Комплексира ли Ви това, мъже ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Комплексира ли Ви това, мъже ?
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 10001 пъти
Здравейте!
Извинявам се предварително, но колкото и грозно да прозвучи тук, ще бъда директна във питането си!

Аз съм на 21, от заможно семейство, уча, интересувам се от мода и мога да си позволя скъпи дрехи и вещи. Напълно естествена съм, без никакви корекции, спортувам и много държа на външния си вид.
Възможно ли е момчетата на моите години(и като цяло мъжете) да се комплексират от високия стандарт на живот, който демонстрирам?
Може ли това да ги спре, съдейки само по визията ми, да се запознаят с мен, въз основа на някакви предразсъдъци, че няма как да съм сама или че съм материалистка и т. н?
За мой късмет така съм израснала, такова е и обкръжението ми, но уви не съм намерила партньор за себе си все още.

Държа човекът да е достоен и да има сърце, всичко друго се постига с много труд и постоянство! Ако аз имам интерес към някого, подобно нещо не би ме спряло, затова искам да чуя най-вече мъжките мнения по въпроса.
Благодаря Ви, дано съм успяла да се изразя правилно:)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 100

преди: 11 години, 6 месеца
hash: fa23be7526
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да. Ако аз не изкарвам повече пари от жена си, значи имам проблем. Това би означавало, че съм некадърен. Щях да се притесня доста. Това щеше да ми повлияе много на самочувствието. Бих имал два варианта - или да сменям работата с нещо по-заплатено или да си търся по-бедна жена. Трудно се намира хубава работа без връзки, затова по-лесно би ми било да си сменя жената.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: edb3e34fc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   След като обкръжението ти е такова, търси си гадже, което да поддържа твоя стандарт на живот. Иначе ако е някое момче, с по-малки възможности 100% ще се комплексира и едва ли изобщо ще предприеме нещо. Все пак си е заложено в мъжката природа да са по-силни, а при мъжете първичната сила се изразява в материалните възможности, както при нас жените във външния вид.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 51696a527b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Мацка, комплексират се мъжете много ясно, търси си момче от твоя калибър.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: db4f48034d
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

4.   Опасявам се, че това което демонстрираш и на което държиш е обратното на това, което наистина търсиш.
Познавам човек, който си е изкарал сам и си има милиончетата в банковата сметка, но живее съвсем скромно, благо и отдаден на проблемите и мечтите на другите. Той носи прилични, но обикновени дрехи, купени от Илиенци. Кара стара, но поддържана кола, която обаче му върши чудесна работа. Държи на външния си вид дотолкова, доколкото да не е неприятен за околните. На никого и нищо не демонстрира - ако го срещнеш на улицата, вероятно ще го подминеш. Сърцето му обаче е способно да прегърне целия свят. Няма приятел или непознат в беда, на който да не е помогнал. Сбъднал е мечтите на много хора тихо, неусетно и нентрапливо. Има чудесно семейство и деца, които не са лишени от нищо, но същевременно от тях се изисква сами да постигат целите си в живота, а от материална гледна точка живеят скромно - без маркови дрешки, айфони и лиготии.
Такъв човек нито можеш да комплексираш, нито да впечатлиш с глупостите, които смяташ за свои качества и достижения. Той е в състояние да погледне през черупката ти и да види душата ти. А ако се огледаш в очите му ще се по чувстваш много, много малка и незначителна...

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: d12dcc0b88
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Е, аз пък мисля точно обратното. Мен такива жени ме кефят максимално. Толкова са трогателно беззащитни когато става дума за душа и чувства, че ми се иска да ги прегръщам. закрилям и обичам до безкрайност. Имах такава приятелка - получаваше всичко което иска - образование, дрехи, бижута, автомобил. И всичко това я караше да се чувства все по-неуверена в себе си, колкото и външно да демонстрираше обратното. Дълбоко в себе си знаеше, че дължи всичко на тате (банкер) и се разкъсваше от това. Приемах нейните подаръци само за да и направя удоволстието, че и тя може да дава. Никога не ме е комплексирало това, че жената, която обичам има повече материално. Просто в този момент значение имат само чувствата. емоциите, никога сметките или предметите. Разбира се никога не съм се оставял да нямам пари за букет цветя, клуб или екскурзия, но мисля че толкова всеки може да си позволи. Проблемът е, когато майката не хареса гаджето на дъщеря си, в която са вложили толкова много. Почват се дни приказки, едни чудесии и в края на краищата се получава логичното.
Моят съвет, мила, е да не позволяваш на родителите си да ти се бъркат в личните отношения, защото може така да изтървеш любовта на живота си заради някакви си придобивки.

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 09c7955d56
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   От авторката:

Но. 4 прав си! Но при мен не е показност, на никого нищо нямам нужда да доказвам с това, просто така се чувствам добре в кожата си. Ще ми е страшно трудно да се променя! Смятам, че за да ме хареса някой, на първо място трябва аз да се харесвам.
Как да си купя дрехи, които не ми допадат, да си сменя телефона и като цяло стила си, за да изглеждам по-достъпна? Не е ли важен човекът.. И под най-лъскавите дрехи може да е празно и обратното!
Имам много малко истински приятели, които ме познават и знаят, че съм много повече от това, което се вижда на пръв поглед( и далеч не са от "моя калибър", а хора, които с времето са ми доказали колко държат на мен).
В обкръжението ми, както се досещате, е пълно с хора с нисък морал и липса на ценности, но пък с пари. Заради такива като тях, повечето от които са с възможности благодарение на богат приятел или разни други дейности, като цяло в България като че ли се смята, че всеки по-скъпо облечен човек го е постигнал по не толкова достоен начин...
Но все пак, може би трябва да направя компромис със себе си и да променя вижданията си:)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: db4f48034d
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

7.   Авторке, много ще ти е лесно да се промениш даже - просто се изнеси на скромна квартира и започни да живееш САМО от собствените си доходи. Ама от някаква дейност, която ти си измислила и си развила, не която ти е завещал тате.
Ако искаш, запази си сегашния телефон и дрешките - само след година-две те ще остареят и ще станат демоде, а за нови много внимателно ще се замислиш какви точно ще си купиш - дали такива, които все пак ти вършат работа, не са лукс, но финансите ти ги позволяват, или такива, които на практика са "пари за нищо", но пък за сметка на това си имат марка...
Тогава и ще започнеш да се срещаш с истински хора, които също като тебе са започнали от нулата и са постигнали нещо в живота. Тогава ще познаеш и истинските отношения. А когато усетиш истинската топлина на едно любящо сърце, напълно отворено към твоето, тогава ще изживееш такъв екстаз и толкова много ще се смееш на всичките си глупави дрешки, стил, телефончета и други играчки, че с удоволствие ще се изпишкаш отгоре им и с чиста съвест ще ги хвърлиш в морето.

А ако вашите изпаднат в паника и държат да ти помагат и да ти пращат пари, понеже "ги е грижа" за тебе - събирай си ги в една банкова сметка и не тегли нито стотинка от тях. Пази си ги за пенсия, за дарения или за да помагаш на приятели в беда.

№5, железен си, мен! Само така! Показвай на обърканите душици откъде, аджеба, извира мармаладът...

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 09c7955d56
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Номер 7, благодаря ти за мнението, но си в абсолютна грешка относно това как живея, какво съм постигнала и какви са родителите ми!
Те са архитект и юрист, хора достойни за уважение, които с много труд навремето са постигнали всичко сами!
Най-ценното обаче, което са ми дали, е това че знам много добре мястото си и че всичко е временно, човек никога не трябва да се самозабравя!
Ти си поредният тесногръд човек, който мисли, че благосъстоянието ми ме прави презадоволена, разглезена пикла, която дължи всичко на родителите си, не оценя какво има и няма цели и стремежи.
Аз не живея за скъпи дрехи и телефончета и съм далеч от горе описаното, но иди обяснявай, че нямаш сестра... Истинските ми приятели не са богати, както вече споменах и съм им помагала безброй много пъти. Колкото до благотворителността - и с това се занимавам, активно, с цялото ми семейство от години и ще продължаваме да го правим, докато имаме тази възможност!

Достатъчно отговорна съм и пари на вятъра за глупости не давам, нито ми се предоставя такава възможност. Не ходя по магазините да пазарувам маркови дрешки, просто защото си нямам друга работа!
Най-големите ми инвестиции до момента са в образованието ми и пътувания до различни точки на света, защото искам като се обърна назад, да видя че съм натрупала знания, опит и спомени, а не безполезни вещи.
Явно сгреших като споделих проблема си тук!
Вместо разбиране, срещнах повърхностно мислене и подигравателни подмятания с голяма доза сарказъм, което е обидно и наистина жалко!
Благодаря все пак на тези, които споделиха мнението си по конкретния въпрос. ;)

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 4ad394eb31
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Да, това може да се окаже причина.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 7401154ac7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Авторке принципно си права. Всеки човек търси сродна душа. но въпросът е, че всеки се простира според чергата си и няма как материалното ти състояние да не повлияе на връзката ти. Както когато в едно семейство имат големи финансови проблеми мъжът и жената започват да се карат за пари, така и когато само единия има доста пари, а другия няма баланса се губи. Не знам дали ме разбираш, но просто ще ти е гадно да излезеш с някого с много повече пари, ако не си интересчия или не си наистина много влюбен.


Един мъж винаги иска да може да подсигури жена си. Явно е, че повечето мъже не могат да ти подсигурят стандарта, на който си свикнала, от който не искаш да се откажеш и няма как някой да те вини за това. Но какво ще стане от една такава връзка като ти кажеш: Аз искам да отидем до Тайланд или до Рио де Жанейро на почивка -, а той ти каже, че знае колко ти се ходи но просто няма пари да си го позволи. Естествено ти като го обичаш ще предложиш да му платиш екскурзията, но нито един човек като цяло, който има достойнство няма да позволи половинката да му плати почивките.

Разбираш ли сега какво всички отгоре имат предвид? Просто трябва или ти да направиш жертвата да живееш с по-нисък стандарт и да се откажеш от някой неща или ти трябва да си търсиш мъж със същите финансови възможности, защото иначе няма баланс и човека до теб ще се чувства все едно е некадърник и храненик.
Ана

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: eaaf851666
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Според мен един широко скроен мъж, особено ако изпитва чувства към теб, би ти се кефил и не би се комплексирал. Това с комплексирането е така наречения "балкански синдром"-не могат да преживеят, че жените им са успели и развиват или са развили кариера, започват да им завиждат и се озлобяват. За съжаление такива са по-голямата част от мъжете днес. Аз имах успешна жена до себе си и винаги съм и се възхищавал и съм я подкрепял, радвах и се от сърце винаги на успехите и, и никога това кой колко изкарва не е било проблем, така че.. зависи от човека. За съжаление Бог реши да я вземе преждевременно при себе си и сложи край на нашата прекрасна връзка, но винаги ще я нося в сърцето, мислите и спомените си. Според мен всеки човек на този свят има своята идеална половинка някъде, която рано или късно ще срещне.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: edb3e34fc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке, не слушай тъпи коментари да си се променяла. Какво има да си променяш? ! Защо да не си купиш дрехата, която ти харесва, след като имаш възможност. Защо да не си осигуриш комфорт и лукс слек като собственото ти семейството ти го е осигурило. Няма за какво да се чувстваш виновна. Не ми звучиш като глупаво и разглезено момиче. Само внимавай да не се завърти някой около теб, който да иска да те използва финансово, че и такива мъже има.. и то доста. Успех в любовта и си бъди ти, като продължаваш да се усъвършенстваш и развиваш. Излизай по хубави заведения, подбирай си средата, все ще срещнеш някой, с който да си допадате.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 05c57a238d
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

13.   Авторке, много грозен и невъзпитан подход. Първо искаш мнения (интересно, че само от мъже), след това обиждаш авторите, чийто мнения не ти се нравят. Явно не търсиш мнение, а възхищение. Самият ти пост е пълен с кокетство. Не мисля, че момчетата се "комплексират" от твоя "висок стандарт на живот, който демонстрираш". Може би просто им са омръзнали копията в стил Paris Hilton?

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 2471f8c75f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Преди година, бях в подобна връзка и да проблем имаше. Сега, като погледна гардероба си откривам, че единствените маркови дрехи в него са ми подарък от нея. Това ме комплексира и дори избягвам да ги нося. В случая вината не е твоя. Това, което трябва да направиш е да се движиш с хора от твоята среда.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: db4f48034d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   8, щом взе и квалификации да раздаваш, ясна си ни като бял ден. Изобщо не се чуди защо не ти върви в живота и в междучовешките отношения.
№13 хубаво ти го е казал/а.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: cfd5b442ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   .... до авторката;толкова си наясно с всичко, а що за елементарни въпроси задаваш.... :).... хубава, богата, млада и да не и обръщат внимание точно за това.... :)стига бе, мила.... имаш нужда от ''корекции'' в поведението.... ЗАРА

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 23d1a678b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Не искам да те отчайвам, но мисля, че не материалният ти стандарт ти е проблемът - това, което ги комплексира, е умът и личността ти като цяло.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 09c7955d56
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   15, квалификации раздавам само на хора, които познавам и за които мнението ми би било меродавно. Тук просто отстоявам позициите си, но явно както и да обясня що за човек съм, няма да срещна разбиране, а само неприязън.
А как реши, че не ми "върви в живота и в междучовешките отношения" по това, че в момента нямам приятел не мога да разбера... :(
13, извинявам се, ако в състояние на афект думите ми са прозвучали обидно! Но съм много далеч от образа на Парис Хилтън, камо ли нечие копие... Не страдам и от липса на внимание, нито търся одобрение- който е близо до мен, вече ме е оценил.
Съвсем искрено исках да задам въпроса си, но ето че само от факта, че съм с възможности, вие бързо преценихте колко малко струвам. В крайна сметка всички сме хора и ще отидем равни от този свят, но както и да е... дано имам късмета, да срещна човек, който ще ме опознае заради самата мен и няма да влияе от социалния ми статус.
На останалите мерси много за съветите! ;)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 8f81d4efd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Ами да - комплексираме се! Отговорихме ли ти на въпроса?

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 09c7955d56
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Да, благодаря Ви.

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: b039b921c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Не се тревожи, още си много млада, за да търсиш нещо повече от приятели. И това един ден ще се случи, и когато дойде любовта, тогава всички пречки и прегради, които си мислила за значими-ще паднат. Нали си чела приказката "Цар Дроздобрад", където принцесата се влюби в "бедния" си съпруг по време на трудности и изпитания, а накрая се оказа, че всъщност той е царя. Просто искаше да и даде урок, да я накара да забрави лошия си нрав и поведение. Или, искам да ти кажа, че с времето, ти сама ще разбереш с кого, как и защо да бъдеш. Има и друго, не приемай живота си до тук за даденост, никой не знае в кой момент нещата ще се извъртят на 180 градуса и ще трябва да видиш и другата страна на медала. Поеми в душата си малко смирение и да-слънцето грее за всички еднакво. И в края на писанието си, да вметна, че самочувствието е хубаво нещо, всеки трябва да го има, но преди всичко за това, което сам е постигнал с труда, уменията и познанията си. Пожелавам успехи по пътя!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 327290be05
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Пак №13: Авторке, пишеш и се преповтаряш, че си била ерудирана. Ако допуснем, че също и от обективна гледна точка това е факт, то тогава е много неразбираемо защо пишеш неща като "но ето че само от факта, че съм с възможности, вие бързо преценихте колко малко струвам. " Въз основа на какво стигаш до заключението, че само ти си "с възможности", а всички други ги нямат? Никой не е преценил тука, че "малко струваш". Просто има различни мнения по въпроса ти и би трябвало да проявиш толерантност към тях. Възприеми ги като обогатяване на твоята гледна точка. Ние не се борим тука, така че не е нужно да "отстояваш позициите си". Защо си внушаваш, че "както и да обясня що за човек съм, няма да срещна разбиране, а само неприязън"? Нищо обаче не ни обясни, само се повтаряш за финансовото състояние и то не твоето, а това на родителите ти. Спомни си умната поговорка (по скоро народна мъдрост) "Скромността краси човека".

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 42957f630d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

23.   Ще ме извинявате, ама много грозно се нахвърляте върху момичето и то без никаква причина. Забележете колко грамотно е написала всичко, поне по това може да се познае от раз що за стока е един човек, без дори да го познаваш и дори да си го виждал, какъвто е случаят тук.

Колкото до самият въпрос, принципно самото поведение издава всичко. Когато видя добре поддържано момиче, първо наблюдавам маниерите й, начина, по който общува с останалите, цялостното й поведение. По този начин си изграждам една бегла представа горе-долу какъв е човекът и след това вече си решавам какво да правя, съдейки по това. Дали от едно момиче лъха класа или курвенство лесно се вижда, независимо как се облича.

Рядко обаче ще срещнеш мъж/момче, което не би се комплексирало в подобна ситуация, в която жената/момичето е човекът, даващ скъпи подаръци и т. н., така че наистина по-добре си търси някое по-заможно момче. :)

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 0d7c6bc7ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Понеже разговорът се завъртя около жизнения ти стандарт, следва да се отбележи, че все пак зависи как го демонстрираш — с огромни черни очила с D&G отстрани, два пръста пола, деколте до пъпа и небрежно подмятане на iPhone по масата в кафенето или някак по със стил и мярка. И за двата влака има пътници, но за втория са по-малко :) Имай го предвид и спокойно изчакай да срещнеш някого, който цени стила и добрите маниери у една жена — ако мислиш, че ги имаш.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: b190de27ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Здравей, Авторке! Радвам се на момичета като теб, които имат и възможности и стил, класа и образование. Просто показвай го и много внимавай, защото има страшно много ИМАНЯРИ и комплексари. Не бързай да хванеш някой, а когато стане това- внимателно му прецени акъла, позата, действията, намеренията ако е с по- малък стандарт. Каквам го от опит. При мен/нас стандарта е сходен с твоя. Аз също има момиче може би на твоите години е... намери си иманяр с Голяяямо самочувствие, без покритие и дървен философ. Отгоре на всичкото гледа да я отдели от нас с баща й- защото това му е изгодно. Да ползва облагите, да манипулира, че така се чувства не на място, да държи да се чувства мъж, като плаща по заведенията, когато сме заедно някъде- макар и мноого рядко. Каква е разликата, дали аз ще платя с моите си пари или баща й или ще му дам парите в къщи на масата и после той да се прави на Биг-Бос е бос е, но не биг, че ни води на заведение. Така и така му се дават. Така, че внимавай!!! И ние сме родители с една дъщеря, която за нас е целият ни живот. Винаги ще сме зад нея, Винаги! Моля те Внимавай!!!

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 63bb0ff8d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   22, толерантна съм към всякакви мнения и се опитвам чрез тях да намеря грешките в себе си. Колкото до личните ми доходи - работя само от година и съм в самото начало на кариерата, която имам за цел да изградя. Семейството ми ме е издържало през всичките години до сега, както предполагам и повечето хора на моята възраст.

23, благодаря ти:)

24, определено "със стил и мярка". Винаги се съобразявам с това по какъв повод ще нося дадена дреха и дали е подходяща за мен. Ако една жена е с просташко поведение и парадира целенасочено с вещите си или й липсват елементарни обноски, то тя не може да се нарече дама. Аз се старая се да бъда такава, а и работата ми го изисква;) Но наистина не знам до колко това се оценява:)

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 34b25e0301
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

27.   Божее, колко много комплексари са изсипали злобата и завистта си. Авторката много добре, правилно и грамотно се изразява и ибояснява, но веднага се намериха куп комплексари да и обяснят колко е зле... Нямам думи..

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 398eb2f96c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Бих те загледал на улицата, но нищо повече.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: f78f983790
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   Здравей, момиче. От постинга ти разбирам, че си възпитано момиче от интелигентно семейство с финансови възможности и е нормално да търсиш любов, която да не те поставя извън средата на която си свикнала. Подхождащ идеалистично с очакванията си за достойно момче, което да има сърце, но за да го срещнеш, може би трябва да е някой подобен на теб. Да разполага със средства, поради което да приема за нормален твоя стандарт и да не обръща внимание на тези подробности, а на това какъв човек си, какъв характер имаш и дали си с добро сърце. Проблемът е, че живеем в свят, където повечето хора са оскотяли и такъв стандарт като твоя се набива на око, поради което хората или се комплексират или ти завиждат. Това е на пръв поглед преди да имат възможност да преценят що за човек си. Връзка с момче от по-скромно семейство също е възможна, но крие предизвикателства.

Ако си с такъв, старай се да бъдеш по-скромна и да не парадираш с това, което той не може да си позволи. Но може да ти писне и да се откажеш по някое време да живееш в самоналагани лишения при положение, че можеш да живееш по-добре. Най е лесно, когато сте подобни. Тогава няма да се забелязват между вас самите тези неща, които за околните приличат на лукс, а за тебе и въпросният бъдещ твой приятел са нещо нормално. За съжаление в едно богато общество не се забелязва, че някой има малко повече от някой друг, докато в България това е стряскащо. Желая ти от все сърце да срещнеш любовта в момче от така да се каже "твоята черга" с твоите възможности и интереси! :)

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 455c01d48a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Аз съм беден, но не ме бърка. Мога да те зема, ама почти нищо не мога да ти дам. Да приемем обаче, че ме харесеш, тогава какво следва?

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: b190de27ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   Успех, Авторке! Не обръщай внимание на злобните комплексари! Това, че ти имаш и е постигнато от семейството ти с ум и труд- трябва да те гордее. Тези които нямат да се постараят да имат- да поучат, да се постараят да се вградят в подобна среда- без да обвиняват родителите си или другите за незгодите си. Те да слижат началото! Винаги има начало и то е трудно, дори да не стигнат до това ниво, ще са по- добре от сега и няма да са толкова злобни и нападателни.

Малко по- горе казах, че сме в сходно материално положение с теб, имаме всякакви познати- дори и циганин изслушвай, защото не се знае, кой и кога с изказването си ще се изкаже доста умно и ще ти даде съвет. Ние също имаме близък и то доста близък, който имат доста в сметките си, но ходи облечен като отрепка, кара куротресина и то не винаги, в дома си има климатици, които пуска от време на време, но той си е такъв, ходи по света и го викат доста често на техни разноски за съвет, има прекрасно семейство. Не харесвам начина му на живот, но е мозък, а такива мозъци са си малко луди. Никога и по нищо няма да го познаеш или да му обърнеш внимание- паричките са в банките. Хубаво е че и децата му са страшно свястни, възпитани и умни. Едното детенце/за мен е дете макар на 22г. / и то е тръгнало по пътя на баща си. Преди няколко години ни представи пред света в същност вече и за него се знае- и то е гении, но това не означава, че ти трябва да се обличаш по същият начин. Не само парите определят начина на поведението, а и интелекта, образованието, възпитанието, средата на семейството, начина им на придобиване и професията. Това не важи за гиниите, за фолка и престъпността- другото си личи. Така, че само комплексарите и безцелните ще бягат от теб. Някой иманяри ще се завъртат около теб, но гледай да ги познаеш, а ти просто избирай и търси себеподобни! На такива като моите познати- това няма да им направи впечатление, на хора с цели в живота също. Умната и с акъл подбирай приятелите си и гаджето си! Успех ти желая от сърце! Както и уважавай и цени това, което са ти дали родителите, като ум интелект, обич, образование, среда, възпитание- а си личи, че имаш всички тези качества! УСПЕХ!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 63bb0ff8d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Благодаря на всички, които изразиха положителни мнения по темата:)
30, ако чувствата ни са взаимни и знаем как да се държим един с друг, нещата ще потръгнат сами. И да, всеки ще направи компромиси, което е нормално във всяка връзка.
Никога не бих накарала мъжа до мен да се чувства неудобно, подарявайки му скъп подарък или водейки го на твърде изискан ресторант, който не може да си позволи.
Това ще е подигравка от моя страна.
Не искам някой да ми плаща сметките, нито аз мисля да ставам подаятел - това са грозни крайности.
Взаимно ще обогатим кръгозора си и всеки ще успее да види и другата страна на нещата, ще си помагаме, с каквото можем и ако се подкрепяме, различията ще се изгладят.
Ако кажа още, ще говоря наизуст - нека първо ми се случи:)

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 9e1bd72959
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Досега имала ли си приятел?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 63bb0ff8d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Да;)

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 9e1bd72959
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   А правихте ли го?

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 154f3cf1ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Държа човекът да е достоен и да има сърце, всичко друго се постига с много труд и постоянство!
Да, съгласен съм.
Аз съм пич, който не е бройкаджия.
Обичам флиртове, но си подбирам жените с който преспива.
1-3% от хората в света нямат комплекси

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: b9d86b10e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

37.   Хайде, всички с различно мнение са "злобни комплексари". 27/31 това опит за образуване на "елитна групичка" ли е? Направо се възхищавам, как бързо оцени материалното положение на всички писали тук и реши, че сме бедни и злобни. Вземи се поучи от скромните богати хора, които описваш. 13/22 хубаво го е писал(а). Скромността краси човека. Авторке, началните ти постове са малко надути и кокетни, но колкото повече пишеш, толкова повече симпатично се четеш. Възпитано, умно младо момиче, което се и извинява, когато трябва. Виждаш, че хората имат различни мнения, някой се комплексират, други не. Мога ли да попитам какъв е повода за твоя пост? Харесваш някое момче и то се държи резервирано? Нашите момчета са на 22 и 18. Много се притеснявахме, да не би да харесват момичета тип "копие на Paris Hilton или Kim Kardashian", и измъчват малки кученца като украшения. Радваме се, че не е така. 24 хубаво го е наисал. За всеки влак има пътници.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 1c62ccf51d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

38.   36 как го изчисли? Аман от умници (с комплекси) Комплекси имате вие българите, които тънете в мизерия...

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 6305878f41
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   До авторката - имаш ли сестра брат? Голямо ли ти е семейството дет се вика?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 63bb0ff8d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

40.   35, преди 4 месеца приключих 3 годишна връзка - с единствения ми сексуален партньор до момента и първата любов:).. да, късничко го направих по днешните стандарти, чак на 18, тъй като не се чувствах готова преди това и не съжалявам за избора си. След това си наваксах подобаващо:))
Причината за раздялата ни е възрастовата разлика от почти 9 години, която си оказа влиянието.
През последната година той настояваше да заживеем заедно, да се оженим, дори да имаме деца... което за едно момиче на 20 си е страшничко. Мислех, че е нещо моментно, но го беше обсебила тази идея. Въпреки опитите от моя страна да му покажа, че имам нужда да порасна за такава сериозна стъпка, той не ме разбра. Взаимните ни очакванията не се оправдаха и всичко приключи по-най естествения начин. Сега аз уча и работя в София, а той разширява бизнеса си в чужбина. Чуваме се и се виждаме винаги, когато можем, защото той е и най-близкият ми приятел... но всеки пое по пътя си:)

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 63bb0ff8d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   39, да, имам по-голяма сестра, омъжена с две деца:)

37, поводът за поста ми беше от породен от една книга, на която бях прочела само синопсиса. Тя е част от поредица на темата богатство-бедност, нещо в стил Робърт Кийосаки. Тогава импулсивно влязох тук и написах каквото ми беше на ума... Но наистина не съм от този тип мадами с кученца, руси изкуствени коси и тонове грим, деколтета и токове. Хайде като съм започнала, ако трябва да се определя като стил и визуална прилика с медийна личност, това са главно Виктория Бекъм/Ева Лонгория

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 6305878f41
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   Стандарти, късничко, наваксване? По твоята логика някои/я на 20 дет не е омърсен/а :p, ще излезе че е ненормален нестандартник. Не очаквах такъв отговор честно казано, предполагам и ти не очакваше, че така ще ми отговориш, ама някак стана... М/у друтото, случайно да си от Варна?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: fa76873515
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

43.   Здравей, авторке!

Ще ти споделя и моето мнение. Аз съм на твоята възраст, обикновено момче от обикновено българско семейство. Не считам, че "демонстирането на висок стандарт на живот", би ме "комплексирало" по някакъв начин, ако си ми направила известно впечатление и бих искал да се запозная с теб. Но съдейки по всичко, което си написала, по-скоро би ме отблъснала от пръв поглед. Познавам и други жени в твоето положение и винаги са ми правили неприятно впечатление. Струва ми се, че такива като вас нямат сериозни интереси, откъснати са от реалността и се отдават пълноценно на "мода" и забавления, а работата и учението им, често е една фасада. Всеки е различен, не казвам, че и ти си такава, но като цяло, макар да си запазвам правото да съдя за всеки човек индивидуално, съм леко предубеден към млади дами от богати семейства в България.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: e20300764e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

44.   Изумен съм как правите момичето на пух и прах, все едно не сте били на 20 и не са ви се блъскали поредици въпроси на който няма кой да ви даде отговор от всички близо 40 поста само един май е нормален тук #23. и еваларка!!! Аз се присъединявам към него и сматам, че ако наистина имам интерес към някоя жена няма да ми пречи нищо освен нейното собственно мнение...
Не обръщай внимание на думите мила моя, просто бъди себе си и бъди щастлива!!!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 4e0d4a9464
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

45.   Тук е 37. Благодаря за отговора. Бих искал само да избегна недоразумения. Аз писах "колкото повече пишеш, толкова повече симпатично се четеш. Възпитано, умно младо момиче, което се и извинява, когато трябва". А сега и разбирам, че явно си красива, изискана и стилна плюс това явно разумна (правилно решение по въпроса за семейството). Бъди вярна на себе си (това явно си). Другото всичко ще се нареди. Нашите момчета също са на мнение, че различно материално положение не би ги спряло да се запознаят и излизат с добро, възпитано и стилно момиче (не зависимо кой е с по скромни финанси те или тя). Желая ти от сърце щастие и късмет.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 6305878f41
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

47.   И как разбра, че е красива и впрочие? Телепатия?

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 05ea8ecb51
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   Аз като жена на 30 години, но все още възприемаща се като момиче, мога да споделя моя опит. Аз не съм богата, но моя приятелка е. Семейството е богато. Омъжи се за момче, което беше по бедно дори и от мен. Прибра го в къщата на родителите си отделени на 3тия етаж - богата, заможна, голяма къща имаха и жена която чисти, момчето полека лека започна да се комплексира. Тя искаше той да работи в семейния бизнес - верига хранителни магазини в среден провинциален град. той не искаше. Той искаше да си направи собствен бизнес. Накрая момчето си направи - собствен бизнес - билярден клуб. Той не е образован, няма висше образование, работил е като сервитьор. Билярдния клуб изкарваше някакви пари, но недостатъчни да я издържа. Тя и нейното семейство настояваха той да започне да помага на семейния бизнес. Момчето не искаше, противеше се. Приятелите му все го бъзикаха, че той е мъж под чехъл. Това него го комплексираше. нейните родители продължаваха да го подбутват да помага в семейния бизнес, тя също - тя самата работи в бизнеса. Той помагаше, но от време на време и все по рядко. Родиха си дете. Детето получи здравословни психически проблеми. Тя се възмущаваше, че той не се опитва да помогне на нея и детето по никакъв начин - нито морално, нито материално. Оплакваше ми се, че домът и го бил обърнал на хотел, ... само ядене, спане, фитнес и приятелите. Оплакваше ми се, че омесил парите на семейството със парите от собствения бизнес, че вкарвал нещо, но никой незнаел колко взимал. Не давал отчет на никой. От това май и родителите и се оплакваха, постоянно я тормозеха, че момчето бил такъв, бил онакъв, че не помагал, че бизнеса му не носел никакви пари. Оплакваше ми се, че я обиждал на изрод по улиците и пред приятелите му, че не я защитава пред приятелите си Покрай болниците в чужбина, бизнесът и натякването... нервите и не издържаха и започна да го обижда една вечер - на мишка, некадърник, че семейството му за нищо не ставало и т. н. т... той се озлобил още повече, неговите нерви не издържали и той започнал да я бие докато била с детето на ръце. Накрая тя му изхвърли дрехите и го изгони от тях си. Сега са разделени и се чувства супер спокойна тази моя приятелка. Работи си, гледа си детето и й търсим гадже, за предпочитане успяло момче с дете. Не и липсват охажори, сексът го набавя от интернет, по хотели с различни мъже - в общи линии върти 2-3ма едновременно, като си делят хотелите. А ако момчето е по бедно, но е добър в леглото, тя покрива сметката. Не се е развела със сегашния си. Но и това ще стане - мисли да го направи като срещне, некое по стойностно момче. Сега гледа, по богати момчета, да са образовани поне. Пак чрез интернет комуникира с тях, но не избързва със секса. Търси да изкарват по добри доходи и да я уважава, нея и семейството и. Незнам прецени си ти. Моят съвет е - търси си момче от твоята черга. Ти трябва да бъдеш влюбена в него, не той в твоите. Живей живота си да бъдеш щастлива - имаш, харчи. Бягай от комплексирани мъже. Трябва да живееш с мъжа, защото му се възхищаваш и се гордееш с него, а не защото го съжаляваш и очакваш, че той ще се промени. Не се жени за мъж уж с потенциал, който евентуално ще развие ( я го развие, я не). Жени се за мъж с вече развит потенциал. Това е за сега от мен. - Sladuranka-kalpazanka :)

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 973b410563
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

49.   Това със "закъснението" и "наваксването" ми прозвуча малко курвенско... Все едно незнам...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 6305878f41
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

50.   48 - значи, ако един мъж не е с висше той е необразован? Блондинка ли си за измежду другото или избиваш комплекси, че ти нямаш висше? Хлапакът се е правил на интересен, това е било всичко. Благодарение на това, тази жена сега е станала чиста к. рва.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 9c38ddd425
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

51.   Много точен коментар номер 50

 
  ...

1-50 от 100
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker