Между гаджето и "просто приятел" - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Между гаджето и "просто приятел"
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 2750 пъти
Здравейте,
Аз съм момиче на 21г.
Искам просто да разкажа нещо, което ми тежи. Имам връзка от няколко месеца с добро момче от добро семейство-Н. С него се запознахме на неподходящо място пред доста голяма част от моите приятели и познати, както и бившият ми. Беше любов от пръв поглед-просто се влюбих в него и нищо друго не ме интересуваше. Започнахме да излизаме и за близо месец аз се запознах с родителите му, приятелите му и дори по-далечните му роднините. Съответно и аз го запознах с нашите, част от моите приятели и т. н.
За много малко време и двамата се допуснахме много близо един до друг. Всичко беше перфектно. Но още в началото, аз го предупредих за двама мои приятели-мъже, вече реализирали се и с около 10-тина години по-възрастни от мен, че сме близки, излизаме, НО САМО като приятели. Той каза, че няма проблеми, тъй като и той си има приятелки-жени към които НЯМА нищо повече от приятелски интерес.
Така времето си минаваше, всички ни възприемаха като двойка и всичко беше почти перфектно. Няма да изпадам в подробности как бившата му и моят бивш се изяждаха от яд и злобееха, как се опитваха да ни правят номера-неуспешно.
Един ден и двамата си коментирахме как изведнъж сме се анти-социализирали, как много рядко вече някой приятел се сеща за нас и ни търсят само, когато имат изгода от нас.
За мен това е нетипично, защото въпреки, че съм възпитана да не тормозя и досаждам на хората, винаги телефонът ми е звънял и са се сещали различни хора за мен, но са искали просто да ме видят, защото им е приятна комананията ми.
Преди няколко дена, и двамата с Н. нямахме пари и решихме да си останем вкъщи(и двамата живеем с родителите си). Разбрахме се да се чуем по някое време. Така се получи, че баща ми го нямаше и бях с майка си. Вечеряхме, говорихме си и видях, че един приятел П. ми е звънял 3 пъти. Много се зарадвах, защото ми се излизаше и се разбрахме да ме вземе от нас и да пием по нещо.
След като му затворих обаче, започнаха едни съмнения дали да се обадя на гаджето си и да му кажа, че ще излизам. Нямаше да му стане приятно, щеше да мрънка и да ме изкара, че съм му изневерила. Както и да е, не му се обадих. Оправих се, и излязах с П.
Към 10. 30 Н. ми звънна да ме попита какво правя и аз му казах, че съм с един приятел навън. Той откачи и ми каза след 15 мин да изляза пред заведението. След 15 мин. излязах и той беше побеснял. Направо беше откачил! Попита ме какво правя там и ми каза, че "много добре съм се облякла".
Казах му да не прави сцени и да влезе и да се запознае с П. Аз не го излъгах, че съм с колежки или приятелки. Исках да бъда честна с него. Той никога не е показвал, че е ревнив и аз не мислех, че ще предизвикам в него такава реакция. Както и да е... той се качи в колата и си тръгна, а аз се върнах и казах на П. че Н. ме е скъсал. П. ми каза да не приемам толкова трагично нещата, а аз му отговорих, че искам да се прибера.
В този момент, П. ме попита дали гаджето ми пуши, защото ме чакал пред заведението. Аз излязах, а той не искаше да говори с мен, нито да ме пусне в колата.
После П. излезе и му каза на Н. да не прави сцени и да не се караме, защото всъщност... нищо не е станало и се познаваме от години.
Н. ме закара до нас и ми каза "свободна си! " Аз си тръгнах, а той отпраши с 200. Помислих си, че това е последният път, в който ще го видя. Говорих с нашите, те ми казаха, че съм свободен човек и не съм длъжна да се обаснявам и това не е изневяра или предаване..
Н. ми беше звънял 10 пъти, и дори смс беше пуснал. Той ме чакаше пред нас и ми каза, че съжалява, че си е изпуснал нервите. Аз се опитах да му обясня, че съм свободен човек и дори нашите не ми държат сметка. В крайна сметка се разбрахме, но аз усещам, че той се чувства предаден. В началото на връзката ни аз бях по-влюбената, аз правех милите жестове, аз му казах първа, че го обичам. Но в момента сякаш нещата се променят и той ми показва по-често чувствата си. Опитвам се да му кажа, че е време да порасне. Не може да си позволява такива детски сцени да ми прави пред хора, които приемам за близки и познавам от години...
Какво мислите-дали не постъпих честно спрямо него и това го е провокирало към такива действия или просто не съм длъжна да му се обяснявам за всяко мое действие?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: fbedb0f6e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз мисля, че не си постъпила честно. Съжалявам.
Мисля също, че разните ти приятелчета-мъже имат скрити намерения към теб. Като порастнеш ще разбереш, че „просто приятели“ няма между мъж и жена. Ако един мъж е хетеросексуален и ти се обажда 3 пъти, за да се видите - значи има едно на ум. Това не значи, че съвсем трябва да прекъснеш контакт с приятелите си, но в случая например би било редно да се обадиш на гаджето си и да го поканиш да дойде с вас. Ако той откаже (защото няма пари) му казваш - Ок, ще излезна за малко и до.... се прибирам у дома.
Не си свободен човек щом си се обвързала с мъж. Или си свободна, или си обвързана - средно положение НЯМА!!! Един ден, ако се омъжиш, ти така ли смяташ да го караш?
Така ли се държат родителите ти един към друг?
Майка ти излиза ли с други мъже, докато баща ти си стои у дома? Те „свободни хора ли са“? и ако е така - имаш много странно семейство, съжалявам!!! Така нормална връзка и семейство няма как да просъществуват!!!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: fabfc38ed8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Мисля, че проблема е, че си казала, че няма да излизаш, а си го направила и то сама с друг мъж. Реално нищо толкова не се е случило, но в очите на приятеля ти ти си излязла с друг мъж късно вечерта, след като си казала, че нямаш пари и ще си седиш у дома. Не мисля, че е толкова до П. , колкото до това, че си излъгала приятеля си, че ще си стоиш у дома.
Жена съм и ако приятелят ми ми свърти такъв номер сигурно ще ми е доста гадно, че просто не ми е казал. Защото на момента надали ще си кажа, че и той не го е очаквал. По-скоро ще си помисля, че се оправдава, за да не ми каже, че просто не му се е излизало с мен. Не знам, това ми е мнението. Поговори с приятеля си и го успокой малко. И той има някаква вина, че е реагирал толкова инстинктивно, но все пак и за това му поведение трябва да има някакво логично обяснение. Но и ти не си невинна.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 441fb87ab2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей, преди 10 години имах абсолютно същата случка. Тогавашната ми приятелка направи същия номер и аз се почувствах предаден защото неможахме да намерим парици да излезем двамата, но иначе за приятели се намират. Скоро ми се случи подобна случка само че аз бях от другата страна. Излязохме с една приятелка на по бира. Мъжът и знаеше за това(с нея се познаваме повече от 15г, а с мъжа и от 2-3)обаче така се улисахме в разговори че се пребрахме малко по късно към 11 часа вечерта. Скара лисе защо не сме се прибрали по рано и т. н. Почувствах се много гадно, че заради мен трябва да се карат. Така че пак разбрах, че това нее правилно дори и мажът ти да знае с кого излизаш винаги има едно червейче което неспира да чопли душата му. Айде късмет и дано се оправите

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e2e25be37d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съгласен съм с номер 1 ти ако беше на мястото на приятеля си той да излезе с някво момиче и да не ти каже как ще се почувстваш а и много ясно че тоя иска да те чука приятелство между мъж и жена няма да знаеш!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e2e25be37d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Съгласен съм с номер 1 ти ако беше на мястото на приятеля си той да излезе с някво момиче и да не ти каже как ще се почувстваш а и много ясно че тоя иска да те чука приятелство между мъж и жена няма да знаеш!

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 5bfb69bcdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Виж, по грешен начин разбираш свободата си. Не мисля, че приятелят ти би се разсърдил ако беше излязла с момче приятел, но при други обстоятелства. И също така, подкрепям коментар 1 относно това, че мъжете почти винаги имат скрити намерения. Може този твой приятел да не се е надявал да се случи нещо точно този път, в който сте излезли, но да се надява принципно, пък и ако излиза и с много други момичета, все в един от пътите някоя ще му върже.
Така че можеше да излезеш например в компания с момичета и момчета и този твой приятел да е измежду тях, или поне да бяхте излезли през деня. Или пък да беше викнала и твоето гадже, а най-малкото, което можеше да направиш е просто да му съобщиш, че ще излизаш с приятел, но ти дори това не си направила. Аз мисля, че гаджето ти е имало право, и най-вероятно не е някакъв луд ревнивец, но във въпросната ситуация не си постъпила честно.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: b0ed183cab
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   може да има приятелство между мъж и жена но това приятелство може да прерастне в нещо повече - защото всички условия за това са на лице.
Приятно ви е да прекарвате време заедно отношенията ви са чисти както в любовта - остава само привличането такова каквото може да бъде между мъж и жена.
И ако ти си красиво момиче приятелят ти с право се притеснява да излизаш сама с необвързан хетеросексуален мъж който на всичко отгоре му е приятно да общува с теб - все пак се познавате от много години нали? Мислиш ли че никога не е мислил за секс с теб най-малкото и той няма да е виновен ако го е правил - защото това е в мъжката природа - като животински инстинкт.
Но ние сме хора и можем да контролираме инстинктите си
а когато един мъж е влюбен за друга неможе да помисли дори - но ако този тип е необвързан и ти си привлекателна за него - работата е ясна :)

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: f87b556977
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Ами, поставила си го в неловка ситуация.

Излиза, че когато Н. няма пари да те изведе някъде ти го режеш и излизаш да се забавляваш с П. И то без предупреждение.
Не е толкова до ревност, колкото до поставяне на твоята лоялност към него под съмнение.
А, повярвай ми, човек може да е нелоялен към половинката си дори да не му изневерява.

Аз на негово място бих си казал "Абе, веднъж да нямам пари и тя си намира друг на секундата...Ами, утре, ако заживеем заедно и си загубя работата тя дали няма да се пренесе при Х. на момента?"

Естествено си свободен човек. Обаче, ако уважаваш Н. му дължиш поне предварително обяснение, за да не изглежда двусмислена ситуацията.

Драмите си ги предизвикваш сама. Ако бъдеш искрена и открита няма да има драми. Стойностната комуникация е изключително важна, без нея няма как има пълноценна връзка.

А от опит мога да кажа, че ти ако беше сигурна, че между теб и П. има само чисто приятелски отношения нямаше да имаш проблем с това да кажеш на приятелят си, че ще излизаш с него.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker