7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   От мига в който решихме да живеем заедно, всичко вече беше НАШЕ. Минаха години от тогава и никога не е имало "мое и твое" Естествено, че сме имали и караници, дори до раздяла се е стигало, но никога нашето не е ставало мое или негово.
Това е и една от причините да сме така сплотени и успели да преодолеем различия. Никога не е имало подобни опити за манипулации, снишаване на другият, опит за вземане на превес/надмощие на принципа "моето" ако само беше намекнал, даже и съвсем далечно, отдавна щеше да е аут!
Този има нужда от подчинена, разкарай го от живота си!

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 49326a8276
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Номер 21, не ставай смешен, как точно става така, че да дадеш на детето и да не дадеш на майката?
Детето ще спи под покрива, майката под дъжда? Или детето ще яде, а майката ще гладува, докато ти до нея хапваш сладко сладко?
Много умно!
И много умна ще е тая жена, дето ще ти роди дете, без да може да разчита на теб. Дали пък няма да роди това дете на мъж, на който може да разчита да й помогне в труден момент?
Каква дилема...
Не е напразно, че всяка жена в темата подобна реплика би я жегнала - повечето не могат да посочат защо, но си има еволюционно обосновани причини.
Номер 23 - еманципирани жени сме, съвременното общество е така уредено, че можем да оцелеем и сами в него.
Това обаче не означава, че не търсим мъж, който да ни превъзхожда и който да може да ни осигури закрила в случай на нужда.
Да можеш да осигуриш семейство вече не е достатъчно. Искат се и качества и добро отношение към жената, защото ако не проявяваш такова тя може да оцелее без теб и ще те напусне, но се иска и да можеш да предоставиш закрила в случай на нужда.
В общи линии, все още си търсим усещането за закрила и сигурност от мъжете, но само ако то не идва на прекалено висока цена от натякване, гадно отношение и злобни коментари.
И има достатъчно мъже, които предлагат това, за да се налага да се примиряваш с такъв, който при всеки скандал ще ти сочи вратата с думите "То жилището е мое, ти си тука по милост".

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: dc235b459d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   16, 14 съм. И аз съм жена, но виждам по друг начин нещата. Авторката пише, че й е "намекнал по много деликатен начин". Това никой не го е отчел. Също авторката е малко неблагодарна. Родителите на момчето давали неща, все едно ще умрат от глад. Това е малко тъпа реплика. И много повече би жегнало другия, от лек намек. И да, знаем, че темата е стара. Започнах да коментирам скоро, не защото авторката ще прочете, а някак странна ми е изкривената й логика. От деликатни намеци сме обидени, родителите й нямат възможност да помагат - ок, но бъди благодарен ако други го правят.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 0c68afa294
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Как собствено и общо да си купят.... без брак? Като се разделят - какво става с това жилище? Стига глупости, само допълнителни проблеми... всеки да си живее отделно и да си плаща своите сметки... общо има чак след брака!
Ж. 27
Да допълня... на номер 26 - коментарът е написан от жена с мислене на използвачка, неспособна, подчинена психика, но пък със сигурност.... еманципирана, чак ми е смешно какво противоречие са някои жени, такива завършват или като пиавици, или като минали половин София, в търсене на донор, а накрая сами... или сами с деца, пак в търсене на донор... абе цял живот си търсят някой да ползват, това е.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker