Уморена съм от скандали и проблеми вкъщи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Уморена съм от скандали и проблеми вкъщи
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 4224 пъти
Здравейте.
Искам да споделя моята история тук.
Омъжих се на 18 год., сега съм на 22 и имам дете на 3 год и половина. Със съпруга ми сме заедно от 6 години. Но както сигурно се досещате нещата не вървят изобщо. Преди да разбера, че съм бременна, се бях запознала с друг и мислех да се разделяме, но когато разбрах се върнах при него и се оженихме.

Много различни хора сме, по4ти нямаме допирни точки, караме се много често. Единственото му хубаво качество е, че е трудолюбив и се грижи финансово за семейството си. Но до там.... писала съм няколко пъти в темата "не иска секс с мен" тъй като, правин все по рядко, той няма никакво желание и все се измъква с оправданието, че е изморен.

Ок секса, ще го преглътна на 2 месеца веднъж. Но я няма нежността, ласките, пламъка в очите, няма дори уважение, от това най-ме боли. Разорачарования много. Един-два пъти в седмицата излизам на по кафе с мой приятели от училище сме заедно с тях.

И един слънчев ден се запознах с НЕГО. Мисля, че вече след 1 седмица общуване с него се влюбвам, мисля постоянно за него. Знам, че е още мн рано да говорим дори за изневяра, но съм сигурна, че ако се отдам на тази тръпка сигурно ще се случи-толкова съм зажядняла за внимание и ласки, нежност. Постоянно ми пише във фейсбук, снощи бяхме на кафе, постоянно ми повтаряше колко съм красива... Но това не е единствения проблем. Момчето, с която бях преди да разбера, че съм бременна и да се върна при съпруга ми, е приятел на момчето, с кеото се запознах сега и в очите на всички сиг изглеждам като лека жена, макар, никой да не знае нищо, но усещат искрите междунас. Аз постоянно го търся с очи, много ми е приятно с него.

Какво да правя да се впусна ли в тази авантюра, макр да знам че мн бързо се привързвам.

Та случва се това, от което най-много се страхувам, че ще срещна някой който ще ме накра да се чувствам желана и щастлива. Защото сега съм изморена от скандали и проблеми, изморена съм от негативизма на мъжа ми....

Това момче не излиза от ума ми...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: 242f872ac4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Така е ! Винаги когато се появи този ТОЙ, винаги се сещате че сте се "уморили" от нещо си, осъзнавате че сте страшно различни и че нямате допирни точки със човека с който живеете. Разбира се не пропускате момента да кажете, че предимно партньора ви е виновен за това развитие, а вие сте жертвата.

До тук добре, както се казва, времето намества нещата, точно както трябва да бъдат. Обикновено развоят в такива случаи е следният:
Зарязваш съпруга си, защото как така си могла да го търпиш толкова много, след което оставяш това 3 годишно дете предимно на грижите на родителите ти, след което се отдавате на диви и необуздани моменти с ТОЗИ. След време с ТОЗИ обаче, трябва да задълбочите отношенията си и тук има 2 варианта. Човека се усеща че не иска жена с дете, при положение че има толкова много "незаети". Другият вариант е да те обича и да иска да бъде с теб. Разбира се тъй като сте млади и глупави, нещата ще стигнат до същия момент, в който ще се появи друг ТОЗИ, който да трябва да ти запълва вечните недоволства,празноти и скука.

За това дано много твои набори прочетат историята ти, за да разберат че ранният брак в голяма част от случаите е страшно голяма грешка и то не заради теб и човека до теб, защото вие това си заслужавате и надали можете да се надхвърлите умствено, а заради детето, което ще поеме абсолютно всички негативи от вашите взаимоотношения. Разбира се ти ще се самонавиеш, че по-добре детето да живее отделно от родители, които се карат и които нямат "общи допирни точки" , но дори тези оправдания, няма да могат да бъдат обяснени на това дете, нито ще може да запълни своите емоции заради простовати обяснения.

Изобщо написаното от теб се сеща толкова често, че можеше да не пускаш тема, а да прочетеш някоя от старите истории. Даже вече едва ли на някой тук му правят такива "схеми" впечатление. Толкова много оправдания, толкова много жлъч и обиди към човек, с който си живяла толкова време, че чак те съжалявам. Не си се научила да уважаваш, не си се научила да поемаш отговорност за действията си, а най-лошото е, че едва ли някога ще научиш за всичко това. И като една от многото които не притежават добродетели, морал, възпитание и уважение, ще срещнеш точно това, което си пожънала, а именно много хвърчащи мисли, много празнота, самота и привидни емоции.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: a0c64ca7b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Еми хубаво е човек да премине през 10-15 СЕРИОЗНИ връзки, преди да реши да се задоми, а не да се хвърля на първата...
Аджамии сте - това е проблемът.
Отдавай се - къде ще ходиш! Ако не е сега, то след година ще е! Ако не е с него, с някой друг ще е! То сърцето, пък и котето, си искат своето... да не мислиш, че можеш да ги заключиш и да им заповядаш да не обичат.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 7ab3caaaec
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Не, това не те прави лека жена! Голяма грешка е да живееш с някой, с който не си щастлива. Говори с мъжа си кажи му от какво се нуждаеш, и ако продължава да се държи така няма смисъл да живеете заедно. Може пък да ти провърви късмета с друг. Не се притеснявай от хорските мнения. Няма да си първата нито пък последната. Успех!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: bd97ee69c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Яхай вълната! Ни един мъж не заслужава да си отдадена само на него през целия си живот. Прилагай мъжката философия - повечето от тях си имат постоянна партньорка, но това не им пречи да пробват и други. Без да ги интересуват децата. Рано или късно ще се окаже, че той отдавна е намерил ОНАЗИ, голямата любов в кревата, и ще те разкара или ще си кара паралелната връзка заедно с брака.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: ffa1fc4679
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Странно.. въпреки острия тон на коментар номер 1 съм съгласна на 99% с него.

1% е това за децата. Но темата е дълга и широка и най-вероятно сме на едно мнение, а просто за целите на коментара си, се е изразил по начина, по който се е изразил.

И все пак съм малко идеалист и вярвяам, че хората могат да отворят очите си и да започнат да живеят осъзнато.

та до авторката: Майната му на моралните обществени ценности и тинтириминтири. Въпросът не е, че си влюбена извън брака, не е дори в това, че ще си легнеш с този или със следващия човек, който ще те влюби. Въпросът е, че трябва да се замислиш за едни малко по-други неща от това, че те сърби между краката. Липсата на секс, ласки и разбирателство, разбира се4 - избиват нанякъде. Но ти не решаваш проблемите си - а бягаш от тях, посочвайки удобно виновника за всичко, това чудовище - съпруга ти.

Когато не се разбираш със съпруга си, не го обичаш и така нататък, не би следвало да висиш във фейсбук като 13 годишните и да си търсиш не4що за "таковане" (така де.. обичане), а да превъзпиташ малко себе си, да си преосмислиш живота. Да прецениш дали искаш да изграждаш с човека до теб общо бъдеще. И когато се изясни взетото решение да пристъпиш към действия. Да последват множество разговори, разбирания, договорки, сетне да устриоте, заедно със съпруга си живота си така че детето ви да не страда. И чак после, когато си наясно със себе си и около теб всичко е подредено и чисто да започнеш да търсиш точно онзи ТОЙ, който ще плени душата ти.

Изневярата и така нататъка.. нито ще осъждам, нито ще се правя на ущипана, че не съм била участник в подобна каша. Просто не е решение, а бягство.

Умната и дано се справиш, дано намериш решението, което ще бъде най-добро за всички ви, дано след това имаш силата да го устоиш и защитиш и дано поемеш отговорност, ако все пак това решение се окаже грешно.

Успех!

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 1e25d3d74c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Съгласна с 1 и 5. Най-после разумни същества и коментари. Като закуца нещо в отношенията и веднага другия виновен, ще си търся щастието и т. н., и т. н. И наистина все един от двата варианта - виждаш, че си се заблудил, че си можел да градиш там, където вече е градено, или почваш от нулата, стискаш зъби, като мине химията, и се оправдаваш пред себе си, че едно време си бил много млад. Не ни стиска на нас младите, това е. Аз съм на 29, същата сценка с милия. И 3 глупачки, които го навиваха, че трябвало да има много връзки преди да застане на едно място. И позабравиха, че беше се кротнал отдавна.... Лоша работа - от тогава повтарям само едно, съветниците да си си оправят техните тела, а не да подкукуросват ''приятелски'', защото после няма да бършат сълзите и втория път.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 1e25d3d74c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   А тези с 10те-15 връзки, ами аз пък не искам толкова. Критериите ми ще паднат :Д Вие нормални ли сте??

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 1f1c93b70f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   "Странно.. въпреки острия тон на коментар номер 1 съм съгласна на 99% с него. "
И аз също.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 05a8c46a96
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Еми разведи се с него, защо поддържате връзката насила след като няма нищо между вас? Жалко за детето, но то не е нито ще е последното дете на разведени родители.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 7475180640
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Освен ясните аргументи на номер 1 и 5. Аз бих искала да разясня ситуацията и при децата на разведените/разделените родители. Навярно всеки от вас е чувал, че разводи и прочие децата най-трудно ги приемат, но много малка част от вас са ги изживели в пълното им значение. Е аз съм го изживяла и затова смятам да ви споделя как беше за мен цялата драматична картинка. На доста публикации мислих да споделя как възприемат децата раздялата, но на повечето се отказвах, защото много малко жени ги беше грижа единствено и само за децата си. Моето възприятие относно създаване и отглеждане на дете е коренно различно от това на майките, споделящи своите несполуки в брака си. Освен, че го и преживях, аз видях през живота си много деца като мен, затова изградих едно собствено виждане относно семейството в пълното му значение. За мен създаването на семейство може да бъде най-голямото щастие, както и най-голямата ограниченост. Мисля, че абсолютно ясно защо. Ние поемаме дълг, но колко от нас го изпълняват? ! Ние изричаме клетви, но колко от тях се опитваме да не нарушим? ! И за да не влизам в големи подробности, преминавам към същественото.
Не искам да съдя майка си, нито майките като нея, нито майките, оставили децата. Искам просто да споделя и евентуално да запазя едно дете щастливо.
Преживях години наред скандали, но не това е нещото останало ми като белег, да вярно отначало ми беше много неприятно да гледам родителите си как се карат, но с течение на времето разбрах, че всички спорят и го приех за нещо нормално, даденост.
От детската градина свикнах да разчитам сама на себе си. Докато другите деца ги прибираха родителите им, аз винаги се измъквах с оправдания, че майка ми е на работа, а баща ми е зает и си тръгвах сама. Имах доста проблеми, не се вписвах, с повечето деца влизах в нежелани конфликти, но никой от родителите ми не идваше да ме защити, когато е нужно. Но въпреки всичко аз давах мило и драго вечер да си легна до майка си и да прегърна баща си за лека нощ. По това време баща ми беше на стабилна позиция в работата си, винаги се прибираше с достатъчна сума пари, за да ни нахрани и облече, мен и майка ми, затова тя не работеше от началото на брака им.
Когато влязох за първи път в училище имах честа да съм с тях двамата и никога няма да забравя този първи празник, на когото не чух нито една обидна дума, нито един скандал. Всички бяха весели и щастливи - най-много аз. Но не след дълго отново започнах сама да се прибирам, налагаше се да си готвя сама. Нямате си и на идея колко пъти съм яла изгорели яйца, картофи, защото нямаше кой да ме научи да ги обръщам, но това е друга тема.
Майка ми постоянно беше заета, все нещо и беше лошо, криво, чистеше само в събота и доста често ме пребиваше от бой за нещо, което не съм извършила или настройваше баща ми, а той ядосан от работата ми се нахвърляше без дори да ме попита какво се е случило. Винаги ме засрамваше пред приятелите ми, всички я познаваха като лудата и куп други неприятни неща, но въпреки всичко аз си я обичах и колкото да отричам това няма да се промени.
Един ден баща ми ме изненада и ми купи компютър с уиндолс 98, тогава беше излязло xp-то, но аз се радвах и на този. Беше ми първи. Година по-късно си прекарах и интернет. Майка ми се беше разболяла, беше в болница - вадиха и камъни от бъбреците и аз бях постоянно до нея да и помагам. Един ден тя ме помоли да и помогна да се научи да борави с компютър. За мен беше удоволствие, така като тя е супер умен човек и каквото и кажех го възприемаше и запомняше веднага. Няколко месеца по-късно тя вече си имаше профили навсякъде, но за мен най-болезненото беше, когато съвсем случайно открих регистрацията и в сайт за запознанства (бързи свалки). Всяка вечер, когато заспивах, тя си пускаше камерата и си разговаряше с разни мъже, но не го осъзнавах, не мислих, че е нещо ненормално и нищо не казвах на баща си.
Докато един ден тя не ми съобщи новината, докато бяхме на море с нейна приятелка и дъщеря и, че ни напуска, но колкото се можело по-скоро щяла да ме вземе при нея. Две седмици по-късно си обра багажа, написа писмо и тръгна към гарата с такси. Никога няма да забравя този момент. Забравих да кажа, че беше изтеглила заем и баща ми и беше поръчител, точно месец преди да замине. Вечерта баща ми се прибра, прочете писмото, разплака се. Съобщи ми нещо, което никога няма да изчезне от ума ми и това, че съм била осиновена, когато съм била на 5 месеца. Тука ме довършиха. Не стига, че едната майка, та и другата. Обърках се, наранена бях, но нищо не казах. Стоях при него, докато се напие и заспи. Това се случи, когато бях на 13 год. И какво стана. Изпаднах в депресия, започнах да ям много, надебелях, спрях да ходя на училище, висях по цял ден пред кабинета на лекарката си, за да си взема извинителна бележка, пропуших, започнах да пия, хванах си първото гадже. Но разбира се никого не мога да виня, нито нея, че ни напусна, нито баща ми, че по цял ден беше на работа, а през останалото време спеше.
Тя идваше да ме види на 6 месеца - 1 или 2 пъти максимум. Всеки път беше с различни мъже. Две години по-късно поиска да отида при нея. И аз какво да правя? ! Цял живот да обикалям от ТОЗИ на ТОЗИ, не става, реших че оставам при баща си, тя го прие. Доста грубо се държах с нея. Месеци по-късно излезе и развода. Баща ми имаше пълните права над мен, а тя беше осъдена да ми плаща издръжка, както и да покрие разноските по делото - за тези години нито лев не съм видяла от нея. И накрая спря да си плаща кредита. Идваха какви ли не мутри вкъщи и по какви ли не начини ни тормозиха и заплашваха за тези пари. Накрая банката осъди баща, имаше запор на заплата и нямахме пари даже тока и водата да си платим. През това време, докато развода течеше, дядо се премести при нас. Моят прекрасен чичо го оставил без храна цяла седмица и дядо дойде при нас. Тогава разходите станаха двойни. Не знам как сме се справяли и как продължаваме.
А относно майка ми - нито съм я чула, нито съм я видяла от тогава насам. Избрах да остана с баща си, но не и да не я виждам. Понякога си казвам, че я мразя, но не мога. Чудя се дали можеше да бъде по различно, ако имах с кого да поговоря. През всичките тези години исках да имам човек до себе си, дори ми липсват баналните съвети на родителите. Нищо не може да запълни тази дупка, която тя остави. Никога няма да бъда каквато бях. Това е единственият човек, които мразя и обичам едновременно. Нуждаела съм се от нея толкова много пъти, но не е била до мен. Един родител никога не може да бъде като двама, още по-малко, ако се опитва и да работи за двама..
Авторке, млада си още. Не прибързвай, ще съжаляваш. Не вини съпруга си и не причинявай болка на най-близкото ти същество - детето ти. Помисли то как ще се чувства без баща си.. От друга страна родила си го, твой дълг е да го изгледаш редом с баща му..

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 54741a77d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Съпругът ти вина няма, ти си си виновна. Бебето преди да е родено те спря, да изоставиш мъжа си, сега когато то е на 3г вече те сърби достатъчно много и то не може да те спре.
Човек сам решава кое е по важно за него семейството или половите влечения, затова ако си взела решение по добре остави детето при баща му, защото след няколко време със сегашния възлюбен ще смениш и него, и после друг и друг. Ще влачиш детето при различни мъже в различни градове и квартали, а то вина за избора ти няма.
За да има секс, нежност, ласки, пламък в очите, уважение, в едно семейство тези неща се подклаждат от жената.
Какви са ти проблемите в семейството? Скандалите той сам не ги прави, ти си доста голяма част от тях. Той се грижи финансово за вас, ако го подтикнеш и го научиш да бъде нежен и да ви раздава ласки ще бъде перфектният мъж, а може и да го заобичаш отново.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 21ff01adc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От АВТОРКАТА
Хора, разбере какво се опитвам да ви обясня. Казах ви че това е най -големия ми страх, защото от много време нещата не вървят. Секса мога да го преглътна, както казах, но с това не се изчерва всичко. Ние живеем като съквартиранти. Това е в продължение на повече от година, аз постоянно се измъчвам. Колко разговори бяха, плакала съм, молела съм го. Той изобщо не се интересува от моето мнение. За това, че не ми помага с детето също ще го преглътна. Но аз съм емоционален човек, много лесно бивам наранявана. Искам да ме обича, а не просто да е с мен, за да му прислугвам. Знам, че повечето от вас мислят така, еми не се наживяла и избива. Тогава реших да поема отговросност и да застана зад действията си. Синът си обичазм безусловно, виждам как той ре радва на баща си и аз ще направя всичко за да не го отделям от баща му, дори и да симулирам щастие. Далче съм от мисълта, че е виновен само съпруда ми за това, което се случва. Но неговите задължения към семейството се изчерпват с внасянето на доходи, което изобщо не е малко, но не всичко е пари нали.
Та, аз не ви попитах дали да напусна съпруга си, това няма да го направя. Питам ви как да постъпя, да се впусна ли в тази авантюра, макар да се чуватвам много гузно, но ми е трудно да вървя срещу себе си. Но ми е толкова хубаво, някой да ме гледа в очите така влюбено. Хубаво ми е с него, прави ме щастлива, усмихвам се, усещам пеперудите в стомаха. Да изживея ли тази тръпка....?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: a3e3d7a033
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Ами коментарът на номер 1 доста изчерпателен, но на мен ми се ще да добавя само, че хора като авторката никога не постигат трайно щастие, а единственото което правят е да съсипат живота на себе си, съпруга си и най-вече на детето си. Това, което ми се иска да допълня, че изневеряващите винаги си намират причини, ама винаги. Това са хора, които не са наясно със себе си и винаги чакат друг да ги ощастливи. Ако един човек не е способен да бъде щастлив със самия себе си, той влиза в горепосочените схеми. Моето момиче, разбери ти и такива като тебе, че винаги в една връзка и един брак настъпва период на раздалечаване. Това може да се случи на третата, петата, седмата и т. н. година. Това е циклично. Универсална рецепта за преодоляване на брачните кризи няма, но все пак начина да се прескочи една катастрофа в семейството е всеки от пратньорите да развие себе си извън брака. Занимавай се с неща, които те правят щастлива. Ако обичаш да спортуваш - спортувай. Ако обичаш нещо друго, прави го (музика, рисуване, градинарство, кино, благотворителност, танци, курс по език и т. н. ). Така хем няма постоянно да се съсредоточаваш върху неудовлетовреността си от брачния живот, хем ще имаш какво да споделяш на брачния си партньор, различно от обикновените битовизми (сметки, грижи за детето и т. н. ). Научи се да общуваш с него, говори като зрял човек. Ние мъжете не разбираме от намеци, знаци, интуиции. Постави му проблемите ясно и точно със спокоен тон без драми, сълзи и скандали. Кажи му, че искаш повече внимание (кажи му го за Бога), повече секс (наистина не е нормално веднъж на 2 месеца). Опитай се да се поставиш на негово място, сигурно му е трудно, уморява се в работата, все мисли как да ви осигури по-добър стандарт на живот, научи се да използваш повечко думичките "благодаря", "извинявай", "прощавай". Зарежи този другия, помисли за детето си, какво заслужава детето ти, не ти, а то. Сори, но детето ти е по-важно от теб и за него категорично доброто е да бъде с двамата си родители. Емоционалните ти липси, те водят към емоционално бягство и ако не се усетиш навреме ще се озовеш в чуждо легло, след това още повече ще влошиш отношенията си със съпруга ти, ако той разбере може да стане доста страшничко, после разводче, страдание за всички и най-вече за невинните детски очи.

Всичко ти пиша от личен опит. Преживял съм всичко това като потърпевш от жена, която подобно на тебе развали семейството си заради пълен идиот. На бившата пък и беше много секса. Според нея не било нормално почти всяка вечер. Общо взето на вас жените не може да се угоди или ви е много или ви е малко, макар, че в твоя случай наистина е прекалено малко, но и това се преодолява, освен ако не се дължи на извънбрачна връзка на мъжа ти (надявам се, че не е това и вярвам, според описанието, което си дала).

Научи се да градиш трайни и зрели отношения с човека, с който си създала семейство.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: bd97ee69c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Интересно, № 13, колко мъже биха последвали съветите, които даваш на авторката? При положение, че на тях не им и трябва причина дори, камо ли неудовлетвореност от брачния живот, за да кривнат. И престанете с тия укори по отношение на децата. Децата са на двамата. Както жената трябва да мисли за детето, така и мъжът трябва да мисли за него и да влага старание, за да се запази връзката. Тя го молила, разговаряла, направила е каквото трябва, за да му покаже какво й е нужно, за капак го търпи с липсата на секс... Колко мъже ще търпят без секс, а? Е какво повече да направи, при положение, че той не си взема бележка? На нейно място отдавна да съм го отсвирила. Децата са си деца, един ден порастват и си тръгват, ти си оставаш с неизживяното и пожертвания си живот. Да сме като котките с по 9 живота, да пожертваме някой и друг от тях с човек, който не ни има за живи. Ама като е само един, и то кратък, всеки има право да намери щастие в него.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: a3e3d7a033
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   13 съм. Авторката е типичен пример за това, че съвременните жени масово не знаят какво е любовта. Тя не е просто страст, химия, търпка, но тъй като много пъти съм го писал, вече става банално, да се поразрови да попрочете. Освен това това с "пеперудите в стомаха" ми е любимо. Работата е, че обикновено такива жени (а и някои мъже с женска душевност) имат пеперуди не само в стомаха, но и в главата.

Впрочем авторке, забравила си да напишеш още едно от типичните женски клишенца в такива случаи - "той ме счита за даденост". Това последнот ми е любимо, просто е бисер ненадминат.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: bd97ee69c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Не само жените не знаят какво е любов, 15 и 13. Зависи от чия камбанария гледаш. Клишето, което така ненавиждате, се е наложило именно защото е истина. Ухажвате една жена, обграждате я с внимание и като я вържете, постепенно почвате да се отнасяте с нея като с нещо сигурно, което няма да ви избяга и спирате да влагате усилия. Тази липса на внимание убива и най-дълбоката обич, изобщо не говоря за пеперудки и повърхностни страсти. А ухажването и вниманието насочвате към други жени. Защо се чудите после, че и вас ви е заменил друг?
И не съдете хората, без да сте изминали и метър от техния път в техните обувки, защото не знаете утре дали няма да се озовете в същата ситуация и тогава да пеете друга песен.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 05a8c46a96
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Стига сте нападали авторката.... Любов без страст и пеперуди не е никаква любов. И аз не бих живяла така. Авторке, бъди с новия, докато ти омръзне... след това с друг, като се появи. Аз не си представям в живота ми да съм само с един мъж, така че сори, ама всеки има право да живее живота си както си прецени.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 242f872ac4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   От 1 до 16.
Бях решил да не пиша повече в темата, но предвид написаното от вас реших, че е крайно необходимо да ви се противопоставя.

Ето този ваш цитат не накара да ви пиша:
" Ухажвате една жена, обграждате я с внимание и като я вържете, постепенно почвате да се отнасяте с нея като с нещо сигурно, което няма да ви избяга и спирате да влагате усилия. "

Госпож/о/ице, бих искал да ви потвърдя със сигурност, че жените в никакъв случай не са кактуси или други градинска декорация, за да могат и те все пак да дадат нещо във връзката (не на думи да искат да направят нещо, а да има подплатено последователно положително държание към партньора си). Тоест мъжа за да обгрижва и за да дава отношение, то би трябвало да получава същото. Разбира се е нелепо да говорим по-принцип чисто хипотетично, за това бих ви посъветвал вместо да се опитвате да извлечете водорасли от пустия, да се придържате към написаното от авторката и да коментирате спрямо него, а не да пускате лозунги като вашия, от който прозира наранената ви душа.

Искам също така да наблегна на факта, че за да вирее авторката в така заформената среда, то също така е нужно някой да я търпи, така че вината за случващото се е и на двамата. Тя можела да поиска всичко, той пък стои, поти се и чака мълчаливо и търпеливо, нещо да се случи :)
В днешно време има прекалено много празни погледи на улицата, прекалено много мечти и желания, които за съжаление както каза номер 13, не са подплатени със себеуважение, малко самокритика и много работа над самия себе си. За съжаление в днешно време девизът " Аз съм си так/ава/ъв, на който не му изнася, който не ме харесва да се разкарва" е прекалено разпространен и то именно защото хората от страх и глупост са загубили човечността си, за сметка на така налагания от всички медии нарцисизъм.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 5b4ca48ca8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Всеки е прав за себе си, но клоня към 1 и 13.

Пеперудите в стомаха, "тръпката", "химията", всичко това е от ден до пладне, ами после? Ако я няма общата посока и интерес /като казвам интерес не разбирай нещо материално/, ако няма разбиране, уважение, хармония и ЛЮБОВ - не да искаш да те обичат, а да обичаш - тогава, авторке, живеем като съквартиранти. Живеем насила, полагаме "усилия за връзката" - другото клише... оставаме заедно по принуда, поради страх, под натиска на обстоятелствата, които не се чувстваме в сила да променяме и определяме, затова те ни определят... и като я няма любовта между нас, търсим "пеперуди в стомаха" насам-натам и жените, и мъжете...

Няма да оставя съпруга си, защото той носи парите в къщи... защото иначе ще се наложи аз да поема отговорност за себе си, а и за още някой /дете/... Ех, авторке, какво да ти кажа, насила хубост не става - още едно клише.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: bd97ee69c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   18, що се правиш, че не разбираш? Прочети ти поста на авторката - правила е опити да говори с него, да промени нещо. Като не вижда реакция и отговор, все едно си бие главата в стената. Разбирателство и мир се постигат само с желание от двете страни. В случая тя е опитала многократно, той не е възприел. За какво отношение говорим тогава? И от чия страна идва лошото отношение, нежеланието да се оправят нещата и пренебрежението? Естествено, че ще си намери друг авторката, един мъж дори толкова не би търпял подобно положение. Той трябвало да получава, за да дава. А тя като дава, какво получава? Нищо. А в повечето случаи мъжът получава и получава, и все не му стига, и обвинява жената - щото нямал пари, щото изневерил, щото съседът имал кола, пък той нямал... Жалка картинка. Да не говорим, че с отношение и без отношение в един момент почва да ви мързи и да се чувствате твърде спокойни, за да си давате труда да се отнасяте с жената, както сте се отнасяли преди да я вържете. И това са резултатите - винаги ще се намери кой да ви замести. Той няма да й обръща внимание и ще чака отношение. Ми ето го отношението, което сам си е докарал, никой не му е крив.
П. П. Отдавна вече съм твърде цинична, така че на душата ми нищо й няма. Наблюдения и съответните изводи - това е. Що не оставите хората да живеят живота си, както искат и им е добре, ми се вземате за безгрешни съдници? За да се скапе една връзка, виновни са двамата в нея, с действия или бездействия.

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 747ceefc7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   от номер 5 до 1(18)

Обръщам се към теб, защото сме на едно мнение (въпреки че съм жена) Просто и да говоря на авторката, мисля, че е безсмислено, особено след като прочетох това:
"Та, аз не ви попитах дали да напусна съпруга си, това няма да го направя. Питам ви как да постъпя, да се впусна ли в тази авантюра, .... "

Тя (и много други жени и мъже) не мислят как да решат проблемите си в брака и дали въобще този брак е все още някаква градивна единица за бъдещо щастие, което би било нормално да се позамисли поне. Тук имаме тропане с краче - не ви питам това, а дали да се извъргалям с ТОЗИ, защото ми е толкова хубаво някой да ме гледа и дрън, дрън.

Е това ме потресе, честно. Ще питам аз някакви непознати дали да си легна с някой, само и само да оправдая гузната си съвест, да потърся внимание и т. н. Ама това, че брака ми е пред разпад - не ми пука, защото НЯМА да напусна съпруга си.

И понеже това е сайт, в който да разказваш личен опит, а не само да си казваш празни приказки.
Нека разкажа нещо на авторката.
Изневерявала съм. Беше ми хубаво, не съм изпитвала вина, гузна съвест и т. н. Но първото, което направих след това е да си дам сметка защо си легнах с бившия. Стари чувства, стара тръпка - ок, това го имаше. Но беше заблуда да си мисля, че е само това. И когато се усетих какво съм направила, отидох при годеника си и му казах. Разказах му всичко, което ми се върти в главата, защо си мисля, че съм го направила, какво си мисля, че опитвам да реша така. Взаимоотношенията би тогава куцаха, беше се получило едно отчуждаване. След като му изневерих, аз ясно си дадох сметка, че имам още да "работя" ако искам връзката ми с този човек да прерастне в нещо истинско. Той беше на същото мнение.. разбрахме се, обсъдихме, поговорихме. Решихме да не се разделяме, да опитаме да действаме като екип и се получи. Преди няколко седмици една моя неизживяна любов ме потърси да пием кафе и се започнаха разни комплименти. Разбира се, че егото ми се ласкае от такава влюбеност, но след кафето го помолих да спре с навиците и разказах на мъжа ми какво ми се е случило. Поговорихме. Той ме попита дали ми се иска, казах му - не, но ми беше хубаво, че ме ухажва. Толкова! Той също има своите малки влюбвания, може би някой ден ще стигне по-далеко, но си казваме всичко. И не боли и не руши.
Просто постигнахме някаква зрялост на самата връзка - спокойно е, сигурно. Екип сме и сме безкрайно искрени.
И ако ще се влюбя в някой, мъжът ми ще е първия, който ще разбере (най-малкото, защото го уважавам заради времето, което ми е посветил) Или просто, защото е човек и заслужава да бъде уважаван.
Не ни е розово и ние се караме понякотга, дразнят ни някакви навици, много сме различни и са различни доста от възгледите ни за живота, политиката, вярата и т. н. Но говорим, правим взаимно отстъпки и гледаме да решаваме различията си. Имало е моменти, в които се чувствам като даденост, той също. Понякога са ни по-важни други неща - работа, пари, родители, реализация, някое ново хоби. Но това са периоди, които отминават.

Никой не ни вярва, че се обичаме - били сме прекалено различни. Но всеки ден аз намирам нещо ново в този човек, което да ме впечатлява. Той се влюбва в мен всеки ден.

Имах период, в който не ме желаеше. Ами - постарах се да ме желае. Разбрах какво му харесва, кое го спира, какво го приотеснява.

Просто, авторке, когато се събереш с някой, той нали е твоята половинка - екип сте. И ако не можете да бъдете, защо да сте заедно.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: f24bd1c456
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Ако питаш дали да се впуснеш в авантюра-НЕ.
Защото си мисля, че си чувствителен човек и за да изжевееш тая тръпка рискуваш семейството си. Освен това ще вземеш да хлътнеш много и после как ще се измъкнеш. Щото онзи другия хубаво те кара да се чувстваш красива, щастлива и други ала-бала ами после като му омръзнеш ще те зареже и ще се чувстваш много по-гадно от сега. Не вярвам да иска да се обвърже с момиче с дете, като има свободни момичета. И ако си мислеш, че мъжа да няма да разбере... А и твоя случай трябва да го решите кардинално с мъжа ти-ще има ли редовен секс, внимание и ласки от страна на съпруга ти или не. Може да се опиташ и да поговориш с някой който има влияние над него, та той да му въздейства и говори също-баща, приятел, ти знаеш по-добре. Нека и той да му говори и обясни сериозността на нещата.
Щото сега твойто е -един ме харесва и ми е хубаво с него.... да му пусна ли? Нали разбираш колко леко изглеждаш като за жена със семейни отговорности. Ако знаеш обаче и колко мъже тепърва ще те заглеждат, заговарят, намигват и подсвикват-само да речеш имаш ги. Ама какво става после със семейството ти-ти такава ли искаш да станеш? Наистина има криза в семействата-на третата, на седмата година и това са си изпитания. Ти трябва първо да си наясно със себе си какво искаш -да запазиш семейството си с цената на всичко или да да напуснеш мъжа ти и да ходиш ту с този, ту с онзи щото много ги бива в секса и знаят как да ласкаят една жена, то кво става.
За мен варианта -хем си стоя при мъжа(щот ме издържа финансово и ми е уютно), хем се отдавам на тръпки с други мъже от време на време да ми раздвижват адреналина и начесват оная работа не съществува. Това значи, че нямам себеуважение първо към себе, а после и към партньора си и съм станала вече.... Но това съм аз-за мен така стоят нещата. Има и жени с други разбирания-да не изпуснели, да се наживяли и други от сорта.

Подкрепям н 13 също-дава много полезни съвети.

Ако пък вече всички възможности за промяна на ситуацията в къщи са изчерпани и е нетърпимо-развод, багажчето и си се чувствай свободна жена.... и мъже и тръпки колкото щеш по света.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker